Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Toyota Avensis partea a IIIa
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Toyota
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
M A R I U S
QUOTE(ionut63609)
la 2.2 cam cit ar fi impozitul?
334 RON
Liviu95935
care stie cam cat e taxa de prima inmatriculare la un Avensis de 1,8?

off-topic: cum pot modifica numele de uilizator? liviu 95935 e mai greu de retinut
Legionaru'
QUOTE(alin94962)
Era necesar sau a fost o decizie sentimentala???
Parametrii mi se par un pic diferiti de cei ai bateriei originale, nu crezi??
Chiar daca rau nu cred ca are sa-i faca.


Decizie sentimentala!

Dan, culoarea este foarte frumoasa! Sa o stapanesti sanatos!
_Constantin_
Dane sa stapanesti masina santaos, orice culoare e greu de intretinut dar ai mai mare satisfactie cand speli o masina si descoperi sub "mizerie" o culoare deosebita, eu unu la a mea... !CO Platinum pot sa o las nespalata si 2 luni ca nu e mare diferenta. Satisafctia va fi maxima cand va fi curata si atat conteaza.

Liviu intra pe la echipa de admini in josul pagini principale, desi nu cred ca iti vor schimba userul... trebuie sa ai o anumita vechime, cred.

Aici ai un link referitor la taxa de inmatriculare. Nu stiu daca e corect sau nu. http://www.automobiletv.ro/specialTaxes.php
Andrei55037
QUOTE(ionut63609)
la 2.2 cam cit ar fi impozitul?


360RON atat am platit eu.
john97697
Salut

Am comandat si platit pentru un 1.8 Luna care urmeaza sa soseasca saptamana viitoare. Am citit intre timp toate posturile(si nu a fost usor :wave:
Am o intrebare : urmeaza sa primesc cadou de la dealer senzori de parcare. El imi spune ca daca-i vopseste in culoarea caroseriei (oliv) isi pierd din sensibilitate foarte mult. Asi dori sa stiu daca are cineva asa ceva (si au fost vopsiti) si daca este adevarat.

Multumesc anticipat
Alexandru96993
La ce dealer ai fost ? biggrin.gif
Vreau si eu o bucata avensis cu senzori!!
john97697
QUOTE(Alexandru96993)
La ce dealer ai fost ? biggrin.gif
Vreau si eu o bucata avensis cu senzori!!


Toyota Romania, Sos Stefan cel Mare,
mi-au dat cadou senzorii; alarma si covorase.
nu a trebuit decat sa le cer .....
dar vor acum sa puna senzorii negri ; si arata cam horror :-(
Watcher
Am disablat si eu bipaitul centurii la Avensis. Din pacate la Corolle pornirea e pe buton, deci nu exista 'pui contactul'. Faza similara ar fi 'apesi ambreiajul' dar nu are efect asupra bordului sad.gif
vio
ai verso ???? smart?nu ?
defectiune77797201
JOHN asa este cind sint vopsiti apare o mica eroare
ideal ar fi sa-i pui nevopsiti
atentie si cind speli masina o sa bipae
sa nu te speri e normal
pina se usuca apa dintre senzori biggrin.gif
bicycle.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif bicycle.gif
au dreptate baieti la servis
:angel: :angel: biggrin.gif biggrin.gif :angel:
Watcher
Vio, nu prea am inteles intrebarea blush.gif
vio
ai buton de pornire ..... la ce mashina ?? corolla ?? ai smart entry?
Watcher
Am doua Corolle Verso (in semnatura tongue.gif ) . Pornirea e de la buton dar daca smart entry inseamna ca se deschide masina cand te apropii cu cheia de ea, atunci asta n-am.

Si pornirea de la buton se face introducand cheia intr-un lacas in care sta blocata cat merge motorul, apasand ambreiajul si apoi apasand butonul, deci nu e suficient sa ai cheia in masina...
_Constantin_
QUOTE(john97697)
Salut

Am comandat si platit pentru un 1.8 Luna care urmeaza sa soseasca saptamana viitoare. Am citit intre timp toate posturile(si nu a fost usor :wave:
Am o intrebare : urmeaza sa primesc cadou de la dealer senzori de parcare. El imi spune ca daca-i vopseste in culoarea caroseriei (oliv) isi pierd din sensibilitate foarte mult. Asi dori sa stiu daca are cineva asa ceva (si au fost vopsiti) si daca este adevarat.

Multumesc anticipat


Salut, s-o alergi sanatos. Eu sunt unul din cei caruia i s-au vopsit senzorii si mi i-a montat colegu Defectiune. Poti sa vezi cum arata la Totul despre masina mea, o cauti si tu pe acolo. Eu parchez si la 0.1 m, deci sunt destul de sensibili doar ca nu recationeaza instantaneu, adica daca apesi acceleratia si dai cu spatele s-ar putea sa ai surprize, eu am avut. Daca dai cu spatele usor senzorii se comporta exemplar. Eu zic sa-i vopsesti, arata oribil pe negru daca masina e deschisa. Sensibilitatea scade dar nu atat de mult. Personal cu mana pe inima iti spun ca acum de cand ii am, am curaj sa ma bag in orice loc de parcare. Sunt chiar utili.
vio
http://pauta.dgaiec.min-financas.pt/prod/d...ILE/0457_06.pdf pt cei interesati .....
Dan97672
In legatura cu senzorii de parcare, mie mi-au spus ca sunt modele care se pot vopsi (mai scumpe cu 2 milioane) si modele care nu e bine sa se vopseasca pentru ca le scade sensibilitatea. Eu ma intreb ceva: daca vopseaua le scade sensibilitatea atunci ce se intampla cu noroiul?
drabisan
Fa o analogie cu telecomanda si cu televizorul - daca pui vopsea, praf orice pe emitator sau receptor e nasol. Daca pui pe amindoua e si mai nasol.
Senzorii sint pe infrarosu si astea sint dezavantajele.
E prea scump sa masori distanta cu unde radio. Si daca ar fi fost un laser slab ar fi fost si mai rau daca ar fi fost murdar receptorul sau emitatorul.
alin94962
QUOTE(vio70407)


Da' stiu ca navighezi, nu gluma.
De unde ai stiut de articol??
Liviu90675
QUOTE(Watcher)
Am disablat si eu bipaitul centurii la Avensis. Din pacate la Corolle pornirea e pe buton, deci nu exista 'pui contactul' sad.gif

Am incercat si eu sa scot bipaitul la Corolla (normala) si nu a mers algoritmul. Daca sunt si oameni care au reusit, rog sa posteze detalii.
vio
pai cautam ceva pt corolla verso sa se disableze bip bip de la centura si am gasit pdf ul asta . biggrin.gif biggrin.gif:D ( da ce nu caut ) dupa cum au descris cei care au facaut trebuie sa mearga si la corolla .... dar am mai citit undeva ca nu este indicat sa faci asta .
Watcher
Am avut problema cu dezactivarea airbagului la una din ele, adica am aflat de ea la rechemarea lu Toyota, s-a rezolvat in 15 min acolo. Cealalata nu a fost afectata (au venit al distanta de vreo 3 luni)
vio
pai scrie acolo perioada oricum smile.gif eu am postat ca am gasit , de daca nu am verso , nu am cautat smile.gif
drabisan
QUOTE(Watcher)
Am avut problema cu dezactivarea airbagului la una din ele, adica am aflat de ea la rechemarea lu Toyota, s-a rezolvat in 15 min acolo. Cealalata nu a fost afectata (au venit al distanta de vreo 3 luni)


Ce intelegi prin dezactivarea unui airbag? Ca la megane cu 5 stele care are boton de omorit nevasta? (unul din modelele lor de 5* avea buton pentru facut disable airbag-ul pasager - ca si cind trebuia sa iti dai seama cind vrei sa-l protejezi si pe ala si cind nu - euroncap-ele or fi facute in franta????)

Miine o sa chinui Avensisul sa vad daca pot sa resetez range-ul de pe computer. Fac plinul ochi doar ca sa ma joc. Va zic ce si cum...
_Constantin_
singurul motiv pt care are buton de disable este pentru scaunele de copii front facing. In cazul in care copilul e pus in fata intr-un scaun special se dezactiveaza airbagul ca sa nu loveasca copilul. La Toyota nu exista butonul asta, dar nici nu-i duc dorul, nici butonului nici copilului. biggrin.gif bicycle.gif
M A R I A N
La Yaris exista buton de dezactivare a airbagului dreapta fata. De fapt, aveam si la Logan, daca ma gandesc bine.
Watcher
La Corolla verso exista optiune de disable cu cheia: deschizi usa dreapta, bagi cheia in lateralul bordului, invarti spre off. Atata doar ca, in cazul celor cu eroarea, in loc sa disablezi airbagul, disablai pre-tensionarea pirotehnica pt centura dreapta. (scrie si in linkul pus de vio).
BogdanS
Și la Corolla ne-verso există aceeași șmecherie. Despre eroare nu știu nimic.
M A R I U S
Prima nemultumire legata de Avensis: a aparut un greiere super-enervant undeva in spate, cred ca pe la luneta!N-am reusit sa-l localizez bine, eu zic ca e undeva la imbinarea lunetei cu caroseria!Este cu atat mai enervant si mai puternic cu cat drumul e mai prost!A mai avut cineva asa ceva si daca da cum l-ati rezolvat?Sunt FOARTE dezamagit mai ales ca in 80mii km cu Corolla n-am avut si nu am nici un greiere!Masina are doar 4300km!!!!
_Constantin_
@ MARIUS Ma abtin de la alte comentarii, sa speram ca e ultimul. E posibil sa fie a treia lampa stop sau jaluzeaua daca e ridicata.

Asta seara frumoasa mea a primit in dar un nou AmbiPur, vechiul se deformase cam tare si nici nu prea se potrivea cu bordul. In consecinta am luat unul negru, foarte frumos, nu stiu ce esenta are dar miroase infinit mai frumos decat braduletii mei. Eu am o mare obsesie, daca nu miroase frumos in masina nu pot sa merg, si nici nu ma urc in taxi daca nu vad bradulet in oglinda, decat in cazuri de forta majora. Mi-se pare mai important decat sa fie spalata afara. Interiorul e locul in care stai, e ca si cum in casa ar mirosi a ... benzina sau tutun. Bleah.

Cu ocazia asta am facut si alimentarea saptamanala cu 30 litri de benzina si dupa 35 km asta seara consumul era la 9%. Super bun zic eu avand in vedere ca in Craiova azi au fost 1*C.

Astept sa fac revizia si daca nu rezolv aici vin la Bucuresti. drabisan sper ca mai e valabila oferta, adica sa vorbesti si pt mine la service, ca nu vreau sa deranjez catelul, sforai si poate ii stric somnul. biggrin.gif :angel:
M A R I U S
Constantine,Constantine poate patesc si eu ca tine.... blush.gif biggrin.gif Acuma pe bune, ma dispera greierele!Aproape ca m-am bagat si in portbagaj, am stat cred ca vreo ora prin spate( in mers) si nu-i dau de capat!Pur si simplu scartaie ingrozitor!Apropo ca tot suntem la minusuri nici acum nu m-am obisnuit cu kkturile astea de scaune;sunt incomode si tari ca dracu!Imi vine sa le schimb! :evil: :evil: :evil: Intamplator am mers cu un A4 de vreo 4 ani da alea erau adevarate fotolii, pe bune!Nu-mi vine sa cred ca-s asa de nashpa scaunele astea de pe Avensis!!!
alin94962
Marius, nu cumva vine de la cotiera ???
La a mea se aude un zgomot atunci cand cotiera e desfacuta...
Sau ar mai putea fi (dar nu-i obligatoriu) de la diferentele de temperatura intre exterior si interior, cauza din care luneta se poate contracta usor...
Eu am sesizat si la mine uneori, mai ales iarna.
_Constantin_
MARIUS mai verifica in portbagaj, sunt doua bari paralele exact sub luneta. E posibil sa nu fie la locul lor. Sa verifici si ce ti-am zis ca s-ar putea sa scapi de el. Ai vazut cum un nimic transforma o masina extraordinara intr-un cosmar. Sa stii ca scaunele ( eu cred ca din motive de rezistenta sunt mai tari la inceput) se mai lasa si devin mai moi. Eu m-am obisnuit si chiar nu ma mai deranjeaza. Sper sa rezolvi. blush.gif
Dragos97885
Salutare,

Dupa luni intregi de cochetat cu ideea de a-mi cumpara un Megane, m-am hotarat definitiv asupra unui Avensis 1.8 . Problema e ca nu am gasit imagini cu interiorul liniei Luna si mor de curiozitate cum arata. De la dealer nu pot (inca) face rost pt ca-s plecat din tara pana in martie.. Ma poate ajuta cineva acest sens (poze, brosuri) ? arigato.gif
M A R I U S
Este adevarat ca scartaiturile au aparut o data cu scaderea temperaturii!S-ar putea sa aiba dreptate Alin,sa se fi contractat putin luneta!Totusi, chiar asa sa fie, nu pot sa accept ideea sa apara greierasi la o masina de aproape 24mii si dupa doar 4000km!! :evil: Daca nu dispare zgomotul sapt viitoare sunt in service!Sper sa fie ceva trecator!
Legionaru'
Te poti uita aici:
http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t...sc&start=20
Dragos97885
Multumesc de link. 100 % intru in clubul toyota :boxing:
alin94962
QUOTE(Dragos97885)
Multumesc de link. 100 % intru in clubul toyota :boxing:


Bine ai intrat in club!!
Interesant ca si eu am cochetat la inceput cu Meganul, dar am renuntat.
Asteptam pareri dupa achizitie...
Bafta!!!
alin94962
QUOTE(M A R I U S)
Este adevarat ca scartaiturile au aparut o data cu scaderea temperaturii!S-ar putea sa aiba dreptate Alin,sa se fi contractat putin luneta!Totusi, chiar asa sa fie, nu pot sa accept ideea sa apara greierasi la o masina de aproape 24mii si dupa doar 4000km!! :evil: Daca nu dispare zgomotul sapt viitoare sunt in service!Sper sa fie ceva trecator!


Nici eu nu pot accepta fenomenul incalzirii globale din cauza caruia nu a mai nins in Cluj. Dar n-am alta optiune!
Masinile sunt 3 ani in garantie, asa ca...
S-ar putea sa fac si eu o vizita in service ptr. a schimba chederele de la geamurile din fata. Aud usor un zgomot in dreptul lor si nu cred ca-i ceva normal.
drabisan
QUOTE(_Constantin_)
drabisan sper ca mai e valabila oferta, adica sa vorbesti si pt mine la service, ca nu vreau sa deranjez catelul, sforai si poate ii stric somnul. biggrin.gif :angel:


Bineinteles, doar sa-mi lasi un semn cind te hotarasti si sa-mi faci sinteza cu ce o doare si sigur vorbesc.
Legionaru'
O recomandare: puneti pe masina numai consumabile originale!
Eu am pus filtru de polen altul decat Toyota si la 5.000km e negru carbune! :bash:
vio
pai nu era negru de nou ??? blink.gif blink.gif blink.gif oricum cel mai bine este sa afli cine la fabrica pt Toyota si asa e cel mai sigur ce sa iei bun smile.gif
_Constantin_
QUOTE(Legionaru')
O recomandare: puneti pe masina numai consumabile originale!
Eu am pus filtru de polen altul decat Toyota si la 5.000km e negru carbune! :bash:


La tine a fost ceva ciudat ... la mine ti-am zis ca e foarte curat. Ala al tau am impresia ca nici nu era la fel ( ca forma si structura) cu cel original. La mine daca nu stii poti sa zici ca e original. Dupa 4000 km e curat ca lacrima, in limita bunului simt evident.

Drabisan mersi. Azi am mai vanat cativa greierasi si am scapat de cativa. Sa sperm ca daca vin la Bucuresti sa vin doar in vizita. beer.gif
alin94962
QUOTE(Legionaru')
O recomandare: puneti pe masina numai consumabile originale!
Eu am pus filtru de polen altul decat Toyota si la 5.000km e negru carbune! :bash:


O recomandare de bun simt...
Nici nu-mi imaginam ca cineva foloseste alte consumabile decat cele originale, ce naiba, macar cat e in garantie.
Sau vrem sa regretam ca ne-am zgarcit la 1-2 milioane intr-un an???
P A U L
--------------------------------------------------------------------------------

Pentru Legionaru;

Servus! Avand in vedere ca suntem amandoi in aceeasi situatie spune-mi si mie (daca stii, evident) cat este impozitul la 1.8 si daca dupa cei 4 ani de leasing la noi va mai fi nevoie de taxa de prima inmatriculare. Sau inmatricularea leasingului este considerata ca fiind prima???
P A U L
Imi cer scuze. Daca cineva stie nu ma supar daca primesc mai multe raspunsuri.
Watcher
La contractele de leasing incepute inainte de 01 ianuarie 2007 nu se va aplica taxa de prima inmatriculare.

Calculatorul pt taxe auto nu il mai gasesc ( e plin de calculatoare pt prima inmatriculare) asa ca las pe drabisan sa iti raspunda cat a platit. E undeva sub 300 ron din cate tin minte.
P A U L
Merci, Watcher. Astept in continuare.
_Constantin_
Continui seria de cadouri pentru masina cu o pereche de becuri H7 Blue Vision care le vor inlocui pe cele vechi... Philips Power2Night GT150, de care am fost multumit dar parca arata mai bine tenta albastruie a luminilor. Asta seara impreuna cu Legionaru voi incerca schimbarea becurilor si o sa le verific lungimea ... Sa speram ca nu o sa fiu dezamagit. Pretul a fost 110 ron 2xH7 + 2 becuri pozitie tot Blue Vision. Pozitiile le am deja BlueVision deci nu le mai schimb. Revin pe seara cu poze si impresii.
alin94962
Te asteptam.
Cred ca o sa-mi cumpar si eu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.