Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Toyota Avensis partea a IIIa
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Toyota
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
bratescu54590
la mine scartie bordul(apropos de zgomote) Credeti ca se poate rezolva ceva?
Legionaru'
Maine am drum la Bucuresti. Abia astept sa plec! biggrin.gif
Sper sa nu ploua sa sa ninga incat sa pot merge cum imi place mie.Sorin si Costache stiu cum!!! :boxing:
Alex95317
QUOTE(_Constantin_)
Imi poti pune si mie o poza cu locul de unde se regleaza farurile? PLSSSS. sau explica-mi mai pe larg. Desi am Philips Blue vision parca as vrea ceva mai mult....


Sorry pentru intarziere... Aia e "gaurica" (la fel si in partea cealalta). Insa inauntru e destul de ciudat, ca de fapt surubul ala este pentru o surubelnita care "vine" dinspre motor inspre far... Are o chestie special facuta pentru o surubelnita care vine din sus in jos (care intra pe gaura) insa trebuie sa fii cu mare atentie, ca e o roata dintata care trebuie invartita.

Sfat: pune o foaie de hartie perpendiculara in fata farului si traseaza cu un pix unde bate dunga de lumina "originala". Modifica in asa fel incat sa fie cu 1-2 mm mai sus (cu butonul de la interior setat pe "0"). Crede-ma ca e indeajuns...
Alex95317
Aaaaa si inca o chestie... sa nu te astepti ca Osram sa fie mai "albastre" decat Philips. Sunt ceva mai albe, intr-adevar, si bat mai "separat", adica se vede foarte clar chiar si la o distanta mai mare unde este dunga de lumina superioara... Iar diferenta fata de becurile de ceata (alea nu le-am gasit inca, sunt tot cele originale) este mai mare la Osram decat la Philips. Incearca SilverVision de la Osram, am inteles ca sunt cele mai bune... Eu le-am luat din Metro, am dat 100 RON pe 2xH1 si 2xH7 Osram (fata de Philips BlueVision ~ 200 RON de la autoaccesorii.ro).

Alex
Toyota Avensis 2.2L D-4D
_Constantin_
La noi aici in Craiova nu se gasesc asa usor Osram. Am incercat la o expozitie de produse de iluminat si nu aduc. sad.gif . Ma duc maine la service ca mi-e frica sa nu fac vreo prostie, pare destul de complicat si .... nu sunt eu asa indemanatic.
guerilla
deci io, ca mare infocat sustinator al Osram va zic doar atat.
in vara le-am luat si azi s-a ars si al doilea.
nu vreti sa stiti ce a fost la gura mea asta seara, chior, si a trebuit sa pun ca "jmecherii" pozitiile si proiectoarele ca sa nu ma dibuiasca vreunu din ala si sa mai vad si io ceva, pana ajung acasa sa le schimb.
erau Silverstar :bash: dar macar cat au tinut, am avut lumina dementiala :coolspeak:
acum am revenit la becurile oem :rant:
S O R I N
Am fost astazi sa le dau bateria veche inapoi.Utasem sa le o duc cand

mi au adus o pe cea noua.

Intrebare, sunt obligati sa scrie in cartea service sau de garantie a

masinii ca au inlocuit bateria ?
vio
dap sau sa ti dea o foaie de service pe care sa scrie ce au facut si GARANTIE pe ea wink.gif cea pe care o semneaza si cel care este cu mashina la service . mie asa mi au facut .( mi - au inlocuit bordul de ceasuri de la Avensis)
drabisan
Sint obligati prin lege sa treaca in caietul de garantie orice operatiune. Si are si logica: tu cit mai ai pina iti expira garantia masinii? Ei, din momentul asta trebuie sa treaca 3 ani ca sa iti expire si garantie bateriei.
E valabil pentru orice componenta inlocuita si pentru reparatii. Daca te lasa bateria iar dupa alti 3 ani fara 2 zile ai dreptul sa ceri sa fie inlocuita in garantie. Dar trebuie sa dovedesti ca a fost inlocuita cea originala. Tu cum dovedesti? Factura - none; carte de garantie completat - none.
Ai grija la d'astea...
ionut63609
salut

am fost in germania cu 2.2 d4d si am stam aprox 2 sapt

am facut 6000km cu ea dus intors

nedumeriri:

1. am schimbat cheder stinga fata pe la 4000 ca fluiera pe la 130km/h. acum am mers la maxim cu ea (235) si incepind cu 160 incepe sa se auda vintul foarte foarte tare (ca si cum ai merge cu trapa deschisa la un land cruiser (un zgomot infundat si puternic).am pliat si oglinzile ca sa vad daca se scimba ceva dar nu era de acolo.cind imping cu degetul coltul de sus al portierei aud cum imi scoate aerul din habitaclu. cred ca si din cauza asta ma doare capul cind conduc; ramin fara oxigen in mashina smile.gif (care mai merge tare rog sa-mi spuan cum se aude al ei; eu stiu ca nu se auzea la mine asha ceva inainte)

2. mashina trage foarte bine la viteze mari. oare cit ulei mi-a mincat tura asta? (cind am fost ultima data mi-au completat cu 2.5 litri de ulei (si asta dupa 5000 km de la ultima revizie de mers normal in oras); o sa vad la anu ca iar ma duc la ei . revizia de 30.000)

3. am avut cauciucurile de iarna si a fost vremea ploioasa. s-au comportat excelent pe teren umed. asha e normal sau am avut eu noroc?

4. am facut un passat nou si un a6 tot nou. s-au tinut de ine dar i-am lasat in urma biggrin.gif (asta asha sa facem si o comparatie)

5. mashina e luata prin decembrie 2006. avem garantie toatal la ea sau nu? ce anume intra la garantie si ce nu? de ce zic ca e totala si nu au totul asigurat (doar daca e totala)?

in rest toate bune si frumoase. consum bun, aprox 7 pe auto strada, dar mers repede.
scaunele sint ok. am mers si 10 ore si eram amortit doar cu oasele smile.gif

am luat si un mic radar (35 euro la 180 in zona cu limita de 120); au fost de treaba aici. trebuia sa-mi ia permisul 1 luna si amenda mult mai mare.

sarbatori fericite si calatorii fara evenimente neplacute.
_Constantin_
LA MULTI ANI LA TOATA LUMEA. VINA UN 2007 PLIN DE BELSUG SI SANATATE PT NOI, FAMILIILE NOASTRE SI DE CE NU... PT TOYOTELE NOASTRE IUBITE.

PS: Creca sunt primul de aici care a intrat in categoria soferilro amendati cu puncte... 3 puncte pt depasirea vitezei... deh ... monstrul meu de 1.6 nu m-a lasat. biggrin.gif
Watcher
Ionut: din ce stim noi, in garantie este TOTUL (fara conusmabile, evident. dar la consumabulei ntra doar benzina, uleiul, filtrele si placutele, nu ambreiajul, volanul, motorul biggrin.gif:D ca la alte masini smile.gif.

Constantin: hold it right there: te referi la puncte din alea care cand le aduni pana la 15 iti ia carnetul? Esti sigur ca din alea ai luat? Ar insemna ca au pus in sfarsit pe picioare sistemul ohmy.gif
Dan83370
Ionut fugi la service cu ea si vezi de ce iti fluera pt ca nu e normal.Nici eu nu merg f usor pe afara ,dar nu am nici o problema cu ea.Am facut un drum pana la Suceava cu ea numai 180-220 insa nu se aude vantul si nici capul nu m-a durut biggrin.gif .

Cauciucurile de iarna se comporta f bine pe vreme ploioasa,iar cu scaunele nu am nici eu vreo problema desi am 1.91 si 97kg

Sarbatori fericite tuturor posesorilor de Toyota!!!!
band.gif
Legionaru'
Am remarcat ceva in polita de asigurare: daca ti se fura masina si ai in ea certificatul de inmatriculare nu te depagubeste societatea de asigurare! :bash:
MotorHead
Si nici daca ai cheia in masina.
Legionaru'
Cu cheia mi se pare normal, dar cu certificatul... no.gif
tudor91324
In unele contracte de asigurare nu te despagubeste nici daca a fost folosita o "cheie potrivita" adica una facuta de hot, mai ales daca nu sunt semne de fortare a usilor...
MotorHead
Daca masina e furata, e un pic mai greu sa vada daca au fost usile fortate sau nu tongue.gif
Legionaru'
"Am rasfoit nitel acel forum - ToyotaOwnersClub.com United Kingdom - si am descoperit ca cea mai dura interventie apartine unui... romān: un detinator de Avensis 1.8 cutie automata din Bucuresti!

Omul spune ca, dupa numai 10 luni si 25k kilometri, a schimbat (in garantie, desigur) urmatoarele:
- brate superioare axa spate
- plafoniera sofer (condens in interior)
- bateria (i-a murit de tot)
- coloana volan
Are un singur post (datat 26.02.2005) ramas din pacate fara nici o reactie de la ceilalti forumisti. Curios...
Eu zic ca n-ar fi rau sa incercam sa-l cooptam pe forumul nostru.
_________________"


Din nostalgie biggrin.gif am rasfoit topicul I si am gasit mesajul de mai sus scris de zefir.Iata ca punctele 3 si 4 s-au confirmat si la unii dintre noi!
tudor91324
QUOTE(MotorHead)
Daca masina e furata, e un pic mai greu sa vada daca au fost usile fortate sau nu tongue.gif


In cazul in care hotul o abandoneaza....doar daca nu se indragosteste prea mult de ea... biggrin.gif
Legionaru'
Nu am mai pornit masina de 2 zile. Maine o mai porni oare?
biggrin.gif
M A R I U S
Am ajuns la 2500km cu Avensisul 2.2 ....si am niste nelamuriri
- mi se pare ca are un usor tremurat la relanti, cu motorul cald, exact cand turatia sta la 800rpm;la 850rpm nu tremura absolut deloc, la fel nici la 1200 cand e rece....e vreo problema oare sau ''asa face toate''?
- tot la relanti, daca accelerez usor se aude un grohait ciudat dar numai intre 1400-1600rpm;sub 1400 si peste 1600 nu se mai aude.De asemenea si in sarcina, la turatii sub 1800 si cu acceleratie puternica se aude iar un grohait care dispare insa pela 1900-2000rpm.Aici ma gandesc ca e normal ca un motor diesel subturat sa grohaie, dar cum la mine e primul diesel, intreb ca sa fiu sigur!Astept pareri mai ales de la posesori de 2.2!Salutari la toata lumea si SARBATORI FERICITE! :wave:
S O R I N
Surpriza....

A venit primul avensis D-CAT 177 caluti .

Este la cei de la Toyota Pitesti.

Revin diseara cu impresii si sper cu poze.
vio
ehe e de mult unu in buc adus din afara smile.gif
vlademir68887
QUOTE(M A R I U S)
Am ajuns la 2500km cu Avensisul 2.2 ....si am niste nelamuriri
- mi se pare ca are un usor tremurat la relanti, cu motorul cald, exact cand turatia sta la 800rpm;la 850rpm nu tremura absolut deloc, la fel nici la 1200 cand e rece....e vreo problema oare sau ''asa face toate''?
- tot la relanti, daca accelerez usor se aude un grohait ciudat dar numai intre 1400-1600rpm;sub 1400 si peste 1600 nu se mai aude.De asemenea si in sarcina, la turatii sub 1800 si cu acceleratie puternica se aude iar un grohait care dispare insa pela 1900-2000rpm.Aici ma gandesc ca e normal ca un motor diesel subturat sa grohaie, dar cum la mine e primul diesel, intreb ca sa fiu sigur!Astept pareri mai ales de la posesori de 2.2!Salutari la toata lumea si SARBATORI FERICITE! :wave:

La 2500 km? Ai rabdare si nu mai sta cu urechea pe ea. E prima ta masina? Normal ca pana in 7000 km pacaie, tremura si toate celelalte, doar se aseaza. Iti doresc sa postezi aici cand vei avea 200.000km cu aceasta masina, si sa ne spui ce crezi. La multi ani tuturor!
Legionaru'
QUOTE(Legionaru')
Nu am mai pornit masina de 2 zile. Maine o mai porni oare?
biggrin.gif


De ce mi-a fost frica nu am scapat! :boxing:
Masina nu a mai pornit. De pe loc. Pe 24 decembrie am spalat masina, am parcat-o, tras frana de mana si azi de dimineata la -7 grade pornesc motorul, astept cam 3 minute si cand sa plec de pe loc..............STOP. Am luat un bidon cu apa si am stropit etrierii si am plecat!!!!!!! biggrin.gif
vio
smile.gif) da cum de nu stii asta ca daca e extrem de frig afara nu tre sa tragi frana de mana ???smile.gif asta e un fel de lege nescrisa smile.gif pui 2 pietre si gata smile.gif wink.gif
S O R I N
Poze D-Cat.
S O R I N
:angel:
S O R I N
:angel:
S O R I N
:angel:
S O R I N
:angel:
S O R I N
:angel:
S O R I N
:angel:
S O R I N
:angel:
S O R I N
:angel:
S O R I N
:angel:
S O R I N
:angel:
S O R I N
:angel:
_Constantin_
Mi-e rau. Te rog nu mai pune.... blush.gif
S O R I N
:angel:
S O R I N
:angel:
S O R I N
:angel:
S O R I N
:angel:
S O R I N
:angel:
S O R I N
:angel:
S O R I N
:angel:
S O R I N
:angel:
S O R I N
:angel:
S O R I N
Impresii.

Cand am ajuns era afara,dupa ce i am tras cateva poze au bagat o in

shoroom. Mi a placut foarte mult. Piele ,navigatie...hmmm..jante super..

Finuta rau.Imi pare rau ca nu am putut merge cu ea.

Am inteles ca a luat o cineva din Bucuresti.Deci se poate.

Ce am observat ,masca era putin diferita de face lift.Era cu niste insertii

negre care o faceau mai fioroasa.

Dupa cum se vede in poze este lift back sau cum se spune (cu

haion ) ,asta nu mi a placut.

Concluzia mea,super,merita banii.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.