Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Toyota Avensis partea a IIIa
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Toyota
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
drabisan
QUOTE(vlademir68887)
Intrebare urgenta: trebuie sa imi schimb parbrizul pentru ca e fisurat de o piatra. Din Pipera mi s-a spus ca intai trebuie sa ma duc cu masina, adicatelea sa o vada ca din talon nu isi dau seama ce fel de parbriz e (cam stupida chestia) si apoi dureaza 10 zile.
DAr tipul de la asigurari mi-a zis ca exista o firma pe bd.Basarabiei care pune parbrizele in doua zile. L-am sunat a spus ca pune parbrizul maine daca il anunt azi, ca parbrizul e absolut la fel (senzor de ploaie si proprietati fonetice) doar ca nu scrie Toyota pe el. Decontarea direct cu asiguratorul.
Numai in voi am incredere, ce ati face in locul meu?


Ia-ti parbriz de la mama lui daca iti permiti sa astepti. Pe tine oricum nu te costa nimic in momentul asta...Pe asigurator da, de aia ti-a recomandat mai ieftin. Vezi tu la anu' cit te costa o astfel de decizie, ca s-ar putea sa-ti salte prima de asigurare. Si schimbi si tu compania si gata...
MotorHead
Pune-l la Toyota. Eu mi-am schimbat parbrizul la o firma pe care mi-a sugerat-o asiguratorul si nu a fost pus perfect (se vede ceva mastic in interior, intr-o parte).
vlademir68887
Multumesc frumos, maine plec la Pipera, imi iau Distonocalmul cu mine ca ma asteapta un drum.....
gigel98758
QUOTE(bebelacus92825)
megane directie precisa si sigura? ha, ha! m-am dat cu meganul asta nou, desigur, si directia este cea mai ciudata directie posibila. cred ca e ultima alegere pt a compara directia, desi, altfel, e o masina corecta. totusi, daca directia la avensis ti se pare mai nasoala in comparatie cu meganul, atunci chiar ca ceva e in neregula. nici avensisul nu e vreo referinta in domeniu dar e net superioara megan.


Nu stiu cum e la asta nou, la cel pe care-l am e o servo-directie electro-hidraulica (daca s-o fi chemand chiar asa biggrin.gif ) . O fi buna sau nu, e o directie pe care-o poti controla tu. Si chiar f. bine. Dupa cum vezi e o "problema" care apare la mai multi utilizatori de Avensis. De fapt la toti cei care au o varianta noua - unde, nu sunt sigur, este o alta servodirectie. Unii dintre soferi isi dau seama de "ciudatenia" directiei in functie de ce masini au mai condus inainte de Avensis, in functie de strazile pe care conduc de obicei...

Desi sta bine pe asfalt, indiferent de viteza, mi se pare aiurea sa mi se intaresca si chiar sa "traga" intr-o parte volanul la viteze de 30-50 km/h. La fel, e aiurea ca volanul sa se "relaxeze" la viteze mai mari, intarindu-se doar daca ai o groapa/denivelare sau viteza de cel putin 130km/h.
Am vorbit cu mai multi detinatori de Avensis si concluzia e ca cei cu modelul nou au astfelde "problema". Chestia e ca daca te obisnuiesti totul e OK (exceptand faptul ca e posibil sa te doara mana biggrin.gif )

Si inca ceva: daca rotesc volanul cu 3-5 grade la viteze de pana la 50km/h nu revine inapoi daca este eliberat, masina continuindu-si mersul pe directia noua (adica mergand cu rotile curbate, traiectoria fiind un cerc cu raza f.f. mare) Chestia asta nu e un defect ci doar asa e construita directia la Avensisul cu facelift

Toate lucrurile astea ma fac sa spun ca directia la Ave e ciudata rau. Mai sper inca sa vad SOSELE in RO . smile.gif
gigel98758
QUOTE("HORIA100213[b)
DIRECTIA - Da, este sensibila.[/b] Si la viteze mari, dar in special la viteze mici. Si, un lucru care m-a deranjat la inceput, masina este sensibila la vant lateral. Mai ales pe drumul dintre Oradea si Cluj, unde exista portiuni bune pt. viteza, dar expuse unor rafale puternice de vant, am constatat ca se duce rapid in lateral daca volanul este tinut prea moale. M-am obisnuit insa, iar la viteze ridicate tin amandoua mainile pe volan pt. a contracara fenomenul.


Asa-i, se simte bine vantul.
bebelacus
la avensis directia e ok pt ceea ce se vrea masina, dar nu poti zice ca e moale la viteze mari. nu e foarte directa sau prompta in raspuns mai degraba. cred ca nici nu se vrea o limuzina sportiva sau cu tendinte sport ci mai curind un cruiser. la Vectra pe acre am avut-o era mai rapida. O directie foarte placuta si bine setata mi s-a parut la Golf/Octavia si noul Passat. mi-a placut mult la alfa 156 dar parca era prea nervoasa, prea sarea imediat acolo unde ii spuneai. La Megane m-a deranjat foarte mult nu taria sau moliciunea directiei ci forta de contrabracare si imprecizia ei. virezi intr-o parte si forta care tinde sa-ti aduca volanul la centru e foarte mare si prezenta in permanenta, iar asta duce la ceva oboseala si stres. m-am dat cu megane 1.9 dci de 120 cp pret de citeva drumuri pina la Otopeni si inapoi la Cta. Motor excelent, silentios, suspensia super confortabila si silentioasa, o masina as zice reusita si poate pe nedrept blamata uneori dar directia e foarte proasta. Or mai fi ameliorat-o un pic dupa facelift dar tot timpul trebuia sa corectez din volan cind aveam cite un viraj mai strins.
mai zicea cineva ca atunci cind virezi 3-5 grade volanul nu-ti vine inapoi. asa se intimpla la megane datorita asistarii prea mari. nu e prea placut sa misti chiar un pic de volan si sa simti cum cineva iti trage in partea opusa ca sa-l aduca pe zero. incercati si voi un megan, trebuie sa aveti un prieten, si sa mai reveniti cu impresii. io zic ca asta e punctul cel mai slab dpv dinamic al lui megane.
la vint lateral mi se pare si mie ca e o idee cam usor de zgaltait avensisul si asta am simtit-o cel mai bine luni cind am fost la bucale si am prins cele mai multe camioane din viata mea plus vint puternic. pt cei care nu au avensis sa nu-si inchipuie ca te zboara de pe sosea dar parca iti folosesti bratele un pic ca sa contracarezi forta vintului.
nu am remarcat ca masina sa se comporte ciudat cu directia dar am sa inecrc ce am vazut scris mai sus la urmatorul drum la bucale, care va fi pe la sfarsitul saptaminii.
_Constantin_
Mi-am vopsit masina. biggrin.gif

G e o r g e
QUOTE(_Constantin_)
Mi-am vopsit masina. biggrin.gif



va simpteti bine domnu ? blink.gif

macar daca o faceai si tu o culoare mai la moda , un bordeaux , venghe , ...
Dan52141
QUOTE(_Constantin_)
Mi-am vopsit masina. biggrin.gif



de ce nu ... arata deosebit .... dar eu cred ca domnul tinichigiu photosop s-a ocupat de ea smile.gif
G e o r g e
s-a ocupat clar ca maskul este cam din topor prin anumite locuri ...

ii mai lipsesc niste jante ...
iar eu i-as face si farurile negre blush.gif
_Constantin_
Nu ma pricep. Am luat si eu niste tutoriale de pe torrenturi si ma jucam. Nu stiu cum sa inegresc farurile. Critici mai sunteti. blush.gif
Legionaru'
QUOTE(_Constantin_)
Nu stiu cum sa inegresc farurile.


Cu lumanarea! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
G e o r g e
cu spray ul tongue.gif
drabisan
O alta sugestie: cu viteza mare prin stoluri de insecte. Rezolvi si farurile si parbrizul si faci si capota in degrade. Arta!
Watcher
Nu stiu de ce va chinuiti cu Photoshop, uite cum se face masina biggrin.gif:D:
in Paint
Bogdan92964
QUOTE(MotorHead)
Pune-l la Toyota. Eu mi-am schimbat parbrizul la o firma pe care mi-a sugerat-o asiguratorul si nu a fost pus perfect (se vede ceva mastic in interior, intr-o parte).


Cei de la Toyota nu au montatori, apeleaza la firme de specialitate. La care poti apela si tu direct.
_Constantin_
Watcher deci... WOW, daca as desena asa renunta maine la medicina biggrin.gif Oricum am ramas impresionat de filmulet.

George, Legionaru, Drabisan... las ca prind eu masinile voastre si va inegresc la fiecare farurile. Pe George mai greu dar pe Legioanru si pe Drabisan ii prind maine...
bebelacus
domnilor, om fi noi pasionati de masina asta sau o fi altceva ca topicul despre avensis a atins un numar destul de mare de pagini, plus ca e la seria a 3-a. eu zic ca s-a postat in cea mai mare parte la obiect si s-au spus lucruri pertinente, fara a deveni un fel de serial "Tinar si nelinistit".
Oare o trebui sa mai bem o bere pt asta? Io zic sa le stapinim sanatosi si sa bagam cit mai des ce se mai intimpla cu masinile noastre. Felicitari pt alegere beer.gif
vio
beer.gif beer.gif beer.gif beer.gif beer.gif hai noroc
_Constantin_
99% din paginile scrise pe Avensis sunt la obiectm asta pentru ca nu avem un obiect anume. biggrin.gif Si eu zic sa ne traiasca multi km si noi sanatosi cu ele.
drabisan
Pai sa stii ca ai dreptate!
Si diseara o sa beau o bere in cinstea voastra si a alegerii pe care am facut-o toti!
Legionaru'
Hai noroc baieti!
Chiar acum dau o bere pe gat dupa cateva "urcusuri" pe la 6000 rpm.
_Raduku_
Cel mai vîndut model din primul trimestru în clasa medie, pe zona Moldovei, este Toyota Avensis cu 32 unități livrate.

http://www.evenimentul.ro/articol/toyota-a...lasa-medie.html

ute ca s-o trezit si moldovenii mei sa cumpere ce e mai bun. la cat mai multe modele vandute si la un service de calitate.
beer.gif beer.gif
DAN
QUOTE(_Raduku_)
Cel mai vîndut model din primul trimestru în clasa medie, pe zona Moldovei, este Toyota Avensis cu 32 unități livrate.

http://www.evenimentul.ro/articol/toyota-a...lasa-medie.html

ute ca s-o trezit si moldovenii mei sa cumpere ce e mai bun. la cat mai multe modele vandute si la un service de calitate.
beer.gif beer.gif

:angel: Doamne ajuta
drabisan
Si acum ca DAN is back, or sa vinda si mai multe!
DAN
QUOTE(drabisan)
Si acum ca DAN is back, or sa vinda si mai multe!

Sa speram...si daca tot veni vorba...sunt deschis, ca si inainte..la a vinde masini si in afara iasului...biggrin.gif...
Dan52141
oricum probabil ca stiti ... oficial toyota a devenit numarul 1 la nivel mondial ... bravo lor !
http://www.automarket.ro/stiri/oficial-toy...-lume-2930.html
_Raduku_
QUOTE(DAN)
si daca tot veni vorba...sunt deschis, ca si inainte..


DAN ce motorizare aveti la noua corola la teste, ca ma bate gandu la una pentru soramea
DAN
1.6 benzina...te astept cu drag...
Xalanx
E prima data cand folosesc aerul conditionat pentru racire, de cand am luat masina (din ianuarie). Masina a stat in soare, s-a incins bine si evident am dat cam pe la trei sferturi din putere ac-ul. Si hai sa vad ce impact are asupra performantei. Trei persoane in masina.
Absolut surprins... nici un efect, masina se infige la fel de bine. Extrem de bine. Chiar si in panta, in depasire. Sunt foarte incantat... biggrin.gif
bebelacus
cea mai vinduta in zona moldovei? in primul trimestru? 32 de masini?
ma indoiesc de asta. sau aia de la EZ sint dezinformati sau nu isi fac temele cum trebuie sau e altceva in neregula? 32 de masini in 3 luni e putin rau de tot. la naiba, in februarie s-au vindut vreo 182 de Touraeguri in toata tara. pe toata moldova e cam putin.
DAN
QUOTE(bebelacus92825)
cea mai vinduta in zona moldovei? in primul trimestru? 32 de masini?
ma indoiesc de asta. sau aia de la EZ sint dezinformati sau nu isi fac temele cum trebuie sau e altceva in neregula? 32 de masini in 3 luni e putin rau de tot. la naiba, in februarie s-au vindut vreo 182 de Touraeguri in toata tara. pe toata moldova e cam putin.

Nu compara toata tara, cu zona moldovei....
_Constantin_
bebelacus92825 Santafe s-au vandut apoape 800 de la inceputul anului deci... e irelevant ca se vand nush cate Tuareguri.
vio
cica vanzarile in Rom fatza de aceiashi perioada a anului trecut sunt cu aproape 98 % mai mari , este adevarat Mr. Dan:)? beer.gif
_Raduku_
QUOTE(vio70407)
vanzarile in Rom fatza de aceiashi perioada a anului trecut sunt cu aproape 98 % mai mari , este adevarat Mr. Dan:)? beer.gif


stiu ca l-ai intrebat pe dan,dar o observatie personala la nivelul Iasului ... anul trecut pe vremea asta ma uitam pe strazi sa vad un avensis ca sa-mi fac o idee (masina am luat-o in iulie) si nu vedeam, pe cand acum e imposibil sa nu vezi un avensis. Este unul (poate or fi mai multe) chiar si pe taxi - nasol ca e foliat si e galben. Oricum ideea e ca s-au inmultit si asta e un lucru bun. biggrin.gif
DAN
QUOTE(vio70407)
cica vanzarile in Rom fatza de aceiashi perioada a anului trecut sunt cu aproape 98 % mai mari , este adevarat Mr. Dan:)? beer.gif


Nu chiar 98%...83% mai exact..dar oricum este foarte mult...
bebelacus
stimati colegi, nu va repeziti! n-am zis ca avensisul n-o fi cea mai vinduta din clasa ei pe primul trimestru in zona moldovei. informatia mi se pare eronata. ginditi-va si voi, un trimestru are 3 luni, moldova are si ea vreo 10-12 judete. acum cit o fi saracia de mare, mi-e greu sa cred ca in 3 luni, care au fost destul de bune conform presei, sa se vinda doar 32 de masini in 10 judete, chiar si in moldova. atunci vw, opel, etc. cit au vindut? 3 masini, 10 masini? dati-mi voie sa ma indoiesc de calitatea informatiei si nu de faptul in sine, cum ca avensisul s-ar fi vindut cel mai bine in primul trimestru pe clasa ei si in moldova. dar, totusi...
o fi moldova saraca sau poate supraevaluez eu nivelul de trai de acolo, nevrind a crede acea cifra.
DAN
Informatia este mai mult decat corecta.Ce nu stiu poate unii utilizatori ai acestui forum e ca pe toate statisticile, inclusiv APIA, cand se spune o masina vanduta, inseamna masina LIVRATA, nu INCASATA, cum cred multi.Deci, in Moldova, s-au LIVRAT 32 avensisuri...ca de incasat...sunt mult mai multe...tongue.gif
_Constantin_
VW si Opel vand e 5 ori cat Toyota iar 32 Avensis in 3 luni pe toata moldova nu mi-se pare ptin mai ales ca banuiesc ca nu sunt dealeri in fiecare resedinta de judet.
bebelacus
n-am zis ca 32 de avensisuri sint putin. mi s-a parut doar putin ciudata informatia preluata din EZ ca ar fi cea mai vinduta din clasa ei. si cu 32 de unitati in 3 luni, in toata moldova, retine, cum naiba sa nu ti se para informatia incorecta?
apoi, chiar daca luam in calcul si lamurirea colegului cu diferenta dintre masini livrate si masini achitate, tot mi se pare ceva in neregula. chiar asa sa nu isi faca delaerii din moldova temele si sa nu fie nici unul din 10 judete capabil sa livreze mai mult de 32 masini in 3 luni. sau toti dealerii unei marci sa nu livreze un anumit model de clasa medie in mai mult de 32 unitati?
ca s-o fi vindut avensisul cel mai bine in acea perioada? foarte bine. ii felicit pe posesori pt alegere. dati-mi voie sa ma indoiesc doar de cifra. a spune ca am spart piata! mama! am vindut in 3 luni 32 de masini in toata moldova! e ca si cum ai spune:
" Bei! Noi sintem tari de tot. In Romania traiesc cei mai inalti pitici din lume!"
_Constantin_
DAN, o intrebare wtf e LCA din oferta de avensis? blink.gif
DAN
QUOTE(bebelacus92825)
n-am zis ca 32 de avensisuri sint putin. mi s-a parut doar putin ciudata informatia preluata din EZ ca ar fi cea mai vinduta din clasa ei. si cu 32 de unitati in 3 luni, in toata moldova, retine, cum naiba sa nu ti se para informatia incorecta?
apoi, chiar daca luam in calcul si lamurirea colegului cu diferenta dintre masini livrate si masini achitate, tot mi se pare ceva in neregula. chiar asa sa nu isi faca delaerii din moldova temele si sa nu fie nici unul din 10 judete capabil sa livreze mai mult de 32 masini in 3 luni. sau toti dealerii unei marci sa nu livreze un anumit model de clasa medie in mai mult de 32 unitati?
ca s-o fi vindut avensisul cel mai bine in acea perioada? foarte bine. ii felicit pe posesori pt alegere. dati-mi voie sa ma indoiesc doar de cifra. a spune ca am spart piata! mama! am vindut in 3 luni 32 de masini in toata moldova! e ca si cum ai spune:
" Bei! Noi sintem tari de tot. In Romania traiesc cei mai inalti pitici din lume!"

Informatia poate fi verificata pe APIA.
DAN
QUOTE(_Constantin_)
DAN, o intrebare wtf e LCA din oferta de avensis? blink.gif


LCA-Life Cycle Action, e un avensis care nu are dotari diferite sau alte motorizari.Modificarile care apar sunt urmatoarele:
-jantele sunt putin mai inchise la culoare si sunt un model deosebit
-la varianta Executive, insertiile de lemn s-au schimbat cu niste insertii de carbon
-la celelalte variante de echipare, tapiteria nu mai este cu insertii albe ci cu insertii bleu, la fel si acele ornamente de carbon de pe bord si portiere, nu mai sunt cu insertii albe, ci bleu...
Astea sunt....
drabisan
QUOTE(DAN)
-jantele sunt putin mai inchise la culoare si sunt un model deosebit


Nice one! Poate gasesti si niste poze? wink.gif
DAN
QUOTE(drabisan)
QUOTE(DAN)

-jantele sunt putin mai inchise la culoare si sunt un model deosebit


Nice one! Poate gasesti si niste poze? wink.gif

Incercam..biggrin.gif
DAN
si reusim..biggrin.gif
_Constantin_
Mi-e rauuuuuuuuuuuuuu.
Legionaru'
Si cu interiorul???????
stanciu95476
salut baieti! am luat ieri masina, 2.0 d 4d luna SW, si am cateva chestiuni la care nu le dau de cap si nu am gasit nici in manual.
1)la indicatorul nivelului de combustibil imi ramane aprinsa mereu simbolul cu pompa si sageta care indica pe ce parte este rezervorul. e normal?, asa e si la voi?
2)Imi mai sta aprins tot timpul si indicatorul (dimmerul) de la luminozitatea cadranelor din bord.
3) atunci cand motorul este pornit si farurile nu functioneaza ceasurile din bord sunt luminate puternic. as vrea sa-mi spuneti cum pot schimba luminozitatea? (mentionez motor pornit-faruri stinse caci pentru reglarea luminozitatii cu farurile aprinse am gasit in carte).
4) ce puteti sa-mi spuneti despre rodaj? am vazut in carte ca nu necesita un rodaj special dar erau recomandari sa nu tractezi sa nu bruschezi..... Voi ce ziceti trebuie facut un rodaj si daca da, care sunt indicatiile?
Multumesc mult si astept parerile voastre.
S O R I N
Salut. S o stapanesti cu placere.

1.Asa e la toate.Iti arata pe ce parte se afla rezervorul.

2.Nu am inteles ce vrei sa spui.

3.Ceasurile de bord sunt de tip optitronic,asa sunt ele facute sa lumineze la pornirea motorului si daca ai farurile aprinse si daca nu.Cat priveste luminozitatea lor ,aceasta se poate regla de la acel "betisor" iesit din
ceasurile din bord apasand de mai multe ori pe el pana gasesti functia respectiva.Atentie luminozitatea se poate regla decat daca ai farurile aprinse,altfel nu iti va aparea acea functie.

4.Rodaj...Unii zic ca da ,altiii ca nu ...eu nu am facut asa ceva la a mea si nu au fost probleme.Am mers cu ea la sa zicem 100 km cum merg si acum la 43 mii km...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.