Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fiat Albea Active
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Stanean75862
Urban 8,7
Extraurban 5,9
Combinat 6,9

Cam asa scrie pe pagina Fiat la consumuri. A mea se incadreaza in valorile astea. Ale voastre???
Cristi80483
Da e moelul active plus.Deaia are afisajul asa de mic.Numai afisajul a ramas din masina asta de active.restul are dotari de dynamic si chiar peste.
Stanean mai poate dar nu mult.
Benzina intradevar era de la petrom.Dar mi-a facut figuri si cu aia de omv si mol.lukoil nu am bagat niciodata pana acum dar am sa incerc sa vad daca mai face.
virgil84493
Eu i-am dat mereu benzina de la petrom fara pb, de cand am luat-o...
Figuri nu mi-a facut nicicodata, o pot tura ca un dur, dar cred ca daca as avea de unde sa-i bag benzina OK, n-as pregeta... Asta-i Bailestiul, asa ca astept alte companii sa deschida vreo statie pe aci....
Ady, WELCOME BACK!!!!
Luni sunt prin Craiova, de dimineata!!!! Te intereseaza?????
virgil84493
@ Dana:
Te contrazic, joja de la lichidul de spalat e eficient[, eu am ramas fara el cand aveam nevoie mare de el....
Voi ati vazut lichid Turela s35 - paraca asta e indicat - pe undeva????
Ca nu va intreb de uleiuri Selenia, ca prin magazine bate vantul....
Cipp
Pe mine m-ar tenta un ulei ARAL, ca doar n-oi cotiza toata viata la service fiat...

@Stan: am scos in bucuresti in ultimii 300 km exclusiv urban un consum de 8.4%, cu ambuteiaje, cozi la semafor, dar si cu portiuni de mers lejer cu 60km/h. Pe A2, pe sectorul Bucuresti-Drajna am reusit 4.8% dar n-am depasit 110km/h, adica 3000 de ture. Mi-aduc aminte ca am bagat a V-a la iesirea din Buc si am scos-o din viteza la pod la drajna biggrin.gif
Cristi80483
Eu scot intre 7-7.3 in oras.in brasov.schimba cam in 3000 rpm dar in schimb nu o ridic repede in turatie adica o las mai relax pana ajunge la 3000 rpm.in afara intre 4.7 si 5.5.in functie de viteza de croaziera pe care vre-au sa o am.
Sorin82761
Salutare ...voi nu stiu cum v-ati pus , triunghiul , stingatorul , trusa , dar eu am luat o ladita pliabila de la Praktiker , fundul laditei e din ceva plastic gen cauciuc iar marginile is din plastic dar flexibil ( imi place ca nu suna nimic ) , si am ancorat-o cu doua elastice + carlig de la husa spate ( acuma nici nu mai aluneca prin portbagaj)
Daca va intereseaza pun ceva poze
Sorin82761
Acuma am vazut o reclama la TV si spuneau Noua Albea la 7500 si ceva E cu toate taxele blink.gif
Cristi80483
Sorin poti sa pui niste poze.Ca si eu ma tot gandesc cum sa le prind.
Sorin82761
Treaba aia cu 7500 E e cu programu rabla
Uite o poza
Sorin82761
inca una
ady84545
Virgil, luni dimineata sunt la serviciu.
Din pacate, am sa-ti dau o veste foarte horror: se pare ca marele nostru service autorizat Fiat de pe strada C. Brancusi este plin de snapani.
Hai sa-ti povestesc ce i s-a intamplat unui tip de pe strada mea. Ne cunosteam din copilarie dar nu prea discutasem cu el de vreo zece ani, doar ne salutam . Are o Albea Star de vreo doi ani, si de vreo luna il tot vedeam pe jos, asa ca ieri l-am intrebat unde e masina. Masina e pe butuci pentru ca i s-a gripat vibrochenul. Cum asa? Se pare ca cei de la service nu i-au schimbat deloc uleiul la nicio revizie, sau i-au bagat un ulei prost, baia de ulei era plina de mocirla iar sorbul era pietrificat, de abia mai avea cateva ochiuri libere. La ultima revizie, cand a cerut sa-i arate uleiul i-au zis : "Se poate dom'le? Suntem firma serioasa!" Masina iesise de vreo doua luni din garantie , avea 63 000 km. La dealer scandal mare, etc., nu se poate demonstra niciodata ca ei nu au schimbat uleiul; la o prima estimare, reparatia costa 90 mil. deoarecea aveau de gand sa schimbe inclusiv segmentii :bash: .
Bun... deci, a hotarat ca se descurca el cu manopera, doar sa-i aduca vibrochen. Pret : 1500 euro fara cuzineti, cu reducere speciala pentru el 1150 euro . Cat timp s-a invartit prin service, un mecanic de acolo i-a propus sa-i schimbe vibrochenul lui cu unul de pe o masina accidentata care isi astepta randul la reparatie pentru 20 milioane. blink.gif
In cele din urma a pus pe cineva sa se intereseze la Auto Italia la Bucuresti, iar apoi s-a dus si si-a luat vibrochenul de la ei. Pret : 16 milioane.
Deci, eu iti recomand sa te duci la revizii la Bucuresti sau sa renunti pur si simplu la garantia lor, oricum e putin probabil sa se intample ceva rau la motor, iti cumperi uleiul si alte consumabile si ti le schimbi singur, ca doar nu o fi vreo raritate de masina, tot la fel ca la celelalte este, orice mecanic se descurca, dar barem stii ca stai langa el si vezi ce face. Astia nu numai ca nu ti le schimba, dar se pare ca iti si inlocuiesc piesele.
In ce tara traim si cat mai avem de evoluat! :nope: . Chiar m-a ingrozit povestea amicului asta, eu speram ca ne-am mai civilizat putin.
Bafta !
Stanean75862
Greu tare de crezut povestea asta...Si daca e asa poate demonstra printr-o analiza a uleiului gasit in baie. S-a gripat vibrochenul??? ma tot intreb cum se poate gripa...ca la lipsa de ulei, cuzinetii se duc, si se subtiaza, spatiul pentru fusul vibrochenului se mareste...iar pana la gripare...cidat de-a dreptul. Dar cum orice poveste are un sambure de adevar...eu m-as fi dus la protectia consumatorului...cu mare scandal. As lipii afise prin tot orasul cu patania asta.
Apropos.roaga-l te rog pe amicul tau sa intre si el pe forum si sa ne povesteasca patania lui!!! Pare tare cidat ce a patit.!!!
Sorin82761
Adi ceea ce spui tu am auzit si la VW , Volvo , la Audi am citit undeva pe un forum ca a lasat masina pentru revizie si i-au schimbat Xenoanele , punand faruri normale .... si alte alte , pana la urma nu tine de Fiat , Dacia sau nu stiu mai ce ...ci ca traim in Romania
ady84545
Bineinteles ca nu tine de firma care o reprezinta dealerul respectiv, tine de mentalitatea service-ului .
Stanean, s-au gripat cuzinetii, se pare totusi ca s-ar fi putut face la o alta cota de reparatie, dar in service i s-a spus ca tipul asta de vibrochen nu are nicio cota de reparatie. De fapt are 3 cote , dar a aflat dupa ce a cumparat vibrochenul cel nou.
Este greu de rezolvat cu OPC, practic nu poti dovedi ca ei nu au schimbat uleiul decat daca le inscenezi treaba asta in ziua schimbului. Ulterior vor spune ca ti-ai facut-o singur, mai ales cand masina nu mai e in garantie. Tot ce a putut face a fost sa-l cotonogeasca dupa program taicasau si cu inca doi pe tehnicianul ala care i-a asigurat ca uleiul a fost schimbat.
Chiar nu am niciun interes sa ii denigrez inventand povesti, eu auzisem de bine despre ei de la o alta cunostinta, doar ca nu am luat in calcul un aspect : era bun prieten cu directorul.
Cristi80483
Nici eu nu am prea mare incredere in service-uri.oricum la prima revizie am sa vad daca pot face cumva sa stau langa ei.
virgil84493
Oricum, Ady, la anul, cand fac prima revizie, fii sigur ca nu-i scap din ochi... :minigun:
Cum spuneau cei de pe aici, traim in ro si asta ocupa ( mult) prea mult timp....
Merci mult de sfat si imi pare rau ca luni nu o sa fi "prin zona"....
Dar tinem legatura, ce zici?
Stanean75862
La mine in targ exista un srl care se ocupa cu rectificarea axelor...inclusiv cu fabricarea cuzinetilor...Pentru Dacie gaseai la ei vibrochene si cuzineti la toate cele trei cote de reparatie...
Pentru un Volvo 940 aceeasi poveste, dar costau ceva mai mult. Daca vreodata voi avea probleme cu piesele astea din motor voi apela la ei cu incredere. Le-am vazut utilajele, si il cunosc pe tataie care lucreaza pe masina de sectificat...
Un amic a facut vibrichenul la un 318 la R3, cu tot ce trebuie pe langa el, cuzineti, distantieri, segmenti, iar motorul merge brici. Pretul a fost mult sub cel cerut de astia de importa piese de schimb.
Robert84643
Problema cu schimbatul pieselor este veche si se intampla la orice service din Romania. Este vorba , asa cum s-a mai zis, de mentalitatea romanului. Trebuie sa scoata si el un ban in plus cumva. Daca nu poti sa stai langa masina cand umbla in ea esti mancat. Am patit-o de cateva ori. Eu folosesc de obicei un marker permanent si insemn toate piesele vizibile si posibilele capace si suruburi. Si ii fac si poze inainte, clare si cu rezolutie mare, din toate unghiurile. De multe ori apar zgarieturi care "era asa cand ai adus-o domle". Cu uleiul chiar nu ai ce sa faci daca nu stai langa ei. Ori nu-ti fac nici un schimb, ori doar iti completeaza cu putin ulei. Cel mai bine este sa reusesti sa intri in service cand lucreaza la ea. Sper sa mearga cu ceva spaga bine plasata si cu insistente. Traiasca Romania!!! (Bine ca n-avem masini de 20000 euroi sau mai scumpe)
filipescu82758
Cristi in poza ta cu bordul am vazut ca ti s-a aprins la bord un martor: semnul exclamarii cu galben... il ai tot timpul aprins?

consumul care il am eu in Bucuresti este in general sub 10l; bag benzina de 95 de la Lukoil; am scos si peste 11l cu cea de la Mol; in general nu trec peste 3000 de ture si schimb la 2600 - 3000 rot/minl;

consumul optim este la 2000 - 2200 rot/min;

arigato.gif
Sorin82761
Acuma dimineata am vazut la stiri o domnisoara cu un peugeot 206 care a stat o luna in service ( nu am prins sa vad de ce ) , si cand a ridicat masina avea cu 2000 km in plus blink.gif , si nimeni din service nu putea sa dea o explicatie blink.gif
Legat de consum ce am observat eu masina consuma putin si la 3000 si la 2000 de ture daca mergi constant la aceiasi turatie ...dar e greu mai ales in oras
Stanean75862
Semnul ala se aprinde cand cuplezi functia SPEED LIMIT din trip computer si depasesti viteza setata!!!
Cristi80483
Acel martor e cum a spus si stanean e un avertizor de viteza.sa nu se inteleaga gresit.nu iti limiteaza viteza dar te avertizeaza cand ai atins o viteza setata de tine ulterior.
virgil84493
For all:
Citind prin manual, am aflat ca Fiatul are temporizator pentru stergatorul de parbriz, dar, sincer, la mine cred ca nu exista, desi Dynamicul e Full optoins ( sau aproape...). Am incercat sa rasucesc maneta din dreapta volanului, pe zona striata, dar nimic. Mi-a fost teama sa o fortez mai tare....
Are cineva vreo idee??? Am asa ceva pe Fiat sau doar e o alta chestie lipsa???
emcos85376
temporizatorul pt stergatorul de parbriz este prima treapta, cand dai maneta in jos. urmatoarele sunt: stergere continua si stergere continua rapida.
Cipp
Ia ridic-o si sus! Va sterge rapid si va reveni cand eliberezi maneta!
emcos85376
Da...am uitat sa mentionez si acea pozitie...utila can picura atat de rar ca si temporizatorul e prea rapid smile.gif
Ieri m-am laudat cu masina mea la o cunostinta....atunci cand a auzit ca mi-am luat fiat albea cica "aia e masina ma!? ce are in plus fata de a mea" (el are o solnita) - invidia de ca el nu si-a luat masina...solnita asta fiind cumparata de taica-sau si data in utilizare lui. Si ieri a venit pe la mine...a urcat in ea...a studiat-o...i-am aratat functiile computerului si ca are meniu in care poti seta diverse kestii...i-am aratat ce stie radio-cd-ul sa faca..ce am mai invatat si eu de pe aici de pe forum smile.gif...a ramas cu gura cascata...si la ce stie sa faca...si la cum arata bordul...si la ce spatiu are si in fata si in spate smile.gif) L-am facut paf... biggrin.gif
Cipp
Si diferentele intre dimensiunile si masele celor doua masini sunt nesemnificative - 10 cm in plus pt. Albea!
Sorin82761
Vazusem intr-o emisiune TV unde se tot minunau prezentatorii cum de , dintr-o masina de clasa mica ( albea se incadreaza in clasa mica ) , s-a putut scoate asa spatiu interior , si asa portbagaj mareeeeeeee
Stanean75862
Da demarajul lui Solenza este net superior... Stabilitatea e mai buna... Pacat ca nu se mai fabrica...si un si mai mare pacat este ca a fost facuta de romani, si e Dacie..dar de data asta una reusita!!!
Cipp
Reusita solenza? Hmmm:

Placa de presiune crapata la 30.000
2 bielete de directie varza - 25.000 si 30.000
burduf planetara varza
set de tobe varza la 25.000
radiator spart
apa in drapta fata

mai continui?
Stanean75862
DA...poate asa ai avut noroc. Un vecin de-al meu, cu masina Farmafarm, prima interventie mecanica la 98.000 km - schimbat bieletele de directie. Asta in afara de toatelucrarile regulamentare la revizii. Acum masina se apropie de 200.000 si inca merge la fel de bine. Nu vad diferente fata de cand o stiu. Plecam cam de 2 ani cam la aceeasi ora din fata blocului. Azi iarna, eu cu DSN - ulo meu am mers o data pe jos, dar solenta aia a pornit fara probleme. Oricum am vazut carnelul lui de service!!! Acelasi de cand a luat-o!!! Pana la 60.000 nu a schimbat decat uleiuri si filtre!!!
E adevarat ca este o scala Alb 13. Poate cifra de la culoare!!!!
Si asta e doar un exemplu!!!
Am vandut DSN la 35.000 km, si i-am schimbat un set de placute de frana, pe la 25.000 si tobele dupa un an, cu unele Brola. In rest acuma are aproape 60.000 cu acekleasi piese.
virgil84493
Am un coleg cu SLN, dar omul e moderat, mai ales de cand a vazut Albea si comportamentul ei la drum.. Dotarile l-au lasat rece, in schimb acest mod al Albeei de a fugi i-a placut enorm.
Daca vreti cuvinte bune despre dacia, va spun ca nici acum nu mi-am vandut-o pe a mea din'94. I-am schimbat setul, directia si alte nimicuri, mai am telescoapele de inlocuit, ( ca parca e o capra acum prin pietre), iar masina e OK!!!
Dar de cand SLN=Albea??????
virgil84493
@ all:
Cand m-am referit la treptele stergatorului, nu m-am referit la POZITIILE lui. In manual e indicata si o miscare de rasucire a manetei respective, nu doar in sus sau jos...
Nu e vorba, deci, de pozitiile pe verticala...
Va atasez o poza din manual ptr. conformare:( fig. dim mijloc!!!!)
Sorin82761
Virgil eu nu am cartea dar din ce vad pe desen cred ca se refera la Varianta de Albea ( Palio ) , cum are Air -Wolf , si treaba aia ii pentru stergator pe spate , da nu stiu sigur...
Cipp
Asa e, Sorine! Ala e comutatorul pt. stergatorul lunetei.
Sorin82761
Pai asa aveam si la Punto si m-am gandit ca o fi tot aia...
Sorin82761
Si apropo de treaba aia de mai sus cu solenza , eu zic ca tocmai asta e problema la Dacia , si acuma ca o iei cum iti e norocul , sincer nu stiu daca se mai poate vorbi de o alta firma de masini cat de cat serioasa , de treaba asta ca o iei cum e norocul blush.gif
Cristi80483
Haide-ti sa sparg tot eu gheata referitor la modificarile aduse masini.Acum m-am ocupat de tot ce insemana lumina in masina mai putin de lampile din plafon si uite ce mi-a iesit.
Cristi80483
si inca una.
Cristi80483
Si inca un si gata.Daca doreste cineva sa vada cum arata bordul fara ceasuri si consola fara cateva componete pe ea sa anuntati ca si cateva pozele dinalea.

ps:scuze pt calitatea pozelor dar sunt facute cu telul
Cipp
Foarte fain! BRAVO!

Da' daca nu sunt indiscret, poti sa ne explici si noua cum ai facut ca sa schimbi ledurile alea? Mi se pare o lumina foarte odihnitoare cea pe care ai gasit-o pt. ceasurile din bord.

L.E.: Nu pierzi garantia cu astfel de modificari?
Cristi80483
Dana probabil ca s-a pierdut garantia pt ceasurile din bord.dar stai linistit ca am umblat si eu la ce nu se prea poate strica.nu esti indiscret deloc.am schimbat ledurile portocalii ale cesurilor 6 la nr cu 12 leduri alb neon.am pus cate 2 in locul unul portocaliu pt ca astea albe sunt mai mici.dar imi place ca are o culoare uniforma.
Cipp
Se da jos bordul sau se pot schimba fara demontare?
Cristi80483
Tu ce zici se da?
Cristi80483
smile.gif
Cristi80483
biggrin.gif
Cipp
Hmmmm... Ce sa zic, nu-mi dau seama biggrin.gif
Florin83676
arata super !!!!!!!!!!!!!!
asa ceva mi-am facut si eu la Cielo pe care l-am avut inainte si aiesit frumos si cum spunea dana odihnitor
uneori noaptea e obositoare culoarea portocalie . Albul ala e chiar fff bun. eu la Cielo am pus leduri cu lupa si si-au facut imediat treaba. cum arata ledurile ( becurile ) de pe Albea??? sunt extraplate ?? sau normale? as vrea sa fac si eu asa ceva cat mai repede . La Cielo si cred ca si aici trebuie sa nu atingi acele indicatoare sau sa le misti ca dupa aia trebuiesc calibrate ca sa indice corect. mcy mcy de poze ..
numai bine si idei multe :wave: beer.gif
Cipp
Cristi, nu mai tin minte, cand ai luat tu masina? Ca eu o am din iunie 2006 si pana acum n-am facut decat 6700 km. Tu vad ca ai 8 mii si ceva, asa ca o sa faci mai devreme decat mine schimbul de oloi!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.