Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fiat Albea Active
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Robert84643
Ionut, nu stiu cand ai terminat tu scoala, dar sigur profesorul de fizica trebuie sa fi subliniat ca randamentul este intotdeauna mai mic decat 1. Banuiesc ca din cauza vitezei ai scris randament in loc de vreun raport sau coeficient. Poate ne lamuresti ce ai vrut sa spui.
Cristi80483
Sorin82761 am intampinat si eu problema cu capacaul de deasupra radioului.S-a rezolvat ff usor.Scoti capacul (Vezi ca sta nu mai in cleme) si pui un pic de banda pe ciecare dintre picioruse si s-a rezolvat.
ady84545
@ Virgil : Arata frumos bordul bicolor,si se continua linia si in capitonajul usilor, dar eu zic ca era mai interesant daca faceai si tu o poza ziua , la lumina naturala.
Bogdan : :minigun: Urata masina mai ai, omule!
:puke: biggrin.gif
In rest e ireprosabila sad.gif

Virgil m-a invatat! biggrin.gif
Sorin82761
Mersi Cristi o sa incerc biggrin.gif
virgil84493
@ Ady: Chiar iti place? Maine postez o poza "de zi', ca tot merg la o cununie si dureaza destul. beer.gif
Ziceai ceva de bogdan? CARE bogdan? blush.gif
virgil84493
Sorine, faina poza!
Robert, ai pus punctul pe i. Asta-i forum de Fiat!!!
Sorin82761
Mersi Virgil ( poza e facuta cu super macro ) ,
Cristi ieri am apasat usor pe marginea panoului de jur in prejur si azi nimic nu am mai auzit nimic
Am o intrebare am vazut ca scria cineva ca computerul de bord arata cati km mai faci cu benzina din rezervor blink.gif , eu nu am descoperit inca poate cineva sa imi spuna cum si unde?
Mersi anticipat
Sorin82761
Uite mai pun o poza cu o bucatica de masina blush.gif
Catalin86293
nu Range ? acolo arata cati km mai sunt de facut cu benzina din rezervor (estimativ)
Cipp
Ba da, cu RANGE!
virgil84493
RANGE apare cand apesi prima data butonul de la Trip C. Vezi sa fi pe limba engleza, ca altfel....
virgil84493
O poza facuta ziua cu bordul:
Stanean75862
Fratilor bucuresteni!!! Cum puteti trai in vacarmul ala???? Eu am stat doar o saptamana si am crezut ca innebunesc!!!. Iar in ceea ce priveste masina, cred ca un Smart, e mai bun, caci singurele cai de acces mai libere sunt trotuarele. Mai am un hop luni!!! Si sper sa nu mai calc in haosul ala degraba!!!

Am citit vreo trei pagini, si vad ca ne inmultim din ce in ce mai mult. Prin Bucuresti am vazut vreo 4. La mine in targ sunt deja vreo 6.
Am mai vazut ca daca l-am lasat in pace pe ala cu "Golanul lui" s-a luat de altii.
Toate bune. Si apoi chiar nu va prindeti in ce fel fucntioneaza Tripul??? ca vad cam multe intrebari de felul asta.
HAIDIPA
air_wolf
QUOTE(Stanean75862)
Fratilor bucuresteni!!! Cum puteti trai in vacarmul ala???? Eu am stat doar o saptamana si am crezut ca innebunesc!!!. Iar in ceea ce priveste masina, cred ca un Smart, e mai bun, caci singurele cai de acces mai libere sunt trotuarele. Mai am un hop luni!!! Si sper sa nu mai calc in haosul ala degraba!!!


haos??? in bucuresti? biggrin.gif neeeahhh... e doar o impresie. biggrin.gif smart? ca sa se urce autobuzul pe tine?!?!? poate doar sa mergi cu smartul la metrou biggrin.gif
Cipp
Vezi, Stane? I'ote d'aia si-a luat Lupu' ROLE ! biggrin.gif
air_wolf
biggrin.gif sa stii ca am mers cu ele, mai naspa a fost la cumparaturi biggrin.gif 90Kg pe role prin piata cu sacose + copil tot pe role chiar a fost show biggrin.gif ramasese lumea cam asa: blink.gif blink.gif
Robert84643
Ai uitat sa precizezi ce model de Role ai (marca).... bicycle.gif
Si apropos, azi am primit manualul de la masinuta. N-am avut timp inca sa-l citesc. Si cred ca nici maine nu va fi timp de lectura. Pacat ca n-am un servici linistit ca intr-o saptamana il stiam pe de rost... beer.gif
Catalin86293
e o veste buna, poate il primim si noi de-acuma...sper smile.gif :ban:
virgil84493
Robert, cand ai primit efectiv masina???
O veni manualul si la noi?!?! beer.gif biggrin.gif blink.gif blush.gif
Poate si a doua cheie????
Stanean75862
Impresia mea ramane tot HAOS
Desi fata de ceva timp in urma soferii s-au mai cizelat putin. Te mai lasa sa intrii in fata lor, si nu prea mai claxoneaza!!! Dat oricum, la ora 8 dimineata, intrarea Colentina - Bucur Obor - Universitate - Drumul Taberei a fost destul de aglomerat. Am facut aproape 100 de minute, dar am ajuns intregi si eu, si Fiatul meu, desi am avut de cateva ori impresia ca nu vom incapea...se cam circula bara la bara si aripa la aripa!!!, inclusiv pe liniile de tranvai, pe unde este totusi interzis. Si apoi la semafoare, se gasesc cativa destepti sa treaca pe galben, si rama prin mijlocul intersectiei, cateva minute, si incepe Buluceala!!!. Dar pana la urma, cred, daca te obisnuiesti, devine ceva normal. Problema este ca stilul de condus din Bucuresti nu e normal sa fie aplicat peste tot.
Din nou povestea cu cheile si cartile?!!! Eu am masina din 14 iunie, iar cartea nu o am, iar problema cu cauciucurile din CI tot nu s-a rezolvat. Cand o sa le schimb, o sa iau 175/70 R15, asa cum scrie in acte, si nu 185/65 R14 cum au venit cu masina!!!
Toate bune...
A facut cineva prima revizie??? eu mai am cam 1500 Km.
Sorin82761
Mersi la toata lumea pentru "Range " , si Stanean si eu m-am gandit , ca in momentul cand va trebui sa schimb cauciucurile sa pun din cele cu talon inalt ... cred ca amortizeaza mai bine .
Ce presiune folositi in cauciucuri ? eu am pus fata 2 si spate 1,9
Robert84643
Am ridicat masina pe 6 septembrie. Manualul a venit dupa o saptamana, dar mi-au dat ambele chei la livrarea masinii. Trebuia sa primesc tot ieri si actele masinii insa nu a fost tipa (dealerul) acolo si probabil ca n-a vrut sa lase la altcineva actele. Acum trebuie sa mai bag un drum pana la Autoitalia prin toata aglomeratia din Militari. Si urmeaza calvarul de la Politie... Succes si voua in continuare :clapping:
virgil84493
Robert, du-te la o firma de specialitate. Dai un ban in plus, dar ei platesc ( si asta rapid!!!!) toate taxele, inclusiv RCA ( DAR VEZI CU CINE IL FACI - UNITA IN NICI UN CAZ!!!!).
NU SCAPI, CE-I DREPT DE LA COADA DE LA POL, DAR ASTA E IN Ro!
virgil84493
Cum va porneste masina dimineata???
Azi cand am pornit-o, i-am dat cheie, am lasat-o vreo3-4 sec. si cand sa calc acceleratia, a inceput sa zdrangane motorul ca-n vremurile bune. Am turat-o ceva mai mult (2000) si dupa 2 sec zgomotul a disparut. La voi e la fel????
Dragos86458
Si mie mi s-a intamplat in cateva dimineti.: un zgomot de cateva secunde si dupa inceteaza. Am intrebat la service si au zis ca e normal (serviceul din craiova de la Autoitalia).

O intrebare am si eu. Ce fac butoanele de la cd-player(cele din randul cu Band). as dori in special sa aflu in special cel care are niste msini pe el si scrie TA.

Ms
Stanean75862
Orice apasare pe butoane la CD e insotita cu mesajul de rigoare pe afisaju CD. Daca nu apare...ei bine nu are functie.
Legat de trepidatul motorului...alimentati cu benzina luk de 98 si nu veti avea probleme, dar numai dupa 2000 - 3000 km. Aveti si voi rabdare sa se curete toate impuritatile tehnologice din sistemul de injectie.
La aparitie, ori opriti si porniti din nou, ori accelerati usor. Dupa 3000 km va disparea trepidatul ala.
Toate bune.
Si apoi ce importanta are asig RCA??? oricum nu e pentru voi ci pentru cei pe care ii loviti!!!. Casco e mai important, ca e pentru machineta voastra.
Stanean75862
Despre presiunea in pneuri, am intrebat eu pe la inceputuri...si cum nu am primit raspuns, m-am dus la un SERVICE ROTI...unde mi-au pus "pneumix" dar la ce presiune??? nu stiu. Acum a reverificat, tot la ei, si mi-au completat la 2 bari, la toate rotile, inclusiv rezerva.
air_wolf
nici la mine nu scrie presiunea in pneuri. au verificat un cartoi cit toate zilele la vulcanizare si mi-au pus 2/1.9
ady84545
De obicei se baga 2 bari, iar vara 2,2 pentru ca se mai lasa singure din cauza caldurii. Se recomanda sa nu te duci la vulcanizare cu anvelopele calde. Adica, pleci de acasa direct acolo, nu te opresti dintr-un drum lung, hai sa mai fac si eu presiunea la roti, ca nu este prea exacta indicatia de la manometrul pompei.
air_wolf
vara se dilata din cauza caldurii (anvelopa se incalzeste si de la asfalt si de la rulare si aerul se dilata la caldura) si de la 2.2 ajungi la 2.6-2.8 si nu e bine. cel mai bine e sa ai intre 1.9 si 2 tot timpul, plus ca se simte si la consum si la cum trage masina.
ady84545
A da, asa era, le-am incurcat, e invers. biggrin.gif
Stanean75862
Da sper ca voi nu mai umflati rotile cu aer???!!!
Nu ati auzit de pneumix??? asta e un amestec inert, iar dilatarea sau contractarea la diferente de temperatura este neglijabila!!!
air_wolf
eu utilizez compresorul propriu si personal. asa ca bag aer. la LC o sa bag azot.
Stanean75862
S-a tot perindat manualul ala pe aci, dar se vede ca nu-l cititi!!!
La pagina 219 gasiti presiunea din pneuri!!! si multe alte cifre interesante....
virgil84493
Dragos, esti nou pe aici (si in plus oltean. Vezi cum te impaci cu Ady!!!!)
Cand ai luat masina? Ce model este???
Dupa CD, cred ca ai Dynamic. Chestia cu TA/TP nici eu nu am lamurit-o, asa e cand am manual ( in format electronic) si nu il citesc... Dar incepe scoala si imi fac eu timp.
virgil84493
Butoanele de pe randul cu BAND sunt pentru radio, in mare parte. Poti porni radioul de pe ultimul post ascultat si alte chestii de care iti dai seama in timp sau DUPA CE CITESTI MANUALUL....
E bine de voi ca aveti Lukoil. Pe aici e doar Petrom si alti 2-3 benzinari marunti, la care nici DFacia nu o alimentez.
Stanean, deja am 4000 km si credeam ca am scapat de faza cu pornirea... Singura chestie ramane deci benzina.
Sorin82761
Salut , apropo de trepidatii eu inca in 300 km nu am simtit niciodata trepidatiile ( bag doar omv de 100 ) , m-am gandit sa bag ce e mai bun ( sau asa sper ) , ideea e ca niciodata nu a trepidat motorul
Cristi80483
QUOTE(Sorin82761)
Salut , apropo de trepidatii eu inca in 300 km nu am simtit niciodata trepidatiile ( bag doar omv de 100 ) , m-am gandit sa bag ce e mai bun ( sau asa sper ) , ideea e ca niciodata nu a trepidat motorul


nu cred ca e chiar assa de recomandat sa ii bagi numai super 100.sa nu fie prea tare sa ii arzi supapele.
Robert84643
Nici eu nu am avut trepidatii pana acum la pornire. Si nu utilizez masina in fiecare zi. Dar in manual scrie ca e normal pentru tachetii hidraulici sa faca zgomot la pornire, mai ales daca masina astat o vreme nepornita si mai este si rece afara. Ma rog, in ideea ca asta este sursa trepidatiilor. Iar benzina am bagat si de 95 si de 98. Pana se aseaza motorul o sa dureze ceva.
Sorin82761
Cristi eu chiar nu am mai auzit de treaba asta ca s-ar putea arda supapele de la benzina de 100? Nu stiu da nu ar trebui sa se specifice undeva treaba asta daca e asa ?Oricum eu zic ca la cat ii de botezata benzina la noi aia de 100 poate ii de 98 , aia de 95 cred ca ii de 90 blush.gif , oricum daca mai stie cineva de treaba asta .....
filipescu82758
QUOTE(Robert84643)
Nici eu nu am avut trepidatii pana acum la pornire. Si nu utilizez masina in fiecare zi. Dar in manual scrie ca e normal pentru tachetii hidraulici sa faca zgomot la pornire, mai ales daca masina astat o vreme nepornita si mai este si rece afara. Ma rog, in ideea ca asta este sursa trepidatiilor. Iar benzina am bagat si de 95 si de 98. Pana se aseaza motorul o sa dureze ceva.


- s-a mai discutat pe forum de acel zgomot; Robert a subliniat exact cand poate aparea;
- au venit cartile tehnice printate; m-a sunat dealerul sa ma duc sa le iau;
- a doua cheie o am de la inceput;
- presiunea la pneuri: Stanean a zis-> e in cartea tehnica; cand masina e incarcate 2,2 atm pe ambele punti; altfel 2,2 fata , 2,1 spate ... ;
- benzina depinde de la ce pompa o bagi, nu neaparat de la ce producator; cea de 95 de la Lukoil merge ok... daca nu gasesti o benzinarie in care sa mai bage apa sau motorina smile.gif
- in bucresti traficul e groaznic... stanean ai dreptate.. un smart, matiz, etc e mult mai potrivit... :ban: cel mai bine ar fi ca sa fie piste de biciclete si atunci s-ar mai reduce traficul...
blush.gif
Robert84643
Nu stiu cum e la voi dar eu am un huruit suparator atunci cand rulez masina cu mai mult de 50 km/h pe asfalt nou turnat. Banuiesc ca este din cauza pneurilor noi (Good Year) care sunt mai rigide. In mod normal ar fi trebuit sa fie mai silentioasa daca luam in consideratie faptul ca masina e noua si proaspat antifonata. Ceva pareri?
Sorin82761
Acum la doua saptamani de cand am ridicat masina mi-au venit numerele definitive , talon....
Sorin82761
Acum la doua saptamani de cand am ridicat masina mi-au venit numerele definitive , talon....
Robert84643
Cartea de identitate a masinii avea folia de secretizare pusa cand ti-au dat actele? Sau a trebuit sa mai faci un drum in plus...
Sorin82761
Masina e luata in leasing numerele si toate au venit prin curier acasa , cartea de identitate ( pare copie ) , restu talon vinieta toate erau in pachet , sincer nu stiu ce ii aia folie de securizare blush.gif
Robert84643
Am inteles. Daca e luata in leasing au oprit ei cartea de identitate a masinii si ti-au dat o copie. Folia de secretizare RAR este o foita transparenta cu sigla RAR, care se aplica peste inscrisul din cartea de identitate, pentru a impiedica falsificarea.
Dragos86458
QUOTE(virgil84493)
Dragos, esti nou pe aici (si in plus oltean. Vezi cum te impaci cu Ady!!!!)
Cand ai luat masina? Ce model este???
Dupa CD, cred ca ai Dynamic. Chestia cu TA/TP nici eu nu am lamurit-o, asa e cand am manual ( in format electronic) si nu il citesc... Dar incepe scoala si imi fac eu timp.


Masina am luat-o pe 20 aug desi am facut comanda pe 20 iulie. Modelul e Dynamic (fara genti de aluminiu si bord bicolor).
In legatura cu butoanele o sa incerc sa le dau de cap k poate sunt utile functiile biggrin.gif

P.s: Ma bucur sa ma alatur oltenilor de pe aici biggrin.gif
Sorin82761
Nu mai stie nimeni sau ati auzit ceva ca benzina de 100 ar arde supapele?
Robert84643
Nu cred ca are vreo legatura, atata timp cat motorul a fost proiectat sa functioneze cu benzina. Chestia cu arsul supapelor era valabila pentru masinile transformate sa functioneze cu gaz. Se ard in timp si garniturile. Dar la benzina nu am auzit de asa ceva. Poate exista cineva mai scolit in calculul motoarelor si ne poate da o parere profesionista.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.