Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fiat Albea Active
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Cipp
Vedeti? Pe mine nu m-ati crezut cand v-am zis ca ia 5.4% cu aer si cam 5% fara... Am facut eu deja proba la pompa si mi-a dat o eroare de .... 0.1% in plus. Adica in loc de 5.4 pe copmputer era, de fapt 5.5 real! Si sa vedeti ce muti or sa ramana amicii vostri cand o sa va iasa in jur de 8% in oras! Eu am scos consumul asta in bucuresti dar e adevarat ca am prins 10% blocaje la universitate si 90% mers normal de oras cu opriri la semafoare dar si cu cateva portiuni mai libere pe bulevarde. Si sa va mai zic o chestie: E foarte important sa nu mergeti cu ea sub 2600 de ture! Prietenii stiu de ce biggrin.gif
John79129
MULTUMESC MULT pentru manual, sunt acolo cateva lucruri interesante care aveau nevoie sa fie cititie smile.gif
Azi voi reseta Tripul B...pt prima oara..tongue.gif. Vreau s avad exact cat consum...smile.gif)

Toate cele bune, ne revedem dupa week-end..ca merg la nunta si duminica merg la ZBOOOOOOOORRR

Drum bun tuturor!!!
Robert84643
Cei care au luat masina de ceva mai mult timp imi pot spune si mie ce acte se mai primesc de la dealer si cam cat dureaza pana vin? Ca vreau sa inmatriculez masina si incerc sa fac un pressing la dealer.
Catalin86293
se poate plati rovigneta cu numere rosii ? tre sa o mai platesc o data dupa ce imi vin numerele definitive ? sau pot sa ies cu ea din orash sub pretextul...domle eu ash vrea sa o platesc, da...n-am cum smile.gif

am 350 km facuti pana acum dar numai in orash ...consum 8.3 % ...deci cu siguranta se poate mult mai bine...pana acum doar ne-am acomodat unul cu altul smile.gif
Adi83493
Salut.Se poate plati si cu numere rosii.Iti va trece pe bon serie caroserie sau motor.Vreau sa spun ca asa mi-au facut mie.sa nu-i lasi sa-ti treaca numerele provizorii ca isi pierde valabilitatea cand le vei schimba.
Cipp
Hai sa va povestesc ce am patit azi: plec de acasa si , dupa 1km ma opresc la un pet-shop. Toate bune si frumoase, pornesc masina cu o cheie scurta - ioc! Mai incerc o data - o ia, dar ramane aprins martorul injectie(becul cu robinetul galben). Motorul functiona regulat, fara rateuri dar turometrul era la 0. Booon. Opresc, mai dau o cheie - la fel, martorul ramane aprins.

Sun la service si ala imi zice ca pot sa merg asa, cu becul galben aprins dar sa nu o forjez si sa observ daca motorul functioneaza diferit decat de obicei. N-am observat nici o anomalie doar ca becul galben m-a insotit tot timpul cu mesajul ENGINE FAILURE. Intre timp isi revenise si turometrul arata perfect! Ajung la supermarket, opresc si ii mai dau o cheie: surpriza: martorul se stinge si imi apare mesajul CHECK OK! Dealerul mi-a zis ca , daca nu se stinge de la sine sa dau pe la ei saptamana viitoare dar daca pana acum am mai pornit-o de 3-4 ori si nu mi-a aparut eroarea ce ziceti? Sunt motive de ingrijorare? GRAZIE!
ady84545
Si la Logan s-au intamplat probleme de genul asta, la toti si-a revenit de la sine, mai putin unul care a schimbat catalizatorul. In general e o problema de carburant, dar poate fi si un contact imperfect pe undeva sau mizerie depusa.
virgil84493
@Dana: habar nu am, ar fi trebuit cei de la serice sa te lamureasca, dar asta e in Ro!!! Sper ca o fi in cel mai rau caz vina unui contact inperfect de la partea electronica a bordului. Daca motorul a mers OK, cred ca asta-i motivul!! Si merci pentru informatia cu consumul. Azi i-am facut plinul si o sa fac un drum mai lung, apoi iarasi plinul. Dar crezi ca aparotura de la Petrom e OK??? Doar suntem in Ro.....
virgil84493
@ John: Zbor usor baiatu', dar cu grija! Drum bun si sa pui aici consumul, distanta, timpul si vit. medie!!!
@ Catalin: Pe langa numere rosii ai primit si autorizatia provizorie de circulatie + asigurare RCA pe o luna. (Daca nu, fa :bash: cu dealerul!!!! :bash: ) Asta era, ce-i drept, vreo 85 RON in plus la pretul masinii!
Iar autorizatia tine loc inclusiv de rovinieta. Sau vrei sa dai peste un Garcea ce te va amenda ca pe factura nu apare numarul masinii????? Lasa rovinieta dupa ce iti iei numerele!
virgil84493
Robert, trebuie sa primesti vreo 3 facturi - vezi ca aici s-a mai discutat asta - si cartea masinii.... Bate-i la cap pe dealeri, dar bate-i cu cap!!!!
Bine ai revenit, Ady! Vezi ca maine trec prin Craiova!!!
Si dimineata, si seara!!! Am un drum pana prin Valcea ( nordica) , am umplut rezervorul si ti-am urmat, deci, sfatul!!!!
Cipp
Ca sa-ti iasa consumul cat mai exact trebuie sa alimentezi de la aceeasi statie petrom si de la aceeasi pompa. Altfel e totul relativ!

Referitor la problema mea, am inteles ca daca s-a remediat defectiunea inseamna ca a fost ceva temporar - posibil o alimentare defectuoasa sau combustibil botezat. Oricum, sistemul a memorat eroarea si la schimbul de ulei de la 10.000km o sa semnalez la service. Vreau sa va anunt ca din partea sefului de service de la autoperugia am avut toata colaborarea cu toate ca era in afara programului, omu' si-a dat tot interesul sa ma ajute sa ies din impas. Jos palaria!
virgil84493
Dana, asta nu e greu! Maine am de mers vreo 500km, iar cand o sa-i fac plinul, tot in Bailesti, e o singura statie Petrom cu o singura pompa de benzina fara pb, asa ca... Sunt pompe model vechi, indicatorul si una bucata furtun. De, UE e departe , iar orasul mic. Iar la alte statii nu alimentez in oras, ca stiu destui amici ce-si goleau rezervorul pentru a scoate H2O din el....
Ti-a mai facut masina figuri? Sper ca a fost doar intamplare!!
virgil84493
[color=red][/color][size=18][/size] Mai Baieti, dar nimeni nu a avut de a face cu cei de la circulatie si mai ales, nimenu nu s-a luat cu ei prin justitie????
Cipp
Noooo, Masina n-a mai facut figuri, merge frumos!
Despre politie, nu stiu ce sa zic, am patit-o acu 3 ani cu o neincepere de urmarire penala(circulasem cu nr. rosii expirate), s-a lasat cu amenda si 90 zile de lacrimi si durere. Dar n-am ajuns la proces cu ei, altfel era nasol; cu politia ai sanse de castig 1% sau poate mai putin, in rest sunt cam ghiorlani, te *** cum vor ei!
ady84545
Casm toti prefera sa se lase pagubasi cand e vorba de procese cu spurcatii. Dar daca gasesti un avocat care stie sa puna problema bine castigi chiar un proces in care nu e decat cuvantul tau impotriva cuvanului lor, alde Garcea de rand sunt mai prostanaci, plus ca fac si multe greseli prin procesele verbale. Dar da si tu mai multe detalii ca sa stim despre ce e vorba, poate a mai trecut cineva prin asa ceva.

Albea are filtru de polen?
Cipp
Cred ca are filtru de polen. Oricum, A/C e super eficient, la mine dupa 6500 km nu miroase decat saculetul cu odorizant mmmmmmmmm....
virgil84493
Ady, te vad oltean bun, de-al nostru, asa ca iata detalii:
Am vrut sa evit o Dacie ce venea pe sens interzis si am zgariat un Cielo pe spoiler si putin din aripa. Acu', Garcea m-a incadrat la OUG191!!!!! Codul rutier e pe OUG195, asa ca procesul verbal in (care am scris ca nu sunt de acord cu masura luata de ei) este nelegal. Iar la rubrica finala, acolo unde ar trebui mentionata sectia unde poti depune contestatia, nu apare nimic ( nu mai avea poate pix!!!)
In plus am si martori. Mentionez ca domnu' Garcea ne-a chemat la politie pe cei implicati , fara a verifica la fata locului conditiile producerii accidentului!!!!
Asa ca pe 2 oct., tineti-mi pumnii!! :boxing: :boxing: :boxing:
Oricum, ideea era ca-mi trebuie carnetul pana in oct, deci traiasca prelungirea dovezii! Am un coleg ce a circulat 1,5 ani cu asa ceva!
ady84545
Multa bafta, cred ca vei reusi daca e asa cum spui tu!

@Dana : Pai in cartea aia magica nu scrie nimic de filtru de polen, ca trebuie schimbat anual? Daca baga praf prin aeratoare nu are filtru, daca nu baga , are!
Cipp
Cum sa bage praf prin aeratoare? Pai ce noi avem solenza?

L.E.: M-am interesat : in manualul de la vechea Albea exista filtru de polen/praf care se schimba la 10.000 de km !
Stanean75862
Dana...tot nu ai renuntat la Petrom???? Tot nu te-ai convins de lucrurile romanesti???? Ce ai cu masina aia de-i bagi benzina de la Petrom??? Se supara si ea.
eu alimentez numai de la Luk si nu am avut nici cea mai mica problema. O singura data am alimentat cu benz de 95. Merge si aia dar e mai puturoasa!!!, dar merge si nu se aprind beculete, nu tremura....nu ma face sa dau telefoane!!!
Apa nu poate fi vorba, pentru ca zilele trecute am ajuns sa merg pe vapori..pana la mesajul LIMITED RANGE, iar computeru afisa cu functia RANGE doar 3 liniute. Nu mai avea semnale din rezervor privind cantitatea de benzina...care benzina? ca acul nu se mai ridica. De la aprinderea becului galben a facut aproape 80 KM in oras, consum mediu afisat 7,8. A fost un test. Cred ca e important sa stiu pe ce ma pot baza in caz ca raman in pana de bani pe undeva.
A mai facut cineva teste din astea???
Stanean75862
Maine machineta mea va face cunostinta cu traficul Bucurestean!!! Dana poate ne gasim la o sueta... sa sarbatorim ziua de 9 mai...primul post pe forumul asta.
telefonul meu este 0748788076. O sa stau o saptamana pe la voi prin targ.
ovidiu86744
Salut la toti Si sunt si eu un mandru propietar de albea active plus (am 2000km)deja sisunt supermultumit de ea. Dar am asteptat o groaza de timp pana a venit , am platit-o pe 13 iunie si a venit pe 3 august si normal ca fara manual. In rest toate bune si frumoase si sa avem parte de ele. :wave:
Cristi80483
Adi83493 iti place asa mult masina mea de ai repus poza cu ea???
jantele sunt Rial Le Mans 15''.
poate te dau si in judecata (tot vb cineva de procese pe aici)ca ai pus poza fara acordul meu. biggrin.gif biggrin.gif
Cipp
@Stan: benzina era de rompetrol biggrin.gif . Iar cu venitul in bucuresti e cam aiurea fiindca eu am 2 zile pline la servici si miercuri plec in deplasare biggrin.gif
ady84545
Solenza Scala avea filtru de polen, Loganul nu are pe nici o versiune.
Cu benzina e dubios deoarece fiind cateva rafinarii in toata tara cred ca depinde mai putin de unde bagi, ci de cat de mult sunt aia e la statia respectiva pusi pe furat.
Oricum este de preferat sa eviti a alimenta de la vreo statie care sa contina in numele sau prefixul sau sufixul ROM.
Cipp
Nu stiu ce m-a mancat pe mine in *** sa bag de la dom paturiciu... Acum vreo doi ani aveau benzina chiar buna. Dar azi n-am avut probleme cu ea, merge frumos, CHECK OK asa ca o sa astept schimbul de ulei ca sa vad ce s-a intamplat!
virgil84493
Tocmai m-am intors acasa dupa 462 km. V-am urmat sfatul si am plecat cu rez. full, iar la intoarcere i-am facet plinul. Ruta: Bailesti - Craiova-Bals-Dragasani - Rm. Valcea- Calimanesti - Brezoi si retur, per total 463 km indicati de trip B. Vit medie: 64km/h, consum mediu ( computer): 5.3l/100, durata 7:10. ( Nu va mirati, de cand intri in Vl, rar se prinde vreo portiune pe care poti calca masina ca lumea. Eu am mers totusi cu 75-80 prin loc, deoarece toata soseaua era doar prin localitati...)
Am avut nevoie de 26,5l pentru reincarcare, deci media (fizica) 5.6l/100km!!!! eroare: -0,3. Parfum,as zice!!!
Si asta cu benzina lui Patriciu, asta e... Sa bag de la alti benzinari, e prea periculos pe aici!! Astia nu au botezat-o decat inainte de '89!!
Cipp
Adica eroarea e +0.3 ca a aratat mai mult. Oricum e onorabil zic eu.
Adi83493
Salut Cristi 80483,
Da ,imi plac foarte mult si cred ca foarte curand am sa o incalt si eu cu asa ceva, daca voi gasi.Apropo:cat te-au costat daca nu e un secret?Eu am inteles de la cei de la service,ca daca folosesti alte jenti decat cele date de ei pierzi garantia sau ceva de genul asta.Cred ca legile astea sunt facute de fiecare service,dupa cum ii taie capul.Am sa ma mai informez in privinta asta.Ady-Albea Grigio Orione.Salutare
virgil84493
Nu, Dana, eroarea este de -0.3, deoarece calc. arata un consum mai mic decat cel real !!!
Ca un fapt pe care l-am omis, drumul a fost parcurs fara AC !!!
Tinand cont de pantele urcate, combinate cu multe curbe, este un consum OK !!
In plus orice alt mijloc de transport nu duce 3 pers. sub 75 Ron, fara a socoti timpul pierdut si cheltuielile , deci merge si, maio mult merita!!!
virgil84493
Poveste de pe drum:
Luati un pusti de 7 ani, lasati-l singur in masina, nu conteaza unde ca la volan ajunge oricum, in cel mai scurt timp, si incercati, stiind ca masina e parcata artistic, sa o porniti. Ea nu vrea. DE CE OARE??? Fiu-meu stie....
Robert84643
Asta da dilema. Nu zice nimic atunci cand dai la cheie? Semnalizari in plus, beculete, piuituri...etc? Eu am incercat sa-l tin, relativ, la distanta de mashina pe fimiu. Dar e foarte greu... Mai spune ceva detalii. A tras de volan si l-a blocat? Trebuie miscat putin ca sa se invarta cheia. La vechiul Albea exista si un buton de urgenta pentru intreruperea alimentarii cu combustibil pe undeva prin partea de jos (sub bord). La modelul nou nu m-am uitat. Verifica totusi.
Dragos86458
E si la noul Albea un astfel de buton. Asta ar fi singura explicatie daca atunci cand dai la cheie nu porneste nu se intampla nimic.
E tare greu sa ai masina si sa nu ai la ea manualul. Am auzit insa ca o sa apara si el cat de curand (au fost probleme cu tiparirea)
Cristi80483
la Noua albea nu cred ca exista un astfel de buton.In schimb in caz de accident ii taie automat alimentare cu benzia pt a nu se produce un incendiu.Andrei am dat destul de mult pe jante.Le-am luat noi dar nu stiu daca a fost cea mai buna alegere cu jante noi.
Doru86850
Salut, lume buna!

Sunt si eu mandrul posesor al unui Fiat Albea (Active). smile.gif

Ce sa zic... mie mi se pare super buna si super misto masina! Am vazut zilele astea, la stiri, un top despre cele mai bune, sexi... masini si, ghici ce?

Fiat - locul 1 la cele mai sexi, locul 3 la performanta, locul 2 la nush' mai ce... deci... e tare, frate! smile.gif

SORIN, te rog frumos sa-mi trimiti si mie manualul, ca astia de la Autocomo: ''va contactam noi''...

Mail: alex_il_ro[AT]abv[DOT]bg
Multam fain, anticipat!

Ciao a tutti! smile.gif
Cipp
M-au chemat la service pt. problema mea, au zis ca e mai prudent asa. O sa va dau de stire cand voi afla ce a avut.

Am auzit si eu ceva de emisiunea aia, un tip cu un opel a vrut sa stie cum merge masina, se pare ca a facut multe "victime" albea asta biggrin.gif . Mai multe detalii despre emisiune poate sa dea cineva?
Sorin82761
Doru am incercat sa trimit da cred ca nu ai scris corect adresa de mail???????
Dana eu zic , ca de la calitatea benzinei , dar oricum sa ne ti la curent ca sunt curios ce spun , eu m-am hotarat sa bag numai benzina de 100 de la omv ( oricum ma gandesc ca nici cu asta nu am siguranta ) , dar sper ca totusi sa fie macar de 98
Bogdan67993
QUOTE(Doru86850)
Ce sa zic... mie mi se pare super buna si super misto masina! Am vazut zilele astea, la stiri, un top despre cele mai bune, sexi... masini si, ghici ce?
Fiat - locul 1 la cele mai sexi, locul 3 la performanta, locul 2 la nush' mai ce... deci... e tare, frate! smile.gif
Locul 2 la fiabilitate... :angel:
Cipp
Bogdane, lasa vrajeala! O sa ziceti ca a platit fiat-ul ca sa iasa clasamentul asta... Da' cum Dumnezeu: a platit la autoshow, la tv, chiar sa dea fiat-ul toti banii pe clasamente false ca sa ce? Ca pricum n-o sa vanda mai mult decat loganul si clio, asta e clar, romanul e devotat daciei, nu conteaza ca e by renault sau by huang-ti, E MASINA NATIONALA :boxing:
Bogdan67993
Eu inteleg omul ca e extaziat. Am citit si rascitit sectiunea FIAT; chiar daca nu sint fan al marcii, eram la un pas mic de tot de achizitionarea unui Grande Punto (atitudinea idiotului de "sales representative" si calitatea la interior m-au oprit). Si mai sint de acord - ca tot e topic de Albea, ca masina isi merita pretul (cu virf si indesat, daca o folosesti in scopul in care a fost construita). Deci ieftina, utila si... nice. :wave:
Dar sa ajungi sa zici, in topicul de fata (deci cam apropo si de Albea) ca FIAT face cele mai sexy masini... Come on, Maserati Quattroporte e sexy. Alfa Romeo 159 e sexy. Lamborghini Murcielago e sexy (pentru SadoMaso&Bondage fans biggrin.gif). Dar nu Albea...
Ma rog, fiecare cu parerea lui, imi scuzati interventia. :angel:
Cipp
Albea e sexy in comparatie cu Loganul! Nu poti s-o compari pe Sophia Loren cu frigiderul fram al bunica-miu biggrin.gif .Scuzati extrapolarea!
virgil84493
@ Bogdan: Intr-un fel ai dreptate. La banii de i-am bagat amarastenii de pe aici in Albea ( Active sau Dynamic - daca stii diferenta....) Fiatul ofera cam tot ce si-ar dori orice sofer de clasa medie. Nu e vina noastra ca postul tv XX ( era sa mai bat un X) a dat acel clasament... Dar te-ai gandit ca postul respectiv s-a referit exact la masinile dedicate clasei medii?
Priveste orice masina pana la 15000 Euroi. Romanul admira Opel, Vw, Pejos, etc, dar e satul, de 3-4 ani, sunt aceleasi... Prea putini se pricep sa vada dincolo de motor - iar noul motor al Albeei are ceva de spus - NU FORTA, daca asta vrei! La ordinea zilei e consumul si studiaza piata occidentala sa te convingi ca motoarele pe benzina recastiga teren impotriva celor pe GPL sau Diesel. De ce, mai informeaza-te!!!
virgil84493
Robert, ai ghicit. Trebe ca pustiul sa blocheze volanul, dar dupa 8 ore de condus continuu si 2 ore de plimbat prin Metro cu sotia, poti sa crezi orice, numai ce e simplu nu!!!!
virgil84493
Dana, tu ai baut gaz biggrin.gif ??? Cum sa compari pe Sophia cu Framu'!! ( credeam ca ursul Fram, ca mai discutam atunci!!!) E interesant ceva, mai copii:
FAPTUL CA ALTII URMARESC ACEST FORUM, IN SPECIAL ACESTE DISCUTII INSEAMNA CA CE NU AU REUSIT ITALIENII CU CAMPANIA LOR DE MARKETING REUSIM NOI... :ban: :ban: :ban:
Dar o intrebare: Fiatul nu ne e dator macar cu... stiti voi ce????
Robert84643
Ma bucur ca n-a fost ceva grav si ca s-a rezolvat. Pana ne obisnuim cu mashinutele s-ar putea sa mai avem surprize de la copilashi. Al meu cand scapa in mashina e argint viu. Trage de toate manetele si apasa toate butoanele.Il tin numai pe bancheta din spate. :bash:
virgil84493
Mi-e teama, robert , ca vine iarna, iar AC-ul si caldura nu sunt compatibile. E destul de greu de urmarit la ORICE masina ca aerul conditionat sa fie oprit cand porneste caldura...
Voi ce credeti???
Cipp
Fram era loganul biggrin.gif

N-am inteles faza cu A/C... Adica nu poate sa fie A/C cald? blush.gif
Robert84643
Eu zic ca e OK. Aerul conditionat ajuta la dezaburirea mai rapida a geamurilor fiindca deumidifica aerul si combinat cu caldura da chiar foarte bine. Totul e sa nu recirculi aerul din habitaclu ci sa folosesti functia de aport de aer proaspat. Mai nasol e ca o sa creasca si consumul de combustibil. Dar sa asteptam sa vina iarna intai.
virgil84493
V-am intrebat despre AC pt ca am un preiten ce are Cielo, iar fata lui a apasat pe activarea AC-uli iarna, iar in momentul in care tipul a dat drumul la caldura, dupa 2-3 min, iesea prin orificii numai freon - sau, oricum, ceva cu miros foarte ciudat....
Adevarul ca nu am avut timp sa caut in manual chestia asta, dar ganditi-va: AC baga aer rece. La ce rost sa-l incalziti? Sau caldura nu e in principiu pe sistemul aer rece peste vreun radiator???
Florin83676
draga Sorine , te rog sa-mi trimiti si mie manualul in format electronic pe urmatoarea adresa : floriol66@yahoo.com
mcy anticipat si sa auzim numai de bine
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.