Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fiat Albea Active
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Cristi80483
robert moatoarele sunt facute sa functioneze cu benzina.dar nu cu orice fel de benzina.ia baga cu cifra octanica 120 sa vezi ce se intampla.tot benzina e.Citeste manualaul si daca nu specifica ca poti folosi numai benzina de 100 nu ti-ar recomanda sa o mai folosesti.NU are nimic daca o mai combini.
Robert84643
In manual scrie sa folosim benzina cu cel putin 95. Indicat este 98 la cifra octanica. Banuiesc ca cea de 100 nu dauneaza. Oricum eu bag benzina combinat de 95 si 98. De 100 inca n-am bagat pana acum si nici nu cred ca o sa bag. Considerente banesti.
Cristi80483
Cel mia bine trebe intrebat la astia le service.Nu stiti cum se scoate capacul de la oglinda retrovizoare?Ala din inauntru care este peste reglaj.
ady84545
Si noi cei cu motoare Renault MPI am avut dilemele alea cu benzina de 95,98 etc.
Pana la urma se pare ca Tempo95 de la MOL este cea mai recomandata , calitativ este la fel dar se simte la buzunar.
Oricum motoarele se "supara" pe noi daca merg cu benzina sub 92, limita pentru cat sunt ele proiectate, in carte scrie min. 95 pentru a crea o marja de eroare si,oricum, nu gasim la statiile de alimentare cu cifra octanica mai mica.
Robert84643
Asta cam asa e. Si nici nu are rost sa exageram cu benzina de 100. Recomandarea este la cea de 98, tocmai pentru acea marja de eroare de care vorbea Ady. Dar tot buzunarul este elementul hotarator. Problema este cat de botezata este benzina cu apa. Vom vedea la iarna efectele.
air_wolf
am bagat eu din aia rosie de 4lei+ litru si-a supt-o ca nesatula. 10 litri i-a papat instant sub 100KM. deci nu e buna. am incercat si combinatie si e mai bine, dar cea de la MOL, de 95, e cea mai buna. intre 7-8% in oras.
cea de 100 e buna cind vrei sa mai cureti din calamina de pe supape.
Stanean75862
Bai baieti voi habar nu aveti pe ce lume traiti!!! Cum sa se arda supapele pe benzina??? sau pe GPL??? Eu am avut Dacia cu GPL, si dupa peste 60k km, supapele nu aveau nimica!!!
In ceea ce priveste benzina...cum sa se arda???
Benzina 100 de la OMV e naspa de tot, chiar daca e cea mai scumpa!!! Raman la ideea mea superluk 98. Incercati-o si voi, si vor merge motorasele voastre brici!!! Veti ajunge cu usurinta sa depasiti viteza de 170 KM/h, si asta sub 5000 ro/min, deci sub turajul maxim admis la motorul 1.4 FIRE.
Revin cu parearea mea despre circulatia din Bucuresti...HAOS TOTAL
Stanean75862
Bai baieti voi habar nu aveti pe ce lume traiti!!! Cum sa se arda supapele pe benzina??? sau pe GPL??? Eu am avut Dacia cu GPL, si dupa peste 60k km, supapele nu aveau nimica!!!
In ceea ce priveste benzina...cum sa se arda???
Benzina 100 de la OMV e naspa de tot, chiar daca e cea mai scumpa!!! Raman la ideea mea superluk 98. Incercati-o si voi, si vor merge motorasele voastre brici!!! Veti ajunge cu usurinta sa depasiti viteza de 170 KM/h, si asta sub 5000 ro/min, deci sub turajul maxim admis la motorul 1.4 FIRE.
Revin cu parearea mea despre circulatia din Bucuresti...HAOS TOTAL
Felix60549
Supapele nu se ard, dar ai vazut cum arata semeringurile la o masina care a fost pe GPL? De ex. un Cielo?

Inclusiv scaunul la supapa se termina in 60kkm! La Dacia e alta tb., dar la celelalte masini lucrurile se prezinta cu umflaturi cand mergi pe GPL sau cu benzina mai uscata! :ban:
virgil84493
Dupa cum v-am spus, eu folosesc benzina fara pb de la Petrom, care, desi are CO 95, nu mi-a facut niciodata probleme. La drum intins, motorul merge brici.
Mai spunea cineva de GPL. La banii de i-am bagat in masina, credeti ca merita sa punem asa ceva pe Albeele noastre?
Daewo a facut vara asta ( culmea, cu promotie!!!) instalatii GPL direct din fabrica, dar eu raman la parerea ca motorul e facut pt benzina, si nu pt GPL. Nici pe Dacie nu as pune asa ceva. Cei ce fac drumuri lungi sigur ma vor contrazice, dar moda asta cu GPL-ul e noua si cred ca peste 2-3 ani, cand incep motoarele sa cada, vom discuta altfel...
Apropo, dincolo cate masini merg cu GPL? Nu au vest-europenii bani pentru asa ceva??????
Acolo ultimul trend e tocmai motorul pe benzina, asa cum l-a facut proiectantul!!! Ce GPL, ce Diesel.....
virgil84493
Care dintre voi a folosit sistemul Follow Me???
Practic, pot lasa luminile de parcare aprinse, ca doar de aia avem butonul ala smecher sub cheie!!! Singurul avantaj e ca luminile, in cazul lui Follow Me, se sting programat (30 --60-- 90--120 sec).
In plus, cu cheia in contact, Adio Follow Me!!!
virgil84493
Si, in plus, voi credeti chesti cu antifurtul din cheia de contact????
Cristi80483
Nu imi vine sa cred ce citesc pe aici.Sunt unii dintre voi care nu au nici o informare despre ce vb.

air_flow inseamna ca ai schimbat si stilul de condus cat timp ai mers cu benzina de 100.Teorectic ,chiar si practic trebe sa consume mai putin decat cu cea de 95 sau 98.Cifra octanica crescuta ajuta la o ardere mai buna.

Stanean crezi ca cu benzina de 100 nu ating 170 km/h.Sau o ating dar la o turatie mai mare??Orice benzina as baga 170 km/h o ating l aceeasi turatie.Turatia nu o poti schimba fata de viteza numai prin schimbarea diametrului cauciucului sau schimbare raportului final din cutie ori schimbare scincronului treptei a 5-a.
Iti garantez ca benzina de 100 nu e recomandata in exces.Despre gpl nu am comentat si nu comentez nimic.Nu am avut si nu am dreptul sa vb despre gpl.De ce sa se arda supapele??Explozia din camera de ardere e mult mai puternica.

Virgil stii tu ceva dar nu tot si nu chiar corect.Butonul de sub cheie e pt a putea lasa luminile de pozitie aprinse.Atunci cand o lasi intr-un loc circulat neiluminat etc.Nu are nici o leg. cu sitemul fallow me home.Sistemul follow me home ramane si functioneaza numai cu cheia scoasa din contact deoarece el este gandit sa iti lumineze drumul pana la usa (pt cei ce stau la casa ) pana la iesirea din garaj etc.
Virgil cum poti sa ne intrebi daca credeam despre cipul din cheie.Bineinteles.El exista si chiar cunctineaza.Producatorul se lauda ca ar fii si unul ff performant.Daca nu crezi dute si fa-ti o cheie si incearca sa pornesti cu aia masina.Daca iti porneste motorul fara cheia originala si fara sa introduci codul manual esti tare.

In ziua de azi un producator serios de orice ar fii el ,din orice domeniu nu se mai risca sa "mismasuri".Riscand el isi poate pierde afarcerea si fff multi bani pe langa.

Numa bine si aveti grija de masinute ca e pcata de ele
Sorin82761
Mersi de raspunsuri o sa ma orientez spre luck de 98 , apropo de cheie .... am citit intr-un numar mai vechi dintr-o revista auto si se facuse un test cu multe tipuri de masini pe clase , si erau niste baieti care aveau la dispozitie 5 min sa deschida masina si 5 min sa o porneasca (aveau scule de la rangi la chestii ultramoderne ) , Fiaturile si alfa care folosesc acest tip de cheie nu au putut fi pornite , de deschis au fost deschise toate , in test au reusit sa fie deschise si pornite peugeot 206 , saab ...si mai erau cateva , deci sistemul din cheie eu stiu ca e fff bun , cine ar putea sa fure masina nu cred ca ar fi tentat de ea
Cristi80483
Sorin am inteles ca folosesc un sistem cu cod saritor.Se schimba la fiecare pornire deaia e mai greu de furat.Cum spuneai si tu ,cine ar putea sa ti-o fure nu se incurca cu un fiat.Caut ceva "un pic" mai scumpa.Gem S-klasse,A8,Phantom etc smile.gif
Sorin82761
Asa e Cristi sistemul de codificare e foarte bun , si pe Punto 1 pe care l-am avut era tot sistemul asta ( prima varianta ) , asa ma gandesc si eu ca masinile care au aceste sisteme sunt furate la comanda ( masini lux , sport ) , de aia spun ca nu cred ca isi va bate capul cineva sa fure un Albea., si un Hot de asta se doi lei probabil ca nu va reusi niciodata
Doru86850
Sorin, te rog incearca pe mailu' asta:
alexanderil@hotmail.com
sau:
alex_il_ro@abv.bg

Multam fain!
Sorin82761
Am trimis pe cel cu hotmail....
Sorin82761
Am trimis pe cealalta adresa ca la hotmail mi-a venit inapoi mail ca nu a ajuns , eventual sa mai incerce cineva sa trimita ca nu stiu de ce nu pot
Sper ca pe asta ti-a ajuns
Doru86850
Gata, Sorine! A ajuns! Mersi mult!!!
Sorin82761
ok spor la citit te sfatuiesc sa il scoti la imprimanta ca e cam nasol sa citesti de pe ecran ( cel putin pentru mine )
Doru86850
Mersi! Asta o sa si fac...
Da'... nu are toate imaginile? Sau mai tre' sa astept eu? Ca l-am deschis de vreo 20 de min. si doar 3 figuri imi apar... restu'... sad.gif
filipescu82758
QUOTE(Cristi80483)
...
Orice benzina as baga 170 km/h o ating l aceeasi turatie.Turatia nu o poti schimba fata de viteza numai prin schimbarea diametrului cauciucului sau schimbare raportului final din cutie ori schimbare scincronului treptei a 5-a.
Iti garantez ca benzina de 100 nu e recomandata in exces.
....
Numa bine si aveti grija de masinute ca e pcata de ele



De acord... diferenta este de benzina arsa de motor pentru a obtine puterea necesara pt. a se ajunge la respectiva viteza.

Azi am bagat benzina de 95 de la MOL, EURO 4. Imi place cum merge. O sa vad si consumul.
Va sfatuiesc si pe voi sa faceti niste teste. Alimentati cu un tip de benzina , resetati trip computerul B si vedeti consumul pana la prima realimentare. Ideal e sa mergeti pe acelasi drum (la servici smile.gif ) ... si sa folositi cam acelasi stil de condus..
arigato.gif
Sorin82761
Doru se pare ca numai atatea imagini sunt , dar trebuie sa vina cartea ( am inteles ca cineva de aici a primit-o)
Pai o sa ma indrept si eu spre benzina de 98 da mi se pare ciudat ca sa nu scrie in carte de exemplu ca poti baga benzina de la 95 pana la 98 sau 140 , ca doar nu toti is experti si trebuie sa stie ca benzina de 100 in exces nu e buna :bash:
Doru86850
Bun! Mersi de lamurire!

Astept si eu cartea aia... da' sa vedem cand o ajunge si la noi, astia mici tongue.gif

Toate cele bune! wink.gif
Cristi80483
Normal ar fii trebuit sa se mentioneze in carte ce benzina trebe folosita.
Stiu ca si pe punto a fost folosit sistemul.Deci daca nu era unul bun nu il mai tineau pe atatea masini.

Mi-a venit o idee.Astia mai de pe la bucuresti unde se poate mai detoate, ia interesativa cat costa si unde se poate face din cheia normala cheie tip briceag ca la Audi ,VW .Am inteles ca se poate si ca se poate doar la tipul de cheie ce il avem noi.Ce zicecti ar arata fain.
air_wolf
astea alea noastre sint chei cu cod. doar autoitalia poate face duplicat dupa ea. deci cei care aveti doar o cheie (leasingul) daca ati pierdut-o ati pus-o biggrin.gif
Cristi80483
air_wolf nu m-ai inteles ce am vrut sa zic.defapt eu am fost de vina ca nu m-am exprimat complet.se ia sistemul ala al lor tip briceag si se introduce in el cheia noastra.dar numai partea metalica impreuna cu cipul din ea.cipul este o "chestie" micuta cam de 4 pe 4 mm cu ceva inscrisuri pe ea.desfaceti o cheie de super nova si o sa il vedeti.Se poate face in mai multe locuri copie la cheie numai ca nu vei putea porni motorul.Vei putea doar descuia si incuia masina.
Sorin82761
eu am doua si in cazul in care pierd cheia , trebuie introdus ceva cod pentru a putea porni masina ( si oricum am cardul ala cu codul cheie in cazul in care se pierd cheile ) si cei de la fiat le pot multiplica ( apropo si eu la Punto 1 aveam doua chei de astea albastre , dar mai aveam una maro din plastic nu cauciuc , erau 3 chei
virgil84493
Da, Crisiti, cred acum ca Follow me e pentru luminat drumul pana la usa. Cum eu stau la casa si garajul e in curte, nu mi-am pus problema in felul asta, iar in manual nu am ajuns la capitolul asta, daca e vreunul!!!!

Cat priveste chestia cu chipul din cheie, inseamna ca el functioneaza pe baza de unde, generate de un emitator.
DAR EMITATORUL ARE NEVOIE DE ENERGIE, CARE SIGUR E FURNIZATA DE O BATERIE SI CARE ARE O DURATA DE X LUNI!!!

Voua v-a spus ceva dealerul despre durata de viata a acelei baterii???
virgil84493
Sorine, cardul acela ti l-a dat dealerul??? Sau e doar o optiune suplimentara fata de dotarile unui Dynamic????
Iar codul prin ce modalitate il poti introduce?? Trip comp. nu are la Dynamicul meu o astfel de optiune.
Sau e ascunsa?
Cristi80483
Si eu am primit card dinala odata cu a doua cheie.Nu e nevoie de nici o baterie pt cipul din cheie.Nu sunt chiar electronist dar iti garantez ca baterie nu are.Nu stiu exact principiul de functionare.Citeste manualul si ai sa vezi ca se poate introduce codul ala.Am gasit eu pe undeva prin manual dar nu mai stiu exact unde.
air_wolf
se alimenteaza de la blocul de contact. practic exista un cititor iar chipul este un ROM.
Sorin82761
Cardul l-am primit de la dealer, referitor la introducerea codului nu stiu exact unde ce si cum ca am citit asa fugitiv prin cartea tehnica oricum sper sa nu ajung sa imi pierd ambele chei
air_wolf
cardul si cheia de plastic nu trebuie pierdute, dupa ele se pot face duplicatele de cheie. cardul are codul iar cheia e masterul de cheie.
filipescu82758
QUOTE(air_wolf)
se alimenteaza de la blocul de contact. practic exista un cititor iar chipul este un ROM.


corect
Sorin82761
Ce inseamna ROM? blink.gif
Stanean75862
ROM = read only memory = o memorie ce poate fi doar citita. Nu poate fi scrisa.
Legat de turatia motorului la o anumita viteza...doar nu credeati ca difera in functie de nu stiu ce parametrii!!!. Transmisia este rigida, adica turatia motorului e transmisa la roata printr-un raport de demultiplicare. Doar daca patineaza ambreiajul turatiile pot diferi. E calr pentru toata lumea. Dar nu la asta m-am referit!!!, ci la calitatea benzinei....si la faptul ca poate furniza energia pentru o asemenea viteza...
Cineva vorbea de codul ala de pe card...ca nu stie cum se introduce...NU O FACE...este doar pentru atunci cand cheia nu e recunoscuta...E o procedura cu acceleratia la podea, contactul pus, si o gramada de clipiri prin bord...o gasiti in manual...dar, odata utilizata, motorul va porni doar cu aceasta procedura, si va fi necesara interventia service.
In rest toate bune, si atentie la faruri...De maine 21 sept. este obligatorie utilizarea luminilor de drum afara din localitati, si putem utiliza receptoarele radar!!!, dar de maine luam puncte!!!
Stanean75862
Si inca ceva...daca aveti pe cineva pe locurile din spate...sa-si puna centurile!!! Eu am luat un avertisment, pentru ca cel din spate nu avea centura!!!!
Cristi80483
Am inteles ca s-ar putea sa se amane pana prin decembrie.Mai stiti ceva de asta??
Sorin82761
Am auzit si eu la "Mircea Badea " ca spunea ca s-a amanat pe decembrie ( spunea ca e sigur )
Sorin82761
Am o nelamurire masina imi porneste tot timpul la prima cheie cand urc in ea, dar dupa ce ma duc o vreme si incerc sa pornesc iara dau ...astept sa se inchida treaba cu check dupa care parca se blocheaza , dau inapoi astept iara treaba cu check si porneste , sa mai intamplat la cineva?
Cipp
DA! Vezi ca dai cheia putin dupa pozitia MAR , catre AVV! Un milimetru e de ajuns ca sa te intoarca. Ia-o mai usurel, masina e noua si are si contactul ala nevoie de un rodaj. Dupa 2 luni o sa mearga tut!
Sorin82761
Mersi dana
Stanean75862
Si la mine se intampla cand incearca sa porneasca altcineva motorul...
Terbuie umblat finut cu cheia..cand pui contactul. Asa e facut contactul, sa nu te lase sa dai la demaror cu motorul pornit.
cica e adevarat cu noul cod rutier...se va amana termenul de aplicare, pentru decembrie!!!
Cipp
Stati linistiti, nu se aplica asa repede... Abia invatasera caralii sa-l aplice p'ala din '60 biggrin.gif
Robert84643
Si in plus au probleme serioase cu reteaua de calculatoare. Noul sistem de amenzi presupune un bun acces la informatie si o retea capabila de calculatoare. Mai greu cu asa ceva.
air_wolf
nu va bazati pe chestia asta!!!!!! exista doar o propunere din partea MAI de aminare a aplicarii, dar termenul inca in vigoare este de 21 septembrie!!!
virgil84493
In paralel citesc mesajele de pe forum si vad meciul Din--Ste si ai mei (Steaua ) au doar 9 oameni, dar se tine bine!!!!
BEEEEP!!!!
Politaii au dat tocmai acum gol ...... Beeeeeeeeeeeeeeeep!!!!!!
De cand stelistii au ajuns asa??? Nu mai bag beep.

Da, e sigur, guvernantii au amanat pana pe 1 dec noul Cod Rutier...
Dar eu cred, ca asa cum vor ei, mare diferenta nu e .
TINETI CONT CA SOCIETATILE DE ASIGURARI VOR COLABORA CU politia rutiera PENTRU TAMPONARILE USOARE, IAR PUNCTELE VOR MERGE!!!!!
ATI VAZUT VREO TAMPONARE USOARA ( vorbesc din experienta) CARE SA NU SE LASE FARA AMENDA SAU PERMIS SUSPENDAT?????
Tot la mana lui GARCEA ajungem, dar pe alte cai....
eddie
E,lasa acum,nu fi suparat,ca au castigat ai mei ! :clapping:

Fair play please ! biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.