Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fiat Albea Active
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Stanean75862
Super descoperire DANA. Mii de multumiri!!! chiar nu credeam ca mai exista ceva nedescoperit la masina asta.
Cam toate butoanele de la RDC fac cae ceva in plus daca le tii apasate mai mult timp!!!
Egalizatorul e o chestie misto tare.
Inca o data multumiri!!!.
Cipp
Incercati sa descarcati manualul de utilizare de la punto! Este acelasi computer de bord cu cel de pe Dynamic( nu stiu daca si de pe Active Plus!!!)

http://www.fiat.com.ro/carinfo.php?model=7
Dumitrescu88618
QUOTE(dana76047)
Incercati sa descarcati manualul de utilizare de la punto! Este acelasi computer de bord cu cel de pe Dynamic( nu stiu daca si de pe Active Plus!!!)

http://www.fiat.com.ro/carinfo.php?model=7


Dupa ce am consultat manualul primit de la "Sorin82761" (tin sa-i multumesc), am constatat ca sint variante diferite de afisare intre compu de Activ si cel de Dynamic.
Oricum, dupa lecturarea celor 200 si ceva de pagini m-am edificat in anumite privinte (mai ales cu zgomotul de motor la pornire la rece). Multumesc "dana76047".
Sorin82761
Daca ai citit manualul nu imi spui si mie cum resetez computer B ca nu m-am prins ,
Dana treaba aia cu butonul apasat chiar tare ( am mai apasat si restul butoanelor si am vazut ca si pe acolo apar tot feleu de chestii ) blush.gif
emcos85376
QUOTE(Sorin82761)
Daca ai citit manualul nu imi spui si mie cum resetez computer B ca nu m-am prins ,
Dana treaba aia cu butonul apasat chiar tare ( am mai apasat si restul butoanelor si am vazut ca si pe acolo apar tot feleu de chestii ) blush.gif


pt resetarea trip b, apesi pe butonul de trip computer (din capul manetei dreapta) pana ajungi la prima functie din trip b, apoi apesi si tii apasat butonul pana apare mesajul ca trip b a fost resetat.
Sorin82761
Mersi mult biggrin.gif
Cipp
La CD, tineti apasat butonul "MENU RDS" si o sa va apara in ordine:

ceas RDS
max volume - eu l-am setat la 33 cu butonul de volum
auto phone level
auto switch - l-am setat pe ON si ce credeti? Pornesc masina-porneste si radiocd-ul. Opresc masina - opreste si radiocd-ul biggrin.gif
Sorin82761
ce ii ala ceas RDS?, am vazut si eu da nu ma prinsesem ce e, si auto phone level ?are vreo treaba ? si max volum ce face?
Cristi80483
Poze noi cu masinuta.dupa un mic upgrade.I-am vopsit pragurile si oglinzile.Find modelul active plus nu avea astea vopsite.
Cipp
RDS=radio data system(cred) - oricum, e un radio inteligent care isi schimba automat frecventele, curata receptia de impuritati, regleaza automat volumul in functie de viteza masinii si alte functii pe care in radio obisnuit nu le face!
Cristi80483
Si inca una mai complexa. biggrin.gif
Stanean75862
Dana esti plin de surprize...si cu un pas inaintea tuturor!!!. Merci inca o data ca ne impartasesti descoperirile tale!!!
Toate bune!!!
Cipp
Nu m-ar mira ca "phone level" setat la 1 sa se refere la un kit bluetooth care, odata activat, sa modifice volumul radiocd-ului la 1 atunci cand suna telefonul mobil biggrin.gif

Daca are cineva un asemenea kit bluetooth si un albea dynamic, poate sa incerce.
Sorin82761
Mersi Dana si Cristi Nice smile.gif)))))))
Stanean75862
Am incercat eu...si nimica!!!
Poate nu am facut totul ok, dar la mine nu merge!!!
Sorin82761
eu am incercat la mine a functionat
Cristi80483
Nu si-a mai "tunat" nimeni nimic pe la masina???nu si-a schimbat maciuca de la schimbator,fana de mana,lumini din bord,spoilere,ornament la toba ceva ??nimic??
Dragos86458
Gata a ajuns si manualul !!! band.gif
virgil84493
Dragos, cand ai luat masina?
Eu am luat-o in iulie si abia azi am primit a doua cheie...
Ce au zis cei de la Auto Monza? Sunt suficiente sau pe ratie manualele astea????
virgil84493
Si inca ceva: incercati pe egalizor sa dati toate frecventele la maxim si atunci aveti sunet!!!!
Iar faza cu tel o voi incerca maine!!!!
Robert84643
Manualele sunt numarate. Nu au tiparit suficiente exemplare pentru a acoperi toate masinile vandute. Eu am luat manualul chiar din prima zi in care a sosit la dealer. Adevarul e ca m-am si tinut de capul lor. Asa ca nu mai intarziati si cereti-l fara nici o jena. E dreptul vostru. Ati platit pentru manual.
Sorin82761
Am sunat si eu la dealer si mi-a spus ca pe saptamana viitoare ar trebui sa vina manualul
Cipp
URAAAAA! L-AM LUAT!

Mergeti la dealer si cereti manualul ca e bataie pe el!
eddie
Nu prea inteleg chestia asta,sa iti dea masina fara manual,mi se pare aiurea !!! E bine ca l-ati primit intr-un final...
Mai rau era sa va fi dat manualul sa-l studiati si sa mai dureze aducerea masinii vreo cateva saptamani ? biggrin.gif
Sorin82761
Pai asa era normal ... dar suntem in Romania biggrin.gif
Dragos86458
QUOTE(virgil84493)
Dragos, cand ai luat masina?
Eu am luat-o in iulie si abia azi am primit a doua cheie...
Ce au zis cei de la Auto Monza? Sunt suficiente sau pe ratie manualele astea????


Am luat-o in august. A 2 a cheie mi-au dat-o pe loc. In legatura cu nr manualelor nu stiu ca m-am dus la sf programului dar suna pe cei de acolo sau in cel mai bun caz fa-le o vizita. Imposibil sa nu mai aiba. :boxing:
Cipp
Ciudat! Nu zice nimic despre sistemul audio... La solenza imi dadusera un manual separat de utilizare a radiocas-ului.
eddie
Pai asa e normal,sa-ti dea un manual separat si pentru sistemul audio...
La toate masinile se da chestia asta !
Cipp
Stie careva germana?

http://www.blaupunkt.com/de/7642375316_main.asp
Robert84643
Tu ai asa ceva pe masina? Ca nu seamana deloc cu ce am eu pe masina. Si nici nu scrie ce marca de radioCD este. Iar in lista de pe linkul tau numai fiat albea nu apare. O sa dau maine un telefon la dealer sa-mi spuna si mie exact ce model de radioCD au pus pe masina. Va anunt cum aflu si poate gasesc si manualul de la el pe net. Bye!
virgil84493
Ptr Fiat-istii din Craiova: am vorbit azi cu cei de la auto monza si au spus ca manualele au sosit... Maine il voi lua si eu, SPER!!!!!
Cipp
Nu am asa ceva pe masina. Dar stiau ca la vechiul albea avea radio cd Blaupunkt, pe care il gasesti la aceeasi adresa de net pe care am dat-o in dreptul lui Fiat Palio.

Ma interesa daca functiile de la Cd-ul d pe Punto se potrivesc cu al nostru!
Sorin82761
Eu inainte sa iau masina l-am intrebat daca CD e Blaupunkt ca pe Star , mi-a spus ca nu si nu stie ce marca e dar suna mai bine
Robert84643
Am telefonat la dealer si spre rusinea lor nu stiu cu ce model de radioCD este echipat modelul standard Dynamic. M-au invitat insa la ei sa-mi arate cum sa folosesc comenzile de la radioCD :bash: . Cam asta e. Nici nu stiu la ce ma asteptam din partea lor.
Sorin82761
Difera cu ceva manualul pe care l-am primit pe mail de asta care la-ti primit ( cartea ) ?
Cipp
DA! Is mai multe poze biggrin.gif
Cipp
Intrebare:
Am citit in manual ca procedura de pornire e alta fata de ce stiam eu; adica, se baga cheia in contact, se aduce in pozitia AVV - adica se actioneaza direct demarorul si masina porneste. Boooon. Eu faceam putin altfel: Aduceam cheia in pozitia MAR, asteptam sa se stinga becul rosu, dupa care actionam demarorul - adica pozitia AVV si asa porneam de fiecare data. Procedura o invatasem de la solenza. Acuma stau si va intreb: eu mi-am actionat functia AUTO SWITCH ON, adicatelea atunci cand pornesc masina porneste si radiocd-ul. Problema e ca radiocd-ul se deschide cand pun contactul pe pozitia MAR, dupa care, in momentul cand actionez demarorul(AVV), radioul se opreste pt. cateva secunde si porneste din nou. Probabil e o masura de protectie a bateriei si a indepartarii riscului de a pierde curent la pornire prin limitarea consumatorilor.

Si acum vine intrebarea biggrin.gif : Ce sa fac, sa dau direct pe AVV, fara sa mai astept stingerea becului rosu din pozitia MAR, eliminand riscul de a buli radiocd-ul prin pornire-oprire-pornire, sau sa respect precedura de pornire proprie prin trecerea la punctul MAR, cum faceam de obicei? Astept opiniile voastre!
Stanean75862
Dana stai linistit...porneste oricum, ca nu se intampla nimica...Cel mai ene stai sa se stinga beculetele alea, sa se amorseze pompele...ca acusica vine doamna iara...
In ceea ce priveste stingerea RDC, este o masura re protectie la supracurent, in momentul alimentarii demarorului. Ordinea este oricum decuplarea RCD, si cuplarea demarorului, asa ca ni ai cum sa bulesti RCD!!.
Asa este la toate masinile...nu vad de ce la ale noastre sa fie altfel!!!


PS. Chestia cu telefonul...cu un Nokia mai destept...in masina..cand a sunat, s-a redus volumul aproape la minim la RDC...deci functioneaza si la mine!!!!
ady84545
Si eu am problema cu radio cd-ul care porneste cand cheia trece prin pozitia de accesorii si apoi se opreste in momentul actionarii demarorului. Dar nu ma deranjeaza in mod deosebit si nici nu cred ca il afecteaza, oricum dimineata ii montez fata dupa ce am pornit motorul tocmai ca sa evit faza asta .
virgil84493
Hip, hip, ura!!!!
Am primit si a doua cheie, si manualul!!!!
Cel mai interesant a fost cu pornirea de urgenta, cand cheia nu e recunoscuta de masina!!!!! De aceea SMECHERII nu au pornit-o cand trebuia!!!!
Nu am studiat 100% maqnualul, dar va spun:
Sariti pe dealeri, maunalele au ajuns si TREBUIE SA VI LE DEA!!!!!
virgil84493
N-ati avut Dacia inainte???
Nu cumva o porneati cu minimul de becuri si electronice in functie, ca altfel la -15, -20 grade o impingeati de ne sareu ochii?
E normal ca la pornire sa fie alimentati cat mai putini consumatori DIRECT din baterie!! Ce e dupa aceea, e treaba motorului!
Apropo, cei ce au Dynamic, cum masurati volumul solutiei de spalat parbrizul? Eu nu am vreo joja, iar manualul arata un bat fixat de busonul rezervorului ....
filipescu82758
e adevarata chestia cu cdr.... daca in manula scrie sa o pornesti direct, asa fa..
nu vad nici o joja la mine pentru spalare parbriz... dar nici nu ridica capota prea des smile.gif
Cipp
Nici eu n-am joja la bidonasul spalatorului de parbriz. Sincer, nici nu-mi trebuie asa ceva, cred ca vechiul albea avea si probabil ca s-a renuntat la idee, era oricum inutil.


Sper ca v-ati activat functia "COMPRESSION" atunci cand ruleaza CD-ul, prin apasarea min 2 sec. a butonului MENU-RDS biggrin.gif
Sorin82761
Eu am activat-o da sincer nu stiu ce face ? blink.gif
Stanean75862
Cum o fi sa ai toate la masina??? Si sa nu astepti sa descopere altii sa inveti si tu???
Hai Ady ca ti-am dat apa la moara...
Glumeam desigur... band.gif
Totul e important, dar cel mai important este ca masinile sa mearga brici si sa nu avem probleme deloc cu ele!!!
Legat de nivelul lichidului de spalat parbrizul....e simplu de tot...cand nu mai tasneste nimica bagati fix 3 litrii!!! Asta e cel mai bun nivel!!! :bash:
Cristi80483
Asta se intampla azi.Drumu nu il pot mentiona.Am facuta ca poate se mai curata injectoarele.A cam facut figuri in ultimele zile.nu mergea motorul ff rotund.nu stiu ce are ca de cand am luat-o cam face figuri dimineatza la pornire.merge parca in 3 pistoane.mai pateste cineva asa??
Cipp
QUOTE(Stanean75862)
cand nu mai tasneste nimica bagati fix 3 litrii!!!



2litri! biggrin.gif
Stanean75862
ok 2 litrii!!! blush.gif
Cristi ce dracu de afisaj ai in bordul ala???? Ce e cu chestia aia micuta???
Ori varianta ta este Active???
Baga-i benzina de 98 si nu va face figuri...
Bai voi tot mai alementati de la Petrom??? a mea cu Luk 98 nu face nici o figura!!! Acuma chiar se multumeste cu aia de 95...pentru prima data...ca eram la LIMITED RANGE si nu aveau decat din asta. Merge la fel de bine, doar ca parca e mai puturoasa...desi mult prea putin..
O benzina buna va elimina tremuratul ala!!! Tu cand nu mananci decat cartofi...alergi la fel de bine la 200 m garduri??? Eu cred ca nu!! Ia baga vreo 3 fripturi...si o sa vezi cum te misti dupa cateva ore!!! Si masinile noastre simt la fel calitatea mancarii (astea papa benzine) ca si noi!!! beer.gif
Cipp
Si eu bag tot de la lukoil de 98 si , daca nu merg mai turat putin(2800-3000 rpm la schimbarea vitezelor), se mai ''bal-bal-balbaie" dimineata la pornire.
Altfel, frumos arata la 160km/h acul ala...
Stanean75862
Tot benzinele de la Luk sunt mai bune!!! Cu fosta DSN am testa cam tot ce exista pe piata in domenul benzinelor, si am ales Euroluk 95. Era si este super Ok. Fietelu meu mere cu Supereuroluk. Tare ii mai place!!! de consuma doar 5,4 % daca nu ma dau la el, adica nu il fac sa fuga peste 110 Km/h. In orasul asta de KK nu consuma peste 8. Benzina de la Mol, sau aia de la OMV....parca a aruncat-o prin evacuare!!! Probabil nu i-a placut!!!

Dana sa stii ca poate mai mult!!!, dar la vitezele astea te conduce ea pe tine nu tu pe ea!!!! :bash:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.