Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fiat Albea Active
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Cipp
Sa traiesti Stane si bine ai revenit! (gata concediul? smile.gif . Io acum ma pregatesc sa plec in grecia la halkidiki biggrin.gif . Apropo de suspensii - mie mi se par mai rigide decat la solenza, poate de aceea si stabilitatea in curba e mai buna. dar asta e politica firmei, no comment! FRATILOR, NU MAI STATI, MERGETI LA DEALER SI REZOLVATI PROBLEMA CU FACTURILE!!!
ce Dumnezeu, mie mi-au dat-o dupa 2 saptamani, nu pricep de ce o taragane la voi atat de mult?!? nu e normal sa mergeti cu 2 seturi de nr. rosii! duceti-va cu opc-ul pe ei, luati masuri ca asa ceva se datoreaza indolentei si incompetentei dealerilor - ei v-au vandut masina, ei sa va dea actele - va trebuie o declaratie vamala (copie legalizata), a doua cheie, un card cu codul cheii, factura fiscala, C.I. - sunt multe...SUCCES!
tosun81773
Bine v-am gasit pe toata lumea in acest forum(trebuia s-o spun din prima dar..... )
Dana iti multumesc pt raspuns si iti urez concediu de vis in Grecia ,atentie la drum daca mergi cu masina, ca prin Bulgaria (din auzite e periculos,hoti).
Totusi cit timp va tinut pe voi dealarul daca a fost comanda si nu a fost pe stoc ?A fost cineva in aceeasi postura?
Am luat-o neagra ...full(fara telecomanda si bord bicolor)si mi-am luat o alarma Wintec 722(cu modul pornire motor) si mi-au cerut la fiat 85dolari (aproximativ )sa mi-o monteze si rindurile de mai jos sint ale dealarului...la intrebarea mea daca mi se da o serie de motor inainte..:

,,,,Referitor la seria de sasiu a masinii, asa ceva nu avem inca deoarece vi-am comunicat livrarea masinii v-a fi undeva intre 10-12 saptamani. Avem acel nr. de identificare de pe factura proforma. Masina v-a fi fabricata aproximativ peste 8 saptamani, pana atunci asteapta intrarea in fabricatie. Exista o ordine in care se fac comenzile si asteptatul la rand. Se comanda masini din toata Europa nu numai din Ro'''''''....

Cind am cumparat-o mi-a spus ca dureaza de obicei 8 saptamini ..dupa...
mi-a scris rindurile de mai sus...

..pa.... va doresc o zi buna
tosun81773
da... firma care monteaza alarma este ...Falcon(prima oara crezusem ca se monteaza la servisul lor de Fiat) ..si este si in Bucuresti,acum dupa ce am aflat cum se numeste am trimis un email sa imi spuna mai concret ca pretul de mai sus era spus de dealar.
Reclama de pe internet e buna a firmei Falcon mai ramin..... serviciile si ....pretul...!
paa ..mai vb..
Cipp
Revin cu intreberea: ce fel de servodirectie are noul albea? electrica, hidraulica?
Stanean75862
Masinile noastre au o servodirectie clasica....pe caseta de directie sunt doar conducte hidraulice...
Se vad in spatele motorului, dar mult mai bine pe o rampa.
Deci servodirectie hidraulica.
Cipp
Mi se pare destul de reusita directia la machinetta noastra, acum ramane sa vedem cat de fia(t)bila este...
air_wolf
daca ati luat o groapa (nu gropita, groapa, face roata zdrang si ai senzatia ca ai ramas fara puntea fata) cu mai mult de 70, mergeti sa vedeti daca nu s-a dus geometria si ceva pe la directie.
Cipp
Hai ma lupule, chiar asa? Da ce-i facut din plastic ?
air_wolf
nu, dar este sensibila. iar groapa trebuie sa fie groapa - eu am dat intr-una de vreo 30 cm adincime. am simtit ca ramin fara bascula pe stinga, care acum cloncane ca dracu. oricum dupa eveniment i-am facut geometria, ca tragea ca disperata.
Stanean75862
Da voi nu le vedeti???? cel putin pe alea de 30 cm adancime???
Pe unde va uitati cand conduceti??? dupa gagici??? De aia se intampla atatea accidente...
Eu zic ca totusi un gropan de asta ar fi trebuit vazut, si eventual evitat...
air_wolf
QUOTE(Stanean75862)
Da voi nu le vedeti???? cel putin pe alea de 30 cm adancime???
Pe unde va uitati cand conduceti??? dupa gagici??? De aia se intampla atatea accidente...
Eu zic ca totusi un gropan de asta ar fi trebuit vazut, si eventual evitat...


iti doresc sa le poti evita pe toate. mai ales in conditii de trafic. intre groapa, pom si camion am ales groapa, e cea mai ieftina. acum e asfaltat drumul, dar cine stie drumul spre dascalu stie si cum era inainte de asfalt, intre stefanesti si dascalu. azi era ok, miine era groapa...
Cipp
Asa e, lupule, sa ne fereasca Dumnezeu de gropile patriei ca nu mai stii incotro s-o iei. Eu mi-am facut de-a nervi in concediu de nu pot sa va zic - drumul fetesti-cernavoda-basarabi-constanta e plin de asemenea gropane iar in jud tulcea e chiar un dezastru... ma mir ca tariceanu mai are curajul sa spuna ''hai in delta'' ! sa speram ca n-o sa avem probleme la directie, de altfel punctul cel mai sensibil al oricarei masini care circula pe drumurile romanesti!
tosun81773
Stie cineva cit costa scutul de protectie motor la Albea.... dupa cumpararea masini ?
Am inteles ca este din tabla dar nu stiu pretul !
Cipp
Da un search pe ''posesorii de Albea Star" - da sa stii ca faci o mare greseala montand scut! mai bine lasa-l asa, in conditii de trafic urban se raceste f.bine motorul!
air_wolf
QUOTE(tosun81773)
Stie cineva cit costa scutul de protectie motor la Albea.... dupa cumpararea masini ?
Am inteles ca este din tabla dar nu stiu pretul !


n-ai nevoie de scut decit daca o iei la off-road sanatos. altfel masina e in siguranta. daca totusi vrei scut, aluminiu de 8 + gauri cit mai multe.
Stanean75862
pai si chiar daca se intampla ceva cu directia...de la o groapa...nu se rezolva cu casco???
Eu am fost in Ardeal in micul meu concediu...si acolo e alta tara, care nu prea stie ce-s alea gropi!!!!
Vedeti doar DN Brasov - Oradea.... maim 10 gropi tot drumul, si alea miculute de tot. Cat despre autostrada buc - Pitesti, pana la Km 32 No comment...numai transee.
Traseul meu a fost ceva de felul Buzau - bucuresti - Pitesti - rm.Valcea - Motru - Valea Jiului - Sebes - Cluj - Brasov. de acolo nu vreau sa ma mai gandesc. Valea Prahovei, cu circulatie pe un singur sene la Posada!!!, coloane de 'nspe Km....ore intregi....nervi...claxoane!!! Apropos instructorii astia auto din sudul tarii de ce dracu invata elevii mai intai unde-i claxonu si apoi unde sunt pedalele si volanul????
Ca io in ardeal nu-mi aduc aminte sa fi auzit vreo-un claxon, si mi-e tare greu sa cred ca toti le aveau defecte, iar la mine in targ nu ai parte decat de ele (si mai nou tobe de esapament marite mult in diametru pe dacii din 1980!!!!)
Cipp
Hai sa va intreb ceva: in seara asta, cand am revenit din oras am observat ceva ciudat! cand ambreiez-debreiez(chiar si cu levierul la punctul mort), Ambreiajul scoate un zgomot ciudat, asemenea unui pocnet infundat - poate sa-mi spuna cineva ce este? joi ma duc cu ea la service pt. ca am un scartait pe spate la franare . Astept raspunsurile voastre urgent!
Cipp
Revin cu o constatare: daca dau drumul usor la ambreiaj , zgomotul nu mai apare - e ceva de genul unui tzacanit metalic care apare in zona unde cupleaza ambreiajul-e adevarat ca m-am speriat si datorita faptului ca, masina fiind parcata intre alte doua masini in linistea serii, tzacanitul pare mai pronuntat. In schimb daca dau drumul ceva mai repede( nu ca si cum ar fi in mers, doar ceva mai repejor, pe liber), ambreiajul scoate un tzacanit... E ceva grav sau asa fac toate biggrin.gif ?
Stanean75862
Nu te mai speria degeaba, e normal, e zgomotul de cuplare a trenului mobil... toate masinile fac asa ceva cand dai drumul mai brusc la ambreiaj, scoasa din viteza. acelasi zgomot se aude si cand pleci de pe loc dar e acoperit de zgomotul motorului. eu am avut mai multe masini, mitsubishi colt, ford escort, 3 dacii berlina si o supernova. Toate faceau un zgomot metalic la cuplarea ambreiajului cu maneta schimbatorului la punctul mort... la fiatul meu sincer nu am observat, dar mai caraie cateodata cand o bag in marsalier, cu frana de mana trasa (destul de normal si asta ca nu are sincorane la marsalier, si nu cred ca vreoun producator pune asa ceva la mersul inapoi).
Daca zgomotul este mare, totusi fa o vizita la service... nu strica..
Bafta multa
Stanean75862
A pus cineva alarma??? de care si cel mai important cat a costat!!!!
Multam.
Pretul pe care mi l-a zis dealerul nu bate cu cel din service, e chiar jumatate!!!! In jur de 9 milioane, alarma Viper, cu garantie life time!!
Merita? pe Supernova am montat singur o alarma de la Metro care costa 1 mil, cu tot cu inchiderea centralizata!!!

Acuma am numere...am reusit inmatricularea...
A doua cheie, cartea tehnica....cica nu exista in Romania...mai astept!!
air_wolf
fara alarma casco de furt iti e refuzat sau are o valoare mai mare asigurarea. asa ca merita. si eu tot viper am, dar nu mai stiu cit a costat.
eddie
Fara alarma, e Casco mai scump sau cu alarma e Casco mai ieftin ? biggrin.gif
Nicicum....pretul este acelasi.sunt niste rubrici doar de completat...
Poti sa ai si alarma si carlig pe volan si garaj,ca pretul la Casco este ACELASI !!!!
Se spunea acum cativa ani de cateva procente reducere,dar e vrajeala ! :bash:
air_wolf
eu asa am patit acum 3 ani cu alta masina. mi-au dat tariful pe o prima de asigurare si cind le-am zis ca nu are alarma mi-au saltat prima... evident ca am pus alarma.
probabil ca depinde de agent sau am picat eu de fraier. blink.gif
Cipp
La allianz mi-au spus ca fara alarma nu imi fac asigurare casco in caz de furt! concluziile le trageti voi...
Stanean75862
Deci in concluzie ii trebuie alarma...
Unul din avantaje este ca nu mai trebuie sa bagi toto timpul cheia in broasca sa deschizi usa. Dar marele dezavantaj este ca machineta devine jucarie pentru copiii din fata blocului. eu o voi monta, dar pretul e cam piperat. Pacat ca nu exista in lista de optionale....ca o comandam odata cu masina...
moderatorul nostru are dreptate... pretul politei e acelasi, dar riscurile asigurate sunt diferite... Cu alarma, la mine, prima de asigurare la furt este de 100%, iar fara doar 80. singura diferenta. 20% din pretul masinii este70 milioane, cat o dacie SH. Dar mai mult ca sigur vor pune, daca va fi cazul, in calcul vechimea masinii...N-as crede ca o firma de asigurari ne va despagubii 100 % (pretul de pe factura) in caz de furt, peste 2 ani. Ramne de vazut, dar ma rog sa nu vedem vreodata..., dar e o vorba...PAZA BUNA TRECE PRIMEJDIA REA
Cipp
Io tot nu inteleg de ce trebuie sa va puneti alarme care costa atat de mult-
personal am pus una mult mai ieftina, de la o firma cunoscuta si face exact acelasi lucru ca un viper - doar ca, deh, se plateste firma taica!

Am fost la service cu fiatul meu. Am zis ca inainte de plecarea in grecia sa-mi faca o verificare mai ales ca aveam si cuiul cu huruitul la franare.
Acolo, unu cam "aburit" - n-o sa dau numele serviceului - incerca sa ma convinga ca toate zgomotele, vibratiile, trepidatiile si tot ce mai auzim noi prin toate inchipuirile noastre sunt de fapt niste zgomote normale pt. o masina sub 10.000 de euro - calitatea materialelor nu e cea mai inalta, tehnologiile sunt in raport calitate/pret, etc. etc.

TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE CONSUMA TOTI BANII ! beer.gif
Radu69537
QUOTE(tosun81773)
Bine v-am gasit pe toata lumea in acest forum(trebuia s-o spun din prima dar..... )
Dana iti multumesc pt raspuns si iti urez concediu de vis in Grecia ,atentie la drum daca mergi cu masina, ca prin Bulgaria (din auzite e periculos,hoti).
Totusi cit timp va tinut pe voi dealarul daca a fost comanda si nu a fost pe stoc ?A fost cineva in aceeasi postura?
Am luat-o neagra ...full(fara telecomanda si bord bicolor)si mi-am luat o alarma Wintec 722(cu modul pornire motor) si mi-au cerut la fiat 85dolari (aproximativ )sa mi-o monteze si rindurile de mai jos sint ale dealarului...la intrebarea mea daca mi se da o serie de motor inainte..:

,,,,Referitor la seria de sasiu a masinii, asa ceva nu avem inca deoarece vi-am comunicat livrarea masinii v-a fi undeva intre 10-12 saptamani. Avem acel nr. de identificare de pe factura proforma. Masina v-a fi fabricata aproximativ peste 8 saptamani, pana atunci asteapta intrarea in fabricatie. Exista o ordine in care se fac comenzile si asteptatul la rand. Se comanda masini din toata Europa nu numai din Ro'''''''....

Cind am cumparat-o mi-a spus ca dureaza de obicei 8 saptamini ..dupa...
mi-a scris rindurile de mai sus...

..pa.... va doresc o zi buna

eu cand am luat-o pe a mea la fel am patit, ca nu era in stoc si mi-au zis ca dureaza intre 2 si 3 luni sa o aduca, dar am avut un mare noroc ca a venit intr-o luna. Nedumerit de ce asa rpd, i-am intrebat si mi-au spus ca ei au anumite date in an la care aduc masini si am prins un transport la limita, nefiind nevoit sa il astept pe urmatorul...
stai linistit ca pe la toate marcile e la fel. eu stiu pe cineva care a asteptat 4 luni pt un ford tranzit
Radu69537
QUOTE(tosun81773)
Stie cineva cit costa scutul de protectie motor la Albea.... dupa cumpararea masini ?
Am inteles ca este din tabla dar nu stiu pretul !

exista scut de protectie la albea?! este vorba numai de albea nou sau si de cel vechi? m-ar tenta si pe mine asa ceva ca sa nu mai stropesc motorul...
Radu69537
QUOTE(dana76047)
Hai sa va intreb ceva: in seara asta, cand am revenit din oras am observat ceva ciudat! cand ambreiez-debreiez(chiar si cu levierul la punctul mort), Ambreiajul scoate un zgomot ciudat, asemenea unui pocnet infundat - poate sa-mi spuna cineva ce este? joi ma duc cu ea la service pt. ca am un scartait pe spate la franare . Astept raspunsurile voastre urgent!

dana, sa ne spui si noua ce ai rezolvat cu scartaitul pe spate la franare ca si la mine se aude cateodata, dar nu ma deranjeaza asa ca inca nu am fost pe la dealer...oricum, am intebat si eu in stanga si in dreapta si mi s-a spus ca nu ar fi o problema si ca ar fi de la mizerie...
Radu69537
QUOTE(Stanean75862)
Deci in concluzie ii trebuie alarma...
Unul din avantaje este ca nu mai trebuie sa bagi toto timpul cheia in broasca sa deschizi usa. Dar marele dezavantaj este ca machineta devine jucarie pentru copiii din fata blocului. eu o voi monta, dar pretul e cam piperat. Pacat ca nu exista in lista de optionale....ca o comandam odata cu masina...
moderatorul nostru are dreptate... pretul politei e acelasi, dar riscurile asigurate sunt diferite... Cu alarma, la mine, prima de asigurare la furt este de 100%, iar fara doar 80. singura diferenta. 20% din pretul masinii este70 milioane, cat o dacie SH. Dar mai mult ca sigur vor pune, daca va fi cazul, in calcul vechimea masinii...N-as crede ca o firma de asigurari ne va despagubii 100 % (pretul de pe factura) in caz de furt, peste 2 ani. Ramne de vazut, dar ma rog sa nu vedem vreodata..., dar e o vorba...PAZA BUNA TRECE PRIMEJDIA REA

te inseli in legatura cu jucarie pt copiii din fata blocului...alarmele viper sa stii ca nu se declanseaza chiar asa de usor...poate doar in cazul in care iti pui cu senzori de perimetru, dar eu nu le vad rostul.
Radu69537
QUOTE(dana76047)
Io tot nu inteleg de ce trebuie sa va puneti alarme care costa atat de mult-
personal am pus una mult mai ieftina, de la o firma cunoscuta si face exact acelasi lucru ca un viper - doar ca, deh, se plateste firma taica!

Am fost la service cu fiatul meu. Am zis ca inainte de plecarea in grecia sa-mi faca o verificare mai ales ca aveam si cuiul cu huruitul la franare.
Acolo, unu cam "aburit" - n-o sa dau numele serviceului - incerca sa ma convinga ca toate zgomotele, vibratiile, trepidatiile si tot ce mai auzim noi prin toate inchipuirile noastre sunt de fapt niste zgomote normale pt. o masina sub 10.000 de euro - calitatea materialelor nu e cea mai inalta, tehnologiile sunt in raport calitate/pret, etc. etc.

TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE CONSUMA TOTI BANII ! beer.gif

in privinta alarmei nu ai dreptate. am vazut suficiente alarme care se declansau cand tuna mai tare sau cand ploua, ceea ce la mine nu e cazul. ca sa nu mai vorbim de distanta de la care bate telecomanda. la mine bate cam de la 70m datorita unei antenute de amplificare montate in spatele oglinzii retorvizoare. de asemenea, are si un senzor de sticla sparta, care in momentul in care ceva loveste parbrizul se declanseaza alarma...
sorin alexandru70781
QUOTE(Radu69537)
QUOTE(tosun81773)
Stie cineva cit costa scutul de protectie motor la Albea.... dupa cumpararea masini ?
Am inteles ca este din tabla dar nu stiu pretul !

exista scut de protectie la albea?! este vorba numai de albea nou sau si de cel vechi? m-ar tenta si pe mine asa ceva ca sa nu mai stropesc motorul...


am albea din aprilie 2005 ; imediat dupa achizitia ei am inceput sa sun pe la serviceurile fiat sa intreb de scut; dupa ce pe la vreo 4 din ele am primit raspuns ca nu se poate pune scut , am ajuns din nou la Autoperugia ( unde mai intrebasem o data ) si .. surpriza : se poate monta scut metalic , costa 6 milioane ( enorm , la P 307 am dat 2,2 mil ) ;am trecut peste pretul piperat si, de frica pietrelor si a sinelor de tramvai ridicate , m-a pus necuratul sa comand scutul , platind un avans de 3 mil la cererea dealerului , cu promisiunea ca in 2-3 saptamani soseste piesa ; dupa 1 luna merg la dealer sa-ntreb ce si cum, mi se spune ca habar n-au de ce intarzie , dar sa mai am rabdare ; dupa inc-o luna aceeasi discutie , ii rog sa sune totusi la autoitalia , unde facusera comanda , m-au aburit iarasi ca nu au nici aia nici o veste ; cum rabdarea era pe terminate si banii mei blocati la ei , le-am dat termen maxim inca o luna sa-mi aduca scutul ; ei bine , la expirarea termenului m-am dus sa le iau inapoi avansul , crezand ca la vestea ca vor pierde sansa de a vinde o bucata de tabla cu aproape 200 euro or sa-l scoata si din pamant ; vise... , mi-au zis ca le iau o piatra de pe inima , mi-au restituit imediat avansul , spunand-mi deabia acum ca sunt scuturi comandate de altii cu 1 an in urma si care n-au sosit , ca de fapt ele vin din fabrica doar pt albea galbena ( taxi ) bla bla bla ...
cum explicatiile mi s-au parut aberante si cum n-am rabdarea medie a romanului i-am salutat din mers si am renuntat la ideea de scut ; acum trageti si voi concluziile daca se poate monta sau nu .
Cipp
@Radu:

Interesant e ca si mie mi-au spus exact aceeasi poveste - ca huruitul acela ar fi de la mizerie sau de la particule de praf care se depun pe acolo si in momentul frecarii emit un zgomot de frane de tren...

Acuma, eu cred ca sunt 2 variante:
1. sabotii sunt dintr-un material mai dur si probabil ca frecarea e mai puternica
2. existenta aerului in circuitul de franare - ceea ce duce la presiunea inegala a sabotilor pe disc
La mine huruiala apare numai inainte ca masina sa se opreasca in loc si doar cand franez lent, la o franare violenta nu se aude nimic!

Altfel , ei mi-au dat asigurari ca masina functioneaza perfect, lucru stipulat si de mecanic in comanda de reparatie.
air_wolf
QUOTE(dana76047)
@Radu:

Interesant e ca si mie mi-au spus exact aceeasi poveste - ca huruitul acela ar fi de la mizerie sau de la particule de praf care se depun pe acolo si in momentul frecarii emit un zgomot de frane de tren...

Acuma, eu cred ca sunt 2 variante:
1. sabotii sunt dintr-un material mai dur si probabil ca frecarea e mai puternica
2. existenta aerului in circuitul de franare - ceea ce duce la presiunea inegala a sabotilor pe disc
La mine huruiala apare numai inainte ca masina sa se opreasca in loc si doar cand franez lent, la o franare violenta nu se aude nimic!

Altfel , ei mi-au dat asigurari ca masina functioneaza perfect, lucru stipulat si de mecanic in comanda de reparatie.


cere un test pe stand, poate fi vorba de un dezechilibru la frinare.
in fata pe pompa ai 2 repartitoare, vezi sa nu curga cel pentru spate (cel mare, al doilea cum privesti din fata).
pe de alta parte se mai vorbeste in popor de asezarea sabotilor pe tambur. blink.gif sint de acord sa scirtiie vreo 200km, dar nu mai mult la cum folosim noi frinele biggrin.gif
Cipp
Nu curge pe nicaieri si nu e vb nici de un dezechilibru. Cert e ca pe mine m-au trimis in sala de asteptare a serviceului, tipu a facut o proba de drum si, cand am plecat eu cu masina, zgomotul disparuse! o fi avand omu' inelul lu' arabella... biggrin.gif sau poate a facut o aerisire pe undeva cert e ca eu nu am vazut masina pe stand si totusi zgomotul a disparut! si nu va vand povesti, credeti-ma!
Stanean75862
Dana ce alarma ai pus si unde??? cat a costat???
Cei de la service mi-au spus doar de viper, iar pretul se apropie de 9 milioane!!!
O alarma la metro e 1 mil. Cea de pe supernova mea, cu deschidere porbagaj si cautare in parcare tot asa a costat, si am montat-o singur.... 9 milioane mi se pare exagerat...dar trebuie sa rezlv cumva deschiderea usilor...sigur o sa inceapa zgarieturile in jurul broastei.
Cipp
Ceva de la eaglemaster. Stiu, o sa ziceti ca e proasta, ca e slaba, ca nu e performanta... La urma urmelor, i-am luat si un antifurt de volan si va rog sa ma credeti ca in el mi-e baza! asta dupa ce, acum vreo cateva luni am vazut cu ochii mei un tip dubios, impanzit de fire si cu un fel de electrozi in mana dand tarcoale mai multor masini noaptea, intr-un loc de parcare mai retras ...
ulterior am aflat ca asa se bruiaza alarmele! la alarma mea i-au scos baietii nust ce releu care o lua razna de unul singur, am reglat-o la nivel minim de sensibilitate si in afara de faptul ca nu am display pe telecomanda, are toate functiile unei alarme cu pretentii. asa ca am ajuns la concluzia ca toate alarmele fac cam acelasi lucru, difera pretul si firma!
MotorHead
QUOTE(E d d i e)
Fara alarma, e Casco mai scump sau cu alarma e Casco mai ieftin ? biggrin.gif
Nicicum....pretul este acelasi.sunt niste rubrici doar de completat...
Poti sa ai si alarma si carlig pe volan si garaj,ca pretul la Casco este ACELASI !!!!
Se spunea acum cativa ani de cateva procente reducere,dar e vrajeala ! :bash:
la omniasig am primit 5% reducere pt. ca aveam alarma
tosun81773
Neata!
scutul exista ieri l-am vazut in oferta albea de pe www.fiat.com.ro ,pret 40 euro daca comanzi cind se fac optionalele masini,dupa... am aflat tot ieri costa 6.150.000.
Eu am o alarma Wintec 722 care a costat 3.500.000 si mi s-a spus ca montarea costa 85dolari la falcon (are si modul de pornire motor 1.900.000) are un coleg identica si este multumit de ea .Dealarul mi-a spus ca va vorbi( si va merge cu mine la montare daca este nevoie) la FALCON si asta pt ca baieti de acolo nu monteaza numai alarme cumparate de la ei(viper ..etc) care costa exact cit ai spus tu Stanean.E cumparata din Bucuresti prin internet.
daniel64326
QUOTE(Radu69537)
QUOTE(tosun81773)
Stie cineva cit costa scutul de protectie motor la Albea.... dupa cumpararea masini ?
Am inteles ca este din tabla dar nu stiu pretul !

exista scut de protectie la albea?! este vorba numai de albea nou sau si de cel vechi? m-ar tenta si pe mine asa ceva ca sa nu mai stropesc motorul...


Acum 7 luni am postat asta. abia cumparasem masina...:
cand am remarcat ca masina nu are un scut sub motor m-a luat durerea de cap instantaneu, mai ales ca am vazut baia de ulei asezata in bataia primei borduri pe care urma sa o incalec.Deci, am inceput o munca de investigatie in cautarea unui scut.Cei de la service-ul de pe Timisoara mi-au spus ca masina , potrivit seriei de sasiu nu accepta scut, dar totusi, ei au disponibile doua modele , unul la 2.500.000 lei si unul la 6.500.000lei.
Asa cum era firesc, am optat petru cel de 2.500.000 lei(ca era mai ieftin) si pentru ca cel de 6.500.000 lei era pentru Stilo(dar ei nu stiau)
Si am cumparat scutul, a durat montajul(4-patru suruburi) doua ore gratie unui inginer mana de fier de la service-ul de pe Timisoara, m-a costat(atentie) 400.000 lei( o suta de mii/ surub)...de toata greata. Scutul e metalic , cu multe degajari, si nu cred ca va afecta in vreun fel racirea motorului..
Radu69537
QUOTE(dana76047)
@Radu:

Interesant e ca si mie mi-au spus exact aceeasi poveste - ca huruitul acela ar fi de la mizerie sau de la particule de praf care se depun pe acolo si in momentul frecarii emit un zgomot de frane de tren...

Acuma, eu cred ca sunt 2 variante:
1. sabotii sunt dintr-un material mai dur si probabil ca frecarea e mai puternica
2. existenta aerului in circuitul de franare - ceea ce duce la presiunea inegala a sabotilor pe disc
La mine huruiala apare numai inainte ca masina sa se opreasca in loc si doar cand franez lent, la o franare violenta nu se aude nimic!

Altfel , ei mi-au dat asigurari ca masina functioneaza perfect, lucru stipulat si de mecanic in comanda de reparatie.

si la mine la fel se intampla, se aude numai in secunda de dinainte de a se opri masina complet, insa mie nu mi-au spus cei de la fiat ca ar fi din cauza mizeriei, ci niste cunostinte care au mai patit chestia asta si cu alte masini.
Radu69537
QUOTE(air_wolf)
QUOTE(dana76047)
@Radu:

Interesant e ca si mie mi-au spus exact aceeasi poveste - ca huruitul acela ar fi de la mizerie sau de la particule de praf care se depun pe acolo si in momentul frecarii emit un zgomot de frane de tren...

Acuma, eu cred ca sunt 2 variante:
1. sabotii sunt dintr-un material mai dur si probabil ca frecarea e mai puternica
2. existenta aerului in circuitul de franare - ceea ce duce la presiunea inegala a sabotilor pe disc
La mine huruiala apare numai inainte ca masina sa se opreasca in loc si doar cand franez lent, la o franare violenta nu se aude nimic!

Altfel , ei mi-au dat asigurari ca masina functioneaza perfect, lucru stipulat si de mecanic in comanda de reparatie.


cere un test pe stand, poate fi vorba de un dezechilibru la frinare.
in fata pe pompa ai 2 repartitoare, vezi sa nu curga cel pentru spate (cel mare, al doilea cum privesti din fata).
pe de alta parte se mai vorbeste in popor de asezarea sabotilor pe tambur. blink.gif sint de acord sa scirtiie vreo 200km, dar nu mai mult la cum folosim noi frinele biggrin.gif


tocmai, ca primii km nu a scos nici un sunet. cam de pe la 8000 a inceput sa faca asa, dar nu face tot timpul ci numai uneori, ba chiar destul de rar. si se mai intampla o chestie ciudata: cateodata cand e trasa frana de mana, daca apas pe partea din spate a masinii, pentru a contracta si destinde amortizoarele, scoate acelasi sunet. daca las frana de mana si o trag din nou iar apoi repet procedura, sunetul dispare.
Radu69537
QUOTE(daniel64326)
QUOTE(Radu69537)
QUOTE(tosun81773)
Stie cineva cit costa scutul de protectie motor la Albea.... dupa cumpararea masini ?
Am inteles ca este din tabla dar nu stiu pretul !

exista scut de protectie la albea?! este vorba numai de albea nou sau si de cel vechi? m-ar tenta si pe mine asa ceva ca sa nu mai stropesc motorul...


Acum 7 luni am postat asta. abia cumparasem masina...:
cand am remarcat ca masina nu are un scut sub motor m-a luat durerea de cap instantaneu, mai ales ca am vazut baia de ulei asezata in bataia primei borduri pe care urma sa o incalec.Deci, am inceput o munca de investigatie in cautarea unui scut.Cei de la service-ul de pe Timisoara mi-au spus ca masina , potrivit seriei de sasiu nu accepta scut, dar totusi, ei au disponibile doua modele , unul la 2.500.000 lei si unul la 6.500.000lei.
Asa cum era firesc, am optat petru cel de 2.500.000 lei(ca era mai ieftin) si pentru ca cel de 6.500.000 lei era pentru Stilo(dar ei nu stiau)
Si am cumparat scutul, a durat montajul(4-patru suruburi) doua ore gratie unui inginer mana de fier de la service-ul de pe Timisoara, m-a costat(atentie) 400.000 lei( o suta de mii/ surub)...de toata greata. Scutul e metalic , cu multe degajari, si nu cred ca va afecta in vreun fel racirea motorului..


foarte interesanta treaba cu scutul.mi-as pune si eu, dar oare merge si pe albea star?! oricum, eu vreau sa il montez pentru protectie impotriva mizeriei mai mult, ca de gropi, borduri si pietre nu mi-e frica. am incalecat toate tipurile de borduri pe care le-am intalnit si nu am atins cu absolut nimic. stati linistiti ca la cat de inalta e masina si la cat de rigide sunt suspensiile nu aveti cum sa loviti baia de ulei.
Stanean75862
acel zgomot este cat se poate de normal...nu va mai impacientati. Treceti pe la o spalatorie si mituiti angajatul de acolo sa insiste mai mult pe rotile din fata,,,zgomotul va disparea, dar va reveni dupa cativa km. praf si mizerie. La sabotii spate mizeria intra mai greu, iar zg va aparea dupa ceva km.
Credetima ca la toate cele 7 masini pe care le-am avut exista acel zgomot de la placutele de franre, inclusiv la mitsubishi si la Escort.
Si fiatul meu face la fel, dar nu ma stresez deloc!!!
Cipp
Sincer? la solenza nu se auzea deloc la franarea pe spate. doar la franarea pe fata si asta din cauza placutelor de supernova pe care le pusesem la recomandarea mecanicilor - cica ar tine mai mult beer.gif
Stanean75862
Eu am pus placute fabricate la Rm Sarat. si faceau tot timpul zgomot, dar pretul totdeauna si-a spus cuvantul
Si la fiatul meu se aude acel harjait la franre foarte usoara. nu ma stresez de loc, atata timp cat nu se aprinde nici un bec, iar frana este eficienta.
La 120, aseara mi-a sarit un caine in fata, am frant violent, de m-am speriat de vibratiile pedale, iar masina aproape ca s-a infipt in asfalt. Cainele a scapat, si spoilerul meu. toate bune, are franele bune...chiar daca la franre usoara mai face zgomot. Nu sunt deloc pretentios la astea, bine ce merge brici!!!1
Cristi80483
Salut.Azi am venit si eu din concediu.Am facut cu Albea mea in 6 zile 960 km.Brasov - bucuresti - constanta - brasov.Masina s-a comportat excelent.Nu am nimic de represat.Am mers pe autostrada Soarelui unde am si atins viteza de 170 km/h.Masina se tine ff bine la viteza asta.Zgomotul este mai mare la 130 km/h unde daca ati obs se aude turat un pic motorul dupa care dispare.Aceasta viteza am atins-o cu Ac pornit si destul de repede.Am acum cu ea 4000 km si nu s-a schimbat cu nimic ( in rau ) fata de ziua in care am ridicat-o de la dealer.

ps: acum ma gandesc daca nu are ceva daca am atins aceasta viteza la km totali pe care i-am parcurs.oare o avea nevoie de maiu multi km pt "rodaj" ca motorul sa nu se afecteze???
Radu69537
QUOTE(Cristi80483)
Salut.Azi am venit si eu din concediu.Am facut cu Albea mea in 6 zile 960 km.Brasov - bucuresti - constanta - brasov.Masina s-a comportat excelent.Nu am nimic de represat.Am mers pe autostrada Soarelui unde am si atins viteza de 170 km/h.Masina se tine ff bine la viteza asta.Zgomotul este mai mare la 130 km/h unde daca ati obs se aude turat un pic motorul dupa care dispare.Aceasta viteza am atins-o cu Ac pornit si destul de repede.Am acum cu ea 4000 km si nu s-a schimbat cu nimic ( in rau ) fata de ziua in care am ridicat-o de la dealer.

ps: acum ma gandesc daca nu are ceva daca am atins aceasta viteza la km totali pe care i-am parcurs.oare o avea nevoie de maiu multi km pt "rodaj" ca motorul sa nu se afecteze???

nu cred ca are nimic. eu am facut rodaj doar pana la 1000km, dupa care nu am mai tinut cont de solicitarea motorului, urcand adesea in depasiri la peste 4000rpm si masina nu are nici o problema, asa ca eu zic ca poti sta linistit
Stanean75862
Am si io o intrebare...La anumite turatii, de regula, intre 1000 si maxim 1700 rot/min, cu motorul in sarcina din compartimentul motor se aude un zgomot ciudat. Ca o comparatie...bataia de bolt de la vechea dacie, dar de o intensitate mul mai mica.. Problema este caa nu se aude din motor, ci undeva pe partea draepta jos. Cinva m-a intrebat chiar daca am motor diesel!!!. Ale voastre fac la fel?, vineri ma duc la service!!!, si presimt un raspuns din ala...e normal sa faca asa ceva!!.
Mai mult, a doua oara in istoria ei, a facut unele nebunii la pornite. La cam 5 secunde dupa pornire, un mers tare neregulat la relanti, cu oscilatii de turatie si vibratii!!!. O accelerare spre 3000 rot/min, si au disparut. Nici o semalizare prin bord!!!.
S-apoi zgomotul ala de care vorbeam se aude la fel indiferent de temperatura mororului. Nu este clar bataie de bolt, ci doar suna cam la fel!!!. Pana la 1500 km motorul nu a vazut turatii mai mari de 3200 rot/min, asa ca nu ar avea de ce sa bata bolturile. Daca e asa, o sa-mi para sincer rau de alegerea facuta, iar unii prieteni vor spune sigur!!!" Ti-am zis eu?"
Se aud si al voi zgomotele astea de la sau de pe langa motor???
Totusi eu zic ca nu e normal!!!
air_wolf
nu. eu n-am nici un zgomot de la motor, cu exceptia unui fluierat de la a/c dar dupa vreo 100K km... cred ca ai o problema...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.