Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fiat Albea Active
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Cipp
QUOTE(Sorin82761)
Mersi Wolf da oricum mi se pare ciudat sa schimbi cureaua la doi ani ...da ma rog asta e oi vedea ... dar e scumpa operatiunea?
:bash:


15 bulioane - s-a mai dicutat!
Sorin82761
Ok mai citisem dar nu am inteles ca era vorba despre curea , da asta e
Cipp
Vorba lu' AirWolf: Credeti voi ca dupa 2 ani ne mai da cineva garantie? Eu ma indoiesc... Mai ales ca in romania cam toate firmele sunt intreresate sa-ti ia banu' - dupa aia nici nu te mai cunosc! Problema e ca daca, sa zicem, se intampla peste 2 ani sa iti cada ceva la masina, nimeni nu o sa-ti mai recunoasca garantia! De ce? EXPLOATARE NECORESPUNZATOARE biggrin.gif ...

Eu unul deja m-am acomodat cu ideea ca o sa am doar 2 anishori garantzie, nu sunt dispus sa la platesc 15 milioane pt. o piesa care , teoretic , trebuie sa functioneze minim 60.000 km! Asta cu 60.000 sau 2 ani e ceva care imi suna a "extensie de garantzie" a altei firme. Voua nu va suna la fel?
air_wolf
nu, nu e ciudat ca dupa doi ani sa se ceara inlocuirea unei piese, mai ales a unei curele. chiar daca nu mergi cu masina, cureaua tot va imbatrini si se va rupe. se cheama uzura prin imbatrinire. in europa (bleah) se respecta aceste lucruri.
trebuie sa ne obisnuim cu gindul ca nu se mai fac pise care sa tine cu sutele de mii de km - la toyota LC se schimba cureaua la vreo 240.000 daca ai chef, eu stiu una cu 480.000 si n-a schimbat-o inca si nici nu i-a facut nimic la motor blink.gif
Cipp
STOP! Cureaua e una, distributzia (role, intinzatori, curele, rulmentzi) e altceva! O curea e 1 milion poate(nu stiu exact pretul), distributia e 15.
Europa se gandeste si la buzunarul nostru de 100 euro salariul minim sau numai la :minigun: al lor, de 1000 de euro?
air_wolf
evident ca nu are sens sa schimbi rolele daca nu sint uzate! dar cum nu toata lumea stie asta, la service se schimba kitul complet. la 120.000 trebuia sa dau mult, dar o s-o schimb cu minuta mea: pentru o zi de lucru salvez vreo 3500lei.
Stanean75862
Sa nu imi spuneti ca nu stiati ca la 60K sau 2 ani se schimba cureaua de distributie la orice motor benzina MPI????!!!! Vezi Renault, Ford,Hyunday. Numai alea pe lant tin mult mai mult. Eu nici nu m-am gandit altfel, stiam ca se vor schimba!!! si nu numai astea...doar am avut un MPI pe DSN a mea, si credeti-ma la 30K km am schimbat toata distributia...curea +role intinzatoare+capace. Masina iesise din garantie, si eu cum sunt bagaret, am desfacut capacul de la distributie, iar cureaua de distributie avea mici crapaturi pe margini!!! Masina avea deja aproape 4 ani!!! Am luat un chit distributie la Negru, cum zicea cineva mai devreme, an schimbat singur distributia (floare la ureche...daca esti putin atent la punctele alea!!!) si cat mai urgent am vandut masina!!! Oricum deja aveam Fiatu, dar parca as fi tinut DSN pentru serile can aveam chef de forja.
In rest, sa fiti siguri ca la 2 ani curelele noastre de distributie vor fi obosite. Eu unul o voi schimba...ca o voi face la service, au eu, om vedea peste 2 ani. Pana atunci avem in fata 2 schimburi de ulei, filtre, bujii, si cine mai stie ce!!!, a lichidele de racire, frana si servodirectie, si agentul frigorific din AC. Eu le voi face pe toate, asa cum le-am facut la toate masinile pe care le-am avut, si nici una, cu execptia unei amarate de dacii nu m-a lasat in drum!!! (Dacia aia a belit garnitura de chiuloasa, de la apasatul cu calcaiul pe acceleratie, intr-un moment de care nu vreau sa imi aduc aminte).
In rest un mare sfat, pe care daca vreti sa-l ascultati bine daca nu, nu, si faceti cum vreti, ca sunt banii si vietile voastre in joc...faceti tot ca a scris producatoru in cartea aia de service!!! ca ala nu-i prost, si stie ce a proiectat!!!, iar piesele...cat se poate de originale..ca nu cred ca are cineva doua vieti!!! sa piarda, doamne fereste, una in masina pe care si-a dorit-o si si-a cumparat-o
Stanean75862
QUOTE(air_wolf)
evident ca nu are sens sa schimbi rolele daca nu sint uzate! dar cum nu toata lumea stie asta, la service se schimba kitul complet. la 120.000 trebuia sa dau mult, dar o s-o schimb cu minuta mea: pentru o zi de lucru salvez vreo 3500lei.

Ce poti face "O ZI DE LUCRU" la o distributie??? de are enspe axe cu came??? maxim 2, si daca esti atent in maxim 3 ore esti gata!!!
La DSN am reusit pentru altcineva, in 30 minute, de munca efectiva, in 2 oameni sa-i dam gata o distributie...
A daca mergi pana se rupe, si mai gasesti si ceva supape indoite, sau mai rau vreo-un piston spart, atunci da dureaza o zi!!!

Hai ca am glumit...nu e chiar simplu si trebuie sa fi sigur ca e totul ok. Un dinte in plus sau in minus poate avea efecte devastatoare prin motorul ala!!! si costa....jale mare!!!
air_wolf
ca idee, nu timp de lucru efectiv. dar s-au prins si astia ce le facem noi, asa ca pentru anumite operatii ai nevoie de scule speciale...
Stanean75862
Eu am un principiu..cand ma duc la service belesc bine ochii cu ce lucraza aia... si fac mici copii la sculele lor, pe care acuma le am eu!!! Un prieten a dat 500 k lei pentru un schimb de ulei la Clio numai sa vada amarata aia de cheie de filtru... acum o avem si pe aia!!!!
Cipp
Si eu sunt de parere ca nu ne-au dat degeaba cartea tehnica si sfaturile de intretinere de acolo sunt f. bine de urmat. O sa schimb si eu distributia la 60.000 sau cand o sa dea curelusha cea isterica semne de oboseala dar NU LA REPREZENTANTA! Sunt service-uri Slava Domnului in bucuresti si nu inteleg de ce tre sa ne jecmaneasca astia la reprezentanta...

Apropos, stie cineva cat costa numai Kit-ul distributie daca ar fi sa il iau de la un magazin de piese auto ( ceva gen valeo sau sachs)?
ady84545
Pai ca n-oi vrea sa-ti cumperi kitul de distributie asa, in avans, acum cand e scump? Il cumperi atunci, poate se va mai ieftini, sau poate gasesti vreuna pe la dezmembrari. biggrin.gif
Doamne, ce ieftin e kitul de distributie de Logan la piata neagra, pacat ca lumea cu Fiaturi nu area acces la astfel de chilipiruri! biggrin.gif :harhar:
Cipp
HAHA buna poanta! pai cum sa se ieftineasca daca peste 2 ani masina nu se mai fabrica? o sa zica: da, motorul este de punto, dar la albea e altfel semeringul la roata de rezerva, asa ca si distributia e putin diferita biggrin.gif
air_wolf
in curind, conform noilor norme, masinile nu vor mai fi dotate cu buson de golire a baii de ulei ci se vor folosi aspiratoare speciale!!! toyotele noi au acest sistem, deci adio schimb usor, doar la service dotat cu asa ceva.
Sorin82761
Pai de curea ma gandesc si eu ca se schimba la 60 000 km dar mi se pare ciudat ca te obliga sa schimbi tot chitul , si asta nu inteleg, daca eu in 2 ani am 7 000 km de ce sa schimb chitul???????? blink.gif , da mai este oi vedea si treaba asta cu schimb de ulei la 10 000 si revizie la 20 000 cred ca numai la noi e asa si cred ca din cauza ca masina poate are un pret mic fortat pentru a putea concura loganu si atunci te cheama la 15 mii de revizii sa scoata banu :evil: .
Am vorbit cu cineva care are Vw zicea ca si acolo e treaba cu distributia schimbata la 2 ani , dar in cazul in care ai putini km nu se face acest schimb.
Ionut45405
Cureaua imbatraneste si e normal sa se schimbe intreg kit-ul. Si daca o schimbi "pe genunchi" tot nu vezi garantie ! Eu am patit sa inlocuiesc curea, rolele sa fie OK si sa cada una dupa 12000 km cu supape indoite si tot restul, asa ca paza buna... De ce nu vreti sa intelegeti ca asta e politica la toate firmele, si in Ro si in alte parti. Si risti sa ramai fara garantie ? Eu unul la cat sunt de complexe masinile din ziua de azi si cat costa piesele m-as duce la revizii mai ceva ca la biserica ! Si am observat ca cea mai mare framantare e la posesorii de masini din clasa celor de familie ieftine care au facut un efort sa urce de la Dacia si unii au pretentii exagerate, mai ceva ca cei care au dat >25000 euro pe o masina si care accepta mult mai usor cheltuielile conexe. Greseala e ca toata lumea se uita doar la cat costa masina si f putini la cat costa intretinerea ei sau cost/km care include tot, de la benzina pana la depreciere.
Sorin82761
Salut ionut pai eu cred ca curaua imbatraneste , dar eu spuneam ca totusi la 7000 10 000 km nu cred ca e cazul de schimbat si hai sa fim seriosi am mai avut masini si am schimbat curea de distributie da nu la 2 ani , dupa doi ani nu era imbatranita , si nu e vorba ca nu stiu ce asteptari as avea dar atata timp cat afara schimbu de ulei se face odata cu revizia la 20 000 numa la noi ii mai altfel cred ca de vina or fi conditiile de drum ......... , as fi inteles o garantie mai mica la telescoape bucsareie , da nu sa te cheme mai repede la schimbul de ulei , oricum nu e stres ... numa bine
Adi83493
Salut, este adevarat ca suntem obligati sa ne ducem la aceste revizii.Treaba cu curelele de la distributie cred ca e vrajeala ca nu prezinta garantie peste 60K.Eu am avut un Oltcit 11 ani si am facut cu el 160.000 km.Nu i-am scchimbat niciodata curelele (are 2 ),ca sa nu mai vorbesc de cate ori nu am tras-o iarna ca aveam probleme cu pornirea cand erau ceva grade minus sub zero.Toti imi spuneau ca sare dupa punct ca ......multe altele.Acum am o Albea si am 16.000 km la bord .Per total sunt multumit cu exceptia ,ca la revizia de 10.000 am avut ceva discutii cu cei de la service.Mi-au cerut cheile de la masina si mi-au spus sa ma intorc dupa vre-o 3-4 ore sa iau masina.Nu am acceptat.le-am spus ca vreau sa asist la revizie .Dupa lungi discutii au acceptat sa stau in service intr-un colt sa urmaresc lucrarea.Bine am facut ca dupa ce au golit baia de ulei ,l-am vazut pe unul din mecanici intrand intr-o magazie si cand a iesit avea in mana un bidon cu ulei (cred ca era de la butoi)ca nu marca si nici sigilat.L-am intrebat ce face cu uleiul si mi-a raspuns ca il pune in masina X adica a mea.Am facut un pic de balci acolo si i-am pus sa-mi aduca ulei Selenia la litru si sa fie sigilat ca altfel nu accept.Dupa ce a venit alt mecanic (un pic mai sef) au acceptat si mi-au adus ulei la litru sigilat.Ce sa inteleg,ca inca suntem in Romania si nu putem avea incredere ca daca la-si cheile ti se face si treaba buna???!!!Asa ca eu zic sa nu accepta-ti varianta lasa cheile si vino mai tarziu ca n-ai nici-o dovada ca si-au facut treaba cum trebuie,dar in schimb ai de platit o factura.Cam atat.Salutare si FARA EVENIMENTE.
Stanean75862
Pentru ADY

Draga prietene...un chit de distributie la Logan e 16 bulioane oficial si 9 la negru. La fiat e aprox 10 bulioane oficial!
Mai devreme ziceai ceva de SH...Distributie SH??? ca de asta e vorba, sa pui tu asa cevape loganil tau....pe care vad ca il lauzi taremult. NU UITA cam toti de pe acest forum nu au vrut Logan pentru ca nu au vrut Dacie!!! asa ca nu cred ca tuturor le plac posturile tale in care lauzi Loganul tau, o fi unicat, asa cum zici tu, ca eu am vazut doar verze!!! Daca vrei sa te convingi, cauta un Taxi cu peste 70.000 km, daca gasesti ca-s tare rare. si vorbeste cu taximetristu...poate te convinge el de cat de reusite sunt masinile astea...
Nu ma mai provoca cu Dacia, sa o sa explodez cand vad cum pierzi banii cu machineta aia, desi sunt ai tai, si poti face ce vrei cu ei, dar nu aduce argumente in fata noastra pro logan!!! La mine cel putin nu tine!!!
ady84545
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul, mecanicii astia sunt aceiasi de care ne loveam in trecut cand aveam cu totii Dacia berlina,smecherii care iti puneau tot ulei ars in motor, si daca lasai masina 4 ore in Service, o gaseai cu jumate din piese inlocuite, doar ca acum si-au schimbat halatele.
Treaba asta cu schimbarea kitului de distributie la 2 ani nu stiu cat e de obligatorie. Eu unul as schimba doar cureaua pentru ca asta se poate rupe asa, brusc, si face prapad, dar, intinzatorii dau semne cand incep sa moara, scartaie,fluiera etc.
Ma rog, daca as duce-o bine cu banii in perioada aia cred ca as schimba kitul indiscutabil.
Stanean75862
QUOTE(air_wolf)
in curind, conform noilor norme, masinile nu vor mai fi dotate cu buson de golire a baii de ulei ci se vor folosi aspiratoare speciale!!! toyotele noi au acest sistem, deci adio schimb usor, doar la service dotat cu asa ceva.


La un schimb de ulei, cu sorb, cum zici tu manopera e 5 RON!!! la statiile de pe langa PETROM!!!! asa ca nu vad de ce te sperii!!! pretul uleiului ..depinde ce ulei pui!!!
E drept ca Selenia nu am vazut prin targ, dar un BP 5W40 costa pana intr-un "bulion" cun zice Dana, iar manopera de schimbare filtru si ulei 5 ron!!!???
Cred ca doar detergentul cu care te spelo pe maini, daca il schimbi singur costa mai mult, si sa nu mai vorbim daca te prinde vreoun ecologist!!!, ca ala te ia si la bataie!!
ady84545
Cine lauda tata Loganul, te doare capul sau ai chef de cearta si nu stii cum sa incepi?
Eu consider ca Albea isi merita banii, dar nici mare nu e diferenta intre ele, poate cei 20% din pret se reflecta si in calitatea masinii.
Stanean75862
QUOTE(ady84545)
Cine lauda tata Loganul, te doare capul sau ai chef de cearta si nu stii cum sa incepi?
Eu consider ca Albea isi merita banii, dar nici mare nu e diferenta intre ele, poate cei 20% din pret se reflecta si in calitatea masinii.


E incepi sa intrii pe fagas. Albea e mai ieftina...uita-te la pretul CIP la albea Dynamic, si scade |TVa de la pretul unui Laureate Plus. compara...20% mie unu mi se pare exagerat!!!
Oricum nu sunt de acord cu laude la adresa loganului, oricum nu aici...noi discutam despre albea si asta nu e un forum versus, asa ca daca am suparat pe cineva...sa-i sara nasul!!!
Toate bune, glumeam doar...
ady84545
Dar nu aduceam nicio lauda Loganului, erau discutii despre piese de schimb, intelege, mie chiar imi place chiar mult Albea, ca doar de aia scriu si pe aici, ce crezi, ca nu am altceva mai bun de facut?? biggrin.gif
Hai bafta, ca la noapte plec la mare cu masina si tre'sa bag vreo doua ore de somn macar, ne auzim peste vreo 10-12 zile!
virgil84493
Am lipsit putin de pe aici - de fapt nici nu am prea am avut timp...
Probleme minore - o stupida pupatura intre Fiatul meu si un cielo authton (FRATILOR, E TABLA DE TABLA PE MASINA ASTA, ADICA FIATUL!!!) si bucuria suprema din partea pretinilor de la rutiera - 3 luni fara carnet.... Noroc cu cursurile alea smechere de siguranta rutiera. Dar si asa, tot sunt 30 de zile.
RUGAMINTEA MEA ESTE: VOI CU CE ASTUPATI ZGARIETURILE ALEA MICI SI FRUMOASE CARE APAR DE PE DRUMURILE PATRIEI? Ceara de lustruit e egal cu 0, aproape, iar pentru 2-3 semne, sa intru in service cu Casco, e , totusi, prea mult!!!
Si un sfat: pentru cine cauta huse, luati-le copii, de la dealerul vostru. E mai scump, aproape dublu, dar sa pui un Puffy m-am convins ca nu merita!!!
Sorin82761
Problema e ca as lua, de la dealer, dar acesta mi-a spus ca nu au asa ceva doar presuri care sunt 750 000 lei , si nu stiu daca sa le iau sau nu ca nu le-am vazut si nu stiu cat sunt de bune
Ionut45405
Ref la ce s-a discutat mai devreme: s-ar putea sa nu auzi intinzatorul cum chitaie si sa te lase brusc... Chestia cu uleiul la butoi o fac cam toate reprezentantele pt ca e mai convenabil decat in bidoane de 1,2..x litri si e ulei de firma din cate stiu eu. Si daca mai exista service-uri unde se iau piese de pe masinile clientilor sau se pune ulei ars in motoare ar trebui sa le spui pe nume si pana la urma se vor inchide de la sine, desi cu atatia care vor sa faca economie cu orice pret e posibil sa aiba clienti fideli! Stiti proverbul "scumpul mai mult pagubeste"?
virgil84493
SORINE, CAND AM LUAL DYNAMICUL IN IULIE DIN CRAIOVA, DEALERUL MI-A SPUS CA HUSELE ERAU 380 RON, DAR PE COMANDA, CE-I DREPT. EU AM DAT PE PUFFI ASTEA 170 IN SELGROS (am vazut apoi si in Metro), DAR MAI STRANGEAM DIN DINTI SI DIN USI SA NU INTRE COPILUL, SI MAI BINE FACEAM COMANDA...
Daca iei Puffi sau cum s-o scrie, vezi ca sunt de doua tipuri pentru Albea: cu bancheta spate dint-o bucata sau din doua (nu stiu denumirea exacta, dar e ceva de genul 2+1 locuri in spate...), adica vezi tipul banchetei spate: se rabateaza toata sau are doua sectiuni! Oricum, la mine a fost patima de prins in spate...
Acum astept toamna (tarziu) sa mai prind ceva bani pentru o alarma, un scut si mai vad eu ce...
Pe maine la toti Albea-istii!!!
virgil84493
Si inca ceva Sorine, eu am presuri de logan cu 65RON si intr-o luna cel de la sofer deja a inceput sa se toace!!!!
Sorin82761
Mersi Virgil pai o sa vad huse o sa imi iau inainte sa vad de care si presuri ma gandesc cand vine masina ca nu cred ca scrie pe ele pentru ce masina is blink.gif
John79129
Salutare tuturor si multumesc pentru raspunsuri.

Apropos de preshuri, eu am de la Metro (PILOT cred ca se cheama), au o banda rosie in jurul lor, se pot si taia astfel incat sa intre cum tb in masina (ele fiind universale) si au costat 39 RON. Sunt foarte multumit de ele, chiar se comporta bine, fara tocire...asta dupa o luna.

Am 1100 cu masinutza si a inceput sa-si de-a drumul la motor..e brici...chiar imi place, desi ar fi fost buni un pic mai multi calutzi tongue.gif:P.

Nu suna inca nimic...sper sa ramana asa tongue.gif, si ma simt din ce in ce mai bine la volanul ei...mai putin cu reglajul lombar pe care inka nu am reusit nicicum sa-l reglez astfel incat sa-mi fie folositor...e le minim setat deocamdata...oare nu-mi bag bine "fundul" in skaun???

Multumesc si toate cele bune...
air_wolf
eu am unele luate de la cora, gri soarece, gen tavita - 75 lei am dat pe ele au vreo 20.000 si sint ca noi dupa spalare... si scria pe ele si palio si albea.
Stanean75862
QUOTE(virgil84493)
Si inca ceva Sorine, eu am presuri de logan cu 65RON si intr-o luna cel de la sofer deja a inceput sa se toace!!!!


Daca ti-ai luat Albea ce cauti cu "piese" romanesti??? nu stiai ca asa se va intampla??? Presuri fiat Palio SH, 200.000 lei vechi, netocite!!! si se potrivesc perfect.
virgil84493
Sorine, incep cu tine: daca ai dat banul pe masina, strange-ti rapid malaiul pentru huse, presuri si alarma, crede-ma ca merita! Ia sa vezi un sofer de solnita ce apasa pe buton si sar toate inchizatoarele!! Pe de alta parte, bagi cheia si o intorci, ca doar portbagajul e cu roata de rezerva!!!
VA GANDEATI LA TRIUNGHI, STINGATOR, VESTA SAU TRUSA SANITARA? ORI AVETI NOROC SI NU VA INTREABA NIMENI, ORI LE LUATI SEPARAT. NOROC CA REVIZIA O FAC CEI DE LA AUTOITALIA LA SERVICE-UL LOR SI NU INTREABA NIMENI, macar cat e masina noua!!!!
Da, Stanean, cu presurile (chiar tip tavita, ca de-aia le-am luat) aici am dat-o-n bara. La banii de-i dai pe Fiat, chiar nu se merita sa pui lucru prost , care, culmea e aproape la fel de scump!!! (Era sa zic lucru romanesc). Pe de alta parte, la o masina noua sa pui ceva SH, hai sa fim seriosi. Cand o iei noua, stii la ce te inhami! Imi ziceau prietenii de masini SH, Opel sau Vw, de alte marci nu pomenesc, dar nu. :minigun:
Pentru AIR_WOLF: asta e, in Craiova, ca sa nu spun Bailesti, nu s-a auzit de Cora...
Pentu John: Ioane (sper ca sti de gluma) eu am 1.97m si scaunul e reglat pe inaltimea minima. Reglajul lombar e cel mai bine sa ti-l faci la prima pornire, apoi ii tragi un drum de minim 2 ore, dupa care mai discutam. La 1100, nu te-ai instalat bine in fotoliul de lider . Eu il tin putin ---fortat --- fata, efect anticocoase, amintire din vechea Dacie!!!!!

Drum usor pe soselele (gropile) patriei si nu va plangeti de suspensii! Mai bine sa stiti ca dati intr-o groapa imediat!!! Apoi, daca drumurile ar fi OK, cati soferi nu ar aparea????
Cipp
Salut! Am revenit de la Cheia, unde drumul de la Bucuresti a fost o incantare. Pacat ca am stat doar o zi... In orice caz, masina s-a comportat exemplar - 5 persoane in masina, drumul ca-n palma, am urcat pana la muntele rosu 3 km cu viteza I - nu mi-a fiert apa, n-am ramas cu masina in rampa, totul a fost ok. Da sa nu va puna gaia sa intrati in depasiri mai agresive daca aveti 5 persoane in masina ca va pupati cu ala de pe contrasens! In rest, toate bune si aveti grija de masinile voastre! CIAO A TUTTI!
Florin83676
astazi mi-a venit masina
gri undrground, ABS, geamuri el fata, dublu airbag, scut, cauciucuri GOOD YEAR, cu 9 Km la bord. Dupa o scurta verificare si semnarea actelor gata la Petrom si am pus 42,6 L benzina Premium 99 ( plin ) in carte zice 48 iar cand am ajuns imi suna si computerul ma atentiona sa incarc cu benzina.
am luat din Metro presuri Univers ( 920.000) o husa( ceva din 2 buc) pentru scaunul meu 350.000 si cam atat .
Luni dimineata directia mare pentru 3 zile ca sa pot face si rodajul.
masina e super . Am avut ceva retineri dupa ce am dat banii, dar acum dupa ce a venit gata e foarte buna. Chiar daca nu am facut test drive cu ea , m-am obisnuit rapid cu ea si sper sa ma impac si in continuare mult mai bine
Sanatate si multi kilometri tuturor. Sorine eu am scapat de asteptare sper ca saptamana viitoare sa iti vie si tie. ( atasez si o poza facuta cu telefonul)
BAFTAU TUTUROR.
Cipp
S-o stapanesti sanatos si concediu placut! N-am inteles - cauciucuri good year? hmm... la mine sunt pirelli. o fi de la abs sau asta e varianta de lux biggrin.gif . oricum ai grija la rodaj si vezi ca e cam stransa la inceput, o sa-si mai dea drumu', abia pe la 5000 o sa-ti spuna ce poate! CIAO!
Sorin82761
Frumoasa Florin sa ai noroc de ea , saptamana viitoare vine si la mine biggrin.gif
Stanean75862
Dana...da are cauciucuri Good Year, ca nu e varianta Dynamic. Macar in CI-ul lui e totul Ok, nu ca la noi, cei cu Dynamic, si cauciucuri Pirelli, 185/65R14.
Ceva mai devreme ziceai ceva de lasatul masinii la 5000 Km. La ce te refereai? ca la mine e la fel de rigida si acum si a trecut 5000 Km. Doar motorul parca trage ceva mai bine... Nu ai putut depasii in curbe si in panta??? Ma nir, ca eu, ce-i drept cu o treapta inferioara, si ceva turaj(>3500 ture) nu am avut probleme nici pe valea Jiului, nici pe Cheia, si nici prin Apuseni pe unde a urcat. eu cred ca motorul e ok, si trage destul de bine...nu are forta la demarajul de pe loc, dar daca trece de 3500 de ture, e ok. Schimbatorul de viteze e foarte precis si eu nu ma sfiesc la folosesc treptele inferioare in depasiri, si ceva turaje mai ridicate, ca nu s intampla nimic...de la 4000 de rotatii incepe sa sune chiar frumos, si trage chiar bine de tot, chiar cu 5 persoane si un portbagaj full!!!

Toate bune.
Cipp
Mie mi-au zis aia de la politie ca nu e nici o problema cu CI si cu cauciucurile!
E mai mult o chestie de RAR si nu vad de ce sa se ia de tine! Cu depasirile ai dreptate trebuie sa mergi in treapta inferioara si apoi sa o turezi a.i. atunci cand schimbi in treapta superioara sa ai peste 2600rpm, altfel papa demaraj!
Ce mai, de la 2000-2600=carutza, de la 2600-4000=avion(ca sa nu zic racheta!). Si la voi tot asa se aud tachetzii huruind cca 1 secunda cand o pornesti dimineatza la rece? Ca am citit ca e normal zgomotul datorita tachetzilor hidraulici .
Florin83676
revin cu detaliile despre masina :
Dynamic full in afara de jenti de aliaj si bord bicolor. Toate masinile(3) din showroom erau cu cauciucuri Good Year, chiar si nivelurile Active.
Important e ca masina s-a comportat bine , am mers tot drumul cu AC pe treapta 1 ( suficient de rece) - doar ca e la nivelul genunchiului si trebuia sa il dau in sus ca imi ingheta genunchiul. viteza de croaziera a fost 90 -100 pana la 3000 turatii. Asa cum ati mentionat in depasire am intrat cu o viteza inferioara iar la drum drept a cincea lejer. Am fost la Campulung Moldovenesc cu oprire la M.Humorului (sfintit). Pe drum am intalnit 3 Albea de diferite culori si tot in rodaj(numere rosii, nu de leasing). Am avut si eu dimineata aceleasi simtome la pornire : parca se zdruncina masina 10 sec, in rest totul bine , confortabil la condus si nu am simtit nevoia sa o calc .Acum pot sa zic ca am facut o alegere buna si nu mai am regrete. Sa o tina tot asa. Cum eu nu merg mai mult de 8000 Km pe an zic eu ca va fi ca noua mult timp. SANATATE !!!!!!!!!!!
Stanean75862
Zgomotele tachetilor sunt cat se poate de normal. Dar timpul in care zornaie trebuie sa se mentina mic!!!. Mai bate ceva la mine...in sarcina, sub 2000 de rot, dar cei din service au zis ca nu e nimic, dar eu tot aud.
In rest toate bune dupa pragul de 5000 Km. Uleiul cu un mm mai jos ca in prima zi, iar restul lichidelor...la fel.
Astazi a fost prima zi cand AC nu prea a mai facut fata, decat pe ultima treapta!!. Afara peste 35 grade!!!. Cel mai nasol a fost cand am ajuns acasa si am coborat din masina!!! SUPER CALD!!! La 140 afara acul de la temperatura motorului a sta tot acolo unde sta de cand am luat mashina, la mijlocul scalei, in dreptul liniutei. N asteptam sa creasca nitel, pentru ca la nivelul asfaltului, sau in imediata apropiere a acestuia, temperatura peste 60 grade. Sistemul de racire e supereficient. La DSN trebuia sa evit caldurile astea sau sa nu trec de 70 Km/h
Cipp
Just, Stan, si la mine e exact la fel! Mai putin bataia aia de sub 2000 rpm, care la mine nu se aude, e mai degraba sound-ul acela de tip diesel care se aude la 1500-1700 rpm si cred ca tot de la taketii aia hidraulici!
Stanean75862
Asa e. Probabil tachetii...cei din service mi-au zis sa mai vedem dupa c.p. doua schimburi de ulei ce masuri vom lua impotriva aceluii sunet (parca ar fi diesel intr-adevar). Pana atunci..."Apa talpa si claxon".
Cipp
Pai daca face la amandoi, inseamna ca asa face toate. O sa ne spuna sa bagam metabond sau duralube si o sa se rezolve situatia!
Danutescu
Salutare.
Dupa o luna de asteptare sunt posesorul unui Fiat Albea var. Dynamic (grigio undergr., AC, geamuri el. fata, ABS, bord bicolor, airbag pasager, jante, etc.)
Inca nu am numai vreo 200KM facuti.
Dupa concediu abia astept sa va impartasesc impresiile mele despre masina.
O intrebare: desi e varianta full cheia de contact este simpla, fara buton de deschidere/inchidere. La voi cum este?
Am montat (la dealer) alarma pe ea si folosesc telecomanda.

Salutare tuturor.
Cipp
Pai si nu ti se pare normal sa ai o singura telecomanda, ce rost avea sa ai 2?
Stanean75862
Cheile ...pe care le vei primii peste cam o luna, nu au telecomenzi...asta daca nu ai comandat expres acest lucru...si cred ca nu, daca ai pus si alarma
S-o stapanesti sanatos.

Se mai aude soundul ala ca de diesel si la altcineva??? sau doar eu si Dana suntem stresati de sunetul ala???
Cristi80483
Si la mine se aud la fel.Si dimineatza la pornire se aud tacheti pt o sec si in sarcina la turatii mici.Ce consum ati scos cu ea in oras???
Cipp
8.5% cu A/C
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.