Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fiat Albea Active
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
ValiR
QUOTE(Sorin82761)
Se aude cand e frana de mana trasa ?


Nu, se aude si atunci cand stau pe loc si fara frana de mana trasa.
Cred ca cel mai usor se poate auzi cand se coboara cineva din masina, de pe bancheta din spate. Sigur e ceva la suspensii, dar din cate am inteles e normal.

Vali
Sorin82761
Eu sunetu il auzeam la toate masinile detinute , poate sa fiee si daca ti frana apasta
Cristi80483
Cu ambreiaju nu am rezolvat nimic ca deocamdata vad ca nu mai face.Dar la prima simptoma sunt pe ei.Dar de data asta si cu un avocat langa mine.M-am saturat de ei .De cand am luat masina nu m-au ajutat niciodata.Acum trebe sa merg la alt service sa imi scoata ulei din motor ca e prea mult.Am platit la aia sa il bage platesc si la alti sa il scoata .
Sorin82761
Ce idioti sa puna mai mult ulei ...eu la service in Cluj cand am avut Punto m-am dus la ei pentru ca mi se parea ca masina consuma cam mult , si am vrut sa imi schimb becurile de la pozitii , am stat 5 ore in service s-au uitat 5 nenea la masina si isi dadeau cu presupusu , ba ca arunca benzina cum de mi-a mers pana acuma , pana a venit cineva de la Cielo si le-a spus ca e soc automat si da benzina mai multa la pornire, becuri la pozitii mi-au spus ca nu se gasesc si trebuie comanda -.....m-am dus si am luat de peste drum de ei blush.gif , pe langa asta aveam jenti mai mari pe masina si mi-au ros un furtun de benzina si curgea pe acolo , le-am aratat au spus ca e normal , ca pe acolo curge sa imi arate ca e supraplin
Un prieten cu un Fiat coupe a mer la ei sa ii schimbe nu stiu ce....., cand a plecat auzea o bataie cand schimba vitezele , a intrat in primul service si cei de acolo i-au scos o cheie lasata acolo la motor ........ biggrin.gif
Oricum separe ca personalul din Romania e foarte bine pregatit
Cipp
Fusei si eu azi la doctor AutoPerugia cu FIcAT-ul meu, toate bune si frumoase numai ca nu m-au lasat sa stau langa masina, bafta mea ca o vedeam din sala de asteptare blush.gif La revizia de 10.000 cred ca o sa insist insistent biggrin.gif sa ma lase sa asist la operatiunea de schimb de ulei ca observ ca baietilor nu prea le pasa de masinutele pt. care noi muncim din greu :minigun:
filipescu82758
QUOTE(Cristi80483)
Cu ambreiaju nu am rezolvat nimic ca deocamdata vad ca nu mai face.Dar la prima simptoma sunt pe ei.Dar de data asta si cu un avocat langa mine.M-am saturat de ei .De cand am luat masina nu m-au ajutat niciodata.Acum trebe sa merg la alt service sa imi scoata ulei din motor ca e prea mult.Am platit la aia sa il bage platesc si la alti sa il scoata .


o solutie pentru a-i fortza sa faca ceva e sa faci o sesizare la protectia consumatorului.. o poti face online, iti vor da un nr. de inregsitrare etc....
eventual le trimiti un mail prin care ii anunti ca ai o cerere la OPC pentru ei smile.gif

sa stiti ca functioneaza foarte bine ...
Marius91441
Mai baieti? Care-i treaba?
Saptamana asta sper si eu sa dau banii pe masina (Dynamic) si sper ca pana la sfarsitul lunii sa am masina.
Da care-i treaba? Ca vad ca ati inceput sa va innaditi la service. Ma cam ia cu fiori. Si mai spuneti ca aia-s la furat.... :bash:
Nu prea-mi mai place blush.gif ....
Cipp
Masinile sunt bune, unele service-uri sunt de kko arigato.gif
emcos85376
stai linistit marius. sunt masini bune. la pretul asta nu luai o alta masina mai buna din aceeasi clasa.
daniel57471
QUOTE(Titus91338)
Nu am radio CD si nu e chiar vibratie, e un sunet de ceva care nu e bine strans si la gropi oscileza si face zgomot.Pe drum bun(fara denivelari ) nu se aude.

am avut si eu un asemenea zgomot, la mine parea a veni de undeva din fata, de la suspensii. aveam impresia de la Dacia cand se rupsese cauciucul de suportul tevii de esapament... dar acum cand am ajuns la 1600 km zgomotul a disparut. deranjeaza doar usita torpedou :bash:
Sorin82761
Pai usita torpedo merge incalzita cu feonu si indoita , la a mea mai trebuie sa repet operatiunea dar 95 % sta ok deja :evil:
cristian90365
cred ca usita de la torpedo e problema generala, si la mine e la fel, dar pt masina asta dinpunctul meu d vedere e o problema minora. azi i-am pus pe fata 2 cauciucuri de iarna si astept si zapada sa vad cum se comporta . pana acum nu am avut masina cu ABS si m-am descurcat bine, vreau sa vad cum se comporta aceasta pe zapada , ca pana acum (am 850 km) sunt f multumit, ce sa spun e totusi masina noua.....
Doamne ajuta, la cati mai multi km la toti , fara sa ajungem la mana celor de la service :wave:
Florin83676
De fiecare data cand pornesc masina si este sub 0 grade , alarma de Ice Danger suna si avertizeaza situatia. Durata semnalului acustic si pe display e scurt. E la fel la toata lumea ??? are vreun senzor care indica doar temperatura sau e ceva care necesita interventie ??? Eu banuiesc ca e doar pentru temeperatura exterioara . Drum bun si fara probleme.
Cipp
Te avertizeaza asupra pericolului de formare a ghetii pe carosabil. E normal si e o masura de prevenire a accidentelor! Ai primit manual de utilizare? Acolo scrie despre asta!
Stanean75862
Mesajul Ice Danger apare cand temperatura ext scade sub +3 grade. Nu poate fi decuplata la fel si cu mesajul ala nasol de tot " REFULING" si alalaltu' LIMITED RANGE.
Ce nu imi place este ca nu se mai afiseaza RANGE daca valoarea scade sub 50 KM. Am fost nevoit, prin zona TG. Jiu sa merg cu acul la benzina foarte jos...pana am gasit un Peco. mergeam prin salbaticiile alea, si ma tot uitam la Litrometru, si asteptam unul din doua lucruri!!! sa se opreasca motorul sau sa gasesc draq un Peco. S-a intamplat faza a doua. Am gasit un amarat de Petrom, unde am varat doar vreo 10 litrii de benzina. A plans masina pana am gasit un Luk. Invatatura de minte...peste 20 litrii de benzina in tezervor de atunci, si am scapat de mesajele alea. Ramane doar Ice Danger, care chiar e bun. Pe mine orice mesaj din bord ma face atent. Deh defect profesional, iar daca e insotit de un semnal rosu!!! de cele mai multe ori ma trezesc cu piciorul pe frana.
In rest ma aproriu de prima verificare. sper sa nu am probleme, ca pana acum nimica!!.
Mie nu imi troncane clapa aia de la torpedo, doar ceva pe la usa stanga spate, se lasa geamul, dar daca il inchid din nou, zg dispare.
In rest totul e ok, nu a scazut nivelul la ulei (doar s-a mai murdarit nitel), toate sun la locul lor, consumul s-a mai micsorat (asta ca m-am obisnuit cu ideea de a fi ultimul de la semafor care pleaca), nu mai trec de 110 km/h afara.
Da sunt mandru ca machineta mea a fost prima cumparata la mine in targ!!! (Asa mi-a zis dealerul cand mi-a inmanat cu fast....manulalul de utilizare, iar pe tabelul pe care il avea eram pe primul rand, iar la data...surpriza...data livrarii masinii!!!)
ValiR
Weekend-ul acesta am facut si eu un drum in afara orasului, dus-intors cam 335 km in total. Consum mediu 6.5l/100km, ceea ce e bine cred.
Am mers cu 100 km/h, pana in 3000 rot/min, doar la 2-3 depasiri a trebuit sa depasesc cele 3000 rot/min pana aproape de 4000.
Se comporta bine, doar soselele nu sunt toate asa cum ar trebui sa fie (am mers pe ruta Timisoara - Buzias - Lugoj - Ilia - Deva).
Climatizarea merge bine si dezaburirea se face rapid. Suspensia e putin zgomotoasa dar drumurile sunt cauza.

Vali
Alex92300
Sunt viitor posesor de Fiat Albea. Masina aleasa este versiunea cea mai scumpa + protectie motor si vopsea metalizata. Imi cam pare rau ca nu am mai avut 390 de euro+ tva. pt a lua si ABS-ul, dar asta e.
Va rog mult sa imi trimite-ti si mie pe mail MANUALUL MASINII, ca pana intru in posesia ei sa invat si eu cate ceva despre ea.
Mentionez ca o cumpar fara ca macar sa fac un test drive sau nici macar o cheie sa vad cum toarce motosarul. Din cate ati scris toti mai sus nu cred ca m-am pacalit.

Ciao![size=18][/size]
Sorin82761
Am trimis
Stai linistit la banii astia eu spun ca ai facut cea mai buna alegere
Sa ai noroc de ea si fara incidente
Ce culoare e?
Alex92300
Culoarea exacta din acte nu o stiu ca nu le am la mine, dar este un bleu deschis, cum am vazut pe multe Fiat Doblo. NU prea am avut de ales deoarece optionalele alese de mine si scut si vopsea met. nu prea erau multe masini. Erau mai multe si cu ABS dar eu nu mai aveam banuti. Asta e!

Este chiar asta pe care am vazut-o pe strada si nu m-am putut abtine sa nu ii fac o poza cu tel. smile.gif)[img][/img]
mihai89977
salut tuturor.!!!...desi nu am mai scris sa stiti ca am primit si eu masina de saptamana trecuta (joi) si am deja 400 km:)....sincer sunt foarte multumit de cum merge si sper asa sa mearga mereu ca pana acum in oras nu am avut consum mai mare de 7,5 l/km...bafta multa!!!
filipescu82758
QUOTE(mihai89977)
salut tuturor.!!!...desi nu am mai scris sa stiti ca am primit si eu masina de saptamana trecuta (joi) si am deja 400 km:)....sincer sunt foarte multumit de cum merge si sper asa sa mearga mereu ca pana acum in oras nu am avut consum mai mare de 7,5 l/km...bafta multa!!!


ar fi interesant sa puneti si tipul de benzina pe care il bagati in momentul in care dati consumul.... 7,5l/km e super....sa nu fie setat calc. invers 100km/l smile.gif

stanean ai spus ca ai ramas fara benzina... in cartea tehnica spune ca trebuie sa previi ca rezervorul sa se goleasca smile.gif si sa nu mergi pe rezerva niciodata...

tot in carte scrie ca pornirea motorului sa se faca direct , fara a astepta Check OK... ca o paranteza

arigato.gif
emcos85376
poti scoate un astfel de consum (7.5%) daca nu fortezi masina si daca este un oras mai putin aglomerat. eu am un consum mediu, numai pe oras, de 8.1 - 8.2% in conditiile in care e destul de aglomerat..se mai merge si bara la bara, mai apuci sa o dai si pe a IV-a. de alimentat, am alimentat numai cu petrom 99+ si merge destul de bine.
Stanean75862
Nu am ramas fara benzina, adica motorul nu a apucat sa se opreasca, dar acul litrometrului era plasat undeva sub becul galben....senzatia e nasoala rau, si sa tot mergi, super usor, fara acelerari bruste, fara depasiri, cat mai constant, si sa tot merge, si sa nu dai de o benzinarie!!! Tare nasol, iar xcand dai de una, rasuflii usurat, dar surpriza, era un petrom cu pompe din alea vechi, iar benzina, doar de 95. normal ca bagi cativa litrii si reiei cosmarul. Eu am alimentat masina asta, la inceput de la Mol, OMV si chiar si petrom. Ramane totusi EuroLuk 98.
Cei ce folositi benzina de la Petrom, bagati un degetel pe toba de esapament, si sigur nu veti mai alimenta de la ei!!!
Titus91338
Am tot citit mai sus de tot felul de mesaje care apar pe display. La mine la varianta de baza cu optionale :geamuri electrice fata , la trip computer apare doar reglarea ceasului,alarmei pragului de viteza, si a sunetului de actionare a computerului. Este vreo diferenta intre computerul de la varianta de baza si celelalte variante?
In alta ordine de idei :la pornirea dimineata la temperaturi scazute apare un zgomot ,un fel huruit ,un zdranganit la motor care dureaza cam cateva secunde (10-15) si apoi dispare . Imi poate spune cineva daca a patit acelasi lucru ,si daca e cazul sa ma alarmez.

Multumesc


Respecte maxime
Stanean75862
Este prbabil zgomotul pe care il fac tachetii pana creste presiune uleiului. Asa fac toate...motoarele cu tacheti hidrauluici, mai ales la temperaturi scazute...
Si la mine becul la ulei se stinge ceva mai greu, adica maxim 2 secunde, fata de astavara cand se stingea de cum se rotea motorul...deh Iarna nu-i ca vara... :wave:
Sorin82761
Titus eu cred ca sunt singurul care a bagat numai benzina de 100 si sunt singurul care nu a auzit nici un fel de huruit sau alte chestii
ValiR
Daca am vazut eu bine, majoritatea folositi benzina de la LuKOil.
La mine masina e in rodaj deci consumul ei nu e relevant deocamdata,
insa folosesc pentru inceput benzina de la Rompetrol, CO 98, si merge bine. Dupa ce fac in jur de 2000km o sa trec la benzina CO 95, de la Mol despre care am inteles ca de asemenea e buna, mai buna decat cea de la OMV/Petrom.
Revin cu o intrebare, legata de pregatirea masinii pentru drumuri inzapezite. Momentan nu pot sa imi cumpar cauciucuri de iarna(pe fata macar) si as opta pentru lanturi antiderapante, insa incerc sa ma informez despre acestea, cam ce ar trebui stiut(sisteme de prindere, metal si plastic folosit etc). Stiti mai multe?


Vali
_______________________________________
Fiat Albea 1.4 8V Dynamic - Grigio Steel - "Bea"
emcos85376
QUOTE(Titus91338)
Am tot citit mai sus de tot felul de mesaje care apar pe display. La mine la varianta de baza cu optionale :geamuri electrice fata , la trip computer apare doar reglarea ceasului,alarmei pragului de viteza, si a sunetului de actionare a computerului. Este vreo diferenta intre computerul de la varianta de baza si celelalte variante?


da. computerul de bord este diferit pe varianta dynamic fata de active. cel de pe dynamic este mult mai complex.
ValiR
Ati reusit sa gasiti un manual de utilizare pentru Radio-CD?
Stiu ca se poate invata prin incercari(asa cum unii posesori de Albea de aici au facut, de ex. setarea egalizatorului, si cum incerc si eu) dar as prefera sa vad si manualul.
Merci.

Vali
filipescu82758
QUOTE(Stanean75862)
Nu am ramas fara benzina, adica motorul nu a apucat sa se opreasca, dar acul litrometrului era plasat undeva sub becul galben....senzatia e nasoala rau, si sa tot mergi, super usor, fara acelerari bruste, fara depasiri, cat mai constant, si sa tot merge, si sa nu dai de o benzinarie!!! Tare nasol, iar xcand dai de una, rasuflii usurat, dar surpriza, era un petrom cu pompe din alea vechi, iar benzina, doar de 95. normal ca bagi cativa litrii si reiei cosmarul. Eu am alimentat masina asta, la inceput de la Mol, OMV si chiar si petrom. Ramane totusi EuroLuk 98.
Cei ce folositi benzina de la Petrom, bagati un degetel pe toba de esapament, si sigur nu veti mai alimenta de la ei!!!



in carte "a ramane fara benzina" inseamna sa se aprinda becul galben de la litometru... atunci ai intrat pe rezerva de 7 l... se recomanda sa bagi benzina inainte sa se aprinda becul smile.gif
arigato.gif
Titus91338
Sorin,
Numai benzina OMV Carrera 100 am bagat ,asa ca .....si nu am decat 300 km
emcos85376
la inceput si eu am bagat OMV 100. dupa aceea am trecut pe petrom 99+ si daca am vazut ca nu e nicio dif am ramas la asta pt ca e mai ieftina.
filipescu82758
QUOTE(emcos85376)
la inceput si eu am bagat OMV 100. dupa aceea am trecut pe petrom 99+ si daca am vazut ca nu e nicio dif am ramas la asta pt ca e mai ieftina.

eu am bagat de 99+ ultima data... e ok, e motorul mai lin... dar am bagat de la Lukoil.. consumul e la fel, avantajul mare e ca nu se depune calamina pe supape
Stanean75862
De parca acea calamina se vede!!!! sau se depune... La motorul de la ultima dacie, pe care l-am desfacut cu mana mea, avea multi km, si nu avea calamina pe supape!!!, iar benzinele erau din alea cu plumb, sau component de pe la Petrotrans. Nu vad cum ar putea aparea calmina la motoarele fiaturilor dupa doar 10k km!!! :ban:
Stanean75862
Legat de o carte a sistemului audio...doar sa o scriem noi!!!!
Ca cei de la Fiat nu se omoara!!! blush.gif
ValiR
Dar ati reusit sa aflati marca si tipul radio cd-ului? Ca stiu ca sunt cativa aici care au scos capacul de plastic de deasupra si ma gandesc ca ar trebui sa se vada producatorul si modelul.

Vali
Sorin82761
Eu am intrebat la dealer ce marca e dar nu a stiut mi-a spus ca nue Blaupunckt ca cel de pe Star dar se aude mai bine
Uite am gasit aici ceva dar asta e mp3
http://images.google.ro/imgres?imgurl=http...6lr%3D%26sa%3DN
emcos85376
cu benzina cred ca mai degarba difera de la statie la statie si nu de la marca la marca. am avut o nova inainte si numai de la lukoil alimentam pana mi-au recomandata mai multi (printre care si mecanicul meu) sa nu mai bag de la lukoil pt ca e foarte proasta. si este lukoil original nu concesionar ceva.

iar ref. la cd-player, am intrebat si eu la auto italia (pe mail) dupa o sapt mi-au raspuns ca cererea mea a fost inregistrata si mi se va raspunde in cel mai scurt timp (mesaj din ala automat) si nici in ziua de azi nu mi-au mai raspuns.
Sorin82761
Am gasit ceva poze cu un CD desfacut
Sorin82761
inca una
Sorin82761
inca una
Sorin82761
inca
Sorin82761
inca
Sorin82761
ultima
Sorin82761
asta e ultima
Sorin82761
asta e mp 3 player si am vazut ca e 1250 E
Oricum e tare cred ca se poate schimba cd cu un mp 3
ValiR
Da, faptul ca se poate schimba cd-ul cu mp3 player e un lucru bun, dar pretul de 1250 euro e foarte mare tinand cont ca masina toata costa 10.700 euro. E mai mult de 10% din valoarea masinii :-)
Daca mai tii cont ca 606 euro, fara TVA, reprezinta aerul conditionat, ai avea deja aproape 20% din valoarea masinii doar pe 2 lucruri blink.gif .
Nu stiu de ce in Romania manualul respectiv nu este furnizat.
La Dacia ti se ofera si manualul la radio cd...


Vali
ValiR
Deci producatorul e Visteon ... smile.gif. Tot am aflat ceva.
Sorin82761
Am gasit si ceva schema da sa vad daca reusesc sa o atasez
http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=22784
aici e o schema de descarcat , este si ceva cu manual Palio da nu reusesc sa deschid
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.