Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fotografie ... pe bune
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Fotografie
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
dinpoplaca
Mie-mi place prima.
vio
la poza de la lac ai ars tot ce e piatra ... si detaliu mai mic ...
Oana
QUOTE (dinpoplaca @ Jul 4 2011, 04:23 AM) *
Trebuie sa incerci pe manual neaparat

m-am lasat de facut poze pe manual de cand mi-au explicat oamenii astia cate ceva aici... sau asta e unul din cazurile alea cand e bine sa folosesti M? wacko.gif am sa incerc.

daca nu m-am exprimat bine, am sa reformulez: poze LA apus, nu CU apusul... oameni, stuff. e foarte tricky lumina. (ohooo Mike, si inca ce incerc)

astea sunt singurele poze pe care le-am facut cu apusul. in general nu prea imi plac peisajele
Click to view attachmentClick to view attachmentClick to view attachment
dinpoplaca
Exact, asta e unul din cazuzile in care folosesti manualul.

Daca vrei sa incluzi si oameni atuntci trebuie si blitz.

pentru ca blitzul in general se sincronizeaza la 1/200 sau 1/250 atunci mergi pe manual si setezi viteza de inchidere la 1/200 si te joci cu apertura ca sa gasesti expunerea perfecta ( la apus soarele merge repede in jos si trebuie sa te misti repede)

Dupa ce ai gasit expunerea buna, pornesti blitzul care trebuie pus pe auto, si faci focus pe persoane. Backgroundul cu apusul o sa iasa expus bine pentru ca l-ai reglat deja, iar persoanele o sa iasa bine pentru ca blitzul e pe automat si da lumina cata trebuie ca sa expuna persoanele bine.

da, si cand reglezi pe manual sa ai blitzul inchis, pana gasesti expunerea buna.

CHestiia e ca trebuie sa te misti repede si sa ai totul pregatit pentru ca la apus lumina se schimba repede.
dinpoplaca
La noi e 4 Iulie.

Astea le-am facut tot pe manual. E cam greu la artificii, si mai ales cand ai 2 puradei care vor in bratze.









.
OvidiuH
Bruges, Belgia, iunie 2011



















dinpoplaca
Frumoase thumbsup.gif
OvidiuH
Tot din Bruges...













solmar
O selectie de la Peles.
vio
de prin plimbari cu bicicleta
vio
thumbsup.gif
Oana
prima mea "confruntare" cu un studio foto

Click to view attachment
HalbaSus
Daca tot e de studio un pic de editare nu strica. Parerea mea:

Oana
am pus-o special bruta, ca sa imi spuneti daca sunt sau nu pe drumul cel bun...
HalbaSus
Da, esti clar pe drumul cel bun.
Putem cere si detalii despre studioul folosit ? (mai exact despre luminile folosite)
Oana
voi puteti cere, dar nu stiu cum sa vi le dau smile.gif)

maine ma duc iar sa fac niste teste si am sa fotografiez si lampile...
vio
foto de studio este mult mai usoara ca cea wild life, sport ... de obicei cei care fac studio sunt cam inceti in natura invers nici nu se pune prb . ca si fotografiatu la nunta. un fotograf de nunta mentine anumite clishee nasoal evident ca asa a invatzat el . pe cand unu de out door are alta viziune asupra pozatului ...
OvidiuH
QUOTE (vio @ Sep 7 2011, 10:25 PM) *
ca si fotografiatu la nunta. un fotograf de nunta mentine anumite clishee nasoal evident ca asa a invatzat el . pe cand unu de out door are alta viziune asupra pozatului ...

Sunt si baieti mai rasariti in domeniul asta, chiar daca la noi fotografia de nunta are o imagine foarte proasta, plina de clisee si kitsch (mireasa cu mirele in palma, o multime de poze statice, ipostaze false samd). Uite un exemplu care mie mi-a placut -> http://www.adrian-popescu.ro / http://www.adrian-popescu.ro/blog/

In afara deja gasesti fotografi mult mai orientati spre fotojurnalism, o calitate net superioara si mult mai multa viziune. N-as spune ca e tocmai usor ce fac unii de aici -> http://www.wpja.com/


vio
sincer, nu am impresionat de nimic din linkuri ... fotojurnalism poate da , dar nunta ,...lipsa total ...sti cum e gusturile nu se discuta , dar te poti kk in ele ....
BoggyPhoto
Va salut. Sper ca va plac... ingerasii. whistling.gif
















Gata, nu va mai chinui. biggrin.gif Sunt toate aici:

http://www.flickr.com/photos/bogdanboeru22...446825908/show/

Fotografii realizate pentru IQAds, la AdFel. Pt nenii de la Axe, cu noua campanie.

Am avut noroc de modele frumoase!
Oana
genial... mi-e si rusine sa mai postez poze aici
BoggyPhoto
Sarut mana, mersi frumos! Repet, am avut mare noroc cu fetele. Am avut o saptamana la dispozitie sa ne "jucam".
Si frumoase, si o companie foarte buna.

Majoritatea fotografiilor le-am tras cu Samyang 85/1.4, dar am fost speriat initial de focalizarea manuala pentru un eveniment ca asta, in care n-ai timp foarte mult. Vin oamenii, se pun in pozitie sa faca pozna cu ingerasii, si gata. Nu trebuie sa dureze foarte mult.

Am imprumutat un 50/1.8 de la un prieten, dar nu m-a multumit absolut deloc la 1.8. DOF prea mare la distanta de la care trageam pentru incadrare, sharpness scazut, si halouri de lumina(ca si cand ar fi fost murdar elementul frontal). Asadar, dupa 10-15 poze de test, am zis ca risc.
Si ma bucur ca am riscat.

Bine, din cateva mii de poze, vreo 15-25 cu cei care se pozau au iesit usor out of focus. Dar restul... Ahh... creamy delight. Un bokeh superb. De vazut fotografia 5 postata anterior ca exemplu de cum se descurca cu sursele de lumina indreptate fix spre el.
Lumina aia vine de la un SB-600 pus in spate. Lumina principala a venit de la un SB-900 fata stanga, ba cu umbrela de difuzie, ba fara.

Cadrele wide sunt trase cu Sigma 10-20. Am mai folosit si Tamron 70-300 VC pentru unele fotografii, dar in principal m-am folosit de 85/1.4.

In ultima zi, o stimabila dobi... doamna, a trecut pe langa stativul cu SB-600, si l-a trantit pe jos. N-am apucat sa vad ce s-a intamplat prea bine, ca a si disparut.
SB-600-le s-a soldat cu lampa sparta. Acum e reparat si ar trebui sa ajunga zilele viitoare inapoi de la Skin(cam greoi s-au miscat totusi).
Oana
cate lampi ai folosit?
OvidiuH
Foarte frumoase. Felicitari.
BoggyPhoto
Multumesc Ovidiu.

@Oana: Blitz-uri? Doua, SB-900 si SB-600. Ideal era sa am 3, chiar 4 pentru ca am avut ceva probleme cu iluminarea fundalului. Locatia era chiar dificila din punctul asta de vedere.
HalbaSus
Un fotograf la un moment dat zicea ca "You should always use the "available light", that means "every fucking light available !". Cu alte cuvinte in general cu cat mai multe cu atat mai bine.
T u d o r
Fiuuuu, stiam eu de ce nu mai pun poze aici. verymad.gif Vine cate un de-asta si te face de toata jena. Asa ca la pozele mele din Croatia si alte locuri nici sa nu va mai ganditi, eu nu ma fac de kko singur. biggrin.gif

Superbe. arigato.gif
BoggyPhoto
Mersi frumos Tudor! Pai in cazul asta ne suparam. Arata-ne si noua cum ai vazut Croatia.
Eu n-am iesit din tara pana acum, mi-ar face placere sa le vad.

@HalbaSus: Daca n-aveam blitz-uri, eram pur si simplu mort. Soarele era mereu in spatele fetelor, si apunea tot pe-acolo. Daca am echilibrat cu blitz-urile din fata am putut sa expun cum trebuie si cerul. Asta a fost partea buna.

Unghiul cel mai nasol posibil, pentru ca nu era lumina deloc in spate, era asta:



Dupa, am vorbit cu cei de la tehnic sa puna proiectoarele sa bata pe cladirea din dreapta(s-a desfasurat la club Fabrica).

Norocul meu ca Nikon CLS poate expune si in High Speed. Daca eram limitat la 1/250 era nasol. Am tras mult la 1/4000 cu f/1.4 ISO 100 ziua, iar seara parca 1/200 cu ISO 400.

Era cat pe-aci ca SB900-le sa nu faca fata. Atunci cand tragi in High Speed(adica peste viteza de sincronizare), se diminueaza extrem de mult lumina primita de la blitz. Ca sa ajunga destula lumina pe fete in timpul zilei a trebuit sa pun blitz-ul pe 1/1 full power si capul de zoom la 50-85mm.

Si gata, ca asta e deja de topicul cu tehnica. biggrin.gif
dinpoplaca
Trebuie sa fac niste poze unor prieteni saptamana viitoare in locul asta. Am mers sa vad cum e lumina la ora cand terbuie sa fac pozele si a trebuit sa-mi fac si mie o poza. E o casa veche, care a fost transformata in muzeu. Locul arata fain de tot.

T u d o r
Bogdan, am revenit din concediu de mai bine de 1 saptamana si nu m-am invrednicit nici macar sa le vad pe toate. Am avut altceva de facut dar saptamana asta promit sa scot ceva si sa va arat.
Dinpoplaca, eu zic ca fotografia asta nu are prea multe de spus, e banala. Incearca sa adaugi niste lumini sau schimba locatia (sau macar unghiul).
dinpoplaca
biggrin.gif Stilul asta de fotografie nu se face nici macar cu blitz. Iti dai seama ca nu-mi car luminile cu mine sa-mi fac o poza. Am pus aparatul pe timer si am fugit sa ma prinda si pe mine in poza thumbsup.gif , asa sa mai vada familia cum mai arat.

QUOTE ( T u d o r @ Sep 18 2011, 04:42 PM) *
Dinpoplaca, eu zic ca fotografia asta nu are prea multe de spus, e banala. Incearca sa adaugi niste lumini sau schimba locatia (sau macar unghiul).

hai ca le-am cropat putin. Care arata mai bine? sau arata mai bine cropate?






AlexTM
QUOTE (dinpoplaca @ Sep 19 2011, 01:23 AM) *
hai ca le-am cropat putin. Care arata mai bine? sau arata mai bine cropate?


cropate ... saraca limba romana unde-a ajuns
dinpoplaca
QUOTE (AlexTM @ Sep 19 2011, 12:28 AM) *
QUOTE (dinpoplaca @ Sep 19 2011, 01:23 AM) *
hai ca le-am cropat putin. Care arata mai bine? sau arata mai bine cropate?


cropate ... saraca limba romana unde-a ajuns

No hai ca nu le mai cropam de loc - le luam jos de tot thumbsup.gif
HalbaSus
QUOTE (AlexTM @ Sep 19 2011, 07:28 AM) *
QUOTE (dinpoplaca @ Sep 19 2011, 01:23 AM) *
hai ca le-am cropat putin. Care arata mai bine? sau arata mai bine cropate?


cropate ... saraca limba romana unde-a ajuns

Da da, corect era "cropuite" nu "cropate" biggrin.gif
T u d o r
Dinpoplaca, nu mai sunt pozele, nici cea intreaga nici cea cropui(a)ta, cum vreti sa-i ziceti. unsure.gif
dinpoplaca
QUOTE ( T u d o r @ Sep 20 2011, 09:58 AM) *
Dinpoplaca, nu mai sunt pozele, nici cea intreaga nici cea cropui(a)ta, cum vreti sa-i ziceti. unsure.gif

Am crezut ca sa schimbat topicul si acum invatam limba romana aici.
AlexTM
Nu s-a schimbat, asta venea pe langa (offtopic adica).
former_ozz
Si cum traduci cropat? Trimuit? smile.gif
solmar
Anumiti termeni din engleza chiar n-are sens sa-i mai traduci sau sa le cauti un corespondent in romana daca utilizarea e limitata la nisa sau la un grup. In shipping exista de exemplu trimming, draft, master, bill of lading si un milion de prescurtari care sa-ti faca viata mai usoara sau mai complicata pana le inveti sau intelegi.

Acum problema apare cand iti scapa "porumbielul" din gura si dai peste cineva care nu stie ce inseamna cuvantul. In televiziune/radio au BTL (below the line)... in aviatie au jargonul lor (Roger on that, Captain..). Cam pe peste tot exista un vocabular specific. Important e sa te faci inteles, daca faci desene, dai din maini sau folosesti cuvinte straine e mai putin important. Cine o face sa epateze e doar un mic ........
dinpoplaca
Unde am vrut sa facem pozele prima data nu ne lasa sa facem poze inauntru, asa ca am ales alt loc.







mike.omega
QUOTE (former_ozz @ Sep 20 2011, 06:57 PM) *
Si cum traduci cropat? Trimuit? smile.gif


A decupa? biggrin.gif
AlexTM
"Am taiat din ele"

Dar unde sunt?
dinpoplaca
Asa au iesit pozele din weekendul asta http://mgazdac.com/George&Naomi/
former_ozz
Nici decupa nici taia nu inseamna exact acelasi lucru, si au si sensuri gresite (a taia din poze insemna si sa le stergi pe cele care nu-ti plac). Ma rog, hai sa zicem smile.gif.
vio
@ Bogdan cat % din ce ai pus e din poza 100% relizata de aparat ? cat e crop / redimensionare ... pt ca daca nu e 100% poza originala intreaga nu e fairplay ... si cat si ce e prelucrata la fel.. daca ai folosit Adobe poti sa iti iei adio de la poze ... daca poza nu iese 90% din aparat asa nu e oki ..
dinpoplaca
QUOTE (vio @ Sep 28 2011, 05:53 PM) *
. daca ai folosit Adobe poti sa iti iei adio de la poze ... daca poza nu iese 90% din aparat asa nu e oki ..


Serios? La mine pe aparat de exemplu, contrastul si saturatia sunt la 0, si prefer asa pentru ca adaug cat vreau in Lightroom. Cand faci poze in viteza nu ai timp sa le incadrezi perfect si aproape totdeauna o sa faci crop sau o sa le indrepti putin.
HalbaSus
@vio, da daca tragea poza pe film... iar "cropuitul", saturatia, luminozitatea le regla in camera obscura era OK ? Hai sa fim seriosi, sa zici ca poza e terminata cand ai apasat declansatorul e o chestiune total falsa. Desigur, o poza proasta ramane o poza proasta indiferent cata post procesare ai baga in ea, dar editarea este necesara si chiar obligatorie de cele mai multe ori. Iar chestia cu crop-ul chiar nu o inteleg... cu ce mama naibii e diferita o poza incadrata intr-un fel fata de o alta poza incadrata putin mai larg si taiata la fel ca cealalta ? Ahhh da... va avea mai putini megapixeli... in ziua de azi cand si P&S-urile incep de la 10 mpx asta mi se pare extrem de important biggrin.gif

Cu alte cuvinte eu zic fix invers, daca nu ai folosit "Adobe" (in cazul de fata folosit ca denumire generica pt orice program de editare foto) atunci poza nu e terminata, e ca si o mancare necondimentata.
BoggyPhoto
QUOTE (vio @ Sep 29 2011, 12:53 AM) *
@ Bogdan cat % din ce ai pus e din poza 100% relizata de aparat ? cat e crop / redimensionare ... pt ca daca nu e 100% poza originala intreaga nu e fairplay ... si cat si ce e prelucrata la fel.. daca ai folosit Adobe poti sa iti iei adio de la poze ... daca poza nu iese 90% din aparat asa nu e oki ..


Ca si crop cred ca doar 20-30 la suta sunt taiate, si asta pt a reincadra corect(adica placut estetic), si a elimina diversi "intrusi". Era totusi un eveniment, nimic aranjat. Iar eu foloseam 85/1.4 cu focus manual. Nu e tocmai combinatia perfecta care sa-ti ofere timp.
Evident, imi mai pozau si fetele.

Cum a spus si dinpoplaca, si la mine 90% din timp contrastul si saturatia sunt cat mai scazute, pentru ca stiu ce fac duoa. Profil custom bazat pe cel "Neutral", dar cu sharpness crescut. Cateodata chiar subexpun o idee, ca sa tin highlights sub control, umbrele se aduc usor la viata.

Cand am tras la evenimentul asta insa am crescut saturatia o idee, pentru ca le puneau imediat needitate pe net. Desigur, eu am raw-ul si n-a mai contat cum am tras atunci, insa ca idee, am umblat doar selectiv la saturatie ca sa scot lumina parazita.

Toate fotografiile trec prin Photoshop, cred ca pana la urma conteaza rezultatul final.

E ca si cand te-ai plimba intr-o masina care trage bine, iar la final soferul iti spune ca "are Chiptuning". Important e ca merge mai bine, nu daca are hamsteri sub capota sau reactor nuclear.

Exemplu de crop before/after:

Click to view attachment

ISO 100, f/1.4, 1/2500.
Dan52141
Conteaza doar poza finala, ceea ce vezi in final .. pe cine intereseaza cu ce aparat a fost facuta, prin cate stagii de prelucraea a trecut si cu ce fel de programe sau ce solutii ai folosit la developare smile.gif ... iti place ceea ce vezi -> este buna, nu-ti place treci mai departe ... asta cu esti artist adevarat daca nu prelucrezi nimic este o copilarie si oricum ai face, o prelucraare tot exista, chiar si un RAW cand il vezi pe ecran ca sa il poti vedea este prelucrat sa poat fi afisat ... si pana la urma prelucrarea adauga si acea nota artistica distinctiva care individualizeaza fiecare artist sau fotograf, fiecare are stilul lui prin care vrea sa comunice ceva ... mai contrastant mai saturat sau mai nu stiu cum ... asta-i arta adevarata ... restul ... plezirism smile.gif
dinpoplaca
Cu 2 zile inainte de nunta mi sa stricat camera (canon 5D) care e FF, si nu am mai gasit sa inchiriez decat canon 7D. Ce pot sa spun e ca nu o sa mai pun mana pe un 7D sau pe o camera care nu e FF (full frame) niciodata.
Cu 5D nici numi fac probleme daca trebuie sa merg pana la ISO 1000. 7D aproape mi-a distrus pozele, la Iso maimare de vreo 500.
24mm au deveni 40mm pe 7D si asa ca, pentru wide angle a trebuit sa-mi folosese 17- 40 mm care doar f4.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.