Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mobil / PDA / GPS -- Pareri
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
James Kilowatt
Gata, am testat tot ce era de testat la chinezarie. Merg toate, inclusiv GPS, BT (si torque), wifi, 3G si camera.
2 exemple de poze, una cu lumina buna, cealalta cu lumina proasta.

Acum caut aplicatii de detectat radare si probleme de trafic mellow.gif . Golanul de Google nu acopera belgia la capitolul asta...
James Kilowatt
Gata, l-am rootat smile.gif
Incerc sa editez fisierul build.prop, ca sa ii dau un nume mai banal (gen samsung Nexus S) si sa nu imi mai apara asa multe aplicatii pe market ca fiind incompatible. Problema asta nu am avut-o cu alalalt, insa asta e poate prea nou...
Insa nu reusesc sa dau save dupa ce il modific....

LE
Am reusit sa modific build.prop insa degeaba, tot sunt unele aplicatii incompatibile... cum ar fi glob traffic sau stib (transport in comun in bxl). E cam bou google asta pana la urma, in dorinta lui de a fi idiot proof.
HalbaSus
Nu goolge spune ce aplicatie e compatibila cu ce telefon, ci producatorul aplicatiei, spre exemplu NFS (l-am luat pe vremea cand era promotia cu 10 centi) nu mai merge pe Galaxy Nexus (za pure google phone) pt ca EA nu s-a mai obosit sa faca suport si pt el.
James Kilowatt
Eu am editat degeaba fisierul ala, tot nu merge. Am dat si cu erin market enabler, degeaba.
Am creat in cont google nou, am incercat sa-l iau asa, si tot degeaba. Desi e hackerit, in noul cont google il vede corect, mama lui de hot bine informat.

Pana la urma am gasit alta solutie: instalez pe optimus one tot ce nu gasesc p-al meu, apoi cu apk manager le backupuiesc pe sd card si apoi le transfer pe chinezarie. Si merg.

Vestea buna e ca pot aplica fix aceeasi solutie si ca sa transfer jocuri pe ala dilit pentru fiica-mea.

De exemplu fruit ninja pe chinezarie gaseste varianta cu plata, insa nu si pe aia moaca...
klm
CITAT(Diesel @ Jun 1 2012, 09:47 PM) *
klm, nici HTC-ul meu nu are Sense smile.gif

Eu sunt unul dintre cei care nu ca n-ar folosi androizi fara Sense insa i-ar lipsi mult.
JK, spune-ne ce cauti si poate te ajutam.
James Kilowatt
Nu mai caut nimic smile.gif Adica caut, pace spirituala, pace in lume, pacea pacilor, etc.

...desi daca se poate sa reusesc sa-i falsific "semnatura" chinezariei nu m-as supara, ca sa imi fie mai comod cu marketul si sa nu mai trebuiasca sa trec unele aplicatii prin lg-ul sotiei si prin pc...
HalbaSus
http://www.masini.ro/stiri/noutati-auto/ap...-romania/18790/

Pe scurt: google trafic functioneaza in Bucuresti si pe viitor poate si in alte orase.
former_ozz
Io cred ca e o harta statica cu strazile principale colorate cu rosu smile.gif
Diesel
Nuuu... asa se sta la semafoare in Bucuresti, cate 4-5 ture, ca sa ai timp de scris sms-uri sau pe failbook

A naibii navigatie a lu' goagal n-a fost in stare sa ma duca azi la Dalboka, fail...
HalbaSus
Astazi mi-am instalat, la o zi dupa lansarea oficiala cool.gif , Android 4.1 aka Jelly Bean pe Galaxy Nexus. Noutati:
1. Probabil cea mai importanta imbunatatire e una "invizibila"... adica totul merge mai repede... nu cu mult mai repede (Nexusul meu se misca si pana acum foarte bine) dar ceva mai repede. Au si o intreaga explicatie cu "project butter" samd... dar chiar se misca ceva mai bine... deci teoria functioneaza.
2. Interfata usor infrumusetata, design industrial, cu usoare influente de la Windows Phone (ceea ce nu e rau).... ahhh si lockscreenul a devenit mai destept...
3. Sistem de notificari imbunatatit, notificarile se pot mari sau micsora (spre exemplu notificarea pt un email poate avea 3-4 randuri, afisand subiectul si primele fraze ale emailului in bara de notificari daca vrei... sau poate fi restrans daca nu te intereseaza)
4. Google Now... un fel de combinatie intre Siri si sistemul de tile-uri de pe Windows Phone... e o chestie accesibila imediat (direct din lock screen) si are rolul unei alternative de homescreen... poti pune diverse "widgeturi" (nu se numesc asa) si poti da cautari vocale sau scrise... raspunde la intrebari in genul siri si are un soft de recunoastere al vorbirii muuult mai bun decat siri... insa se limiteaza la raspunsul la intrebari, nici macar nu incearca sa execute sarcini in genul siri.
5. Aplicatie foto imbunatatita... aici e un "nexus special" in sensul ca aplicatia originala era absolut execrabila, facea poze foarte repede si foarte prost, pt poze trebuia sa folosesc aplicatii 3rd party... acum face poze decente (nu excelente, ca doar nu au schimbat camera de pe aparat, insa muuuult mai bune decat softul original). La alte telefoane care vor primi update la Jelly Bean probabil nu vor exista imbunatatiri majore.

Si acum cateva screenshoturi:

https://www.dropbox.com/s/lp3rd3lg7yqfb10/2...%2017.38.48.png
https://www.dropbox.com/s/cglotmen356ddj0/2...%2018.21.25.png
https://www.dropbox.com/s/sd7sh87raogsgw1/2...%2021.55.25.png
https://www.dropbox.com/s/h77ju3hesh8jpeu/2...%2018.06.35.png

Din pacate la fel ca si siri nici asta nu e de mare ajutor in situatii de urgenta:
https://www.dropbox.com/s/b7ee1cgt4fmxqs3/2...%2017.49.44.png

Ahhh... in caz ca va intrebati ce ar fi facut siri ?

http://siriquestions.com/Siri_Im_bleeding_...ulance_j252.jpg
klm
E versiune oficiala?
HalbaSus
Da, e destul de oficiala... in sensul ca e facuta de Google, nu de CM sau alt developer si e (mai exact a fost) un update OTA. Nu e oficiala in sensul ca nu au primit acest upgrade OTA doar telefoanele distribuite de google la Google I/O (doar un anumit build number primea update-ul). Evident ca in timp destul de scurt a aparut pe xda o imagine completa (nu update OTA) pe care am flashuit-o cu CWM.
Deci teoretic daca nu ai fost printre norocosii care au participat Google I/O si au primit "ca cadou" Galaxy Nexus, Nexus 7 si Nexus Q atunci nu ai primit nici Jelly Bean "oficial".
Diesel
Comparatia SGS2 vs Galaxy Nexus capata o noua dimensiune acum biggrin.gif
HalbaSus
Mda... mai ales ca s-a imbunatatit si aplicatia camerei foto (pozele tot nu sunt la nivelul SGS2, din motive hardware de data asta) dar nu mai scoate poze absolut execrabile cum scotea Nexusul ICS (cu aplicatia stock, cu alte aplicatii era relativ decenta).

Ahhh... Cateva chestii despre google now... In primul rand ma enerveaza ca ma cenzureaza... in prezentare eram incurajat sa ii spun ce vreau sa vad spre exemplu "show me ...", acum poate ca unii ar fi zis "show me the eifell tower" sau "show me mona lisa" dar eu i-am zis "show me some tits" la care el a bagat querry-ul: "show me some t***" HUUOOOOO, JOS CENZURA !, Aceleasi rezultate le-am primit cand enervat de atitutdinea lui i-am zis "fuck off" = "f*** off"

Buuun, pana aici nimic surprinzator... azi caut (pe laptop) o strada din oradea, sa vad unde este (nici macar nu ma obosesc sa merg pe maps.google.com ci bag direct in omnibarul chrome-ului: "maps, Oradea, Strada" si evident ca primul link era linkul catre google maps cu strada respectiva... dau click pe el, ma edific unde e... si surpriza... peste cateva minute scot telefonul si in notificari ma anunta ca mi-a calculat deja ruta si timpul necesar pentru a ajunge cu masina pana la strada respectiva... foarte tare ! (desi nu aveam nicio intentie sa ma duc acolo, dar tot mi s-a parut misto)... de altfel cica google now se va ocupa de chestii din astea de predicite bazate pe ce faci tu... daca vede ca in fiecare zi te duci pe o anumita ruta la servici, si intr-o zi ruta aia e blocata te va anunta sa o iei pe alta ruta (evident asta in locuri unde e activ serviciul de trafic (Bucuresti e singurul oras din Romania unde functioneaza pana acum)). Teoretic va deveni din ce in ce mai bun pe masura ce imi analizeaza miscarile, searchurile, etc... (da da stiu... privacy privacy... bla bla bla... eu imi realizez infractiunile cu ajutorul unui dumb phone, iau smart phone-ul il folosesc doar cand o ard legal tongue.gif)

Ahhh... si v-am mai spus ca e foarte rapid ? Cred ca da... treaba cu "project butter" chiar functioneaza.

P.S: Pe de alta parte SGS2 se da aproape gratis la toti operatorii daca faci abonament de date pe 2 ani... Galaxy Nexus a ramas scump. Deci desi Nexusul are deja jellybean (ma rog, consumatorii "de rand" care nu isi rooteaza telefonul probabil nu vor avea decat pe final de iulie-august) diferenta de pret a devenit destul de mare daca cumperi telefonul cu abonament de date.
drabisan
Eu sint dintre norocosii care au primit in mod oficial JB.
Da, extrem de rapid. Personal nu am avut ocazia sa ma joc cu vreun alt telefon Android care sa ruleze asa fluent versiunea 4.x.

Din punctul asta de vedere este excelent. Si nu numai, dar asta e ce ma incinta cel mai mult...
HalbaSus
Ai fost la Google I/O ?
Ai cumparat telefonul de pe play store ?
drabisan
Da.
Nu.

Sursa e chiar mai buna wink.gif

Am descoperit ceva destul de neplacut. In versiunea asta au facut ca telefonul sa fie prea indragostit de wireless-ul in 5GHz.
Este extrem de enervant cind acoperirea in 5GHz e subtire. Prefera sa piarda semnalul secunde bune inainte sa sara in 2.4GHz.

L-au facut prea agresiv. Mai e de lucrat la capitolul asta...
drabisan
Amendament pentru postul anterior. Problema nu e ca e prea atasat de 5GHz. E mai groasa.
Scenariul este urmatorul: AP dual band cu acelasi SSID si in 5 si in 2.4GHz; telefonul alege 5GHz, alegere normala; apoi intri in zona in care 5GHz-ul scade violent, dar 2.4GHz functioneaza perfect. Si aici apare problema - o setare numita "avoid poor connections" considera ca e prost nivelul semnalului si in loc sa dea "ban" BSSID-ului de 5GHz da "ban" SSID-ului. Drept pentru care adio wlan pentru secunde bune. Dupa o vreme ban-ul expira si telefonul se agata foarte bine in 2.4.

Nu cred ca se vor deranja prea curind sa rescrie bucata aia de cod. Nici nu e prea simplu, cel putin asa imi pare mie citind bucatica aia de cod (dar am uitat 90% din C++).

Da, stiu, asta e forum de masini si eu vorbesc de ciorbica de wlan si de Android smile.gif
Diesel
Problema nu cred ca tine de Android. Protocolul 802.11 cu autentificari si DHCP deasupra se initializeaza greu. Ca sa treaca de la 5GHz la 2.4GHz probabil da interfata jos si apoi se reasociaza chestie care dureaza 1-2s si pe un pc. Pe telefon e de asteptat.
drabisan
Ai foarte mare dreptate. Dar aici nu e vorba de 1-2 secunde (hai sa fiu generos, 5 secunde). E vorba de cam 2 minute. Timp in care SSID-ul apare ca "suspended" (sau ceva de genu...).
Cind e vorba de voce sau de video, trecutul de la 2.4 la 5 e dureros. Cind e vorba de aplicatii chiar deloc. Doar ca aici e atit de lung incit se simte.

Solutie exista pentru roamingul rapid intre AP-uri sau intre frecvente. Se cheama CCX si e inca proprietar. Sint discutii foarte avansate ca Cisco sa dea versiunea 5 la liber, sub forma de standard. Versiunea de client e intilnita pe aproape toate driverele de Windows sau Linux. Versiunea de AP, insa, e cea care trebuie pentru moment licentiata...
HalbaSus
In ultima luna mi-am luat 2 gadgeturi interesante, si in mod surprinzator, nici unul din aceste gadgeturi nu se gaseste (inca) in romania (deci nici macar nu pot fi acuzat ca fac reclama).

Primul este asta.

L-am comandat din anglia cu vreo 30 de lire cu tot cu transport.
Si face ce ?
Pai e un transmitator FM, carkit bluetooth, incarcator USB all in one. De ce l-am luat ? ca A3-ul meu a fost construit pe vremea cand Audi era probabil sponsorizat de RIAA si nu baga cd-uri cu mp3 nici macar ca optional. Deci la A3 nu am nici mp3-player, nici intrare AUX, nici port USB, nici nimic.
Cum il folosesc ?
Simplu, cand intru in masina pun telefonul la incarcat (in mufa USB a transmitatorului FM, deci nu am nevoie de 2 brichete), cand telefonul e pus la incarcat Tasker porneste in mod automat bluetooth-ul, se conecteaza la transmitatorul FM si porneste muzica (care se aude clar si frumos in boxele masinii)... daca ma suna cineva atunci se opreste muzica raspund, vorbesc "hands free", inchid, si continua muzica.
Am mai cumparat acum vreo 4-5 ani un transmitator FM (destul de scump si ala) care insa se auzea execrabil. Asta e chiar bun, ok, poate un audiofil adevarat nu ar fi satisfacut, dar avand in vedere ca muzica provine de pe un telefon, e transmisa prin bluetooth catre transmitator iar apoi prin unde radio catre sistemul de sunet al masinii este impresionant. Il am de vreo 2-3 saptamani si am avut mici interferente (de genul celor care pot aparea si cand asculti radio-ul) de vreo 2 ori poate. In rest sunet clar, fara zgomot de fond, minunat.
BTW: nu e nevoie sa faceti streaming de pe telefon prin bluetooth, muzica poate veni si depe un stick USB, sau printr-o intrare de 3.5 mm.

Al doilea gadget... tam ta ra ra raaaaam:

Google Nexus 7 !



Daca nu stiti ce e... well... sa va fie rusine. Momentan nu se gaseste in romania, va fi disponibil prin septembrie probabil, l-am comandat pe al meu tot de la olimpici. Daca ati citit review-uri de genul "e prima tableta android buna" sa stiti ca sunt destul de corecte. Tabletele android facute pana acum erau absolut oribile, mai ales cele care erau in gama asta de pret (in state modelul de 16 gb pe care il am eu costa 250$ si mai primesti si 25$ credit pe market, in marea britanie ajunge la 250 lire... fara credit pe market, in Romania se preconizeaza ca va costa vreo 1250 RON cand va aparea).

De ce e Nexus7 atat de minunat si practic face de rusine aproape toate tabletele de pe piata ?
Vine cu Android JellyBean 4.1.1 si procesor tegra 3 quad core (defapt are 5 nuclee, al cincilea fiind folosit pt stand-by). Asta inseamna ca se misca foarte bine, si nu se misca bine doar in jocuri si benchmarkuri, cei care ziceau ca Android-ul "agațã" acum chiar nu mai au de ce sa se planga. Se misca fara lag, fara agatari, fara glitchuri, fara probleme. La aproape orice tableta (mai ales din alea ieftine) deja vedeai probleme si la navigarea printre aplicatii, totul transformandu-se intr-o experienta sacadata si frustranta.
Ecranul, asta e o alta problema majora a tabletelor de pe piata, multe tablete vin cu niste ecrane sterse, intunecate, cu rezolutii de rahat, imagini pixelate care sunt imposibil de utilizat daca in camera exista cea mai mica urma de lumina naturala. Ecranul Nexusului are rezolutia de 1280x720 ceea ce nu pare mult (atat are si telefonul meu), dar daca nu esti numarator de pixeli chiar nu ai ce sa ii bagi devina. E luminos, contrast bun, culori bune, unghiuri de vizionare bune, probabil ca nu poti sa-l folosesti chiar bine pe soare puternic, insa in afara de ecrane e-ink nu poti folosi nimic pe soare puternic.
DA, are doar 7" si e 16:9, ceea ce inseamna ca e semnificativ mai mic decat ipad-ul. Iar in conditiile in care exista deja telefoane de peste 5"... well... pare mic la prima vedere. Dar odata ce incepi sa il folosesti iti dai seama ca are o marime foarte buna, cand citesti ceva il tii exact cum tii o carte format A5, din ce vi se pare mai comod sa cititi, dintr-o carte format A5 sau A4 ?
Mircea104901
Halba, Nexus 7 are slot de card? In rest am vazut ceva review-uri si pare foarte cool.
Cum e ca feeling browsing-ul pe 7 inch fata de un laptop sa zicem?
HalbaSus
Nu, din pacate nexus nu are slot de card, intr-un fel e normal pt ca google spera sa vanda continut "din nori" (muzica si filme cumparate/streamuite prin google play). Deci trebuie sa te descurci cu cei 16 gb interni... sau sa ai acces la o retea (l-am folosit impreuna cu Plex (DLNA) si merge perfect streamingul de pe calculator).

Browsingul fata de un laptop ?
Depinde cum folosesti laptopul. Daca il folosesti ca pe un desktop (adica asezat la masa, cu un mouse conectat la laptop, eventual cu un monitor extern mai mare) atunci laptopul are un usor avantaj din cauza tastaturii (spre exemplu am citit prima data mesajul tau pe tableta, dar nu am raspuns de pe tableta pt ca... nu are tastatura... desigur tastatura virtuala e mai usor de folosit pe un ecran mare, insa tot nefiresc mi se pare sa tastez pe ea). Daca insa folosesti laptopul in varianta mobila, adica in poala, in pat, etc, atunci Nexusul e mult mai comod. Ca si marime si greutate seamana cu o carte format A5 (eu i-am luat la al meu si o husa tip agenda, care creaza si mai mult senzatia de carte) iar marimea/rezolutia permite afisarea unei pagini intregi fara sa fie nevoie sa "zoomezi" prin pagina si sa te plimbi stanga-dreapta (cum se intampla de multe ori la telefoane mobile). Atat timp cat nu trebuie sa scrii foarte mult e foarte comod de folosit (in pat, pe canapea, pe buda), mult mai comod decat un laptop unde trebuie sa te lupti cu touchpad-ul, cu caldura degajata, etc...
Mircea104901
Am "bench-uit" browserul telefonul aici si am obtinut un scor bun zic eu pentru single core:
Click to view attachment

Dup-aia am bench-uit si browserul de pe desktop (intr-adevar, nu e doar un bench sintetic, browsingul de pe desktop-ul asta e cel mai rapid si mai fluent din cate am intalnit vreodata, desi e pe Windows 7. Totul tine de "teava la net" - in general totul e aproape instantaneu, indiferent de cat e pagina de incarcata):
Click to view attachment

Diferenta zdrobitoare. Mai au "un pic" device-urile mobile (alea de top) pana sa ajunga desktop-urile de top.
Si pe Browsermark tot mare e diferenta:
Click to view attachment
James Kilowatt
Chinezaria mea (single core ceva MTK chinezesc) a obtinut 355 puncte, desi unele din teste le-a sarit ca nu mergeau cu browserul original.

Desktopul ceva sub 3600. (Phenom II X4, GTX260, 8GB, win7)

Laptopul .... 459 la prima strigare! Cu 3 puncte mai mult decat chinezaria (AMD 350 2x1,6Ghz, 6310, 2,6GB utilizati, win7 32, pe baterie). Numa' bun de aruncat la gunoi...

Refac testul, ca nu l-am lasat sa ruleze singur...
James Kilowatt
Am refacut testul... pe laptop, cu internet explorer. 321 puncte. Si 569 la a doua strigare, cu chrome insa lasat sa ruleze singur. Sinistru dry.gif

Pe chinezarie, si opera, si mozilla ma "dau afara" cand ajung la modificarea imaginilor alea. Singurul care merge pana la capat e browserul preinstalat.
Si 387 cu dolphin... mai bine decat Ipad 3 thumbsup.gif Insa la html5 capabilities scrie 1/7
solmar
1235 cu Safari 5.1.7 (HTML5 Capabilities 3/7) si 1448 cu Firefox 15.0.1 (HTML5 Capabilities 6/7) pe MacMac.
James Kilowatt
679 pe curent cu laptopul cel jegos.
2313 pe curent pe celalalt laptop (P1600 la 2Ghz, 4GB, Geforce310M, Win7 64)

3596 pe desktop, cu chrome, 7/7.
Si tot pe desktop, cu IE64 "an error occured" fix la afisarea rezultatelor. Si nici n-au mers toate filmultele ca cica n-are codecurile... bomb_ie.gif
James Kilowatt
Saptamana asta mi-am luat si eu nexus 7. Se misca foarte bine, ecranul e fain (de fapt a fost, povestesc...), insa are si cateva puncte negative dupa mine:
- lipsa port USB (sau de SIM eventual, ca sa il poti conecta prin reteaua de telefonie), SD.
- lipsa butoane fizice, combinate cu android 4.1 care mi se pare mai putin intuitiv decat 4.0 de pe chinezaria de smartphone. Setarile uzuale (gen wifi) sunt mai "ascunse" decat inainte.

Oricum, deja e istorie.... l-am spart. Adica l-am tinut intr-un buzunar, si s-a spart singur, are trei fisuri pe ecran, si nu mai simte degetele desi inca se aprinde. E deci kaput. Muuuuult prea fragil, dupa parerea mea, nu a fost trantit, ci probabil doar "indoit", insa nici macar asta prea tare...
O sa caut un ecran de schimb si incerc sa-l inlocuiesc, daca nu, il fac chisalita...
AlexTM
Asta cu ascunsul setarilor tine de Android si nu de tableta, right?

Ieri facui si eu un upgrade de soft la telefon, ca am primit notificare cum ca aparu o noua versiune de Blackberry Bridge, adica softul care face legatura cu tableta. La noutati zice "se pot acum edita si trimite mesaje text de pe tableta" Cool!
No fac upgrade, se instaleaza, se rebooteaza, ma duc la tableta si canci, nu-i nimic nou. Aceleasi butoane sa vezi mail-ul, contacte, BBM, de-astea ...
Aveti careva cunostinta?
James Kilowatt
PRobabil.

Stie cineva daca in Ro se repara undeva tablete?
former_ozz
QUOTE
si s-a spart singur,


Povestea vietii mele. Si nu m-a crezut maica-mea niciodata! smile.gif
James Kilowatt
446 puncte la testul lui mircea cu chrome pe Nexus 7, 1/7. O idee mai bine decat chinezaria single core, si core-u, ala hranit cu orez....
O fi de la benchmark
DRAGOS
Dupa 3 ani de iphone(cu o mica pauza de cateva luni) am zis sa schimb si eu registrul si mi-am luat mult laudatul S3. Dupa modelul lansat de James, m-a tinut cam 2 saptamani toata povestea, pana aseara, cand l-am scapat din buzunar pe asfalt si ecranul a devenit o mare panza de paianjen...

Altfel, telefonul este intr-adevar senzational, mai ales dupa ultimul upgrade la android 4.1.1 si dupa ce am scapat de add-on-urile de la orange.

solmar
S-a jucat careva cu Nexus 10, auzim ceva pareri la cald?
HalbaSus
Nu, am un nexus7 de care sunt foarte multumit... defapt sunt la al doilea nexus7 pentru ca pe primul mi l-a sutit maica-mea (care in rest e tehnofoaba, dar totusi cu tableta se descurca).
Nexus10 in principiu e aceasi chestie doar ca e cu 3" mai mare si are o rezolutie de neam prost (OK, sunt convins ca motivul adevarat pt care au ales rezolutia aia a fost ca sa le inchide gura la apple cu retina display-ul, dar rezolutia marite vine si cu avantaje clare, chiar daca foarte foarte subtile (sau poate chiar imperceptibile)).

P.S: Daca stii vre-un vapor care sa il aduca direct din state la 400$ cat e la ei atunci vreau si eu unul... 2000 de RON (sau cat o sa fie in Romania) nu dau.

solmar
Pe evomag am gasit de 16gb la 2169 lei. Din pacate nu vin vapoare direct din America in Romania, iar rudele nu vin asa des acasa. Pana vin ele se ieftineste si la noi sau apare generatia (sau chiar generatiile) urmatoare. Acum sper intr-o promotie gen flanco - care da o reducere de 25%... ma rog, iti iau banii din buzunar dar primesti un voucher sa spanzuri banii tot la ei in magazin. Dar la flanco n-au bagat marfa inca...

Acum obiectiv vorbind se merita Nexus 10 ca tableta de divertisment (nu bisnis) sau septarul e ok la 11/13 milioane cat costa acum 16/32 gb?
James Kilowatt
Septarul e OK, fiica-mea il adora biggrin.gif

Acum fara misto, se misca bine. Desi crapa cam usor pentru gustul meu...

Si nu tre' sa te enervezi ca n-ai intrari si iesiri din el in niciun fel.
HalbaSus
La un moment dat se dadea Nexus7 la 999 RON (si nu doar la black friday, si inainte)... sa dai mai mult de dublu pe nexus10... well... "nu se merita" cum ar zice unii... Eu am facut un experiment la un moment dat si am folosit acasa doar tableta fara sa ma ating de calculator timp de vreo 2 saptamani (poate pentru unii asta nu ar fi o performanta, dar pt mine calculatorul e locul unde ajung invariabil daca am timp liber)... nu a fost deloc insuportabil (mai greu cu tasatul pe forum, dar m-am descurcat si cu ala pana la urma).
M-am mai jucat cu Asus Transformer de 10", avea tot jelly bean pe el, dar nu se misca la fel de fluid ca si nexusul desi avea hardware mai bun. In plus marimea de 10" il facea putin prea greu pentru a-l tine confortabil cu o mana, si practic nu prea era comfortabil daca nu il sprijineai de ceva. Nu spun ca nu as lua si nexus10 (bigger is better deobicei) dar diferenta de pret e prea mare pentru gustul meu.

P.S: Eu te-as sfatui sa iei un nexus7 pentru inceput... fiind doi in familie oricum nu o sa va ajunga, deci poate pana va luati al doilea se ieftinesc alea de 10. Eu cand am luat al doilea nexus7 deja aparuse nexus10 si era tentant sa astept sa iau direct nexus10, pana la urma mi-am dat seama ca pana va fi la pret rezonabil pe meleaguri mioritice nu are rost sa astept, asa ca am luat nexus7 la 1149 RON... pe precedentul il luasem mai scump ca am ars-o ca un hipster si mi-am luat nexus7 inainte sa apara in romania... whistling.gif

James: Nexusul de capul lui si cu aplicatii facute cu cap nu crapa (eu am jucat jocuri serioase de oameni mari pe el), problema e ca aia care fac jocuri pentru copii nostri cred ca sunt doar putini mai inteligenti decat ei (si asta discutabil) si majoritatea jocurilor pentru copii sunt niste mizerii ordinare care cauzeaza reseturi... fiica-mea intr-o perioada apasa pe toate reclamele si le-a instalat pe toate... se reseta in draci tableta... apoi i-am dat un "reset to factory defaults" si am mai triat din jocurile pe care le instala, acum nu mai am nicio problema.
James Kilowatt
Nu, bre, mie mi-a crapat fizic, in sensul de ecran facut muci pentru simplu fapt ca a stat intr-un buzunar prea apropiat de musculatura mea de atlet.

Softul e OK, iar fiica-mea il gaseste chiar intuitiv smile.gif
solmar
Doua intrebari:
unu Astia de la evomag/flanco descriu N7 cu microUSB si-o mufa pentru casti/boxe. Le are sau nu le are?
doi Ati simtit nevoia de 32GB sau 16Gb sunt suficienti?
Alte chestii pro/contra?
James Kilowatt
Da, are microusb si jack.
16G sunt OK, cel putin pentru mine, si pana acum...
iHondafan
noi inca nu am gasit utilitatea tabletei... nu-i vad locul intre smart-phone si laptop. avem un kindle fire prin casa dar il folosim rar. toti suntem pe laptoape, fi-mea se mai joaca pe un nintendo DS si prefera in loc de kindle fire sa se joace pe iPhone 4 dezactivat al meu care e acum pe post de iPod touch... avem si 2 desktopuri - unul cu W7 si unul pe Vista, dar mai mult stau de decor ca si wii-ul...
solmar
Ma cam chiorasc pe iphone sa scriu pe forum. Tableta e cava mai accesibila dpdv asta. Acu stau si ma uit la meci, mi-e lene sa ma duc la computador. Laptopul il folosesc exclusiv in deplasari sau cand pica netul la firma. Ar fi utila o tableta la cantitatea de lene din dotare. Daca mai pun si vreo 2 conturi de mail pe ea deja devine si mai utila.
iHondafan
se pare ca pe aici Kindle Fire e cam nr 2 pe piata dupa iPad-uri, urmat de galaxy a lui Samsung si apoi Nexus. chiar si Surface a lui Microsoft se pare ca ia un 3-4% din piata...

btw, a vazut cineva cum e W8?

QUOTE (solmar @ Dec 6 2012, 08:36 PM) *
Ma cam chiorasc pe iphone sa scriu pe forum. Tableta e cava mai accesibila dpdv asta. Acu stau si ma uit la meci, mi-e lene sa ma duc la computador. Laptopul il folosesc exclusiv in deplasari sau cand pica netul la firma. Ar fi utila o tableta la cantitatea de lene din dotare. Daca mai pun si vreo 2 conturi de mail pe ea deja devine si mai utila.


eu tot de pe laptop scriu mai bine... m-am jucat si pe ipad dar tot mai bine sa ai tastatura. plus ca acum o groaza de laptoape sunt usoare ( bine nu chiar ca o tableta dar il poti tine oriunde langa/pe tine)...
solmar
Am un Kindle din primele aparute (parca e wifi) primit cadou de la sotie si nu cred ca am terminat vreo carte desi l-am incarcat cu vreo doua sute... Nu s-a creat chimia intre noi (kindle si mine), inca prefer cartile tiparite. Am numai cartonase rosii de la nevasta-mea pe tema asta. "Un cadou ti-am luat si eu..." Laptopul sta in rucsac, nu misuna prin casa.
James Kilowatt
Apropo de Kindle, eu sunt indragostit de e-reader, si am versiunea de baza. Insa e cel mai bun prieten al omului (daca omu' mai citeste), mai ales cand respectivul umbla creanga si are multi timpi morti prin avioane si aeropoarte... nu de alta, da' mai bine pui mana pe o carte si citesti, decat sa pierzi vremea (sau doamne-fereste sa muncesti sau sa raspunzi naibii la emailuri).

... sau si mai bine, pui mana pe o carte adevarata, si inveti , inveti naibii sa faci cornete de hartie din ea, sa vinzi seminte prajite, sa faci un ban cinstit...
solmar
Numai ca in deplasari eu sunt in 99% din cazuri la volan. De acord cu tine ca e o scula pefecta pentru zborurile interplanetare... dar mie nu prea mi s-arata.
iHondafan
la mine nevasta-mea e pe kindle ( obisnuit) zilnic. si eu citesc 1-2ore pe saptamana, tot kindle dar ca app pe idracii ( daca astept undeva pe telefon, altfel pe mac) - avem cont comun si e convenbail ca poti citi de oriunde si oricand oportunitatea se iveste...
solmar
Vad ca a aparut si varianta 3G http://www.quickmobile.ro/google/google-ne...ellular-3g.html. dar sare si pretul. sad.gif Alte chestii pro/contra?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.