Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mobil / PDA / GPS -- Pareri
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
HalbaSus
QUOTE (klm @ Jun 19 2013, 12:57 PM) *
QUOTE (HalbaSus @ Jun 14 2013, 10:24 AM) *
Zice cine ? Daca eu ma apuc si fac la mine in garaj un iphone cu octo-core si 3 giga rami si il lansez pe piata in china (ca sa nu am probleme cu copyright-ul) atunci acel telefon va deveni perla iOS-ului ?

Daca Apple iti permite sa folosesti iOS in mod oficial si toate testele arata ca e cel mai rapid telefon care il ruleaza, DA!

Nu sunt de acord. Consider ca din moment ce androidul e dezvoltat (oficial) de o singura companie (Google) iar iOS-ul tot de o singura companie (Apple), chiar daca exista androizi facuti de alte companii sau ar exista iOS-uri facuti de alti producatori, cel mai important telefon din ambele ecosisteme ar fi Nexus respectiv iphone-ul facut de apple, pentru ca doar ei stiu ce vor sa faca cu softul.

QUOTE
Nici daca te-ai chinui, n-ai fi mai departe de adevar.
Gama Nexus a fost lansata de Google pentru dezvoltatori, pentru cei care vor sa contribuie la sistemul Android si pentru cei care vor sa dezvolte aplicatii; din punct de vedere al componentelor hardware folosite, Nexus n-a fost niciodata varf de gama iar prin aparitia lui nu a ingradit posibilitatea ca producatorii de telefoane sa foloseasca si alte componente (ex: carduri de memorie) ca sa zici ca da tonul intregului ecosistem; ba chiar inglobeaza componente si servicii utilizate cu succes de ceilalti.

In primul rand nu inteleg afirmatia: "Nexus n-a fost niciodata varf de gama"... cand a aparut Galaxy Nexus cred ca nu existau telefoane cu ecran 720p (ecran 4.65")... prin comparatie S2-ul, care era varful de gama de la samsung avea ecran de 4.3 cu o rezolutie de 480 x 800. Cand a aparut Nexus 4 a venit cu quad-core, 2 GB RAM si ecran 1280x768, in momentul lansarii varful de gama de la Samsung era S3-ul cu 1 GB RAM si ecran cu rezolutie 1280x720p. Faptul ca la jumat de an (adica aproximativ jumatate din ciclul de innoire) dupa lansarea Nexus4 a aparut un samsung Galaxy S4 cu specificatii mai bune decat Nexus-ul nu cred ca transforma S4 in "perla androidului". De asemenea situatie e destul de similara si la tablete: Nexus7 cand a aparut a fost prima (sau oricum printre primele) tablete de 7" cu tegra3 (si nici alte quad-core-uri nu cred ca erau pe piata in marimea asta), Nexus10 are si acum cea mai mare rezolutie intre tablete (2560 x 1600), deci Nexus-urile au avut si hardware de top in momentul lansarii, in plus, parca tu insistai (in mod corect) ca hardware-ul nu e totul si ca optimizarea software e deosebit de importanta, la capitolul asta putem vorbi de "Nexus... si restul lumii" si e oarecum normal avand in vedere ca ei dezvolta sistemul de operare.

QUOTE
Eu inteleg ca profilul tau de personalitate nu iti permite sa admiti faptul ca la un moment dat ai spus o prostie insa nu inteleg sa insisti in sustinerea ei... Tot din cauza acestui profil nu vei accepta sugestii, nici nu vei actiona in vreun fel pentru a gasi informatii si, daca e cazul, pentru a primi ajutor insa iti recomand cu toata caldura seminariile lui Daniel Goleman, poate iti dai seama singur daca e cazul sa schimbi ceva in abordarile tale (apropo, vine in Romania).

eu recunosc ca gresesc si ma razgandesc mai des decat o face basescu, intrebati-o pe nevasta-mea smile.gif Faptul ca nu am fost convins ca un sistem de operare unde nu pot vedea structura de fisiere, nu pot schimba aplicatiile default, nu pot sa fac multitasking real, etc ar fi superior fata de... orice altceva, nu inseamna ca sunt un om complet nemaleabil si inflexibil. Uite, astept sugestii cu privire la berile pe care ar trebui sa le incerc.

QUOTE
QUOTE (HalbaSus @ Jun 14 2013, 10:24 AM) *
Tu sustii ca android are lag pentru ca un telefon din ecosistemul android are lag.

Nu, Halba, pentru ca aproape toate dispozitivele care ruleaza Android ajung sa aiba lag; si nu eu sustin asa ceva ci utilizatorii lor.

Eu am 3 dispozitive android: nexus 4, nexus 7 si nexus 10. Dintre cele 3 am intalnit lag doar la nexus7, dar chiar si acolo e mai mult o aparitie sporadica decat regula. Defapt nici la fostul telefon, Galaxy Nexus nu a mai existat lag dupa update-ul la 4.2, doar ca aplicatiile se deschideau mai lent fata de nexus4. Termenul "utilizatori android" e mult prea generic.

QUOTE
Cine spune ca iOS nu poate fi rom-izat? Sigur ca poate fi insa mai greu pentru ca e mai protejat.
In acest moment eu nu mai pot pune un rom diferit fara sa-mi pierd oficial garantia (adica trebuie sa deblochez bootloaderul de pe site-ul HTC); in acest caz cu ce difera "libertatea" Androidului de "constrangerile" iOS?


Eu am instalat android pe un iphone, deci ai dreptate, poate fi romizat, in momentul de fata exista un singur ROM care a ramas in stadiu de development alpha si care merge pe cateva dispozitve apple (nu toate). In plus procesul e la fel de simplu ca si desfacerea motorului prin teava de esapament. Iar androidul nu are constrangeri, la android deblochezi bootloaderul cu o singura comanda, faptul ca HTC, o companie care face un telefon pe care a pus android, a decis sa blocheze bootloaderul nu inseamna ca androidul nu e liber. Pe androizii pe care ii folosesc eu pot pune si ubuntu daca vreau.

QUOTE
Castigatorul doi ani la rand a unui concurs de viteza la scris pe telefoane organizat de LG in SUA a fost un pusti care a folosit un dispozitiv qwerty.
Pe de alta parte, recordul absolut cica ar fi detinut de Swiftkey

Eu nu am spus ca tastatura qwerty nu e o tastatura buna, eu am spus ca nu exista telefon android bun cu tastatura qwerty. In general sunt chestii cu ecrane minuscule, procesoare slabe, memorie putina, android 2.x, etc... asta nu inseamna ca nu poti tasta foarte repede cu ele, doar ca sunt niste telefoane proaste, cu mult lag si care te vor face sa iti doresti un nokia 1100.
Mircea104901
Un articol interesant.

Eu citesc de ceva vreme Techradar, si baietii sunt cu Apple big time, asa ca nu pot fi acuzati de partizanat. De ceva vreme si cu HTC One pe care nu mai prididesc in a-l ridica in slavi. (Mult mai mult decat e cazul, si aici ma refer la partea foto. In rest, ca hardware, probabil ca e the best la ora actuala.)

P.S. Primul comment e tare: "Welcome to Android, it's nice to have you with us smile.gif Seriously though I switched to Android and once I got used to it I found iOS more "fisher price" than top quality." thumbsup.gif
solmar
Ieri seara tarziu am primit Nexusul 4. Nu cred ca l-am tinut mai mult de 10 minute in mana dar acum imi pare rau ca mi-am luat HTC si nu am luat doua N4. Impresia de la prima vedere: nu stiu cum se comporta in rest (mailuri, etc) dar clar imi cumpar N5 cand apare daca pastreaza acelasi tipar.

HTC-ul e incalcit, stufos... pare fragil la atingere, incomod la tinut in mana, ma enerveaza cand vorbesc la telefon. Iti trebuie un calm englezesc sa formezi un numar. O avea el calitati dar il inving defectele. Azi de pilda mi s-au sters cateva bookmarks, ieri mi se intrerupea blututu cand vorbeam din masina, vorbeam cca 10 minute si apoi se decupla - chestie care mi s-a intamplat de cateva ori. Cine are nervii tari si rabdare probabil ca va fi multumit de HTC, eu nu sunt.
HalbaSus
solmar, eu am zis sa iei 2 nexusuri smile.gif tu nu, ca batman, batman... Oricum, pana la urma nu e rau sa astepti, Nexus4 are deja 6 luni vechime in maxim 6 luni (cel mai probabil prin toamna) va aparea un alt nexus, iar cel putin ultimele 2 nexusuri au fost telefoane foarte bune, m-ar mira sa nu fie foarte bun si urmatorul nexus.
Problema ta cu htc-ul e posibil sa fie rezolvabila in viitorul apropiat. De curand s-a anuntat HTC One - Google Edition, adica HTC One, dar cu softul de pe Nexus. Odata ce va aparea pe piata probabil va aparea in foarte scurt timp si un ROM pe care il vei putea pune pe HTC One-urile "non google edition".
solmar
Azi s-a lansat htc one google edition - mai trebuie sa invat sa-i schimb romul (sa nu-l beau din greseala).
HalbaSus
Eu sugerez sa-i dai romul lui Diesel, si poate o bere, sa stinga romul... mai ales ca htc-urile se lasa mai greu la romi... romuri... uatever...

Latter edit:

Review HTC One si Samsung Galaxy S4 Google Editions versus variantele originale si unul versus celalalt.
Mircea104901
Nu stiu daca o sa se poata "arde" romul de pe "Google Edition" din cauza bootloaderului. Eu as inclina sa cred ca nu (altfel HTC nu ar cere mai mult pe versiunea fara Sense - paradoxal, nu? Asta inseamna ca toata divizia de software care lucreaza la Sense o fac pentru a pagubi firma, adica in minus teehee.gif rolleyes.gif )
In alta ordine de idei, sund de acord ca skinurile proprii HTC si Samsung (Sense si TouchWiz) au devenit poveri, si s-au indepartat de la scopul initial. Practic au devenit "mini-OS"-uri peste OS-ul de baza, ceea ce e o tampenie. Fata de ei, cei de la Sony au inteles cum stau lucrurile, si interfata lor mi se pare cea mai buna, fiind foarte apropiata de Nexus (au adaugat cateva mici imbunatatiri - la dialer (aproape perfect), in status-bar butoane pentru actiuni rapide, etc, ... a - si diverse animatii placute). Daca initial skinul Sony era mult mai pronuntat, cu integrarea Timescape-ului, si multe aplicatii aiurea, acum au renuntat la ea, au facut integrarea sociala optionala (din setup-wizard) thumbsup.gif (eu oricum n-o folosesc), si toate celelalte aplicatii (care mai sunt - McAfee, Music Unlimited, etc) s-au redus si pot fi dezinstalate. Adica au ascultat ce vor utilizatorii si au redus la minim amprenta lor.
Totusi ce nu inteleg - de ce la telefoanele lor scriu ca au slot microSD "up to 32GB", cand suporta peste (eu am card de 64GB si "l-a vazut" si formatat nativ, fara alte aplicatii si minuni).
Asta e unul din punctele care nu-mi place la Nexus - imposibilitatea upgradarii memoriei, sau macar sa-l livreze cu o memorie "big enough" pentru camera HD. Pana mea, pui o camera care filmeaza HD, adica 7-800MB/3min de filmare, si il "scoti" pe piata cu 16GB memorie, din care doar 12GB liberi. WTF?? Asta e marele minus si la HTC One, dar macar ala poti sa-l iei cu 64GB ($$$ no.gif ).
HalbaSus
QUOTE
Nu stiu daca o sa se poata "arde" romul de pe "Google Edition" din cauza bootloaderului. Eu as inclina sa cred ca nu (altfel HTC nu ar cere mai mult pe versiunea fara Sense - paradoxal, nu? Asta inseamna ca toata divizia de software care lucreaza la Sense o fac pentru a pagubi firma, adica in minus )

Exista deja CM pentru HTC One ( http://download.cyanogenmod.org/?type=nigh...amp;device=m7ul ), deci sigur se poate debloca bootloaderul. De asemenea sunt destul de sigur ca va aparea ROM-ul flashuibil de la google edition (fie oficial, fie neoficial, dar va aparea), deja a aparut un dump pe xda, inca nu e flashuibil dar cred ca e o chestiune de timp pana apare varianta flashuibila.

In al doilea rand HTC One GE nu e mai scump decat HTC One cu Sense. Are fix acelasi pret: 599$. Singura diferenta e ca One-ul cu Sense poate fi cumparat "la abonament" si ajunge sa aiba un pret mult mai mic (dar cu iobagie de 2 ani).

Referitor la skinurile producatorilor, cred ca de cand a aparut androidul, toti utilizatorii si criticii urla pe 2 motive: 1. SKINURI... NU VREM SKINURI, BAGA-TI-VA SKINURILE IN CUR! NU VREM SENSE, TOUCHWIZ SI ALTE CACATURI ! 2. UPDATEEEEE ! VREM UPDATE-URI INSTANT, NU VREM SA ASTEPTAM UN AN PANA PRIMIM URMATOAREA VERSIUNE DE ANDROID !
Cumva producatorii s-au facut ca nu aud asta si au incarcat si mai mult skinurile existente. O mare parte din utilizatori au incetat sa mai protesteze si au cumparat nexusuri.
Diesel
Chiar am inceput sa beau rom biggrin.gif

HTC One are aproape aceeasi platforma hardware ca Nexus 4 si cred ca va avea suport software destul de bun pe viitor.

E destul de simplu de descuiat, primul paragraf de aici: http://wiki.cyanogenmod.org/w/Install_CM_for_m7ul e valabil pentru instalarea oricarui ROM 3rd party. E corect ca renunti la o parte din garantie, dar asta e.
James Kilowatt
Explicati-mi si mie care e spilul cu nebuneala asta cu updateurile ca eu n-o inteleg.
Daca versiunile noi elimina bug-urile astea inseamna ca versiunile actuale sunt proaste si mai bine iei Apple. In rest... ce aduc? Viteza? Asta inseamna acelasi lucru, ca versiunile existente sunt prost scrise.
As intelege de exemplu ca fiecare versiune noua sa faciliteze scrierea de aplicatii si sa usureze viata developperilor insa pentru utilizatorul chior nu inteleg nebuneala asta.
Diesel
Features!!!! E macar senzatia ca dupa ce ai cumparat un produs, producatorului inca ii pasa de tine.

Intre 2.3 si 4.x a fost o ruptura serioasa de compatibilitate. Sunt o gramada de aplicatii care merg doar pe 4.x si telefoanele cu 2.3.x migreaza treptat spre statutul de "feature phone".
solmar
QUOTE (Diesel @ Jun 27 2013, 01:54 PM) *
Chiar am inceput sa beau rom biggrin.gif

Asta e bine. Poate ne vedem sapt viitoare ca acum sunt pe drumuri si nu mi-e mintea la tilifon.
James Kilowatt
@Diesel
Cunosc, am inca un 2.2 (Optimus one) acasa care incepe sa scartaie, nu doar datorita SO-ului cat si a hardwareului, de exemplu memoria interna a devenit o problema.
Insa a oferit cineva vreodata update de la 2.X la 4.X? Sau toti iti ofera 2-3 update-uri la a doua cifra (sau a treia) si pe urma pa?
HalbaSus
QUOTE
Insa a oferit cineva vreodata update de la 2.X la 4.X? Sau toti iti ofera 2-3 update-uri la a doua cifra (sau a treia) si pe urma pa?

Nexus S, lansatin 2010 cu Android 2.3 are upgrade oficial la 4.2, spre exemplu HTC One-ul "oficial" lansat in martie 2013 are android 4.1, desi 4.2 exista din februarie 2013 (si suntem la sfarsitul lui iunie). Ca sa nu mai vorbim telefoane foarte capabile hardware *cough*LG Optimus 2x*cough* care nici pana in zilele noastre nu au primit update la 4.x desi au tegra 2 si performante "teoretice" mai bune decat Galaxy Nexus.
Diesel
Galaxy S (i9000) a fost lansat cu 2.1 si s-a facut upgrade oficial la 2.3, insa acum 4 zile CyanogenMod a declarat versiunea 10.1 stabila, inclusiv pentru telefonul asta, cu 4.2.2. Sotia lui Getodac se bucura de asemenea jucarie.

Galaxy S2 s-a lansat cu 2.3 si a primit upgrade oficial la 4.x insa nu are suport bun 3rd party pentru din cauza platformei Exynos (CM nu are RC sau stable). La fel si S3.

Special pentru Halba: http://get.cm/?device=p990 biggrin.gif
HalbaSus
QUOTE (Diesel @ Jun 28 2013, 08:24 AM) *
Special pentru Halba: http://get.cm/?device=p990 biggrin.gif


Deci la vreo 2 ani dupa lansarea ICS, inca nu exista nici firmware oficial si nici macar CM stable mai mare de 2.3. Uite de asta nu o sa mai iau eu androizi non-nexus (sau google edition).
solmar
Iar vorbiti limbi straine... stiute numai de voi. tongue.gif
HalbaSus
Dupa cum ziceam, a aparut ROM-ul flashuibil pentru HTC One Google Edition: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2341395
solmar
Merci. Intre timp zi-mi daca exista o metoda sa transfer poze/muzica de pe iph 4s al nevesti-mii pe nexus. Poate am si timp sa ma ocup de transfer maine/poimaine cand ma adun de pe drumuri.
HalbaSus
QUOTE (solmar @ Jun 28 2013, 06:43 PM) *
Merci. Intre timp zi-mi daca exista o metoda sa transfer poze/muzica de pe iph 4s al nevesti-mii pe nexus. Poate am si timp sa ma ocup de transfer maine/poimaine cand ma adun de pe drumuri.

Metoda cea mai buna ar fi sa bagi pozele alea in google+ (nu, nu ma refer sa le imparti cu prietenii de pe G+, ci doar sa te folosesti de spatiul de stocare de acolo). Imediat voi explica si de ce:
Tendinti... asta... tendinta... in domeniul asta e sa se puna totul in nori, adica spatiul de stocare sa fie pe interneti iar telefonul/calculatorul/tableta sa isi ia ce ii trebuie, drept urmare si apple si nexus (care au interese directe in promovoarea cloudului, fiind patroni de nori) nu au stocare externa (card) pe telefoane/tablete. Asta e o problema si la transfer... si dupa... ca daca ea avea un iphone4s 16gb... si pe ala a facut 10 gb de poze... si le muta pe toate pe nexus4 care are tot 16 gb... well... intelegi problema.
Partea buna e ca aplicatia G+, cel putin cea de android, dar banuiesc/sper ca si cea de iOS are o chestie prin care iti uploadeaza automat pozele in nori... pana aici nimic spectaculos ca si dropbox-ul face treaba asta, partile bune abia acum urmeaza: 1. nu exista limita pentru poze salvate in rezolutie standard si chiar si pentru pozele full size e o limita foarte buna (nu retin exact cat, dar mai mult decat ce ofera dropboxul). 2. Pozele urcate asftel in nori vor aparea in mod aproape magic in galeria telefonului android ca si cum le-ai fi facut cu telefonul... fara sa iti ocupe (prea mult) spatiu...

TL;DR: Pe scurt, instaleaza aplicatlia de Google+ pe iphone-ul sotiei si logheaza-te cu contul google pe care il foloseste pe telefonul Nexus4, probabil cand instalezi te va intreba daca vrei instant upload, si daca vrei sa iti uploadeze toate pozele pe g+... zi da la toate astea... lasa-l conectat la wifi... in principiu ar trebui sa puna toate pozele pe contul G+, iar pozele respective vor aparea "organic" in telefonul nexus. Partea buna e ca si daca sotia avea iphone de 64 giga, si l-a umplut cu poze, le vei putea avea pe toate pe un nexus4 chiar dacea acesta are 8/16 giga. De asemenea recomand instalarea aplicatiei G+ cu aceasi optiune pornita si pe nexus4. Pentru ca la un moment dat poate cei 16 giga se vor epuiza, sau isi va pierde telefonul, sau va dori sa arate pozele facute pe nexus4 pe nexus7... si toate acele poze vor exista in norii internetului si vor fi accesibile din toate acele locuri...

Latter edit: pentru muzica din pacate nu cred ca poti evita itunes... conecteaza iphone-ul la calculator.. vezi ce piese are pe el, copiaza-le pe calculator, apoi conecteaza nexusul la calculator si copiaza-le pe el... in state, ambii au sisteme cloud (si apple si google) iar google poate importa in norul lui muzica din norul apple , dar banuiesc ca muzica de pe iphone e stocata local, ca in europa nu cred ca exista servicii din astea.
Diesel
Complicat, prea complicat.

Descarci fisierele pe pc folosind iTunes.

Bagi cablul, deschizis storage-ul de pe telefon. E un folder acolo DCIM precum toate cardurile camerelor foto, faci un folder in care bagi pozele.
Pentru muzica creezi un folder cu un nume reprezentativ, ca nu prea conteaza unde o tii, toate aplicatiile destepte stiu sa gaseasca atat pozele cat si muzica.

Sunetele de notificare ar trebui sa stea in media/audio/notifications. Sunetele de apel generice sunt definite din aplicatia de muzica, pe undeva prin meniuri sau similar trebuie puse in media/audio.

Se poate si fara cablu, dar devine greu de explicat.

Prin norisorii lui goagal, cum zice Halba, pentru pozele mari ai 5GB dar e posibil sa fie mai mult.
HalbaSus
Uite-l pe antichristul norului cum sugereaza sa bagi cabluri in telefoane si sa tii toate fisierele pe telefon.... huoo....

Ceea ce spune Diesel e perfect fezabil doar ca: 1. Trebuie sa pornesti itunes, ceea ce e nasol, din ce am observat eu nici macar posesorii de iphone nu agreaza itunes-ul. 2. Ce te faci daca ai un iphone4s de 32 gb cu 28 de giga de poze si un nexus4 de 8 GB ? cum transferi atunci ? 3. Chiar presupunand ca nu are mai mult de 16 giga de poze, probabil va dori sa faca in continuare poze, deci cei 16 giga va dori sa-i foloseasca pentru aplicatii, poze, muzica, nu pentru preluarea arhivei foto de pe iphone. 4. trebuie sa te folosesti de 2 cabluri... ultima data cand a trebuit sa folosesc 2 cabluri am dat curent unei masini...
getodac
Mai lasa-ti lucrurile complicate cu telefoanele voastre si bucurati-va de ele...
Eu de exemplu sunt inebunit dupa Next Launcher 3D, acum am instalat v 1.36.. are niste theme superbe...
Cateva exemple din v 1.33


solmar
Sarumana boieri mari! beer.gif beer.gif Una cu bere, una cu rom. arigato.gif
Mircea104901
Din razboiul Apple vs. Samsung.
Foarte tare. ninja.gif thumbsup.gif
HalbaSus
E veche, si falsa.
James Kilowatt
Oare daca trimit camionul la banca direct si ceri sa iti transforme in cash, ce se intampla?

Cred ca nici nu e asa complicat de numarat. Pui 10 baieti sa numere 1000 dolari (cate 100 dolari fiecare). Cantaresti cele 10 sute, tragi o medie si niste statistica, apoi cantaresti totalul si obtii cam cat ai primit... cu ceva plus minus, acolo. Cu plus minusul sa se descurce banca biggrin.gif
N-as refuza un miliard doar pentru atata lucru teehee.gif
HalbaSus
uite de ce nu ar functiona:

Mircea104901
Microsoft vs. Apple. Part 2 thumbsup.gif teehee.gif
former_ozz
MS vinde vreo 3 tablete d-alea pe luna. Apple, restul.
James Kilowatt
Pe baza argumentului asta ar insemna ca Windows e cel mai tare SO pentru desktoape si laptoape, si ca Mac-urile sunt niste junkuri...

Clientii vizibili de Ipad sunt monotask oricum. Fac un singur lucru cu ele, si anume poze teehee.gif Mai ales acum in perioada vacantelor la fiecare doi pasi dai peste o babaciune cu un Ipad in mana si o sapca cu sigla unui touroperator facand poze la fiecare colt de strada...
former_ozz
Pai ma gindeam ca e ridicol sa faci o reclama in care spui ca ale tale e mai bune ca ale opozitiei numai ca tu nu vinzi nimic si ai venit cu citiva ani mai tirziu pe piata.
Apoi MS nu e underdogu. Nu e firma mica si inovatoare.. din contra, e firma dominanta. Windows are un ecosistem incomparabil. Bine, acum si Apple are, dar la categoria laptop/desktop Windows are un ecosistem mai bine format.
Asta e un motiv in sine sa iei Windows.
D-astea reclamele d-astea cu a mea e mai mare sint ridicole. Ele merg doar invers, cind esti firma mica care a venit cu un produs revolutionar, nu firma mare care urmeaza un trend cu citiva ani intirziere si fara nici o originalitate.
HalbaSus
Din ciclul "ce a vrut sa spuna autorul"... cred ca reclama vrea sa spuna altceva: ca tablete cu windows sunt mai bune pentru munca decat cele cu apple. Si e adevarat, daca vrei sa lucrezi surface e mai bun, si nu doar datorita multi-taskingului, are tastatura, are office (exista office si pe iOS dar doar pentru iphone nu si pentru ipad)... doar ca... toate astea nu conteaza. Nimeni in mintile lui nu va lucra de pe tableta, da, se poate, dar un laptop va bate la fund orice tableta fie ea apple/microsoft/android.

Iar ca tableta, surface.... mehhh... nu as da un ipad pe un surface... bine, nu as da nici nexusul meu pe un ipad, iar daca as dori sa lucrez atunci le-as arunca pe toate si as lua un laptop.
James Kilowatt
Probabil reclama asta (despre care sunt de acord cu tine ca e putin ridicola) se adreseaza deja clientilor captivi Apple, si nu celor indecisi.

Exista de exemplu o reclama foarte asemanatoare la Hyundai Santa Fe, in care o compara cu Range Rover. La nivel mondial Hyundai e fata de Landrover fix ce-i Microsoft fata de Apple. Si totusi Range Rover e offroaderul care trebuie depasit, chiar daca nu-s cine stie ce lideri in vanzari.
former_ozz
QUOTE
La nivel mondial Hyundai e fata de Landrover fix ce-i Microsoft fata de Apple.


Pai asta e ca nu e nici pe departe.. pina sa-i ia in surprindere treaba asta cu telefoanele MS era o comapnie gigantica si Apple una de nisa. Chiar si acum Apple e de nisa pe segmentele unde concureaza cu MS (PC, chiar laptop).
Hyunday e altcveva... e o intrare realtiv noua intr-o industrie care se bazeaza enorm pe traditie. Totdeauna e normal sa te compari in sus, david vs. goliat, dar MS numai David nu e.

QUOTE
Si e adevarat, daca vrei sa lucrezi surface e mai bun, si nu doar datorita multi-taskingului, are tastatura, are office (exista office si pe iOS dar doar pentru iphone nu si pentru ipad)..


Pai cine are de pus soft de Windows pe tableta stie exact care e alegerea.
Daca vrei sa o freci cumperi ce hardware e mai frumos, mai functional, mai cu aluminiu etc. Toate merg pe net si fac poze.
Daca insa vrei sa muncesti softul dicteaza hardwareul si os-ul, n-ai de ales. Poate doar la android ai niste variante dar in rest nu.
solmar
Postez inainte sa ma dilesc. Mai am putin si termin o sticla de recas - selene... meserie! desi se poate si mai bine.
Muzica am transferat-o cu Ifunbox, contactii cu icloud - vcards iar pozele ca atare. N-am pus mana pe nexus in ultimele 2 saptamani, timp in care am vrut sa vad daca htc-ul are chelchesozul lui. Ei bine nu are. Cum am luat nexusul in mana cum a devenit interesant... Asa ca saptamana viitoare trebuie sa-l dibuiesc pe diesel sa facem transformarea...

Apropos, nu inteleg de ce fonturile au intrat la apa. Observ ca nu sunt singurul cu problema asta.
solmar
Intre timp se lucreaza la o aplicatie care iti da posibilitatea sa folosesti ambele sisteme de operare - htc one stock si google nexus/android pur, se cheama switch. Probabil ca apare la liber in cateva zile daca ieri se scria despre el si avea si un demo. Tare!
former_ozz
And here we go:
http://www.capital.ro/detalii-articole/sti...ari-184265.html

De la lansare pe piață a tabletelor, produsul Microsoft a devenit din ce în ce mai puțin atractiv, compania ajungând să vândă doar 900 de mii de unități pe trimestru.

Diesel
Era de asteptat chestia asta cu preturile. Intre optimizarea productiei si cererea slaba, era si cazul.

Pentru Solmar, Halba si restul necredinciosilor, iata un review complet al functiilor din CyanogenMod 10.1 care nu se regasesc in Androidul stock http://www.addictivetips.com/android/cyano...e-review-guide/

Edit: am incercat sa butonez aseara HTC-ul lui Solmar si nu prea am inteles nimic. Am crezut ca are Facebook Home dar de fapt acum realizez ca are Sense 5 cu tiles. Am dat scroll ca prostul printre niste chestii pe care nu le-am priceput. O aiureala totala.
solmar
Daca tu n-ai inteles.... ce sa mai zic de mine. Astept sa iasa SWITCH si va povestesc cum e. Eventual puteti arunca o privire aici!

Diesel
Am vazut. Anuntul oficial spune "It will be installed via custom recovery in the usual way" deci va trebui sa descui bootloaderul si sa renunti la garantia software.
solmar
Bag picioarele in garantia lor. Sa-l lanseze, sa treaca o saptamana, sa-l descoasa cei care se pricep, sa-i gaseasca bubele... sa vina primul update si il punem si noi, adica eu dau berea.
klm
Avand ceva vreme de pierdut ieri, am zis sa pun un JB pe telefonul meu si ce rom mai cunoscut decat CM 10.1 puteam gasi?
Lovit de uratenia interfetei, chiar dupa primele cateva zeci de secunde am hotarat sa incerc un alt rom; dupa ce am instalat 3, printre care si MIUI (pe care l-am sters imediat pentru ca imi cerea sa fac un cont la ei insa la care voi reveni pentru ca pare interesant), am crezut ca am dat de aur cand am vazut un rom cu Sense 4.1; l-am instalat, am bagat datele contului HTC si m-am uitat cat de frumos se instalau singure si se configurau automat absolut toate aplicatiile pe care le folosesc eu; bucuria mea a tinut pana cand am descoperit ca acest rom era bazat pe ICS iar supararea mea a crescut cand am aflat ca, din cauza nu stiu carui aspect hardware, comunitatile de programatori nu pot face un rom cu JB si Sense...
Am revenit intr-un tarziu la CM 10.1 - a carui interfata imi violeaza cu salbaticie simtul estetic (asa arata acum Androidul standard?!) - si voi incerca sa il fac cat mai utilizabil cu putinta.
James Kilowatt
Stiu ca sense are fanii lui, si chinezariile vin de multe ori cu clone de sense pe ele (si de multe ori si hardware-ul aduce a htc, sau inclusiv denumirea, fosta mea chinezarie avea nume de htc). Insa mie unuia de exemplu sense nu mi-a placut niciodata, prima manevra pe care o faceam cand sosea noua chinezarie era sa schimb launcherul.
HalbaSus
@klm, stii cum e cu estetica, beauty is in the eye of the beholder (sau beerholder smile.gif, sau pe romaneste "nu te poti caca in gusturile omului". Mie sense-ul (inclusiv ala nou cu 4.1) mi se pare o mizerie ordinara, pe de alta parte faptul ca tie iti place sense explica si atractia ta fata de iOS si WP, saptamana trecuta am frecat un pic sticla de pe telefonul colegului nostru solmar (HTC One) si interfata mi s-a parut o corcitura intre WP si iOS (desi e posibil ca partea de iOS sa vina si din felul in care si-a organizat solmar desktop-ul, venind de pe iOS e normal sa ai anumite reflexe care mor greu).

Mie interfata de la CM nu mi se pare nici frumoasa nici urata, ci normala. Adica nu stiu ce ar trebui sa aiba ? Homescreenul e o chestie goala pe care pui icoane/widgeturi/uatever. Partea de jos e constanta (ca sa poti accesa mereu dialerul sau aparatul foto sau browserul, sau app drawerul) iar in partea de sus ai bara de notificari (defapt bara de notificari si quick settings in functie de unde tragi cu dejetu). Cam asta are si iphone-ul si blackbbery (asta nou) si majoritatea interfetelor de telefoane (exceptii notabile ar fi sense si WP... care vor sa ma enerveze pe mine smile.gif )

Diferenta dintre iOS/Blackbbery si Android e ca pe cel din urma poti sa-l faci sa arate cum vrei tu. Desigur majoritatea oamenilor nu isi fac o pasiune din a bibili interfata telefonului pana arata asa:
http://android.appstorm.net/roundups/custo...ur-inspiration/

Nici eu nu sunt genul care sa bibilesc interfata prea mult, eventual schimb wallpaperul, pun cateva widgeturi si cu asta basta. Majoritatea homescreenurilor "frumoase" (indiferent ca sunt skinuri de producator sau customizari extreme facute de pasionati, cum sunt cele din linkul de mai sus) pun forma inaintea functiei.

In alta ordine de idei ieri am facut upgrade la 4.3, ca deh, aparuse deja de 24 de ore si eu inca nu il aveam si deja ma temeam de fragmentare smile.gif. Nu e nimic major schimbat: dialerul are intr-un final smart dialing (e rusinos faptul ca pana acum nu a avut, dar probabil google stie ca cei care isi cumpara nexus nu prea folosesc telefonul pentru telefonat, deci nu m-ar fi mirat nici daca ar fi venit telefonul fara dialer smile.gif ), aplicatia pentru camera foto a redevenit normala (in 4.2 au vrut sa o arda minimalist si sa fie fullscreen modul de captura (din nou, forma inaintea functiei) si gasitul setarilor semana cu jocul ala in care trebuie sa intorci cartonase sa vezi ce e sub ele) si imbunatatiri minore (culorile sunt mai altfel, mie mi se pare ca e mai luminos ecranul pe setari automate dar e posibil sa fie de la culori, eu nu ma pricep la culori), etc...

Ahhh si daca tot am vorbit de cum arata interfetele, iata si cum arata a mea (am designul asta de cateva luni):

Click to view attachment
klm
Halba, un amic avea o vorba: "in gusturile unor oameni nu poti decat sa te caci".
Dar nu despre cum arata interfata intreb eu (asta s-a rezolvat cu Nova+HTC.EleganceX); ca tot vorbisi de dialer, dupa ce il folosesti pe cel din Sense, aproape oricare altul pare mizer (apropo, in afara de RocketDial care arata si se simte mai normal, aveti vre-o sugestie pentru astfel de aplicatie precum si un People care sa nu te faca sa editezi toate contactele pe calculator?); o aplicatie de mail (care, eventual, sa faca push si sa integreze contactele de pe serverul Exchange), o galerie care sa ascunda directoare, un live wallpaper care sa schimbe automat wallpaperele?

In afara de astea nu ma plang chiar daca experienta cu Sense se situeaza la un cu totul alt nivel.
Mi-a crapat sim-ul astazi (sper sa fi fost o simpla coincidenta).
Imi place ca poti face backup/restore sistemului, widgets in lockscreen (perfect pentru mailuri).
Notificarile (mailuri expandabile).
Sa verific daca si cum functioneaza inregistrarea apelurilor.

Daca aveti sugestii despre ce se mai poate face, le astept cu interes.
former_ozz
QUOTE
hhh si daca tot am vorbit de cum arata interfetele, iata si cum arata a mea (am designul asta de cateva luni):


Asta cred ca e pentru fiica-ta, ca pe mine ma dor ochii cind o vad asa mica smile.gif.
klm
Deci (incep asa pentru ca acest mesaj reprezinta o concluzie de la un cap la altul),

Am instalat mai multe versiuni: cm 10, miui, aokp, asop, si inca vreo cateva bazate pe toate astea.
In afara de CM10 si miui pe niciun rom nu merge WiFi; miui, fiind un iOS wannabe, nu-mi place deci nu mi-a ramas sa folosesc decat cm.

Fiind telefon, pun pret pe dialer; am testat cateva printre care exDialer, Rocketdialer, Dialer One; nu am avut pretentia sa fi fost precum cel din Sense insa nu mi-am inchipuit ca pot fi atat de proaste...
Tot legat de telefonie: n-am gasit o aplicatie decenta pentru lucrul cu contactele (chiar daca Google a "imprumutat" notiunea de People de la HTC). Pe Sense nu aveam decat sa leg de o persoana contul de Facebook (lucru facut de telefon in mod automat) si in cazul apelurilor aparea pe ecran imaginea pusa de acesta la profil; daca n-ai chef sa editezi toate contactele din gmail (si nu am decat ~300), FS Caller se ocupa - cat de cat - de asta (in schimbul a 17 lei sau a unei cautari aprofundate).
Dar, daca astea putem spune ca tin de preferinte, felul in care se comporta clientul de mail (ala standard) tine de functionalitate. Am avut extrem de multa rabdare cu el, l-am inteles cand a dat rateuri de sincronizare, am inteles ca nu face push... fix pe contul de mail Google; ce nu am inteles e de ce imi spune, de cel putin doua ori pe zi, ca datele de logare sunt incorecte, iar pe PC, Google ma atentioneaza ca de undeva de prin Israel cineva incearca sa imi "sparga" contul. Fac o singura obervatie cu privire la aplicatia de mail: imi bag p*-n ea.
Consum. Daca, folosind sistemul original, ajungeam acasa pe la orele 18-19 cu 30% baterie, astazi la orele 17 avem 25% (cu telefonul tinut in USB vreo ora) iar la 18 se dusese sub 20 (cu procesorul underclocked la 7XX MHz pentru ca peste 50% din timpul in care nu e idle - adica 25% din timpul total - merge in 3XX MHz); o fi din cauza ca inregistrez toate convorbirile (mwhahahaha smile.gif)?!
O alta neplacere a fost cand in urma cu vreo jumatate de ora l-am gasit in modul avion; alta e faptul ca, stand pe birou, se activeaza modul silentios (am o optiune in Tasker dar e pus sa se activeze doar cand intorc telefonul).

Deja am facut o imagine a CM10 (nici macar nu vreau sa imi pierd vremea, enervandu-ma din cauza lui sau alocandu-i un epitet peiorativ), am sistemul ras si am instalat ICS cu Sense 4.1; daca nici asta nu ma satisface, voi pune sistemul original si-mi bag picioarele in toata natia lor de romuri, rooturi si ce dracu a mai inventat mintea creata a unora care au prea mult timp si prea putine aptitudini tehnice.

Din punctul meu de vedere nu vad niciun motiv sa mai trec vreodata prin astfel de experiente si voi prefera sa platesc, daca e cazul, 1 leu in plus pe un produs care face foarte bine absolut tot ce am nevoie sa faca.
Diesel
u're using it wrong tongue.gif

Mie intotdeauna mi-au aparut pozele de pe facebook ale prietenilor la contacte. Daca nu iti apare, ai optiunea de edit, apoi join.

Nu inteleg de ce mentionezi clientul de email in contextul unui cont de gmail. Aplicatia Gmail a mai trecut prin vreo 2 iteratii de la ultimele discutii. Sper ca nu e vorba de descarcarea atasamentelor.

Underclock este o idee foarte foarte foarte proasta si nu ajuta deloc la autonomie. Undervolt este o idee buna, dar pentru aia iti trebuie un kernel custom si pe HTC e foarte complicat.

Daca mai ai rabdare, iti recomand sa incerci si un rom de aici: http://insertcoin-roms.org/ daca gasesti pentu telefonul tau. (am uitat ce model ai)
HalbaSus
Referitor la mail, exista gmail si restul clientilor de mail, daca din diferite motive nu poti folosi gmail... well... nu cred ca te pot consola, sau incuraja, probabil experienta cu mailurile pe mobil va fi nasoala (indiferent daca folosesti iOS, WP, android sau symbian).
Eu am un cont gmail, care preia vreo 5 conturi "de firma" aflate pe diferite servere, folosesc clientul de gmail. Imi dau seama ca solutia mea nu e ideala pentru toata lumea dar este absolut superba, mai superb ar fi fost doar daca as fi avut toate conturile pe google apps, sa pot folosi clientul de gmail pentru toate in mod direct fara sa faca el fetch (atunci as fi avut push pe toate). Practic singurele dezavantaje ar fi ca nu face push decat pe mailurile din contul principal, pe de alta parte clientul de gmail (pe android cel putin) e atat de bun incat si daca imi vin mailurile cu o ora mai tarziu tot e mai bine decat sa folosesc aplicatii de e-mail locale, mereu cand le vad ma sperie faptul ca la un moment dat ar trebui sa folosesc asa ceva.

Referitor la dialere, din pacate nu am cum sa te ajut... eu mai am putin si o sa scot dialerul de pe homescreen, adica daca vroiam sa vorbesc cu oamenii imi luam un nokia din ala cu butoane smile.gif

In alta ordine de idei m-am jucat cu un Xperia L, si vreau sa zic ca e primul telefon non-high-end pe care l-am butonat si care se misca foarte bine. Insa mi-am dat seama ca nu as putea sa ma intorc la un ecran mai mic, chiar si ecranul de 4.3" al sony-ului mi se pare minuscul...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.