Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mobil / PDA / GPS -- Pareri
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
James Kilowatt
Terminati cu tampeniile.
Dupa-amiaza asta ma duc sa ma dau pe circuitul de la Zolder cu un Ferrari Modena. Probabil pe zapada... oare ce-ar putea sa nu mearga bine? whistling.gif
James Kilowatt
LE
Bai, nu stiu care m-a lucrat la campul cuantic, da' telefonul si-a revenit.
Sa incerc oare sa dau si roata aia jos? unsure.gif
HalbaSus
QUOTE (James Kilowatt @ Feb 6 2012, 11:35 AM) *
LE
Bai, nu stiu care m-a lucrat la campul cuantic, da' telefonul si-a revenit.
Sa incerc oare sa dau si roata aia jos? unsure.gif

Da, dar dupa cum ziceam sa o faci ca un barbat... o legi cu o funie si o tragi cu o alta masina... eventual cu scuterul.
Diesel
Scuze ca ma bag peste discutia voastra amuzanta. Am gasit un site in care poti compara marimile telefoanelor: http://phone-size.com pentru ca toata lumea stie, marimea conteaza.
klm
Tranparent screen - o aplicatie care pune ca live wallpaper o filmare continua venita de la camera foto; in felul acesta puteti verifica/scrie mesaje la volan fara sa va luati ochii de pe sosea, cu conditia sa va tina telefonul.
klm
CITAT(klm @ Dec 12 2011, 08:02 PM) *
CITAT(Mircea104901 @ Dec 12 2011, 06:56 PM) *
se pare ca Sony sunt pe val; la ora asta ofera cele mai rapide update-uri Android, pe toata gama Xperia.

La acest capitol HTC este lider incontestabil; vom vedea daca isi va pastra pozitia odata cu lansarea ICS sau i-o vor fura Samsung, Sony sau altii smile.gif.

CITAT
our first round of ICS upgrades will roll out by the end of March for the HTC Sensation, HTC Sensation 4G and HTC Sensation XE, followed soon there after by the HTC Sensation XL.

Adica HTC zice (pã feisbuc) ca pana la sfarsitul lui martie telefoanele respective vor putea fi actualizate cu ICS (se pare ca HTC nu ezita sa isi pastreze pozitia de lider in ceea ce priveste actualizarile sistemului de operare; nici Samsung - care produce singurul telefon care ruleaza inghetata - nu se gandeste la o actualizare mai rapida de 1-2 luni).
In lista extinsa se afla si telefonul meu deci cred ca prin mai-iunie cel tarziu ma voi juca cu Sense 4.0 pe ROM-ul venit de la HTC.

PS: daca unul dintre aspectele pe care le cautati la un telefon este standby-ul, alegeti alte produse in locul HTC.
PPS: ecranul de la iP 4 este extraordinar (nu si telefonul in sine).
drabisan
KLM, de ce spui asta despre stanby-ul HTC-ului?
Eu am un Sensation. Cu ICS, dar l-am avut o vreme si cu 3.6. Si minuni ce face roamingul! Fara date, cu internet gratis pe ici pe colo, brusc se poate sa tina telefonul si 3-4 zile! M-am mirat si eu ca abea in a 3 seara de cind am aterizat m-am apucat sa caut incarcatorul, pentru ca in mod evident nu ar fi apucat dimineata telefonul!
Cu date always-on, 3G/4G/Wlan, bateria stock a Sensationului abea daca apuca seara. De cele mai multe ori ajungeam cu el acasa in power saving. Am gasit o baterie chinezeasca pentru el si dupa 4 luni inca sint surprins de cit poate fata de cea stock. Desi are aceiasi dimensiune si doar 100mAh in plus. Cel putin la nivelul la care folosesc eu telefoanele, sint bucuros sa il scot dimineata din priza si sa ma tina pina ma bag la somn. Bine, totul fara navigatie.

Am si un Samsung Galaxy Nexus si nu se descurca deloc mai bine. Bonus, neavind radio FM, nu cinta cele 80 de minute pe care le petrec pe drum zilnic, asa ca practic e un pic mai putin folosit decit Sensation-ul si totusi nu tine deloc mai mult. Si asta in conditiile in care are ICS cit se poate de oficial, nu ca HTC-ul.

Apropo de ICS, eu chiar nu inteleg de ce le mai ia celor de la HTC inca o luna sa arunce pe piata ICS-ul pentru Sensation, pentru ca ultimul leak din ianuarie este chiar foarte foarte bun.
klm
CITAT(drabisan @ Feb 12 2012, 01:55 PM) *
KLM, de ce spui asta despre stanby-ul HTC-ului?
[...]
Cu date always-on, 3G/4G/Wlan, bateria stock a Sensationului abea daca apuca seara.

Ti-ai raspuns singur.
Adica n-am pretentia la 1 saptamana (desi nu m-ar deranja) insa toti o ard la nivelul "am facut un telefon mai ingust cu o miime de mm" in loc sa le bage niste baterii care sa tina macar 24h fara stres pentru ca, vorba aia, ce mi-s 7 mm, ce mi-s 9...
Stiu, toate sp rezista de dimineata pana seara, atat; nu trebuie sa ne facem probleme atat timp cat se pot incarca acasa, in masina, la birou etc insa , folosite toate prostiile disponibile pe un telefon (wallpaper miscator, push, sincronizare continua, 3G non-stop etc - nu ca mi-ar crapa maseaua fara alea), 8 ore inseamna o realizare (indiferent ca telefonul se numeste HTC, Samsung sau Apple).
CITAT(drabisan @ Feb 12 2012, 01:55 PM) *
Apropo de ICS, eu chiar nu inteleg de ce le mai ia celor de la HTC inca o luna sa arunce pe piata ICS-ul pentru Sensation, pentru ca ultimul leak din ianuarie este chiar foarte foarte bun.

Probabil il testeaza temeinic, nu stiu ce sa zic.
Cica de la inceputul lui martie va fi disponibil ics pentru SGS2 (adica ramane de vazut daca Samsung se misca mai repede decat HTC), in aceeasi luna va incepe actualizarea catorva modele ale Motorola si ale Sony Ericsson (eu doar ma bucur ca, asa cum spuneam anterior, telefonul meu va primi o "portie" oficiala de inghetata).
AlexTM
Eu nu prea inteleg ce vorbiti smile.gif dar printre altele am prins ideea de consumat bateria repede.
Stiu ca sunt multe aplicatii de salvat curentu', pe Android. Aveti vreo recomandare? Pentru telefon standard, adica ne-root.
James Kilowatt
Juice Defender. Dupa cum se auto-evalueaza, da cam 50% autonomie in plus pt o utilizare light, sau chiar mai mult daca ai tot felul de chestii energofage pornite non-stop.
Si pentru telefoanele serioase exista si baterii aftermarket de capacitate mai mare, fie in acelasi format ca cea originala si capacitate ceva mai mare, fie mai groase (si trebuie schimbata si carcasa din spate) care au capacitati de 2-2.5x mai mare decat cea originala.
De exemplu LG Optimus one are baterie stock de 1500mah si a aparut una aftermarket standard (adica fix aceeasi forma) de 2400mah si inca una balena de 3500mah. Utilizat light LG Optimus one tine cam 5-6 zile cu aia originala fara date, cu una de 2400 probabil ca are autonomia unui dumbphone.
klm
CITAT(AlexTM @ Feb 13 2012, 10:15 AM) *
Stiu ca sunt multe aplicatii de salvat curentu', pe Android. Aveti vreo recomandare?

N-are rost sa-ti bati capul. Totul este foarte multumitor (drabi spunea de 3-4 zile utilizare pentru HTC - care-i considerat un telefon cu standby relativ redus - si-i confirm cifrele) doar pe gsm, vorbit si text, insa daca te-a pus dracu sa dai drumul la internet, o zi nu mai inseamna 24h ci doar 5-8-10-12h, dupa caz; oricum ar fi, pentru a putea folosi telefonul si a doua zi trebuie pus la incarcat seara.
Nu ca mi-ar fi greu sa obtin o autonomie de 2 zile insa, da-o-n pm*i de treaba, nu am luat sp ca sa stau cu luminozitatea de minim, sa actualizez manual aplicatiile; e ca si cum as activa mesageria vocala si as deschide telefonul odata la cateva ore ca sa vad de m-a sunat careva...

JK, Juice ala nu face decat sa inchida comunicatiile (3G, wifi, BT) si sa le dea drumul din cand in cand pentru actualizare, parca mai schimba stralucirea ecranului, micsoreaza frecventa procesorului atunci cand nu e folosit si... cam atat (pe toate astea le face Androidul singur - sau HTC, n-as putea spune - odata configurat); eu, unul, nu-i vad rostul.
GoldnSlitz
Frigul afecteaza bateriile, ce-i drept intr-un mod reversibil...ar putea fi si asta un motiv.

Subscriu lui klm. Si asta ar fi o mare chestie, daca producatorii nu s-ar lupta sa le faca atat de "slim". Asa cum pana la urma au scos telefoane pt varsta a 3-a, simple in functionare si cu scrisul mare, ar trebui sa ia in calcul si necesitatea unor baterii mai mari din toate punctele de vedere, sa tina o saptamana.
Aceeasi poveste mi se intampla cu camera video...plecat in vacanta prin munti ramanea fara baterie...nu tu incarcator auto!, degeaba era cu hdd mare si mica cat pumnul. Ar fi fost niste gadgeturi ca sa rezolv problema, dar atunci nu m-am pregatit.
Diesel
Temperatura scazuta afecteaza in mod pozitiv bateriile Li-Ion, care functioneaza optim intre 0 si 25 de grade. Anul trecut cam pe vremea asta, stand afara cateva ore cu telefonul intr-un buzunar exterior al gecii am ajuns cu senzorul bateriei la 3 grade si am fost tare bucuros ca astfel puteam sa butonez cat vreau telefonul fara sa il scot din intervalul optim de temperatura. In timpul verii insa a fost un cosmar, dupa cateva minute de butonat depasea 40 de grade si se consuma foarte repede bateria.

Controlul performantelor e un argument bun in favoarea root-arii telefoanelor. Temporar am renuntat la Juice Defender si am inceput sa folosesc CPU tuner cu niste optiuni timide de overclock. Am citit ca voltajul administrat procesorului se poate controla din kernel si unii au facut kernele cu voltaj mai redus. Asta creste autonomia dar instabilitatea sistemului si te poti trezi cu vreun reset din senin sau alte probleme. E posibil ca asta sa fie metoda prin care gama Optimus a castigat autonomie intre 2.2 si 2.3.

Eu chiar nu inteleg ce sens are un telefon cu autonomie mai mare de 2 zile. E chiar asa de complicat sa tii un incarcator dupa tine? Prin ce locuri ati calatorit pana acum fara surse de energie?

Acestea fiind zise, incercati sa cititi articolul asta despre baterii: http://lifehacker.com/5875162
T u d o r
Nu mai stiu daca am mai intrebat asta dar intreb acum: dintre Galaxy S2 si Galaxy Nexus care ar fi alegerea cea mai buna? Diferenta dintre ele e de vreo 200 lei in favoarea Nexus-ului. Adica el e mai scump. biggrin.gif
Diesel
Galaxy Nexus e "developer phone". Vine direct cu ICS, beneficiezi de actualizari dese si sigur va suporta urmatoarea generatie de Android, aia cu J. Sun foarte mari sanse sa mearga si cu generatia K.

In plus mai are barometru (care din pacate cica nu e util pentru prognoza meteo) si NFC (near-field communication) care se va folosi in viitor in locul cartilor de credit cu banda magnetica.
klm
CITAT(Diesel @ Feb 13 2012, 05:28 PM) *
Eu chiar nu inteleg ce sens are un telefon cu autonomie mai mare de 2 zile. E chiar asa de complicat sa tii un incarcator dupa tine?

Ce mult mi-as dori un acumulator pe care sa-l tin in priza 1 luna si sa ofere puterea necesara unui telefon timp de vreo 2-3 ani (cand le schimb cu totul pe amandoua smile.gif).
Ai dreptate, nu e complicat insa ma enerveaza sa plec de acasa seara cu 10-30% baterie iar in carciuma nu pot sa scot cablul ca sa-mi incarc smarfonu'...
CITAT(Diesel @ Feb 13 2012, 06:17 PM) *
Galaxy Nexus e "developer phone".

Cica doar cele pentru retele 3G.
Strict intre cele doua as alege Nexus datorita faptului ca e Google, Samsung datorita dimensiunilor si specificatiilor.

Cu ajutorul site-ului pus de Diesel putem compara marimea lor.
http://phone-size.com/?s=9%2C1%2C7%2C3%2C6
Am pus 2 telefoane (stanga) langa 2 hidosenii absurde care au nevoie de buzunare facute la comanda precum si palme de lopatas (dreapta).
Eu unul mai mult de ip4, Lumia 800 sau, hai sa zicem - cu foarte mare indulgenta - Galasy/Nexus S nu voi ca telefon.

Dar sigur vrei Android? Si daca da, cica-s pe teava quad-urile. Nu mai ai putina rabdare pentru ca ori merita sa iei un de-ala, ori se mai ieftinesc astealalte?
Halba_35438
Atata doar ca S2 rupe Nexusul la capitolul poze si filmari. In putere de procesare bruta Galaxy S2 sta mai bine (in mod surprinzator), Galaxy Nexus insa se misca mai bine deoarece are ICS, inca nu se stie cum se vor comporta cele doua dupa ce vor avea ambele ICS (prin martie daca e sa ne luam dupa zvonistica samsung).
NFC-ul mi se pare prea indeparat... adica nu prevad ca in urmatorii 4 ani treaba asta sa fie o chestie comun utilizabila in Romania... si as zice ca in urmatorii 2 ani nu vad prea mare viitor nici macar pt europa occidentala... Cum banuiesc ca Tudor nu va astepta 4 ani sa isi schimbe telefonul eu zic ca acest argument in favoarea nexusului e irelevant.
Treaba cu actualizarile insa e mai interesanta... eu avand LG (cunoscuti pentru faptul ca fac update la vreo 6 luni dupa ce toata lumea are deja update la versiunea urmatoare) vreau actualizari multe si frecvente. Pe de alta parte samsung nu sta chiar asa rau la capitolul actualizari, cu atat mai mult cu cat e destul de apropiat de google, si probabil vor fi printre primii care vor lansa update la ICS.
Deci la ora actuala eu ti-as recomanda Galaxy S2.

Daaaar... daca nu "te frige" schimbatul telefonului... si mai poti astepta sa zicem... pana in vara/toamna atunci eu as astepta aparitia telefoanelor cu Tegra 3 (adica quad-core manceacas). Deja s-au anuntat Galaxy S3 si Optimus 3x (dar probabil vor fi si altele pana la finele anului), care vor veni cu quad-core, ICS, ecrane de 4.7 si alte bunatati. Eu momentan cam la astea cred ca voi face upgrade... mai ales ca perioada contractuala mi se termina candva in iulie-august...
klm
CITAT(Halba_35438 @ Feb 13 2012, 09:06 PM) *
Atata doar ca S2 rupe Nexusul la capitolul poze si filmari.

Care S2 e rupt, la randul sau, de i4s care-i rupt de... un biet Nokia din 2010 care, la randul sau,... smile.gif!
Dar asta conteaza cel mai putin, ce conteaza e ca telefonul sa satisfaca trebuintele utilizatorului.

Vorbeam cu ceva vreme in urma despre dimensiuni, de ce e firesc ca un telefon sa poata fi tinut si operat cu o singura mana (mie i4 mi se pare perfect; as fi spus Desire S - care-i cu cativa mm mai mic si nu te "zgarie" cand il tii in mana pentru ca e rotunjit - insa m-ati fi considerat prea subiectiv) si despre [in]utilitatea tabletelor; iata ca un tip pe nume Joe Levi - dezvoltator de aplicatii/site-uri mobile si bloger - spune acelasi lucru (sariti direct la min 8:50 desi tot materialul este foarte interesant): adica tableta de 7" e doar un smartphone... mai mare si fara functia de telefon.
AlexTM
Si?
E un smartphone pe care nu trebuie sa-l car dupa mine pentru ca n-are telefon. Insa cand ajung acasa ma trantesc in fotoliu, apas un boton si pac, am net. Nu mai trebuie sa deschid laptop-ul, sa astept un minut pana porneste, se leaga la retea, etc etc...
E ceva la televizor despre care vreau sa aflu ceva pe net, iau tableta, apas 2-3 botoane si pac-pac, ajung pe wikipedia. Dupa care o pun pe masuta si la revedere.
Da, pot sa fac asta si cu un "smartphone cu telefon". Insa are ecranul prea mic. Nu ma chiorasc la un ecran de 3 inchi in casa. Asta fac doar afara, la munca campului.
klm
Alex, faptul ca tu gasesti justificari pentru alegerea facuta nu inseamna ca este si cea buna.
Am vazut pentru prima data acest sistem la Vaio: un buton care, odata apasat, porneste doar browserul in cateva secunde si pac-pac ajungi la wikipedia, basca ai o tastatura adevarata plus un ecran de vreo 4 ori mai mare decat o tableta (pentru ca tot ai amintit de ecran).

Ah, era sa uit, cu laptopul faci mai multe, tableta e doar pentru... "masuta si la revedere" ermm.gif ; dar daca tu esti fericit cu ea, eu n-am de ce sa zic altfel smile.gif!
AlexTM
And they lived happily ever after . . . smile.gif
E bun si laptopu si smartfonu, dar exista o mica zona in care tableta le bate pe amandoua. Daca merita sa o cumperi doar pentru asa ceva, fiecare decide.
Halba_35438
QUOTE
Care S2 e rupt, la randul sau, de i4s care-i rupt de... un biet Nokia din 2010 care, la randul sau,... smile.gif!
Dar asta conteaza cel mai putin, ce conteaza e ca telefonul sa satisfaca trebuintele utilizatorului.

Acum 5 ani as fi spus ca nici nu trebuie camera pe telefon ca oricum sunt de rahat toate camerele montate pe telefoane. Acum insa diferenta dintre o camera buna de telefon si una dintre un P&S a devenit foarte mica si un P&S pe care sa-l ai tot timpul in buzunar mi se pare foarte util. Iphone 4s are camera marginal mai buna decat SGS2 (la specificatii e identica, insa in unele teste (facute de numaratori de pixeli) iese mai bine. Utilizatorul "de rand" nu va observa diferenta dintre cele doua decat in conditii extreme.
Galaxy Nexus insa are o camera semnificativ mai slaba decat SGS2, si in conditiile in care dai o caruta de bani pe un telefon mi se pare nasol sa nu ai si o camera adecvata.
QUOTE
Vorbeam cu ceva vreme in urma despre dimensiuni, de ce e firesc ca un telefon sa poata fi tinut si operat cu o singura mana (mie i4 mi se pare perfect; as fi spus Desire S - care-i cu cativa mm mai mic si nu te "zgarie" cand il tii in mana pentru ca e rotunjit - insa m-ati fi considerat prea subiectiv) si despre [in]utilitatea tabletelor; iata ca un tip pe nume Joe Levi - dezvoltator de aplicatii/site-uri mobile si bloger - spune acelasi lucru (sariti direct la min 8:50 desi tot materialul este foarte interesant): adica tableta de 7" e doar un smartphone... mai mare si fara functia de telefon.

Asta cu operarea telefonului cu o singura mana si perfectiunea ecranului de 3.5 care e dimensiunea perfecta de acum si pana in vecii vecilor amin am auzit-o de foarte multe ori cand s-a lansat IP4s. Parerea mea e ca e o tampenie. Si smartphone-urile de 4.3 pot fi operate (functii de baza, raspuns, sunat, etc) cu o singura mana iar pentru chestii mai complexe (browsing, gaming, etc) oricum folosesti ambele maini indiferent ca ai ecran de 3.4 sau 4.7.
Diesel
AlexTM, eu exact asa folosesc telefonul cu ecran de 3.2" si Halba nu intelege cum pot sa il folosesc uneori cand in camera stau oprite si desktop-ul si laptop-ul.
klm
CITAT(Halba_35438 @ Feb 14 2012, 09:16 AM) *
Acum insa diferenta dintre o camera buna de telefon si una dintre un P&S a devenit foarte mica si un P&S pe care sa-l ai tot timpul in buzunar mi se pare foarte util. Iphone 4s are camera marginal mai buna decat SGS2 (la specificatii e identica, insa in unele teste (facute de numaratori de pixeli) iese mai bine. Utilizatorul "de rand" nu va observa diferenta dintre cele doua decat in conditii extreme.

Ba da; eu sunt bardaf cand vine vorba de fotografii insa, ca exemplu, mi-a fost suficient sa privesc imaginile din testul acesta ca sa imi fac o parere.
CITAT(Halba_35438 @ Feb 14 2012, 09:16 AM) *
Asta cu operarea telefonului cu o singura mana si perfectiunea ecranului de 3.5 care e dimensiunea perfecta de acum si pana in vecii vecilor amin am auzit-o de foarte multe ori cand s-a lansat IP4s. Parerea mea e ca e o tampenie. Si smartphone-urile de 4.3 pot fi operate (functii de baza, raspuns, sunat, etc) cu o singura mana iar pentru chestii mai complexe (browsing, gaming, etc) oricum folosesti ambele maini indiferent ca ai ecran de 3.4 sau 4.7.

Nu, nu, nu, nu, nu; m-ai inteles gresit: nu ma refer dimensiunile ecranului ci la cele fizice totale ale unui telefon. Adica:
http://phone-size.com/?s=9%2C1%2C7%2C3%2C6
Primele 2 sunt cam la fel (cu diferenta ca mie i4, desi e mai subtire, nu-mi place cum se simte pentru ca are colturi; probabil ca te poti obisnui cu el insa acum eu consider lucrul acesta ca pe un minus); diferenta de ecran este Desire - 3.7", i4 - 3.5"; al 3-lea este un aparat superb, ecranul are 3.9", dimensiuni fizice cu doar 1.5 mm mai mari decat primele 2; urmeaza telefonul a carui dimensiuni consider ca ating limita superioara pe care as accepta-o eu - doar 0.8 mm mai mult decat i4, ecran de 4".
Iar ultimul (unul dintre cele care intra in "competitia" lui Tudor), desi e doar la 10 mm lungime si 5 latime distanta de primul, mie mi se pare inacceptabil de mare.
Daca tendinta actuala a androizilor (dar vad ca si a Windowsilor) este de a mari nejustificat telefoanele (adicacome on, fac ca Alex si iau o tabletica daca vreau ecran mai mare sau o tableta de 7"), peste 3 ani de zile eu in mod sigur cumpar urmatorul iphone (cu conditia sa nu treaca si astia peste 4").

edit: anul acesta intra si Intel pe piata telefoanelor mobile iar experienta imensa a acestuia, primele procesoare propuse precum si baza imensa de aplicatii x86 va putea determina rezultate interesant pana la sfarsitul anului.
Una peste alta, eu pariez pe refacerea Wintel-ului (mai tineti minte termenul? smile.gif) pe piata mobila.
AlexTM
In link-ul ala, eu vad asa:
1) Blackberry bold
2) iphone 4s
3) Galaxy S2
4) Nexus
5) Note

Sigur la astea te refereai?


Dragos: O fi bun si 3.2, dar tot mai bun e 5" Marimea conteaza smile.gif
Apropo, smartfonu meu are ecran doar de 2.44", deci cam mititel. In comparatie, tableta de 5" mi se pare colosala.
HalbaSus
@klm, desigur ca iti dai seama de diferenta dintre poze daca pui 3 poze una langa cealalta. Insa daca ti s-ar fi aratat doar poza facuta cu SGS2 sau doar poza cu IP4 (sau doar una facuta cu Xperia Arc S, sau chiar una facuta cu LG Optimus 2x) atunci ti s-ar parea acceptabila.

Dimensiunea fizica a telefoanelor probabil nu va depasi cea a Galaxy Nexusului, deja si acesta si-a marit ecranul sacrificand butoanele fizice, iar marimea fizica a telefonului e doar putin mai mare decat cea a SGS2-ului. Note mi se pare si mie cam mare, dar e totusi un produs de nisa, adica nici nu e marketat ca telefon ci ca "telefon + tableta", adica un fel de SUV al telefoanelor biggrin.gif

klm
Alex, da.
Halba, in privinta fotografiilor iti dau perfecta dreptate smile.gif!
Vezi tu, in timp ce 4.3" e promovat ca fiind normal (nu este insa producatorii de androizi - si vad ca si cei de Windows - se dau cu capul de pereti sa convinga cumparatorii de asta iar cumparatorii sunt suficient de naivi sa-i creada), 4.7" incepe sa devina noul 4.3. Adica intre ecranul meu si ce va aparea sunt 2,5 cm+ plasticul din jur adica, aplicand putina matematica (Pitagora) => un telefon cu minim 2,15 cm mai lung si 1,25 cm mai lat (adica undeva intre Nexus si Note; adica inca o nisa la nisa?! banned.gif ).
Uitati niste domnisoare care prezinta SGS2-ul:

si dati-mi voie sa consider ca un telefon care acopera jumatate din fata e prea mare iar unul mai mare nu poate fi decat... mai mare.
Diesel
Sunt niste domnisoare mici si dragute, nu mai fi carcotas biggrin.gif

Poti sa iti iei Android la ce marime vrei tu, din pacate in telefoanele mici nu gasesti (inca) resurse suficiente. Probabil cu putin efort poti gasi un telefon cu rezolutie 320x480, maxim 3.5" si SoC cu single-core la 1GHz. Astea insa nu sunt versiunile de top si nu beneficiaza de atata atentie.

Unii spun ca Galaxy Note intra tocmai bine in buzunarul de la piept al unei camasi, acolo unde isi puneau tocilarii carnetelul si cele 3 pixuri/creioane.
Diesel
Rugile celor care trag de baterie cate o saptamana au fost ascultate: http://www.anandtech.com/show/5533/motorol...18x-the-battery
Din pacate e disponibil doar in reteaua Verizon 4G LTE... bla bla... cautati sketch-ul facut de SNL pentru detalii tongue.gif
Halba_35438
Am mari indoieli ca va tine o saptamana... decat daca dezactivezi datele (intuitia imi spune ca 4G-ul va consuma si mai multa zeama decat 3G-ul)... dar daca tot o luam pe calea asta sa stiti ca la iphone 3g tine bateria peste o saptamana... daca scoti cartela din el.
klm
Probabil ca abuzat, bateria ajunge pe la vreo 10 ore; folosit peste medie ajunge la vreo 24 iar o utilizare lejera (cu toate datele pornite) face sa-l incarci la 2-max 3 zile (am luat cifrele dintr-un review); fara date, tinut pe GSM si aprins ecranul doar cand te suna cineva eu zic ca sare de 8 zile (am zis deja ca al meu rezista 4 in conditiile alea).
Telefonul ala este exact despre ceea ce vorbeam: daca vrei 7 mm, ai razr; daca vrei si baterie care sa te tina 1 weekend de plimbat prin creierii muntilor, dai 100$ in plus si ai max-ul (care-i cu 2 mm mai gros).
Dar ramane problema domnisoarelor de care vorbeam (care, apropo Diesel, sunt foarte dragute, dar daca vorbesc la telefon, s-a terminat smecheria, nu mai vezi picatura de fata; daca tin telefonul in buzunarul din spate, nu mai vezi picatura de fund; daca il tin in buzunarul de la piept, au disparut si sanii...): razr e mai mare decat sgs2.
Diesel
Vroiam sa spun ca domnisoarele respective au maxim 1.6m si oricum n-au sani. Langa o domnisoara de 1.8m bine dezvoltata (poate artificial), telefonul n-ar parea asa de mare.
drabisan
Buna asta Diesel! Deci pare mare comparat cu o coreanca si pare mic prin comparatie cu o "mindra-soferita de offroader" din Bucuresti!
Putem extinde conceptul? Ceri banii multi pe licenta?

Oricum, mi-a mers la suflet mesajul!
klm
CITAT(klm @ Feb 13 2012, 10:03 AM) *
ramane de vazut daca Samsung se misca mai repede decat HTC

Nu s-a miscat:

ce-i drept, actualizarile sunt puse la dispozitia unui grup mai restrans, insa sunt in piata.

Apropo de o discutie anterioara: Niklas Savander - vp de marketing al Nokia - considera ca telefoanele cu ecrane mari sunt pur si simplu stupide si ca, in loc de a face ecranele (respectiv telefoanele cu totul) din ce in ce mai mari - transformandu-le, astfel, in tablete - producatorii ar trebui sa creeze noi tehnologii. (articol).

Si, apropo de Nokia, ce parere aveti despre 808 Pureview cu ai sai 41 MP? smile.gif
HalbaSus
Nu ca as vrea sa fiu partinitor (nu am nici htc nici samsung, e drept ca am avut mai demult un htc si sotia are galaxy s2) dar un update e public atunci cand... e public... acum e inca in faza de testare, ori in faza de testare stim sigur ca e la cel putin 5 producatori (Huawei (parca au si scos deja pe piata un telefon cu android 4), Samsung, Sony Ericsson si LG).

Referitor la discutia cu marimea: da, sigur ca exista o limita, limita fiind capacitatea mainii umanoide de a tine telefonul in mana si a vorbi la el comfortabil. Probabil ca aceasta marime este undeva in zona 4.7 inchi cu conditia ca telefonul sa nu fie decat cu foarte putin mai mare decat ecranul (cum e si cazul galaxy nexus). Mie personal imi plac telefoanele cu ecrane mari, degeaba are telefonul procesorul sute de procesoare si rami si internet ultra rapid daca nu pot sa vad ce fac si imi chinuiesc degetele care incearca sa nimereasca o litera mica mica (pixel density ftw) fara sa le atinga pe cele din jurul ei, DAR nu consider ca toata lumea ar trebui sa aiba ecrane de 4.8 inci, consider ca e bine ca telefoanele sa vina in diverse marimi si cu diverse performante (ca si laptopurile) si fiecare sa isi poata alege telefonul dupa nevoi.

Ahh... cat despre Nokia si cei 41 Mpx mi se pare "pure marketing" nu "pure view" desi sunt convins ca va face poze bune (si acum e lider la acest capitol) insa as fi preferat sa lanseze cei 41 de mpx pe un telefon cu windows 7.5, nu cu symbian.
klm
CITAT(HalbaSus @ Mar 2 2012, 04:57 PM) *
un update e public atunci cand... e public... acum e inca in faza de testare

"HTC Elevate, a group of lucky people that get to try out various things before they go out to the general public"
Adica astia sunt primii utilizatori ai chestiilor care vor ajunge la toata lumea, nu e vorba de niciun fel de teste ci chiar de versiunile finale; nu ca ar fi prea important (ce mi-e actualizare la inceputul lunii, ce mi-e la sfarsitul lunii? am zis ca pe mine ma bucura ca primesc o actualizare oficiala)
CITAT(HalbaSus @ Mar 2 2012, 04:57 PM) *
da, sigur ca exista o limita, limita fiind capacitatea mainii umanoide de a tine telefonul in mana si a vorbi la el comfortabil.

Mi-au cazut ochii zilele astea pe o comparatie intre iP si Samsung Note (ecran de 3,5" vs. 5.3") si vad ca poti tine Note-ul destul de confortabil cu o singura mana (80 mm latime; pana la 90-100 mm latime e ok pentru mana mea) doar ca... nu poti sa-l si folosesti.
Amintindu-mi de o imagine (dintr-un articol) prin care se explica "perfectiunea" ecranului de 3,5" (doar ca, as zice eu, centrul cercului ar trebui sa fie pe la 1/3 de baza telefonului), mi-am frecat putintel degetele pe cei 3.7": rezultatul imi spune ca ecranul e cu ~1 cm mai lung decat poate degetul meu sa acopere; sigur, nu vad nicio problema sa-l inclin putin (mai ales ca nu ai tot timpul nevoie sa faci diagonale) insa cred ca Apple nu se inseala prea tare (desi e clar ca se poate cu ecrane mai mari).
[cronologic, ar fi trebuit sa incep cu acest paragraf insa as fi distorsionat concluzia] pentru ca am vazut zilele astea o poza de-ale mele vorbind la telefon in care Desire-ul meu pare destul de compact, am privit cu atentie mai sporita cum se aseaza in mana (putin in oglinda cum se aseaza la ureche) si am ajuns la concluzia ca n-as avea nicio problema sa folosesc ceva putintel mai mare (decat cei 115x60 mm) dar... peste 2-3 ani cand apar acumulatori mai generosi (ecrane flexibile si niste windowsi mai evoluati).
CITAT(HalbaSus @ Mar 2 2012, 04:57 PM) *
Ahh... cat despre Nokia si cei 41 Mpx mi se pare "pure marketing" nu "pure view" desi sunt convins ca va face poze bune (si acum e lider la acest capitol) insa as fi preferat sa lanseze cei 41 de mpx pe un telefon cu windows 7.5, nu cu symbian.

Valoarea si importanta oricarui produs de consum (de la nasturi, la telefoane sau masini) este data de marketingul pur; nimeni nu "are nevoie" de hânshpe milioane de culori, hânshpe inci, apte sute de ppi, 3 tone de fiare, diferential nu stiu de care, þ-tronic insa ele exista si suntem facuti sa credem ca n-avem voie sa traim fara ele.
Nokia Pure este cel putin o palma data marketingul producatorilor de multe core-uri pentru telefoane (ca tot aparura acu' quadurile): "poftim un single-core care filmeaza 1080p folosind o fosila de sistem de operare"; poftim de mai explica logic de ce trebuie neaparat quad.
Mircea104901
QUOTE (klm @ Mar 4 2012, 08:17 AM) *
"poftim un single-core care filmeaza 1080p folosind o fosila de sistem de operare"; poftim de mai explica logic de ce trebuie neaparat quad.

Corectat: un single-core cu procesor video dedicat. Altfel, single core & 1080p playback = no-no. Si single core & 1080p RECORD = no WAY!!. Nici la desktopuri unde nu sunt restrictii de GHz (sau W consumati), d'apai la mobile.
Si eu sunt de parere ca sunt un big bullshit cei 41MP. Si cam ce chin sa browsezi printre poze. Cam ce pc iti trebe sa poti vedea pozele cursiv, si cam ce rata de transfer trebuie sa suporte cardul whistling.gif . Cam, cam....

Revenind on-topic: am dezinstalat ICS-ul. Nu e ce trebuie. Ok, e beta inca, dar... impresii:
e mult mai resource-hungry, in sensul ca "abuzeaza" de tot ce are telefonul; 512MB RAM nu sunt suficienti. Si pentru ce poate sistemul, nici macar single core nu mai e de ajuns.
Chrome e bestial ca browser, dar, sa va faceti o idee - instalat "consuma" peste 45MB spatiu "pe disc", iar in RAM peste 50MB !! Enorm.
Probabil aplicatiile scrise special pt ICS vor fi la fel de resource-hungry, deci telefoanele actuale.... trebuiesc upgradate smile.gifsmile.gif
Sau raman la 2.3.4, care se misca bestial dupa ultimul "tuning".
Poate si asta e unul din motivele pentru care se trage "mata de coada" cu upgradele la ICS. Poate ca-si dau seama si producatorii ca nu prea e potrivit pt. hardware mai vechi, si e greu sa-l faci sa "miste bine". Trebuie "scuturat", "usurat", optimizat, etc, etc.
In rest, ce pot sa zic de ICS e ca e misto. Arata bine, motorul grafic e excelent, au schimbat modul in care sunt afisate fonturile, fonturi noi, anti-aliasing mult mai bun (un fel de clear-type imbunatatatit, gen Apple), dar fara 1GB de ram.... mai bine Gingerbread.
cristsib
Cu aprox. aceleasi aplicatii instalate si acelasi mod de folosire, parca ma tine mai mult bateria la ICS decat la 2.3.6, care 2.3.6 tinea mai bine decat la 2.3.4. Poate si pentru ca am acel GB de care spui, deci precesorul nu merge tot timpul spre maxim.
klm
CITAT(Mircea104901 @ Mar 4 2012, 09:50 PM) *
Corectat: un single-core cu procesor video dedicat.

Probabil si rezolutia a fost aleasa pentru a nu fi nevoie de putere de calcul prea mare, dar in principiu ramane o lovitura de marketing (si cred ca premiile primite la Barcelona spun totul): niciun alt producator nu va putea spune ca a bagat in telefoane atatea procesoare pentru ca nu se poate filma full HD cand Nokia dovedeste contrariul; ah, spui ca are procesor dedicat pt camera? e ca si cum i-ai spune unui posesor de iP ca telefonul sau nu are multitasking...
CITAT(Mircea104901 @ Mar 4 2012, 09:50 PM) *
Si eu sunt de parere ca sunt un big bullshit cei 41MP.

Cica tehnologia asta este facuta pentru poze de 5 MP (ma rog, o valoare decenta: 3, 5, 8); adica setezi camera pe 5 MP, ea captureaza nu stiu cate imagini (un fel de HDR dar cu mai multi pixeli) si, in functie de un algoritm smecher, imaginea finala contine pixelii cel mai bine definiti.
Eu unul am zis ca nu ma pricep in ale fotografiei, am zis ca nu ma prea intereseaza pozele asa ca acest telefon imi e total indiferent insa promoveaza cu totul altceva decat ceilalti producatori de hardware iar asta m-a facut sa citesc cate ceva despre el.
CITAT(Mircea104901 @ Mar 4 2012, 09:50 PM) *
Chrome e bestial ca browser

Singurul plus pe care il vad eu la Chrome (versiunea de PC) e faptul ca se deschide mai repede decat FF, in rest mi se pare a fi praf. Daca Opera ar functiona la fel ca FF (addonuri, suport de flash, streaming - poate a mai evoluat de la ultima versiune testata de mine, poate odata cu html5 vor disparea diferentele), l-as decreta cel mai bun browser insa nu o face asa ca pe telefon folosesc Opera iar pe PC FF.
CITAT(Mircea104901 @ Mar 4 2012, 09:50 PM) *
In rest, ce pot sa zic de ICS e ca e misto.

Uite o intrebare interesanta: ICS e cumva bolnav?
klm
CITAT(HalbaSus @ Mar 2 2012, 04:57 PM) *
un update e public atunci cand... e public...

Multumit (sau si acum este adresat doar unei parti restranse de utilizatori: cei nordici)?
T u d o r
Daca ar fi (adica la o anumita oferta chiar sunt) la acelasi pret de achizitie ce ati alege, Galaxy S2 sau Galaxy Nexus? Stiu ca devin enervant (ma irita si pe mine propria mea nehotarare) dar saptamana viitoare am de optat si am restrans lista la cele doua. GS2 are avantajul unui ecran mai luminos si a accesoriilor mai multe si mai variate, Nexus are ecran mai mare si android "pe curat", fara touch wizuri si alte briz brizuri. In plus beneficiaza de niste dotari mai noi dar useless pentru urmatorii 5 ani in romanica. La camere S2 e iar superior dar nu ma prea intereseaza aspectul asta.
Diesel
Eu as alege Nexus fara sa clipesc, dar pe mine nu ma intereseaza camera foto iar marimea si partea software mi se par mult mai interesante blink.gif

Samsung a anuntat ieri ca ICS pentru SGS2 va fi gata saptamana viitoare, insa s-a razgandit.

Exista rom-uri custom cu ICS pentru SGS 2 si Sensation inca de la inceputul lunii februarie.
HalbaSus
Eu as alege SGS2... Touch wiz nu e o tragedie si nu te obliga nimeni sa-l folosesti. Da, vine cu oaresce bloatware dar nu excesiv de mult, nu e deranjant. Oricum nici unul din telefoane nu e rau, deci foarte grav nu ai cum sa gresesti.

P.S: Desigur peste 2 luni iti vei da palme ca nu ai asteptat sa apara SGS3, LG Optimus 4X sau HTC one X (toate cu ecrane de 4.7-4.8 si quad core Nvidia Tegra 3 si GPU cu 12 core-uri).
DRAGOS
Nexus e mult in fata la calitatea fabricatii, nu se simte asa de plastichiu ca S2-ul. In plus android-ul ala curat mi-a placut si mie. Ca minus, are un prieten nexus one si se plange ca se cam intreurpe in convorbiri, problema similara cu ce am avut eu la desire hd, dar eu zic ca e chestie de noroc, se poate intampla probabil si la S2 daca ai ghinion.

Dintre cele doua eu as lua iphone 4S laugh.gif
James Kilowatt
Cum palaria mea sa se intrerupa convorbirea... e sigur de la telefon, sau poate taie securistu' legatura cand iese la pipi?
former_ozz
Un articol interesant, desi nimic uimitor:


75% dintre userii care au iPhone/iPad au trecut la iOS5 in timp ce la ultima versiune de Android, Ice Cream Sandwich, au trecut doar 1%.

http://thenextweb.com/apple/2012/03/06/why...-is-stuck-at-1/

T u d o r
Pai in afara de Galaxy Nexus ce aparat mai foloseste ICS?
HalbaSus
HTC-urile din tarile nordice...
22nst
Galaxy S2, bineinteles cu un update!
T u d o r
Ok, deci foarte putine. Nu ca ar fi vreo surpriza ca aifonele rulz, e un accesoriu trendy pentru care un adolescent sau o adolescenta ar fi capabil sa ucida. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.