Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mobil / PDA / GPS -- Pareri
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
klm
Mai mult ca sigur, Diesel smile.gif.

Folosesc 2 conturi de mail: cel personal (gmail) si cel de serviciu (Exchange) care as avea pretentia sa se sincronizeze in aceeasi aplicatie.
Edit: Halba, probabil nu ai folosit clientul de mail al HTC sau al iPhone.
Am mai spus ca atunci cand vorbesc de Sense nu ma refer neaparat la launcher (pe OS standard oricum foloseam de ceva vreme Nova) ci la aplicatiile si serviciile care sunt integrate in acesta.

Am pus rom-ul lui SVHD cu Sense 4.1 si ICS 4.0.4.
Se simte ca functioneaza putintel mai greoi (ceea ce, probabil, se rezolva daca folosesc Nova) insa pentru moment ma delectez cu frumusetea interfetei HTC; in afara de asta si de faptul ca nu am gasit cum sa fac sa derulez desktopurile circular nu am ce reprosa.
Un lucru care imi place e faptul ca se poate debloca ecranul prin trecerea degetului peste butoanele capacitive de la stanga la dreapta, fara sa te atingi de niciun alt buton si faci gestul invers ca sa il blochezi; nu ca doar imi place, mi se pare ceva genial!

Diesel, versiunea de acum imi place atat de mult incat, daca nu apare ceva neprevazut, vreau sa o tin cel putin o saptamana dar nu zic nu unui sistem care pastreaza comoditatea interfetei actuale si aduce un plus de viteza.
getodac
Am si eu o problema ciudata cu telefonul meu S2. Cand sunt conectat la 3G de la Orange nu pot deschide nici un fisier video online idiferent ca este vorba de youtube, facebook sau dropbox... in timp ce daca sunt conectat la wi-fi aceleasi fisiere se deschid imediat si ruleaza fara nici un fel de lag. Am android 4.1.2 si telefonul nu este rootat si inafara de fisierele video pe 3G restul merge ok... Ce ar trebui sa fac?
drabisan
Succes cu reclamatie la Ora!
Daca nu esti tu vreun ghinionist sa te fi bagat ei prin vreun blacklist sau sa nu iti fi limitat viteza la modul agresiv...cel mai probabil au comis-o ei si au omorit din greseala multimedia pe 3G-ul lor. Si asta cel mai probabil o vor rezolva-o repede singurei.
Ca daca ajungi sa-i suni...te vor pune sa resetezi telefonul, te vor pune sa verifici un milion de setari si apoi vor incepe sa sape pe la ei prin sisteme...

Ca sa fii tu sigur ca nu e ceva zapacit in telefon (putin probabil dar nu imposibil) fa un tethering si leaga-te cu laptopul la wifi-ul telefonului (daca S2-ul o putea sa fie AP...) si vezi daca asa iti merge youtube...
getodac
Multam fain Darbasian,
Am urmat indicatiile tale si am facut tethering cu un S1 care s-a conectat la reteaua mea dar nu a putut deschide nici macar o pagina de google in timp ce eu eram conectat AP la S1 puteam deschide inclusiv youtube video... asa ca am sunat la orange, le-am explicat problema mi-au trimis noi setari pe care le-am instalat si dupa restart totul merge perfect inclusin tethring-ul cu S1. Inca o data multumesc thumbsup.gif
Mircea104901
Klm - cand o sa iti schimbi telefonul, iti recomand un Sony. Dupa cerintele pe care le-ai formulat, se pare ca ti s-ar mula ca o manusa. (din punct de vedere al customizarii Android din fabrica - adica are de toate: dialer inteligent, butoane customizabile in status bar, integrarea cea mai buna (nu o zic eu) cu fecebook si altele similare, Microsoft Exchange ActiveSync, baterii bune - adica tin cel putin o zi indiferent cat freci telefonul, etc). Toate astea fara sa instalezi tu nimic. Fara "arderi" de rom, etc. Nu are interfata Sense (ios wannabe) sau TouchWiz-ul scris de indieni. E similar Goagal Edisan. Unul care are raport calitate pret foarte bun e Xperia SP (e "numai" dual-core la 1,7GHz, dar care se misca mai bine decat S3).

Intr-un final azi m-am induplecat sa fac update la 4.2.2 (dupa ce a mai aparut un update intre timp, primul cu 4.2.2 de la Sony e de ceva vreme pe piata, si ma tot sacaia sa-l instalez). Zic induplecat, pentru ca nu prea aveam motiv sa fac update de la 4.1.2. Telefonul functiona ireprosabil, si nu aveam motiv decat ca au mai optimizat ceva pe la camera foto, care oricum fusese "reparata" intr-un update anterior. Referitor la update-uri, se pare ca Sony s-au pus in miscare, pentru ca anul asta am primit pana acum 4 actualizari (inclusiv OTA), si cred ca au fost primii care au dat drumul la 4.2.2.
HalbaSus
Apropo de sony, dupa cum ziceam acum ceva vreme de ceva vreme am un telefon "suplimentar" (inca nu i-am gasit nicio intrebuintare in afara de a-l testa, posibil sa-l vand), un sony xperia L (telefon din gama de mijloc, nici entry level dar nici high-end).

Impresii:
- Designul e interesant, nu pot sa spun ca m-a cucerit dar e OK, creaza impresia ca are ecran "edge to edge" deoarece ecranul e "ridicat", acest lucru face telefonul relativ gros (dupa standardele actuale) dar nu e deranjant.
- Ergonomia e OK, butonul de power pus pe mijloc mi-a fost cam peste mana dar asta probabil e o chestiune de obisnuinta.
- Ecranul... well... e mic... 4.3" dar am avut probleme serioase in folosirea tastaturii, am schimbat pe swiftkey si a devenit suportabil dar tot mi s-a parut ca as mai avea nevoie de mai mult ecran. Stiu ca suna ciudat sa spui despre un ecran de 4.3" ca e mic (S2 cand a aparut era considerat "gigantic" cu acelasi ecran) dar dupa ce ultimele 2 telefoane au avut ecrane de 4.65 respectiv 4.7... 4.3 mi se pare mic, se pare ca aia 0.4" conteaza smile.gif
- Software, si aici e partea unde m-a surprins, este cea mai buna optimizare a androidului pe un sistem non-nexus pe care l-am vazut. Clar superior mizeriilor gen touchwiz sau sense. Are oaresce bloadware (si multa integrare cu produse sony) dar nimic care sa te deranjeze. Telefonul se misca pe alocuri mai bine decat un S3 (cu rom stock).

Concluzii:
- Desi e un telefon bun nu as da banii pe el liber de contract, costa vreo 1000 RON la liber, iar la 1400 RON deja se gaseste Nexus4. Dar asta nu e vina sony-ului ci a nexus-ului, practic nu exista alt telefon pe care sa merite sa il iei la liber in afara de nexus4.
- "La abonament" e cu totul altceva, in primul rand pentru ca la abonament nexus4 are niste preturi obscene si devine automat o alegere gresita.

P.S: @klm si eu sunt de acord cu Mircea, cred ca ti-ar placea un sony, poate chiar asta, e mic (prea mic ?), incape usor in buzunar, are dialer prietenos, integrare facebook si se misca foarte foarte bine.
Mircea104901
Azi am updatat Nexusul 7 la Andoid 4.3. Hmmm.... Se misca bine. Parca ar fi alta tableta (cel putin la prima impresie) - browserul se misca mult mai bine, si nu mai "agata" la paginile incarcate (adica mari, cu mult js). Daca intr-adevar asa stau lucrurile (voi vedea in zilele urmatoare), atunci 4.3 chiar e un "project rama" teehee.gif fata de 4.2.2.
HalbaSus
Eu am facut update la toate cele 3 nexusuri (4,7,10) la 4.3 si sincer nu am simtit nicio diferenta. La nexus7 insa e posibil ca anumite update-uri sa strice performantele ca apoi alte update-uri (sau pur si simplu un reset to factory defaults) sa repare problema. Eu am avut o experienta opusa cu nexus7, cand am trecut de la 4.1 la 4.2 a inceput sa aiba lag... dupa un reset to factory defaults si-a revenit in simtiri... daca nu ai dat reset dupa update la 4.2 e posibil ca imbunatatirea sa nu fie de la update-ul la 4.3 ci pur si simplu sa fi "reparat" ceva ce s-a stricat la update-ul 4.2.
James Kilowatt
Ba, si eu simt ca 4.3 merge mai bine la nexus 7 decat versiunea anterioara. Aia anterioara mi s-a parut ca merge mai prost decat cea cu care a fost livrata... iar acum, cu ultimul update a revenit la viteza normala.
HalbaSus
QUOTE (James Kilowatt @ Aug 8 2013, 05:48 PM) *
Ba, si eu simt ca 4.3 merge mai bine la nexus 7 decat versiunea anterioara. Aia anterioara mi s-a parut ca merge mai prost decat cea cu care a fost livrata... iar acum, cu ultimul update a revenit la viteza normala.

Asa, deci dupa ce ai facut update-ul de la versiunea initiala (4.1) la versiunea anterioara (4.2) si ai observat ca merge mai prost... de ce nu ai apasat pe "reset to factory defaults ?". Nu stiu exact ce s-a intamplat la trecerea dintre 4.1 si 4.2 dar stiu ca a fost ceva naspa, nexus7-le a inceput sa aiba lag, galaxy nexus facea "hot reset"-uri (d-alea pe care nu le observi, ca nu se reseteaza de tot sa ajunga sa-ti ceara codul pin... dar totusi se reseteaza) de 3-4 ori pe zi fara absolut nici un motiv... ambele probleme (atat lag-ul de la nexus 7 cat si resetarile de la galaxy nexus) au fost rezolvate de un "reset to factory defaults"). Ca sa preiau ceva din retorica android-haterilor si apple fanboyurilor o sa spun ca acest comportament e foarte similar cu cel de la reinstalarea windowsurilor (dar si al linuxurilor daca stau sa ma gandesc), in care desi e perfect fezabil teoretic sa instalezi o versiune noua peste o versiune veche... in practica nu e recomandat. Drept urmare la telefon cand a aparut 4.3 am facut flash curat (fara OTA, fara sa pastrez datele, sters totul si luat de la zero (ma rog, aproape zero, pentru ca el mi-a instalat toate programele, mi-a preluat toate contactele, toate pozele, si tot ce mai aveam salvat in cloud). La tablete am fost prea lenes si am facut update OTA... a fost totul OK, nu s-a stricat nimic, deci e bine.
James Kilowatt
QUOTE (HalbaSus @ Aug 8 2013, 06:54 PM) *
Asa, deci dupa ce ai facut update-ul de la versiunea initiala (4.1) la versiunea anterioara (4.2) si ai observat ca merge mai prost... de ce nu ai apasat pe "reset to factory defaults ?".


De lene... adica, mai exact, era legat de contul fiica-mii, care n-are legat de el nicio carte de credit, paypal d-astea. Si ii uitasem parola... si pe urma am uitat si sa mai fac factory reset.

Apoi, dupa ce a stat degeaba un timp, intr-o zi am zis hai sa incerc sa vad daca merge theteringul la operatorul meu maret. Am facut hotspot din chinezaria de smartphone si am conectat nexusul... si a mers. Si in cateva minute mi-a halit fara sa ma intrebe de sanatate juma' din cantitatea mea de date.... ca sa faca upgradeul la 4.3. Insa macar a meritat, merge bine biggrin.gif
drabisan
Unuia din cele doua N7 si eu i-am pus 4.3 pe curat. Din alte motive decit agatatul. Si a cistigat urias in viteza.
Celuilalt, mai putin folosit, i-am dat voie la OTA si a cistigat si ala mult mult in viteza.
Prin tirg umbla vorba ca s-a fi implementat un fel de trim pentru storage care storage era cauza pentru care N7 "imbatrinea".
Una peste alta da, 4.3 e o evolutie majora pentru viteza Androidului.

Spectaculos insa a fost pe Galaxy Nexusul meu. Il folosesc zilnic din nov 2011 (sau decembrie, una din doua). Nu l-am resetat niciodata pe motive de aplicatii puse cu minuta si mi-e extrem de lene sa refac povestile alea mari consumatoare de timp. Si, desi nu era lent nici cu 4.2.2, acum e spectaculos. Si nu e din cauza ca ar consuma 4.3 mai putin RAM. Inca incerc sa-mi explic cauza pentru care totul e mai rapid considerabil.

Ce mi-a placut e ca in nici unul din cele 2 cu OTA nu a existat vreun consum de baterie suplimentar post upgrade. Totul a fost transparent. In cazul celui pe curat era previzibil, ca pina si-a adus toate albumele cu poze si muzica si alte alea a durat ceva si bateria a suferit ceva vreme...
James Kilowatt
Intrebare pentru oamenii destepti:

Se da o chinezarie cu procesor MTK dual core 1Ghz, rami 512Mb si Android 4.0. Sa presupunem ca vreau sa il transform in GPS dedicat, fara alte functii. Sa fie deci cat mai rapid pentru treaba asta: sa booteze repede si sa calculeze repede ruta.
Sa presupunem ca e in continuare nevoie de SIM/date ca sa functioneze chestiile gen Waze. Insa trebuie sa mearga si offline, adica sa mearga Igo sau ceva similar.

intrebarea e: mai degraba pastrat ROM-ul oficial, rootat si eliminat la maxim tot ce e inutil (inclusiv servicii google)? Si daca da, care?

Sau rom custom? Si daca da, care, care sa vada si GPS-ul? Si ce soft de navi ar merge pe el?
Diesel
ROM-urile bazate pe AOSP, asa cum sunt AOKP si CyanogenMod vin fara serviciile google, alea trebuiesc instalate separat. Daca nu vrei Google Maps, te poti lipsi de ele.

Problema este ca pentru chinezaria ta, nu prea ai optiuni legate de ROM. Cel mai simplu ar fi sa ai root si sa instalezi Titanium Backup sau o unealta similara care dezactiveaza bloatware. Daca pe vreun ROM nu merge GPS-ul, mai bine cauti altul.
James Kilowatt
Ideea e sa dezactivez mai mult decat bloatware (in mare deja l-am dezactivat), as incerca chiar sa dezactivez servicii utile unei utilizari normale, insa inutile in cazul meu, gen clienti de mail sau chestii d-astea. Insa nu ma pricep suficient ca sa stiu care sunt alea...
James Kilowatt
Intrebare si mai de baraj: se poate pune windows ce/mobile/wp pe el? Adica, pe chinezarie? Si sa si mearga GPS si eventual datele?
former_ozz
Cica nu, Windows mobile merge numai pe niste armuri mai vechi:
http://stackoverflow.com/questions/914778/...u-architectures
HalbaSus
Daca te poti lipsi de chinezarie si sa o tii tot timpul in masina atunci poti sa faci niste chestii foarte misto cu ea.

Chiar ieri citeam un articol in care un baiat transformase un HTC vechi cu android 2.3 intr-un fel de "carputer". Avea urmatoarele functii:
- inregistra ruta (cu ceva tracker pentru jogging)
- filma ruta (pentru a avea dovezi in cazi de accidente, etc)
- navigatie
- muzica (streaming prin bluetooth catre un FM transmiter)

Totul era destul de simplu si automatizat, cand pornea masina (si telefonul primea alimentare) atunci se trezea din somn si incepea sa faca de toate (inregistreze ruta atat pe gps cat si video) si sa faca streaming la muzica. Cand se oprea masina (si alimentarea) atunci le oprea pe toate astea. Nu avea nevoie de wifi pentru ca toate programele mergeau si offline, insa mi se pare ca cel care facuse acest set-up avea un profil tasker pe telefonul "principal" in care daca detecta bluetoothul telefonului de masina atunci pornea un hot-spot wifi ca sa aiba si ala net, scopul internetului mi se pare ca era pentru navigatie, deoarece nu folosea un soft de navigatie offline.

Pe langa log-ul de traseu si filmare, eu as mai adauga si un log cu torque pe OBD2, mai ales ca petrolierul tau stie de frica inregistrarilor smile.gif.

James Kilowatt
Nu suna rău.
De exemplu ar fi cool sa știe sa facă înregistrarea video în bucla.
La mine cam asta ar fi intenția, să rămână chinezaria în mașină. Însă ar trebui și o soluție cât de cât estetica de fixare
HalbaSus
Uite si linkul cu tipul care a transformat un telefon vechi intr-o chestie de inregistrat chestii prin masina:
http://hackerspace.lifehacker.com/android-...-cam-1035905370
Mircea104901
Urmasul lui Xperia Z e pe drum. Se pare ca va fi lansat de 4 septembrie. Si va avea specificatii de top, nu ca ar fi necesare. De exemplu filmarea 4k... nu stiu cati aveti vreun display capabil de ada ceva, daramite TV 4K. In 4K fiecare cadru are ~8MPx, adica dublu decat HTC One. thumbsup.gif
James Kilowatt
Apropo de chinezarii, am o problema care incepe sa ma enerveze:

Periodic, cam 1-2 ori pe zi, tastatura se seteaza singura pe "google voice typing" in loc de swiftkey. Are cineva idee unde-i problema?
HalbaSus
In mod normal, google voice typing coexista cu orice tastatura pui tu, adica sunt bifate amandoua, google voice typing nu e tastatura... ci, asa cum ii zice numele, e chestia aia in care tu vorbesti si el scrie (spre surprinderea mea functioneaza binisor in romana, daca ma limitez la cuvinte din DEX (alea pe care le cunoaste si mandea, nu chiar toate cuvintele din DEX) pot scrie un mail intreg doar vorbind (nu intelege nume de marci, cuvinte in engleza, etc)). Deci acolo unde selectezi tastaturile tot timpul e bifat si Google voice... si tastatura ta (SwiftKey in cazul tau). Nu inteleg unde e problema, vrei sa zici ca atunci cand dai pe o casuta sa bagi text nu iti apare nicio tastatura, poti doar vorbi ?

P.S:
Ai folosit cumva SwiftKey Cloud Beta ? Daca da, atunci trebuie sa dezinstalezi Cloud Beta si sa lasi doar ultima versiune de swiftkey (care cuprinde functia Cloud). Eu am folosit SwiftKey beta la toate device-urile si dupa ce Cloud-ul a intrat in versiunea oficiala facea urat si imi schimba tastaturile.
James Kilowatt
Nu, imi apare tastatura normala din android chiar daca in settings apare activata google voice typing.

Am swiftkey simplu, versiunea full, nu cea gratuita.

Unul din factorii care il "dezactiveaza" uneori e conectarea la computer cand se activeaza transferul prin usb si se unmount cardul SD. Swiftkey spune ca are nevoie de SD ca sa mearga... uneori. Alteori apare in continuare layoutul swiftkey chiar si cu SD-ul unmounted insa nu merg predictiile, si revine la normal cand deconectez usb-ul. Iar alteori cand conectez usb-ul swifkey nici nu mai apare ca optiune in settings la input, de parca ar fi dezinstalat complet.
Ce-i mai deruntat e ca pare sa se comporte diferit dupa starea vremii, acum merge acum nu, uneori dispare din senin, uneori dispare cand conectez usb-ul alteori nu, uneori dispare de tot, alteori doar e dezactivat ca fiind optiunea by default, alteori merge insa dispar doar predictiile, etc...
HalbaSus
Ce fel de om esti tu ? conectezi telefonul la USB ca sa transferi fisiere ? E normal ca swiftkey-ul penalizeaza asemenea greseli... Ce ? te crezi in anii 90 ?
Ahh... si apropo, Diesel, care umbla prin zone dubioase ale internetului a gasit viitorul tau smartphone. E primul smartphone dual-sim pe care nu mi-ar fi frica sa-l cumpar (nu as renunta neaparat la un Nexus pentru el, dar m-ar pune pe ganduri): http://en.oppo.com/products/r819/ Momentan e la preorder, poti lua doar varianta mai mare de 5" cu ecran 1080p, nici aia nu suna rau, insa asta parea sa aiba tot ce trebuie.
Diesel
James vrea sa fie si cu sufletu'n rai si cu usb-ul in telefon. Pentru binele tau, sper ca nu folosesti optiunea aia din Androidul stock de "move to SD" sau "install to SD" pentru ca atunci ai nevoie de alt telefon. Si intr-adevar, in afara de Oppo de mai sus, nu merita nici un alt dual-sim.
James Kilowatt
Ultimile mele dual simuri au meritat biggrin.gif

Nu, nu instalez nimic pe SD, n-am nevoie, e arhisuficienta memoria interna.

5" mie mi se pare cam mult, acum am 4,7 si mi se pare nitel prea mare. Am avut 4,3 si poate era o idee prea mic, insa mai aproape de idealul meu. Probabil 4.3-4.5 mie mi s-ar parea perfect. Si au aparut deja chinezarii de 4.5 cu rezolutii 720p, ceea ce mi se pare absolut decent.
Diesel
La 4.65" am dificultati sa ajung in coltul din dreapta sus cand il tin in mana stanga si primele saptamani ma simteam jenat in plublic sa il tin in mana. Acum mi-a trecut.
HalbaSus
Eu timp de o saptamana am folosit xperia L de 4.3 dupa ce fusesem obisnuit cu 4.7... mi s-a parut enervant de mic.

QUOTE
Ultimile mele dual simuri au meritat biggrin.gif

Ai primit la vre-unul update de soft de la producator ? Exista ROM custom disponibil pentru vre-unul din ele ? Faptul ca "si-au facut treaba" nu inseamna automat ca au si meritat.
Oppo R819 va avea 4.7" dar uitandu-ma la marginile laterale probabil e mai ingust decat telefonul tau actual de 4.7"... are quad core, 720p, are android stock , sanse mari de a primi update-uri in continuare si ai o comunitate care sa faca ROM-uri in caz ca nu primesti update de la producator (din start vei avea 2-3 ROM-uri disponibile).
James Kilowatt
Atentie, Oppo are si un model mai vechi si mai performant decat R819, care are 2GB rami si ecran 5" full HD -1080p - Oppo Find 5. R819 e versiunea de-tunata low-cost. Era deja disponibil cand l-am luat pe al meu insa nu vreau 5".

R819 e cam ce am eu, doar ca e inca indisponibil si deja cu 100€ mai scump biggrin.gif . In rest are exact aceleasi specs, cu exceptia faptului ca e mai subtire - 7.3mm in loc de 10. Insa are si baterie mai mica, 2000mah fata de 2500.

Updateurile si rom-urile custom iar nu ma intereseaza, nu ajunge niciodata androidul atat de vechi incat sa nu mai mearga aplicatiile inainte sa arunc oricum telefonul. Oricum, la asta actual a existat un update de la 4.1 la 4.2, insa al meu a venit cu 4.2 direct. La alea vechi n-am avut.

La noi nu s-a descoperit inca telefonul sponsorizat la abonament, si Nexus 4 e 469€ in Belgia (sunt complet tampiti, in Germania e fix 100€ mai putin, si sunt la o aruncatura de batz). Gunoiul meu costa acum 180€ daca il cauti atent, si prin prisma asta, isi merita banii. N-are 2GB de ram insa nici Nexus n-are dual sim biggrin.gif Depinde ce te intereseaza... E ca si cum ai compara logan MCV cu Serie 3, fiecare are alta clientela. Eu sunt client de Logan la telefoane, pentru mine merita daca isi fac treaba.
Daca maine scoate unul un dual-core la 800mhz care sa aiba autonomie dubla, si eventual o idee mai ieftin, l-as cumpara fara sa ezit. Ecranul sa fie fain, si sa mearga bine retelele (wifi si 3G) in rest nu ma intereseaza nimic altceva.
Cand o sa se inteleaga si belgacomul cu primaria bruxellesului in privinta antenelor 4G (deocamdata se bat si au ajuns sa se si injure in conferintele de presa), poate o sa ma gandesc si la un 4G, altfel chinezaria e perfecta smile.gif
solmar
Nexus 4 e 469€ in Belgia??? Pai e mai scump decat aici... Vreau sa nu ma mai mire nimic... dar zilnic am surprize.
James Kilowatt
Sunt curios daca s-a vandut vreunul in Belgia... tinand cont ca in Germania e 369 in magazin... si ca toti belgienii au masina si benzina de la patron biggrin.gif
Diesel
Am discutat despre Oppo Find 5 in alt context acu vreo 10 pagini. Am inteles si acceptat problema ta legata de dual-sim si ti-am facut o recomandare pe masura. Daca tie iti convine softul cu care vin chinezariile tale, foarte bine. Sunt sigur ca sunt si alte buguri in afara de problema ta cu tastatura. In plus, Androidul merge pe un ciclu destul de rapid de dezvoltare si daca urmatoarea versiune va avea o functie de care ai nevoie, va trebui sa schimbi telefonul sau sa schimbi rom-ul. La Oppo vei putea cu siguranta sa schimbi rom-ul.

Legat de autonomie, americanii spun ca MotoX este primul Android care tine la o zi intreaga de utilizare intensa, fiind totodata este complet functional si placut de utilizat. Din pacate este disponibil doar acolo pe pamantul fagaduintei.
HalbaSus
QUOTE
La noi nu s-a descoperit inca telefonul sponsorizat la abonament, si Nexus 4 e 469€ in Belgia (sunt complet tampiti, in Germania e fix 100€ mai putin,

Cu 100 euro mai putin era acum vreo 2 luni... acum e cu fix 200 euro mai ieftin (cu transport cu tot) ca urmeaza sa apara urmatorul nexus si s-a mai scazut 100 din playstore... Si asta nu doar in germania ci in toate tarile care au playstore. Evident ca nici romania nici belgia nu are playstore... uite un punct comun intre cele 2 tari.
Diferenta majora de pret intre tarile cu playstore si restul planetei e vina LG-ului... LG-ul a zis ca unde nu exista playstore il vand cu cat vor ei... adica aproximativ dublu fata de cat il vinde google (OK, LG nu castia nimic dupa vanzarea telefonului, google castiga). La noi evident ca problema a fost fentata, si sunt convins ca majoritatea nexusurilor vandute in afara retelelor de telefonie mobila sunt aduse din tari cu play store, eu l-am importat pe al meu din spania, dar spre exemplu maica-mea care si ea are nexus 4 l-a achizitionat de pe un site din romania, si nu era cu mult mai scump decat pe play store-urirle din europa.
Oppo Find 5 e greu de justificat, e scump, e mare, nu e nexus... meeh...
Insa varianta de 4.7" la 250 euro costa cat un nexus... si are dual sim... si android stock.
former_ozz
QUOTE
si Nexus 4 e 469? in Belgia


Ciiiit?
https://play.google.com/store/devices/detai...A&gclsrc=ds

E 199 ala de 8 si 250 ala de 16. USD. Fara nici un plan/contract.
Diesel
Dincoace de cortina de fier este cam asa
QUOTE
Sorry! Devices on Google Play is not available in your country yet.
We're working to bring devices to more countries as quickly as possible.
Please check back again soon.
former_ozz
Pai e o oportunitate de afacere smile.gif

Oricum ca nu e disponibil e una, ca e 469E pentru un produs de 250$ e cu totul altceva. Inteleg 100$ in plus pentru deranj.
James Kilowatt
Noi avem taxe, VAT si alte cacaturi daca incercam sa le aducem direct de la voi, sau de la chinezi. 469€ e la mediamarkt, iar 369 era la tot ka mediamarkt Aachen, la 15km de granita belgiana. Nu vb de pret de googlestore, care ar refuza sa livreze in Belgia, ci de pret de aprozar unde poate face cumparaturile orice gospodina indinferent de nationalitate si resedinta, unde mai platesti in plus si doi metrosexuali enervanti dati cu gel care sa te "indrume".

@Diesel
Nu mai am bugul cu tastatura. Am reinstalat Swiftkey si merge fara probleme acum. For some reason aplicatia in sine era instalata in memoria interna si o parte din date pe SD.
Ciclul de dezvoltare a androidului o fi rapid, insa nu suficient de rapid incat updateurile sa fie critice, cel putin in viziunea mea. La mine un telefon tine 12-18 luni. In timpul asta pot aparea 3 versiuni noi de android, insa merg si alea vechi. oricum, cum spuneam, deja dau si chinezii updateuri, chiar daca nu la fel de rapid. Mai mult, nu intotdeauna updateurile sunt fericite, pe Nexus 7 am avut 3 pana acum, si 33% din ele au fost proaste biggrin.gif 4.2 chinezesc (asta am acum) merge mai bine decat 4.2 pentru Nexus 7.

Singurul bug pe care l-am descoperit pana acum e faptul ca nu reusesc sa rulez Igo versiunea pentru S3 (de la maestru Halbasus), ci doar pe aia veche "pirat" care arata uratel. Insa oricum pe telefon prefer waze, asa ca... Cand in sfarsit vor disparea taxele de roaming la date, (parca la anul) probabil telefonul actual va deveni navigator/carputer dedicat si renunt la celalalt pe baza de winCE.
Probabil si loganul MCV are unele defecte, insa sa fie sanatos. Cara muraturile si porcul, atunci e bun. La mine ruleaza browserul, aplicatiile de mail si alea de socializare, dialerul, waze/maps si torque, e beton. De asta spuneam ca un dual core la 800mhz mi-ar fi de ajuns si as da la schimb viteza in detrimentul autonomiei la fel cum unii sunt gata sa sacrifice performantele in detrimentul spatiului de exemplu .
A, si face si poze HDR biggrin.gif
Diesel
Tu tii Nexus 7 pe 4.2 in loc de 4.3? de ce?

De asemenea, folosesti aplicatii de socializare? Halba zicea ca esti complet impotriva biggrin.gif

Am vazut ca igo are cate un apk pentru fiecare rezolutie. Sper ca ai incercat cu versiunea corecta.
James Kilowatt
Am incercat versiunea 1280x720 (asta e rezolutia mea), insa nu vrea. Merge in schimb aia veche de pe chinezaria cealalta (960 x 540), in "mod fereastra" adica doar pe o bucata din ecran.

Nu mai tin 4.2 pe nexus 7, acum am 4.3, voiam doar sa spun ca atunci cand am facut update de la 4.1 la 4.2 am inceput sa mearga mai nasol decat inainte, deci nu toate updateurile sunt ... inspirate, chiar si daca sunt oficiale.
Pe telefon am 4.2 in continuare. A fost lansat cu 4.1 si apoi a aparut un update la 4.2 chiar daca e chinezesc, si merge acceptabil, chiar si daca e chinezesc teehee.gif

Daca vrei pot face un benchmark ca sa iti faci o idee despre ce poate, zi-mi doar pe care il preferi.
Diesel
La trecerea de la 4.2 la 4.3, telefonul meu a pierdut cam 5% din puncte la benchmark, dar a devenit mult mai utilizabil. In paralel cu asta am renuntat la Chrome si am inceput sa folosesc Firefox. Majoritatea cazurilor cand asteptam dupa el era atunci cand foloseam Chrome sau deschideam o alta aplicatie imediat dupa Chrome.

Se stie despre Nexus 7 ca storage-ul intern nu e grozav si dupa mai multe scrieri raspunde prost. Daca ai facut upgrade de la 4.1 la 4.2 fara wipe, e posibil sa fi fragmentat prea mult storage-ul. 4.3 rezolva asta cu suport corect pentru TRIM.

Nu ma bag la benchmarks, pentru ca telefonul meu iese rau smile.gif
James Kilowatt
Ai incercat photon browser, cu suport flash? La mine cu flash activ merge, insa cam in reluare.

LE
Io-te ... e incredibil de bun rezultatul la benchmark, avand in vedere feelingul. Insa are 4/7, fata de chrome/mozilla care au 1/7 la html5. Insa e greoi si greu de utilizat... doar daca n-ai incotro.
HalbaSus
posibil sa fie de la flash... Benchmark-uri ăla testează și flash, daca nu ai flash pe telefon atunci sare peste test și nu primesti nimic... Dacă ai, face testul și primești puncte... La final se adună punctele.
klm
Nu stiu altii cum sunt insa eu abia astept sa apara iPhone 5S in magazine (mai ales ca de luna aceasta sunt liber de contract smile.gif).
M-am uitat cu atentie la imaginile cu marginile si imi par a fi la fel ca ale lui 4S (cu toate ca si la cele mai recente modele de 5 am auzit ca nu se mai zgarie atat de usor).

AlexTM
Nici eu nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt in continuare multumit de BB-ul meu din 2010 smile.gif asa ca nici nu ma gandesc sa-l schimb.
HalbaSus
Deci 5s e fix ip5 cu cateva upgrade-uri interne (procesor mai rapid, camera mai buna, fingerprint scanner, etc... apple nu schimba suplychainul decat odata la 2 ani (si nici atunci nu arunca nimic ci le recicleaza), ca asa se fac afaceri bune. Deci stai linistit 5s e fix la fel de zgariabil ca si 5-ul... daaaaar... poti sa ti-l iei hauriu biggrin.gif
Eu as zice sa te uiti la 5c, e cam ce vroiai tu, 4s cu ecran ceva mai mare (defapt nu e cu mult mai mare, ca din 3:2 au trecut la ceva gen 16:9 (stiu ca nu e 16:9 ci ceva format ciudat, dar e mai apropiat de 16:9 decat de 3:2) si carcasa de plastic (care nu se zgarie, nu se sparge). Ok, husa e o gluma proasta dar in rest daca vrei un telefon rezistent cu iOS... Bine... probabil 5c va costa mai mult decat un Nexus4, ceea ce e blasfemie, dar asa-i la apple.
Mircea104901
QUOTE (HalbaSus @ Sep 11 2013, 10:39 AM) *
Bine... probabil 5c va costa mai mult decat un Nexus4, ceea ce e blasfemie, dar asa-i la apple.

Din cate stiu 5c liber de contract e vreo 599 EUR in DE turned.gif Deci ca si $: iP5C=2xN4 teehee.gif
Are balta pesteeee...... banned.gif
klm
CITAT(HalbaSus @ Sep 11 2013, 04:39 PM) *
Deci 5s e fix ip5 cu cateva upgrade-uri interne (procesor mai rapid, camera mai buna, fingerprint scanner, etc...

Scuza-ma dar care e diferenta dintre Nexus S si Nexus 4? Nu un procesor mai rapid si camera relativ mai buna?
Doar de aia e un telefon mai nou...
HalbaSus
Deci acum cateva pagini ziceai ca iphone5 e suficient de rapid pentru orice si ca nu trebuie nimic mai rapid (defapt tu ziceai asta despre iphone 4s, dar o sa presupun ca e valabil si pentru ip5). Nu iti placea iphone5 pentru ca e aluminiu si aluminiul se zgarie. Iphone5s e fix ca iphone5 dar cu procesor mai bun, in rest e fix aceasi carcasa, fix acelasi aluminiu (acum poti alege si variana pe auriu ce-i drept).
Deci presupunand ca procesorul nou nu are puteri miraculoase ce previn zgarierea aluminiului cu ce e mai bun iphone5s PENTRU TINE? Ca de viteza suplimentara nu aveai nevoie din moment ce erai multumit cu viteza 4s-ului, iar singura nemultumire fata de ip5 (carcasa de aluminiu) nu a fost rezolvata.
Eu inteleg ca iti place iphone-ul, inteleg ca vrei sa-ti iei iphone-ul nou, nu ala care a aparut in 2011, si mai stiu achizitionarea unui gadget nu e neaparat o chestie care sa tina de logica (si eu am declarat ca nu voi cumpara nexus4 ca e facut de LG si are spate din sticla, ca nu voi cumpara nexus 10 ca tabletele de 10" sunt inutile, etc... si acum tastez acest mesaj de pe nexus10 si am in buzunar nexus4...) dar conform afirmatiilor tale de pana acum ar trebui sa iti iei iphone4s (sau 5c).
Diesel
5S e cel mai bun, are camera foto zomg si e cool. Pacat ca de la 10 metri cand il tii la ureche nu va sti nimeni daca ai 5 sau 5S, doar daca e o culoare noua.

http://theoatmeal.com/comics/apple

Halba, pune clipul ala de aseara de pe FB cu #phoneblocks
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.