Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mobil / PDA / GPS -- Pareri
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
Diesel
Cred ca ai vrut sa scrii https://market.android.com/details?id=com.v...bili.phonebook2 ... corectez link-ul tau?

Eu as vrea un manager de contacte care sa semene cu ala din gmail, sa pot modifica labels. O sa incerc si eu Phonebook2.

Si eu folosesc Opera Mini atunci cand sunt pe EDGE sau trebuie sa ma zgarcesc la trafic. Acasa pe WiFi folosesc Dolphin Mini. Telefonul meu nu stie flash, asa ca nu imi fac griji. De fapt ROM-ul de 2.1 stia flash, dar nu ii duc lipsa smile.gif
HalbaSus
Am incercat Phonebook 2.0, e destul de ok, insa sunt prea obisnuit sa am smart dialerul tot timpul pe ecran si sa nu trebuiasca sa apas pe un buton ca sa apara... asa ca raman la dialer one.

Treaba cu google contacts se pare ca o stie si LG-ul care se incapataneaza sa imi salveze contactele in LG phonebook sau ceva de genu, si nu in google contacts (ma rog, asta by default, pot sa il pun sa imi salveze in google contacts dar ma avertizeaza ca e posibil sa dispara) eu oricum prefer google contacts, consider ca sansele de a crapa telefonul (prin pierdere, distrugere fizica, etc) sunt mai mari decat sa imi stearga goagal contactele.
klm
CITAT(former_ozz @ Sep 12 2011, 09:47 AM) *
Si mai ieftin, banuiesc.

Daca se poate, de ce nu?! smile.gif
Telefonul costa 425 euro (fara contract) in Romania (353 euro in US), un acumulator costa 25 euro; crezi ca n-as fi dat 450 eur (adica doar 5% mai mult) pentru un acumulator cu marime dubla?!
Ma rog, l-am luat cu contract, fidelizare, bla-bla insa, pastrand proportiile, intelegi ce vreau sa zic.
CITAT(Diesel @ Sep 12 2011, 10:10 AM) *
Cred ca ai vrut sa scrii https://market.android.com/details?id=com.v...bili.phonebook2 ... corectez link-ul tau?

Chiar te rog smile.gif, mersi!
Halba, urata aplicatia aia; poate ca e functionala insa e urata cu draci smile.gif (HTC are asa ceva inclus in ROM, despre aceasta aplicatie vorbeam cand spuneam ca imi afiseaza si contactele de pe sim).
klm
Nu cred ca poate 2 zile de standby (sau nu pot eu smile.gif).

Un aspect care am inteles ca tine de sistemul de operare: sunt situatii in care telefoanele nu vibreaza la primirea de mesaje (sms, mms si mailuri). Solutiile date pe internet - instalarea de alte aplicatii care sa gestioneze profilurile de sunete si vibratii (sound manager sau smart vibrator) - nu au functionat asa ca am inceput sa dezinstalez aplicatii legate de sunete/media; in cazul meu vibrarea la primirea de mesaje a inceput sa functioneze dupa eliminarea lui 3 - un player media (insa exista si alte aplicatii care suprascriu profilul telefonului privind notificarile deci rezolvarea problemei tine de aplicatiile fiecaruia in parte). Pentru scopuri didactice il voi reinstala cand voi avea putin timp ca sa ma uit pe la setari.
Vad ca sunt mai multe locuri de unde se seteaza sunetele iar in cazul mesajelor - inclusiv mail si mms - in loc sa foloseasca sunetul din setarile proprii aplicatiei de mesaje il foloseste pe cel al notificarilor de la nivelul sistemului de operare; si aici ramane sa testez mai multe.
Pana acum nu pot spune ca imi place Android-ul pentru ca am trecut peste nivelul șurubăritului; nu-mi mai place sa caut, sa testez solutii (de altfel am zis inca de la bun inceput ca nu il voi roota si nu ii voi schimba rom-ul standard) insa ramane un instrument de comunicare foarte captivant pe care o sa-l consider, pentru catva timp, un mic hobby... ingineresc smile.gif.
klm
Tot ieri s-a oprit din vibrat (la primirea notificarilor)...
Am dezinstalat astazi toate aplicatiile media dar degeaba sad.gif; enervant.
edit: am instalat missed call reminder si vibreaza dupa o sec de cand primesc mesajul.
Diesel
Eu am devenit dependent de led-ul de notificare, intr-un fel e mostenire de la BlackBerry. Pe W810, telefonul de munca, ma trezesc cu apeluri pierdute dupa cateva ore bune, pentru ca uit sa il verific. La Android arunc o privire, vad ledu si vad ce notificare a primit.
klm
CITAT(HalbaSus @ Sep 12 2011, 11:14 AM) *
Am incercat Phonebook 2.0, e destul de ok, insa sunt prea obisnuit sa am smart dialerul tot timpul pe ecran si sa nu trebuiasca sa apas pe un buton ca sa apara...

Eu foloseam Youlu pe Symbian si, pentru ca aveam deja salvate contactele pe serverul lor, l-am instalat si pe Android; incearca-l pentru ca este mai bun decat dialerul tau, decat Phonebook (in cazul salvarii de contacte, e mai bun decat Google) si poate fi configurat sa porneasca asa cum vrei tu smile.gif.
Spuneam ca iar s-a oprit telefonul din vibrat la primirea de notificari privind receptionarea de mesaje deci am cotrobait prin toate setarile posibile si imposibile unde am debifat apoi bifat vibratiile si totusi...
Se pare ca pe Androidul asta aplicatiile suprascriu drepturile, respectiv setarile, globale ale sistemului si, pentru ca nu pot (sau nu stiu) sa configurez ce aplicatii sa trimita notificari (adica in partea superioara a ecranului, acolo de unde tragi in jos ecranul specific - nu pot face poze sad.gif), nici nu stiu carei aplicatii sa ii modific setarile specifice. In cazul mesajelor mie imi deschidea o aplicatie cu niste culori ciudate in care nu aveam acces la meniu (daca imi trimiteam eu mesaje din aplicatia HTC, vibra; daca primeam un mesaj de la altcineva, nu mai vibra) pana intr-un sfarsit cand am descoperit ca aceasta era fix... Youlu - instalata insa nu configurata; i-am facut setarile si acum e in regula.
Insa a ramas sa vad de ce nu vibreaza cand receptionez mailuri 36182451.gif si cum sa fac sa apara doar notificarile unui singur client de mail; e o chestie ciudata: chiar daca nu am configurat vreun cont de mail pe clientul standard al telefonului ma notifica si deschide mailurile primite in acesta (adica daca dau click pe notificarea din acelasi ecran de care vorbesc, ma duce in aplicatia de mail cu contul pe care il folosesc; daca intru in aceeasi aplicatie prin meniu vad ca nu este configurat niciun cont!!! wtf?) edit rapid: nu e aplicatia numita Mail ci e cea numita Gmail - pe care nu am configurat-o eu!
edit: rezolvat: ce inseamna sa stii unde sa te uiti si ce sa cauti smile.gif!
HalbaSus
Azi am reparat un gayphone:
Diesel
Azi am ajuns la Media Galaxy si am testat Samsung Galaxy Tab 10, Asus Eee Pad Transformer TF101 si Acer Iconia. Toate functionau (ca am mai gasit expuse in alte magazine insa nu le puteai porni) si aveau acces la internet. Acum realizez ca nu m-am uitat la ce versiune de Honeycomb aveau. Toate 3 se miscau foarte bine, am deschis cateva pagini de net cu fiecare si totul a decurs foarte natural. Tastatura standard nu e optima, dar din fericire se poate schimba. Am fost un pic coplesit de toate optiunile in plus ale interfetei si n-am apucat sa le explorez in detaliu. Preturile erau intre 1800 si 2400 de lei.

Daca as avea de ales intre un laptop mediocru si o tableta cool, as fi pus in dificultate.
solmar
Cauta reviews la Asus Eee Pad Transformer TF101; eu ma gandeam la unul cu docking station dar dupa ce-am citit parerile altora am renuntat.
Diesel
Singura mea observatie la Asus este faptul ca are o textura dubioasa pe spatele tabletei, parca e o geanta LV.

Din punct de vedere tehnic, am inteles ca se mai blocheaza si sunt relativ putine aplicatii speciale pentru tablete. Insa Androidul are o scalare a interfetei mult mai buna decat iOS. Ce-i drept, nu as folosi tableta ca sa procesez 3000 de mailuri pe zi tongue.gif insa as butona-o intens, mai intens decat telefonul.
solmar
Lasand la o parte performantele la care nu sunt cel mai in masura sa raspund; de curiozitate, dupa ce-am citit despre ele (de rau), am fost la carefour si am pus mana pe una. Carcasa avea joc zdravan. Parca nu-ti vine sa dai o caruta de bani pe ea si sa ti se balangane butoanele/carcasa ca doar n-o sa stai sa-i pui pene ca la mobila.
O tableta nu e cel mai bun procesor de mailuri, ai dreptate. Doar dintr-un punct de vedere: e mai incomod sa scrii pe o tableta decat pe un pc/laptop. Nu e vorba doar de arhivat niste mailuri sau sa le frunzaresti, la unele trebuie sa si raspunzi. Ori din punctul asta de vedere, tableta e doar un telefon mai mare - e ok sa transmiti ceva gen sms-uri mai lungi. Ma rog, asta e parerea mea. Plus ca esti limitat la 16, 32, 64 GB pe moment.
E un gadget ok, cred ca perfect pentru jocuri, muzica, filme, distractii intr-un cuvant.
klm
Eu nu inteleg ce face lumea cu tabletele...
N-ai performantele unui laptop, n-ai mobilitatea unui telefon dar nici ecran generos, n-ai compatibilitate aplicatii desktop - tableta, pe unele [multe] n-ai 3G, n-ai autonomia unui telefon.
De ce ai folosi o tableta si nu smartphone-ul sau netbook/notebook-ul?!

Am mai patit o chestie ciudata: lovindu-ma de neplacerea semnalata de Dragos si nevoind sa apelez la aplicatia pe care am specificat-o (asa cum ziceam, am linked contactele cu Facebook si apare imaginea de profil atunci cand ma suna cineva) pentru ca ar trebui sa configurez manual imaginile fiecarui contact, am zis eu sa pun telefonul in buzunar invers; culmea e ca daca fac asa, porneste automat aplicatia de muzica si n-am gasit o optiune pentru a o configura unsure.gif.
In legatura cu modalitatea de a raspunde la telefon (frecat ecranul pe verticala ceea ce inseamna ca atunci cand scoti telefonul din buzunar raspunde sau refuza automat apelul), inteleg ca HTC este la curent de necazurile utilizatorilor inca de cand folosea WM 6 si, totusi, pasteraza in interfata lor (HTC Sense) acest mod de a raspunde/debloca telefonul. Probabil ca voi cumpara o husa sad.gif sick.gif no.gif

O aplicatie excelenta (cei care detin telefoane Samsung o stiu): Swype - schimba tastatura standard astfel incat poti scrie mesaje fara sa ridici degetul de pe ecran.

Desi cea mai noua versiune este 3.25, aceasta este ultima cu dictionar in limba romana.
Enjoy, I know I do smile.gif!
Diesel
Si eu de fapt am inceput cu Carrefour, dar acolo n-am putut sa pornesc Transformerul iar tableta de alaturi cu Android 2.2.1 nu avea internet (data trecuta cand s-a intamplat asta am pornit tetheringul de pe telefon). Zilele astea mai trec odata p-acolo si le mai butonez odata, sa vad si eu ce joc are carcasa.
HalbaSus
Eu m-am chinuit sa folosesc swype vreo saptamana... nu am reusit (e drept, asta era pe vremea cand aveam optimus one, cu ecran ceva mai mic)...
klm
Este singura tastatura cu care pot scrie mesaje cand conduc.
HalbaSus
Wait what ??? mesaje ? Ma rog, nu imi place sa fiu ala care ridica piatra... la un moment dat si eu purtam o discutie pe messenger in timp ce eram la volan... dar eram in trafic, stateam pe loc, puteam folosi ambele maini pentru a tasta... sper totusi ca nu scrii mesaje foarte lungi in timp ce conduci biggrin.gif
klm
36182451.gif
nu obisnuiesc sa trimit sms-uri, cred ca aveam o medie de 10/luna cu cele de sarbatori (surprinzator doar luna aceasta vad ca am consumat veo 70, ps: am consumat atatea pentru ca mi-am trimis mesaje cand aveam problema cu vibratul la notificari laugh.gif) insa telefonul trebuie sa ma ajute in orice situatie, nu sa ma adaptez eu la ce poate el.
Oricum, ca idee, in loc sa misti degetele in sus si in jos, folosesti un singur deget ca sa freci sticla, in felul acesta scrii mai repede smile.gif.
edit: cred ca prin 2009 dupa ce vorbisem pe mess cu un amic din SUA imi spune asta ca inchide pentru ca a ajuns la munca; am aflat ulterior ca scrisese (pe laptop) in timp ce conducea pe autostrada. Atunci mi s-a parut ceva iesit din comun insa nu si astazi.
solmar
Mailuri pe laptop in trafic scria/citea Anastasiu, cel cu Eurolines/mai cunoscut de la Arena Leilor. M-am nimerit intamplator in preajma si am luat repejor distanta, poate de concentrare uita sa franeze...
Mircea104901
M-am "androidizat" si eu, intr-un final. Mi-am luat Xperia Arc S.

+-uri:
-Ca design, feel - din cate am "butonat" - mi se pare cel mai frumos Android; La o diagonala marginal mai mica decat SGS2, telefonul este sensibil mai ingust;
-Buton special pentru camera, cu doua nivele - focus si declansare;
-Display-ul e demential (la nivel cu SGS2 - fiecare cu + si - tehnologiei);
-Se misca rapid, fara lag - atunci cand os-ul nu elibereaza memorie (cei 512MB RAM aduc un minus fata de SG S2 cu 1GB RAM; probabil asta e cauza principala pentru care SGS2 nu are lag, orice i-ai face);
-GPS-ul "ia" satelitii aproape instantaneu;
-Camera foto excelenta pentru un telefon (la nivelul celei de pe SG S2);
-Semnal excelent atat la telefonie, cat si la WiFi. La Wifi, in aceleasi conditii de semnal mai slab, mi se pare ca tine conexiunea mai bine decat SG S2. Si mult mai bine decat Ipad2.

- -uri:
-Memorie insuficienta pentru ce poate telefonul. Daca mai pui niste widgeturi, Viber, etc, memoria disponibila se reduce, si daca lansezi o aplicatie consumatoare de resurse (ex. browser cu multe taburi cu pagini cu mult continut media) os-ul incepe sa elibereze memorie de la aplicatiile din background -> lag in rularea aplicatiei curente pana la eliberarea memoriei. Dupa aceea, se misca suficient de fluent. Dupa ce se inchide aplicatia consumatoare de resurse, os-ul reia pasii invers -> lag la iesire;
-Designul cu display-ul extins mult spre margini il face susceptibil la atingere accidentala cu baza degetului, cand este operat cu o singura mana -> telefonul detecteaza multitouch;
-Butonul de Power e mic si se apasa un pic cam greu;
-O gramada de software preinstalat useless (ca orice Sony), si cu autorun. Trebuie root-at pentru a fi eliminat.

Ma gandesc sa cumpar o interfata Bluetooth-OBD2. Am vazut o gramada de ELM327 pe eBay ieftine, dar citeam despre ele ca nu ar merge decat pe benzine, pe diesel doar pe cateva, ca uneori dau erori si nu mai porneste masina, etc. Se recomanda de catre producatorii de softuri adaptorul PLX Kiwi.
Cei care aveti ELM327 - ati avut probleme cu ele? Cum functioneaza - bine? Erori? Merg toate functiile programelor?
James Kilowatt
Eu am avut elm, am si probabil voi avea smile.gif
Merg si pe benzine si pe diesel (eu am avut pentru Hyundai CRDI si am pentru benzinara mea).
Insa citesc doar codurile de eroare OBD2 generice.
Iar parametrii pe unii ii citesc bine (turatie, pozitie clapeta acceleratie, lambda, cred ca si avans la aprindere si maf), pe unii prost (boost, presiune de alimentare) si pe unii deloc (timpi de injectie). La diesel (hyundai) n-am reusit sa citesc boostul, insa cred ca presiunea de injectie era corecta, iar timpii nu-i stie. M-am jucat si cu un A6 2.7 diesel si am avut aceeasi problema).
Consumul instant indicat de torque e gresit.

E un gadget simpaticut, desi nu e nici pe departe o chestie la fel de performanta ca un vag-com sau alta scula dedicata, insa nici nu costa o avere, asa ca mie mi se pare ca merita pentru niste teste mai light.
klm
CITAT(Mircea104901 @ Oct 24 2011, 09:07 AM) *
M-am "androidizat" si eu, intr-un final. Mi-am luat Xperia Arc S.

+-uri:
-Display-ul e demential (la nivel cu SGS2 - fiecare cu + si - tehnologiei);
-Se misca rapid, fara lag - atunci cand os-ul nu elibereaza memorie (cei 512MB RAM aduc un minus fata de SG S2 cu 1GB RAM; probabil asta e cauza principala pentru care SGS2 nu are lag, orice i-ai face);

- -uri:
-Memorie insuficienta pentru ce poate telefonul. Daca mai pui niste widgeturi, Viber, etc, memoria disponibila se reduce, si daca lansezi o aplicatie consumatoare de resurse (ex. browser cu multe taburi cu pagini cu mult continut media) os-ul incepe sa elibereze memorie de la aplicatiile din background -> lag in rularea aplicatiei curente pana la eliberarea memoriei. Dupa aceea, se misca suficient de fluent. Dupa ce se inchide aplicatia consumatoare de resurse, os-ul reia pasii invers -> lag la iesire;

Foarte frumos telefonul; singurul minus pe care il vad eu sunt dimensiunile (intra in categoria Galaxy S ceea ce este mult prea mult decat accept pentru buzunarul meu mic smile.gif).
Niciun Android nu va avea suficienta memorie incat sa mearga fara lag "oricate aplicatii ai deschide" pentru simplul motiv ca pe Linux/android 1 bit de memorie libera inseamna 1 bit irosit deci conteaza mai mult calitatea memoriei (viteza cu care se elibereaza aplicatiile pe care nu le mai folosesti) decat cantitatea (Desire S are vreo 750 Mb - peste 100 Mb liberi cam tot timpul si tot am reusit sa-l laguiesc; sunt sigur ca si SGS II are limita lui). Cam acelasi lucru se intampla la iOS: n-am auzit utilizatori de iPhone 4/4S (cu aceeasi cantitate de memorie ca telefonul tau) sa se planga (prea tare) de lag insa in cazul acestuia multitasking-ul nu pare a se ridica la nivelul celorlalte SO.
Sunt foarte curios cat de reusit e display-ul SE - care foloseste o tehnologie LED, mai putin laudata in cazul telefoanelor - fata de S-LCD sau S-Amoled de la concurenta; Sony face niste ecrane pur si simplu superbe (ma gandesc numai la ce au reusit pe X1 cu 256k culori) si sunt convins ca acesta se ridica la nivelul numelui.

Weekendul acesta telefonul meu a primit o noua versiune de soft (oficiala, nu cred ca il voi roota vreodata) cu HTC Sense 3.0 ceea ce inseamna ca nu mai sunt probleme cu raspunsul/respinsul automat al apelurilor; noul ecran deblocare arata ca in imaginea atasata:

iar in cazul apelurilor bagi degetul in interiorul inelului si il ridici spre mijlocul ecranului (mi-ar fi placut un inel mai mic insa nu comentez); am testat de l-a luat dracu' si doar in situatii exceptionale poti raspunde automat cand il scoti din buzunar (am reusit pe marginea saltelei de la pat deci doar cand conditiile din buzunar vor fi identice cu "marginea de pat" imi va provoca neplaceri smile.gif).
Diesel
Eu si Halba avem ELM327 cu bluetooth. A mers pe masina mea, pe Citroen C3 si C4. Primele 2 benzina, citeste cam aceeasi senzori. Pe C4 cu HDi citeste cu totul alti senzori. La boost e o mica problema pentru ca e ceva in neregula cu un senzor al turbinei, treaba raportata si de scanner. Mai avem de testat si o Octavia TDI. La C4 vom lamuri problemele dupa o vizita la service, dar nu cred ca am inrautatit situatia.

Pe Nubira II nu a mers, in sensul ca Torque versiunea free nu a gasit un protocol compatibil. In rest, am folosit atat telefonul cat si un laptop cu bluetooth.
James Kilowatt
La Nubira n-a mers pentru ca Nubira comunica pe OBD1/ALDL. Al protocol vechi si demodat, chiar si la cele care au mufa OBD2 cu 16 pini. Unele au venit cu mufa cu 12 pini, altele cu 16 (si a mea tot 16 avea) insa protocolul tot aldl e la ambele modele.

Pentru Nubira circula scheme pentru alte interfete pe net. Eu am avut una, costa pana in 25roni s-o construiesti, nu are nimic exotic. Insa e cu cablu, si nu e nici macar USB, ci serial... deci canci sperante sa o legi de smartphone. Merge legata de un laptop vechi iar ca soft merge efilive V4.
Mircea104901
QUOTE (klm @ Oct 24 2011, 04:54 AM) *
Sunt foarte curios cat de reusit e display-ul SE - care foloseste o tehnologie LED, mai putin laudata in cazul telefoanelor - fata de S-LCD sau S-Amoled de la concurenta; Sony face niste ecrane pur si simplu superbe (ma gandesc numai la ce au reusit pe X1 cu 256k culori) si sunt convins ca acesta se ridica la nivelul numelui.

Din punctul meu de vedere e foarte reusit. Culori vii dar nu exagerate cu pastrarea naturaletii, si fara tenta de nici un fel, luminozitate excelenta, claritate incredibila a textului, vizibila mai ales in browser. Anti-aliasing bun. Comparand-ul cu Amoledul lui Galaxy 1 - e mult peste la claritate (asta si din modul constructiv al amoledului). Comparat cu SG S2 - Arc nu are acelasi Black level, culorile nu sunt atat de saturate (un pic prea mult pentru gusturile mele la SG S2), iar SGS2 are unghiuri mai bune de vizualizare. Asta cu unghiurile e o chestie relativa, pentru ca nu ma uit niciodata câș la telefon. Nu stiu cati se uita din unghi la telefoane, ca la TV. Ca si tenta, SG-S2 are o tendinta de "a raci" culorile, iar albul parca are un pic de "blue shift".
Ca si luminozitate - vizibil sunt cam pe acelasi nivel. In mod normal, il tin cam pe la 60%, si nu pentru economie, ci pentru ca peste e prea puternic pentru "daily use". La maxim nu le-am comparat - e prea mult pentru ochii mei.
Despre S-LCD-uri nu stiu ce sa zic pentru ca nu "am butonat". smile.gif
Apropo de X1 - intr-adevar a avut un display excelent la vremea lui, eu nu mi-am dat seama niciodata ca ar avea doar 64k culori !!! Vizibilitatea in soare nu era un punct forte, trebuia sa ma "chiorasc" bine, dar cu toate astea am citit presa pe plaja smile.gif
klm
CITAT(Mircea104901 @ Oct 24 2011, 03:39 PM) *
nu mi-am dat seama niciodata ca ar avea doar 64k culori !!!

Asa, 64k (cand a aparut ma miram ca are mai putin decat vechiul W300i).
Cica nu mai stiu cine facu niste teste din care reiesea ca ochiul nu percepe mai mult decat 64k (sau 256, oricum una din ele) iar X1 si cam toate BB demonstreaza din plin acest aspect.
S-LCD e mai mult decat ok in interior iar in lumina puternica a soarelui cu luminozitate maxima reusesti sa intelegi ceva; nu vei scrie mailuri kilometrice (decat daca esti pregatit sa plangi) insa vezi cine te suna si poti citi wall-ul de pe fbk.
Ideea e alta: ecranele Sony, chiar folosind aceeasi tehnologie, reusesc sa aiba o calitate mai buna decat competitia; cred ca doar Sharp sa faca ecrane de telefon macar la fel de reusite.
Mircea104901
QUOTE (klm @ Oct 24 2011, 10:39 AM) *
Ideea e alta: ecranele Sony, chiar folosind aceeasi tehnologie, reusesc sa aiba o calitate mai buna decat competitia; cred ca doar Sharp sa faca ecrane de telefon macar la fel de reusite.

Paradoxal, la TV-uri am alte preferinte. Nu ca nu-mi plac panel-urile Sony, dar sunt cam scumpe cele care-mi plac. whistling.gif Dar la laptop, de ex, display-ul Sony e o incantare. Imi face efectiv placere sa ma uit la continut media, chiar daca are diagonala mica. Si luminozitatea lui iarasi incanta.
La Arc nu am intampinat probleme afara. Inca nu am facut teste in lumina soarelui direct, sa [ot da un verdict, dar nu cred sa aiba probleme. Din cate stiu, Sony pun ceva strat reflectorizant sub lcd (poate spun aberatii), oricum au ceva tehnologie inca de la X10 tocmai pentru a preveni problema ilizibilitatii in lumina directa puternica.
Nu stiu cum e cu 64k culori vs. culorile percepute de ochi; dar cred ca important e si software-ul la un moment dat, pt ca in Windows, daca pui 16bit adancime de culoare (adica 64k culori), deja se vad degrade-uri, ceea ce la X1 nici nu s-a pus problema sa fie vreodata vizibile.
Mircea104901
Ieri am comandat si azi a venit ( rolleyes.gif ninja.gif yup, cam rapid din Riga in Cluj) adaptorul PLX Kiwi. N-am apucat sa ma joc decat vreo 10 min cu el, fara sa merg cu masina. Parametrii pe care i-am dat sa ii citeasca - ii citeste. Nu stiu cat de corect, dar voi vedea. Nu a dat nici o eroare la nici un parametru, din cei pe care i-am dat. (intake pressure, air pressure, coolant temperature, intake temperature, intake air flow, co2, throttle position, avansul, etc, etc)
O sa incerc daca citeste timpii de injectie. Boost n-am, ca nu e turbo biggrin.gif
James Kilowatt
Cat iti arata CO2-ul in frana de motor? whistling.gif
Mircea104901
QUOTE (James Kilowatt @ Nov 2 2011, 12:42 PM) *
Cat iti arata CO2-ul in frana de motor? whistling.gif

smile.gif Nu m-am uitat. O sa ma uit maine. Erau prea multi parametri la care am fost atent. La CO2 nu smile.gif
Apropo de consum: nu stiu cum calculeaza in l/100km. Cred ca are eroare la formula de calcul, pentru ca mi-a aratat 7,2% consum mediu. Forester benzina??? banned.gif Pe alt cadran mi-a calculat distanta calatoriei ~ 18km.Corect. Pe de alta parte, consumul in l / trip arata 2l. Adica exact consumul real de ~11.
De asemenea, Viteza pe GPS era identica cu cea din OBD; cea de pe kilometraj e mai mare decat cea reala.
Presiunea atmosferica si din intake, banuiesc ca sunt corecte. Nu am vazut valori aiurea. Cea de pe intake o monitorizez de ceva vreme (asta a fost motivul principal pentru care am luat adaptorul). O crestere a ei la relanti imi va spune din timp despre starea supapelor.
Nu stiu cum se numeste parametrul "timp de injectie" whistling.gif sa-l caut. Cel putin in lista de la torque nu mi-a sunat nimic apropiat. Poate are alta denumire.
A mai calculat si consumul instantaneu, care mi s-a parut destul de real (in functie de cum mergeam). Maximul a fost 172 l/100km 36182451.gif. Ce am mai pus, informativ a fost puterea maxima si cuplul /rpm utilizate. Interesant pentru statistica, dar nu stiu cat de real.
former_ozz
E o capcana smile.gif
Mircea104901
QUOTE (former_ozz @ Nov 2 2011, 06:54 PM) *
E o capcana smile.gif

Parametrul il are, si instantaneu, si medie. Deci ma gandesc ca cel instantaneu va arata ceva valori si in frana de motor smile.gif Teoretic, ar cam trebui sa fie 0.
James Kilowatt
Scuze, am crezut ca folosesti alt soft avand alta interfata. Daca folosesti torque, degeaba cauti timpii de injectie ca nu-i are smile.gif

Am intrebat de CO2-ul instant in frana de motor tocmai ca sa compar cu torque, care greseste la capitolul asta. Nici consumul instant nu e corect in frana de motor.
Diesel
QUOTE (Mircea104901 @ Nov 2 2011, 08:44 PM) *
De asemenea, Viteza pe GPS era identica cu cea din OBD; cea de pe kilometraj e mai mare decat cea reala.


Si la mine e la fel. Cred ca daca demontez vitezometrul si invart un pic gradatiile cred ca incepe sa arate bine.
James Kilowatt
La mine abaterea intre bord si obd/GPS e de 6km/h, constanta.
solmar
Astea sunt GPS-urile din oferta pe puncte de la oranj. Care e cel mai bun? Pe care sa-l iau?

Smailo GPS HD 5.0 Europa
• ecran LCD 5"
• touch screen
• functie 'asistenta banda de circulatie' - furnizare detalii selectare trafic in intersectii
• are Bluetooth - se poate conecta cu alte echipamente compatibile Bluetooth
• se poate conecta la internet prin intermediul telefonului mobil
• recunoaste comenzile vocale
• comenzile vocale, mp3-urile si audiobook-urile inmagazinate in GPS se pot asculta la echipamentul audio al masinii prin intermediul transmitatorului FM incorporat
• hartile sunt actualizate
• retea de puncte de interes vasta, grupata pe 28 de categorii
+++
GPS Becker R43 full Europe
• include cele mai recente harti iGO si Navteq din Europa (inlcusiv Romania)
• ecran tactil de 4,3’’
• ghidare Eco
• ghid de calatorie - Marco Polo™
• vizualizare 3D a peisajului
• asistenta la schimbarea benzilor
• receptor GPS: SIRF Star III GSC3TW
• memorie: 2 GB
• continut pachet: harti pt 43 de tari din Europa, DVD software, Micro-SD cu harta Romaniei, cablu USB, incarcator masina, suport prindere parbriz, ghid utilizare
+++
GPS Prestigio 5150 Europa
• GPS de calitate de la Prestigio
• contine toata harta Europei
• touchscreen
• memorie interna : 4GB
• memorie RAM : 128 MB
• reprezentare 3D a cladirilor
• display 5‘’
• contine soft de navigatie Mirreo
• poate roti hartile, schimba unghiul de vizualizare, tahometru, istoria traseelor, optimizarea rutelor
solmar
Cu ajutorul lui Diesel a fost ales Becker. Multam!
T u d o r
De ce nu Smailo? Are ecran mai mare si acelelasi harti cu I-Go. Diesel?
solmar
Prea tarziu, deja mi-au livrat dracovenia. Are neste chestii interesante dar va mai avea de asteptat pana la primul drum in necunoscut...
T u d o r
Bai ce ma enervezi. Am stricat bunatate de monitor incercand sa vad ce am castigat la razuit... De ce esti bulangiu?

Asa, eu eram curios sa stiu pe ce considerente ti-a recomandat Diesel Beckerul in defavoarea Smailo. Si eu am studiat cateva modele de navigatii si ma cam oprisem la randul meu la Smailo-ul ala. smile.gif
solmar
Pai nu mai ai nevoie de motive: deja suntem doi contra unu.
T u d o r
Eu m-as fi uitat si la un Smailo 7 HD. biggrin.gif
solmar
Astea 3 erau singurele in oferta pe puncte la oranj. Iar eu aveam o ruina de gps care avea ceva personal cu mine si 80% din dialog se rezuma la "reconfigurarea traseului" in cele mai delicate momente. Mean machine!
Diesel
Pleaca omu de acasa si explodeaza internetul. Smailo ala are un soft de navigatie despre care n-am auzit pana acum cu harti suspecte. Becker are hartile de la iGO, sustin ei, sau poate macar suporta standardul hartilor iGO.

Solmar ar trebui sa ne spuna cum e harta, daca are centurile Lugoj, Sibiu, Timisoara sau ce s-a construit mai recent.
pmhoria
Se dau urm date: Samsung Galaxy Splus, Android 2.3.3, Igo My way pus pe SD card (versiunea 8.4.2.139242 din 16 Apr 2010).
Traseu facut din Tm la Munchen, imi ocoleste Austria. Traseu Tm-Viena, Map can not be found. Din ce am gugalit, am gasit ca ar fi ceva probleme de genul asta pe Android. Ce solutii ati gasit pt asta?
Momentan am sters baseline-urile si am lasat numai hartile de la Navteq dar tot nu mere.
Merci

PS. hartile individual pot fi folosite, le-am verificat si pot face trasee numai in Austria de ex.
solmar
QUOTE (Diesel @ Nov 12 2011, 05:57 PM) *
Solmar ar trebui sa ne spuna cum e harta, daca are centurile Lugoj, Sibiu, Timisoara sau ce s-a construit mai recent.

Imediat ce plec la un drum mai lung, inca e in cutia lui...
Mircea104901
QUOTE (pmhoria @ Nov 14 2011, 11:06 AM) *
Se dau urm date: Samsung Galaxy Splus, Android 2.3.3, Igo My way pus pe SD card (versiunea 8.4.2.139242 din 16 Apr 2010).
Traseu facut din Tm la Munchen, imi ocoleste Austria. Traseu Tm-Viena, Map can not be found. Din ce am gugalit, am gasit ca ar fi ceva probleme de genul asta pe Android. Ce solutii ati gasit pt asta?
Momentan am sters baseline-urile si am lasat numai hartile de la Navteq dar tot nu mere.
Merci

PS. hartile individual pot fi folosite, le-am verificat si pot face trasee numai in Austria de ex.

E o problema cu Igo pt Android. Nu stie sa "lege" hartile de la provideri diferiti gen: Harta Romania TopMap cu Harta Ungaria TeleAtlas. Sigur Navteq cu TeleAtlas nu le imperecheaza. Ce am vazut ca merge: sunt provideri locali gen TopMap, Monolit, Regio cu Navteq. Cu TeleAtlas nici vorba.
Solutia: Toate hartile de la Navteq (si ceva locali pentru Estul Europei).
Diesel
Am avut si eu problema asta pe WM6, intre Budapesta si Viena ma scotea de pe autostrada si ma trimetea pe drumuri laterale. S-a rezolvat cu aducerea tuturor hartilor la aceeasi versiune. Eu am folosit o combinatie de TeleAtlas si TopMap/locale.
James Kilowatt
Mie pe win ce nu mi-a facut probleme din astea desi si eu am harti amestecate. Insa exact aceleasi harti pe android imi deconecteaza rusia si ucraina de restul lumii. Insa trasee in aceeasi tara le calculeaza fara probleme si pe android.
Diesel
Pe WM era o problema foarte subtila, mi-a luat cateva incercari pana mi-am dat seama ce se intampla. Ruta pe care o dadea era valida, insa nepractica.

Vrei sa ajungi cu masina din Belgia pana in Ukraina? sa poate la Moscova? 36182451.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.