Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mobil / PDA / GPS -- Pareri
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
HalbaSus
Nu e relevant cum functioneaza ca alfa... relevant e ca va exista si o versiune finala de ICS (asta vine sa linisteasca utilizatorii care in mare parte sunt panicati ca producatorii telefoanelor isi vor baga p...iciorul in clientii vechi, si vor spune: "dom'le ICS nu merge pe gioarsele voastre pe care ati platit o mana si un picior acum jumat' de an, daca vreti ICS va trebui sa scoateti banu' pentru un telefon cvasi identic cu cel pe care vi l-am vandut acum jumat de an doar ca am mai pus un S (sau o cifra) in capatul numelui si care va functiona mult mai bine pentru ca va avea ICS si nu gingerbread".
Faptul ca producatori ca sony, LG si samsung au dat asigurari ca telefoanele pe care clientii au platit o mana si un picior in viitorul nu foarte indepartat vor primi update la ICS e un fapt foarte important, dar asigurarile astea sunt promisiuni electorale, adica nu poti avea incredere in ele, pe cand un "alfa" sau "beta" e o dovada ca cineva chiar lucreaza la asta.
Diesel
In plus arata foarte multa deschidere pentru cei care si-au hackuit telefoanele. Versiunea alfa strica ciclul de update si daca ti-o instalezi nu va mai merge automat versiunea finala insa cei cu telefoanele hackuite au infinite posibilitati de back-up si pot pune orice rom vrea muschiu lor la orice ora. SE face o demonstratie de buna-vointa astfel incat cei care traiesc pe muchia ascutita a versiunilor de test sa scrie pe net "am testat ICS de la SE, acum avem certitudinea ca va exista ICS pt telefoanele noastre, e belea, SE sunt foarte tari, cumparati SE". Oricum cu un pic de efort din partea acelorasi hackeri se poate ajunge la un ICS stabil fara o contributie majora din partea SE.

Incet-incet, industria realizeaza ca obtine mai mult profit daca lasa utilizatorii sa isi faca de cap cu softul si pune la dispozitie drivere open-source. In fond, pe piata pc-urilor, mai ales a laptopurilor, Linux a avut cam aceeasi influenta.
T u d o r
Am uitat sa va mai tin la curent cu situatia Desire-ului meu. So, inainte de a-l duce la reparat am mai incercat o data sa-l fac sa porneasca cu sim-ul in el si culmea am reusit. Nu stiu cum l-a vazut dar l-a vazut. Asa ca l-am repus in functiune si de atunci vad ca merge. Pe cale de consecinta am renuntat momentan la alt smartphone. Ieri m-am trezit ca HTC are un update de soft si l-am facut. Bineinteles ca nu se vede nimic deosebit dar sper sa se fi rezolvat cateva probleme "congenitale", cum ar fi timpul de standby.

Asa de curiozitate (de fapt am citit si eu cate ceva pe net) care sunt avantajele rootarii? Si un tutorial ar fi util, unul complet si foarte detaliat. Eu am gasit unele dar as prefera sa ma indrumati voi (cei care ati rootat telefonul) asupra unuia care sa fie incercat.
HalbaSus
Avantajul major al rootarii este ca scapi de crapware-ul care vine din fabrica. Spre exemplu eu am avut asa:
- Fsecure - nu e neaparat crapware, dar in mare parte inutil.
- Car-home - un gunoi ordinar care cand se apropia telefonul de un magnet pornea o interfata de masina (adica butoane maaaari sa le vezi din avion, si punea telefonul pe speaker) - ratiunea era ca suportul de telefon pt masina (original LG) avea un magnet in el, si astfel telefonul credea ca e pus in suportul de masina... din cauza asta eu nu puteam folosi huse cu inchizatoare magnetica... total crapware.
- facebook by LG, twitter by LG, myspace by LG - crapware, adica facebook folosesc dar vesiunea standard de android, iar pe cea de LG nu o puteam dezinstala fara root.
- launcher-ul LG, si in general toate launcherele care vin cu telefonul, sunt niste gunoaie ordinare (discutabil HTC Sense, care e frumos... dar eu tot nu l-as lasa). Cred ca mare parte din reputatia proasta a androidelor se datoreaza launcherelor de rahat combinate cu crapware-ul preinstalat
- tastatura LG (idem)

Si inca telefonul meu nu e cel mai incarcat cu crapware.

Si acum tutorial de rooting: (asta ar trebui sa fie suficient de clar).

Verifici telefonul tau cu ce metoda se poate roota, urmezi pasii din tutorial, si gata. Uneori depinde si de varianta android folosita, spre exemplu cand aveam 2.2.2 pe Optimus 2x l-am putut roota usor cu Super One-Click (bagi telefonul in usb debugging mode, il conectezi la calculator, pornesti super one click, apesi root si gata), dupa update-ul la 2.3.4 s-a "derutat" asa ca a trebuit sa-l "re-rootez"... si am folosit metoda clockworck, care implica un pic mai mult efort (dar nu foarte mult).

- Dupa ce l-ai rootat poti folosi No Bloatware (din market), sau Titanium Backup (ambele in varianta gratuite) sa scapi de crapware... personal mi se pare mai usor cu No Bloatware deci pe asta l-as incerca.
- De asemenea daca ai un telefon cu procesor mai slab poti sa faci un pic de overclock pentru a-l face sa se miste mai lejer.
- Daca esti genul aventurier si vrei s-o arzi cu softuri de ultima generatie poti incerca ROM-uri custom/

Oricum, de retinut e ca rootarea e un proces simplu, care implica riscuri minime si total "nedureros" (adica nu are consecinte negative, decat poate asupra garantiei, desi cel putin la metoda super one click exista buton de "Unroot", deci procedeul e reversibil). ROM-urile custom sunt o cu totul alta poveste... acolo Diesel va poate povesti mai multe.
Diesel
Tudor, in cazul tau scapi si de CarrierIQ biggrin.gif
dinpoplaca
QUOTE (HalbaSus @ Dec 17 2011, 08:56 AM) *
Avantajul major al rootarii este ca scapi de crapware-ul care vine din fabrica. Spre exemplu eu am avut asa:

Asta e si motivul pentru care mi-am instalat si eu alt sistem pe telefon. de asemenea bateria tinea mai putin sau poate si comapania mea de telefoane ma spiona si-mi consuma bateria. La noi "Sprint" au recunoscut ca aveau programul ala de spionat instalat, dar nu-l foloseau decat pentru "diagnostic needs"
Sprint says it has disabled Carrier IQ on its devices
T u d o r
Ce sunt ROM-urile custom? smile.gif

Telefonul meu merge rootat doar cu metoda unrevoked. HTC Sense ramane activ dupa rootare sau va arata ca orice tel cu android pe el?
HalbaSus
dupa rootare telefonul arata fix la fel (nu dispare nimic, nu se schimba nimic, ramai cu htc sense si tot ce avea telefonul tau) doar ca ai puteri depline asupra sistemului... deci cel putin teoretic ai avea puterea sa dai suturi htc sense-ului (sau altor crapware-uri), nu am avut nici un android htc, deci nu stiu daca poti sa dai flit la htc sense odata ce ai root, dar cel putin teoretic ar trebui sa fie posibil.

ROM-urile custom sunt echivalentul instalarii unui nou sistem de operare... de exemplu ca si cum ai formata hardul pe care e windows xp si ai instala windows 7. Deci tot ce era pe el dispare, si pui un sistem nou.
Avantajul e ca deobicei e "bleeding edge" adica cel mai nou android, cu cele mai noi functii, cel mai rapid, cel mai p*zdos, etc... si fara nici cea mai mica urma de crapware.
Dezavantajul e ca e posibil sa nu functioneze totul "ca din fabrica" desi versiunile "stable" teoretic ar trebui sa faca toate ca la carte. Cel putin la LG-ul meu e arhisuficient sa schimbi launcherul, sa scapi de crapware, si cam atat... dar eu nu am htc sense (despre care umbla vorba ca ar fi mama si tata crapware-urilor si totodata cel mai frumos launcher... deci "mixed feelings" cum ar veni).
AlexTM
Ce-i ala launcher?
HalbaSus
Pe vremuri i-ai fi zis "meniu" sau "interfata"... este interfata dintre tine si telefon, in mod normal are 2 componente: homescren(urile) care pot fi 3, 4, 5 (sau mai multe) sunt echivalentul desktop-ului din windows... doar ca la telefon poti avea mai multe... acolo iti pui shortcut-urile catre programe des folosite, widget-ul de vreme si alte widget-uri etc. iar cea de-a doua componenta este "application drawer"-ul care e lista completa a aplicatiilor de pe telefon.
Diesel
Pentru ROM custom se procedeaza in felul urmator: dupa root-are se instaleaza ROM Manager (versiunea free e suficienta) i se dau drepturi de root* si se flash-uieste bootloaderul, adica Clockworkmod Recovery**. In cel mai rau caz pui in plus zip-ul de recovery redenumit in update.zip in radacina cardului sd (sau a memoriei sub forma de card, nu stiu cum e la Desire). Daca telefonul e pe lista asta sunteti in maini bune.

Partea asta a procesului mi-a iesit din prima, singura chestie pe care a tot trebuit sa o googlesc a fost cum sa intru in recovery cu telefonul din butoane, la HTC-ul meu e power+volume_down iar apoi volume_up+power cand pornesc efectiv recovery.

Intre timp, trebuie pregatit pe card un ROM nou, plus minim ~500MB de spatiu pentru back-up. ROM nou (pentru Desire, parca asta are Tudor) se gaseste aici:
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=628 topicurile cu tag [ROM]
http://www.cyanogenmod.com/devices/htc-desire-gsm recomand ultimul stable sau ultimul nightly (de la 15Nov, cand s-a publicat codul sursa pentru ICS n-au mai publicat nightlies)

Sunt 2 metode de a instala ROM-ul cel nou, din ROM Manager alegeti Install ROM from SD Card sau eventual Download ROM si asa ajungeti direct la CM7.1 de mai sus si apoi sunt 3 optiuni:
Backup Existing ROM - genereaza un zip cu actualul sistem de operare, complet cu toate bazele de date, nu se pierde absolut nimic in cazul in care se revine la imaginea asta
Wipe Data and Cache - sterge aplicatiile instalate si cache-ul, duce telefonul la un fel de factory default, e recomandat in cazul in care se trece la un ROM radical diferit. Spre exemplu am putut trece de la un ROM cu HTC Sense si cateva customizari la CM6.1 fara wipe, dar au fost necesari cativa pasi suplimentari si nu mi-au mers sms-urile timp de vreo 2 sapt
Wipe Dalvik Cache - Dalvik e masina virtuala java care merge peste sistemul de operare, operatiunea e similara cu golirea folderului %temp% si Prefetch din Windows, e recomandata in toate cazurile cand se umbla la ROM

Dupa ce se aleg optiunile, telefonul se reseteaza singurel si incepe sa isi faca treaba, in functie de ce s-a ales se va reseta de cateva ori pana va porni ROM-ul cel nou. Momentele de panica incep in momentul in care intra in loop animatia ROM-ului nou, daca dureaza mai mult de 15min trebuie intervenit cu Wipe Data, Restore Permissions, eventual ales alt ROM, poate cel de back-up.

Cealalta metoda consta in resetarea telefonului si intrarea in recovery mode. Dupa cum spuneam, la mine trebuie tinut apasat power si volum jos, apoi selectat recovery, tinut apasat power si volum in sus. Odata intrat in recovery, trebuiesc facuti pasii de back-up, wipe si instalare in mod manual. In cazul vreunei probleme trebuie facut manual oricum.

Daca tot am descris procesul, in mod similar se poate instala alt baseband (firmware radio) sau vreun patch. Spre exemplu, eu am gasit 3 baseband-uri pentru HTC Legend si le-am mai schimbat dupa pofta inimii, desi n-am observat diferente intre ele. In plus am un patch pentru fonturi cu diacriticele romanesti alea cu virgulita pe care il aplic de fiecare data cand schimb ROM-ul.

Observatii:
* in urma procesului de root-are apare o aplicatie noua Superuser care gestioneaza ce aplicatii primesc permisiuni de root. In trecut era necesar sa fie activat USB debugging (in cazul meu si legat la un pc) cand o aplicatie cerea drepturi de root pentru prima data.
** exista 2 metode de recovery, nu le-am retinut numele, una pentru Android 1.5 si una pentru versiunile mai noi. Din pacate insa, 99% din zip-urile de recovery (fie ROM, baseband sau patch) folosesc prima metoda. Clockworkmod Recovery de la versiunea 5.x incoace implementeaza in mod exclusiv a 2-a metoda si uite asa eu nu imi mai pot schimba baseband-ul.
*** la telefoanele HTC mai e ceva legat de bootloader, S-ON/S-OFF. Sincer nu stiu ce face, al meu este S-ON si pana acum nu m-a oprit la nimic insa am citit ca pentru anumite manevre trebuie sa fie in anumite pozitii.
T u d o r
Mdeah... tocmai am realizat ca nu-mi trebuie nici un rom nou. biggrin.gif Cu rootarea ma mai gandesc.
klm
CITAT( T u d o r @ Dec 17 2011, 12:03 PM) *
Asa de curiozitate (de fapt am citit si eu cate ceva pe net) care sunt avantajele rootarii?

Pentru un utilizator obisnuit, niciunul.
CITAT(HalbaSus @ Dec 17 2011, 02:56 PM) *
Avantajul major al rootarii este ca scapi de crapware-ul care vine din fabrica. Spre exemplu eu am avut asa:
[...]
in general toate launcherele care vin cu telefonul, sunt niste gunoaie ordinare (discutabil HTC Sense, care e frumos...

Voiam sa dau exemplul singurei aplicatii inutile cu care vine Desire S (Amazon mp3 ceva - prin intermediul careia poti cumpara muzica de pe Amazon) insa n-o mai gasesc in meniu 36182451.gif); mai are si 2 aplicatii pt tuiter (nu stiu cum se scrie si nu caut acum), m-a mirat ca are fbk preinstalata dar nu si g+, in rest nimic despre care sa zic ca e inutil.
Nu este doar doar o interfata frumoasa ci este si una foarte practica (ma feresc sa folosesc sintagma "cea mai" desi sunt convins ca i s-ar potrivi de minune).
Am instalat cam tot ce exista launcher si nimic nu se compara cu Sense; nu ca n-ar avea si puncte slabe insa cam tot ce vrei sa faci e mai usor cu ea (interfata).
CITAT(Diesel @ Dec 17 2011, 04:46 PM) *
Tudor, in cazul tau scapi si de CarrierIQ biggrin.gif

Nu am auzit sa existe instalat pe telefoanele vandute in Europa acel program prin care operatorii au acces neingradit la datele utilizatorilor.
Tudore, am vazut un test cu ICS pe Desire (probabil facut ca sa demonstreze ca Nexus One poate rula ICS) deci nu-ti pierde speranta; pentru al meu sunt aproape sigur ca va aparea o actualizare oficiala dat fiind faptul ca are aproape aceleasi specificatii cu Nexus S care deja primeste noul Android.

Va ofer un cadou de Craciun: Beautiful Widgets + animatii

(pentru cei care nu stiau, Getjar pune la dispozitia utilizatorilor sai in mod gratuit unele aplicatii premium deci nu va faceti griji ca as/ati incalca vreun drept de autor)
dinpoplaca
QUOTE (klm @ Dec 18 2011, 11:25 AM) *
Nu am auzit sa existe instalat pe telefoanele vandute in Europa acel program prin care operatorii au acces neingradit la datele utilizatorilor.

Pai i-phone avea un program de genu asta instalat direct de apple. Cel putin in america guvernul le cere ca sa spioneze populatia. Dupa 9/11 si dupa ce au trecut legea aia "Patriot Act" Guvernul poate asculta si urmari tot ce faci, legal.
former_ozz
Din cite stiu eu, Iphone n-a avut niciodata ceva in genul carrierIQ. Au avut un program care avea acces la anumite date de geolocatie (SNR de la base station etc) care era folosit in informatiile de trafic (ca sa-ti spuna cu citi km/h se misca traficul pe autiostrada X se string date de la telefoane) si altele. Dar CarrierIQ e cu un nivel mai jos si are acces la tastatura, sau ma rog tochscreen, ca atare la tot ce scrii.
klm
CITAT(former_ozz @ Dec 18 2011, 08:10 PM) *
Din cite stiu eu, Iphone n-a avut niciodata ceva in genul carrierIQ.

Sigur ca nu; conform Apple n-a avut ceva gen CIQ ci a avut fix CIQ:
CITAT
Apple confirmed that Carrier IQ is not supported in iOS 5 and will be removed completely in a future software update. The company also said that the iPhone 4 has been the only iPhone to have the software installed, but that the software is no longer collecting any data.

Sursa

Deci si in acesta privinta Apple a fost printre primii care au colectat/au putut colecta datele utilizatorilor sai.
James Kilowatt
@Tudor

Tudore, rootarea e o chestie care necesita mai putin efort sa o faci, decat sa te gandesti la ea. Si asta o spune unu' destul de pasta in materie de smartphoane si androizi. Dureaza 2 minute si exista si "undo" smile.gif

Motivele pentru care am facut-o eu (as spune ca sunt un esantion reprezentativ de utilizator blond)
- ca sa vad la ce foloseste biggrin.gif
- ca sa scap de cele 4 tastaturi chinezesti, un browser si un serviciu meteo chinezesc venite cu chinezaria mea - imposibil de scos altfel.
- ca sa imi mearga si mie juice defender, inainte de rootare nu voia sa functioneze.

Am si o problema pe care am mai mentionat-o insa in alt context. Am un ELM 327 BT, care mergea cu LG Optimus one, insa pe care PC-ul (cu BT3) nu-l vede. Pe langa asta nici chinezaria de smartphone nu-l vede.... si nu stiu de unde sa apuc problema asta, BT-urile merg, intre ele le pot conecta in orice combinatie, insa cu ELM-ul doar Optimusul se leaga... ceva sugestii ce-as putea incerca?
Optimus-ul vreau sa il transform in jucarie pt fiica-mea (care e mai interesata de smartphoane decat nevasta-mea teehee.gif ), la o adica l-as putea folosi din cand in cand si pt Torque, si in plus pentru chestii serioase am vag-com. Insa totusi mi-ar placea sa pot folosi ELM-ul la nevoie si cu telefonul pe care il am in buzunar, nu doar cu cel de acasa din cutia de jucarii.
HalbaSus
Solutia ar putea fi ROM custom, insa dupa cum ziceam in cazul tau problema e comunitatea restransa de utilizatori (din lumea vorbitoare de limba engleza cel putin) care sa detina chinezarii dual-sim... si implicit foarte putini care sa dezvolte ROM-uri custom. In plus schimbarea ROM-ului nu garanteaza ca va functiona cu ELM-ul, doar "exista posibilitatea sa functioneze".
James Kilowatt
Mi-e teama sa nu imi bat cuie in talpa degeaba. BT-ul merge, nu am probleme sa fac conexiunea cu pc-ul sau cu celalalt smartphone. Cum BT-urile merg, ar trebui sa se inteleaga in mama lor, in mandarina, ca si elmul si telefonul sunt tot chinezesti biggrin.gif

In plus, cum nici PC-ul nu vede elmul, mai degraba ma intreb daca nu e din vina elmului, nu a telefonului.
Ca sa vad elmul cu PC-ul care ar fi solutiile? Vreun bt manager ciupit de pe net, altul decat cel venit cu laptopul? (e un HP Pavilion DM1).

Mai am pe acasa un pda antic cu windows mobile 2003, o sa incerc sa vad daca ala il vede si eventual daca gasesc ceva soft care sa mearga pe ceva atat de antic.
Diesel
ELM-ul nostru se intelege cu laptopul lui Mike, deci e de la tine smile.gif
James Kilowatt
Si elm-ul meu se intelege cu Optimus-ul dry.gif . Insa nu se mai intelege cu nimeni altcineva din familie....
Diesel
Ah si androidul dual-sim de provenienta dubioasa (dar mai putin dubioasa decat al tau) folosit de mine s-a conectat la ELM, deci clar nu te place.
AlexTM
Hai sa mai schimbam subiectul: ceva aplicatii de incredere pentru facut tethering pe Android? Sau o fi stiind el fara sa mai instalezi nika?
AlexTM
La ce foloseste scannerul de bare? Ma rog, scanezi coduri, dar care-i ideea?
klm
CITAT(Diesel @ Dec 20 2011, 01:35 PM) *
Juice Defender e posibil sa mearga bine doar cu root, eu folosesc versiunea beta dar nu sunt 100% convins ca face economii chiar asa mari la autonomie.

Eu il folosesc strict pentru a imi bloca accesul la internet cand se termina traficul inclus; momentan imi ajung cei 700 mb din abonament+optiune insa, cand o sa-mi treaca lenea, voi vedea de pot activa un Colibri 10 ca optiune la abonamentul actual.
Cu putina grija pot folosi telefonul 2 zile (incarcat seara si bagat iar in priza dupa: ~36-40 de ore - 3G+wifi sau ~40-48h - doar 3G); fara grija imi ajunge o zi (scos de la incarcat inainte de culcare, bagat in priza in jurul orelor 18 a doua zi) deci de ce m-as chinui sa protejez bateria?!


Opera Mobile e doar o versiune redimensionata a browserului de desktop, nu e foarte util. Opera Mini este ideal pentru cazurile in care telefonul nu dispune de multe resurse si vrei sa accesezi pagini mari. Optiunea de Opera Turbo (disponibila si pe desktop, puteti sa o activati daca vreti sa vedeti cum arata un site fara flash si cu javascript limitat) e pornita permanent si intr-adevar economiseste mult din trafic.

Luna asta am facut pe OM trafic de 293 Mb in timp ce, pe browserul standard, as fi facut 1.5 Gb; dar nu e vorba doar de asta, e vorba si de viteza cu care incarci informatia (mai ales cand n-ai 3G), imi place speed dial, blocheaza zdranganelele inutile pe browserul mobil (flash, unele reclame, bannere), am acces direct la descarcari si altele; nu zic ca e cel mai bun (de regula - in special cand sunt pe wifi - folosesc browserul standard) insa mie mi se pare - pana acum - cel mai potrivit.

MoboPlayer - pentru filme - impreuna cu pack-ul de codecuri dedicate procesorului meu. Merg XviD-urile, nu ma intereseaza subtitrarile, deci totul e ok.

incerca BSPlayer: ai tot ce ofera Mobo plus posibilitatea de a descarca subtitrari; am rulat fara probleme si mkv-uri (HD 720p).

My Data Manager Free - testez asta de cateva luni in paralel cu 3G Watchdog, imi place ca imi arata cat foloseste fiecare aplicatie, cu exceptia tetheringului, insa e cam lent

3G W pro face ceea ce vrei doar ca ar costa ~10 lei; si Traffic counter iti arata consumul de date pe fiecare aplicatie in parte insa cred ca 10 lei (sau o cautare pe "siroaie") pentru 3G W pro merita din plin chiar daca ai avea o optiune nelimitata de date.
Traficul pe tethering apare contorizat la 3G sau wifi - in functie de ce conexiune dai mai departe.


Alex, asa cum zicea Diesel, poti instala o extensie in browser ce genereaza coduri care, scanate de telefon, te duc la pagina respectiva din browser; poti scana un cod de bare si cauta produsul respectiv pe google (Amazon are o aplicatie cu care compara toate preturile unui produs din multe magazine online americanesti - nu functioneaza in Romania :|), poti vedea exact ce produs ai dupa codul de bare (primesti o camera web pentru care nu ai drivere; scanezi codul si-i vezi numele sau te duci direct pe site-ul generat de telefon si i le descarci).
Diesel
Eu m-am incadrat in 200MB pana acum iar de luna asta am Net Biz de 400MB plus inca 166MB ramasi de luna trecuta. Orange sunt foarte generosi cu mine si contorizeaza doar 75% din trafic smile.gif De fapt o sa atasez 2 poze cu statisticile de trafic.

Traficul de tethering s-a contorizat si in 3GW si in My Data Manager, dar nu a format o categorie speciala in My Data Manager, asa cum sunt cele din poze.

Cum m-am uitat doar la cateva clipuri video anul asta (un episod sau doua de South Park si cateva episoade de Robotzi) nu sunt interesat de vreo schimbare. Nici nu vreau sa aud de subtitrari decat daca sunt cele originale de pe DVD/BD. In plus MoboPlayer are un sistem foarte destept de seeking, in functie de cum plimbi degetul pe ecran, la fel si pentru volum. Pe procesorul meu nu cred ca merge 720p, o sa incerc zilele astea.

As vrea sa cumpar aplicatii, dar google checkout mi-a refuzat singurul card pe care il mai am, desi a mers in alte chestii online. De versiuni pirat nu duc lipsa wink.gif

Cea mai inedita utilizare a codurilor de bare a fost intr-un magazin. Ma uitam la un produs caruia nu ii gaseam pretul. Cand se intampla asta de obicei compar codurile numerice de pe codul de bare al produsului cu codul similar de la eticheta de pret. De data asta unul din codurile de bare nu avea si valoarea numerica, asa ca am scos telefonul si pac-pac.
HalbaSus
Eu ma incadrez in 300 MB trafic... dar am wi-fi si acasa si la birou... deci acoperirea e destul de buna. Iar tethering am facut o singura data, la un hotel care avea un wifi mizerabil care nu vroia sa mearga.

Scanerul de coduri de bare nu e folosit de oamenii normali pentru scanarea codurilor din supermarket... oamenii normali cand citesc despre o aplicatie pe care o gasesc interesanta deobicei gasesc pe pagina respectiva si un cod QR spre exemplu pe pagina asta gasesti codul asta:



Si tu daca vrei sa instalezi aplicatia respectiva, scoti telefonul din buzunar, pornesti scanerul de coduri de bare, indrepti camera telefonului spre codul de bare pana il recunoaste si pac pac... ai link catre market pentru a downloada aplicatia, stiu ca pare stupid sa indrepti telefonul catre ecranul telefonului dar gandeste-te cam cat ti-ar lua sa scrii intreg URL-ul in browser cu tastatura virtuala smile.gif (da, stiu ca aplicatiile se pot instala fara sa scoti telefonul din buzunar, nu asta era ideea biggrin.gif)
klm
Eu nu zic ca as avea nevoie de Gb infiniti pe telefon insa astralul (actualul upc), ilink-ul si apoi rds-ul m-au invatat sa nu-mi mai placa serviciile limitate de date.
Pana acum am consumat
Click to view attachment
dar am wifi in unele puncte cheie unde ma aflu des si (la fel ca Alex) in weekend nu ma mai intind la calculator - nici nu-l mai deschid dimineata, verific mailurile in pat, citesc feedurile cu stiri la micul dejun etc.
getodac
Intrebare de novice:
La un HTC Touch Dual ce vine din fabrica cu windows 6.1 se poate face trecerea la android?
Multam'
Diesel
Nu e imposibil, stiu ca HTC HD 2 sigur merge.

Acum ca ma gandesc, as putea pune Android pe PDA-ul Asus din dotare smile.gif

PS: facem un split la discutia despre aplicatiile pentru Android?
AlexTM
Facem.
Eu am instalat ieri cu mari emotii o prima aplicatie Android smile.gif Nu pe telefon ci pe tableta Samsung.
Nu a durut, a fost muult mai simplu decat ma asteptam.
HalbaSus
XDA wiki: Da se poate, dar ultima postare pe topicul dedicat e din iunie 2009. Deci eu nu as recomanda... in plus asta e pentru cei aventurosi... si eu am pus android pe iphone dar nu as spune ca e chiar utilizabil zi de zi. Eu nu mi-as bate capul cu androidizarea respectivului htc mai ales daca vine cu htc sense. Daca nu vine cu sense atunci poate ar merita un rom custom.


James Kilowatt
Task killers automate folosesc la ceva, sau sunt doar marketing? Ca din cate am priceput eu un task "activ" nu de de fapt decat pre-incarcat in memorie, insa nu papa CPU sau baterie. Daca ar fi asa, la ce folosesc task killers? Mai ales ca ei insisi ar papa baterie si CPU?
HalbaSus
Opinia generala este sa le eviti. Acum depinde de ce tip de utilizator esti. Daca esti un om normal care foloseste cam aceleasi aplicatii (gmail, browser, messenger, vreo 2 jocuri mici, etc) atunci e chiar bine ca toate astea sa fie incarcate deja in RAM, pt ca atunci cand le vei porni vor porni foarte repede. Daca insa esti in modul "hai sa incercam toate aplicatiile din market" atunci vei incarca destul de repede memoria telefonului, moment in care telefonul va incepe sa omoare task-uri si sa incarce in locul lor alte aplicatii... moment in care vei observa ca telefonul va merge mai greu.
Ar mai fi o chestie... unele aplicatii sunt pur si simplu foarte prost scrise, si consuma resurse in mod nejustificat... daca astea raman in memorie fac mai mult rau decat bine, daca task killere le ucid pe astea atunci da, iti imbunatatesc performantele telefonului.
AlexTM
Pai nu le poti omori din task manager??
Intrebare: cum le poti REACTIVA (adica aduce in fata)? In task manager vad ce ocupa RAM-ul, dar daca vreau sa folosesc vreo aplicatie de acolo, trebuie sa o caut prin meniu.
Din task manager n-am vazut decat sa se poata opri, nu activa.
HalbaSus
Ai 2 variante sa le pornesti, una... apesi pe aplicatie (fie pe shortcut-ul de pe homescreen fie din app drawer), ea va porni din RAM (ca e deja acolo) deci va dura mai putin decat daca ar porni pentru prima data (si in principiu va continua de unde ai intrerupt aplicatia. Iar a doua varianta e sa tii apasat pe butonul de home si iti vor aparea aplicatiile recent folosite, in mod normal ar trebui sa o regasesti acolo.
drabisan
QUOTE ( T u d o r @ Dec 17 2011, 12:03 PM) *
Asa de curiozitate (de fapt am citit si eu cate ceva pe net) care sunt avantajele rootarii? Si un tutorial ar fi util, unul complet si foarte detaliat. Eu am gasit unele dar as prefera sa ma indrumati voi (cei care ati rootat telefonul) asupra unuia care sa fie incercat.


Avantajele sint citeva:
- cel mai important ar fi ca poti sa iti faci backup complet, dar complet, al telefonului si softului; nu ca ar fi simplu, dar iti permite sa il faci praf si sa te intorci fara sa plingi dupa ce aveai prin el.
- al doilea avantaj este ca poti sa scapi de porcarii. de ex. sa nu mai ai facebook in telefon; la htc, de ex., porneste singur in spate, chiar daca il folosesti sau nu. nu incurca, dar pe mine ma streseaza si sa il stiu ca exista smile.gif
- ai acces la citeva softuri dragute si utile gen calibrarea bateriei.
- poti sa pui ce ROM vrei tu (aici mai e nevoie si de altceva decit de root)

Dezavantajele:
- nu e simplu de facut, dar nu e ceva imposibil de greu.
- adio update-uri OTA. din momentul ala totul va trebui facut de minuta, pierzind tot ce ai in telefon ca setari.

Eu, pentru Sensation, dupa ce m-am saturat de jucat cu el, am ales sa-l rootez. Am sters porcariile, i-am facut backup. Intr-un final am renuntat. I-am pus soft WWE de la HTC si acum astept cuminte sa apara update-ul cu Android 4.0.3. A meritat pentru ca nu mai astept dupa Vodafone sa se miste, iar softul WWE e intotdeauna mai nou si deseori mai bun decit softul operatorilor. Ca avantaj este faptul ca nu mai ramin fara semnal 3G nicaieri in casa. Si nu e doar semnal fals, e perfect folosibil. Cu ROM-ul de la Vodafone ma acrisem de ascultat casuta vocala.

Ca sa-i pui soft WWE nu ai nevoie decit sa-i schimbi CID-ul. Si e destul de simplu...

Nexusul Galaxy nu l-am zapacit inca. E foarte foarte bun software-ul cu care Google a ales sa-l garniseasca si nu are porcarii prin el (mi-am bagat degetele ca ma mincau, dar, intr-un final l-am adus la forma originala si e ok asa). Doar ca nu are radio FM si nici o navigatie offline nu merge la rezolutia aia nesimtit de mare smile.gif
T u d o r
Mai, bine ai revenit. smile.gif

Am inteles si ca scapi cu un mic utilitar de toate ad-urile inerente programelor moca. Asta mi s-ar parea cel mai mare avantaj.

drabisan
De o astfel de aplicatie nu stiu sa-ti spun. Posibil sa existe si sa ai nevoie de root ca sa si functioneze, ca si baietii aia de scriu Androidul nu or fi prostuti sa lase la liber asa ceva...
James Kilowatt
Egzista, si merge insa intr-adevar cere root
Si mai hazliu e ca nu e o aplicatie care sa ruleze in continuu si sa blocheze "activ" publicitatea, ci o rulezi o data si rascheteaza toata publicitatea cunoscuta. Mai ai nevoie s-o rulezi doar ca sa faci update eventual, insa altfel poti sa o rulezi o singura data si sa fie destul.
HalbaSus
la fel ca si orice sistem de operare si android-ul are un fisier hosts unde se pot face asocieri intre domenii (gen microsoft.com) si adrese ip (gen 127.0.0.1), AdFree. este un program care intr-adevar are nevoie de root pentru a modifica fisierul de hosts si sa treaca in el chestii de genul server.cu.reclama.cunoscut.com 127.0.0.1, astfel de fiecare data cand o aplicatie va incerca sa descarce o reclama o va cauta pe 127.0.0.1 (ceea ce dupa cum probabil stiti e propriul calculator/telefon/device/uatever) unde in mod evident nu va gasi reclama asa ca... nu va fi reclama.
Diesel
Daca nu stiti ce sa luati doamnelor de Martisor: http://www.hybratech.com/products/orb/
Headset bluetooth sub forma de inel pe care citesti sms-urile si il pui la ureche ca pe un cercel cand vrei sa vorbesti la telefon.
Mircea104901
Un ghid interesant si bun pentru cei care doresc sa afle mai multe despre sistemul Android: ce inseamna bootloader, kernel, rom, root-are, etc, etc. Se aplica la toate, chiar daca exemplele date sunt pentru Xperia Arc.
James Kilowatt
Problema idioata:
De cateva zile chinezaria mea merge sublim, mai putin decat cand incerc sa o folosesc ca telefon. Atunci cand sun sau sunt sunat, odata facuta conexiunea se stinge ecranul si nu-l mai pot reaprinde. Prin urmare, ca sa inchid tre' sa scot bateria.
Am schimbat launcherul , dialerul (pusi dialer one).... si cam atat. Nu merge, se comporta fix la fel. Ceva sugestii?

Dialer one apeleaza alt dialer "de baza" care banuiesc ca are o problema. CUm pot sa umblu la ala?

N-am idee ce ar putea fi mai ales ca in ultimul timp n-am mai instalat nimic si nici n-am mai umblat la setari.
Halba_35438
Esti sigur ca nu ti-a crapat senzorul de proximitate ? (ala care inchide ecranul cand in timp ce vorbesti, ca sa nu apesi pe end call cu fatza).
Ca sa testezi poti instala Elixir (cauta pe market)

Iar ca sa rezolvi problema cu inchisul du-te in Settings > Accessibility > dai cancel daca te intreaba de ceva chestii apoi bifezi"Power Button Ends Call". Si din acest moment vei putea inchide apelul telefonic cu butonul de power.
Diesel
Elixir e pentru avocati biggrin.gif tu esti inginer, foloseste Sensor Dump: https://market.android.com/details?id=org.c...roid.sensordump
James Kilowatt
Mda, pana una alta am facut un factory reset.
Dupa ce am invatat suficienta chineza ca sa il setez inapoi in engleaza, a inceput sa isi sincronizeze aplicatiile... si interesat e ca inainte Torque "oficial", cel cumparat, nu mergea in timp ce ala piratat da. Acum s-a instalat cel original si merge.

Insa telefonul face fix la fel. Noroc de figura cu butonul de power.

Elixir raporteaza ca senzorul de proximitate e prezent si inghite niste amperi, si face niste teste inca nu ma prind ce vrea.... nu pare sa se schimba mare branza daca sunt sau nu aproape.
Daca e prajit proximity sensor, cum l-as putea dezactiva complet? Sau recalibra?

Cand imi stinge ecranul nu mai am acces la dial pad, si de ex nu-mi mai pot sterge mesajele vocale...
Halba_35438
Daca ti-e prajit senzorul de proximitate (asa cum banuiesc ca e) atunci nu prea ai ce sa faci. In starea asta e si optimus one-ul pe care l-am avut si peste care am trecut cu touareg-ul... banuiesc ca se poate schimba si ala cumva ca doar tot o piesa electroncia e.. sau se poate folosi "as it is" in continuare (nevasta-mea l-a folosit vreo 4 luni asa si singurul moment cand si-a dat seama ca e ceva naspa e cand a sunat la ceva robot si ala i-a zis "pentru limba romana apasati tasta 1").
pmhoria
JK, maine ai de umblat in multe locuri .... service in 3 roti de iarna whistling.gif plus senzorul care pare sa-si fi dat obstescul sfarsit. Succese smile.gif
Halba_35438
Eu cred ca ar putea fi rezolvate cele doua probleme cu o singura franghie... dupa cum ziceam pe topicul petrolierului se leaca o funie de roata naravasa... intre funie si roata se pune tampon telefonul... apoi se trage cu o alta masina roata... in felul asta se rezolva si roata si telefonul.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.