Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mobil / PDA / GPS -- Pareri
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
iHondafan
btw, cu zaharoasele ar trebui tinut aportul zilnic ( la stil sedentar) sub 30g=120kcal ( asta la o persoana de 70kile, lucratoare la berou care nu trebuie sa depaseasca 200kcal/zi). asta inseamna 4 linguritze rase. un iaurt mic "de fructe" are 17-18g de zahar. qed.
former_ozz
QUOTE
mor de nervi cand vreau sa iau iaurt si nu gasesc decat non fat dulce.


Eu nu mai maninc iaurt dulce de vreo 10 ani dar din cite tine minte erau doua alegeri:
1. cea pe care ai mentionat-o tu cel mai fracevnt, 90%.
2. Fara zahar (adica cu indulcitori) dar cu grasime 10%.

varinta non fat fara zahar nu exista aproape deloc, dintr-un motiv sau altul.
Cind traiam pe coasta de est era o complicatie deosebita sa iau mincare fara zahar in ea (piine fara zahar, muraturi, pina si o conserva de fasole pe care am luat-o o data era plina de zahar) dar in California e mult mai usor sa gasesti mincare ok, evident totul are un pret.

Am adus vorba de Romania pentru ca am vazut vara asta lucruri care nu-mi sareau in ochi asa tare in trecut. Am un copil de vreo 2.5 ani, caruia nu i-am dat zahar, ciocolata, inghetata, bomboane, prajituri etc... practic cu putine exceptii nu a mincat dulciuri in viata lui. Si nici n-am de gind sa incep acum. Numai ca in Romania am avut o mare problema cu asta.. se oprea din frigider cu inghetata in frigider cu inghetata.. din cutie de bomboane in vitrina de ciocolate. Ambalaje colorate, stralucitoare, atractive. Copiii cu care se juca de multe ori lingeau in inghetata, o acadea ceva. Un nene i-a data un rahat de bomboana in troleibuz, fara sa ceara permisiunea, practic pe la spatele maica-sii... pe tren o tanti i-a dat o napolitana (d-aia Joe sau cum se cheama), tot fara sa intrebe. Am vazut copii cit tancul, pe unii ii cunosc direct. Am luat o cola fara zahar (nu o beau nici pe aia in mod normal, prefer berea smile.gif), parca am zis ceva indecent cind am cerut asa ceva.
Regimul traditional romanesc deja era in virful statisticii la boli cardio, exact zahar pentru toata lumea mai trebuia.
former_ozz
QUOTE
cu cancerul adevarul e ca dupa 50 de ani la toata lumea creste incidentza. tine de imbatranire. Ro sta prost la depistare precoce si tratare inainte de a deveni avansat.


Stiu dar PARCA (ca repet, e vorba numai de oamenii pe care ii stiu, dar sint multi) prea are toata lumea cancer. A devenit ca gripa si erumtismul, daca ai 50 de ani ai cancer. Partea pozitiva e ca acum chiar se supravietuieste, si se gasesc citostatice in Romania care am auzit ca asigurarea nici nu prea le acopera aici.

Poate nu-i in toata tara asa, poate e numai in oras la mine unde au fost ani si ani de poluare si e in granita estica spre Cernobil.

QUOTE
americanilor li s-a bagat treaba asta cu grasimile in cap din anii '80. dar de treaba cu zaharurile nu s-a stiut exact pana acum 10-15 ani (a durat sa se faca si studiile si sa se confirme ipoteza hyperinsulinica).


Totusi eu zic ca e destul de evident.. adica faptul ca trebuie sa eviti zaharul si faina si orezul daca vrei sa slabesti eu stiu din anii 80 cind eram un putzoi. La fel imi amintesc foarte clar cum am citit intr-un almanah prin 86 un articol care se chema "Zaharul, moartea alba" in care spunea ca zaharul creeaza dependenta asemanatoare cu cocaina sau nu stiu ce alt drog. Probabil ca nu era precis din pdv stiintific, poate ca era o chestie politica in spate (de aia nu se gaseste zahar) dar cind vestul spune "fara zahar si ulei, soia e buna si carnea e rea, piinea e ok dar cu masura" imi amintesc fix de anii 80 in Romania smile.gif.

QUOTE
3) echilibrat dpdv compozitional - 1/3cal din proteine; 1/3 din carbohidrate (preponderent amidoane neprelucrate gen paine neagra cu mai putine zaharuri) si 1/3 grasimi ( si astea balansat - predominant vegetale si cu omega 3 cel putin 50%). mai e o chestie cu raportul omega 3/omega 6 la nesaturate dar pe alta data.


Am un prieten care jura pe dieta asta paleo, o tine deja de vreo 2 ani si zice ca se simte mai bine ca niciodata, a slabit semnificativ, testele ii ies ok, maninca cit vrea. Dieta paleo insemna fara nici un carbohidrat (in afara de cele din legume si un fruct ocazional).
iHondafan
paleo e cred prea exagerat ( si e relativ paleo - oamenii mancau destule zaharoase dar sezonier; fructele erau la liber cand erau in sezon si erau oricum vai de mama lor ca sa faca fitzele pe care ni le putem permite noi. de asemenea cand prindeau miere rupeau. ceva carbohidrate complexe sunt OK. asta e parte din nebunia opusa - uppity whites/gentry sunt prea fixati la extrema cealalta - tot felul de mode (faddism). cum e si chestia cu glutenul care e probabil 90% inofensiv ( adica cam 90% din cei care urmeaza o astfel de restrictie nu au nici o nevoie reala de a o face)... si la organic in parte e excesiv si risipitor de reusrse (sol, apa) si chiar risc biologic oleaca mai mare.

btw, prin LA ( si in zona SF dar mai putin) multi nu si-au vaccinat copiii de frica tiomerosalului ( care s-a suspectat o vreme ca poate duce la autism) si acum au o frumusete de epidemie de tuse convulsiva (pertussis). in final la fel cu amishii care tot asa au de vreo 2 ani focare de pojar...

la fel cu copilul. un scoop de inghetata sau 2-3 patratetele de ciocolata pe zi sunt OK. mai ales daca are posibilitatea sa alerge si e fizic activ.

intr-adevar gustul dulce duce la eliberarea de endorfine, ca si gustulde grasimi. dar orice aliment bun duce la asta. exista totusi placerea de a manca. nu vrei sa o omori de tot. important e sa nu faci exces si sa fii activ fizic. nu e alimentul ( grupul alimentar in sine) care e nociv ci cantiatea si lipsa de echlibru nutritional.
James Kilowatt
In Romania cu alimentatia copiilor e o problema nu doar de calitate, ci si de cantitate. Inca se mai aplica metoda est-germana - aka e hranit la ore fixe si daca nu termina tot din farfurie ia bataie. Se practica inca si printre expati (tot niste capsunari da' un pic mai educati biggrin.gif ), care teoretic sunt mai iesiti prin lume si ar trebui sa fie mai emancipati. Si pe urma lumea se mira ca saracu' chiar si cand creste si e ceva mai independent tot nu stie sa manance doar cat ii trebuie.
Mai mult, cei mai zelosi merg si mai departe de atat: daca dracu' nu vrea sa manance parizerul, atunci ii dau o ciocolata, sa nu moara de foame.

@Iulian
Vezi tu, medicina acum ceva vreme spunea ca daca te speli prea des faci ciuma, ca ciuma vine de la apa.
Departe de mine sa consider ca medicina e o vrajitorie, sau o conspiratie, insa cred ca totusi exista foarte multe teorii greu de demonstrat. Un aliment nu e doar o singura substanta, la fel cum comportamentul unui organism ca intreg e greu de prezis stiind doar comportamenul catorva tesuturi. Dupa mine e mai degraba o arta, in care conteaza si rigoarea, si experienta si flerul. Dealtfel medicii insisi spun asta, ei nu trateaza boli ci pacienti si fiecare e unic (exagereaza si ei, insa exista si o doza de adevar biggrin.gif).
In privinta alimentatiei nu prea vad cum poti face un studiu relevant. Nu ai cum sa urmaresti 50.000 oameni timp de 20 ani si sa masori la miligram tot ce au bagat in ei si cate calorii au consumat in fiecare zi. Evident ca poti face niste studii pe sobolani, poti urmari niste indicatori/parametri si la oameni si face unele estimari sau corelatii care sa duca la niste recomandari, insa e bine sa existe o doza de scepticism. Nu e ca in matematica, unde o teorie odata demonstrata ramane valabila si dupa 4000 ani.
Evident ca nici sa cazi in extrema ailalta sa crezi ca doctorii sunt niste tampiti (sau niste criminali) nu e sanatos. Dealtfel, exista foarte multi adepti ai "vietii sanatoase" care considera asta si isi inventeaza singuri tot felul de modele alimentare care n-au nicio legatura cu recomandarile celor care chiar se pricep.
iHondafan
se fac si studii bune. intr-adevar chestia e ca trebuie standardizat foarte mult si nu e foarte usor. concluziile de mai sus o marja de flexibiliate. cum zicea si ozz ipoteze ca zaharoasele si fainoasele ( si mai mult mituri populare) sunt de multa vreme dar studii mai de calitate nu au fost pana mai curand. nici acum nu e totul batut in piatra dar cam asta e consensul. in general a propovadui moderatia nu e insa gresit ( asta a fost sfat bun de pe vremea lui Hipocrates).

e cumva la fel cu teoria anthropogenic climate change. se emite CO2, ala are un efect asupra climei dar nu stim ce si cum. unii vor sa ne intoacem la opaitz si bicicleta, altii sa mai faca 20 de centrale pe carbuni sa dea "corent la oamenii muncii"...
iHondafan
ma rog mai e si chestia ca oamenii sunt si ei diferiti... e o familie italiana din Lombardia unde desi majoritatea sunt grasi si sedentari au profil lipidic de campioni si traiesc mai toti peste 90 de ani... la spectrul opus altii mananca numai kale si urzici, sunt activi si tot fac infarct la 35 de ani si nu apuca 50 de ani...
James Kilowatt
Otzi saracu' a trait acum 5300 ani, era super activ fizic, nu era supraponderal, n-avea acces la grasimi transsaturate, nici la unt, margarina sau zahar, si tot avea probleme de colesterol smile.gif
former_ozz
Io-s pentru nucleare smile.gif

QUOTE
Si pe urma lumea se mira ca saracu' chiar si cand creste si e ceva mai independent tot nu stie sa manance doar cat ii trebuie.


Sint sceptic ca asta e motivul mereu... Cind eram eu mic am fost hranit de multe ori mai cu forta ca eram foarte slab in loc sa fiu gras si frumos cum spunea bunica-mea smile.gif... dar apoi incepind de pe la 16 ani am mincat de-am spart. Vreo 4-5 ani am infulecta 3 piini pe zi (plus mincare evident). Pe la 25 de ani aveam 72 e kile, aceeasi greutate de pe la 19 ani. Cind am inceput si eu sa ma ingras 1-2 kile de la mincat, adica spre 30 de ani, creierul meu era complet decuplat de ideea ca trebuie sa pun o limita la mincare. Mi-a mai luat citiva ani sa imi dau seama ca nu mai pot sa maninc chiar orice si oricit. Deci nu are treaba cu copilaria si educatia ci cu anii de adolescenta cind stateam cu orele in bucatarie si mincam cit 3, si daca ieseam ma intorceam dupa 1 ora si mincam atrocitati ca cartofi prajiti cu smintina smile.gif si nu luam un gram.
Pe de alta parte cunosc atitudinea asta. Stiu parinti care au copii de 5 ani pe care i-au indopat cu forta si acum arata de 8 ani.

QUOTE
btw, prin LA ( si in zona SF dar mai putin) multi nu si-au vaccinat copiii de frica tiomerosalului ( care s-a suspectat o vreme ca poate duce la autism) si acum au o frumusete de epidemie de tuse convulsiva (pertussis). in final la fel cu amishii care tot asa au de vreo 2 ani focare de pojar.


Miscarea antivaccin e alive and well in zona asta. Am prieteni care nu si-au vaccinat copiii la inceput, si apoi i-au vaccinat mai tirziu si numai de bolile "reale". Adica alea serioase.
Desi multa vreme am dispretuit miscarea anti vaccin am si eu indoielile mele. Pina la urma realitatea e ca oamenii moderni vestici au problmele serioase cu sistemul imunitar (alergii, astm, boli autoimune), plus autism, adhd si alte modernisme. Poate sint supradiagnozate, poate mediul e prea steril, poate pentru ca nu se mai joaca afara, poate de la pesticide, poate sint din alte motive, dar poate nu. Realitatea e ca habar n-avem.
Sint vaccine care se fac la bebelusi pentru boli sexuale si de transfuzie de singe ca Hep B. Sint vaccinuri care sint de boli usoare din care nu se moare. Nu mai zic d evaccinul antigripal, lumea deja se uita strimb la tine daca nu-l faci... cind eram eu mic in Romania ncii nu se considera gripa o boala, nu puteai sa lipsesti de la scoala cu "am avut gripa", iti punea absenta.
Sau polio. Ca doctor vrei polio la toata lumea dar ca individ nu mai ai nici un motiv sa-ti vaccinezi copilul de polio pentru ca boala nu eixsta in tarile dezvoltate si singurele cazuri sint de la vaccin. Eu insumi am facut "un fel de" polio din eram mic de la o doza gresita si am stat 2 sapatamini in spital.


QUOTE
la fel cu copilul. un scoop de inghetata sau 2-3 patratetele de ciocolata pe zi sunt OK.


Din pdv alimentar poate ca e ok, probabil nu si pentru dinti. Dar pe mine ma intereseaza obiceiurile si obisnuintele pe termen lung. Nu imi fac griji ca-n america nu o sa aibe coplul meu acces la dulciuri cind de la gradinita ii imbuiba cu porcarii.

QUOTE
exista totusi placerea de a manca. nu vrei sa o omori de tot. i


De fapt cred ca asta e o placere care n-ar avea nici un efect negativ daca dispare.

QUOTE
paleo e cred prea exagerat ( si e relativ paleo - oamenii mancau destule zaharoase dar sezonier; fructele erau la liber cand erau in sezon si erau oricum vai de mama lor ca sa faca fitzele pe care ni le putem permite noi. de asemenea cand prindeau miere rupeau.


Eu de fapt nici nu inteleg ideea din spate... Ei spun ca organismul a evoluat sa manince ca omul culegator-vinator, omul modern fiind foarte tinar din pdv evolutiv. Da, dar organismul nu a evoluat spre maximizarea duratei vietii, ci spre maximizarea inmultirii. Adica ce vrem noi de la viata azi (sa traim 100 de ani sanatosi si activi) e foarte diferit de ce a vrut natura de la omul din paleolitic (sa traiasca intens 35 de ani).
Din pdv evolutiv nu exista nici un avantaj din maximizarea duratei vietii, din contra oamenii batrini sint o povara si micsoreaza puterea de inmultire a grupului pentru ca consuma din resuirsele copiilor si parintilor.

Lasind insa asta, fructe de fapt nu existau in paleolitic - nu ce consideram noi fructe. Merele padurete sint acre, mici, si putine pe copac. Nu se gaseau cantitati mari de fructe foarte dulci. Nici aparate de facut suc ca sa bagi 5kg de mere in tine intr-o ora smile.gif (alta prostie care se propaga, ca sucurile naturale sint sanatoase ca-s naturale cind de fapt sucul de mere are tot atita zahar ca cola). La fel, albinele salbatice nu fac nici pe departe aceeasi cantitate de miere ca cele crescute in stupi mutati cu masina in livezi care au hectare de flori, iar daca nu-s flori lasate sa molfaie o oala de apa cu zahar.



iHondafan
fructele proaspeet au index glicemic cu aprox 1/3 mai mic decat al sucului obtinut din ele si doar strecurat. asta daca le mananci intregi cu coaja. existau destule fructe dulci si inainte de cultivare. padurile tropicale sunt pline de tot felul de fructe de acest fel in stare naturala. adevarat soiurile moderne au fost selectionate tocmai pentru gust, dar dieta paleolitica nu era excesiv de saraca in glucide. chestia era insa ca barbatul mediu din paleolitic era in continua miscare - unii estimeaza ca avea minim nevoie de 7-8000kcal pe zi. probabil ca bagau in ei tot pe ce puteau pune mana. femeile erau ceva mai statice dar si ele erau mult mai active fizic decat oamenii moderni.

pe de alta parte dpdv evolutiv cei cu dieta paleo au fost dislocati imediat de civilizatiile bazate pe agricultura care s-au raspandit relativ repede odata ce au aparut. desigur succesul social nu are nimic cu cat de sanatoasa era alimentatia, dar alimentatia cu cereale a permis hranirea mai multor guri si crearea primelor surplusuri alimentare si stratificarea sociala. de ex. posibil ca aztecii sa fi avut o alimentatie mai sanatoasa decat spaniolii, cu toate acestea Cortes cu 500 de spanioli a ingenuncheat imperiul aztec care avea cateva zeci de mii de razboinici in cateva luni.
James Kilowatt
@Ozz
Pai tu ai fost cazul tipic de copil hranit cu forta. Asta zice si teoria, cei hraniti cu forta nu stiu sa zica singuri stop.
Eu am avut greutatea constanta din clasa a 12-a si pana la 30 ani, cand am ajuns in Belgia (74kg). Pe urma am schimbat modul de viata, m-am mutat de pe coasta de azur unde zilnic eram pe bicla, din aprilie pana in noiembrie bagam 1 ora de inot zilnic, munte in fiecare weekend, la ploaie, stat in casa si in birou, si am luat 9 kile in 9 luni.... si sa le dai jos e mult mai greu decat sa le pui pe tine smile.gif

Polio a reaparut in Europa, in tari cu apa calda precum Olanda unde sunt multi care refuza vaccinul. Aici e si o problema de etica daca vrei, nu doar de analiza de risc: e corect sa refuzi vaccinul bazandu-te pe faptul ca sunt vaccinati ceilalti, ca sa te protejeze si pe tine? Polio e o boala urata, nu e ca pojarul sau varicela pe care copiii de multe ori o fac si nici n-au habar.
Exista boli si boli, intre polio sau variola (din fericire se spune ca e eradicata) si gripa sau pojar exista totusi diferente majore.
former_ozz
Ba tu nu vezi ca aici se vorbeste de copii, mincare si pojar? smile.gif..
former_ozz
QUOTE
padurile tropicale sunt pline de tot felul de fructe de acest fel in stare naturala.


Dar ei or modelat dieta dupa omul paleo din zona temperata smile.gif

QUOTE
Pai tu ai fost cazul tipic de copil hranit cu forta. Asta zice si teoria, cei hraniti cu forta nu stiu sa zica singuri stop.


Pai n-ai inteles... sa zicem ca hranirea "cu forta" (nu chiar cu forta dar mai mult decit as mincat eu natural) a durat pina pe la 10 ani. Numai ca eu am inceput sa maninc foarte mult in perioada de crestere care la mine a fost tirzie. Atunci mi s-a format ideea ca pot minca oricit si orice ca sa-mi astupe gaura din stomac smile.gif. Intre 10 ani si 16 ani am avut o perioada in care am cam mincat cit am vrut, dar nu prea mult.
Ma refeream ca teoria ta suna bine dar nu cred ca are baze stiintifice smile.gif

QUOTE
Aici e si o problema de etica daca vrei, nu doar de analiza de risc: e corect sa refuzi vaccinul bazandu-te pe faptul ca sunt vaccinati ceilalti, ca sa te protejeze si pe tine?


Este, dar unii nu cred in chestiile astea cu societatea in fata lor, sau sint onesti smile.gif
iHondafan
majoritatea oamenilor din zona temperata au migrat din zonele calde - ex europenii au rezultat din asimilarea vanatori-culegatori (hunter-gatherers) locali de catre agricultorii veniti in perioada neolitica ( 5000 de ani inainte de Christos) din Levant ( via Anatolia) la care s-a mai adaugat o patura de turanici ceva mai tarziu. majoritatea hunter-gatherers au prosperat in clime calde care erau ceva mai propice stilului respectiv de viatza. genetic nordicii actuali sunt cei mai apropiati de paleo-europeni, dar oricum si ei au gene levantine multe.

http://www.bbc.com/news/science-environment-24475342
James Kilowatt
@ozz
dracu' stie pe ce se bazeaza... eu doar o reproduc, n-o sustin. Cica hranirea cu forta mai are si alte sechele, gen irascibilitate... de fapt copilul cica o ia ca pe o forma de dominare si ca incerca s-o compenseze facand-o pe nebunul in alte situatii. Sau invers, cand e controlat non-stop va face mofturi la mancare pentru simplul motiv ca are si el nevoie sa controleze ceva. Oricum, naiba stie cum poti verifica riguros cauzele pentru care niste minti sunt sucile la 30 ani pe baza unor eventimente intamplate la 3 ani.

@Iulian
Ceea ce se cheama la noi "paleo" e "faza de atac" din regimul Dukan care e foarte popular (printre doamne biggrin.gif). Adica, carne curata. Modelata probabil dupa dupa Europa perioadei glaciare. Bagi carne in nestire, fara legume, fara fructe, fara cereale. Regimul Dukan e mai echilibrat in sensul ca perioada asta de atac dureaza un timp limitat dupa care incepe sa devina mai normal, incet incet bagi si alte alimente pana cand ajungi sa mananci cat de cat normal. Cica merge, zic doamnele, pentru ca e usor de tinut, psihiatric vorbind dupa prima faza (in care esti oricum cel mai motivat) incepi sa ai voie din ce in ce mai multe mici derive care il fac mai acceptabil.
former_ozz
Astia pe care ii stiu eu ca-sui hranesc copiii "cu forta" au copii sub media de greutate la virsta lor (de obicei in ultima treime) care ori n-ar minca mai nimic ori ar minca numai timpenii (dulciuri etc). Asta am inteles eu prin hranirea cu forta.
Am facut muci topicul asta smile.gif
Mircea104901
Daca tot e varza topicul, uitati-va aici. Pana mea, nici nu mai stim ce mancam. In viitor..... ninja.gif
former_ozz
Mie mi se pare ca aia e "mincare" de pus in vitrina, se practica la restauranetele asiatice.
Mircea104901
Posibil. Nu cunosc. whistling.gif Dar e posibil sa fie si servita publicului. Nu inteleg o iota din ce spune, asa ca.. teehee.gif . Oricum, chinezii au facut oua identice cu cele naturale din prafuri (o sa caut linkul sa-l postez) asa ca nu m-ar mira.
Revenind on-topic, interesanta optiunea NSA-ului.
James Kilowatt
Pana foarte recent americanos din guvern (doe, dos) aveau backberry. Am inteles ca recent si apple au inceput sa le respecte standardele de securitate si incep sa le inlocuiasca. Sunt cred ultimii utilizatori de blackberry.
solmar
Ia uite ce discutie interesanta am pierdut. Si eu credeam ca vorbiti de IT....
Ce se mai aude de resveratrol prin States? Ca am citit tot felul de articole in care ba e cel mai cel, ba nu se confirma. Nu de alta, dar m-a apucat smuca cu vinurile si ar fi pacat ... sa nu se confirme ca resveratrolul rulz.
Mircea104901
Nu mai gasesc linkul vechi, dar cred ca e relevant:
former_ozz
QUOTE
Sunt cred ultimii utilizatori de blackberry.


Ei si cu un prieten de-al meu care are unul nou si urmatorul tot BB vrea.

Apple are ceva alianta cu IBM si acum cica sint sau vor sa fie la fel de sigure ca BB.

@Mircea: In china totul e fals. Laptele e din melamina, ouale din prafuri, uleiul de prajit il pescuiesc din canalizare ca se ridica deasupra etc.
klm
Am lasat in urma serviciile Digi.

Sigur, sunt ieftine dar: n-ai semnal (ai roaming cu Vodafone dar cu doar 100 MB de internet, fara posibilitatea de a cumpara mai mult), pierzi apeluri, nu poti efectua apeluri (din auzite, cica totusi nu ar fi la fel de rau precum Cosmote in 2007), viteze de internet care in ultimele luni nu depasesc 3 Mbps cu latente de 2-300, nu poti redirectiona apelurile (daca de ex pierzi telefonul) nici de pe internet, nici la relatii clienti plus ca inlocuirea cartelei costa 5 euro (aceste informatii sunt din contract, nu am trecut prin asa situatie deci nu garantez ca ti se cer bani pt alta cartela), calitate proasta a sunetului in convorbiri.
Nu mai zic de HD voice, asigurari sau numere preferentiale care [inca] sunt vise.

Cu siguranta lucrurile se vor schimba peste vreo 4-5 ani (chiar daca actualul Telekom nu s-a miscat foarte mult nici in 7 ani) insa ramane sa vad peste 4-5 ani.
James Kilowatt
Pe mine ma bate asa un gand sa las in urma Android. Mi s-a instalat 5 pe Nexus 7 (mk 1) si a inceput sa mearga ca un c.r. Am raschetat cache-ul si lucrurile s-au mai imbunatatit, insa tot n-are fluiditatea lui 4.3 sau 4.4. Are momente indelungate in care pur si simplu nu mai reactioneaza aproape deloc, in special dupa ce n-a avut wifi si apoi prinde unul cu iesire la net si-si face syncurile sau imi violeaza intimitatea sau ce-o mai face el pe net.... in momentele alea nu mai vrea sa faca aproape nimic altceva.

Pe de alta parte insa m-am jucat cu Optimus one si cu cateva versiuni de CM si merg de rup... ba mai mult, mi-au disparut niste erori pe care le aveam cu ROM-ul oficial (care apareau de ex cand pornea Igo). In plus, cu CM-ul pot muta pe SD Card aplicatii care nu puteau fi mutate cu ROM-ul oficial, si asta ma ajuta sa trec peste una din limitarile hardware enervante ale optimus-ului.

Daca lucrurile raman asa, ma bate un gand sa pun un CM si pe Nexus 7.

...si probabil si pe Moto G, ca se zvoneste ca va primi si el android 5, si daca se va imbunatati la fel ca Nexus-ul fie trec la rom-uri alternative, fie ii aplic tratamentul lui Azazel...
AlexTM
Eu fiind ultimul utilizator de Blackberry din Europa, sau cel putin din sud-est, iaca-ta ca am trecut la Android de saptamana asta. Nu ca as fi vrut, dar nu am mai putut ramane.
Si acum aud ca unii renunta la Android? smile.gif
James Kilowatt
Allview p6 energy sau Lenovo a 5000?

Cerințe :
Dual sim
Ecran decent, nu neapărat ca rezoluție, ci sa fie vizibile și în lumina.
Baterie / Autonomie mare.... Cât mai mare.

Cele de sus au ecran 5" 720p și baterie de 5ah unul și 4ah celalalt.

A pus cineva mana pe unul din ele? Sunt pentru un cadou.

A, și sa nu fie Android 4.2...Ci de la 4.4 în sus
James Kilowatt
Alt versus.... tot cadou, de data asta pentru o doamna.

Va trebui sa inlocuiasca un S4 mini care are mai multe probleme (ecran fisurat, bateria incepe sa cedeze, si androi 4.2 care e un jeg sinistru)
Cerinte:
Marime decenta
Autonomie cat mai buna
camera foto decenta
android de la 4.4 in sus.

Si un versus inegal: Motorola Moto G Gen 3 vs Sony Xperia Z3 compact.

Dpdv al specificatiilor, Sony e peste la toate capitolele: procesor mai rapid, baterie mai mare, e mai compact, camera foto mai buna... DAR... am citit mai multe reviewuri care par sa se fi inteles sa scrie ca se supraincalzeste in caz de frecus. Asa ca-s mai inclinat catre Moto G, care desi are specificatii mai modeste, pare ca isi face foarte bine treaba. Insa sunt deschis la sugestii si argumente, atata timp cat nu-s palete de pingpong de 6" cu baterii AG3 biggrin.gif
Mircea104901
Z3 compact am eu de ceva vreme. Inițial am vrut Z3, dar împrejurările au făcut să am nevoie urgenta de telefon si nu aveau decat Compact, si rosu pe deasupra. rolleyes.gif
Telefonul e atât de mișto că nu l-am mai schimbat cum am vrut inițial.
Nu se încălzește ca alte telefoane. Încălzire normală la orice fel de utilizare, mai puțin la filmare 4k. 4k nu filmez cu el, doar fullHD, deci nu pot să-ți spun cât de tare se încălzește.
Din punctul meu de vedere, în afară de flapsul de la micro-USB (lasat in exterior la Z5 compact), nu am ce să-i reproșez.
O să-l schimb cu Z5 compact doar pentru deblocarea cu amprenta si upgrade-ul la cameră, care se pare ca e un upgrade serios.
James Kilowatt
Si cate te tine bateria la o utilizare sa-i zicem realista? Mai un feisbuc (cu tot cu mizeria aia de messenger), un mic browse, un citit ziaru', nu foarte intens insa nici tinut doar un buzunar?
Mircea104901
In mod normal ma tine toata ziua, seara am 30-40%. Aici punem 4G,Wifi,Bluetooth on, Location services full, IMAP push (mentionez pentru ca am vazut ca imi foloseste cat toate celelalte la un loc intr-o zi normala pe 3G-4G. Am incercat diversi clienti, inclusiv cel de la Gmail, dar tot asa consuma - enorm). La utilizare intensiva tine cam 5-6h de screen on (browsing, jocuri etc, toate cele pornite). Am viber,whatsapp,hangouts, nu si fecebok. L-am dezinstalat de ceva vreme, pentru ca nu utilizez, si, intr-o zi m-am trezit ca jumate din baterie a fost consumata de Facebook verymad.gif blink.gif no.gif desi nu-l pornisem.
Al nevestii tine 3-4 zile. Cateodata si o saptamana daca nu se da prea mult pe WiFi. Serviciul de date nu il porneste (abonament naspa).
Acum am 78% la 1h15 Screen-on (browsing) dupa 5h de standby.
James Kilowatt
Referitor la location services, S4 mini si in general Android 4.2 au un bug (am avut aceeasi problema si la o chinezarie tot cu 4.2). activezi locations services pe baza de retele, iti descarca telefonul in cateva ore, 90% din baterie e halita de Google Services. E mult mai economic pe GPS. Asta e unul dintre motivele pentru care trebuie inlocuit.
klm
CITAT(James Kilowatt @ Sep 20 2015, 09:43 PM) *
am citit mai multe reviewuri care par sa se fi inteles sa scrie ca se supraincalzeste in caz de frecus.

Sony Z5 Compact (dupa ce vei folosi deblocarea cu amprenta, parca n-ai mai vrea sa renunti la ea decat daca apare ceva mai bun - ceea ce nu este cazul inca).
Dar a aparut iPhone 6s smile.gif.
Uite ce am reusit eu cu celalat s pe un iOS beta (pe versiunea finala nu am mai patit-o)
James Kilowatt
Overkill in cazul meu
James Kilowatt
Arunc in versus si Samsung Galaxy S5 Neo.

Avem deci S5 Neo vs Moto G gen 3 (vers 2GB rami) vs Xperia Z3 compact.

Ce ma atrage foarte tare la S5 Neo (acum e primul favorit) e faptul ca are baterie normala, care poate fi inlocuita. Insa e al naibii de nou si n-am reusit sa gasesc nicaieri un review serios.
klm
Un operator mobil din Romania ofera baterii externe de 2 mii pe care le poti schimba gratuit in oricare dintre magazinele sale, atunci cand s-au descarcat; fireste ca mi-am consumat punctele pe una smile.gif.
Dar, ca idee, în Belgia (si pe unde mai calatoresti) te lovesti des de situatii in care nu gasesti prize?

S5 Neo a aparut deja pe vreundeva?
Mircea104901
Nu fac reclama la Sony, dar au baterii care tin mai mult decat device-urile. Pe la Samsung am auzit ca au mai fost probleme cu bateriile dupa 1 an, si au trebuit sa fie înlocuite. Si mie mi-a displăcut ideea de baterie fixă, dar acum nu mai am nici o problema.
Despre Samsung S5 Neo nici nu am auzit pana acum banned.gif
O sa gugalesc să văd despre ce model e vorba rolleyes.gif
James Kilowatt
E deja disponibil, și la un preț decent as zice.
Si eu am baterie fixa, nu-s taliban la capitolul asta, însă rămâne un dezavantaj. Mai ales ca la mine o drăcie din asta poate avea doua - trei vieți (când ma satur eu ajunge la taica-miu, și când se satura și el ajunge la maica - mea :D)

La mine au apărut prin aeroport niște baterii externe însă nu e încă răspândit sistemul. problema nu-i lipsa prizelor, ci faptul ca viitoarea proprietara n-are reflexul să-și bage scula-n priza de fiecare data când are ocazia, asa ca voi. de obicei își da seama ca a rămas fără zeama când are nevoie de telefon și tocmai i s-a închis. de asta vreau unul care sa tina 1-1.5 zile de folosire normala, incluzând toate mizeriile alea energofage gen feisbuc, panaramele alea care ii calculează câți pași a făcut, etc. Ea a ajuns sa folosească telefonul mai mult decât mine, eu în afara de browsing și muzica nu mai folosesc mare lucru.
klm
Exista baterii externe de câteva sute de mAh, mari cât un stik usb, care se agata de chei, cu suficient curent cat sa faci chestii daca ti se descaca telefonul (telefon care, aproape indiferent ce ai alege din cele medii spre sus ca pret sau categorie - daca aranjam chinezismele pe alta scala de valori -, te tine o zi (de lucru) conectat continuu la 4G si la toate aplicatiile gen mail, whatsapp si facebook).

Daca ar fi sa aleg un telefon din zona Android, nici nu as sta la discutii: Z5 compact, pentru că este puternic, decent ca dimensiuni, tine mult bateria (si-l poti folosi la dus smile.gif).
Mircea104901
Iaca si Android a comis-o. Grav teehee.gif
klm
CITAT
A Message to Our Customers

The United States government has demanded that Apple take an unprecedented step which threatens the security of our customers.
...
For many years, we have used encryption to protect our customers’ personal data because we believe it’s the only way to keep their information safe. We have even put that data out of our own reach, because we believe the contents of your iPhone are none of our business.
...
But now the U.S. government has asked us for something we simply do not have, and something we consider too dangerous to create. They have asked us to build a backdoor to the iPhone.
...
The government suggests this tool could only be used once, on one phone. But that’s simply not true. Once created, the technique could be used over and over again, on any number of devices. In the physical world, it would be the equivalent of a master key, capable of opening hundreds of millions of locks — from restaurants and banks to stores and homes. No reasonable person would find that acceptable.

http://www.apple.com/customer-letter/
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.