Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mobil / PDA / GPS -- Pareri
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
James Kilowatt
Ai si interfata elm 327? Ca fara ea nu ai cum sa testezi toate functionalitatile.

dinpoplaca
O astept sa vina; Am comandat interfatza asta pe Ebay
former_ozz
QUOTE
lackberry, E-urile Nokia (exceptie 7) te contrazic.


Nokia si RIM (blackberry) sint firme irelevante si muribunde la ora asta. Nokia e in declin serios de ani multi, m-as mira sa mai existe pe piata in 5 ani in cantitati relevante, sau cine stie, poate fac o reogranizare, scot un produs nou dar probabilitatea e mica. RIM pare ca inca horcaie, dar tot nu are sanse mari.
HalbaSus
In america de nord Nokia e ca si moarta de ceva vreme... insa in EU inca se tine tare chiar daca e in declin de cativa ani buni mai ales pe piata telefoanelor high-end unde e batut de apple si androizi. La RIM e invers, nu a fost mare senzatie in europa niciodata... iar de cand cu popularizarea smartphoneurilor iOS si android nu prea mai are sens sa iti iei asa ceva.
drabisan
Halba, as fi un pic circumspect in ce priveste afirmatia ta cu BB in Europa.
Stiu un operator (doh!) care avea citeva zeci de mii de BB online in prima luna de la lansare!

Iar eu sint din cei care au considerat BB un serviciu pentru retarzii care nu au un om decent de IT. Daca as fi fost angajat consultant in faza zero, as fi fost complet anti-BB. Daca as fi fost factor de decizie, tocmai as fi aruncat la gunoi o firma care a produs ceva bani.
M-am inselat grav in ce priveste acest serviciu. Extrem de multi au fost dispusi sa plateasca cu bani grei o firma care sa le ia mailurile proprii si personale si sa li le trimita pe un telefon mobil care nu depaseste nivelul mediocru.

Dar nici nu am pretentia de a fi vreun fel de guru in mirosit servicii.

Da, BB este inca un serviciu de succes. Desi, din faza incipienta, un om de IT cu IQ mai mare decit numarul la bocanc putea sa ii faca unui CxO ceva perfect identic, dar securizat.
Felicitari pentru RIM ca au scos bani grei de la poporul Idiocracy!!!
HalbaSus
RIM are avantaje incontestabile chiar daca vorba ta, nu isi merita banii. Dar:
1. Nu au produse entry-level, deci daca Nokia poate sa o duca bine multa vreme vanzand telefoane entry level, ei nu.
2. Avand in gama doar telefoane "high-end" (sau ma rog, cu preturi de high-end) trebuie sa concureze cu iphone si androizi dualcoristi... ori... sa fim seriosi, RIM e cu mult in urma.
3. As fi curios cate blackbery-uri s-au vandut in ultimele 2 luni sa zicem in europa (mai ales in tarile unde exista abonamente de date decente) comparativ cu vanzarile de gayphone si androizi.

Faza e ca RIM e tinuta in viata de companiile care au introdus RIM ca standard de comunicare, la fel cum nokia e tinuta in viata de europenii care cumpara telefoane cu butoane, nu cred ca o sa moara nici una din ele... doar ca nu vor mai fi ce au fost candva. A trecut momentul lor de glorie.
T u d o r
Daca vrei un telefon... adica un simplu telefon si atat Nokia ofera cele mai bune produse din aceasta categorie. Au gresit grav cand n-au citit piata si au ramas fideli butoanelor si Symbianului. Si-au dat seama de gafa cand au inceput sa piarda piata Communicatorului si apoi a telefoanelor multimedia high end, adica piata unde aveau partea leului. Acceasi politica cu ochelari de cal a avut-o si SE dar ei s-au trezit ceva mai devreme. Deja si Nokia urmeaza sa scoata smartphoneuri cu Windows (o alegere destul de neinspirata dupa parerea mea) dar raul e facut. Au pierdut trenul, sa vedem daca au puterea sa revina.
Mircea104901
Desi nu-mi place si nu mi-as lua, windows phone 7 o sa aiba ceva de spus. Nu e rau deloc. Se misca bine, iar suita Office + platforma DotNet il pot face foarte atractiv. Daca si oferta de telefoane o sa fie buna (adica Nokia sa faca ceva telefoane in trendul actual, sa vina si ei in sec 21) combinat cu un marketing ceva mai agresiv, si s-ar putea sa "muste" o cota buna de piata. Microsoft are puterea de a surprinde.
Dar o sa le fie greu. Foarte greu pentru ca sunt in urma rau. Nokia a scos N9 acum. E flagshipul lor si probabil va fi inca cel putin 1/2 an. Dar ca hardware... e cu cel putin 2 generatii in urma competitorilor. Isi pierd vremea si profiturile cu Symbian-ul muribund.
In sept. apare Iphone 5..... Deja, din cate am citit, Jobs "a dat comanda" sa se faca stocuri de aprox. 15 mil unitati inainte de lansare. Deci cred ca planuieste ceva "big". Fabricantii se plang ca e greu de asamblat. Cred ca iar "o sa rupa gura targului".
Pe de alta parte, nici Google nu sta deoparte. E in lucru versiunea 4(sau asa ceva) a Androidului, care va unifica Gingerbread(telefoane) cu Honeycomb(tablete) si care se pare ca va avea cerinte minime procesor dual-core si ecran HD(720p). Samsung are in dezvoltare Galaxy3 (probabil pentru a concura cu Iphone5). S-ar putea sa aiba release date imediat dupa i5.
Batalia asta nu are decat sa fie benefica pentru noi, userii.
dinpoplaca
Telefoanele cu windows trebuie sa aiba si buton de resetare. thumbsup.gif
Mircea104901
QUOTE (dinpoplaca @ Jul 9 2011, 04:09 AM) *
Telefoanele cu windows trebuie sa aiba si buton de resetare. thumbsup.gif

Vrei sa spui 3: CTRL+ALT+DEL teehee.gif thumbsup.gif whistling.gif
dinpoplaca
Da si task manager smile.gif

WIndows a fost intotdeauna o mare prostie pe telefoane. Poate daca o sa avem procesor i7 pe telefon in viitor o sa mearga.
AlexTM
Eu am avut telefon cu Windows inca in 2005 (cred ca era Windows mobile 5, sau CE 5, nu mai tin minte exact cum se numea; avea si GPS, era scula de scula)
N-am avut de ce sa ma plang. Se mai reseta el din cand in cand, mai rar, dar deh, il intelegeam, ca era supercomplicat si stresat de cate trebuia sa faca smile.gif
dinpoplaca
Mi-a venit adaptorul Bluetooth pentru programul Torque.

L-am conectat prima data la Hyundai si merge tare de tot. Poti sa ai pe ecran la telefon orice vrei sa vezi. Eu am pus turatia motorului, consumul in Litri/100km mediu, consumul mile/galon mediu, si consumul mile/galon instant, temperatura la ulei-motor, si temperatura la ulei cutie de viteza la prius.
Eu pana acum, la hyundai nu aveam pe bord consumul ci trebuia sa-l calculez la pompa. La hyundai mi-a aratat consumul pe care-l stiam deja 7.1, 7.2 L/100km.

La Prius nu am nevoie dar totusi l-am conectat si imi calculeaza doar cand merge motorul pe benzina. cand se oprea motorul se oprea si programuil din calculat. Oricum area o gramada de alte chesti pecare le pot folosi si la prius.


Oricum asta e o jucarie foarte, foarte tare si foarte ieftina; Programul + adaptor au fost $26. Au venit ceva programe si cu adaptorul pentru instalat pe Windows dar inca nu le-am verificat.
dinpoplaca
Un video cu adaptorul si programul.

James Kilowatt
Stie sa citeasca si timpii de injectie direct sau da doar long si short fuel trim? Stie sa citeasca sau sa numere si detonatiile "knock sensors" sau cam asa ceva?
Stie sa faca si log?

Eu l-am testat mai devreme in viteza tot pe hyundai insa diesel si la partea de injectie nu prea stia mare lucru... nu citea nici timpii iar presiunea in rampa era aiurita. Auzisem ca la benzinare stie. In rest mergea ok. Insa la diesel niciun elm327 cu niciun soft nu a reusit sa citeasca corect partea de alimentare.
dinpoplaca
Stie sa faca si log. Cu "knock Sensors" nu stiu, trebuie sa ma uit. Are o gramada de chestii care nu stiu ce inseamna. De cand am cumparat programul i-au facut 2 updates, deci tot timpul il inbunatatzesc.
James Kilowatt
Au schimbat interfata, ala pe care l-am testat eu arata altfel. si daca nu ma insel, era moaca, desi e posibil sa fi fost de imprumutat... nu era telefonul meu, asa ca nu sunt sigur daca era sau nu o versiune gratuita.

Ai idee daca merge pt codurile generice si la masinile vag? Ai unde sa-l testezi pe un VW sau Audi?
Teoretic ar trebui sa existe o oarecare compatibilitate, OBD2-ul generic e obligatoriu, insa nu mi-e foarte clar deloc cine cu care se pupa. Teoretic si interfetele dedicate pt vag stiu sa citeasca partea generica de obd2, practic la Subaru-ul lui Mgabi n-a mers, desi si la partea de obd2 generica e obligatorie si la Subaru, pe langa partea proprietar...
dinpoplaca
Trebuie sa mearga la toate masinile care au obd2.

l-am testat doar cu Hyundaiul. Am scos un cablu de la bujie, dupa aceea l-am conectat si mi-a dat eroarea care trebuia.
Nu am VW-uri pe aici ca sa-l pot testa, din pacate.
pista
CITAT(Diesel @ Jun 17 2011, 08:31 AM) *
Teoretic instructiunile de navigatie functioneaza si cu iGo pe fundal sau cu ecranul oprit din butonul de power, in timp ce scrii mailuri, te dai pe net, etc. e foarte amuzant sa iti dea instructiuni de navigare si in timp ce vorbesti la telefon laugh.gif.

La SGS2 cu iGo pornit in timp ce vorbesti la telefon navigarea devine mut pana la terminarea convorbirii. In momentul incetarii convorbirii revine la ecranul de navigatie.
James Kilowatt
Pai cam asa e la toate, si e valabil nu doar pt igo ci si pt mp3 player, radio, etc.

@dinpoplaca
OBD2 e o chestie obligatorie insa relativ restransa, pe langa asta exista o groaza de coduri sau informatii "proprietar" specifice (cel putin, la VAG). Plus ca desi teoretic la nivel de chestii obligatorii trebuie sa exista compatibilitati, am dat cum spuneam si peste exceptii... teoretic vag-comul (dedicat pt vag) stie si OBD2 generic, teoretic Subaru trebuie sa aiba OBD2, practic nu mie nu mi-a mers.
James Kilowatt
Mai oameni buni, OMS a declarat telefoanele mobile "potential cancerigene". Rebel&Co aveau dreptate. Exista niste corelatii statistice intre supraconsumul de celular si o forma destul de rara de cancer la cap. Nu au fost declarate chiar cancerigene, ci doar potential cancerigene si a invitat la efectuarea de studii suplimentare.

Industria celularelor s-a declarat incantata ca mobilul a fost declarat la fel de potential cancerigen ca si cafeaua (care potential cauzeaza cancer de vezica) sau castravetii murati (potential cancer gastro-esofagian).

Ma intreb daca nu cumva clasificarea asta chiar ii ajuta... adica nu e suficient de cancerigen incat sa trebuiasca sa renunti la el, ci poate doar sa iti iei unu' cu ecran mai mare ca sa scrii SMS-uri in loc sa suni. Plus ca e mai greu sa-i dai in judecata in caz de probleme, ca doar riscurile sunt cunoscute si recunoscute....asa ca daca supraconsumi celular o faci pe riscul tau.
dinpoplaca
De-aia nu vorbesc cu telefonul la ureche si folosesc casti cu fir. Nici macar bluetooth nu folosesc
James Kilowatt
De aia operatorii belgieni au niste servicii de-ti vine sa renunti de tot la mobil. Se gandesc la sanatatea publica! teehee.gif
Eu ma gandesc sa renunt si la castravetii murati in otet.
dinpoplaca
QUOTE (James Kilowatt @ Jul 18 2011, 02:10 AM) *
Eu ma gandesc sa renunt si la castravetii murati in otet.

Pentru aia se merita sa te risti thumbsup.gif
former_ozz
20krpm
brilliant. n-am putea sa mai adaugam o linie pe graficul ala sa aratam si cum incalzirea globala influenteaza, sau este influentata, de telefoanele celulare si cancer?
dinpoplaca
Cineva ia furat ieri sotiei talefonul si noroc ca au inceput sa cumpere de pe market si am primit notificari pe mail. Bataie de cap mare de tot. A trebuit sa sun la credit card, la compania de telefoane sa inchid linia, sa schimb parolele repede la toate adresele de email de pe tel, o gramada de videouri de familie.
Aveti grije de telefoane !!!!!!!!

Noul telefon m-a costat aproape $250

http://www.gsmarena.com/htc_sensation-3875.php

Acum o sa aiba telefon mai tare camine pentru un an si ceva ,pana pot sa-mi reinoiesc si eu contractul.

Click to view attachment
klm
CITAT(klm @ Jul 5 2011, 06:41 PM) *
Vad ca prinde bine tare Androidul ala... aproape ca m-as fi incurcat si eu la un HTC sau Samsung insa raman la butoanele mele smile.gif!

Am trecut pe partea intunecata a fortei starwars.gif
Seri
De mult asteptam sa se ieftineasca androizii ca sa pot renunta la butoane si mi-am luat un SE Xperia X10 Mini pe final de cariera.

Are toate functiile pe care le astepti de la un android, dar intr-un ambalaj foarte compact, raportat la alte smartphone-uri este ca si un Smart printre camioane.
Aveam emotii in privinta autonomiei, dar bateria tine 3 zile daca il butonez sau chiar o saptamana daca folosesc tehnici de hipermiling.
HalbaSus
Cum te descurci cu ecranul "de smart" ? Din pacate androizii (defapt toate sisteme de operare mobile moderne (Android, iOS, WM7)) sunt gandite pentru ecrane maricele (minim 3"), sub aceasta marime mie mi se pare ca se pierde mult din ergonomia sistemului.
In rest sa il stapanesti sanatos, e un android entry level cu camera foto decenta (ceea ce e o raritate, majoritatea androizilor entry/mid-level au niste camere foto mai mult de forma, si singura lor utilitate este scanarea codurilor).
Seri
Multumesc!
Nu ma deranjeaza ecranul mic, dar eu am degete de pianist. laugh.gif Era mai important sa nu ma incomodeze la mers si stat pe scaun.
Fetelor le place foarte mult si are acelasi efect ca si un catel. De obicei exclama ceea ce nu vrei sa auzi in dormitor: "Vai ce mic e!" si "Atat, nu se face mai mare?!". tongue.gif

Cea mai misto aplicatie mi se pare cea de masurare a pulsului ce foloseste camera foto si blitzul ca sa-ti vada sangele din deget. Este un hit la petreceri si e destul de precisa. In mod normal am pulsul pe la 85 bpm, dar dupa o sesiune la karting imi arata 115-120 bpm.

Procesorul de 600 mhz mi se pare arhisuficient, ceva mai puternic ar fi fost "overkill" cum ai zis si tu.
Diesel
Asa cum toate masinile ar trebui sa aiba minim 150cp, asa toti androizii ar trebui sa aiba minim 1GHz biggrin.gif

KLM, Androidul este partea luminoasa a fortei. iOS-ul este partea intunecata, muahahahhahaha.
HalbaSus
QUOTE (Diesel @ Sep 5 2011, 10:34 PM) *
KLM, Androidul este partea luminoasa a fortei. iOS-ul este partea intunecata, muahahahhahaha.

Nu stiu daca iOS-ul e partea intunecata, este doar partea care te va da in judecata mai des biggrin.gif
klm
CITAT(Diesel @ Sep 5 2011, 09:34 PM) *
KLM, Androidul este partea luminoasa a fortei. iOS-ul este partea intunecata

N-as fi asa de sigur.
CITAT(klm @ Feb 15 2011, 04:08 PM) *
Androidul [...] pica fara drept de apel

In primul rand m-a surprins faptul ca majoritatea aplicatiilor vor sa le dau acces la apeluri, sms, internet, localizare si ma intreb [retoric] de ce o avea nevoie un player video sa se foloseasca de sms-uri?! Tot legat de acest subiect, de ce nu m-o fi intreaband (sau se poate stabili de undeva?) unde sa instaleze aplicatiile; eu vreau sa o faca in memoria interna ca sa folosesc cardul strict pentru datele mele personale (am vazut in managerul de aplicatii ca se pot muta pe card, eu as vrea - in cel mai rau caz - ceva invers adica sa le mut inclusiv pe alea de pe card in memoria interna).
Acum legat de root... pai eu nu am folosit niciodata contul de root nici macar pe calculator (in afara de XP si versiunile antrioare de Windows unde cam esti obligat), inteleg nevoia de s-off (iertata imi fie ignoranta pentru ca nu am de gand sa rootez telefonul) atunci cand vrei un ROM special insa nu inteleg de ce ai avea nevoie de root ca sa instalezi o aplicatie de... captura ecran (sau exista si nu am gasit-o eu)?!
Despre autonomie nu putem vorbi pentru ca ar fi prea devreme insa telefonul consuma ca porcul; l-am incarcat in fiecare seara si, daca se va comporta la fel, voi lua o priza cu temporizator care sa porneasca de la 4 la 6 dimineata; ca sa finalizez acest aspect, desi n-a rezistat pana acum nici 24h, cred ca poate ajunge la 2 zile.
La calitatea apelurilor in difuzor este cu cateva clase peste vechiul telefon, la ergonomia lor este cu cateva clase sub (adica usurinta cu care gasesti un contact, cu care il suni; mesaje/mailuri nu poti trimite decat dupa ce te inveti bine cu tastatura iar de la volan nu cred ca voi reusi nici dupa ce o voi sti pe de rost (poate swipe sa faca minuni insa nu este/nu am gasit aplicatia pt HTC). Nu pot/stiu de unde sa "ascund" contactele de pe cartela SIM in Dialer (in People nu apar); pe sim le tin ca un fel de backup - da, sunt tot felul de alte solutii insa pe toate telefoanele folosite pana acum le puteam ascunde.
Am revenit la Google Contacts... of; interfata de editare oferita de gmail este execrabila, datele din contacte (ma refer la foto) nu sunt compatibile cu Outlook, cvs din telefon (pe care l-am importat in gmail) nu a pastrat decat numele + nr de telefon si nu a exportat decat 3/4 din contacte (cel mai bine e sa se exporte cate un cvs pentru fiecare contact in parte ca sa fii sigur ca nu se pierde nimic); pe langa astea, imi mai apareau pe telefon inca o serie de contacte pe care nu le-am folosit niciodata (adica alea din categoria Other Contacts din gmail care, cel putin la mine, avea si persoane care, probabil, trimisesera mai multe spam-uri smile.gif).
Conectivitate: de ce trebuie sa deschid/inchid eu conexiunile la internet, nu exista o modalitate in care sa configurez drepturi pentru aplicatii sa le deschida singure atunci cand au nevoie?!
Adica daca pun clientul de mail (K9 pentru ca telefonul are unul jalnic) sa se actualizeze la - sa zicem - 1 ora si nu am lasat deschisa o conexiune de date (3G sau Wi-Fi), nu o va deschide singur ca sa se actualizeze; daca tin Mobile Network pe on, presupun ca trebuie sa merg cu incarcatorul si priza dupa mine (sau ma insel?)

End of part 1.
Despre aplicatii si parti pozitive intr-un alt episod smile.gif.
HalbaSus
- root-area telefonului este un proces simplu si nedureros. Incomparabil mai simplu decat jailbreak-ul spre exemplu. Motivul pentru care anumite lucruri au nevoie de root este deobicei acelasi ca la calculatoare. Ca sa nu dea posibilitatea mallware-urilor sa faca nasoale.
- Autonomie/inchiderea-deschiderea conexiunii de date: solutia pentru ambele probleme se numeste "juice deffender" (il gasesti in market gratuit). El inchide conexiunea de date cand nu freci ecranul (il mai porneste ocazional pentru sincronizare cu mail/messenger/etc).
klm
Eu stiu de la Linux ca root este dumnezeu deci n-am chef [inca] sa le permit programelor sa faca pe dumnezeu cu informatiile mele si ale cunoscutilor mei. Inca nu stiu multe despre acest aspecte insa, repet, de ce nu ar exista aplicatii pentru capturi de ecran care sa nu aiba nevoie de root?!
Pe juice defender l-am avut instalat si l-am sters pentru ca aveam impresia ca nu ma lasa sa deschid manual conexiunea 3G; nu am descoperit ce aplicatie imi bloca aceasta pentru ca am patit-o si dupa ce il dezinstalasem.
Angry Birds: l-am sters dupa al treilea nivel smile.gif.
Diesel
Aplicatiile se instaleaza in mod implicit in memoria interna. Vreo doua jocuri mi s-au instalat direct pe card... parca... telefonul meu are memoria interna infima si instalarea pe card e o necesitate.

E nevoie de drepturi de root pentru anumite tipuri de actiuni:
- umblat in fisierele sistemului de operare
- pornit led-ul camerei foto ca lanterna (la unele telefoane nu e nevoie de root)
- alte actiuni speciale, unde e inclusa si captura ecranului, nu stiu care sunt motivele, cred ca e o problema de arhitectura

La utilizarea de zi cu zi a telefonului nu ai niciodata drepturi de root. Sunt cazuri cand o aplicatie le cere si tu le bifezi explicit (si mai poti bifa sa nu te intrebe pe viitor).

Ergonomia tine si de aplicatiile folosite. HTC Sense are dialer cu smart-dialing, deci n-ar trebui sa iti fie greu. Eu folosesc Gesture Search pentru cautarea contactelor, ca nu stau sa fac scroll.

Pentru a ascunde contactele din sim, cand ma uit la lista de contacte, apas menu, display options si umblu p-acolo. Acum ca ma uit, n-am gasit nici o optiune legata de sim, dar nici nu am contacte pe sim smile.gif Mie imi place interfata de editare a contactelor din gmail. Aia din google apps e nasoala, insa din fericire pe cele 2 conturi de google apps pe care le folosesc nu trebuie sa administrez multe contacte.

Problema autonomiei este ridicola. Avem prize acasa, la birou, in masina si am vazut un fel de incarcator de telefon intr-un mall (desi e posibil de acolo sa iti fure si informatiile de pe telefon). Atat timp cat supravietuiesti pana la urmatoarea priza totul mi se pare ok. O problema mai mare este temperatura bateriei, dincolo de 35 de grade face urat bateria iar la peste 45 de grade refuza sa se incarce. Din punctul asta de vedere abia astept iarna.
klm
Diesel,

Am 1,1 GB memorie interna (din care folositi vreo 250 MB), cred ca imi permit sa instalez cam tot in ea.
Legat de root (telefonul are Gingerbread): nu am nevoie sa umblu in fisierele so, am aplicatie de lanterna din fabrica; vreau o simpla aplicatie de facut capturi ecran... in cazul Linux acest tip de aplicatie nu are nevoie sa ruleze cu drepturi de root deci ce problema de arhitectura?!
Orice ai spune, nici lucrul cu contactele, nici trimiterea de mesaje nu functioneaza mai bine decat pe telefoanele cu butoane; s-ar putea sa ai dreptate deoarece ergonomia tine si de automatismele create deci poate o sa imi schimb parerea peste cateva luni insa acum raman la parerea anterioara.
Am rezolvat cu contactele de pe sim prin... stergerea lor; nu se pot/nu am aflat cum se pot "ascunde" in dialer (in smart dialer-ul de care vorbeai adica atunci cand apesi pe butonul incercuit din imagine):
Click to view attachment
sa zicem ca pot trai pana cand [si daca] gasesc o solutie.
Tot aici, nu-mi place faptul ca atunci cand legi un contact de contul de FBK iti schimba automat poza cu imaginea de profil.
Si nu in ultimul rand, sunt constient ca o astfel de jucarie consuma mult curent, sunt constient ca daca vrei autonomie ridicata un 1100 este solutia (ca sa nu mai zic de un Phillips Xenon care, macar pe hartie ar ajunge la o luna de zile adica 3500 ore in conditii ideale) insa mi se pare aberanta limita de 1 zi impusa (nu folosesc un termen puternic dar daca nu va place, inlocuiti-l cu indusa) de producatorii de tehnica. Am ales acest telefon in cunostinta de cauza insa mi-as dori sa poti opta pentru marimea acumulatorului asa cum o poti face cu cardul de memorie smile.gif.

Despre partile bune in viitor smile.gif!
HalbaSus
QUOTE (klm @ Sep 8 2011, 10:19 AM) *
Am ales acest telefon in cunostinta de cauza insa mi-as dori sa poti opta pentru marimea acumulatorului asa cum o poti face cu cardul de memorie smile.gif.

Exista, singura problema e ca iti uratesc telefonul.
Diesel
Androidul are doar kernelul de Linux, modificat, de cateva luni nu mai e kernelul oficial. Nu foloseste X11/X.org ca Linux. Dupa o scurta cautare, n-am gasit motivul pentru care nu merge captura ecranului direct. Singura satisfactie este ca optiunea lipseste si la WP7 biggrin.gif

Cand aveam HTC Sense ma cam incurcam in contacte (si nu numai) pentru ca aveam de ales intre aplicatiile stock si cele facute de HTC. Ce-i drept era deja hackuit, rootat si toate alea.

E posibil ca in weekend sa testez un alt telefon cu Android si atunci voi avea si eu experienta unui telefon stock.

Edit: aia de la htcdepot.com n-au auzit de Legend, boooooo!!!
klm
CITAT(DRAGOS @ Jul 8 2011, 02:42 AM) *
Atunci cand suna, in 99% din cazuri, cand il scot din buzunar raspund sau resping apelul, pentru ca treaba asta se face cu o miscare foarte simpla in sus sau in jos. Exista vreo rezolvare a problemei asteia?

Daca te mai intereseaza: FS Caller ID.
CITAT(HalbaSus @ Sep 8 2011, 09:27 AM) *
Exista, singura problema e ca iti uratesc telefonul.

Eu ma gadeam la un acumulator facut tot de HTC cu aceleasi dimensiuni fizice insa capacitate mai mare smile.gif (exact ca un card de memorie: il scoti pe ala mic si il bagi pe ala mare).

Se poate alege imaginea din contactul Google in locul celei din Fbk.
Nu gasesc apliactie compatibila pentru Google+ 36182451.gif.
Stiti vreo aplicatie care blocheaza telefonul prin sms [care sa functioneze]?
Diesel
Cum adica aplicatie compatibila pentru Google+? In afara de asta https://market.android.com/details?id=com.g...droid.apps.plus ?
HalbaSus
Aplicatia de google+ nu e lansata oficial in europa insa ea se poate gasi aici. Si e foarte foarte misto.

L.E: Se pare ca intre timp a fost bagata aplicatia in market.

QUOTE
Stiti vreo aplicatie care blocheaza telefonul prin sms [care sa functioneze]?


Plan B ? Lookout ?
Phone Recovery Tools
klm
CITAT(Diesel @ Sep 8 2011, 01:42 PM) *
Cum adica aplicatie compatibila pentru Google+? In afara de asta https://market.android.com/details?id=com.g...droid.apps.plus ?

Deci... cand o cautasem eu (si stiu sa caut) imi aparea ca nu e compatibila cu telefonul meu confused.gif ; mersi pentru ea.
CITAT(HalbaSus @ Sep 8 2011, 01:50 PM) *
Plan B ? Lookout ?
Phone Recovery Tools

Da, in principiu aplicatiile alea sunt interesante, in practica sunt un dezastru; la un test rapid de acasa - in fata blocului ca sa ii vina usor sa foloseasca GPS-ul - localizeaza telefonul peste Dunare printr-o localitate din Tulcea... E clar ca daca pierzi telefonul/ti-l fura, sansele sa il gasesti sunt extrem de reduse (nu dispun de resursele celui de la fbi care si-a recuperat laptopul care i-a fost ciordit smile.gif) asa ca prefer sa imi pot proteja datele personale blocandu-l. Ramane sa vad daca Prey este la fel de inutil ca restul aplicatiilor testate sau cautarile mele se opresc aici.

Oricum, aveti o bere de la mine yes.gif

Ieri am adaugat in fbk mai multe persoane decat in toti cei 3-4 ani de cand am contul pentru ca, legate de contactele din agenda, cand ma suna cineva imi apare pe ecran poza de la profil (nu trebuie sa adaug o imagine fiecarui contact in parte, plus ca, asa cum cred ca am mai spus, gmail nu exporta si imaginile) deci am gasit o utilitate si fbk-ului.
toreadoru
QUOTE (klm @ Sep 8 2011, 10:19 AM) *
Diesel,

Am 1,1 GB memorie interna (din care folositi vreo 250 MB), cred ca imi permit sa instalez cam tot in ea.
Legat de root (telefonul are Gingerbread): nu am nevoie sa umblu in fisierele so, am aplicatie de lanterna din fabrica; vreau o simpla aplicatie de facut capturi ecran... in cazul Linux acest tip de aplicatie nu are nevoie sa ruleze cu drepturi de root deci ce problema de arhitectura?!

Samsung Galaxy face screen capture fara root.


"On gingerbread hold the back button and press the middle button twice. Then your SGS will automatically save your screen to SDcard - ScreenCapture."


Nu stiu daca functioneaza si pe telefonul tau, dar merita incercat. Referitor la managementul contactelor, eu folosesc impreuna cu launcherul GO Launcher Ex (care cred ca se poate instala si la tine) un widget pentru contacte ca sa pot suna direct de pe ecran pe cei din favorites. In plus exista aplicatia GO contacts care e mai usor de folosit pentru a inlocui Dialerul/Contactele native.




Repet, eu folosesc Galaxy S, nu sunt sigur de functionalitate in cazul altor telefoane.

Diesel
In ultimele 2-3 luni am folosit ca browser Dolphin HD. Halba mi-a zis ca foloseste Dolphin si ii place deci l-am instalat si eu. Ca optiuni, rivalizeaza cu browserele de pe desktop insa ca viteza (cel putin pe telefonul meu mai slabut) nu prea am fost incantat. Oricum a fost un pas inainte fata de browserul stock in care trebuia sa dau vreo 3 click-uri ca sa schimb tab-ul. O alta problema, din nou amplificata de telefonul meu, era faptul ca ocupa 16MB din memoria interna desi era instalat pe SD.

Cand l-am instalat prima data am vazut ca sunt 2 versiuni, Dolphin HD si Dolphin Mini, insa ca marimi erau similare si mi-am imaginat ca nu e o mare diferenta. In plus descrierile pareau identice si la o alta aplicatie am vazut ca versiunea HD era pentru Androizii 2.2 sau mai noi.

Saptamana asta m-am gandit in sfarsit sa fac o miscare radicala si sa inlocuiesc Dolphin HD cu Dolphin Mini. Diferenta a fost imensa biggrin.gif asta micu imi aduce aminte de Opera pe vremurile bune, da senzatia ca se grabeste cu adevarat sa incarce paginile. Interfata e mult mai rapida si mai simpla iar spatiul ocupat este sub 6MB in memoria interna, n-am mai instalat aplicatia pe SD.

Astfel am inceput sa ma bucur din nou de telefon, ca incepuse sa se comporte ca un windows folosit de o secretara.
klm
QUOTE (klm @ Feb 15 2011, 05:08 PM) *
nu folosesc google contacts pentru ca mi-am f* odata toate informatiile

Am patit-o inca o data doar ca mi-a disparut un singur contact; si, ca sa nu spuneti ca sunt bau-bau: despre contacte disparute.
QUOTE (toreadoru @ Sep 9 2011, 10:05 AM) *
"On gingerbread hold the back button and press the middle button twice. Then your SGS will automatically save your screen to SDcard - ScreenCapture."

Nu stiu daca functioneaza si pe telefonul tau, dar merita incercat. Referitor la managementul contactelor, eu folosesc impreuna cu launcherul GO Launcher Ex

Nu merge pentru simplul motiv ca nu am butonul din mijloc; de altfel nu merge nici cu butonul home (presupun ca asta este functia aceluia).
Cel mai bun dialer mi se pare Phonebook (incearca-l pentru ca eu cred ca e mai buna decat aplicatia pusa de tine).
Diesel, raman la parerea ca Opera Mini este cel mai bun browser mobil, singurele motive din care sa folosesti altceva ar fi atunci cand ai nevoie de flash.
former_ozz
QUOTE
u ma gadeam la un acumulator facut tot de HTC cu aceleasi dimensiuni fizice insa capacitate mai mare smile.gif


Si mai ieftin, banuiesc.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.