Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mobil / PDA / GPS -- Pareri
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
James Kilowatt
Adica, vrei sa spui ca Apple se adreseaza bogatilor educati si Google repetentilor saraci?

Mie nu mi se pare chiar asa. In tarile cu apa calda (incluzand aici si romania) in mare cam oricine isi poate permite oricare din telefoanele astea, nu 2-300€ face diferenta (sau mult mai putin in cazul legarii de glie cu un contract cu un operator).
Nu vorbim aici de diferenta intre un logan si un M5 care intr-adevar e o bariera pentru multi dintre noi.
former_ozz
QUOTE
Adica, vrei sa spui ca Apple se adreseaza bogatilor educati si Google repetentilor saraci?


N-am date precise si habar n-am cum e in UE dar cam asa mi se pare din ce vad in jur (evident nu asa extrem, diferentele sint mult mai subtile).
Prin "bogati" nu ma refer la milionari ci top 20% din populatie.
Iar prin educati nu ma refer la "doctori" ci oameni cu un minim de studii superioare.


QUOTE
nu 2-300€ face diferenta (sau mult mai putin in cazul legarii de glie cu un contract cu un operator).


Cum sa nu faca diferenta? 200E fac o diferenta enorma cind te uiti la segmentul de piata spre care se duce. Incremente de pret de 50E fac deja diferente sesizabile in grupul d epopulatie (de aia si exista aceste incremente).
Daca nar fi asa nu ar mai vinde numeni android cu 200E mai ieftin, le-ar face pe toate cit iphoneul si gata.

Putini oameni cumpara Android din preferinta. Poate ei sint cei mai vocali pe forumuri si de aia par multi, dar realitatea e ca majoritatea oamenilor cumpara Android pentru ca pur si simplu costa mai putin. Asta e motivul esential. Nu ca poti sa pui baze de date sql pe el.
Alt motiv este, cel putin la androidul high end cu acelasi pret ca iphone, ca are "specificatii" de genul Mbit/Ghz/octacore etc. Adica marketing. Si evident marimea ecranului, tot specificatie dar care nu e marketing ca ala se vede.
Nu in ultimul rind e miscarea anti-apple, anti-establishment etc.. iarasi astia sint o nisa motivata politic care ar cumpara orice altceva decit apple, chiar daca ar fi mai scump si mai prost.

Oricum ideea e alta. Sint absolut sigur ca daca faci un sondaj cumparatorii din produse apple nu sint "mai prosti", ca sa nu zic e posbil sa iasa din contra. Asta pare fi un argument de baza in miscarea apple-haters/android-fan, si anume ca numai prostii cumpara apple.
Mircea104901
OMG.!!!!!!!
Ozz - postul de mai sus trebuie pus in rama.
No comment.
former_ozz
De ce, crezi ca e diferenta de inteligenta in favoarea cumparatorului de android?
HalbaSus
Ozz, [clarkson voice]in the civilized part of the world[/clarkson voice] apple are vreo 20% marketshare pe piata de smartphoane. Nokia cu WP are 5%, Samsung 45%, restul sunt androizi facuti de alti producatori. Adica 80% din europeni sunt sarantoci si de aia isi iau androizi ?

[clarkson voice]In the colonies[/clarkson voice] situatia e diferita, acolo apple a avut un start (mult) mai bun, oamenii au cumparat nu doar un iphone ci un ecosistem (exista deja itunes, applestore, a aparut marketul), pe cand androidul s-a maturizat suficient de mult ca sa fie competitiv cu iphone-ul deja apple avea un ecosistem extrem de solid, chiar si asa marketshare-ul apple e pe la 40% (in general in scadere si asta, iar cresterile (ca a mai variat in sus si in jos) erau facute pe seama utilizatorilor de blackberry care au inceput sa fie specie pe cale de disparitie, nu pe seama androidului care e in crestere destul de constanta).

QUOTE
Oricum ideea e alta. Sint absolut sigur ca daca faci un sondaj cumparatorii din produse apple nu sint "mai prosti", ca sa nu zic e posbil sa iasa din contra. Asta pare fi un argument de baza in miscarea apple-haters/android-fan, si anume ca numai prostii cumpara apple.


Eu cred ca si daca faci un sondaj intre cumparatorii de SUV nu o sa iti iasa ca sunt mai prosti decat aia de berlina, ba chiar e foarte posibil sa fie mai "destepti". In nici un caz nu aia ma impiedica sa iau un device cu iOS ca nu vreau sa par prost. Pur si simplu consider ca e un produs mai slab decat altele. Ah, ca ai deja 500$ bagati in aplicatii, ai un macbook si un ipad, si toti prietenii tai folosesc facetime si imessage, si o librarie de 1000 de melodii in itunes... e evident ca nu o sa schimbi. Dar in [clarkson voice]in the civilized part of the world[/clarkson voice] traditia apple e fix pix. Ai apple-store in capitale, pe vremea cand toata lumea din state avea primul iphone noi o ardeam cu nokia N96 & co. ca asa era la noi "traditia", iar pe cand am trecut la smartphoane pe bune deja Android era o alternativa serioasa, nu o gluma cum era cupcake si donut.

P.S: Mediul in care ma invart eu e plin de oameni "educati" (adica au studii superioare) si majoritatea nu sunt muritori de foame (avocati, juristi, economisti, manageri, bancheri, boring stuff). Acum 2 ani daca te uitai in bancile din instanta toata lumea avea cate un smartphone in mana, cam 50% aveau android (S2 pe vremea aia) restul erau impartiti intre iphone si blackberry (cu un avantaj pentru iphone). Acum 80% au android, restul iphone, blackberry nu am mai vazut de ceva vreme.
James Kilowatt
Rationamentul cu 50E e probabil valabil in tarile sarace (care insa reprezinta insa o piata enorma), insa eu m-am referit la cele cu apa calda. Cumpararea unui smartphone e de multe ori o alegere impulsiva si emotionala, si cand ai acolo 2000E/luna (in Europa) nu te vei impiedica in 200. Iar in Romania se vand cu abonamente, nu le cumpara nimeni cu pretul din catalog.

Revenind la tarile sarace acolo da, probabil motivatia principala e cea economica. Si piata e serioasa. Halbasus spunea ca in s-ar putea sa ai nevoie sa iti iei serverul de date dupa tine cand pleci in africa ca acolo s-ar putea sa nu ai retea. Wrong, e probabil singura chestie care functioneza pe acolo. Inclusiv in zonele de conflict, n-ai apa, n-ai curent, n-ai nimic altceva insa in 9 cazuri din 10 reteaua de telefonie mobila merge brici. Aia folosesc smartphoneul inclusiv ca mijloc de plata prin SMS, au mai multa incredere in creditele companiilor de telefonie decat in banii guvernamentali (concureaza puternic bitcoinul biggrin.gif ) Probabil insa pe pietele astea domina chinezariile, nu Samsungii.

Din ce observ pe aici (fara sa am pretentia ca observatia mea are valoare de studiu), apple se bazeaza in general pe clienti captivi. Au un nucleu dur de cumparatori care nici nu creste, nici nu scade. Unii care au avut si macbook si ipod si care cumpara iphone fara sa vada ce altceva mai e disponibil. Poate peste garla e diferit.

klm
JK, inseamna ca m-am exprimat gresit daca asta s-a inteles; eu vreau sa fac de toate - si sql, si debug, sa ma uit prin sistemul de fisiere, sa bat cuie, sa fac surf pe Dunare cu telefonul - daca mi se explica utilitatea acestor activitati aplicata la viata mea; acu n-o sa fiu atat de vanitos si sa ma consider etalon, deci mi-e suficient sa se explice cate milioane de utilizatori - si in ce fel - au viata mai buna, gazduind bd sql, ca am si pus una pe telefon.
Si tu, si Halba aveti dreptate cand e vorba de tastaturi: pe Android, in schimbul a vreo 10 lei, poti avea cea mai buna tastatura frecabila; dar tastatura in sine nu valoreaza doi bani daca (exemplu de caz): Aplicatia standard de mail nu face push pe gmail; deci pana primesti un mail si apuci sa raspunzi cu viteza luminii, folosind SK pe Android, pe iOS mailul e plecat de vreo 5 minute. Dar, fara dubii, SK e mai buna.
Intre iP si N clar ecranul primului e mai bun (vorbim de masuratori obiective: e mai stralucitor in soare - in interior citesti bine pe ambele, contrast, unghiuri de vizualizare, mai buna reproducere a culorilor; pierde totusi puncte la calitatea textului marit dar nu fata de N ci fata de cele FHD); cu privire la dimensiuni... tine de cat de buni sunt ochii fiecaruia si de preferinte (aici e un aspect obiectiv la care nu ma bag).
Voce: ambele au HD voice; nu discutam mai mult.
Eu vreau autonomie de minim 1 saptamana smile.gif. Stiu, am spus ca scot 4 zile din HTC, tinut pe masa; dar vreau 1 saptamana folosit mediu (nu m-ar deranja sa se monteze o centrala atomica mica si sa tina 2 ani o singura incarcare). Ii mai dau un hint lui Halba: zi de incarcare fara fir.

Mircea, nu vad de unde e supararea ta fata de posibilitatea de a alege eu ip... unsure.gif
Asa cum observam la diesel sau la drabi, si tu pleci cu idei preconcepute. Recunosc ca nu ma ocup cu testatul telefoanelor pe perioada mai lungi de timp; dar un minut colo, altul colea, o zi cu unul, 2 cu altul iti cam faci o idee despre cat de diferite sunt toate (si, ca sa iti dau material de carcotit, ip5 este telefonul pe care l-am folosit cel mai putin smile.gif).
Si apoi vii cu o fraza care prezinta o idee pe care am expus-o de macar 3 ori: orice telefon de top alegem, va satisface pe deplin nevoile oricarui utilizator; asa ca ma intorc la prima intrebare: de unde supararea ta ca eu aleg ip? si o completez, prezentandu-mi nedumerirea cu privire la faptul ca folosesti termenii same si crap intr-o discutie care se vrea fructuoasa petnru toata lumea.

Trecand la partea tehnica a discutiei, ce e mai bun: un procesor care preia datele dintr-un GB de memorie cu viteza X sau unul care le preia cu viteza 2X? (citisem pe undeva ca 5S ar avea totusi 2 GB de RAM)
O aplicatie care ocupa mai mult RAM nu se cheama ca transmite mai multe date deci e mai buna?! teoretic
Oare un procesor care are capacitatea de a accesa/procesa de o data 2 la 64 biti nu o fi mai bun decat unul care poate doar 2 la 32?
Nu sunt specialist in de astea, de aia ma ducumentez si intreb.

Halba, o sa pun pentru cateva minute JB ca sa testez GN; daca nu va sti sa faca telefonul sa raspunda pe pe baza de voce, il declar inca o data gimmick.

Asa-i ca ai nevoie de precizari suplimetnare ca sa intelegi ce face o bd MySQL? Te las sa te documentezi insa, ca sa nu mai pierzi timpul, e cam nefolositoare fara acces la internet (cam cum e un file server fara retea) wink.gif.

Ce te opreste sa faci debug direct pe pc (daca tot ai un pc)?!

Pe G+ nu am directoare pentru poze si traiesc foarte bine, nici pe fbk nu am (acolo nici nu am poze dar asta e altceva smile.gif); Instagram, twitter, flicker toate lucreaza cu albume (care sunt un fel de directoare pt poze).
Eu de ani de zile nu m-am uitat decat in doua directoare pe pc: Temp si Program Files ca sa sterg resturile; in rest nu ma intereseaza cum isi aranjeaza datele; tin pozele in Skydrive (am spatiu mult acolo), muzica in Drive; ma uit exclusiv la d: iar memoria telefonului, acum, e plina de ROM-uri, gapps si patch-uri smile.gif altfel as avea 4-6 GB liberi din 8.
Pe Android as vrea si sa nu am acces (ca sa nu vad mizeriile pe care le face le lasa in urma aplicatiile), si sa am acces (ca sa sterg mizeriile respective); pe Windows toata mizeria este stransa in directoare, departe de ochii mei deci nu ma deranjeaza - doar n-o sa stau acum sa verific fiecare fisier din \windows sa vad la ce e bun... - si nici nu ma face sa vreau sa ma uit mai departe de directoarele amintite (ba contul de utilizator obisnuit, la fel ca in Linux, nu poate decat vizualiza partial continutul din c:).
Dar inteleg dorinta persoanelor de a strange datele personale in directoare; e o chestie de familiaritate, o idee de control (la fel cum o tasta fizica valoreaza - la nivel psihic - mai mult decat 10 Swiftkey-uri) deci e bine sa ai acces; dar vorbim de o simpla paradigma care, odata cu popularizarea sistemelor de operare mobile, se poate (si se va) schimba (daca nu s-a schimbat deja; utilizatorii obisnuiti de PC habar n-au ca exista C:); vezi in sensul acesta inclusiv W8.
Hai sa iti dau un exemplu simplu care iti va arata ca nici tie nu-ti pasa: Dropbox - ai idee ce os ruleaza serverul pe care sunt datele tale si ce este in /root (sau in C:)? Nop, tu te ocupi exclusiv de fiserele tale (adica de /home - sau User sau D:).

Dar - pentru ca nici nu am o preferinta pentru Apple, nici nu am idei fixe - ma gandesc ca, poate, pana acum am vorbit doar despre exemple neinspirate si, totusi, exista aspecte ale Androidului care sa cantareasca hotarator in alegere (mai ales ca 5S mai are pana apare la noi iar operatorul meu nu mai ofera date nelimitate pt ip iar LTE s-a ieftinit deci va fi nevoie sa-mi analizez optiunile).
former_ozz
QUOTE
Ozz, [clarkson voice]in the civilized part of the world[/clarkson voice] apple are vreo 20% marketshare pe piata de smartphoane. Nokia cu WP are 5%, Samsung 45%, restul sunt androizi facuti de alti producatori. Adica 80% din europeni sunt sarantoci si de aia isi iau androizi ?


Diferenta e pur economica. Apple nu se cumpara ca e prea scump nu ca de atit civilizatie europenii numai compilari pe linux fac.

O luati prea binar cu sarantoci si bogati. Orice euro in plus are un impact asupra vinzarilor in orice tara de pe lumea asta, si nu de la saracie neaparat ci de la functia aia de utlitate care se invata la economie in liceu. Adica daca diferenta de pret intre X si Y e mai mare decit diferenta de utilitate perceputa, iti iei Y in loc de X chiar daca ai fi vrut X initial.

QUOTE
Rationamentul cu 50E e probabil valabil in tarile sarace (care insa reprezinta insa o piata enorma), insa eu m-am referit la cele cu apa calda.


Rationamentul cu 50E functioneaza in orice tara, in alea sarace o sa fie si 5E sau 10 care fac aceeasi diferenta.
N-ai cum sa spui ca pretul nu influenteaza vinzarile, e ca si cum ai incerca sa negi evidenta si teoria economica de baza. Vinzarile sint o functie clara monotonica descrescatoare de pret, si la bunuro de genul asta destul de abrupta (elastice). De ce se termina preturile in 99, de ce fac magazinele reduceri, de ce prostii de androizi nu cer mai mult pe telefoanele lor, de ce se face totul in china si india, de ce se duce lumea la walmart? Toata lumea asta e enorm de sensibila la preturi. 1% diferenta on pret pot sa creeze 20% diferenta in vinzari.

QUOTE
Mediul in care ma invart eu e plin de oameni "educati" (adica au studii superioare) si majoritatea nu sunt muritori de foame (avocati, juristi, economisti, manageri, bancheri, boring stuff).


Mediul in care ma invirt eu a fel, numai ca majoritatea sint tehnici. Cu citeva exceptii de pusti asiatici, toti au iphone. Unii au amindoua dar folosesc iphone. In Romania insa orice samrtphone e foarte scump in afara de cazul in care esti in primii 1%, asa ca e normal sa fie diferit.
Astea nu sint statitsici insa. Rationamentul meu se baza pe legile numerelor mari nu 50 de insi. Adica:

1. educatia e corelata cu veniturile. In mare, ca aia cu doctorate au bani putini, da tot au mai multi ca MEDIA celor numai cu liceul.
2. lucrurile mai scumpe sint cumparate IN MEDIE de oameni cu venituri mai mari. Venit cumparatorului de BMW e mai mare pe medie decit al cumparatorul de VW.

QUOTE
Eu cred ca si daca faci un sondaj intre cumparatorii de SUV nu o sa iti iasa ca sunt mai prosti decat aia de berlina,


Pentru cumparatorii de SUV (ma refer la cumparatorul mediu) el aduce o utilitate economica perceputa. El nu e interesat in ce pretuiesti tu la o masina. In schimb pun mai mult pret pe ce tie ti se pare inutil sau prea rar folositor.
SUVurile trebuie urite pentru ca interactioneaza direct cu noi in caz de accident, dar ce rau face un telefon celorlalti?


QUOTE
Unii care au avut si macbook si ipod si care cumpara iphone fara sa vada ce altceva mai e disponibil.


Asta nu insemna ca nu are valoare. Oameniilor le place cum merge apple, d-aia nu renunta. Ca atunci cind iti iei un bemveu si dupa aia tot bemveu. Daca era un gunoi, sa nu il mai vezi. Si in al doilea rind, revenim la ideea de inceput: interctaiunea intre deviasuri e perfecta. Asta nu e ceva de trecut cu vederea.
Mircea104901
Ozz, ce acri sunt strugurii ... dupa ce ai bagat $$$ in aplicatii si ecosistemul Apple, e greu sa recunosti superioritatea altui ecosistem, chiar daca e evidenta.
Si partea cu banii, vrei sa spui ca sunt mai civilizati si mai educati tuciurii cu S Klasse din Ro (si crede-ma ca sunt muuulti) decat inginerii si doctorii si etc. din DE cu Logan/Duster/Sandero??? Gandire infantila daca-mi dai voie. Cam asta e cu etalarea "bunastarii" pe masa (telefon/chei...etc), si nu poate pleca decat din frustrare.
HalbaSus
QUOTE
Diferenta e pur economica. Apple nu se cumpara ca e prea scump nu ca de atit civilizatie europenii numai compilari pe linux fac.


QUOTE
In Romania insa orice samrtphone e foarte scump in afara de cazul in care esti in primii 1%, asa ca e normal sa fie diferit.

Cred ca ai fi surprins de procentul de oameni care au smartphone in Romania, as zice ca procentul e foarte similar cu cel din state, si asta pentru ca sa ai smartphone in romania e ieftin (ma rog, nu extrem de ieftin, dar muuult mai ieftin decat in SUA), sigur sa iti cumperi un smartphone e mai scump, dar sa ai abonament si date e (mult mai) ieftin, cand am auzit ce preturi au companiile de telefonie din US of A am ramas mut. Adica un abonament de 40$/luna e considerat "nu foarte scump" ? WTF ? Daca ar fi asa si in Romania nu stiu cati oameni ar mai avea celular... de smartphone nici nu mai vorbesc.

In al doilea rand preturile telefoanelor android (vorbesc de telefoane high-end) sunt comparabile cu iphone, spre exemplu. Iphone5 (ok, e pe final de cariera, au mai scazut preturile, dar nu cu mult (inca)) e la 2339.00 LEI, Galaxy S4 e 2358.00 LEI, HTC One 2190.00, etc... OK, sunt si androizi la 1000 RON, dar si apple mai vinde iphone4 la 1200 lei, deci daca chiar isi doreste un telefon "non-high-end" gasesti si in curtea apple.

Apple nu s-a impus in Europa pentru ca ii lipsea infrastructura. Cate applestore-uri erau in europa cand a aparut iphone ? Cati oameni foloseau mac ? cati oameni aveau ipod ? cati oameni cumparau muzica de pe itunes ? Inainte sa apara iphone pentru europeni apple era o companie exotica care vindea calculatoare fara windows. Nu pretul a fost principalul impediment (sigur, daca le-ar fi dat la 100 de euro poate aveau o sansa si aici).

QUOTE
1. educatia e corelata cu veniturile. In mare, ca aia cu doctorate au bani putini, da tot au mai multi ca MEDIA celor numai cu liceul.
2. lucrurile mai scumpe sint cumparate IN MEDIE de oameni cu venituri mai mari. Venit cumparatorului de BMW e mai mare pe medie decit al cumparatorul de VW.


Cu treaba asta sunt de acord, insa in europa majoritatea oamenilor (inclusiv cei cu venituri mari) cumpara androizi. Uite, pe forumul asta sunt oameni care nu sunt muritori de foame (macar au o masina, chestie care in romania deja te propulseaza spre clasa medie smile.gif ) si in general au educatie superioara. Cati au iphone pe aici (vorbesc de cei din europa) ?

@klm, voi raspunde la postul tau mai tarziu, ca sa nu ne incurcam smile.gif



James Kilowatt
Nu cred ca teoria economica de baza cu vanzarile functie de pret se aplica la telefoane sau la alte chestii cu impact emotional (gen masini). Deocamdata Loganul nu a depasit Golful in vanzari desi costa doar o treime, iar diferenta de la 8 la 24k€ e mult mai mare decat diferenta de la 200 la 600€. Si nici chinezariile nu se vand mai bine decat samsung.
Bine, o sa imi spui ca Golf ofera mai mult decat logan, insa nu ofera mai multa utilitate. Acel "mai mult" e emotional si subiectiv.

Intreaga industrie a luxului sau a modei ar trebui sa fi disparut de mult daca am aplica doar teoria economica din manual. Ne-am imbraca toti cu haine pakistaneze (sau romanesti) si am folosi doar parfumuri bulgaresti, iar italienii si francezii ar muri de foame. Cred ca asta se aplica si la telefoane.

Ce spui tu se aplica pentru chestiile de stricta utilitate, si unde exista o concurenta reala, nu o piata foarte emotioanala si unde pe deasupra ai doar doi concurenti majori. Nu m-ar surprinde sa se afle ca de fapt sunt intelesi intre ei cu preturile, asa cum s-a descoperit ca a au existat intelegeri intre fabricantii de lcd-uri. Sau chiar cei de detergenti. Noi ne certam pe aici ca chiorii iar ei isi vad de ale lor.
O intelegere de genul "Frate Google, avem la dispozitie 5 ani pana cand se trezesc chinezii si ne spulbera sau piata e complet saturata si factorul cool al smartphoneului paleste. Avem de ales intre doua variante: ori ne concuram ca chiorii incepand de azi si mergem pe profit marginal ca sa scadem preturile, incercand sa ne omoram reciproc, ori tragem tare pe profit astia 5 ani si incepem sa ne concuram doar cand se impute treaba. Insa pana atunci eu intru pe nisa de 5-700€, tu intri pe 2-500, si ne tragem amandoi 800% profit. Sau eu trag mai mult si vand mai putin, tu tragi mai putin si vinzi mai mult, insa important e sa nu ne dam la gioale".

Apropo de economie, la mine asta e singura materie la care am ajuns sa iau examenul cu articolul 35, adica odata cu femeile gravide care au picat examenul si n-au putut sa dea restanta, re-restanta si asa mai departe biggrin.gif Si era materie secundara pe deasupra.
Insa imi aduc aminte de cursul despre pietii oligopol, in care ai doar cativa concurenti reali. De multe ori astia ajung sa se imite unul pe altul, uneori nu pentru ca li se pare o idee buna insa se tem sa nu piarda o ocazie. De exemplu, daca unul scoate suv-uri, brusc incep si ailalti sa le faca, preferand sa riste sa piarda banii investiti intr-un program de dezvoltare decat sa rateze ocazia de a intra pe o noua nisa si a permite celorlalti sa o ocupe. Ideal ar fi fost sa se concureze la sange si sa ofere clientului maximul pentru bani, insa in situatia asta de piata distorsionata uneori sunt mai atenti la ce fac ceilalti concurenti decat la nevoile clientului.
drabisan
Ok, e foarte distractiva discutia. Eu nu mai spun ca nu mai ating Apple atita timp cit nu imi pun ei regulat bani in cont...
Ozz, mai tre' sa tii cont de un lucru foarte valabil in Europa (si in State se practica din greu, dar aici mi s-a parut mult mai agresiva politica) - operatorii mobili care au sponsorizat la modul grav aifoanele. Si se practica in continuare. Cunosc direct situatii in care obiectul era dat gratis la abonamente deloc scumpe (20E sau 20£)! Avantajul de a avea (prea?) multi operatori in tari cu populatie mica (din cite stiu fiecare stat are cel putin 3 operatori reali si deseori mai sint si 1-2 virtuali...)

Evident ca ar fi putut sa dea si bani, daca era un produs prost sau un produs cu marketing tip varza nu l-ar fi luat nimeni niciodata! Si nu am cum sa nu recunosc ca orice, dar absolut orice, vinde Apple e inconjurat de o lumina stralucitoare, chiar orbitoare pentru marea majoritate a oamenilor.

Dar da, in Europa sint multe cazuri in care oameni care nu si-ar permite niciodata pretul de catalog sint foarte mari utilizatori de aifon sau de alte telefoane cu pret consistent!
HalbaSus
QUOTE (klm @ Sep 18 2013, 10:03 AM) *
JK, inseamna ca m-am exprimat gresit daca asta s-a inteles; eu vreau sa fac de toate - si sql, si debug, sa ma uit prin sistemul de fisiere, sa bat cuie, sa fac surf pe Dunare cu telefonul - daca mi se explica utilitatea acestor activitati aplicata la viata mea; acu n-o sa fiu atat de vanitos si sa ma consider etalon, deci mi-e suficient sa se explice cate milioane de utilizatori - si in ce fel - au viata mai buna, gazduind bd sql, ca am si pus una pe telefon.

Introducerea vocala eu cred ca face viata mai buna si pe iOS (siri) si pe Android. Dupa cum ziceam, eu folosesc mai des introducerea vocala decat cruise control-ul la masina (limitatorul de viteza nici macar nu sunt sigur cum se porneste). Crezi ca apple si google (si in curand si microsoft) sunt dusi cu pluta si de aia insista cu Siri, Google Now si Cortana (cica asa se va numi asistentul de la Microsoft) ?
Desigur, e mult marketing, si multe vise ale oamenilor care s-au uitat prea mult la Star Treck si Night Rider, dar e o tehnologie care e utila si in prezent si probabil se va mai dezvolta. Diferenta in momentul de fata e ca Google Now functioneaza (limitat ce-i drept, inca nu stie comenzi, doar introducere text) in romana, Siri NU.
Debugingul si bazele de date sql sunt chestii de nisa, treaba cu debuggingul o stiu de la un prieten care e webdeveloper si o foloseste foarte des. De ce nu foloseste direct PC-ul ? Pentru ca pentru a verifica cum functioneaza un site pe mobil ar trebui sa foloseasca un emulator, care e mai mult sau mai putin acurat, asa ia datele direct de pe mobil, exact cum le vede mobilul, fara emulator. El foloseste treaba asta foarte des, "populatia generala" probabil niciodata.
Cu, baza de date sql, probabil e la fel, o fi folositoare pentru cativa oameni (sa aiba baza de date off-line ? sa faca testari ? sa... nu stiu...
Pana la urma conteaza ca pe android aplicatiile au acces mai adanc la sistem, spre exemplu in iOS exista o gramada de nivele API (accelerare hardware, javascript, integrare in alte aplicatii) unde au acces doar aplicatiile apple, cele 3rd party nu. Asta inseamna ca vor exista mereu chestii care in android se pot face si in iOS nu. S

QUOTE
Si tu, si Halba aveti dreptate cand e vorba de tastaturi: pe Android, in schimbul a vreo 10 lei, poti avea cea mai buna tastatura frecabila; dar tastatura in sine nu valoreaza doi bani daca (exemplu de caz): Aplicatia standard de mail nu face push pe gmail; deci pana primesti un mail si apuci sa raspunzi cu viteza luminii, folosind SK pe Android, pe iOS mailul e plecat de vreo 5 minute.

Androidul e dezvoltat de google, google are gmail, google vrea sa folosesti gmail, clientul stock de email de pe android nu l-am pornit niciodata, nu stiu ce si cum face, si cred ca asta e si dorinta google, nu ii poti acuza ca pe banii lor nu isi fac un concurent la clientul pe care incearca sa-l monetizeze (gmail). Asta nu inseamna ca nu ai aplicatii de mail 3rd party care au push, defapt cam toate aplicatiile 3rd party au push. Si daca tot e permis sa spunem chestii de genul "eu nu am nevoie de x functie" eu nu am nevoie de push, defapt as prefera sa se updateze mailul odata pe ora maxim. Am o mica problema cu notificarile, daca a piuit ceva in buzunarul meu, trebuie sa ma uit, sa las tot ce faceam in momentul ala si sa verific ce naiba a piuit acolo, ca norocul folosesc gmail, care are push DAAAR conturile de firma (vreo 4) care sunt importate de gmail se actualizeaza la 30 de minute sau ceva de genul... deci primesc o singura notificare la 30 de minute cu toate mailurile care mi-au venit in intervalul ala, nu trebuie sa ma uit odata la 5 minute la fiecare mail in parte, sincer push-ul mi se pare contraproductiv, daca chiar astepti un mail urgent dai tu manual check, daca nu astepti nimic atunci prefer sa nu fiu deranjant de piuieli.

QUOTE
Eu vreau autonomie de minim 1 saptamana smile.gif. Stiu, am spus ca scot 4 zile din HTC, tinut pe masa; dar vreau 1 saptamana folosit mediu (nu m-ar deranja sa se monteze o centrala atomica mica si sa tina 2 ani o singura incarcare). Ii mai dau un hint lui Halba: zi de incarcare fara fir.

Si eu vreau, vorbim cu J. Kw. sa ceara de la cernobil o macheta si niste uraniu.

QUOTE
Trecand la partea tehnica a discutiei, ce e mai bun: un procesor care preia datele dintr-un GB de memorie cu viteza X sau unul care le preia cu viteza 2X? (citisem pe undeva ca 5S ar avea totusi 2 GB de RAM)
O aplicatie care ocupa mai mult RAM nu se cheama ca transmite mai multe date deci e mai buna?! teoretic
Oare un procesor care are capacitatea de a accesa/procesa de o data 2 la 64 biti nu o fi mai bun decat unul care poate doar 2 la 32?
Nu sunt specialist in de astea, de aia ma ducumentez si intreb.

Procesoare pe 64 de biti exista de ceva vreme pe PC (multa vreme). Instaleaza-ti pe PC un linux pe 32biti apoi unul de 64biti (as zice sa faci asta si cu windows, dar nu vreau sa incurajez pirateria smile.gif, ca e putin probabil sa ai 2 licente windows pentru acelasi calculator), vezi ce diferente de performante vei observa. 64 de biti pentru consumatorul final "normal" e aproape un "gimmick" si pentru PC-uri, pentru telefoane clar e.

QUOTE
Halba, o sa pun pentru cateva minute JB ca sa testez GN; daca nu va sti sa faca telefonul sa raspunda pe pe baza de voce, il declar inca o data gimmick.

Damn, trebuia sa raspund mai repede ca sa iti spun ca inca nu stie comenzi in romana, poti sa il pui in engleza si sa ai comenzi gen "call x", "navigate to .." sau "send email to x" dar din experienta mea functioneaza prost, pentru ca tu vei vrea sa ii zici "call Popescu Ion" el va intelege "call" dar ii va fi greu sa inteleaga "popescu ion" in engleza, sau "navigate to bulevardul unirii" samd, per total functioneaza mai bine daca il lasi pe romana si te folosesti doar de text input, fara comenzi (P.S: pe iphone, siri e tot asa, doar ca functioneaza doar in prima varianta).

QUOTE
Asa-i ca ai nevoie de precizari suplimetnare ca sa intelegi ce face o bd MySQL? Te las sa te documentezi insa, ca sa nu mai pierzi timpul, e cam nefolositoare fara acces la internet (cam cum e un file server fara retea) wink.gif.

Zi-mi ca nu cunosc prevederile noului cod de procedura civila si te iert (mai ales ca ai avea dreptate, ma adaptez din mers), dar sa-mi zici ca nu stiu ce face o baza de date MySQL e o insulta (am doua bucati la birou, instalate pe 2 servere FreeBSD (administrate de mine), una construita de mine, una doar implementata de mine), o baza de date SQL e fix la fel de utila si cu si fara retea, diferenta este data de numarul de persoane care pot avea acces la ea (la fel ca si file serverul, crezi ca nu ar fi lume care sa vrea memorie de 2 tb pe telefon ca sa isi ia fileserverul cu ei ?)


Ce te opreste sa faci debug direct pe pc (daca tot ai un pc)?!

Am raspuns mai sus in mare, pe PC poti sa faci debug la cum se afiseaza site-ul pe un PC, OK, cu un emulator poti face debug si la mobil, dar asta presupune sa ai incredere in emulatorul ala, in general e preferabil sa folosesti un device mobil adevarat.

QUOTE
Pe G+ nu am directoare pentru poze si traiesc foarte bine, nici pe fbk nu am (acolo nici nu am poze dar asta e altceva smile.gif); Instagram, twitter, flicker toate lucreaza cu albume (care sunt un fel de directoare pt poze).
Eu de ani de zile nu m-am uitat decat in doua directoare pe pc: Temp si Program Files ca sa sterg resturile; in rest nu ma intereseaza cum isi aranjeaza datele; tin pozele in Skydrive (am spatiu mult acolo), muzica in Drive; ma uit exclusiv la d:

Dar in D:, cum iti tii fisierele ? turnate acolo toate la un loc ? in Android poti sa-ti faci un director (poti sa-i zici "D" daca vrei) si poti avea aceasi structura de fisiere ca si pe D:, poti sa lucrezi doar pe memoria telefonului (ca poate nu ai incredere in cloud), exista o gramada de motive pentru care e normal si firesc si bine sa ai acces la structura de fisiere, nu cer sa imi dea acces root neaparat, nu ma intereseaza sa modific chestii prin /etc si /usr, dar lasa-ma naibii sa imi pun fisierele in ce ordine vreau eu, cum vreau eu, e chiar asa un lucru abstract si absurd pe care il cer ?
Ok, inteleg argumentul "se poate trai si fara acces la structura de fisiere", probabil o sa-mi ziceti ca se poate trai si fara bere... eu nu vreau sa incerc asemenea chestii.

QUOTE
Pe Android as vrea si sa nu am acces (ca sa nu vad mizeriile pe care le face le lasa in urma aplicatiile), si sa am acces (ca sa sterg mizeriile respective); pe Windows toata mizeria este stransa in directoare, departe de ochii mei deci nu ma deranjeaza - doar n-o sa stau acum sa verific fiecare fisier din \windows sa vad la ce e bun... - si nici nu ma face sa vreau sa ma uit mai departe de directoarele amintite (ba contul de utilizator obisnuit, la fel ca in Linux, nu poate decat vizualiza partial continutul din c:).
Dar inteleg dorinta persoanelor de a strange datele personale in directoare; e o chestie de familiaritate, o idee de control (la fel cum o tasta fizica valoreaza - la nivel psihic - mai mult decat 10 Swiftkey-uri) deci e bine sa ai acces; dar vorbim de o simpla paradigma care, odata cu popularizarea sistemelor de operare mobile, se poate (si se va) schimba (daca nu s-a schimbat deja; utilizatorii obisnuiti de PC habar n-au ca exista C:); vezi in sensul acesta inclusiv W8.
Hai sa iti dau un exemplu simplu care iti va arata ca nici tie nu-ti pasa: Dropbox - ai idee ce os ruleaza serverul pe care sunt datele tale si ce este in /root (sau in C:)? Nop, tu te ocupi exclusiv de fiserele tale (adica de /home - sau User sau D:).


Pai daca nu ai root nici in android nu vezi decat lucrurile pe care e OK sa le stergi/modifici, nu ti se vede /usr-ul fara root. Cat despre faptul ca fiecare aplicatie "lasa mizerii" e o iluzie datorata tocmai faptului ca nu vezi tot. Tu ai acces la directorul /sdcard (sau ceva de genul, depinde de telefon), acolo ai drepturi sa scrii tu (si toate aplicatiile instalate de tine), e ca si \users\utilizatorul_tau\ in windows, acolo e plin de mizerii lasate de programe, in C:\ nu vezi mizerii (nici nu cred ca au drept de scriere programele). Sau daca vrei sa continuam in termeni windows, nimeni nu vrea sa stie ce e in "C:"-ul androidului, DAR VREM ACCES LA D:. In iOS nu ai acces la nimic, poti doar sa urci filme, poze si muzica... atat (si nici alea nu stii exact unde le pune). Sau daca vrei exemplu cu Dropbox, cum te-ai simti daca dropbox nu ti-ar arata structura directorului tau, tu doar sa pui fisiere acolo si "hope for the best" ?
Mircea104901
QUOTE (klm @ Sep 18 2013, 04:03 AM) *
Mircea, nu vad de unde e supararea ta fata de posibilitatea de a alege eu ip... unsure.gif
Asa cum observam la diesel sau la drabi, si tu pleci cu idei preconcepute. Recunosc ca nu ma ocup cu testatul telefoanelor pe perioada mai lungi de timp; dar un minut colo, altul colea, o zi cu unul, 2 cu altul iti cam faci o idee despre cat de diferite sunt toate (si, ca sa iti dau material de carcotit, ip5 este telefonul pe care l-am folosit cel mai putin smile.gif).
Si apoi vii cu o fraza care prezinta o idee pe care am expus-o de macar 3 ori: orice telefon de top alegem, va satisface pe deplin nevoile oricarui utilizator; asa ca ma intorc la prima intrebare: de unde supararea ta ca eu aleg ip? si o completez, prezentandu-mi nedumerirea cu privire la faptul ca folosesti termenii same si crap intr-o discutie care se vrea fructuoasa petnru toata lumea.

Nu am nici o suparare. Ziceam doar sa ti-l iei o data, nu sa incerci sa ne convingi pe noi ca faci o alegere buna. Pentru ca, din punctul meu de vedere, nu e. Dar nu e alegerea mea.
Aia cu Same si Crap am preluat-o dintr-un comment de pe Xda si mi s-a parut haioasa. Si oarecum reala ninja.gif teehee.gif Mai era o continuare la comment, ceva de genul " thanks a lot Samsung for inventing plastic crap. You got a follower now"... Si, pun eu continuarea de la Microsoft (Nokia) vs. Apple: "Imitatia este cea mai buna forma de a flata pe cineva" (de la faptul ca 5C e din plastic colorat viu, "copiat" de la Lumia smile.gif ).
klm
Hai sa recapitulam (va rog sa interveniti in orice moment):
- asistentii de voce nu aduc beneficii care sa merite luate in considerare; stiu, am vazut ca GN iti arata vremea si alte balarii care presupune el ca te-ar interesa; o masina e proasta si nu poate anticipa ce vreau eu sa fac intr-o zi deci s-o f*;
- MySQL are treba cu retelele, mai multi sau mai putini utilizatori si se gazduieste pe servere (care, pentru a permite o functionare corespunzatoare, trebuie sa poata procesa un numar de sarcini proportional cu nr de comenzi primite) nu pe telefoane, tablete sau laptopuri; nu inteleg ce faci tu cu ea offline, o baza de date MySQL este o entitate in continua miscare, n-are voie sa fie statica (static e xlsx sau dbf);
- push pe gmail faci doar cu aplicatia de gmail; sigura care face ceva similar este k-9 (care nu stie push pe Exchange) iar push pe Exchange... fac bine doar aplicatiile standard (cred ca am testat toate aplicatiile din magazin - inclusiv variante trial pe o perioada mai indelungata - daca vrei o parere, iti spun absolut tot ce e de spus despre absolut toate aplicatiile care au cel putin o stea deci stiu despre ce vorbesc);
- toti vrem autonomie mare smile.gif
- pe pc niciun utilizator normal nu simte diferenta dintre procesoare mai puternice de - sa fiu generos - i3; cred ca doar pe parte de procesare video HD sa se vada ceva sau in cazul generarilor de modele 3D in CAD-uri; nici eu nu cred ca va fi o diferenta substantiala de viteza (tot cred ca un dual e mai mult decat suficient puletelui) insa, daca se pun bazele simbiozei intre PC si mobil, se schimba foaia complet iar Android se trezeste iar cu un handicap imens. Eu m-am pastrat departe de a face aprecieri cu privire la 64 biti dar daca mai aud vreodata cois, S4 are tzanshpe procesoare, i-o trantesc dobitocului de nu se vede pe asta cu 64 de biti. Vorba ta: bigger is better iar 64 is bigger decat 32.
- albumele sunt de fapt directoare; pentru muzica ai categorii adica directoare dinamice; pt video nu stiu ce naiba mai ai (o sa intreb un utilizator de ip daca devine relevant sa stim); de acord, nu strica sa vezi fisierele din /user-ul tau dar nici nu aduce vreun beneficiu palpabil (altul decat linistea data de a simti datele intr-un mod familiar); aici Android chiar primeste un punct (chiar daca, am mai spus in trecut, e enervant cum fiecare aplicatie iti tranteste un director la tine in "ograda" in loc sa se duca-n pasht*le ma-si intr- /un_director_care_sa_nu_ma_fu*a_la_cap); de curiozitate, tu urci pozele pe G+?

Daca ne punem de acord cu cele cateva puncte, putem face un pas inainte in discutia noastra smile.gif.

In ceea ce priveste veniturile si studiile:
http://www.macrumors.com/2013/08/19/20-of-...tched-from-ios/

20% din utilizatorii Andoid au trecut la Apple (vs 7% Apple -> Samsung).
69% utilizatori Apple au varsta 18 - 34 ani (vs 64% Samsung).
38% utilizatori Apple au venituri peste 75k$ (vs 29% Samsung).
48% utilizatori Apple au studii superioare/college (vs 32% Samsung).

Probabil ca aceasta cercetare este facuta in SUA si este la fel de relevanta ca sondajele de opinie de la noi - marja de eroare +- 150%.

Cu privire la aspectele financiare sunt aproape in totalitate de acord cu ozz; voi reveni cu niste constatari ce tin de piata romaneasca.
HalbaSus
Studiul e facut in colonii e greu cu android in colonii, ca daca prietenii tai folosesc imessage si facetime si photostream risti sa devii paria sociala ca nu vorbeste nimeni cu tine, plus ecosistem solid, plus traditie, plus aplicatii pe care le-ai platit, sunt multi factori care nu tin decalitatea intrinseca a produsului... in partea civilizata a lumii lucrurile stau diferit: http://news.cnet.com/8301-1035_3-57591022-...android-surges/

QUOTE
MySQL are treba cu retelele, mai multi sau mai putini utilizatori si se gazduieste pe servere (care, pentru a permite o functionare corespunzatoare, trebuie sa poata procesa un numar de sarcini proportional cu nr de comenzi primite) nu pe telefoane, tablete sau laptopuri; nu inteleg ce faci tu cu ea offline, o baza de date MySQL este o entitate in continua miscare, n-are voie sa fie statica (static e xlsx sau dbf);


Am mai explicat odata scenariul, ai o baza de date sql cu toate produsele firmei tale (sa zicem ca sunt multe, variate, preturi diferite, etc)... vrei sa te duci sa vinzi produsele intr-o zona in care stii sigur ca nu exista acces internet. Te rog spune-mi ca e mai usor sa faci conversia din sql in xlsx (probabil poti in csv daca ai o baza de date relativ simpla) sau dbf (asta cred ca e imposibil fara muuuulta munca de chinez batran) decat sa faci dump la toata baza de date si sa o importi pe telefon.
OK, am inteles, e un scenariu apocaliptic improbabil, nu o sa-l folosesti niciodata in viata ta (probabil nici eu), dar SQL poti folosi foarte bine de unul singur (defapt acum imi dau seama ca avem o a treia baza de date sql care e pe o statie, ruleaza local pe ceva server SQL pentru windows (easyPHP parca) si e folosita doar de utilizatorul acelui PC (sic !)).

QUOTE
push pe gmail faci doar cu aplicatia de gmail; sigura care face ceva similar este k-9 (care nu stie push pe Exchange) iar push pe Exchange... fac bine doar aplicatiile standard (cred ca am testat toate aplicatiile din magazin - inclusiv variante trial pe o perioada mai indelungata - daca vrei o parere, iti spun absolut tot ce e de spus despre absolut toate aplicatiile care au cel putin o stea deci stiu despre ce vorbesc);

In general evit argumente de genul asta dar de data asta nu pot: probabil daca refuzi sa folosesti clientul de gmail ca sa citesti macar mailurile din gmail meriti lucruri nasoale. Si apropo, problema ta nu e defapt cu aplicatia android ci cu gmail in sine, care a ucis suportul de exchange (si pushul aferent acestuia) nu vei avea asta nici pe iOS, blackbbery, WP sau orice altceva.

QUOTE
- albumele sunt de fapt directoare; pentru muzica ai categorii adica directoare dinamice; pt video nu stiu ce naiba mai ai (o sa intreb un utilizator de ip daca devine relevant sa stim); de acord, nu strica sa vezi fisierele din /user-ul tau dar nici nu aduce vreun beneficiu palpabil (altul decat linistea data de a simti datele intr-un mod familiar); aici Android chiar primeste un punct (chiar daca, am mai spus in trecut, e enervant cum fiecare aplicatie iti tranteste un director la tine in "ograda" in loc sa se duca-n pasht*le ma-si intr- /un_director_care_sa_nu_ma_fu*a_la_cap); de curiozitate, tu urci pozele pe G+?


Dar pdf-urile si .doc-urile cum le impart ? in albume ? Slava domnului ca ai dropbox si in dropbox ai directoare, dar altfel ? cum faci ? daca vrei sa copiezi niste chestii de pe un PC care nu e conectat la interneti ?
Da, urc pozele pe G+, si pe dropbox (redundant, I know), e o functie foarte misto (ca tot veni vorba de functii) faptul ca daca intrii in aplicatia de galerie iti vede pozele urcate pe g+ ca si cum ar fi "locale", chiar daca tu tocmai ti-ai resetat telefonul si nu mai ai fizic nicio poza pe telefon.

[SIDE STORY] Acum vreo luna mi-am spart ecranul de la Nexus4 (a cazut victima sistemului de justitie romanesc si aglomeratiei din arhiva instantei... si a luat o tranta serioasa cu fata direct pe gresie (fara husa sau alta protectie, ca o ardeam naked)) si timp de o saptamana (pana am schimbat ecranul) am folosit un Sony Xperia L, toata tranzitia asta catre xperia si de la xperia L a fost cat se poate de smooth... am bagat contul goagal, au aparut contactele, pozele, aplicatiile, tot ce aveam... apoi cand am trecut inapoi la nexus mi-au aparut pozele facute cu xperia si contactele adaugate pe xperia... foarte dragut, nu am mai facut treaba asta pe iphone de pe vremea lui iOS 5 (?) deci nu stiu cum mai e acum, la vremea aia stiu ca am folosit exchange-ul de la gmail ca sa sincronizez contactele, iar pozele le-am copiat prin itunes (oh teh horror)... acum clar nu mai merge treaba cu exchange-ul de la goagal... deci habar n-am cum face un utilizator iOS care isi pierde/distruge iphoneul (chisalita style ?) si vrea sa refaca totul pe noul iphone, stiu ca exista icloud si banuiesc ca face ceva sincronizar/backup dar nu stiu exact cum e (pe vremea cand am folosit eu iOS nimeni in afara de mine nu avea cont la apple, ca nu te lasa sa intrii pana nu bagai cardul (banii in fata ca la curve cum ar veni)... chiar, ar trebui sa ma duc sa-l sterg de acolo inainte sa-mi goleasca cardul pe motiv improsc cu noroi in bunatate de iOS biggrin.gif)
[/SIDE STORY]

Ahhh, daca tot te intereseaza iphone5s (sau alt iphone recent) atunci merita sa vezi review-ul asta la iOS7, eu m-am uitat la el si sincer mi se pare mai bun decat alea dinainte (adica mailul arata ca gmail si calendarul arata ca google callendar).



LATTER EDIT (ca am uitat de asta):
QUOTE
- asistentii de voce nu aduc beneficii care sa merite luate in considerare; stiu, am vazut ca GN iti arata vremea si alte balarii care presupune el ca te-ar interesa; o masina e proasta si nu poate anticipa ce vreau eu sa fac intr-o zi deci s-o f*;


Nu e chiar asa, google now poate fi foarte util (cu accentul pe POATE, poate nu pentru tine, poate nu la tine in oras). Cateva exemple pe care le-a facut/le face pentru mine.
1. Daca caut o adresa, sau o firma pe calculator (in chrome, cu contul goagal logat) cand scot telefonul deobicei am in google now preincarcat traseul pana acolo (doar sa fac click pe el si porneste).
2. Invata unde stai si unde lucrezi, apoi daca ii zici "navigate home" sau "navigate to the office" va sti ce sa faca, in Bucuresti are si informatii din trafic (spre exemplu daca stie ca trebuie sa fii la ora 9 la serviciu sau ca ai o intalnire in calendar la ora 18:00 si observa ca s-a aglomerat traficul pe ruta ta iti da o notificare cu ceva vreme inainte ca "route to office will take X minutes more" sau ceva de genul asta ca sa stii sa pornesti mai devreme.
3. Cand am fost in Budapesta si intram in google now imi recomanda cafenele/restaurante din apropiere, cand am intrat intr-un mall care avea si cinema mi-a aratat ce filme ruleaza in urmatoarele ore, chestii de genul asta.
4. Stie cam ce faci, anul asta m-am dus la mare, si imi facea recomandari cu inchiriat skijet, mamaia, cluburi, bumptzi-bumptzi, m-am intors la oradea si a doua zi dimineata aveam "7 minute pana la serviciu" moment in care sincer vroiam sa il bag in ma-sa.
5. Cu cat mai mult il folosesti si cu cat mai mult se vor integra servicii in el cu atat mai bun va fi (spre exemplu in US vede daca ti-ai comandat ceva de pe amazon si incepe sa faca trackingul automat al coletului (bazandu-se desigur pe mailurile pe care ti le trimite)).

Desigur e posibil ca tu sa nu ai nevoie de niciuna din functiile astea, sau chiar sa ti se para enervante, sa spui insa ca nu aduc beneficii la modul general cred ca e gresit, eu cred ca si Google Now si Siri sunt utili si au mult potential inca nedezvoltat.
Diesel
CyanogenMod a devenit o entitate comerciala. Culmea, am citit un flame pe XDA acum vreo 2 luni despre chestia asta.

http://www.cyanogenmod.org/blog/a_new_chapter
http://cyngn.com/

Sunt un pic ingrijorat de nivelul de transparenta si sistemul de monetizare, dar am incredere in ei, inca smile.gif
former_ozz
QUOTE
Ozz, ce acri sunt strugurii ... dupa ce ai bagat $$$ in aplicatii si ecosistemul Apple, e greu sa recunosti superioritatea altui ecosistem, chiar daca e evidenta.


Ma, mai ridicoli decit fanboii mi se par haterii.
Adica fanboiului ii place un obiect. OK, e ridicol cind il ridca pe piedestal, cind crede ca e cel mai tare din lume, dar nu e asa de ciudat.
Da haterul uraste un obiect pe care de fapt nu-l cumpara si nu-l obliga nimeni sa-l cumpere sau nici macar sa vina la 2m de obiectul respectiv... WTF?
Am bagat fix 999$ in Apple, si sa stii ca-s cei mai utili bani pe care i-am cheltuit pe un laptop. La vremea aia nu era nimic comparabil care sa nu coste cam la fel pe windows, si acum e la fel. EVident nu exista nimic comparabil pe windows, si nu ma refer numaila OS ci la ansamblul suport/servicii care nu are legatura cu nimic pe windows. Cu siguranta o sa mai cumpar de la ei.

Nu sint vreun fan apple, dar ma pierzi cind spui ca e un ecosistem inferior. Milioane de oameni cred altfel, unii din ei foarte foarte destepti.
Cind Halba spune asta il cred, pentru ca e clar ca androidul e un OS mult mai adaptat cerintelor lui personale, dar tot nu se poate generaliza.

former_ozz
QUOTE
Cred ca ai fi surprins de procentul de oameni care au smartphone in Romania, as zice ca procentul e foarte similar cu cel din state, si asta pentru ca sa ai smartphone in romania e ieftin (ma rog, nu extrem de ieftin, dar muuult mai ieftin decat in SUA),


Ba nu-s suprins deloc ca am vauzt cu ochii mei (numai anul asta am fost in Romania de 2 ori si m-am intilnit cu zeci de prieteni si fosti colegi). Asa cum nu-s surprins nici de numarul de masini premium sau vile, nu insemna insa ca e sanatos sa ai atitea masini premium raportat la venituri si preturile la produsele de baza.
Un smartphone costa cit un laptop si poti sa-l scapi, sa-l strici, sa-l pierzi, sa ti se fure mult mai usor. O cheltiuiala de sute de $ la citiva ani ar trebui privinta mai circumspect mai ales ca in Romania nici nu prea poti sa obtii maximul de potential dintr-un smartphone.

QUOTE
Apple nu s-a impus in Europa pentru ca ii lipsea infrastructura.


Si asta e foarte adevarat. Apple nu era repede si usor de gasit intr-un magazin. Putini oameni au crescut cu calculatoare apple, in timp ce in SUA foarte multi.
Ca sa treci la un nou sistem de operare cu care n-ai crescut si care e fundamental diferit (nu vezi structura de directoare, are itunes etc) e greu. Eu nu m-am simtit in largul meu cu macul o luna (desi nu era prima oara cind puneam mina pe un produs apple) si nici acum nu sint deloc la fel de confortabil cu el ca cu widows... din fericire nici nu trebuie sa fac vreo vrajitorie ca sa mearga, merge si gata.
Din punctul asta de vedere daca MS se trezea mai devereme si faceau treaba mai buna putea acapara usor o mare parte din piata doar din motive de familiaritate.

QUOTE
Nu pretul a fost principalul impediment (sigur, daca le-ar fi dat la 100 de euro poate aveau o sansa si aici).


Sint 2 componente, nu stiu cum sa impart "vina", dar cu siguranta oamenii nu l-au evitat pentru ca era "inferior". Si ca nu puteai face dump pe el la baze de date SQL.
Majoritatea utilizatorilor de android au aceeasi problema de care sint acuzati utilizatorii de apple: nu au incercat altceva. Pariez ca procentul e mai mare la "androizi". Daca tot pleci de la 0, incerci ce e mai ieftin, evident. La urma urmei inca nici n-ai aflat care iti sint nevoile.


QUOTE
Bine, o sa imi spui ca Golf ofera mai mult decat logan, insa nu ofera mai multa utilitate. Acel "mai mult" e emotional si subiectiv.


Evident ca in capul utilizatorului Golful ofera mai multa utilitate. De la optiuni la performante si de la perceptia de fiabililitate si incredere la imagine.
Eu n-am spus nici o clipa ca utilitatea e ceva obiectiv, dar nici nu e un concept de dispretuit.

QUOTE
Intreaga industrie a luxului sau a modei ar trebui sa fi disparut de mult daca am aplica doar teoria economica din manual. Ne-am imbraca toti cu haine pakistaneze (sau romanesti) si am folosi doar parfumuri bulgaresti, iar italienii si francezii ar muri de foame.


Nici vorba, calitatea, estetica, imaginea sint parte din utilitate.
HalbaSus
QUOTE
Cind Halba spune asta il cred, pentru ca e clar ca androidul e un OS mult mai adaptat cerintelor lui personale, dar tot nu se poate generaliza.

Defapt nu raspunde cerintelor mele... dupa ce vom stabili fara urma de dubiu ca Android > iOS voi incepe un serial despre cat de naspa e androidul comparativ cu nevoile mele si cu ce vreau eu de la OS mobil.

La naiba, azi ma simt generos si voi da un preview din ciclul "de ce android, desi mai bun decat iOS, suge cucul".

1. Pe vremea cand aveam windows XP cu ceva Pentium III sau PIV din prima generatie si aveam intre 512 si 1 GB rami eu puteam rula fara probleme prea mari un browser cu mai multe taburi, un editor de text, un editor grafic... si le puteam pune pe toate simultan pe ecran si puteam sa le vad in acelasi timp in toata minunatia lor si puteam copia dintr-unul in altul, si totul era frumos. Pe android daca ai 1 GB rami deja la a 3-a aplicatie mai voluminoasa pornita ti-a scos o alta aplicatie din memorie si cand dai "alt tab" defapt repornesti aplicatia... CE CACAT FACE ANDROIDUL CU MEMORIA ? (inainte sa se bucure eventualii suporteri apple, la fel face si iOS, banuiala mea e ca sorgintea acestei probleme e in Linux/Unix care sta la baza ambelor sisteme de operare, ca si in Linux/Unix managementul memoriei este "dubios")
2. Multitasking-ul nu e multitasking daca nu vad toate aplicatiile in acelasi timp ! Inteleg, cand erau telefoane de 3.2" era absolut inutil sa afisezi mai multe aplicatii in acelasi timp pe acelasi ecran minuscul. Dar azi orice android de bun simt are minim 4.5", avem tablete de 7" si 10"... si cu toate astea putem afisa O SINGURA APLICATE. OK, stiu multi-window-ul facut de samsung. Si sincer il apreciez, e singura chestie decenta pe care a facut-o samsung in materie de software, dar la naiba, pe un eeepc701 care avea un procesor atom subnutrit, 512 rami si ecran de 7" eu puteam avea ferestre, si le mutam unde vroiam eu si le redimensionam la cat vroiam eu si functiona. Pe Nexus10, cu dual core si 2 GB rami pot rula filme HD, pot baga rezolutie mai mare decat pe ecranul meu de 20" de acasa... dar pot sa afisez O SINGURA APLICATIE... si presupunand ca ar avea multi window-ul de la samsung as putea sa afisez DOUA (de marime egala, care sa imparta ecranul fix in doua), nu pot eu sa le mut unde vreau si sa le redimensionez la ce marime vreau deci sunt sub ce stia un rahat de netbook pe care acum vreo 5-6 ani am dat jumatate din pretul pe care l-am dat pe Nexus10 si care cantarea aproape la fel cat cantareste nexus10+tastatura bluetooth (e adevarat ca avea 7", nu 10", si daca ii aratai un film HD il lua cu lesin, dar totusi)
(OK, stiu, iOS nici macar nu stie sa scaleze rezolutia, marirea sau micsorarea dinamica a unei ferestre probabil ar cauza palpitatii iOS-ului, android macar are widgeturi ce permit resize (dar doar in anumite puncte, nu FIX cum vrei tu) dar asta nu e o scuza pentru android).
3. Ca sa rootez un Android trebuie sa trec printr-o procedura, la nexus (care teoretic e printre cele mai rootabile chestii) implica sa conectez telefonul la pc, sa instalez pe PC SDK-ul de android apoi sa tastez diverse comenzi in terminal (prima data sa dau "fastboot oem unlock" chestie la care daca dau OK pe telefon atunci face un reset to factory defaults (deci pa pa chestii nesalvate), apoi trebuie sa incarc custom recovery si supeSU)). Este exact ca si cum pentru a deschide capota masinii pe care tocmai am cumparat-o ar trebui sa folosesc un spaclu (sau eventual sa angajez un hot profesionist). E telefonul meu sau nu e telefonul meu ? Cine PLM a dat banii pe el ? De ce trebuie sa intru ca un infractor in propriul meu telefon ? Ca nu ma pricep la mecanica ? Nici cumparatorii de masini nu se pricep la mecanica asta nu inseamna ca trebuie sa apeleze la forte oculte ca sa deschida capota masinii. Majoritatea oamenilor nu stiu sa repare registry-ul de la windows si nu stiu sa editeze nici un fisier din /etc-ul unui linux, asta nu inseamna ca nu li se da voie sa acceseze drepturi de Administrator/root (daca ei au cumparat calculatorul si ei au instalat sistemul de operare, nu vorbim de calculatoare de firma unde exista motive legitime ca proprietarul calculatorului (firma) sa nu te lase sa iti faci de cap).
4. Comenzile vocale... ca tot am vorbit de ele... sunt incredibile, sincer sunt impresionat de cat de bine recunoaste limba romana androidul, mi se pare o chestie foarte grea, si e admirabil faptul ca au investit in a dezvolta sistemul inclusiv pentru limba romana, limba vorbita de vreo 20 de milioane cu moldoveni cu tot (si pe aia ma tem ca nu ii recunoaste din cauza acshientului). Dar ai facut toate astea, ai bagat bani ca sistemul tau sa inteleaga limba romana... dar ti-a fost lene sa termini treaba si COMENZILE vocale nu functioneaza (gen: daca in engleza zic "Navigate to empire state building" el iti porneste navigarea si seteaza adresa, daca ii zic "navigheaza catre tribunalul bihor" el da un search pe google "navigheaza catre tribunaul bihor"... a inteles toate cuvintele... oare cat de greu era sa faca din "navigheaza catre" o comanda... culmea e ca au si facut pagina de help, cu numele comenzilor in romana: https://support.google.com/websearch/answer/2842392?hl=ro doar ca desi ne spun cum functioneaza toate comenzile in romana ne amintesc: "Acțiunile vocale sunt acceptate numai în engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană.". DE CE ? Am senzatia ca daca m-as pune pe treaba pana si eu as putea sa implementez comenzile alea daca as avea un sistem care sa inteleaga cuvintele... si ultimul program pe care l-am scris era prin 2001, si era naspa. Si in caz ca va intrebati situatia asta nu e tocmai una temporara, de cel putin jumat de an suntem fix in acelasi rahat, google ne intelege in romana, dar nu vrea sa ia comenzi de la noi... eu cred ca e sovin ! (desigur, apple nici macar nu stie romana, siri nu ne intelege... dar din nou, asta nu e o scuza).
klm
Am auzit undeva cum ca in SUA, daca la un interviu de angajare afirmi ca nu ai profil de fbk, esti privit ca o persoana antisociala; o fi asa, n-o fi asa, nu stiu; ce stiu e ca in Romania folosesti vocea cand vrei sa iesi la o bere, eventual intri pe un mess (yahoo sau fbk) sa reglezi detalii cu mai multa lume. Skype e pt apeluri video cu matusa din Italia iar Whatsup e pentru cei care, desi au sms-uri cacalau (nu stiu daca mai exista abonament fara mii de mesaje), cred ca sunt cool, folosind asa ceva.

Halba, eu am pus un studiu ce priveste varsta, banii si nivel educational, tu pui unul despre market share...

Revenim la punctele de plecare:
- asistentii de voce: tu zici ca pot fi si utili, pot fi si enervanti (adica nu ma contrazici cu nimic cand spun ca nu aduc beneficii care sa-i faca sa merite luati in considerare); apropo de ei, il tin minte pe Robin Williams care, vorbind despre Siri, ii ironiza beneficiile, parafrazez: "esti pe strada in Franta, scoti telefonul si intrebi <<Siri, zi-mi un restaurant bun>>; cretinule, esti in Franta, ai 1 mil de restaurante bune, baga telefonul in buzunar si foloseste-ti ochii!"

- cu privire la sql sa mor de te inteleg... Pai cand te duci sa vinzi ceva tu cari dupa tine bazele de datele sau te duci cel mult cu o prezentare?! Ca administrator de firma ai fi atat de tampit incat sa lasi un angajat - cel mai bun, cel mai destept, cel mai fidel - sa plece dupa el cu absolut toate datele despre care vorbim?!
Apoi gandeste-te ca un telefon e simplu de pierdut/furat iar la datele de pe el ai acces extrem de simplu. Deci tu vrei sa ne spui ca esti in stare sa umbli cu informatiile alea dupa tine, cu riscul de a le face disponibile intregii lumi?!
Asta nu tine nici macar de o nisa ingusta ci de inconstienta pura.

- mail: iar nu inteleg, adica imi spui sa folosesc mai multe aplicatii pentru mail, adica sa folosesc mai multa memorie, mai multa procesare, mai multa baterie pentru aceeasi functie?! nici nu-i de mirare ca aia de gandesc asa tipa ca au au nevoie de octogoane pe telefon...
Am push gmail pana si pe Symbian (cred ca daca motez fix, am si acolo push pe gmail); singurul sistem nu ofera acest serviciu e... da, Android (cu exceptia clientului de mail al HTC care are smart sync care nu e chiar push dar e ceva destul de apropiat de notiune).

- pe partea cu bateriile suntem de acord; ne punem de acord si asupra faptului ca octogoanele, 64 de biti, tonele de ram, si goana dupa ppi - unele de cand au aparut si pana in acest moment altele de cand vor aparea - s-au dovedit/par a fi cam prea putin folositoare iar un dual e cam acelasi rahat cu un octogon pentru 99% dintre utilizatori?

- Uite ca si pe iP poti manageria fisiere si directoare; o sa iti zic mai multe in viitor pentru ca e un aspect pe care il voi verifica.
Intrebam de G+ pentru ca as vrea - si asta e un exercitiu pentru tine pentru ca nu am control asupra lui - sa incerci sa faci un album/director din interfata web (fara sa cauti pe google cum). Daca vei vrea sa ne spui experienta ta, o vom citi cu placere smile.gif.

Hai sa punem si niste bulini.
Android: tastatura (adica nu tastatura ci SK deci juma de bulina); acces la sistemul de fisiere? am descoperit impreuna ca si ip are ceva in acest sens; altceva? in afara de sql si debugging, sa fim seriosi...
Apple: mail - e comunicare deci zic eu ca merita o bulina plina; camera? pentru mine nu neaparat insa, data fiind importanta ei in vietile noastre, cred ca inseamna mult in economia alegerii unui sp; juma de bulina din partea mea, probabil o bulina din partea voastra.

De acord pana aici (si cu punctele de mai sus si cu bulinele)?

Am amintit anterior de niste aspecte ale Androidului care merita cate o bulina completa; n-aveti decat sa puneti informatiile in ordine si sa le prezentati aici ca pe niste plusuri; curaj smile.gif.
former_ozz
QUOTE
iar Whatsup e pentru cei care, desi au sms-uri cacalau (nu stiu daca mai exista abonament fara mii de mesaje), cred ca sunt cool, folosind asa ceva.


Whatsup e pentru piata americana care asa cum spunea halba e retardata la chestiile astea de comunicatii (inlusiv internet prin sirma, pret vs. viteza).
O vaca de muls pentru operatori e SMSul. Un abonament de voce pentru o familie de 2 insi cu 1 telefon fiecare poate sa fie ~90$ lejer (e practic nelimitat timpul de vorbit) dar nu are SMSuri incluse decit daca mai dai 10$ in plus. Altfel te arde 25c de SMS la amindoua capetele (in america totdeauna convorbirea se taxeaza la amindoua capetele). Si ala cu poza e 50c, sau era pina de curind.
Whatsup le-a taiat macaroana... de fapt mare parte din ce a facut apple a fost sa rupa monopolul operatorilor care nu te lasau sa folosesti conexiunea de date pentru voce si SMS, iar apple a fost singura firma cu suficienti muschi ca sa le dea peste bot.

QUOTE
cretinule, esti in Franta, ai 1 mil de restaurante bune, baga telefonul in buzunar si foloseste-ti ochii!"


Ce? e plin de restaurante proaste in Franta. Si multe bune dar din ochi nu o sa le gasesti niciodata. D-aia se scot ghiduri si d-aia ai nevoie de internet.
Pe de alta parte restaurantele bune au cozi de ore bune, pot necesita rezervare, asa ca nu te ajuta prea mult daca esti pe strada.
HalbaSus
QUOTE
- Uite ca si pe iP poti manageria fisiere si directoare; o sa iti zic mai multe in viitor pentru ca e un aspect pe care il voi verifica.


Costa doar 3$ si are urmatorul review:

Customer Reviews
Do Not Buy This App

by FixTheiPadApple
Store blurb says you get features that you do not get without buying in-app purchases. Deceptive. Worse, there is no way to upload to cloud even though upload is one of the stated features. So I can download from my cloud accounts but nothing can be uploaded. Web site ends up being a fake - no way to contact the developer for help when the app doesn't work. Do not waste your money or time. Do not buy this app or any other from this company


In plus, ceea ce face aplicatia asta e destul de inutil, pentru ca poti sa folosesti fisierele doar in interiorul aplicatiei (mai tii minte cum functioneaza aplicatiile iOS ? fiecare in lumea lui ? cam asa e si asta (si nici nu are cum sa fie altfel decat daca ar fi o aplicatie facuta de apple). Adica daca creezi un fisier cu un editor de text, il vei putea accesa doar cu editorul ala de text (sau cu o aplicatie apple) cu "file managerul" asta nu vei putea si viceversa, daca pui un fisier de pe calculator pe telefon prin programul asta atunci vei putea accesa acel fisier din interiorul acestui program (din cate am vazut are si posibilitatea de a vizualiza aceste fisiere... insa daca iei un .doc si vrei sa il editezi in NuStiuCeEditorDeTextpeiOS NU vei putea, pentru ca nu are acces editorul de text la fisierele "gazduite" de acest filemanager).
EXISTA file manageri adevarati pentru iOS (care iti arata si /usr daca vrei) dar fara jailbreak nu ai acces la asa ceva. Deci revenim la concluzia initiala: NU ai acces la sistemul de fisiere pe iOS.

QUOTE
- asistentii de voce: tu zici ca pot fi si utili, pot fi si enervanti (adica nu ma contrazici cu nimic cand spun ca nu aduc beneficii care sa-i faca sa merite luati in considerare);

Cred ca abilitatile mele de comunicare sunt la un nivel mult mai prost decat am estimat eu, sau pretentiile tale privind relevanta si utilitatea unei functii sunt prea mari. Daca nu folosesti o aplicatie sau o functie a telefonului zilnic sau odata la 3 zile, gata, o declaram inutila ? Eu chiar nu inteleg ce ai cu asistentii personali. Mie si Siri si Google Now mi se par idei bune care functioneaza mai bine decat m-as fi asteptat sincer, e adevarat ca inca probabil inca nu s-a exploatat intregul potential al asistentilor personali cu introducere vocala, dar mi se pare prea superficiala abordarea ta in a spune ca "nu merita luati in considerare".

QUOTE
- cu privire la sql sa mor de te inteleg... Pai cand te duci sa vinzi ceva tu cari dupa tine bazele de datele sau te duci cel mult cu o prezentare?! Ca administrator de firma ai fi atat de tampit incat sa lasi un angajat - cel mai bun, cel mai destept, cel mai fidel - sa plece dupa el cu absolut toate datele despre care vorbim?!

Stii ceva, hai sa lasam subiectul asta cu sql, daca vrei punem la minusurile androidului "stie sa faca server SQL desi nimeni nu are nevoie de asta" e bine asa ?

QUOTE
- mail: iar nu inteleg, adica imi spui sa folosesc mai multe aplicatii pentru mail, adica sa folosesc mai multa memorie, mai multa procesare, mai multa baterie pentru aceeasi functie?! nici nu-i de mirare ca aia de gandesc asa tipa ca au au nevoie de octogoane pe telefon...
Am push gmail pana si pe Symbian (cred ca daca motez fix, am si acolo push pe gmail); singurul sistem nu ofera acest serviciu e... da, Android (cu exceptia clientului de mail al HTC care are smart sync care nu e chiar push dar e ceva destul de apropiat de notiune).


Hai sa o luam incet, ca vad ca te bazezi pe informatii expirate. Push e o functie a serverelor exchange, pe imap NU ai push. GMail a avut exchange (pana acum ceva vreme) si functiona push si pe clientul de android si pe ala de symbian si pe ala de iOS. La un moment dat goagal a decis ca "enough with the freeloaders" si a taiat accesul exchange pentru clientii gratuiti (aia google apps au si acum push pe clientul de android, sau iOS, sau ce vrei tu). Desigur clientul gmail are "push" (nu cred ca merge prin exchange) si din ce zici tu si alti clienti de email "emuleaza" acest lucru (DAR NU PRIN EXCHANGE).
Deci daca treci la iOS, tot nu vei avea push pentru contul de gmail cu clientul stock din iOS, vei avea push doar daca folosesti clientul de gmail (ca o observatie, clientul gmail de iOS a primit push destul de tarziu, deci a existat o perioada de cateva luni cand utilizatorii de iOS nu aveau push pe gmail sub absolut nicio forma). Putem acum sa incheiem acest subiect ?

QUOTE
Apple: mail - e comunicare deci zic eu ca merita o bulina plina


Deci dam jos bulina aia, ca nu aduce nimic in plus fata de android.

QUOTE
camera? pentru mine nu neaparat insa, data fiind importanta ei in vietile noastre, cred ca inseamna mult in economia alegerii unui sp; juma de bulina din partea mea, probabil o bulina din partea voastra.


Camera de pe Galaxy Nexus e o mizerie, no doubt about it. Camera de pe Nexus4 e mediocra. La fel ca si pe tine, si pe mine aspectul asta m-a interesat foarte putin spre deloc, dar avand in vedere ca apple de la iphone4 in sus a avut camere bunicele care tot timpul erau in top3 camere de mobil sunt de acord sa ii acord o bulina intreaga.

QUOTE
ce stiu e ca in Romania folosesti vocea cand vrei sa iesi la o bere, eventual intri pe un mess (yahoo sau fbk) sa reglezi detalii cu mai multa lume.


Eu cu prietenii mei mai tehnofili intalnirile la bere le stabilesc prin eventuri G+ tongue.gif (si de cand a aparut hangouts am renuntat la yahoo messenger)

QUOTE
- pe partea cu bateriile suntem de acord; ne punem de acord si asupra faptului ca octogoanele, 64 de biti, tonele de ram, si goana dupa ppi - unele de cand au aparut si pana in acest moment altele de cand vor aparea - s-au dovedit/par a fi cam prea putin folositoare iar un dual e cam acelasi rahat cu un octogon pentru 99% dintre utilizatori?

Da.
James Kilowatt
QUOTE (klm @ Sep 19 2013, 12:03 AM) *
... parafrazez: "esti pe strada in Franta, scoti telefonul si intrebi <<Siri, zi-mi un restaurant bun>>; cretinule, esti in Franta, ai 1 mil de restaurante bune, baga telefonul in buzunar si foloseste-ti ochii!"

...


- pe partea cu bateriile suntem de acord; ne punem de acord si asupra faptului ca octogoanele, 64 de biti, tonele de ram, si goana dupa ppi - unele de cand au aparut si pana in acest moment altele de cand vor aparea - s-au dovedit/par a fi cam prea putin folositoare iar un dual e cam acelasi rahat cu un octogon pentru 99% dintre utilizatori?..



"Siri, tocmai am mancat la un restaurant in Franta; ma c.c pe mine, imi tin strans bucile cu ambele maini si nu pot tasta..... spune-mi repede unde e cea mai apropiata buda si apoi farmacie deschisa si la ora asta, in orasul luminilor care nu doarme niciodata...."
"Idiotule, asa iti trebuie daca mananci in Franta fara sa ma intrebi pe mine mai intai."


La partea cu bateriile ai o bulina de la mine smile.gif As spune ca octogoanele sunt overkill pentru 100% din utilizatorii care conteaza (adica, subsemnatul biggrin.gif ) Eu asa aprecia mult mai mult de exemplu un GPS intergrat de 10Hz, ca sa fac masuratori pe circuit cu el (o data pe an macar ...), sau niste leji mai puternici la camera foto.

Mult timp discutia voastra s-a invartit in jurul argumentelor tehnice si obiective, pe care nimeni nu vrea sa le accepte pe ale "dusmanului" intrucat nu le considera relevante.
Pana la urma alegerea e pentru unii una filozofica, sau politica. Unora le place modelul de business de la google si libertatea ca orice diliu sa poata scoate o aplicatie sau hardware. Sau ROMuri, si ii considera pe apple paranoici.
Altora le place place "siguranta" oferita de apple. Whatever, e o alegere politica si nu trebuie justificata.

PS
Am mai spus ca aplicatia de gmail e de cca? O mai spun o data. E genul de atitudine "hai sa shimbam ceva ca sa fie diferit sau "evoluat" si iese un rahat mai prost decat versiunea veche. Functioneaza, insa ergonomia e de rahat.

Cam aceeasi parere o am si despre evolutia windowsului sau alte produse microsoft dpdv al utilizarii... prietenoase. Cu cat baga mai multi wizards ca sa fie mai user friendly de la o versiune la alta, cu atat ma enerveaza mai tare si ma face sa imi doresc sa trec la altceva (Apple included).
Faptul ca imi ascunde acelasi buton la fiecare versiune in alt menu sau tab nu e evolutie, e hipstereala. In loc sa pierd timpul ca sa descopar noile functionalitati (care exista, nimic de spus) pierd timpul cautand ascunzatoarea celor vechi.
Desi, obiectiv vorbind, evolutia e pozitiva, adica merg bine, au mai multe functionalitati, ecran albastru sau nevoie de reinstalare n-am mai avut de mai bine de 10 ani, etc.
HalbaSus
QUOTE
La partea cu bateriile ai o bulina de la mine smile.gif As spune ca octogoanele sunt overkill pentru 100% din utilizatorii care conteaza (adica, subsemnatul biggrin.gif ) Eu asa aprecia mult mai mult de exemplu un GPS intergrat de 10Hz, ca sa fac masuratori pe circuit cu el (o data pe an macar ...), sau niste leji mai puternici la camera foto.


Subscriu la partea cu GPS-ul, la lezi nu (ca nu vor face poze mai bune, discutam alta data), uite o chestie misto la Nexus4 si Galaxy S3, S4 (cred ca si Note II) este ca foloseste si GPS si GLONASS, precizia fiind mult mai buna decat la alte telefoane (eu joc ingress un joc bazat pe pozitionare GPS, deci am o experienta destul de mare in "cat de precise sunt GPS-urile de pe telefoane). Din pacate nu are refresh rate mai mare, deci pentru masuratori pe circuit nu te ajuta foarte mult (te vede mai precis, dar la fel de rar).

QUOTE
Whatever, e o alegere politica si nu trebuie justificata.

PS
Am mai spus ca aplicatia de gmail e de cca? O mai spun o data. E genul de atitudine "hai sa shimbam ceva ca sa fie diferit sau "evoluat" si iese un rahat mai prost decat versiunea veche. Functioneaza, insa ergonomia e de rahat.


Dupa cum ziceai chiar tu, e o alegere politica... Unii vor za latest and greatest, altii vor sa isi gaseasca butoanele in acelasi loc. Eu am ajuns sa fiu dependent de gmail si orice alt client mi s-ar parea un regres. Insa inteleg si pe cei care zic "wtf, vreau doar sa imi vad mailurile, ce rahat trebuie el sa imi bage priority mail, si sa imi imparte mailurile pe categorii, ce naiba e "arhivare" ? si de ce schimba interfata de compose odata la 3 luni ?" E o alegere politica cum zici tu.
PS: Si nu sunt singurul, inclusiv in tabara utilizatorilor de iOS sunt foarte multi fani gmail (inclusiv in review-ul la iOS7, cei doi (utilizatori iOS ambii) sunt de acord cu faptul ca aplicatia de gmail mai buna decat restul (inclusiv clientul stock apple).
James Kilowatt
Mie imi lipseste posibilitatea sa pot selecta 5 emailuri si sa le sterg dintr-o miscare fara sa le citesc. Chiar daca exista, ma enerveaza ca nu e evidenta (asa cum e la clientul yahoo de exemplu). Mi s-ar parea o chestie mult mai utila decat sa imi creeze un folder "social" unde sa imi bage notificarile de pe linkdn, desi si aia e un lucru bun.

Deschid google+ si imi apare parerea ta ca karma's a bitch. Tu esti in cercurile mele, OK, treaca de la mine, odata ce ne-am "imprietenit" e acceptabil sa mi se sugereze un review de-al tau la gagici. (Sa mi-o prezinti si mie pe Karma, pare fata de comitet. E unguroaica? )

Insa pe 80% din ecran imi apare un ccat despre lucy liu. Mie mi se falfaie de lucy liu, iar google stie asta foarte bine (sunt sigur ca stie ce pornache prefer si ce culoare port la chiloti, darmite ce gen de stiri diger) , pentru ce puii mei imi incarca ecranul cu rahatul ala? Si dedesubt e parerea despre lucy liu a unui ametit cu prea mult timp liber (pe care il mai cheama si blondu, providential) de care n-am auzit in viata mea. Moaama, ce "conectat" ma simt ca acum stiu parerea unuia de care n-am auzit in viata mea despre una de care mi se falfaie. As fi preferat de 1000 ori ca google sa mi-o prezinte pe Karma, nu pe lucy liu si pe blondu.

Hai, treaca de la mine, ultimul update de la hangouts e un pas inainte, au simplicat accesul la functia lui principala (aia copiata dupa messenger biggrin.gif )
Diesel
QUOTE (James Kilowatt @ Sep 19 2013, 12:46 PM) *
Mie imi lipseste posibilitatea sa pot selecta 5 emailuri si sa le sterg dintr-o miscare fara sa le citesc. Chiar daca exista, ma enerveaza ca nu e evidenta (asa cum e la clientul yahoo de exemplu).


Long press pe fiecare mesaj in parte, asa le selectezi, apoi ai sus optiunile. Chestia asta cu long press ca sa intri in modul de selectat mai multe obiecte pare sa fie un standard deja (stiu ca exista Android Interface Guidelines sau ceva de genul, dar nu mai urmaresc subiectul asta).

Nu stiu cum e la tine G+, dar mie mi se pare foarte simplu de folosit. Halba a dat un reshare acolo, comentariul lui este "karma is a bitch", lucy liu ocupa 10% din ecran iar apoi este gif-ul cu continutul pe care a vrut sa ni-l arate Halba. Din punct de vedere tehnic este peste FB pentru ca poti da share unor persoane ad-hoc, fara sa faci in prealabil o lista. Daca eu vreau sa iti arat o poza doar tie si lui Halba, imi iese imediat, fara sa am neaparat un cerc definit doar cu voi doi.
James Kilowatt
Eu n-am spus ca sunt proaste aplicatiile sau ca n-au functionalitati interesante, am spus doar ca mi se pare ca unele noutati vin in dauna ergonomiei. Eu personal sunt frustrat politic, ma enerveaza cand google imi sugereaza ce sa citesc sau sa fac la fel de tare cum ma enerveaza unii wizards din windows. Inteleg necesitatea de a face sistemul idiot proof, avand in vedere ca azi un calculator e folosit de absolut oricine, insa prea multe eforturil il transforma in ... mac..

Apasarea lunga e o apasare suplimentara. Si lunga pe deasupra.
Era necesara ca sa activeze multiselectia? In fine, asta tine de inclinatii politice, insa obiectiv vorbind cureti mai repede gmailul de pe Optimus One cu Android 2.2 (care avea un singur core la 650Mhz parca whistling.gif ) din punctul meu de vedere progresul e deci nul sau chiar negativ. Daca nu ai o idee mai buna pentru ameliorarea reala ergonomiei, atunci las-o asa, nu e musai sa vii cu o "noutate" la fiecare 3 luni. Sa elimini un bug sau sa mai introduci o functionalitate e una, insa sa plimbi butoanele asa din plictiseala e hipsetereala (declaratie pur politica).

Uite ce spuneam cu lucy liu: Am editat poza doar in motive de protectie a vietii private, in rest vorba aia, a fost exacta, e adevarata si va fi autentica teehee.gif
klm
CITAT(former_ozz @ Sep 19 2013, 02:11 AM) *
O vaca de muls pentru operatori e SMSul. Un abonament de voce pentru o familie de 2 insi cu 1 telefon fiecare poate sa fie ~90$ lejer (e practic nelimitat timpul de vorbit) dar nu are SMSuri incluse decit daca mai dai 10$ in plus.
...
Ce? e plin de restaurante proaste in Franta.

Din pacate vad ca operatorii europeni copie parte din retetele aplicate de cei americani; nu inteleg de ce ai da bani pe nelimitat cand mai mult de 1-2k minute - asta in cazul in care stai ca fraierul la telefon in loc sa soptesti vorbe de iubire fata-n fata - ar ajunge aproape oricui (exceptie contractele business); spuneam ca imi pare rau pentru ca operatorul meu nu mai are internet nelimitat dar nu pentru ca as vrea sa consum (sau sa platesc) ca innecatul ci pentru ca la internet nici nu stii cum te poti trezi ca se face nu stiu ce update de-ti explodeaza modemul (si cardul) de atata trafic.

La partea cu restaurantele cearta-l pe Robbin Williams smile.gif.
CITAT(HalbaSus @ Sep 19 2013, 10:09 AM) *
Costa doar 3$ si are urmatorul review:
...
In plus, ceea ce face aplicatia asta e destul de inutil, pentru ca poti sa folosesti fisierele doar in interiorul aplicatiei
...
Daca nu folosesti o aplicatie sau o functie a telefonului zilnic sau odata la 3 zile, gata, o declaram inutila ?
...
Stii ceva, hai sa lasam subiectul asta cu sql, daca vrei punem la minusurile androidului "stie sa faca server SQL desi nimeni nu are nevoie de asta" e bine asa ?
...
Deci daca treci la iOS, tot nu vei avea push pentru contul de gmail cu clientul stock din iOS
...
Eu cu prietenii mei mai tehnofili intalnirile la bere le stabilesc prin eventuri G+ tongue.gif (si de cand a aparut hangouts am renuntat la yahoo messenger)
...
CITAT
- pe partea cu bateriile suntem de acord; ne punem de acord si asupra faptului ca octogoanele, 64 de biti, tonele de ram, si goana dupa ppi - unele de cand au aparut si pana in acest moment altele de cand vor aparea - s-au dovedit/par a fi cam prea putin folositoare iar un dual e cam acelasi rahat cu un octogon pentru 99% dintre utilizatori?

Da.

Nu conteaza căcosta, conteaza ca exista; aia am gasit la o cautare fugara, probabil ca nu stiu eu unde sa ma uit pentru ca aplicatii ar mai fi; intram in detalii dupa ce apare 5S.

O fi altfel iOS dar tot poti deschide cu Instagram o poza facuta cu camera; poti deschide cu mailul un document facut cu aplicatia de office etc.

Daca nu poti raspunde la telefon folosind GN/S, pe mine nu ma intereseaza; repet, o masina este proasta si nu poate anticipa ce vreau eu (iar cand va putea, doar Neo ne va salva).

MySQL e o chestie de nisa, folosita pe telefon, asa cum spuneam, de inconstienti; a aduce ca argument aceasta posibilitate e ca si cum ai spune ca WP e mai bun ca toati pentru ca are Halo.

Mail - ai dreptate, clientii de mail de pe iOS fac push atat timp cat nu sunt actualizati nici ei nici SO; odata cu trecerea la 7 toti vor pierde aceasta posibilitate.
Cum nu vreau sa folosesc aplicatia gmail - indiferent daca pe iOS sau Android - ma voi reorienta (probabil spre Outlook) si voi pastra contul de gmail exclusiv pentru contacte (daca o mai cazul) si drive. Este o metoda sa redirectionezi totul pe un cont cu push insa eu fac asta de pe un alt cont de gmail si ori merge prost, ori nu am configurat eu bine serviciul. Dam totusi jos bulina.

Nimeni, dar absolut nimeni dintre cunoscutii mei nu foloseste Hangouts (ba niciunul dintre cunosctutii cunoscutilor mei), doar fbk mess; Si mie mi se pare mult mai controlabil felul in care interactionezi cu amicii in G+ insa prefer sa am cu cine interactiona pe fbk decat sa controlez interactiunea cu nimeni pe G+.

Ok, am stabilit ca specificatiile nu cantaresc nici cat cerneala de pe ambalaj; am dat puncte pt camera si tastatura, trecem peste asistenti, nevoia de a accesa fisierele (?), neplacerea gmail-ului; am fi la juma de bulina de fiecare. De acord, mergem mai departe?

JK, uite ca putem trage deja cateva concluzii, plecand de la argumentele alea tehnice; am ajuns chiar la cateva puncte comune ori asta zic eu ca inseamna sa discuti constructiv.
HalbaSus
J. Kw. tu parca nu folosesti facebook... si probabil de aia esti ultragiat de interactiunea sociala involuntara dintre mine, luci liu, Blondu si tine. Treburile functioneaza similar pe facebook. Luci Liu pune o poza pe reteaua sociala, eu o vad pentru ca a shareuit-o unul din tipii pe care ii urmaresc pe g+ (gen cum dai follow cuiva pe twitter sau like facebook), eu dau share mai departe... iar aia din cercul meu (blondu ala e dintr-un cerc de-al meu) comenteaza asupra clipului. La fel e si pe facebook doar ca mai prost.

QUOTE
Nu conteaza căcosta, conteaza ca exista; aia am gasit la o cautare fugara, probabil ca nu stiu eu unde sa ma uit pentru ca aplicatii ar mai fi; intram in detalii dupa ce apare 5S.

Dupa cum am zis chiar eu, EXISTA, dar doar in lumea libera (jailbreakuita), in rest fiecare aplicatie iOS e in lumea lui, nu au un spatiu "comun" (cum e /sdcard/ in android unde toata lumea poate pune fisiere si toata lumea poate vedea fisiere), nu, fiecare aplicatie are "/sdcard/"-ul lui. Si de comunicat intre ele pot doar aplicatiile binecuvantate de apple (in iOS 7 vor putea comunica si aplicatiile scrise de acelasi producator sau ceva de genu', de exemplu chrome va putea comunica cu hangouts, gmail, google maps, etc). Si poti cauta oricat in applestore, nu vei gasi asa ceva, ca asa e construit sistemul, e ideea lor despre cum trebuie sa fie securitatea.
Poate nu e rau, teoretic daca urc un mallware pe appstore pot face mai putine probleme decat daca il urc in playstore... dar asa cum foarte bine a punctat Diesel acum cateva zeci de pagini, actorii porno profesionisti iau mai putine boli venerice decat populatia generala... apple te forteaza sa iti pui un prezervativ facut dintr-un cauciuc de tir resapat in loc sa te lase pe tine sa faci alegeri constiente.

QUOTE
Nimeni, dar absolut nimeni dintre cunoscutii mei nu foloseste Hangouts (ba niciunul dintre cunosctutii cunoscutilor mei), doar fbk mess; Si mie mi se pare mult mai controlabil felul in care interactionezi cu amicii in G+ insa prefer sa am cu cine interactiona pe fbk decat sa controlez interactiunea cu nimeni pe G+.

Vezi, asta e o chestie unde tehnologia nu are nimic de-a face, eu folosesc exclusiv hangouts (si majoritatea prietenilor mei la fel, mai intru odata la 2 saptamani pe yahoo messenger sa vad ca mi-a trimis cineva ceva), dar daca nici unul din prietenii mei nu ar folosi hangouts degeaba as crede eu in superioritatea lui nu l-as putea folosi. Dupa cum am zis, daca toti prietenii tai folosesc facetime, imessage si photo stream... ai face bine sa iti iei un device cu iOS.
James Kilowatt
Pai uite vezi, de aia nu folosesc nici feisbuc, si poate ma las si de google+. pinch.gif
Daca fiecare dintre noi are sa zicem 30 oameni in cercuri (si e o cifra modesta pentru ahtiatii de socializare pe net, chiar si un antisocial ca mine tot are dublu) atunci cu tot cu cei din cercurile celor din cercul meu (cum e blondul) sunt 930. Eu n-am chef sa primesc zilnic sfaturi de la 900 oameni. Si mai ales, revenind la aplicatia in sine, nici sa imi ocupe 80% din ecranul de "welcome".
former_ozz
Cum sa nu folosesti ma facebook? da la servciu ce faci?

QUOTE
Din pacate vad ca operatorii europeni copie parte din retetele aplicate de cei americani; nu inteleg de ce ai da bani pe nelimitat cand mai mult de 1-2k minute - asta in cazul in care stai ca fraierul la telefon in loc sa soptesti vorbe de iubire fata-n fata - ar ajunge aproape oricui (exceptie contractele business); spuneam ca imi pare rau pentru ca operatorul meu nu mai are internet nelimitat dar nu pentru ca as vrea sa consum (sau sa platesc) ca innecatul ci pentru ca la internet nici nu stii cum te poti trezi ca se face nu stiu ce update de-ti explodeaza modemul (si cardul) de atata trafic.

La partea cu restaurantele cearta-l pe Robbin Williams smile.gif.


Pai planul de 90$ e de 1400 de minute, iar cel inferior e de 700.
Numai ca planurile astea sint gratis in retea, gratis seara si dimineata, plus ca la abonamentul de 1400 ai voie la 10 prieteni (parca) care pot sa fie orice numere folosesti tu des si care nu se contabilizeaza. Aia 10 prieteni fac o diferenta gigantica, dar ei nu exista in abonamentul de 700.
Deci la un moment dat daca consum 720 de minute pe luna trebuie sa treci la nivelul urmator care e abonamentul de 1400 cu 10 prieteni. Apropo, minutele astea se refera la toata familia (costa 10$/luna sa adaug un nou telefon pe acelasi abonament).
Vorbele de iubire sint proabil gratis oricum, prespunem ca gagica e in aceeasi retea.
Preturile sint identice la toti operatorii mari cu acoperite buna, nu exista diversitate, nu exista carduri (adiac nu foloseste nimeni) samd.

Cit despre date, aici au fost operatori mai mici care au atras clienti cu internet nelimitat, dar si-au scos pirleala prin viteza de rahat. Deci chiar daca dowloandezi filme continuu la viteza respcetiva nu ajungi prea departe. Daca vrei date la minutele de mai sus mai adauga 30$ + o multime de taxe (minim inca 10$ in taxe).

USA are niste probleme naspa la chestiile astea de comnicare, o parte din motive de costuri mari pentru companii (densitate mica + reguli drastrice la turnuri de comuncatii pina la punctul in care e imposibil sa ridici o antena noua, tras sirme, ingropat sirme e foarte costistor din motive de distanta), alta parte din motive de oligopol/monopol si din lipsa de legi protectoare in domeniul asta.
HalbaSus
Masini ieftine este, electronice ieftin este, salarii mari este - pai pe ce sa dea banii americanul ala ? Sa aiba comunicatii scumpe ! Mi se pare corect.

QUOTE
Cum sa nu folosesti ma facebook? da la servciu ce faci?


El e antisocialul, trebuie sa insist cu google+ (O sa fac grup cu cei care merg la euroring)
James Kilowatt
QUOTE (former_ozz @ Sep 19 2013, 10:31 PM) *
Cum sa nu folosesti ma facebook? da la servciu ce faci?
...


Incerc sa rezist tentatiei.... consider ca daca ajung sa stau pe feisbook la servici inseamna ca trebuie sa imi dau demisia pentru ca e mult prea plictisitor jobul meu. Recunosc ca am fost tentat sa imi fac cont de vreo doua ori in ultimul timp...
Sa zicem totusi ca facebook in timpul serviciului mi se pare OK (se aude acolo, sefu'??).

Aiurea mi se pare in timpul liber smile.gif Daca as avea prea mult as face alte chestii (de la drifturi la un MBA, whatever)

Partea stricta de socializare - tinut legatura cu una cu altul e ok, insa partea aia cu pozele e uber lame. Si da nastere la noi subspecii de cocalari si pitipoance electronice...

A, si mi se pare de cca partea aia cu tag-uitul. Uite ma enerveaza sa ajut in mod voluntar un bot sa invete sa-mi recunoasca mutra dintr-o imagine. Oricum o s-o faca si fara ajutorul meu, insa macar lasa-l sa se chinuie un pic biggrin.gif Probabil vad prea multe filme SF, insa nu-mi place la ce poate duce chestia asta.
HalbaSus
James, rezista tentatie, facebook sucks, g+ e mai misto decat facebook, si partea misto la g+ e ca functioneaza si fara prieteni biggrin.gif Bagi cativa oameni interesanti (spre exemplu Linus Torvalds e foarte activ pe G+) in cercurile tale, ii mai spui de ce esti interesat (bitcoin, incalzire globala, drifturi, etc) si ai continut mult mai interesant decat ai primi de la prietenii de pe facebook, deci daca chiar vrei trebuie sa pierzi timpul la serviciu atunci macar sa il pierzi productiv.

Si acum sa revenim la activitatea mea preferata, sa "ne radem" de apple:



si apoi asta:

http://www.forbes.com/sites/andygreenberg/...ail-or-twitter/

Iar acum mici comentarii:

Faptul ca iOS preia de la Android mi se pare un lucru bun, si nu o sa ma apuc sa ma tavalesc pe jos "OMFG, au facut telefonul dreptunghiular, hotii... nu, nu sunt actionar apple, dar e evident ca google si samsung au furat patentele apple, deci e clar ca eu ca si consumator trebuie sa iau iphone". Problema pe care as vedea-o e ca "abia acum ?".
Task managerul din iOS pana acum arata ca ala din android 2.3, din punctul asta de vedere iOS acum a ajuns la nivelul la care era Android in 2011, in ritmul asta in 2015 o sa avem si widgeturi pe iOS8. Huray !

P.S: Am uitat, nimeni nu are nevoie de widgeturi.

P.P.S: Referitor la bypassul codului de securitate, e mai mult distractiv, pe mine nu m-ar determina sa nu imi iau iphone daca chiar asta mi-as dori, dar mi se pare haios ca tocmai apple care "pune accent pe securitate" are un bug din asta descoperit in mai putin de 24 de ore.
former_ozz
QUOTE
Masini ieftine este, electronice ieftin este, salarii mari este - pai pe ce sa dea banii americanul ala ?


Pai pe ce nu... asigurari de sanatate, educatie etc are pe ce.

QUOTE
Partea stricta de socializare - tinut legatura cu una cu altul e ok, insa partea aia cu pozele e uber lame. Si da nastere la noi subspecii de cocalari si pitipoance electronice...


Facebookul e ca emailul sau forumul... ai 30 de secunde, mai vezi ce se mai intimpla, ce mai fac prietenii (aia adevarati cu care esti conectat si pe FB) etc. Pozele si astea depind de prietenii pe care ii ai, fii si tu mai selectiv. Plus ca daca nu-ti place cu ce te bombardeaza unul altul poti sa-l ""gitui" (ori numai uodateuri "importante" ori nici un update).

E drept ca de ca de la o vreme sint si eu cam satul de FB. De citeva sapatamini/luni vad un siroi infinit de articole si poze legate de rosia montana, copii sfisiati de ciini, protejati ciinii, omoriti ciinii, nus ce dezastre ecologice prin america de sud, plus chestiile constante de genul moarte popilor si BOR. Deja in loc sa vad ce mai imi fac prietenii si amicii sint inecat in mesaje politice si propagandiste. Daca vroiam d-astea cumparam ziare bah!
klm
CITAT(Mircea104901 @ Sep 16 2013, 10:35 PM) *
Sa puna arhitectura pe 64bit cand au 1GB RAM. Useless.

Se pare ca arhitectura asta "inutila" reuseste, in teste, nu doar sa bata octogoanele lui Samsung si quadurile lui G2 ci sa le pulverizeze:

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2424668,00.asp
http://www.youtube.com/watch?v=mhsQFKrNnNw...D58DC110AD9EDB3

CITAT(Mircea104901 @ Sep 18 2013, 06:37 PM) *
Ziceam doar sa ti-l iei o data, nu sa incerci sa ne convingi pe noi ca faci o alegere buna. Pentru ca, din punctul meu de vedere, nu e.

Stai s-apara mai intai smile.gif.
Eu nu incerc sa conving pe nimeni ca iP e o idee buna; doar intreb despre Android.
CITAT(James Kilowatt @ Sep 20 2013, 10:54 AM) *
Partea stricta de socializare - tinut legatura cu una cu altul e ok, insa partea aia cu pozele e uber lame.

O retea de socializare inseamna exact ceea ce vrea utilizatorul sa insemne; daca vrei sa tii legatura cu altii, o poti face; daca vrei poze, le poti pune; daca vrei sa faci/urmaresti pagini/evenimente, o poti face; si, nu in ultimul rand, daca vrei sa iti stergi contul, o poti face.
CITAT(HalbaSus @ Sep 20 2013, 06:12 PM) *
facebook sucks, g+ e mai misto decat facebook, si partea misto la g+ e ca functioneaza si fara prieteni biggrin.gif Bagi cativa oameni interesanti (spre exemplu Linus Torvalds e foarte activ pe G+) in cercurile tale, ii mai spui de ce esti interesat (bitcoin, incalzire globala, drifturi, etc) si ai continut mult mai interesant decat ai primi de la prietenii de pe facebook
...

sa "ne radem" de apple:


G+ - ca aplicatie/interfata - chiar e mai misto decat fbk; ca retea de socializare - tot comparat cu fbk - e ca Groenlanda fata de Copenhaga, adica aproape nelocuita.

Erata:
Prima imagine compara notification bar cu control center care, pana la un punct, reprezinta cam acelasi lucru, peste punctul respectiv abordarea Apple primeste plusuri (eu, si nu numai, m-am mirat ca, desi Androizii au matahale de ecrane, notificarile se deschid tot de sus - adica din capatul cel mai indepartat al locului in care sta degetul; Apple got it right, Nova launcher got it right while Android sticks with a dumb thing).
A doua imagine prezinta un concept al HTC si nu al Android; acelasi concept apare pe WP si acelasi concept aparea, in urma cu multi ani, pe WebOS.
Lock screen-ul seama doar in privinta cerculetelor (pe care le-am avut pe HTC inainte de a aparea ICS) cu cel al Androidului; conceptual poti spune eventual ca seamana cu cel al Samsung sau Nokia doar ca glisarea se face pe orizontala.
Mi-am amintit, cu aceasta ocazie, de o imagine creata de mine (sa nu zici acu ca Google si Apple m-au copiat?!...):


Mesajul tau a facut sa observ un alt aspect:
La Android "Multitasking-ul nu e multitasking"
La iOS "nu pot sa fac multitasking real"

Ne poti explica?
James Kilowatt
Super tare procesorul asta nou de la Apple. In articolul tau spunea e un benchmark - sunspider javascript si l-a facut in 414s.
I5-ul meu de pe laptop (3320M) l-a facut (in chrome) in 640ms. Mai bine decat octogoanele android insa mai slab decat apple.
Chinezaria l-a facut in 1453 (S4 face conform articolului in in 1431).

LE
276ms pe desktop cu phenom II 965. Ma intreb daca totusi cel putin pe PC-uri Mherzii nu sunt totusi determinanti...

LE2
446ms pe Sempron 145 (2.8Ghz) cu IE (n-am instalat alt browser, e pe post de nas). E clar deci ca benchmarkul asta n-are treaba cu numarul de core-uri si nici cu sofisticarea procesorului, cel putin in materie de PC-uri, Sempronul asta nu cred ca poate bate in vreo situatie reala I5-ul de pe laptop.
Si soc si groaza... refacut testul pe I5 in IE si a iesit 109ms.
Asta ma face sa cred ca de fapt chrome e prost, nu procesorul. Si ca poate in testul din articolul lui KLM arata cat de bine e scris softul, nu neaparat cat de potent e procesorul. Insa la urma urmei nu conteaza, conteaza sa mearga bine, nu motivul pentru care o face.
Mircea104901
QUOTE (klm @ Sep 22 2013, 08:43 AM) *
QUOTE (Mircea104901 @ Sep 16 2013, 10:35 PM) *
Sa puna arhitectura pe 64bit cand au 1GB RAM. Useless.

Se pare ca arhitectura asta "inutila" reuseste, in teste, nu doar sa bata octogoanele lui Samsung si quadurile lui G2 ci sa le pulverizeze:

Nu am zis ca procesorul nu e bun. Dar...
Daca te uiti mai bine la bench-uri, o sa vezi ca sta bine la JS. Asa cum spunea si JK asta tine mult si de browser. Se pare ca Apple a optimizat bine Safari si procesorul pentru JS.
In al doilea rand, Apple a introdus AES in instructiuni, ceea ce a dus la scoruri incredibile in benchuri. AES e parte integranta in benchmarkuri, asa ca un scor imens la AES le-a ridicat bine si scorul final. Dar nu asta e important.
Ce am vrut eu sa spun e ca OS-ul pe 32 bit e putin cam limitat in 1GB, mai ales daca deschizi mai multe aplicatii. Dar ia sa vezi cum vor fi 5s-urile in utilizare intensiva, mai ales ca au implementat "multi-tasking" (cat de cat) turned.gif . Deja am citit un review si spun astia ca 5-ul se simte un pic mai fluid (asta parte si pentru ca iOS7 a introdus noi animatii si tranzitii): "Beyond that though, you're not going to notice much in the way of an improved experience, and that's not because this phone is slow, it's because the iPhone is already a slick and fast beast. Almost since the iPhone 4 we haven't seen much in the way of slowdown from Apple's handsets, and this is no different. In fact, in side by side comparisons, the iPhone 5S is actually a touch slower than the iPhone 5 for general use, thanks to iOS 7 relying more on animations to move between apps.
This doesn't mean it feels slower, it just has a really different feel to the way you navigate through the phone."


Oare au gresit si cu scannerul de amprenta?
HalbaSus
Parca am stabilit ca adevar universal valabil ca benchmarkurile nu sunt relevante. Poate sa fie procesorul ala pe 64 de biti mai rapid decat toate calculatoarele de la CERN impreuna, daca din punct de vedere al functiilor e sub windows95 tot nu ma ajuta.

QUOTE
Apple got it right, Nova launcher got it right while Android sticks with a dumb thing

Pai unul din punctele forte ale androidului e ca poti sa-l configurezi cum vrei tu, poti pune nova launcher, poti sa elimini bara de notificari complet, poti folosi Paranoid Android cu hallo, etc. Sincer mie mi se pare ca e OK la android cum e (probabil tine si de puterea obisnuintei), dar e preferinta personala, si daca imi zici ca tie nu iti place si vrei altfel voi fi de acord cu tine. La apple insa daca nu imi place ceva (chiar daca poate e mai bine, si doar eu sunt ciudatul care vrea altfel)... pot sa ma plang si atat...

QUOTE
Mesajul tau a facut sa observ un alt aspect:
La Android "Multitasking-ul nu e multitasking"
La iOS "nu pot sa fac multitasking real"


Daca te intreba acum 5 ani cineva ce e multitasking ii aratai ecranul de windows, ii aratai mai multe aplicatii deschise in acelasi timp, pe acelasi ecran, si ii explicai "uite asta e multitasking manceacas". Apoi au aparut OS-urile mobile gen Android si iOS si conceptul s-a diluat. Da, android e mai aproape de conceptul "normal" de multitasking, ca la o adica, pe anumite device-uri sau cu ajutorul anumitor aplicatii poti avea 2 aplicatii simultan pe ecran (multi window de la samsung, hallo de la paranoid, si mai sunt cateva tipuri de aplicatii "floating"), DAR nici android (si iOS nici atat) nu fac multitasking asa cum facea windows95, si windows 95 se descurca mai bine cu 32 MB de rami decat se descurca Android (sau iOS) cu 1 GB de RAM. Deci la multitasking stam asa: Windows95 > Android > iOS (cu mentiunea ca apreciez faptul ca in iOS7 ai preview-ul aplicatiilor pornite, nu doar iconita lor, chestiune introdusa de android in 2011 dar sa nu ne legam de detalii).

Mircea104901
Apropo de "multitasking" Apple: pe iPad2 - deschizi browserul si incarci o lege de pe net. Mai deschizi o fereastra si incarci inca o lege. Se intampla frecvent sa ai nevoie de mai mult de o lege/document/xls/etc./etc in acelasi timp. Ce face iPad 2-ul manca-ti-as cand schimbi de la o fereastra la alta? Incarca din nou, de parca atunci ai porni pagina respectiva. Adica trafic de date in exemplul dat de mine + timp mancat aiurea + stai si deruleaza pagina din nou la articolul la care erai. Multumesc de asa multi-tasking Apple. Partea proasta e ca userii (de obicei atehnici) considera ca e normal, si nu ii deranjeaza sa astepte inca putin.
Pe Android nu se intampla asa ceva, decat daca nu ai RAM, sau daca deschizi o gramada de taburi (eu deschid 10-12 de obicei si rar se intampla sa reincarce - stiu, in Windows nu se intampla asa ceva, decat "Out of memory" daca exagerezi). Asta poate explica mai bine de ce multi-tasking: Windows >> Android >>>>> iOS.

P.S. Zilele trecute, Buhnici a avut invitati la iLikeIT niste "campioni la Temple Run" (da, exista si asa ceva teehee.gif turned.gif ), si, ca fan Apple ce e, i-a pus sa faca o tura demonstrativa pe un iP5. Sincer nu am crezut ca iP5 e capabil de asa ceva (am crezut ca sunt infailibile la "smoothness"), dar "campionul" respectiv nu a "sarit" de 1000 m pentru ca a inceput "sa agate" intr-un mod in care nu agata nici Arc S-ul meu cu doar 512MB RAM, asa ca nu a reusit sa ia o curba cu "alergatorul". Si totul live. no.gif M-a dezamagit, sincer. Bineinteles, Buhnici a avut prezenta de spirit "sa taie" frumos si sa schimbe subiectul ca si cum nimic nu s-a intamplat. Probabil ca streaming-ul pe monitor "a doborat" iP5-ul care nu a stiut sa se descurce cu 2 aplicatii, cine stie. tongue.gif 36182451.gif
klm
CITAT(James Kilowatt @ Sep 22 2013, 04:21 PM) *
Ma intreb daca totusi cel putin pe PC-uri Mherzii nu sunt totusi determinanti...

In conditii similare, determinati sunt factori similari deci, daca ar conta MHz-ii, S4 ar castiga de fiecare data (4x1.6 fata de 2x1.7).
CITAT(Mircea104901 @ Sep 23 2013, 11:23 AM) *
Nu am zis ca procesorul nu e bun.

Ai spus ca este inutil (adica nefolositor, degeaba, fara folos); ai spus ca s vine de la same (adica acelasi, identic, similar); daca astea nu inseamna ca ai desconsiderat procesorul acestui telefon, te rog explica-ne la ce te-ai referit pentru ca eu - date fiind definitiile din Dex si stiinta mea de limba engleza - marturisesc ca asta am inteles.
CITAT(Mircea104901 @ Sep 23 2013, 11:23 AM) *
Daca te uiti mai bine la bench-uri, o sa vezi ca sta bine la JS. Asa cum spunea si JK asta tine mult si de browser. Se pare ca Apple a optimizat bine Safari si procesorul pentru JS.

Mai tii minte cand ziceam eu ca Android - chiar pe octogoane - merge prost pentru ca este scris prost adica nu e optimizat pentru a face chestii ci cere resurse tomai pentru a fi in stare sa faca chestiile alea?!
Ai o taducere clara a parerilor mele in felul in care se comporta un dispozitiv care, considerand cifrele de pe hartie, daca ar rula Android, cu siguranta ar avea alte performante.
Te rog sa-mi permiti sa nu intru in detalii tehnice care, dat fiind nivelul meu de cunotinte in domeniu, ma depasesc.
CITAT(HalbaSus @ Sep 23 2013, 11:35 AM) *
Parca am stabilit ca adevar universal valabil ca benchmarkurile nu sunt relevante.
...
Pai unul din punctele forte ale androidului e ca poti sa-l configurezi cum vrei tu
...
ii aratai ecranul de windows, ii aratai mai multe aplicatii deschise in acelasi timp, pe acelasi ecran, si ii explicai "uite asta e multitasking manceacas".

Inca sunt de aceasta parere; am pus acele teste [care, pentru mine, nu au relevanta decat ca cifre seci menite sa taie din avantul celor care - te bag putin si pe tine pe aici (doar putin smile.gif) - sunt de parere ca resurse mai multe egal performante mai mari].

In urma ideii tale stateam si ma intrebam care o fi cea mai potrivita forma a unei roti? Paralelipiped dreptunghic (sa se incarce cu energie potentiala cand masina se afla pe unul dintre varfuri si sa o transforme in energie cinetica atunci cand inainteaza?); poate in forma de piramida (stiut fiind faptul ca la doua treimi de varful mediatoarei pe baza, piramida acumuleaza energie care permite scaderea consumului sau chiar eliminarea cu totul a carburantilor); perna de aer?
Eu zic ca oamenii au stabilit corect ca rotile trebuie sa fie rotunde si, in lipsa unei solutii mai bune, nu avem a ne plange ca nu ne putem "customiza" forma cauciucurilor...
Parerea mea!

Multitasking - pentru mine si pentru intreaga lume - inseamna sa poti rula mai multe aplicatii in acelasi timp. Adica e un fel de sistem care da numere de ordine aplicatiilor, spunandu-le care sa ruleze si cand.
iP, ca orice alt telefon destept, ruleaza si el cateva chestii simultan. De exemplu poti vorbi, primi mailuri, actualiza aplicatiile, inregistra + scrie note in acelasi timp; pentru toata lumea (inclusiv pt geeks) asta e multitasking.
Eu nu cer unui telefon sa poata face ceea ce face un PC de aceea consider ca un ecran prea mare inseamna doar spatiu inutil ocupat in nadragii mei; atat timp cat nu imi arata doua pagini A4 puse una langa alta cu toate instrumentele CAD in jurul lor (adica 21"), orice telefon care depaseste pragul utilizarii comode cu o singura mana isi pierde din utilitate. Spun asta pentru ca mailuri, pagini web, imagini vad si pe 4" iar daca am nevoie sa le folosesc un timp mai indelungat (sa lucrez contracte, sa editez tabele sau mai ales sa editez imagini) nici macar o tableta de 7" nu mi-ar fi suficienta si oricine ar spune altfel va fi considerat - fara a i-o spune public, din simpla politete - un dobitoc.
Multitaskingu' are loc in spate, Halba, si nici nu trebuie sa stim ca exista; ca vizual unul il reprezinta intr-un fel iar celalalt altfel, tine de cu totul altceva.

CITAT(Mircea104901 @ Sep 23 2013, 11:51 AM) *
Ce face iPad 2-ul manca-ti-as cand schimbi de la o fereastra la alta? Incarca din nou, de parca atunci ai porni pagina respectiva.
...
Pe Android nu se intampla asa ceva, decat daca nu ai RAM, sau daca deschizi o gramada de taburi

Mai e nevoie sa vin cu alte precizari in conditiile in care tu singur te contrazici?!... vezi ca vorbesti de fix aceeasi situatie smile.gif.
De exemplu eu pot deschide... nu stiu cate... am incercat maxim vreo 10-20 de tab-uri in Opera Mini fara sa imi reincarce continutul, fara sa imi incetineasca telefonul; daca, insa, incerc sa deschid mai mult de 2-3 in browserul standard apare fix situatia de care vorbesti tu la ipad.

Eu am zis in urma cu cateva pagini ca am luat decizia sa evoluez de la Android la un os care se potriveste mai bine profilului meu de utilizator (a se citi evoluez intr-o cheie ce tine strict de persoana mea); nu-mi place tendinta dispozitivelor Android, nu-mi place interfata, nu-mi plac aplicatiile, nu-mi place Samsung, nu-mi place suportul; de ce as mai ramane (pentru MySQL si pentru depanare de cod pe o tabletica mica wink.gif)?!
Daca toate acestea se vor schimba, nu exclud un nou HTC peste vreo 3 ani; pana atunci, bring on the 5s (sub 300 de euroi pen' ca nu-s nabab smile.gif).
Peace!
Mircea104901
QUOTE (klm @ Sep 23 2013, 03:31 PM) *
QUOTE (Mircea104901 @ Sep 23 2013, 11:51 AM) *
Ce face iPad 2-ul manca-ti-as cand schimbi de la o fereastra la alta? Incarca din nou, de parca atunci ai porni pagina respectiva.
...
Pe Android nu se intampla asa ceva, decat daca nu ai RAM, sau daca deschizi o gramada de taburi


Deci (concluzie) ai un dar in a citi printre randuri ....
iOS asa VEDE multi-tasking-ul, adica poti schimba intre aplicatiile "deschise", doar ca atunci cand schimbi, aplicatia devenita activa e incarcata de la 0. Adica vax-albina-crema-puca precum spunea Dem Radulescu.
La Android se reincarca aplicatia doar daca intre timp a fost suspendata din cauza eliberarii memoriei. La reluarea procesului, continua de unde ramasese, nu de la 0.

P.S. Bring on za 5s la 300EUR inmulteste cu vreo 2,5 si poate te apropii smile.gif Pentru 64bit e ieftin ca braga thumbsup.gif teehee.gif Si daca nu ti-ai dat amprentele pe la Politie, le vor avea. Poate nu astia din Ro, dar Interpolul le va avea 36182451.gif
klm
Adica tu vrei sa credem ca iOS reincarca toate aplicatiile atunci cand schimbi intre ele?
Imi pare rau sa observ asta dar, ca in majoritatea cazurilor cand te-ai pronuntat asupra ios, pari a fi complet pe langa subiect: http://www.youtube.com/watch?v=T5RYh5c-2WQ (acest video prezinta iOS 4 - adica o versiune veche de 3 ani - in care lucrurile stau fix invers fata de cele spuse de tine).

Astazi, daca aleg la un abonament dedicat un iP5, platesc in 2 ani cu 40 de euro mai putin decat daca as alege un abonament mulat strict pe nevoile mele si un iP5 la pret nesubventionat; pt 5s - la maxim 300 de euro - voi plati cu 20 de euro mai mult (deci intre cele doua e o diferenta de 60 de euro).
Din calculele facute de mine pana acum, un plan tarifar cu strictul necesar + telefon cumparat la liber inseamna cam tot acelasi lucru cu un plan tarifar generos + telefon subventionat (cu exceptia Nexus) deci consider mai avantajoasa cea de-a doua optiune.

Cat despre amprente... ma voi obisnui sa deblochez telefonul cu degetul de la picior... Ce crezi ca se intampla cu amprenta unuia dintre degetele tale?!
Si acum, daca politia doreste sa ma amprenteze, o poate face fara prea mari batai de cap; ai amprente in pasaportul biologic, nu apoti intra pe teritoriul SUA daca nu esti amprentat etc.
Orice telefon e dotat cu vreo 3 microfoane, 2 camere video, GPS si locatii iar tie tie frica de faptul ca SRI, CIA, KGB iti colecteaza imaginea policarului?!... sa fim seriosi.
Mircea104901
Daca taceai, filozof ramaneai. Video-ul ala nu prezinta situatia descrisa de mine. Ia un iPad 2 si fa ce am zis eu.

PS: daca te uiti bine, o sa vezi in video-ul ala ca aplicatiile sunt reincarcate. Ok, poate nu de la 0 barat.
former_ozz
QUOTE
Si daca nu ti-ai dat amprentele pe la Politie, le vor avea. Poate nu astia din Ro, dar Interpolul le va avea 36182451.gif


Daca ai pasaport ti-ai dat deja amprentele.
Daca ai intrat si ai iesit in USA, ai facut documente de imigrare (green card etc) samd ti-ai dat deja amprentele si la astia.
Ce mai conteaza amprentele in ziua de azi cind te poate urmari guvernul cu recunoastere faciala si cititor de numere. Mai ales al doilea a devenit banal. Nu zic ca asa e normal si frumos, dar asta e realitatea crunta.

Oricum companiile private nu dau date decit pe baza de mandat, asa ca interpolul nu are cum sa aiba acces direct la baza de date apple/google. CIA/NSA e posibil cu oameni infiltrati, dar politia/fbi/interpol nu au cum.
Si daca au amprentele, cred ca principala aplicatie a lor e sa ma exonereze, nu sa ma acuze.
HalbaSus
QUOTE
Multitasking - pentru mine si pentru intreaga lume - inseamna sa poti rula mai multe aplicatii in acelasi timp. Adica e un fel de sistem care da numere de ordine aplicatiilor, spunandu-le care sa ruleze si cand.
iP, ca orice alt telefon destept, ruleaza si el cateva chestii simultan. De exemplu poti vorbi, primi mailuri, actualiza aplicatiile, inregistra + scrie note in acelasi timp; pentru toata lumea (inclusiv pt geeks) asta e multitasking.

Nu, nu poti... defapt cred ca poti pe Galaxy Note II (vorbesti la telefon cu BT, ai aplicatia de mail deschisa intr-o fereastra, si aplicatia de notite pe care scrii cu s-pen-ul in cealalta fereastra, pentru inregistrat (audio) si nu ai nevoie de afisarea vizuala... am zis "cred ca poti" pentru ca e posibil sa dai in limite de RAM.

Si daca tot am adus vorba de RAM:

QUOTE
De exemplu eu pot deschide... nu stiu cate... am incercat maxim vreo 10-20 de tab-uri in Opera Mini fara sa imi reincarce continutul, fara sa imi incetineasca telefonul; daca, insa, incerc sa deschid mai mult de 2-3 in browserul standard apare fix situatia de care vorbesti tu la ipad.


Pe un calculator facut acum 10 ani, calculator care a costat mai putin decat telefonul tau (sau ipad2-ul), care are tot 512 rami, dar care ruleaza windows XP (soft facut in cretacic) sau Linux cu LXDE (la fel) poti rula 10 taburi fara sa reincarce paginile ? POTI ! Atunci de ce te blazezi "oh well, e un OS mobil, nu trebuie sa stie tot ce stie calculatorul" ? Eu nu vreau sa stie tot ce poate sa faca un I5 cu windows8, nu vreau sa joc GTA V pe el (desi probabil as putea pe unele telefoane), eu vreau sa pot face ce faceam acum 10 ani pe un calculator banal.
Daca as sta oleaca mai aproape de sediul goagal as merge si as bate statuia de kit-kat cu o tastatura de 486 pana ar intelege mesajul. Cum mama masii cu 512-rami windows XP se descurca fara probleme dar za latest and greatest JellyBean sau iOS7 se caca pe ei si raman fara rami. UNDE SE DUC RAMII CAND SE DUC ? OK, majoritatea androizilor moderni au rezolvat problema cat de cat... dar stiti cum ? Au pus 2-3 Giga rami ! E ca si cum ai avea o teava care picura, si solutia ta ar fi sa pui sub ea o galeata de 2 ori mai mare, care va trebui golita de 2 ori mai rar. E adevarat, macar Androizii au facut aceasta "solutie", iOS a zis "userii nostri si-asa nu fac multitasking, nu le trebuie lor mai multi rami".
James Kilowatt
Citisem un articol frantuzesc despre limitele la care poate ajunge IT-ul in general, si unul din factorii limitanti era capacitatea de a gestiona si de a testa/debuga softu din ce in ce mai complex. Desi exista meserii din ce in ce mai specializate si mai sofisticate care se ocupa de chestia asta, specialistii spun ca exista o limita a complexitatii care poate fi gestionata eficient.
Poate ne apropiem de ea, iar softurile sunt scrise din ce in ce mai prost ( nu pentru ca sunt idioti toti IT-istii ci pentru ca nu mai scrie nimeni un soft de la 0 si nu mai scrie nimeni un soft singur).

Sau poate ca exista un calcul cost - beneficii. E poate mai ieftin sa iei 3 librarii si 5 rutine gata facute si sa le asamblezi si sa rezulte o aplicatie care merge, de multe ori e bug-free ca alea luate separat au fost testate, chiar daca nu e optima si mananca 2GB de rami decat sa il scrii de la 0, optimizat, si sa rupa pe 512MB. 2GB de ram nu costa nimic, toata lumea ii are la dispozitie, asa ca pentru ce sa ne omoram neuronu' sa optimizam softul. Ramii sunt facuti de roboti si nu costa nimic, softul e facut de pakistanezi (sau romani) si pakistanezii inca sunt o idee mai scumpi decat robotii.
HalbaSus
Merge si abordarea asta "americaneasca" (ma gandesc la motoare americane acum), dar atunci vreau "serious muscle"... Cu 2 GB RAMi e OK(ish) in sensul ca foarte rar ma trezesc ca imi reincarca pagini sau aplicatii... dar daca jucam asa atunci eu vreau macar 4, sau 8, si atunci o sa fie util si procesorul pe 64 de biti (desi nu e nevoie de procesoare de 64 de biti pentru 8 giga rami).
Si daca tot am 4-8 giga rami, si am ecran de 5" cu rezolutie full hd (ca asta e noul standard) atunci e chiar asa mare lucru sa cer si eu sa pot rula 2 aplicatii in paralel si sa pot sa spun cat vreau sa ocupe fiecare aplicatie din ecran ? (asa cum puteam sa fac pe windows 95 pe care il rulam pe un 486 cu 100 Mhz si 8 MB RAM ?).
Sau daca din motive neintelese de mine telefonul e considerat "prea mic" pentru asa ceva (desi nu e), atunci macar pe tableta de 10" pot ? Din pacate singura tableta din lume care poate sa faca asta e Surface Pro (care ruleaza pe I5, nu pe ARM, si are windows adevarat pe el, nu RT, si costa cat un ultrabook nu cat o tableta).
klm
CITAT(Mircea104901 @ Sep 23 2013, 08:50 PM) *
Deci (concluzie) ai un dar in a citi printre randuri ....
iOS [...] cand schimbi, aplicatia devenita activa e incarcata de la 0.

CITAT(Mircea104901 @ Sep 23 2013, 11:29 PM) *
PS: daca te uiti bine, o sa vezi in video-ul ala ca aplicatiile sunt reincarcate. Ok, poate nu de la 0 barat.

Adica tu ne spui noua ca sunt mai multe tipuri de 0 (zero)?! JK, ne ajuti smile.gif?
Asculta-l pe cel din videoclipul respectiv care spune ca aplicatiile se actualizeaza nu se reincarca; am testat cum functioneaza Android pe telefonul meu cu doar doua aplicatii incarcate in RAM: dialer si calendar; concluzia: atunci cand schimb intre ele in dialer ma duce la ultimul apel efectuat (indiferent unde il las) la calendar ma duce inapoi la ziua si luna curenta; verifica si singur daca nu ma crezi.
CITAT(HalbaSus @ Sep 24 2013, 09:06 AM) *
Nu, nu poti...

Ei dracie, poti, cum naiba sa nu poti?! (Mircea, vezi ca se explica si smecheria cu actualizarea aplicatiilor).

Eu cred ca tu confunzi multitasking-ul cu afisarea mai multor aplicatii pe acelasi ecran.

Pe Windows, in 99% din cazuri, cand inchideai o aplicatie ea era aruncata complet din memorie.
Linux - care a fost gandit sa ruleze si pe sisteme mai putin performante - a abordat un alt principiu de gestionare a memoriei: pastreaza procesele aplicatiilor folosite pentru ca, atunci cand este cazul sa schimbi intre ele, sa nu folosesti puterea de procesare a sistemului ci sa ai preincarcate o parte din datele necesare aplicatiei.
SO mobile au preluat acest mod de lucru (de aia zice lumea ca task killerele afecteaza negativ performantele si durata de viata a bateriei, penttru ca sistemul vede faptul ca un proces al unei aplicatii folosite des/recent nu se afla in memorie si il incarca la loc, facand inutila omorarea acestuia).

Telefoanele au puterea sa faca aproape tot ce vrei tu doar ca le lipseste un ecran pe care sa arunce informatiile (nu, 5-6-7" sunt doar glume proaste); cand se va putea proiecta informatia pe pereti sau vor fi introduse hologramele sau vom putea desfasura dispozitivele pe macar 10-15", ma voi alatura tie si voi pretinde ca telefonul sa inlocuiasca cu totul calculatorul; pana atunci: telefonul se foloseste la comunicat (si pierdut timpul cu Angry Birds), calculatorul se foloseste la absolut tot ce-ti trece prin cap (iar tableta e un hibrid al carui rost mi se pare foarte nedeterminat).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.