Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mobil / PDA / GPS -- Pareri
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
klm
Se pare ca iphone inca nu reprezinta o solutie viabila pentru Romania (in mare se pare ca nici pentru Europa) insa arata mishtok si prinde (cam la fel cum a facut-o Q7).

grenouille
am vazut iPhone-ul, si V1 si V2. da, arata frumos rau, dar am inteles de la posesorii lor ca au tot felul de "problemutze" de functionare.
+ ca un iPhone de vreo 8 luni arata la fel de zgariat si "tocit" (cam asta e senzatia) ca telefonul meu care are aproape 2 ani si cu care m-am purtat ca barbarul (cazut pe jos prin parcare, pe gresie, jucaria preferata a pisicilor etc).
Mariustom
Am un SE K750i modat de mine la W800i. Întâmplător am dat de un mesaj al cuiva care zicea, în 2007:
"Am GPS !!!!!
k750 + WISEPILOT+HOLUX =GPS"

Credeți că este convenabil și fiabil ce a făcut ? Aveți alte propuneri mai bune ?

Am mai găsit că ar merge GPS printr-o aplicație Java (cu un modul separat ... evident)!
http://www.unteh.com/products/mobitrack/index.html

Voi ce propuneți ?
Merci smile.gif
klm
Cred ca telefoanele cu GPS integrat au deja preturi destul de atractive, luna aceasta unul dintre cei mai mari operatori a lansat cateva noi modele ceea ce va face ca pretul celor vechi sa scada substantial; calculand doar ca pret, cel mai ieftin iesi cu achizitionarea unui modul extern GPS (cel mai ieftin undeva pe la 30-50 eur) insa ca utilitate ar fi recomandat sa ai macar un telefon cu modul integrat (in cazul in care optezi pentru telefon); unele care le fac bine pe amandoua sunt HTC Touch, Xperia, Omnia, E71, G902 sau (in cel mai rau caz) un smartphone.
HalbaSus
Eu zic ca nu merita, am incercat N95 (care are un ecran marisor) pe post de GPS si a fost destul de enervant. Mai bine cauti un GPS dedicat ieftin (sunt incepand de la 500-600 roni... sau eventual SH). Nu merita sa investesti in convertirea telefonului.
air_wolf
eu am dat 75 de lei pe un garmin cu tot cu card. pentru ce am nevoie e mai mult decit ok smile.gif solutiile complexe nu-s ok.
Mariustom
Dap, OK, merci de info, mă voi orienta spre un GPS sh mellow.gif
Trebuie doar să citesc să văd care sistem e mai complex cu hărțile din Ro dry.gif
ninja.gif
drabisan
Sa aiba Windows Mobile si 64M de ram si sint sanse maxime sa-ti functioneze cel putin 2-3 softuri de navigatie cu harti la zi. Apoi te hotarasti tu care din softuri iti place mai mult.
HalbaSus
i-go/mio - practic e acelasi sistem sub doua denumiri diferite... si interfata usor diferita, in rest sunt identice.
Mariustom
An un Nokia 5230 pe care am instalat Garmin XT 5.00.60 + hărțile RO 2009 și EU 2011, și neavând meniu în română, am coborât support files doar că din 20 de limbi, doar ce mă interesează lipsește, limba română.
Am avut instalată și versiunea precedentă, 5.00.50 în care aveam RO, ea dispărând în urma upgrade-ului confused.gif

Menționez că în EN e OK totul, dar aș dori meniul în română, dacă mă poate ajuta cineva.
Mulțumesc anticipat

PS: între timp am găsit și un fișier RO într-un Help, dar, deși am copiat fișierele cu limbile străine în folderul de pe card, tot nu le vede softul down.gif
wallbash.gif
T u d o r
O sa ma portez in Vodafone si daca tot se intampla fapta asta as vrea sa profit de oferta lor pentru smartphone-uri la conectarea cu abonament + net. Asta inseamna tehnic ca ai optiunea sa cumperi cateva modele de smartphone-uri la niste preturi destul de ok.

Precizez ca n-am cunostinta aproape deloc cu ultimele evolutii ale sistemelor de operare mobile. Am avut un WM antic acum 2 sau 3 telefoane dar experienta mea cu el si stick-ul lui nu a fost prea placuta.

So, intrebari in ordinea importantei:

1. WM, Android sau Symbian? Nu folosesc retele sociale, nu folosesc camera foto, imi trebuie pentru telefonie si net in principal, apoi calendar, gps si altele. Va rog cu argumente sa ma edific despre importanta avantajelor/dezavantajelor fiecarora pentru mine.

2. Daca alegem sistemul de operare, as dori niste sfaturi in legatura cu ce sa aleg. Pentru asta poate consultati site-ul Vodafone sa vedeti ofertele pentru ca sunt multe. Abonamentul va fi Complet 800 sau 1000 + net plus.

Eu acum inclin spre Android (cred ca din curiozitate) si spre HTC Desire sau Legend. Au si oferta buna de pret si imi plac modelele, desi nu am folosit niciunul in realitate.

Va rog pareri. smile.gif


drabisan
Hai sa le luam pe rind:
1. portarea - din pacate este un proces foarte pacatos. In principal din cauza faptului ca te duci intr-o alta retea, dar toata viata vei ramine legat de reteaua originala. Sa fii apelat dureaza mai mult (nu cu mult, dar in prima faza erau extrem extrem de multi oameni nemultumiti, credeau ca beep-urile alea dinainte sa sune propriu zis sint mesaje de eroare). Si marele dezavantaj sint apelurile din international care vor ajunge forever in reteaua originala si abea dupa aia vor fi directionate spre noua retea. De asemenea sint mai dese problemele cind esti plecat din tara. Nu mai zic de micile magarii pe care le cam fac operatorii cind se porteaza numerele de la ei. Dar alea se rezolva in citeva zile.
2. WM vs Android. Symbian-ul nu-l iau in considerare pentru ca nu are nici un soft de navigatie bun. Eu sint utilizator de WM, chinezii de la HTC au reusit sa-l faca extrem de bun. Sint de departe cele mai bune WM-uri de pe piata. In schimb Androidul, fiind construit de la zero acum citiva ani, are avantaje nete fata de WM (care are ani buni de zile si e primitiv ca interfata daca nu se baga peste producatorul aparatului).
3. Desire-ul este chiar un telefon excelent. Stiu foarte multi oameni care si l-au luat. Procesorul este puternic, bateria isi face treaba excelent, ecranul este de calitate. Iar pretul...l-ai vazut. Legendul este o idee mai lent, are ecranul mai mic, dar are si el o baterie extrem de buna. Ambele au ecrane capacitive, deci adio batz. O sa iti ia citeva zile sa inveti sa le folosesti, dar nu e greu deloc. E mandatoriu sa citesti manualul bine, te ajuta. Chiar daca toata lumea stie sa foloseasca un telefon, in manual descoperi, de ex., cea mai buna metoda sa suni din agenda (liber la zimbit, dar daca ati stii citi oameni se chinuie sa caute un nume in lista alfabetica, iar in realitate e suficient sa scrii numele in dial-pad...). Ti-as recomanda calduros Desire-ul. Daca te apuca nebunia poti sa capeti si acces root pe ambele device-uri si de acolo esti cam liber sa faci absolut ce vrei cu ele.

Sper sa te ajute.
Mircea104901
Am WM de ceva vreme si sunt suficient de multumit de el. Adica-si face treaba. Bine. Si de cand cu versiunea 6.5 a devenit mult mai "finger friendly".
Daca nu vrei sa utilizezi Office Mobile (probabil ca o sa apara, daca nu e deja, o suita si pt Android), ultima versiune de Android e foaaaarte tentanta.
Si pe mine ma batea gandul la un Desire (e "tare" ca si hardware la ora actuala) si interfata "misca bine", mai ales pentru ce ai spus ca ai avea nevoie.
Symbian-ul pentru mine e "way behind". Daca ne uitam la interese si sustinere, precum si la viteza de dezvoltare a OS-urilor, se poate spune ca Android e in frunte si "e pe val" (e sustinut de multi producatori si se lucreaza intens). La polul opus as pune Symbian-ul sustinut doar de Nokia (cu patent si la SE), care Nokia a cam pierdut mult din felia de piata in ultimul an, mai ales pe smartphone-uri in favoarea celorlalti - in ordine- Samsung, LG, Iphone,HTC,Blackberry.
La ora actuala, dupa mine ca si alegere, ordinea ar cam fi: 1.Android. 2.WM (>6.5. 6.5.3 e ultimul) 3. IPhoneOS 4.Blackberry 5.Symbian.
klm
Dintre cele 3 sisteme de operare eu as alege un telefon cu taste pentru ca, desi m-am jucat cu multe, nu suport de niciun fel dispozitivele touched.
Pentru internet sigur ca ecranul generos al telefoanelor cu touch screen ofera pagini mai bogate insa nu as alege telefonul bazat doar pe acest aspect.
Dintre cele 3 si eu as alege Android pentru ritmul ametitor cu care se dezvolta, pentru flexibilitatea sistemului si hardware-ul telefoanelor; totusi, din oferta Vodafone topul meu ar fi Nokia E72 (o sa-ti dai seama de ce e buna seria E daca folosesti aplicatii office), HTC Desire sau Samsung Galaxy (un telefon excelent cu o calitatea indoielnica a materialelor) si pe un loc destul de indepartat HTC H2 (pentru viteza redusa fata de concurenti).
Eu asteptam cu interes BB Pearl 3G insa m-au cam dezumflat parerile utilizatorilor asa ca astept un eventual BB cu v.6 si tastatura half qwerty (nu-mi plac telefoanele prea mari).
Daca mai astepti putin apare Nokia N8 (la 4-500 eur fara discount-ul operatorilor) care suna foarte bine in specificatii (camera 12mp, xenon, HD, mult ram, rezolutie mare, aluminiu, Symbian^3).
Diesel
De o luna am HTC Legend cu Android si pur si simplu n-am mai simtit nevoia de EeePc biggrin.gif Dragos cand l-a vazut, i s-a inmuiat iPhone-ul.
Ma tine bateria cat un plin la McLaren SLR, dar zambesc intre incarcari.

Tudor, nu parca aveai Xperia, ce s-a intamplat cu el?
T u d o r
Sa vedem, in ordine:

Drabisan: multumesc pentru informatiile despre portare, m-ai pus pe ganduri. O sa reevaluez si poate daca-mi ofera vreo 200 sms la conectare sa anunt din agenda pe cei importanti m-as gandi sa trec si la numar nou.

Mircea: Nu prea pot sa folosesc office mobile, ce am eu nevoie (exceluri de regula) abia se pot citi integral pe un monitor de 19". smile.gif Varianta chioratului sau a zoom 10x pe ecran de 3-4" pica. In rest daca e vorba de texte le pot citi si pe E52-ul meu cu putin efort.

klm: Telefon cu taste (si Symbian) am acum si e foarte ok. Ramane la mine si daca nu ma inteleg cu noul device revenim ca e luat la liber. Blackberry nu-mi trebuie, n-am ce face cu el.

Diesel: Daca ai tu Legendul atunci poate mai stau o luna pana ne vedem si-l probam la lucru. Nu ma astept sa tina bateria cine stie cat dar parca 2 zile ar fi un must. Eu nu prea ma joc la telefon, nu-l butonez, in conditiile astea E52 (baterie 1500mah) tine cam 5 zile. Ar fi o varianta si 3GS-ul de 16MB dar e mult prea scump la aceeasi oferta si nu sunt dispus sa ma arunc la sume la care daca-l scap pe jos sa ma lase inima. biggrin.gif Xperia am vrut candva dar am renuntat si am luat E52-ul.

Btw, daca vrea cineva o solutie pentru telefonie excelenta, autonomie uriasa si in acelasi timp dimensiuni foarte bune pentru purtat in buzunar, E52 e solutia perfecta. Nu intentionez sa-l vand pe al meu, e doar o sugestie.
klm
CITAT( T u d o r @ Aug 4 2010, 09:52 AM) *
Blackberry nu-mi trebuie, n-am ce face cu el.

BB inseamna tot un telefon... nu esti obligat sa folosesti serverele lor; mie imi plac multe din sistemele implementate de ei: trackball/trackpad, temele sunt superbe, ecrane cu rezolutii de invidiat pt marimea lor, office all the way; la viteza stau cam prost, nici dimensiunile nu le recomanda (de aceea as fi ales Pearl-ul 3G) insa o restartare de ~5 min inseamna prea mult pentru un simplu telefon sad.gif.
HalbaSus
Si eu m-am portat recent in Vodafone si cu ocazia asta mi-am luat si eu smart phone: HTC HD mini cu WM.

Acum nu-l mai am pentru ca ieri l-am trimis inapoi in garantie (avea o problema extrem de enervanta, in timpul convorbirii brusc interlocutorul nu ma mai putea auzi, eu il auzeam pe el, dar nu si invers - treaba asta se intampla aleatoriu, de cateva ori pe saptamana... ieri s-a intamplat de 2 ori aproape consecutiv asa ca am cedat psihic si l-am dus inapoi...

Trecand peste problema asta (poate am prins eu un lemon) htc hd mini este o jucarie excelenta dar un telefon jalnic.

De aia o sa imi spun parerea separat,
Ca jucarie (boy-toy, gadget, etc):
- ecranul este de o sensibilitate incredibila... desi e destul de mic nimeresc din prima literele cand apare tastatura qwerty... e mai precis cu dejetu' decat e PDA-ul meu cu stilusul... diesel iti poate explica detalii tehnice despre "de ce este atat de minunat ecranul tactil de la htc si e 99% la fel de bun ca cel de la iphone"... eu stiu doar ca e foarte bun, sincer mie mi s-a parut mai bun chiar si decat cel de la iphone (adica si la iphone era cam la fel de precis, dar fiind ecranul mai mare toleranta era mai mare).
- din pacate, ca majoritatea lcd-urilor glossy este aproape imposibil de folosit in soare... cu luminozitatea data la maxim mai vezi ceva... daca ai ochi buni.
- poti sa pui pe el igo (care se misca foarte decent), chronoGPS, jocuri, wardriving, etc..
- wifi-ul se misca foarte bine, gaseste retele repede, se conecteaza repede, daca revii intr-un loc unde te-ai mai conectat la o retea wifi atunci se conecteaza automat...
- ca browser e beton... touch-ul chiar e important la browsere, pot naviga fara probleme pe forum, si daca am timp (adica am mancat ceva mai consistent cu o zi inainte biggrin.gif ) atunci pot da si reply-uri scurte.
- ai acces la youtube... facebook... si alte chestii de pustani... defapt telefonul e gandit pt generatia facebook... daca faci o poza sau o filmare te intreaba imediat daca nu vrei sa o pui pe facebook, daca adaugi un contact poti sa il sincronizezi cu un contact facebook, ti se downloadeaza automat ziua lui de nastere si avatar-ul pe care il foloseste pe facebook iti apare la poza lui cand te suna.
- ai un joc cu bile cu care poti sa o iei razna cateva zile...
- practic poti face aproape tot ce faci cu un netbook, diesel zicea foarte bine ca nu mai simte nevoia sa foloseasca eeepc-ul.

Ca telefon:
E groaznic, oribil, useless piece of shit, chiar daca nu avea problema asta vroiam sa trec inapoi la iubitul meu 6303 (care din pacate e codat orange si momentan nu se poate decoda... pana atunci, fortat de imprejurari mi-am luat un 2730).
Sa incepem totusi cu lucrurile bune:
- Are cel mai bun si mai intuitiv sistem de gasire a contactelor in agenda... e genial... cand iti apare
Am terminat cu lucrurile bune, sa trecem la lucrurile rele:
- nu il poti scoate din buzunarul de la pantaloni decat foarte greu (si vara mai porti si tricouri, asa ca nu merge treaba cu bagatul la camasa sau sacou)... pt a rezolva problema am luat un toc pt centura.
- deseori cand il scoti din buzunar apesi involuntar pe answer sau reject (daca apesi pe ecran nu e o problema, ca are un slide care nu poate fi actionat involuntar, dar are niste "butoane" care defapt sunt tot touchscreen si pe alea le apesi foarte usor)
- vei apasa tot timpul pe tastele de modificare a volumului (sunt mari, si amplasate pe lateral)
- bateria tine... maxim 2 zile... eu vorbesc destul de mult, asa ca practic il incarcam zilnic.
- nu (prea) il poti folosi in timp ce conduci (da, da, stiu... nu trebuie sa folosesti telefonul in timp ce conduci... dar daca totusi ai nevoie sa suni pe cineva e destul de greu)... pe un telefon cu taste eu pot sa-l operez fara sa ma uit la ecran... ca am taste... si le simt...
- si mai sunt cateva chestii pe care nu le retin... oricum e rubish ca telefon, chari si dupa ce te acomodezi cu ideea de touchscreen, tot ramane un telefon mai nasol decat orice nokia de baza.

Sfatul meu:
- pastreaza E52-ul ca telefon pt ca e un telefon muuult mai bun
- ia un HTC (desire sau hd mini, android sau WM) cu abonament de internet si tine-l la tine ca... jucarie... serios, e incredibil de bun ca jucarie, dar total nefolositor ca telefon.
Diesel
Ca sa pastram analogia, HTC Legend e ca McLaren SLR si Desire e ca Bugatti Veyron Super Sport.

Daca iti iei SLR sau Veyron, nu e clar ca treci pe la benzinarie zilnic? Recordul meu absolut de autonomie este vreo 52 de ore, cand l-am folosit doar pe post de telefon, insa pe 3G. In rest, cu butonatul de rutina tine cam 36 de ore.

Ecranul capacitiv face toti banii. Este sensibil la campul electrostatic al degetelor, deci nu poti folosi manusi, decat d-alea prin care te electrocutezi. Daca ai manusi de schi, e recomandata o caserola de cremvusti (era un clip pe tema asta din metroul japonez). PDA-urile clasice au ecran resistiv, unde chiar trebuie sa apesi pe ecran. Sistemul functioneaza, dar nu e la fel de rapid.

Androidul respira internet, 100MB de trafic pe luna este minimul necesar, altfel il tii degeaba. Sa te bazezi doar pe wireless e cam trist. A trebuit sa fac asta prima saptamana cand l-am luat ca pe W810 imi ajungeau 20MB de trafic.

Cat despre vorbit?... telefoanele astea sunt prea bune ca sa si vorbesti la ele. Intr-un weekend mi-a zis lumea ca m-a sunat, dar eu n-am vazut apelurile, desi istoricul apelurilor merge pana la Adam si Eva. De asemenea s-au mai intrerupt cateva convorbiri, dar e posibil sa fie din cauza faptului ca semnalul 3G nu era grozav. In rest, managementul contactelor este demn de o secretara.

Se poate spune ca Androidul ofera usurinta de folosire a lui iPhone cu libertatea de alegere din WM6.
DRAGOS
Intr-adevar si pe mine m-a impresionat Legend-ul lui Adi, cand am vazut ce oferta de aplicatii ofera Android-ul, mi s-a cam luat cu iphone.

Dar, ajungand acasa am inceput sa ma documetez. Am avut cateva tentative de a-mi face cont pe istore si inainte dar m-am luat cu altele si n-am mai facut. Eh, acum am reusit sa duc procedeul la capat, am instalat si IphoneOS4 si jailbreak-ul aferent si am alt telefon.

Intr-adevar cu ceva aplicatii instalate si-a cam pierdut din suflu, se vede lipsa unui procesor capabil. (iphone 3g, 3gs-ul are procesor mai mare si problema cred ca e ameliorata)

Diferenta fata de ce povestiti voi aici este ca nu am avut niciodata in ~9 luni vreo problema cu apelurile. Nu se intrerupe, nu pierde semnalul, nu am primit reclamatii privind apeluri pe care nu le-am vazut, nu nimic. Deci, pe partea asta pot spune ca iphone, chiar este telefon.


Cel mai probabil in iarna, cand face anul si automat trebuie schimbat(piticii biggrin.gif ) va veni iphone 4.
HalbaSus
Sa comparam iphone si htc pe post de telefoane este la fel de util ca si cum am compara performantele off-road ale Q5-ului vs GLK vs X3. Adica... da, teoretic poti sa le folosesti si ca telefoane... dar pe bune, orice nokia facut la jucu va fi mult mai bun pentru asta. Are taste si bateria tine de minim 2 ori mai mult... case closed. Chestiile care au ecran tactil sunt telefoane proaste. Ca e iphone sau htc sau omnia... toate sunt proaste ca telefoane in schimb sunt gadgeturi foarte placute.
Merge sa le folosesti (si) pe post de telefon daca nu vorbesti toata ziua, pe perioada vacantei judecatoresti, cand sunt mai liber imi era suficienta bateria (incarcare zilnica totusi)... dar ca sa pastrez analogia lui diesel, acum sunt inca in regim de cruise control... la 140 km/h... din septembrie voi fi in regim de autobahn si talpa maxima, s-ar putea sa ajung la 2 incarcari pe zi daca va ramane telefonul principal (ceea ce nu prea cred ca se va intampla totusi).

Iar daca e sa comparam iphone-ul cu htc-ul CA SI GADGET-uri... atunci HTC-ul e un gadget superior (parerea mea).
Ca si telefoane, probabil ca iphone-ul e mai bun... dar dupa cum spuneam nu e foarte relevant.

Latter edit: revenind la disputa android vs WM... E greu de zis.
Ca si usurinta in folosire ambele sunt aproape identice (ce-i drept cu android m-am jucat doar putin). WM-ul de pe htc-uri are o interfata (htc sense) care transforma windows-ul in ceva absolut digerabil si foarte similar cu ce gasesti pe iphone/android.

In schimb androidul pare superior din anumite puncte de vedere, se vede ca e de conceptie mai noua.
Mircea104901
QUOTE (HalbaSus @ Aug 4 2010, 08:54 AM) *
dar pe bune, orice nokia facut la jucu va fi mult mai bun pentru asta. Are taste si bateria tine de minim 2 ori mai mult... case closed.

Iti trimit eu cateva Nokia sa le testezi sa vezi daca o sa ai vreo convorbire fara intrerupere (cred ca made in jucu. am luat pentru firma la oferta si acum nu le mai foloseste nimeni - asa-s de bune). Nu e cazul sa generalizezi la tot brandul. Au avut cateva modele care au fost bune ca module radio - pe vremuri-, dar de la cateva pana la jdemiile de modele actuale...
Din pacate pentru noi, consumatorii, nu mai exista un etalon (cum era pe vremuri Nokia 6310i sau SE nu mai stiu care model care receptionau semnal peste tot). Dar nu trebuie sa uitam si schimbarea tehnologiei de comunicare, inmultirea benzilor, scaderea puterii de emisie a terminalelor pentru a reduce eventualele efecte nocive asupra sanatatii, inmultirea exponentiala a numarului de terminale active pe raza unei celule, toate astea duc la problemele actuale "de semnal".
Daca facem o comparatie auto vs. telefoane : "pe vremuri se circula mult mai lejer decat azi". Sau: "nu se mai fac masini ca pe vremuri" teehee.gif .

Modulele actuale din smartphone-uri sunt aceleasi cu cele din terminalele clasice. Doar nu credeti voi ca fiecare are modulul radio propriu (pe model. Ca si companie, probabil ca difera, dar nu foarte mult whistling.gif ). E un chip (daca pe vremuri era o intreaga placa, acum e redus la un singur chip) printre multe altele, probabil made in China care se "infige" intr-un PCB desen propriu fiecarui model de terminal. Aici apar problemele. In desenul PCB-ului, al alegerii antenei si al software-ului. Daca softul se mai poate imbunatati, o antena defectuoasa - numai cu alt model. (Nu am auzit de recall-uri pentru schimbat antene smile.gif )
klm
Cel mai recent caz este iP4 care a corectat problemele cu antena prin... tr-o husa huh.gif !
DRAGOS
Halba, eu as zice ca tocmai asta e diferenta intre iphone si "restul"... faptul ca ramane un telefon bun. Tastele cu care formezi numarul sunt mai mari decat la oricare telefon cu taste, convorbirile nu se intrerup, nu pierde semnalul aiurea si cu putin timp de acomodare eu il folosesc si la volan fara probleme, chiar si sa scriu sms-uri.

Ca si gadget sufera intr-adevar din cauza lipsei majoritatii aplicatiilor free pe care le ofera android-ul. Dar in rest dpmdv se comporta excelent, asta e de exemplu un post scris pe iphone. smile.gif
HalbaSus
@Mircea, nu mi-am propus sa fac reclama la Nokia (si daca tot suntem la capitolul asta, "smart-phone"-urile nokia sunt foarte foarte "dumb"... sunt limitate in principal de symbian). Si daca vrei poti inlocui nokia cu alte terminale simple (non-smart, non-touch).

Un telefon simplu (d-ala cu taste si ecran mic) e mult mai usor de bagat in buzunar, mult mai usor de folosit ca telefon si tine bateria mult mai mult. Probleme cu semnalul sau cu sunetul (defecte de fabricatie, lemon-uri, etc) exista in ambele lumi si la smartphoneuri si la "dumb-phone"-uri. Dar smartphone-urile cu touchscreen sunt telefoane proaste prin conceptie, nu e vorba de erori de fabricatie.

In opinia mea un telefon bun trebuie sa corespunda urmatoarelor cerinte:
- Un telefon bun trebuie sa fie intuitiv de folosit, chiar si cu o singura mana, legat la ochi, in timp ce iti arde casa...
- un telefon bun trebuie sa aiba o autonomie mare... autonomia la un telefon bun se masoara in zile, nu ore.
- un telefon trebuie sa incapa usor in buzunar si preferabil sa nu arate ca un nintendo.

htc-urile, iphone-urile, si altele esueaza lamentabil la toate aceste capitole.
drabisan
Hai sa lasam marea gluma mondiala gayfon4. Cred ca pe aici am citit o replica geniala: cit s-ar fi dus in cap actiunile Nokia daca ar fi spus ca n-ai semnal pentru ca tii gresit in mina telefonul. SE sau HTC cred ca ar fi iesit de pe piata.
Si da, semnal oriunde cum aveam pe 6310 nu va mai exista! Daca nu vine vreun cap patrat sa fac publice alte metode geniale de modulatie radio sau de multiplexare a semnalelor radio...nema!
Uitati-va la cite frecvente suporta un telefon azi. Si uitati-va la cite suporta acum 10 ani! Si uitati-va la ce date la ce viteze merg azi. Acum 10 ani aia s-ar fi chemat SF.

S-ar putea sa existe patente ne-publice care sa ofere voce multa si date multe la puteri de emisie mici. Sau poate nu. Oricum, dpdv tehnic astea sint limitele actuale. Si nu ai cum sa emiti cu puteri mari, dar in acelasi timp sa incerci sa receptionezi pe 5-6-7 frecvente si in acelasi timp sa ai pretentia sa tina acumulatorul si sa fi foarte bun pe toate canalele radio. Se fac compromisuri. Si nivelul de receptie are de suferit. OK, dar nimic nu scuza gayfon 3 care la primul soft nu facea roaming de pe un cod cdma pe altul pina nu il pierdea pe primul sau gayfon 4 care trebuie tinut "corect" pentru a avea semnal wink.gif
Disclaimer ca sa fiu inteles si de cei cu dependenta de mere: eu sint din cei care inteleg cit de cit tehnica, dar din cei incapabili sa inteleaga cum poti sa vinzi pe banda rulanta rahat exclusiv din marketing.
klm
CITAT(drabisan @ Aug 4 2010, 10:12 PM) *
eu sint din cei care inteleg cit de cit tehnica, dar din cei incapabili sa inteleaga cum poti sa vinzi pe banda rulanta rahat exclusiv din marketing.

De-aia te cheama drabisan si nu Steve wink.gif.
Mircea104901
QUOTE (HalbaSus @ Aug 4 2010, 12:07 PM) *
- Un telefon bun trebuie sa fie intuitiv de folosit, chiar si cu o singura mana, legat la ochi, in timp ce iti arde casa...
- un telefon bun trebuie sa aiba o autonomie mare... autonomia la un telefon bun se masoara in zile, nu ore.

Aici nu te contrazic, si nici nu cred ca va aparea vreodata vreun touch-screen care sa-l poti folosi asa. Sau mai stii ce mai apare? teehee.gif "Emulator" de taste biggrin.gif

Ca usurinta in formare numere, acces agenda, etc, etc - exista softuri care fac din wm-phone un phone-killer, adica usurinta folosirii e peste ce-ti pote oferi orice telefon de pe piata cu taste. Eu folosesc asa ceva (din 3-4 touch-uri cu o singura mana apelez pe oricine din agenda + gramada de alte optiuni).
Click to view attachment

Eu nu am avut probleme cu receptia semnalului. In margine de retea se comporta ca orice alt telefon(uneori chiar mai bine).
Ca WM necesita cate un restart, asa la vreo 5-6 zile, aia e. banned.gif E Windows ninja.gif
drabisan
Foarte corect! Dar daca ar fi sa ma fi chemat Steve - as fi preferat "as of 2010" sa ma cheme Steve-Windows7 decit sa ma cheme Steve-fara-semnal-ala-gayfon3 sau Steve-cu-husa-aka-gayfon4 wink.gif
Rebel
Nokia E71 ultima generatie, in curand bate anul. Bateria tine o saptamana, geseste imediat WI-Fi, functioneaza ireprosabil si are doua cazaturi la activ, una destul de naspa. No problem so far, era si in husa poate a ajutat.

Nu am probleme cu pierderi de semna, intreruperi, volum sau din punct de vedere auditiv.
Nu il folosesc pentru net decat cand mai merg pe undeva si ma plictisesc. Net am si la munca si acasa, nu imi trebuie internet in masina, cand conduc atunci conduc.

Isi face excelent treaba pentru care l-am ales: TELEFON. Voiam ceva sa functioneze bine si calitativ si sa nu ii moara bateria cand am nevoie ori sa il incarc ba in masina, ba la birou ba acasa. De cand l-am luat nu i-am cumparat incarcator de masina intrucat n-am avut niciodata nevoie; il pun la incarcat in week-end si atat. Ecranul este relativ mare si ma declar multumit. Sistemul de operare este bun, trebuie doar sa te obisnuiesti cu el. Poti deschide orice fisier office/adobe.

Nu am folosit navigatia la modul permanent insa contrar anumitor opinii de aici, pot spune ca mie unul mi-a functionat ireprosabil atunci cand am avut nevoie.

Urasc telefoanele cu touch screen, vreau sa faca treaba rapid nu sa fac frectii la un ecran care raspunde aiurea si ma scoate din minti sa scroll din stanga in dreapta si de sus in jos. Mai bine ma las de internet si cine are nevoie sa ma sune. Am telefon. biggrin.gif

Depinde ce doresti. Eu am vrut telefon, mi-am luat telefon.
Diesel
ozz86651
Din start spun ca n-am iphone, dar chestia asta cu semnalul e hauhau. La nokia, htc, bb NU S-A UITAT NIMENI! ca pe toate le poti tine in asa fel incit sa pice semnalul. Problema la iphone e ca se uita toata lumea cu lupa si orice mic rahat care pe alte telefoane n-ar atrage atentia aici devine un capat de lume.

QUOTE
S-ar putea sa existe patente ne-publice care sa ofere voce multa si date multe la puteri de emisie mici. Sau poate nu.

1. Nu exista patente ne-publice smile.gif
2. In comunicatii exista o lege clara care leaga spectrul si puterea de rata de transfer. Se cheama legea/teorema lui Shannon.

QUOTE
Disclaimer ca sa fiu inteles si de cei cu dependenta de mere: eu sint din cei care inteleg cit de cit tehnica, dar din cei incapabili sa inteleaga cum poti sa vinzi pe banda rulanta rahat exclusiv din marketing.


Am vreo 10 cunoscuti sau mai multi cu iphone. Unii sint atit de atehnici ca fac proiecteza partea radio la chipuri care intra in multe telefoane. Sau fac sisteme de operare (toate 3).
klm
CITAT(Mircea104901 @ Aug 4 2010, 10:30 PM) *
Ca usurinta in formare numere, acces agenda, etc, etc - exista softuri care fac din wm-phone un phone-killer, adica usurinta folosirii e peste ce-ti pote oferi orice telefon de pe piata cu taste.

Nu cred, eu am 11 scurtaturi spre aplicatii + speed dial (9 contacte rapide), pe E71 poti pune o scurtatura pe fiecare tasta (e qwerty) doar sa poti tine minte ce face fiecare smile.gif+o aplicatie extraordinara (inclusa in softul unor SE sau in E66) in ecranul de standby tastezi initialele aplicatiilor/contactelor (de ex, daca vrei sa pornesti bluetooth, apesi pe 2583 si iti apare scurtatura spre BT, sau daca vrei sa il suni pe Gica, apesi pe 4422 si, puff, ai ajuns la Gica).
La touchscreen ai widgets, mare chestie dar insuficienta, tot tre' sa-ti arunci un ochi pe ecran sa vezi unde e iconita...
CITAT(Rebel @ Aug 4 2010, 10:43 PM) *
era si in husa poate a ajutat.

Nu am probleme cu pierderi de semna[l], intreruperi, volum sau din punct de vedere auditiv.

Pen' ca ai husa teehee.gif ! (glumesc)
CITAT(ozz86651 @ Aug 5 2010, 01:11 AM) *
Din start spun ca n-am iphone, dar chestia asta cu semnalul e hauhau. La nokia, htc, bb NU S-A UITAT NIMENI! ca pe toate le poti tine in asa fel incit sa pice semnalul.

Eu am incercat la multe telefoane (cu taste, ce-i drept) si n-am reusit sa pierd macar o liniuta... pe al meu l-am acoperit complet, nu i se vedea decat indicatorul de semnal, si rezultatul a fost 0, am pus magneti pe langa el, l-am lasat intre alte telefoane pe care le-am apelat, ceasuri electronice, zgomote intense, in soare la 35o si tot nimic asa ca da-mi voie sa cred ca la iP4 e o grava eroare de proiectare (iar telefonul meu este unul middle-end pe care il am de peste 2 ani - nu obisnuiesc sa le schimb prea des : Nokia E51).
De altfel uite un test facut pe cateva SP de pe piata:
ozz86651
E o "eroare" de proiectare (in sensul ca e intentionata, nu a surprins pe nimeni, s-a stiut d ela inceput care e compromisul), dar se poate trai cu ea. Fenomenul insa exista la orice telefon intr-o oarecare masura... ca lininutele alea sint pictate poate fals e alta treaba.
Ideea e ca nu poti sa pui antena pe afara, ca atare sa o poti atinge, si sa nu fie o problema. Si nu poti sa faci un telefon mic si dens fara sa pui antena afara.
Diesel
Eu am un widget care modifica luminozitatea ecranului, deja de vreo 3-4 ori a trebuit sa il apas la plesneala.

La iPhone 4 cele doua antene sunt exterioare si le scurtcircuitezi cand il tii in mana!!! voi stiati asta sau doar vorbiti asa ca sa va aflati in treaba?
http://www.anandtech.com/show/3794/the-iphone-4-review/2

Cum au rezolvat problema cei de la Apple? au schimbat felul in care se masoara semnalul. Detalii aici: http://www.anandtech.com/show/3821/iphone-...s-41-signal-fix
pmhoria
Chestia cu liniutele de semnal e un bull-shit pe fata. In primul rand as vrea sa vad cu ce putere emit fiecare din acele mobile, vreau sa vad cati dBm transmit, in ce modulatie se afla..etc. Vreau sa vad testul facut pe acelasi operator, cu aceeasi cartela in diferite telefoane (in US exista clienti gold, silver, bronze....care au alte prioritati in modul cum sunt tratati de catre retea). Pe scurt, testele facute asa de dragul de a arata ca un telefon sta mai "slab" la semnal, sunt o aiureala.
Nu are nicio relevanta testul facut pe 2 operatori diferiti. Modul cum e gandita acoperirea unui teritoriu cu semnal radio, e specific fiecarui operator.
As putea scrie mai multe .. dar nu am atata timp si pun aici toata stiinta smile.gif
Si acum legat strict de Vodafone si telefonul meu HTC touch criuse09. Intr-o perioada il fortam sa stea numai pe GSM/Edge si avea un stand-by mai scurt cu aprox 2 zile comparativ cu 3G exclusiv. Am sesizat asta si la alte telefoane, ceea ce-mi spune ca Vodafone au optimizat destul de bine reteaua pe 3G. Deci daca aveti timp/chef puteti face un test. Lasati telefonul pe 3G sau pe auto(isi alege singur ce vrea biggrin.gif) si spuneti ce ati observat. Nu stiu de Orange decat ca 3G-ul e facut de Huawei whistling.gif
Mircea104901
CITAT(klm @ Aug 5 2010, 03:05 AM) *
, daca vrei sa pornesti bluetooth, apesi pe 2583 si iti apare scurtatura spre BT, sau daca vrei sa il suni pe Gica, apesi pe 4422 si, puff, ai ajuns la Gica


La mine bluetooth/orice alt modul radio(wi-fi, date,etc) se porneste/opreste din 2 touch-uri, fara sa tin minte o gramada de coduri.
Si aia cu 4422 e standard la orice dialer de wm. Imi pare bine ca si Nokia au ajuns in sec.21, pt ca aveau dialere nasoale, mai ales pe cautare in agenda - adica trebuia sa scrii numele. Ex: pt Gica: 4-444-222-2 smile.gif cam mult de apasat smile.gif
Basca, ce e misto la dialerele de wm, orice secventa de numere formezi, iti cauta in agenda corespondentul. Daca tii minte o parte din numar - adica stii ca e 07446..., dar nu mai stii cum ai salvat, scrii acea bucata si iti apar pe ecran toate contactele care au numar de telefon care incepe cu 07446...

Trick-ul cu "masuratul semnalului" si afisatul lui cu +x% e de mult implementata la nokia. In capat de retea, unde multe tel. au 1 liniuta de semnal, nokia are 2-3, chiar 4. Daca incerci sa formezi, surprise:"no signal" sau "call failed" smile.gifsmile.gif
klm
CITAT(pmhoria @ Aug 5 2010, 10:00 AM) *
numai pe GSM/Edge [...] avea un stand-by mai scurt cu aprox 2 zile comparativ cu 3G exclusiv. Am sesizat asta si la alte telefoane, ceea ce-mi spune ca Vodafone au optimizat destul de bine reteaua pe 3G. Deci daca aveti timp/chef puteti face un test. Lasati telefonul pe 3G sau pe auto(isi alege singur ce vrea biggrin.gif) si spuneti ce ati observat. Nu stiu de Orange decat ca 3G-ul e facut de Huawei whistling.gif

Pe Orange este tocmai invers: 3 zile GSM, 1-2 pe 3G. O sa pun telefonul mamei pe 3G pentru ca tot se plange ca are timp scurt de standby ca sa verific teoria ta legata de Vodafone.
CITAT(Mircea104901 @ Aug 5 2010, 11:57 AM) *
La mine bluetooth/orice alt modul radio(wi-fi, date,etc) se porneste/opreste din 2 touch-uri, fara sa tin minte o gramada de coduri.
Si aia cu 4422 e standard la orice dialer de wm. Imi pare bine ca si Nokia au ajuns in sec.21, pt ca aveau dialere nasoale, mai ales pe cautare in agenda - adica trebuia sa scrii numele. Ex: pt Gica: 4-444-222-2 smile.gif cam mult de apasat smile.gif
Basca, ce e misto la dialerele de wm, orice secventa de numere formezi, iti cauta in agenda corespondentul. Daca tii minte o parte din numar - adica stii ca e 07446..., dar nu mai stii cum ai salvat, scrii acea bucata si iti apar pe ecran toate contactele care au numar de telefon care incepe cu 07446...

OK, e o chestie de obisnuinta (as putea sa ma laud cu tasta separata pentru BT deci "telefonu' meu il bate pe a tau!") insa la telefoanele touched tot trebuie sa te uiti unde apesi pe ecran...
Eu ti-am spus ca am 11 scurtaturi (+ uitasem de inca 6 atunci cand tii apasate anumite taste)+speed dialul deci in mod normal am cam tot ceea ce folosesc mai des la o tasta distanta (pe E71/72 poti avea lejer 40-50 de scurtaturi, doar sa le tii minte pe toate) ori asa ceva n-o sa poti face pe touch screen.
Nu e vorba de coduri ci de a scrie numele aplicatiei: 2583=bluetooth (tastele aferente literelor), 633=office=Mefistofel=Nefertiti=... etc.
Sigur ca parerile sunt impartite si din punctul tau de vedere ai perfecta dreptate: te-ai obisnuit si ti se pare usor de folosit insa la utilizarea "fara ochi" (adica in masina) un telefon cu taste castiga detasat.
Mircea104901
QUOTE (klm @ Aug 5 2010, 07:54 AM) *
la utilizarea "fara ochi" (adica in masina) un telefon cu taste castiga detasat.

Fara discutie smile.gif

Dar ce te faci cand vrei si un player muzical/video, o camera foto/video, o navigatie, net la purtator, etc. Exista device-uri pentru fiecare, dar le cari pe toate dupa tine? La un moment dat te saturi(din experienta o spun) si o sa vrei un singur device care sa faca binisor din fiecare(niciodata nu se va ridica la nivelul unui device specializat), eventual unele varfuri la anumite aspecte care te intereseaza mai mult (ex: display mai mare pt navigatie sau browsing; sau player muzical mai bun si baterie care sa tina mult; sau conectivitate pe toate planurile wifi,bt,hsupa/hsdpa, etc.). Cred ca asta defineste cel mai bine smartfoanele de azi. Si se gasesc din ce in ce mai bune pe varii domenii.
Tehnologie pentru a le face sa tina mai mult de 7 zile exista, dar nu cred ca ni le-am mai permite. In timp...
klm
CITAT(Mircea104901 @ Aug 5 2010, 03:06 PM) *
Dar ce te faci cand vrei si un player muzical/video, o camera foto/video, o navigatie, net la purtator, etc.

Sunt telefoane cu taste care fac toate alea si in plus functioneaza bine si ca telefoane avand o autonomie de 3 zile (E71 dupa mine), 5-7 zile (E71 dupa Rebel), E52 (E52 dupa Tudor), singurul minus fiind dimensiunile mai reduse a displayului.
Mircea104901
QUOTE (klm @ Aug 5 2010, 10:26 AM) *
QUOTE (Mircea104901 @ Aug 5 2010, 03:06 PM) *
Dar ce te faci cand vrei si un player muzical/video, o camera foto/video, o navigatie, net la purtator, etc.

Sunt telefoane cu taste care fac toate alea si in plus functioneaza bine si ca telefoane avand o autonomie de 3 zile (E71 dupa mine), 5-7 zile (E71 dupa Rebel), E52 (E52 dupa Tudor), singurul minus fiind dimensiunile mai reduse a displayului.


Daca tu poti folosi navigatia la E pe auto.. fara touchscreen.... drum bun. Eu mi-am luat suport specializat de la brodit si am renuntat la ventuza+cabluri+navigatia separata.
T u d o r
Confirm chestia cu navigatia la E52. Decat asa mai bine lipsa, citesc indicatoarele si pe-aci mi-e calea.

Daca pot trage un fel de concluzie preliminara din ce mi-ati zis voi, Android e calea. As fi vrut GayFonul 3GS dar diferenta de platit nu s-ar justifica. De ce l-as fi vrut? Pentru ca m-am jucat cu unul si e atat de user friendly incat chiar si un neofit ca mine s-a descurcat de minune prin toate meniurile. In plus ecranul e exceptional si navigarea prin meniuri e atat de smooth incat ai senzatia ca nu exista lag. Daca Androidul e la fel de bun (dupa cum ziceti voi) atunci asta sa fie calea. Astept pana in septembrie sa vad la lucru Legendul lui Diesel si ma decid apoi. As inclina totusi catre Desire pentru ecranul mai mare.
Rebel
Alo baietii, exista deja programe in masini la care spui frumos "Navigation" si trece pe navigatie, sau "play genre rock" si alege toate melodiile definite ca fiind rock. "Call John" si il suna pe John. Daca John are mai multe numere te intreaba "Calling John on cell, home or office?"

Iar Nokia E71 apeleaza si vocal. Daca ai si un sistem bluetooth destept in masina nu mai ai probleme.

Azi era una in paralel cu mine in timp ce conduceam si striga ceva in gura mare, cu dreapta tinea volanul si in mana stanga scoasa pe geam flutura un vibrator mare si rosu, am vrut sa-i fac poza dar am constatat ca trebuie sa merg in meniu, sa aleg media, camera, etc si nah am pierdut-o pe nebuna, asa am constat ca nu am definit o tasta pentru camera..smile.gif
Diesel
Apelare vocala aveam si pe Nokia 3310... ala pe care il aruncam pe jos in fata prietenilor cu N80 ca sa le vad reactia. Daca ar fi avut bluetooh l-as fi folosit si acum. Nu tot timpul ai masina dupa tine si nu toti dau ~$1000 pe optiunea de navigatie a masinii. (preturi din burta specifice pietei romanesti, stim ca Rebel are navigatie in echiparea standard pe X-Type)

Pe Legend am cautare vocala, pe care am folosit-o o singura data, ca am destule degete smile.gif
Lipsurile telefonului sunt:
- storage: am doar 2Gb si cardurile sunt cam scumpe, voi cauta un chilipir
- apps2SD, acum aplicatiile nu se instaleaza pe card, ci pe memoria interna. Se va rezolva la Android 2.2 Froyo. Rabdare si tutun, deja sunt imagini de 2.2 si pentru Legend. Desire va primi sigur update.
- vreau o aplicatie care sa foloseasca blitz-ul camerei foto ca lanterna, alea care doar fac display-ul alb sunt ghey, autorii n-au decat sa moara in chinuri.
- inca n-am ajuns la o linie de comanda, un cli ceva, ca doar e linux, sa moara mama. Pana acum am gasit doar load average si m-am speriat whistling.gif

Eu sunt pe Orange, (apropos, unora dintre voi v-am dat un numar pe care il aveam pe Blackberry dar s-a inchis abonamentul ala, numarul personal incepe cu 0745). Urmatorul ciclu de incarcare o sa il fac pe 2G/GSM. Dupa cum scrie pe interneti, daca il mai las in priza inca 3-4 ore dupa ce zice ca e full, tine bateria mai mult. Acum sunt la 49% dupa aproape 26h.

Tudor, vezi sa avem si un iPhone la indemana si sa compari si oferta de apps/market. Dragos si George au, deci trebuie sa vina neaparat unul din ei smile.gif
T u d o r
Daaa, trebuie sa facem lobby serios. biggrin.gif

Rebel, am eu navigatie cu apelare vocala, am si aer conditionat cu apelare vocala, am si muzica cu apelare vocala dar... navigatia n-are harti pentru Romanica (pe harta Honda Romania e un fel de pata gri si asa va ramane ceva timp de aici incolo biggrin.gif) iar comenzile vocale sunt pe 2 pagini in manual si n-am avut rabdare sa le invat. Oricum, la cele cateva teste facute am reusit sa dau drumul la radio in loc sa cresc temperatura cu un grad si altele asemenea. Ori tuta aia din interior stie engleza cu accent pronuntat japonez ori eu trebuie sa mai dau pe la scoala de limbi. biggrin.gif
HalbaSus
In septembrie daca vreti facem si versusuri WM vs Android - adica Legend vs HD mini - (desi eu pariez pe Android... dar cine stie...).

Gayphone-ul e simplu de folosit... dar eu cu greu l-as numi "smartphone"... si principalele lui bube (in opinia mea) ar fi:
- e ca masinile cu volanul pe dreapta... eu inteleg ideea de exclusivism dar e bulshit... cand si-a luat taica-meu gayphone eu am fost cel care l-a scos din cutie si instalat, probabil daca il lasam pe taica-meu singur cu gayphone-ul si acum se uita la el nedumerit. Adica... ca sa scoti cartela ai nevoie de o agrafa de birou (vorbesc foarte serios), daca nu ai agrafa de birou (sau ceva similar, teoretic vine in cutie o ustensila destinata acestui scop dar agrafele de birou functioneaza mai bine) atunci nu poti scoate cartela... destul de nasol daca ai ramas fara baterie (si probabil se va intampla la un moment dat treaba asta) si vrei sa-ti pui cartela intr-un telefon functional. Iar ca sa-l pornesti prima data ai nevoie de un calculator cu itunes pe el. Altfel nu poti da decat apeluri de urgenta.
- bateria nu e detasabila... stiu ca nu sunt multi care au baterii de rezerva dar eu am vazut si oameni din astia. Iar la consumul de energie al iphone-ului zau ca nu mi se pare exagerat sa mai porti o baterie de rezerva... dar... nu poti... ma rog, daca chiar vrei sunt niste kit-uri after market cu care poti incarca gayphone-ul de la baterii/acumulatori normali.
- incarcator/cablu de date non-standard... htc si nokia folosesc micro-usb (ok, daca erau cool atunci foloseau mini-usb cum o faceau mai demult... dar... tot e mai bine decat gayphone-only-cable).
- carduri ? nope... stiu ca are shpe'mii de giga memorie interna... dar poate vrei sa scoti cardul, sa-l bagi in card reader, sau sa-l dai cuiva, sau sa ai mai multe carduri pentru scopuri diferite... sau nu stiu...
- lipsa cardurilor nu ar fi asa dureroasa daca dupa ce l-ai conecta la un pc s-ar comporta ca un stick de memorie... dar nu... trebuie sa-ti pui itunes si alte rahaturi ca sa poti uploada ceva... si nici atunci nu e chiar foarte simplu.
- aplicatii ? sigur ca da... poti primi orice aplicatie care vine prin applestore... sau poti apela la jailbreak dar chiar si atunci nu va fi la fel de simplu ca pe WM (pe android nu stiu cum e, dar fiind bazat pe linux banuiesc ca nu e foarte greu)... aplicatiile windows dintr-o data par mai "open source".

Partile bune ? da are.. e un gadget bun, ecran foarte bun, user friendly... dar e la limita dintre smart-phone si dumb-phone.
pmhoria
QUOTE (Diesel @ Aug 5 2010, 04:35 PM) *
- vreau o aplicatie care sa foloseasca blitz-ul camerei foto ca lanterna, alea care doar fac display-ul alb sunt ghey, autorii n-au decat sa moara in chinuri.


Azi m-am jucat cu un Desire si avea aceasta aplicatie pusa pe el..f faina..cu 3 nivele de intensitate. Nice toy.
By the way, Andoid all the way..mi-a placut f mult telefonul. thumbsup.gif
Rebel
QUOTE (Diesel @ Aug 5 2010, 07:35 PM) *
Apelare vocala aveam si pe Nokia 3310... ala pe care il aruncam pe jos in fata prietenilor cu N80 ca sa le vad reactia. Daca ar fi avut bluetooh l-as fi folosit si acum. Nu tot timpul ai masina dupa tine si nu toti dau ~$1000 pe optiunea de navigatie a masinii. (preturi din burta specifice pietei romanesti, stim ca Rebel are navigatie in echiparea standard pe X-Type)


Jaguarul nu are navigatie, era optional si nu am vrut, vezi ca sunt si ceva poze pe aici.

Tudor, noile soft-uri vocale au capacitatea de a invata vocea si pot fi receptive chiar si la anumite accente intr-o oarecare limita.

T u d o r
Poate la BMW Rebelule. biggrin.gif Honda e cum ti-am zis eu, e o vaca acolo care vorbeste cu un puternic accent britanic dar cand e sa inteleaga ce-i zici te rupi de ras de ce dume da din ea. Precizez ca au testat-o mai multi prieteni care nici ei nu au probleme cu accentul. Pur si simplu nu pricepe si asta e. biggrin.gif Noroc ca sunt si comenzi clasice.
Diesel
QUOTE (pmhoria @ Aug 5 2010, 08:31 PM) *
QUOTE (Diesel @ Aug 5 2010, 04:35 PM) *
- vreau o aplicatie care sa foloseasca blitz-ul camerei foto ca lanterna, alea care doar fac display-ul alb sunt ghey, autorii n-au decat sa moara in chinuri.


Azi m-am jucat cu un Desire si avea aceasta aplicatie pusa pe el..f faina..cu 3 nivele de intensitate. Nice toy.
By the way, Andoid all the way..mi-a placut f mult telefonul. thumbsup.gif


Si ma lasi asa in aer spunandu-mi ca exista? zi cum se numeste ca dezvoltatorii astia baga niste nume de ramai prost. Valabil si pentru linux in general, acolo macar ai cli cu auto-complete si man smile.gif

Pe Android bagi kit-ul pe SD, deschizi file managerul (cu care am reusit sa intru chiar si in share-ul SMB de pe pc-ul meu) si pac-pac s-a instalat aplicatia. Cam tot atat de complicat cat un rpm pe RedHat sau cum se numesc kit-urile pe Debian. Al meu are un firmware custom care permite live-wallpapers instalat de persoana care mi-a vandut telefonul. Altfel are o chestie cu root permisions pe care n-am priceput-o inca. Cam toate aplicatiile de print screen/screen grabbing cer drepturi de root si cele doua pe care le-am instalat nu au mers.

Cea mai tare chestie care la mine merge doar cu rooting este wi-fi tethering, anume sa faci telefonul router wireless astfel incat alti clienti wi-fi sa se foloseasca de netul tau 3G. Prin bluetooth si cablu teoretic merge deja, dar n-am avut nevoie inca.

C-ul lui George invata comenzile vocale. A invatat o gramada de injuraturi cica biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.