Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mobil / PDA / GPS -- Pareri
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
ozz86651
Verizon si ATT au data plan de 30$ plus taxe.
In afara de astia 2 eu nu recunosc sa mai existe vreun carrier ... adica sint dar n-ai semnal in buda, in birou, in ultima camera, cum te urci in masina si conduci 3 km spre munte etc. Si din astia 2 de fapt numai Verizon are o retea decenta, ATT e destul de jalnic.
Daca tu stai intre zona cu acoperire buna T-Mobile, Sprint etc e ok, dar la mine nu se pune problema. Dincolo de date un celular e sa vorbesti pe el, si astia nu se achita nici de sarcina asta.

QUOTE
dar asta doar la iphone 4. si cele dinainte erau de calitate, dar tot de plastic


Da, dar tot peste comeptitie.
pista
In afara de iphone 4 ce telefoane mai au accelerometru/giroscop incorporat ?
dinpoplaca
QUOTE (pista @ May 18 2011, 02:15 PM) *
In afara de iphone 4 ce telefoane mai au accelerometru/giroscop incorporat ?

Pai cam toate. Cele cu touch screen trebuie sa aiba neaparat.
DRAGOS
accelerometru au cam toate smartphone-urile. giroscop din cate stiu doar iphone 4 are. poate ultimele aparitii htc/samsung sa mai aiba...
dinpoplaca
QUOTE (DRAGOS @ May 18 2011, 05:26 PM) *
accelerometru au cam toate smartphone-urile. giroscop din cate stiu doar iphone 4 are. poate ultimele aparitii htc/samsung sa mai aiba...

Da intr-adevar nu toate au gyroscop. Asta are http://www.gsmarena.com/htc_sensation_4g-3922.php
+ procesor 1.2 dual Core
pista
CITAT(dinpoplaca @ May 19 2011, 02:49 AM) *
CITAT(DRAGOS @ May 18 2011, 05:26 PM) *
accelerometru au cam toate smartphone-urile. giroscop din cate stiu doar iphone 4 are. poate ultimele aparitii htc/samsung sa mai aiba...

Da intr-adevar nu toate au gyroscop. Asta are http://www.gsmarena.com/htc_sensation_4g-3922.php
+ procesor 1.2 dual Core

In postarea premergatoare ai zis "cam toate" au. Acum zici ca "nu toate au giroscop" si dai exemplu cu un telefon care in Romania poate nu a aparut inca. Asta inseamna ca in afara de iphone4 nu prea sunt.

Caut un telefon care sa aiba si facilitati de a masura cat mai precis(la nivel de telefon) performantele masinii. Ar fi de preferat unul bazat pe GPS de 5-10Hz . Daca am inteles bine smartphone-urile au cu 1Hz. As prefera un singur instrument precis in loc de 2 sau 3. Astept ideile/parerile voastre.
cristsib
Ar mai fi asta. Acum a aparut parca si la noi.
James Kilowatt
Tura trecuta la Euroring a avut George un Iphone (3 cred) iar accelerometrul/aplicatia de masurat timpii pe 400m era la furat rau de tot. Adica il faceam sa creada ca a facut 400m stand pe loc.
Vezi ca lucreaza Diesel + subsemnatul la una mai breaza pentru android, insa nu te astepta sa iasa asa, maine, ca si unu' si celalalt pierd vremea si cu alte prostii. Deocamdata incercam sa ne dam seama care sunt limitele de precizie ale senzorilor.
AlexTM
Accelerometerul iti masoara acceleratia? Nu stiam ca exista asa ceva in telefoane.
Giroscopul e cel care analizeaza orientarea aparatului in camp gravitational? Daca da, de-astea sunt si pe telefoanele mai slabute, sau pe sapuniera mea foto.
HalbaSus
@pista, cu giroscop sau fara giroscop nu exista ce vrei tu. Poate cele doua genii ale forumului o sa faca, desi ma indoiesc ca in absenta unor senzori externi (exemplu gps extern pe 5-10 hz) vor reusi sa obtina ceva precis. Desigur folosind mai multe surse (accelerometru, gps, eventual si date video) se pot atenua erorile si se pot obtine rezultate mai precise decat pot genera softurile actuale.

Pe android cea mai precisa masurare o poti face la ora actuala cu aLapRecorder care e un soft ce filmeaza turele pe circuit... dar iti afiseaza viteza pe filmare si iti exporta un set de date... in felul asta poti "cronometra" 0-100 si nu mai exista lag-ul de la pornire (adica stabilesti tu cand a pornit masina din filmarea video)... dar iti trebuie un soft de editare video si putina rabdare smile.gif. Aplicatie similara exista si pe gayphone.
James Kilowatt
Pai numa' din accelerometru si un GPS pacalit la 1Hz (aka cele doua chestii incorporate intr-un smartphone) se poate obtine ceva de masurat performantele in linie dreapta mai bun decat exista deocamdata. Adica accelerometrul il poti folosi doar ca sa captezi momentul precis in care pleci, chestie pe care GPS-ul 1Hz il rateaza cu mult succes, in rest refaci un chronoGPS clasic... sau invers, folosesti accelerometrul pentru masurat distanta/viteza, iar GPS-ul doar ca sa fii sigur ca n-ai avut schimbari de directie (chestie pe care un accelerometru simplu n-o poate capta).

Oricum, cele doua genii ale forumului vor sa lucreze la ceva mai rafinat, daca senzorii de acceleratie, magnetic si de orientare sunt suficient de precisi, la o aplicatie care sa masoare mai multe.
Mircea104901
Pista, uite aici: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/GPS-CRONO-L...=item19c5348271

JK & Diesel : cool idea! thumbsup.gif ninja.gif O faceti pentru Android?
Mircea104901
m-am uitat pe Android market. Ceva asemanator cu asta ?
dinpoplaca
QUOTE (pista @ May 19 2011, 03:21 AM) *
In postarea premergatoare ai zis "cam toate" au. Acum zici ca "nu toate au giroscop"


Scuze, am crezut ca te referi la accelerometru, de aceea am spus ca cam toate au. Giroscopul e intr-adevar ceva mai nou.
James Kilowatt
@Mircea
Ceva asemanator cu adyno, insa cu posibilitatea unor chestii in plus, si mai ales, cu ipotezele, aproximarile au limitele foarte clar stiute wink.gif
Diesel
Pista, toate telefoanele cu Android au giroscop si accelerometru, dar senzorii sunt imprecisi, usor de pacalit.

Proiectul impreuna cu James e in stadiu de plan. Ramasese ca James sa testeze aDyno pe tableta lui.
Mircea104901
Vedeti ca mai sunt Dynomaster si Trackmaster cu review-uri mai bune decat aDyno.
Diesel
Pagina trecuta vorbeam de aplicatii free... astea nu sunt free.

Ca tot vorbim de aplicatii pentru Android, as vrea si eu un sistem de management al aplicatiilor, in care sa imi fac eu vreo 3-4 liste, sa le dau ratinguri private si sa atasez descrieri. Deocamdata folosesc Appbrain si e ok dar parca vreau altceva.

Mircea, tu ce telefon ai? daca ai mentionat deja, imi cer scuze.
Mircea104901
QUOTE (Diesel @ May 19 2011, 12:25 PM) *
Mircea, tu ce telefon ai? daca ai mentionat deja, imi cer scuze.

Inca Xperia X1.
Dar vreau sa "migrez pe" Android. Am avut ocazia sa "butonez", rootez, instalez, etc niste tel. Android (X10, Optimus One, Galaxy1) si mi-au placut mult. Si pe X1 am pus cateva versiuni de Android, dar e "submotorizat" si am renuntat. Oricum a imbatranit teehee.gif .
Sunt cu ochii pe Arc sau Galaxy2. Dar parca mai mult Arc.
pista
Va multumesc pentru sfaturi.

Daca filmarea e cu 30fps nu poate fi utilizata pentru determinarea timpilor pe circuit ?

Mircea, a fost la mine un Gtech Pro RR pe 10Hz http://www.gtechpro.co.uk/index2.php dar as dori un telefon destept care sa se apropie de precizia acestui instrument.
James Kilowatt
Nu cred ca exista vre-un smartphone cu GPS de 10Hz. Ai putea cumpara insa un GPS extern, ca al meu (Qstarz 818 extreme, 10Hz) Iar accelerometrele incorporate in smartphoane nu prea am idee inca ce precizie au, insa am de gand sa testez.

@Diesel
Tabletul meu are un accelerometru si un senzor de pozitie, la care insa azimuthul ramane constant indiferent ce-i fac... se misca doar roll si pitch-ul. Trebuie niste prelucrari mai complexe (adica de clasa a 9-a de liceu biggrin.gif ) ca din informatiile avute sa pot detecta rotatii/viraje/damburi, sau e obligatorie si folosirea GPS-ului, cu lipsa lui de precizie tu tot. Atata doar ca GPS-ul meu extern nu e 1Hz, ci poate functiona la 1, 2, 4, 5 cu precizie sporita cica prin masurare diferentiala (adica folosirea satelitilor egnos 33-51) sau 10Hz cu precizie standard. Folosind combinatia asta am putea cred face o chestie interesanta care sa se apropie de scula lui Pista, cu conditia ca accelerometrul sa nu fie complet in copaci.
george3
Salutare,
Apelez la cunostintele voastre in domeniul telefoanelor mobile in speranta ca ma puteti ajuta sa rezolv o problema de ordin tehnic.
Am luat acum cateva luni un Samsung Galaxy i5500 de la Vodafone. Telefonul merge ok si sunt destul de multumit de el.(poate dimensiunile ecranului daca erau putin mai generoase era si mai bine).
De vreo luna si jumatate am instalat iGO sa am GPS fara sa mai consum internet si la prima incercare a mers brici.Cum telefonul a venit cu Android 2.1 i-am facut si update prin Kies la varianta 2.2 Froyo...succes total rolleyes.gif testat tot ce se putea testa, inclusiv GPS si totul functiona normal.
Acum vreo saptamana in urma, jucandu-ma prin telefon, am observat ca nu se mai conecteaza la sateliti, nu mai merge nici iGO nici GPS-ul cu care a venit instalat...nimic. Brusc si fara sa-i fac nimic. Am cautat pe net cateva solutii, am ajuns pe site-ul ASTA, am parcurs toti pasii de acolo, dar....tot nu se conecteaza la nici un satelit.

Aveti vreo sugestie in acest sens?
Nu folosesc GPS in mod constant, dar ma enerveaza ideea ca nu pot beneficia de "dotarile" device-ului chiar daca as avea nevoie doar o data pe an.

Multumesc!
Diesel
Iconita gps-ului apare in bara de notificari? daca nu apare, nu stiu ce sa te sfatuiesc.

Daca apare si nu iti da locatia, atunci instaleaza unul din astea doua programe:
https://market.android.com/details?id=com.e...psim.gpsstatus2
https://market.android.com/details?id=com.chartcross.gpstest

Astea iti confirma faptul ca se vad satelitii si nu e nici o problema cu recieverul gps. Daca folosind vreuna din aplicatiile astea tot nu gaseste coordonatele, desi ai semnal bun de la mai mult de 6-7 sateliti, incearca sa pui ora exacta pe telefon. Cand spun exacta, ma refer inclusiv la secunde. Telefonul meu e pus sa ia ora de la reteaua de telefonie si cred ca se actualizeaza doar cand porneste, ca dupa un restart am gps fix imediat.

Pentru ora exacta poti incerca o aplicatie de genul asta: https://market.android.com/details?id=jp.gr...droid.ntpclient
cu observatia ca ai nevoie de root ca sa pui ora automat, altfel probabil trebuie sa o pui manual. Eu am instalat-o chiar acum, am pus ro.pool.ntp.org la server. N-a mers din prima, i-am dat quit si am deschis-o din mers apoi a pornit. Doar butonul de "correct the system clock" cere root.

Sunt unii care spun ca aplicatia asta ajuta: https://market.android.com/details?id=com.androidlab.gpsfix (eu n-am incercat-o)
george3
@Diesel, multumesc mult pentru raspuns si pentru postul detaliat.
Am instalat GPS TEST din linkul pe care mi l-ai dat. Foarte cool softuletul thumbsup.gif
S-a intamplat ceva SF fara ca eu sa fac nimic. Dupa ce am instalat GPS TEST, l-am pornit si am stat 5 minute sa vad ce se intampla. NU s-a conectat. Deja vroiam sa il dau jos si instalez celalalt programel din linkul al doilea, dar am zis...hai sa mai incerc odata iGO. Ei bine acum a mers. S-a conectat in mai putin de un minut, iar azi cand am postat despre problema mea cred ca am stat 10 minute si nu s-a conectat.
Inchid iGO, pornesc din nou GPS TEST si....s-a conectat instantaneu. Nu mai inteleg nimic dar ma bucur ca merge teehee.gif
Se pare ca unele lucruri ori se rezolva de la sine ori nu mai tin de puterile mele de a le intelege.

Multumesc inca o data.
pista
Intre iPhone 4 si Samsung Galaxy SII voi pe care l-ati alege ?
DRAGOS
nu prea se compara, galaxy S II all the way. singurul avataj al iphone in comparatia asta este calitatea fabricatiei, in rest e sub samsung la orice capitol.
HalbaSus
Din punctul de vedere al hardware-ului Galaxy e net superior (dual core de 1.2 ghz vs single core de 1 ghz & so on).
Acum intrebarea e cu software-ul:
- Din punctul meu de vedere android e darul lui D-zeu pentru telefoane iar iOS-ul (sistemul de iphone) este o gluma proasta, restrictiva si stupida, dar eu sunt subiectiv. Totusi pe scurt avantajele celor doua sisteme ar fi:

Iphone (incep cu asta ca are avantaje mai putine)
- e destul de idiot proof, din cauza asta de foarte multi e folosit pe post de... "dumb phone"... a reusit treaba asta prin lipsa multitaskingului (care in principiu e un defect, dar pt oameni care nu stiu sa foloseasca multi-tasking e o binecuvantare). Practic orice ai face, si oriunde esti daca apesi butonul ala mare de jos omoara orice faceai si revine la homescreen.
- tot din ciclul "it's not a bug, it's a feature" nu poti modifica drastic meniul, nu poti remodela homescreen-ul, nu poti strica mare lucru (astea sunt tot din ciclul "idiot proof" si pt mine e o deficienta.), desi mai nou am observat ca maica-mea a gasit ceva metoda obscura cu care sterge numerele de telefon asociate contactelor fara sa vrea, o sa investighez exact cum.

Android:
- muuult mai configurabil, nu iti place cum arata homescreenul ? nicio problema, il schimbi. Nu iti place dialerul, il schimbi, nu iti place tastatura, o schimbi.
- multi-tasking super inteligent. Daca multi-taskingul "de windows" inseamna "mai multe aplicatii pornite = merge mai incet" in android treaba asta e (aproape) fix invers. Poti sa pornesti cate programe vrei nu va merge mai incet... insa programele pe care le-ai pornit si revii la ele merg mult mai repede (fiind deja incarcate in RAM).
- aplicatii - ok, si iOS-ul are aplicatii, majoritatea sunt pe bani, in android inca nu am avut nevoie de vreo aplicatie platita (desi sunt ieftine, si le poti cumpara mult mai simplu decat pe cele de iOS). Pe de alta parte exista jailbreak si aplicatii crackuite, dar hai sa zicem ca asta e partea mai ne-etica a lucrurilor.

pista
Va multumesc pentru explicatii.
In curand trebuie sa schimb telefonul si aceste doua modele au intrat in vizor. Sper sa apara in curand Galaxy SII la Orange(nu au pe stoc).
Pe iPhone 5 nu am timp sa astept.
Diesel
Nu te obosi sa astepti iPhone 5 pentru ca exista voci care spun ca nu va veni anul asta. E posibil sa apara un 4S sau ceva cu ecran curbat pana la sfarsitul anului.

Eu prefer Android. Cam din aceleasi motive ca Halba.
James Kilowatt
Tastatura reala rabatabila sau tastatura virtuala?

Samsung Galaxy 551 sau LG Optimus One?

In cazul meu, ceva cu pretentii mai multe e un overkill. Si astea sunt overkill, insa vechitura pe care o am a inceput sa faca figuri, asa ca trebuie altul. Ma intereseaza mai mult sa fie decent ca telefon decat ca supercomputer in care sa misune iepurasii.
Diesel
551 a.k.a. i5510 are display de 240 x 400. Dupa cum ti-am zis pe privat, minimul e 320 x 480. Poti supravietui si cu 240 x 400, dar sa nu te plangi daca vezi o parte din butoane in iGo sau vreo aplicatie arata prost.

In plus, 551 vine cu baterie de 1200mAh iar Optimus One vine cu baterie de 1500mAh. Cu 1200mAh ajungi la 48 de ore de autonomie doar daca vorbesti la el si il tii in buzunar.

Halba acum are un Optimus One editia Frankenstein si un 2X pe care nu ii merge YM biggrin.gif trebuie sa ne impartaseasca opiniile.
DRAGOS
samsung galaxy S II?

la noi a aparut la orange cu vreo 200e. pe mine ma enerveaza crunt HTC-ul meu, care de cand a primit update la gingerbread e plin de bug-uri, asa ca o sa fac miscarea curand.
James Kilowatt
Comandat LG-ul.

@Dragos
La voi e cool, la noi pretul e cel intreg, nu ai nici o reducere cu abonament, plus un adaos de neam prost plus un tva tot de neam prost. Si pe deasupra, abonamentele sunt de kkt. Samsung Galaxy SII e 600€...
DRAGOS
hmm, da, nasol atunci smile.gif

Optimus One totusi e un telefon foarte ok, si din ce am vazut la un prieten e muuuult mai stabil decat HTC'u meu care e de vreo 2 ori mai scump.

Buna alegerea thumbsup.gif

James Kilowatt
Daa, e naspa. Ii astept cu interes pe chinezi sa intre si sa faca o retea unica de telefonie europeana, unde sa sun local de la Londra la Faurei si sa-i sparga pe hotii astia actuali cu preturile lor (la roaming) si cu taxele lor de interconectare ( de la ei la ei) cu tot. Ca altii probabil nu sunt in stare, desi exista operatori care sunt prezenti cam in toate tarile.
HalbaSus
Optimus one e mai stabil decat orice htc cu htc sense... nu neaparat mai stabil decat un htc rootat si cu rom modificat.
Apropo, J. Kw. primele lucruri pe care trebuie sa le faci dupa ce iti vine telefonul este sa scapi de tot ce are LG in numele softului: LG launcher (sau cum naiba se numeste) e o mizerie crunta, instalezi launcher pro (gratuit, din market) si totul devine roz (ma rog, ce culoare vrei tu, era o figura de stil), tastatura LG este pentru retardati... nu te sfatuiesc sa folosesti neaparat swype sau alte tastaturi alternative, dar poti folosi tastatura android clasica (nici macar nu trebuie sa o instalezi, e deja acolo), in general tot ce are LG in numele softului este un crapware, care te poate face sa urasti un telefon care in fapt e adorabil.

Defapt singurele reprosuri pe care pot sa i le aduc este incapacitatea de a rula anumite jocuri (care cereau performante 3d) si lipsa flash-ului (dar pe principiul asta ar trebui sa ardem pe rug iphone-ul), in rest este un smartphone excelent.

P.S: LG optimus 2x are probleme recunoscute cu stabilitatea... o sa dau detalii mai incolo...
Diesel
QUOTE (HalbaSus @ Jun 5 2011, 08:47 PM) *
Optimus one e mai stabil decat orice htc cu htc sense... nu neaparat mai stabil decat un htc rootat si cu rom modificat.


Chiar vroiam sa spun... Dragos, telefonul tau cere un rom customizat smile.gif vezi sa faci asta cand stii sigur ca 2-3 zile nu pleci de acasa. Tudor are tot Dorintza HD? el de ce nu se plange?

James, culmea RDS incearca sa faca o chestie d-asta, dar strategia lor de dezvoltare e foarte... romaneasca. Operatorii sunt la fei de rai ca producatorii de petrol si n-au nici un interes sa introduca asemenea schimbari.
DRAGOS
Tudor are o Dorinta normala, fara HD smile.gif

pana mea, 3 zile fara sa plec de acasa n-am mai avut de ani de zile...plus ca asta e marea problema, vorbesc zi de zi la telefon cate 2-3 ore, am nevoie de ceva stabil smile.gif

am o groaza de prieteni cu galaxy S care nu se plang. se pare ca samsung a inteles sa foloseasca mai bine android-ul.
22nst
Eu am Galaxy S din februarie.
Nu stiu ce sa va spun, nu il prea folosesc la capacitatea maxima, dar e foarte tare smile.gif
Viitorul tel mai mult ca sigur va fi Galayx S2
T u d o r
Tudor tocmai incepe si el sa se planga de dorinta lui ne-HD. De ceva vreme mi se blocheaza sim-ul, initial imi da no connection la retea apoi imi spune la restartare ca n-am sim. E aiurea. Ceva sugestii (in afara de a-l pune in brate la astia de la vodafone pentru service)?
Diesel
Schimba sim-ul, ar trebui sa fie gratis sau aproape gratis. N-ai contacte pe sim, nu? biggrin.gif
AlexTM
Io stau si ma minunez ce faceti voi cu telefoanele astea. Root-are (wtf o mai fi si asta), ROM-are, upgradare, downgradare, ca nu mere cu aia, trebuie musai sa-ti pui aialalta ...
Oameni cu timp liber, ce mai smile.gif n-o luati in nume de rau, foarte bine, dati inainte

Eu unul i-am pus Google maps ... si-atata, deocamdata. Traiesc in intunericul necunoasterii.
Diesel
Tu ai BlackBerry? ce model?
AlexTM
Bold 9700.
E de bine, doctore? smile.gif
mike.omega
QUOTE (AlexTM @ Jun 6 2011, 11:27 PM) *
Io stau si ma minunez ce faceti voi cu telefoanele astea. Root-are (wtf o mai fi si asta), ROM-are, upgradare, downgradare, ca nu mere cu aia, trebuie musai sa-ti pui aialalta ...
Oameni cu timp liber, ce mai smile.gif n-o luati in nume de rau, foarte bine, dati inainte

Eu unul i-am pus Google maps ... si-atata, deocamdata. Traiesc in intunericul necunoasterii.


Sa vezi ce ma sicanez cu Diesel cand nu-i merge telefonu. Cel mai mult imi place ca poate sa faca orice cu telefonul, numai sa vorbeasca nu tongue.gif Cand il sun ba nu suna, ba suna ocupat, ba nu are semnal ba aia ba ailalta banned.gif
Diesel
9700 e foarte dragut, depinde un pic de ce versiune de OS ai. Mi se pare ca astea cu BlackberryOS 6 sunt chiar destepte.

Eu nu am telefon. Eu am "Mobile Internet Device" cu functie de apeluri telefonice. L-am folosit pe drum ca router sa aiba internet pasagerii din masina, gps si mai nou il folosesc si pentru muzica. Toate astea intr-un dispozitiv low-end... de fapt mid-end uitandu-ma la ofertele aruncate de James p-aici.
DRAGOS
Bine zis. Azi mi-am batut un record personal, am terminat bateria HTC-ului in fix 6 ore, dintre care cam jumatate am vorbit, iar in rest trafic de date.
HalbaSus
Am promis ca fac review la LG Optimus 2X... ma rog, semi-review ca e android si stiti deja ca android e darul lui D-zeu pentru pamanteni si nu o sa mai insist pe aspectul asta (sau macar o sa incerc sa ma abtin).

1. Aspectul telefonului e oarecum banal, in afara de marime nu impresioneaza cu nimic, nu are muchii ascutite ca gayphone-ul 4, are o carcasa de plastic negru, o sticla neagra cu butoane capacitive (htc style) si gata. Singura chestie care poate sari in ochi este portul hdmi (in caz ca vrei sa joci Angry Birds sau Gun Bros pe plasma)

2. Performantele hardware-ului sunt semi-stelare si la ora actuala mie mi se par a fi un overkill... la ce e bun dual-core-ul cat timp nu exista aplicatii care sa necesite asa ceva ? grafica jocurilor 3d e mai limitata de ecranul (mare pt un telefon, dar mic pt jocuri) decat de capacitatile tegra-ului. Redare HD 1080 ? Desigur ca telefonul poate dar ce rost are sa te uiti in 1080p pe ecranul telefonului... iar ca sa legi telefonul la un ecran mai mare prin hdmi si sa folosesti telefonul pe post de media player mi se pare ca e un pic ciudat... Desigur e posibil sa nu fie overkill ci "future proofing"... Oricum telefonul se misca bine, dar nu de 2 ori mai bine decat un single core de 1 Ghz, defapt momentan cam toate aplicatiile merg fix la fel ca pe un single core de 1 ghz biggrin.gif

3. Integrarea hardware-software... aham... asteptam update... asteptam update pt ca momentan LG-ul inca o arde pe Froyo 2.2.2 (rusinos, mai ales ca e dual core) in plus tot din cauze software mai baga resetari aleatorii (pana acum mie mi-a facut treaba asta la vederea yahoo messengerului si cam atat (care oricum e o aplicatie de rahat, si am inlocuit-o cu imo) insa sunt care au problema asta destul de frecvent... LG a anuntat deja ca problema va fi remediata printr-un update la mijlocul lunii iunie (desigur ei au anuntat ca vor face upgrade la 2.3 la sfarsitul lunii mai, deci nu trebuie sa ne bazam chiar asa tare pe treaba asta). Sper ca update-ul anuntat (si mai ales trecerea la 2.3) sa rezolve problemele de stabilitate (pe mine nu ma deranjeaza extrem de mult dar pot accepta ca sunt unii care vor sa vorbeasca la telefon sau ceva de genu' tongue.gif).

4. Bateria tine surprinzator de mult, te-ai astepta ca un dual core cu ecran de 4.3 sa termine bateria cam in acelasi ritm in care golesc eu o halba de bere.... Dar nu... desi il butonez frecvent si in momentele de plictiseala mai bag cate un gun bros sau alte jocuri mai solicitante pe el rezista eroic mai mult de o zi (rezista si 2 zile daca nu ma dau la el prea tare).

5. Filmarea HD e surprinzator de buna... pe timp de zi cel putin, indoor nu am incercat (banuiesc ca nu mai e asa de genial)... aparatul foto e decent... in rand cu sapunierele entry-level (sau poate chiar putin mai bun).

Concluzii:
- Un telefon bun (doh' e android smile.gif ) care momentan e un usor "overkill" si tot momentan are mici probleme de stabilitate. E posibil ca odata cu update-ul la 2.3 si dezvoltarea de aplicatii care sa poata folosi performantele dual-core-ului sa devina un telefon si mai bun smile.gif.
AlexTM
O sa aiba si asta muchii ascutite in curand, ca vad ca Apple dicteaza pe piata.
pista
CITAT(James Kilowatt @ Jun 5 2011, 04:27 PM) *
La voi e cool, la noi pretul e cel intreg, nu ai nici o reducere cu abonament, plus un adaos de neam prost plus un tva tot de neam prost. Si pe deasupra, abonamentele sunt de kkt. Samsung Galaxy SII e 600€...


Cu abonamentul existent a costat 211Euro + optiunea My Smartphone de 9,37 euro/luna pe 24 luni. In final costa 436 Euro cu optiune cu tot.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.