Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mobil / PDA / GPS -- Pareri
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
HalbaSus
Azi... test foto... de data asta stiam inca din datele de pe hartie ca nexusul sta mai prost (camera de 5 Mpx si review-uri slabe fata de camera de 8 Mpx cu reviewuri bunicele). Si pentru ca stiu ca in lumina buna se comporta bine pana si camerele vga de pe telefoanele de 1 euro am facut poze in cele mai nasoale conditii... am facut pozele intr-o camera destul de intunecata, avand ca principala sursa de lumina un candelabru. Toate telefoanele au fost setate identic: fara blitz si WB=incandescent. Am inclus in comparatie si LG Optimus 2X (camera foto de 8 Mpx).

Samsung Galaxy S2


Galaxy Nexus


LG Optimus 2X


Dupa cum se vede cu ochiul liber Galaxy Nexus face de departe cele mai proaste poze, Galaxy S2 face cele mai bune poze dar WB e aiurea (chiar daca l-am setat pe incandescent) iar LG-ul e undeva intre cele doua (culori corecte, poza mai buna cea a nexusului).

Pe de alta parte shutterul Nexusului e ceva de speriat, e primul aparat unde point & shoot chiar inseamna point & shoot... adica fie nu face focus (e posibil, chiar foarte posibil) fie are un algoritm ultrasecret de calculare a focusului insa cum ai apasat pe shutter cum a facut poza... poate face chiar si burst-uri (nu am masurat cate pe secunda)... e realmente incredibil... mai ales ca la celelalte doua telefoane facutul unei poze era orice doar instantaneu nu... chiar daca faceam pre-focus tot dura mai mult decat cu nexus...

Pe scurt: Nexus face poze extrem de repede dar de o calitate indoielnica... celelalte fac poze mai bune, dar dureaza cam mult.

P.S.: de dragul comparatiei am facut o poza si cu DSLR-ul (ce-i drept un antic Canon 400D) cu ISO-ul setat la maxim (conditiile o cereau)... iata rezultatul:



Latter edit: Asa cum am banuit Nexusul nu face focus daca apesi scurt pe buton, ci face poza instant (ca si nokia-urile cu camera VGA), insa daca vrei poti sa faci focus (are si tap to focus) insa atunci (evident) nu mai poti face poze instant. Cu toate astea calitatea foto e chiar submediocra, clar sub LG Optimus 2X si sub S2.
James Kilowatt
Mesajul trecut l-am scris de pe un LG Optimus One si mi-am blestemat zilele.... 3,2" e ok pentru citit insa pentru mine ca sa si scriu e cam naspa.

@diesel
Eu n-am avut inca probleme de soft cu chinezaria dual sim, insa e drept ca nici n-am instalat cine stie ce. Insa nici pe urmatorul n-am de gand sa instalez mare lucru. Igo din cand in cand, torque din cand in cand.... un player MP3... si cam atat. Nu-s mare consumator de smartphone, e doar o solutie de rezerva atunci cand n-am laptop la indemana, sau n-am chef sa-l car dupa mine insa astept un email sau ceva de genul asta. De exemplu acum e o situatie din asta, in care am laptop da' n-am avut incarcator, ca mi-au pierdut niste genii dotate cu computere si cititoare de coduri de bare bagajele, probabil definitiv. Au gasit unul care ar fi putut fi al meu insa pe care l-au distrus, continea 16 kile de cafea blink.gif Si li s-a parut suspect.
James Kilowatt
Oare merita?
http://cgi.befr.ebay.be/ws/eBayISAPI.dll?V...B:WNARL:BE:1123

Are Android 4.0, si 512 RAM (multi chineji cu dual simuri inca mai vand 256). Si are baterie de capacitate mare (2500mah nu-i rau).
Insa are doar 4" (cred ca ar fi OK, la limita) si doar 512 ROM.

Repet, grafica si procesorul ma intereseaza putin, nici macar Agry Birds nu joc.
HalbaSus
Bre... nepatriotule care esti tu nepatriot... adica iei de la chineji cand noi facem niste minunatii de smartphoneuri dual-sim aici in romanica ?

http://www.allview.ro/produse/telefoane/li...ldro/descriere/

Astia macar spun ce fel de GPU pun in telefoane (destul de bun de altfel).

P.S: In locul tau as folosi un adaptor din asta cu orice smartphone care iti place:
http://www.magic-sim.com/product-details.php?Product=9


James Kilowatt
Nu pare rau smartphoneul ala romanesc... android 2.3, insa se poate trai si cu asta smile.gif Insa nu am gasit niste specificatii complete nicaieri.

E de luat in calcul si chestia aia cu adaptatorul, trebuie sa ma lamuresc mai exact cum merge. In cazul asta o sa iau un smartphone clasic eventual mai potent si folosesc dracia aia doar in deplasari. E si asta o optiune.

Sa zicem, in 200€ ce recomandati ca smartphone clasic?

LE
Dracia aia de adaptator nu pare sa stie de fapt dual stand-by... nu e activ decat un card, nu stie sa fie active ambele simultan.
HalbaSus
In 200 euro si cu ecran de 4" sau mai mare... cred ca doar smartphone-ul ala romanesc sau chinezarii (dar astea sunt oricum dual sim)... urmatoarele candidate (ca si pret) ar fi LG Optimus 2X (ecran de 4") si HTC Evo 3D (ecran de 4.3") ambele sunt pe la 300 de euroi (probabil mai sunt si altele in gama asta de pret, dar pe astea le stiu).

Din cate stiu smartphone-ul ala romanesc trebuie rootat ca sa pui pe el market-ul google, dar gasesti tutoriale si in romana cred smile.gif (asta ar fi un mare avantaj fata de alea chinezesti, unde poate exista o comunitate mare si productiva, dar mai greu accesibila celor care nu vorbesc chineza smile.gif ).

In privinta softului nu e grav 2.3.5-ul (LG Optimus 2X si vasta majoritate a smartphone-urilor de pe piata sunt inca la 2.3.4), in plus e foarte posibil sa faca update la 4.0 (m-am jucat deja cu ceva tableta de-a lor care avea 4.0).
James Kilowatt
Chinezariile vin cu market din start, cel putin al meu are.

Bun, am zis si eu 200, insa e cu +-100 acolo biggrin.gif Ma gandeam ca poate a mai ramas vreun stoc ceva de telefoane cu un singur procesor...
Am bagat un ochi, LG Optimus 2X incepe pe la 250€. Ar merge...
HalbaSus
Deja au aparut pe piata primele telefoane quad-core si tu vrei celular cu un singur procesor ? pffff... la ce vrei sa il folosesti ? sa suni oameni dry.gif

LG Optimus 2X e un telefon foarte bun, tegra2-ul e un procesor foarte capabil (la naiba, scoate scor mai bun decat Galaxy Nexus care costa aproape dublu), are camera foto buna, ecran de 4" bunicel... (eu il schimb pe al meu pentru ca la reinnoirea abonamentului puteam lua gratuit un smartphone nou, dar altfel nu as avea nici un motiv de schimbare). Desigur fiind LG, update-urile la android le vei primi dupa toata lumea (in prezent merg cu android 2.3.4, update primit candva in toamna anului trecut (cam pe cand s-a lansat ICS-ul)) si desi s-au jurat pe rosu ca va primi update la 4.0 eu nu cred ca asta sa se intample inainte de lansarea jelly bean-ului (urmatoarea versiune android).
Diesel
James, probabil pe chinezaria ta de telefon nu se vede bine site-ul, uite aici specificatiile aluia romanesc: http://www.allview.ro/produse/telefoane/li...o/specificatii/

Sigur nu poti sa iti iei un smartphone de om normal, cu dual-core si usor de hackuit, alaturi de un Nokia 3310 sau alt telefon cu autonomie de 2 saptamani, indestructibil si eventual bluetooth (ca sa fie usoara mutarea agendei intre telefoane)?

James Kilowatt
Pe chinezarie nu mai browseresc ca n-am wifi. Am resuscitat laptopul, am cumparat incarcator si o sa incerc sa-l scot pe nas companiei aeriene.

Din ala din poza primesc de la job... il folosesc ca sa-i scot simul. Nu e chiar indestructibil, unul din trei are cel putin un defect, probabil datorita varstei.
Chinezaria romaneasca pare ok, insa aia de pe ebay pare si mai ok ca are baterie mai mare. Desi nu scrie ce GPU are.

Nu fiti rai, folosesc si eu smartphoanele ca orice om normal... posibilitatile sunt infinite.... freecell.... browsing... email... chiar si telefonat! Insa nu incerc sa sparg serverele fbi-ului cu el.
Si chinezaria am rootat-o, desi la nivelul meu in afara de scapat de bloatware si tastaturi chinezesti nu am avut nevoie de altceva.
James Kilowatt
Am incercat si o reparatie .... energetica, alternativa....

Am gasit un power balance pierdut, l-am desfacut si am transplantat hologramele orgonice pe chinezarie.... insa degeaba, tot damblagit e... sau poate o avea nevoie de timp de adaptare? whistling.gif
former_ozz
Da-le dracu de telefoane, intra in piscina si cere un coktail. Sau ala e un poster?
AlexTM
Wow, am vazut ceva LG care avea 2 camere, ca sa filmeze 3D.
Asta are 2 led-uri. Lumineaza 3D?

In alta ordine de idei: chestia aia rosie de pe mana e curea de ceas? Ca daca e vreo maneca lunga atunci nu cadreaza cu peisajul, deci e poster.
James Kilowatt
Nu e bre poster. Io-te varianta necropuita. Si cureaua de ceas are zilele numarate...
Telefonul are are doi leji, care inca mai functioneaza. Deci il pot folosi ca telefon si ca lanterna. Si ca freecell mobil. Camera e kaput, vede doar stele verzi, la propriu.

Din pacate nu mai e posibila varianta cu coktailul, ca sunt inapoi acasa, la cratita si drash belgian.
klm
Nu stiu cum de o fi reusit Google sa ia un sistem de operare excelent - Linux - sa il strice si sa il faca atat de popular insa i-a iesit de minune...
Mie nu-mi place directia pe care merge robotelul verde - dimensiuni exagerat de mari ale terminalelor high end, accent pe cloud, procesoare cu exagerat de multe nuclee pentru nevoi banale, actualizari tot mai indepartate (o fi si vina operatorilor insa Apple poate, Windows poate, de ce nu si Google?) impreuna cu cel mai dezagreabil aspect: reclamele - si astept sa vad ce ofera anul acesta Apple sau Nokia (care, incet-incet, se va confunda cu Windows).
Android e destul de ok, are multe aspecte pozitive (libertatea de alegere - multi producatori; dimensiuni, culori diferite; multe aplicatii gratuite - desi eu nu le folosesc pe cele care imi baga in fata reclame; personalizare - desi nu atinge puterea Symbianului; rom-uri) insa ii lipseste simplitatea si prospetimea unui sistem de operare mobil.
Eu, de regula, tin macar 2-3 ani un telefon insa in momentul de fata dintre cele trei sisteme, Android mi se pare, pe termen lung, cel mai putin viabil (aceasta concluzie nu este bazata strict de experienta cu HTC-ul meu - care e un telefon excelent) si, daca nu schimba ceva (inca astept ICS oficial), cu siguranta voi alege altceva pe viitor. As vrea ca altceva-ul respectiv sa fie un Nokia pentru ca W7, cu cateva mici exceptii (intre care cea mai importanta e data de aplicatii), este cu cateva clase atat peste Androizi cat si peste iOS iar daca W8 vine cu compatibilitatea aplicatiilor intre PC-tablete-telefoane (adica se deschide si mai mult drumul milioanelor de dezvoltatori de aplicatii pe PC), urmatorii ani vor fi foarte interesanti smile.gif.
Daca as avea actiuni Google, le-as vinde (pe cele Apple le-as tine pana lanseaza urmatorul telefon) si as cumpara Nokia care se afla la un minim istoric si, probabil, va mai scadea putin in urmatoarele luni.
drabisan
Din pacate sau din fericire tu esti altfel decit piata.
2-3 ani un telefon...(eu te inteleg ca nici eu nu le schimb decit in momentul in care se defecteaza)
Majoritatea, covirsitoarea majoritate, le schimba doar ca sa aiba ultimul model.
Iar producatorii de hard si de soft s-au adaptat la piata. Punct!

Piata este cea care impune adaugarea de feature-uri. Iar asta se vinde.
Si una e sa adaugi noutati pe banda rulanta si alta este sa optimizezi software-ul astfel incit sa fie perfect stabil si sa ceara cit mai putine resurse.

Android este in pozitia in care este si Windows. Trebuie sa mearga pe cit mai multe terminale, iar asta presupune compromisuri multe.
Lucrul asta e mai putin vizibil in cazul Apple. Telefoanele lor nu sint fundamental diferite unul de celalalt. Dar daca te uiti la piata lor de laptopuri e fix acelasi lucru. Pune una din ultimile doua versiuni de MacOS pe un Air de acum 18 luni. Sa vezi de ce jeg ai parte.

Si nu e de valoare replica "toti prietenii mei si-ar lua un telefon pentru 2-3 ani daca ar fi rezistent la soc etc" ca nu e deloc valabila! Majoritatea isi vor schimba telefonul doar ca sa aiba nu stiu cite zecimi de inch in plus la ecran sau mii si miliarde de pixeli in cazul camerei foto. Sau ia-o altfel: citi stii ca dau 3-500E pe un telefon, dar se zgircesc sa dea 25E pentru un soft de navigatie si se chinuie sa actualizeze hartile care cum poate...

E piata cea care cere...iar cauza este una traditionala...chiar daca faci ceva aproape perfect, utilizatorii iti vor cere in citeva luni sa adaugi si aia si ailalta si asa mai departe...s-a creat dementa ca "m-am plictisit si vreau ceva nou"...
HalbaSus
Off-topic:
Linux e departe de a fi un sistem de operare excelent... si spun asta tastand de pe un Linux Mint, asta dupa ce am dat jos alte 2 distributii de linux... in ciuda eforturilor ubuntu de a face linuxul "popular", inca e un sistem cu handicapuri majore comparativ cu Windows/Mac la capitolul desktop. Ahhh... ca poti face fara eforturi prea mari un file server, un server web, mail, etc... da, sigur ca da... doar ca daca vreau sa fac asta atunci mai bine bag un FreeBSD.

On-topic:

Producatorii de androizi nu fac ecrane din ce in ce mai mari pentru ca au un fetish cu ecrane mari... La fel cum producatorii de televiziune nu fac emisiuni cu simona sensual si pepe pentru ca vor neaparat sa promoveze prostul gust... Nu, ei fac ce cere piata. Cand a aparut Note am zis ca e o enormitate pe care nu o vor cumpara decat jucatorii de ping-pong (pe post de paleta de rezerva) dar s-au vandut peste 5 milioane de unitati, inclusiv un prieten de-al meu are Note si ii place mult (inainte avea Galaxy S2).

Si ecranele mari nu sunt neaparat munca satanei... desigur daca vrei un telefon pe care sa il folosesti... ca un telefon, atunci un ecran mare e inutil ba chiar incomod (nu exista pozitie comfortabila pentru a vorbi la Note, si eu am maini destul de mari (if you know what I mean whistling.gif )... Dar deja "ăștia tineri" folosesc telefonul pentru a vorbi la el într-o proporție foarte mică (chiar comparativ cu "ăștia bătrâni de vreo 30 de ani"). Ori pentru orice altceva (browsing, facebucing, texting, tweeting și ce Dzeu mai face lumea la smartphone-uri în ziua de azi, un ecran mai mare e mai bun). Acum am ecran de 4.65" (sort'of, defapt ceva mai mic pt că butoanele fac parte din ecran) și nu m-aș mai întoarce nici bătut la un ecran de 3.2" cât avea primul meu smartphone. În plus cel puțin Nexusul (nu am văzut încă S3 sau HTC One X) nu e mai lat decât un telefon de 4", e doar ceva mai lung, deci încă e ergonomic și ca telefon (deși în mod evident nu telefonatul e scopul principal al acestor smartphone-uri).

Cât privește Android vs iOS vs WM... pfff... e o chestiune de gusturi. Apple are deja o bază serioasă de utilizatori care știu să aprecieze iOS-ul... mie mi se pare aberant faptul că nu poți încărca o poză în dropbox direct din galerie (cum ar fi să trebuiască să deschideți un fișier word pornind prima dată word-ul și apoi dând click pe Open ?), sau că nu poți face automatizări decât după jailbreak, iar ecranul acela de 3.5" oricâtă rezoluție ar avea... e mult prea mic ! Cu toate astea dacă reușești să treci peste astea ai parte de hardware bun, optimizare software excelentă (că doar nu trebuie să fie dezvoltat sistemul pentru 5000 de device-uri diferite cu ecrane diferite, rezoluții diferite, hardware diferit, etc) și puzderie de aplicații (în general cu plată, și mai scumpe decât pe android, dar asta e altă discuție)... Însă WM ? Să fim serioși... mi se pare un sistem de operare pentru cei care nu își doresc cu adevărat un smartphone, ci vor un telefon normal (și din punctul ăsta de vedere alianța cu nokia mi se pare inspirată) și nu vor decât să sune, să facă poze și eventual un minim de e-mail/browsing (cam cât făcea lumea pe E52 și N95).

klm
CITAT(drabisan @ May 14 2012, 12:45 PM) *
Majoritatea, covirsitoarea majoritate, le schimba doar ca sa aiba ultimul model.

Te contrazic: majoritatea schimba telefonul la sfarsitul a 2 ani de contract. Si asta nu in Romania ci mai ales in pietele mari de telefonie.
CITAT(HalbaSus @ May 14 2012, 12:48 PM) *
Off-topic:
Linux e departe de a fi un sistem de operare excelent... si spun asta tastand de pe un Linux Mint, asta dupa ce am dat jos alte 2 distributii de linux... in ciuda eforturilor ubuntu de a face linuxul "popular", inca e un sistem cu handicapuri majore comparativ cu Windows/Mac la capitolul desktop.

Ca functionalitate nu te poti plange de Linux: merge pe sisteme vechi, are toate instrumentele pentru lucrul cu aplicatii office, internet, mult mai configurabil decat Windows (poate fi facut sa arate la fel sau mai bine), cel mai ridicat nivel de securitate etc. Ah, MS Office e rege, CAD nu prea poti decat pe Win si altele, insa nu ai a-i reprosa aproape nimic Linuxului (ceea ce nu se poate spune despre Android).
CITAT(HalbaSus @ May 14 2012, 12:48 PM) *
Producatorii de androizi nu fac ecrane din ce in ce mai mari pentru ca au un fetish cu ecrane mari... La fel cum producatorii de televiziune nu fac emisiuni cu simona sensual si pepe pentru ca vor neaparat sa promoveze prostul gust... Nu, ei fac ce cere piata. Cand a aparut Note am zis ca e o enormitate pe care nu o vor cumpara decat jucatorii de ping-pong (pe post de paleta de rezerva) dar s-au vandut peste 5 milioane de unitati, inclusiv un prieten de-al meu are Note si ii place mult (inainte avea Galaxy S2).
[...]
ecranul acela de 3.5" oricâtă rezoluție ar avea... e mult prea mic !
[...]
Însă WM ? Să fim serioși... mi se pare un sistem de operare pentru cei care nu își doresc cu adevărat un smartphone, ci vor un telefon normal

Te contrazic cu vorbele tale: iPhone (ecran de 3,5") a vandut 4 mil de bucati in primele 3 zile (nu mai caut cifra totala care e de ordinul zecilor de milioane); toti producatorii spun ca pe piata americaneasca prind modelele cu ecrane mai mari insa pe aceeasi piata, ecranul ala mic acopera jumatate din cerere... cum vine asta?
Nu ma mai leg asa tare de dimensiuni pentru ca, desi nu as fi vrut sa recunosc, parca merge si la mine un telefon cu dimensiuni mai mari insa (si aici poate ma contrazici) sa dai cu degetul pe diagonala Nexusului e cam incomod (mie mi s-a parut incomod si pe SGS2, uneori e incomod si pe Desire); daca Androidul ar functiona pe baza de gesturi, am discuta altfel insa bara de notificari este cocotata fix de-a-n ulea - hăt - sus, bara de adrese in browser tot acolo, optiunile din ics tot sus etc. Mie mi se pare nasol.
Note a fost facut special pentru lucrul cu doua maini si pix (de altfel lumea lauda mai mult pixul si optimizarile facute pentru el), este pentru cei care nu vad rostul unei tablete de 7" (care nu exista) si nici nu vor sa care doua dispozitive.
[...]
A dracu' ecranul de iP, ce i-or fi facut ca pare mai mare decat cei 3,7" ai HTC-ului...
[...]
Nici mie nu mi-a suras ideea acelui sistem de operare... pana cand nu m-am jucat cu un L800.
Ai trei nivele: placutele, aplicatiile si huburile.
Placutele alea mi se par geniale (inlocuiesc cu succes widgeturile) iar aplicatiile si huburile sunt facute pe mai multe layere (as zice nivele insa cuvantul englezesc incorporeaza mai multe intelesuri) care creaza un tot unitar.
Vrei comunicatii - pac la hub-ul respectiv si ai tot ce vrei: persoanele (din agenda pls retelele de comunicare), feed-uri, mailuri; ca sa trimiti un mesaj intri in hub, scrii mesajul apoi decizi cui/unde/cum vrei sa-l trimiti - pe mail, sms (HTC are Friend Stream dar e doar pt retele de socializare); nu mi-a placut faptul ca, desi ascunzi prietenii din fbk (eu unul n-am chef sa apara tot timpul) ti-i arata la cautare; hubul de poze se actualizeaza automat cu imaginile urcate de oricine pe fbk; muzica - pac la hub: ai acces la colectia de pe telefon precum si la cea online; Office e cel oficial MS; hartile sunt cele Nokia.
As spune mai multe insa nu m-am jucat prea mult cu el.
M-a enervat: ca trebuie sa apesi pe status bar ca sa apara iconitele; multitasking destul de ciudat, nu stiu cum sa inchid de tot aplicatiile; functionarea butoanelor back si home e la fel de ciudata, de ex scrii un mesaj, daca apesi pe home si intri in aplicatia de sms, nu mai ai ce ai scris deja insa daca apesi iar home si back revii la sms pe care il scriai... e diferit de logica intalnita pana acum; momentan nu poti seta in mod direct tonurile tale de apel (o poti face cu alte aplicatii); se sincronizeaza automat doar dupa cateva minute dupa ce-l bagi la incarcat. edit: browserul merge brici.
Mi-a placut telefonul atat de mult incat am instalat Lancher 7.
Imi place atat de mult sistemul incat, daca W8 vine cu ceva special, s-ar putea sa incalc traditia celor 2-3 ani smile.gif!
HalbaSus
QUOTE
Ca functionalitate nu te poti plange de Linux: merge pe sisteme vechi, are toate instrumentele pentru lucrul cu aplicatii office, internet, mult mai configurabil decat Windows (poate fi facut sa arate la fel sau mai bine), cel mai ridicat nivel de securitate etc. Ah, MS Office e rege, CAD nu prea poti decat pe Win si altele, insa nu ai a-i reprosa aproape nimic Linuxului (ceea ce nu se poate spune despre Android).


Ba ma pot plange de Linux la greu, don't get me started. Si nu spun ca toate problemele sunt vina linuxului, multe (poate majoritatea) sunt din cauza ca linux nu e suficient de popular, insa totusi e revoltator ca:
- Suportul hardware e o loterie, daca ai noroc merge daca nu nu... daca ai luat placa video ATI si vrei linux esti un mazochist care isi merita soarta, ai 2 variante: nu merge deloc sau merge dar cu glitchuri grafice la tot pasul... acelasi lucru e valabil si pentru anumite placi video integrate in placi de baza (ceva chipset intel, nu retin, oricum mergea doar cu rugaciuni... am avut 2 calculatoare cu problema asta la birou, in cele din urma le-am bagat cate o placa nvidia ca era insuportabil felul in care mergeau), eu am un I3 Sandy Bridge... culmea, pentru asta exista driver dedicat... care face niste glitchuri grafice de zici ca joc Skyrim in timp ce fac browsing. Imprimante ? Scannere ? La fel, daca ai noroc merge daca nu nu...
- merge pe sisteme mai vechi ? nu... nu merge, serios, asta e un mit. Nu am avut rabdare sa recurg la versiuni ultra light, insa am incercat LXDE (care e cat se poate de light daca ma intrebi pe mine) pe niste calculatoare (P3-uri si P4-uri) pe care pana atunci rula Windows XP fara probleme. Rezultat: LXDE mergea muuuuult mai prost. Iar ca sa rulezi Ubuntu eu zic ca trebuie macar 4 GB si un CoreDuo (preferabil I3) cu o placa Nvidia. Cred ca oamenii care au lansat mitul asta sunt cei care au instalat un linux fara GUI pe un P3 si l-au folosit pe post de server... asa merge... si eu am un FreeBSD pus pe un P3 cu vreo 512 rami pe care am apache, MySQL si server samba.... ah si e si router pentru vreo 20 de calculatoare si firewall... si (bat in lemn) merge asa de vreo 3-4 ani fara probleme...
- si ca tot veni vorba de mituri: linuxul nu se blocheaza... yeah, right !
- Imprimantele... le-am urat dintodeauna, nu exista lucru mai urat de mine ca o imprimanta, cred ca si SUVurile imi plac mai mult, si le-as folosi ca sa calc imprimante... cu toate astea nu iti dai seama cat de nasoale sunt pana nu ai linux. Indiferent ca folosesti printare prin samba, IPP, CUPS, uatever... imprimarea pe linux e o loterie... si asta in conditiile in care imprimantele din birou sunt HP iar imprimantele HP au cam cel mai bun suport linux dintre toate imprimantele din lume.
- Suport pentru diacritice... dicționar în limba română pentru spellcheck ? cum sa nu... doar ca exista 2 variante de ă și 2 de ț și 2 de ș... și evident că ș-ul pe care îl tastezi tu nu e identic cu ș-ul știut de dicționar... deci e complet inutil.
- Aplicatiile indiferent in ce domeniu (exista si CAD pentru Linux - LibreCAD, eu l-am folosit o singura data si pentru mine arata foarte similar cu AutoCAD-ul, dar probabil ca e mult mai prost) sunt mai slabe decat cele de pe windows. De partea asta chiar nu ma pot plange pentru ca sunt gratuite. Însă până și OpenOffice-ul de pe windows e mai bun decât LibreOfficeul din Linux.
- E adevarat, poti sa customizezi linuxul foarte mult, insa cu ce pret ? ai incercat vreodata sa faci asta ? widgeturile par optimizate de mine (asta e un lucru rau) iar softurile third party de customizare sunt greu de folosit si consuma resurse in draci. Ahhh... si inca nici n-am vorbit de Unity...

Serios, linux e un sistem de operare excelent daca il vezi din afara, din vitrina, nu si daca lucrezi pe el 8 ore pe zi si chiar trebuie sa faci ceva. Ahhh... e foarte OK daca vrei sa faci light browsing, sa descarci siroaie, sa te uiti la filme (chestiile astea sunt surprinzator de bine puse la punct) sau daca vrei sa faci un server, sau sa testezi un server (sysadmin tools), si are si niste avantaje: e gratuit (doh !), poti sa faci orice vrei (serios, poti, mai greu, cu putin hacking, mult mai greu decat ti-ar fi fost pe windows, insa chiar poti), securitate mult peste ce ofera windows, acces destul de limitat al utilizatorului fara parola de root (sanse minime sa f**a grav ceva), insa pot gasi extrem de multe lucruri de criticat la el... sincer, pornind de la ce ai spus tu mi-e greu sa cred ca google a luat linuxul si a facut un GUI atat de placut ca androidul...

/off-topic
QUOTE
Te contrazic cu vorbele tale: iPhone (ecran de 3,5") a vandut 4 mil de bucati in primele 3 zile (nu mai caut cifra totala care e de ordinul zecilor de milioane); toti producatorii spun ca pe piata americaneasca prind modelele cu ecrane mai mari insa pe aceeasi piata, ecranul ala mic acopera jumatate din cerere... cum vine asta?


De ce ? Are apple un telefon de 3.2, unul de 3.5, unul de 4.0, unul de 4.3, unul de 4.6 si unul de 5.3 si cel mai mult a vandut din varianta cu 3.5 ? In caz contrar e ca si cum ai face un sondaj despre cati oameni consuma produse mcdonalds la un restaurant mcdonalds... Apple are o baza de utilizatori care e deja obisnuita cu ecosistemul, si-a cumparat 10 incarcatoare din alea ciudate, s-a obisnuit cu restrictiile, si-a bagat toata muzica in itunes, si care va cumpara orice va scoate apple... Daca vrei iphone (din diverse motive, pe care nu le inteleg dar nici nu trebuie neaparat sa le inteleg) atunci esti obligat sa ai ecran de 3.5”, poate ti-ai fi dorit mai mare, mai mic, asta primesti. Insa nimeni nu te constrange sa iei un android de 5.3". Poti oricand sa iei un Galaxy S2 care are acelasi hardware si un ecran decent de 4.3", insa cu toate astea sunt unii care isi iau Note, ba chiar unii care dupa ce au avut S2 isi iau Note.
Androizi se gasesc in toate marimile, daca marimea ideala era 3.5 atunci producatorii dadeau mai multe telefoane de 3.5"... faptul ca marimea androizilor e in crestere e o dovada ca lumea le vrea mai mari... cat de mari ? nu se stie... probabil va exista o autoreglare... producatorii le vor creste incremental pana cand vor observa ca modelul mai mic se vinde mai bine, moment in care vor reveni la acea marime...

QUOTE
A dracu' ecranul de iP, ce i-or fi facut ca pare mai mare decat cei 3,7" ai HTC-ului...

Woodoo, magie neagra, flacara violet... ahhh... rezolutie mai mare. pe un ecran cu rezolutie mai mare incap mai multe lucruri... deci vezi mai multe (chiar daca le vezi in dimensiune mai mica) si prin urmare pare mai mare... problema e ca dejetu' (the best stilus cum zicea steve jobs) nu stie ce e aia retina display, si nu isi micsoreaza amprenta odata cu cresterea rezolutiei.

Referitor la WM, nu am incercat inca WM pe Nokia, doar pe un HTC, insa nu mi s-a parut convingator, desi se misca foarte foarte bine imi dadea senzatia ca se vrea a fi mai degraba un dumbphone/featurephone decat un smartphone (ceea ce nu e neaparat un lucru rau, sunt multi oameni care isi doresc ceva simplu de folosit cu butoane mari si pe care sa scrie nokia).
klm
CITAT(HalbaSus @ May 14 2012, 09:30 PM) *
Ba ma pot plange de Linux la greu, don't get me started. Si nu spun ca toate problemele sunt vina linuxului, multe (poate majoritatea) sunt din cauza ca linux nu e suficient de popular, insa totusi e revoltator ca:

Halba, am lucrat peste 1 an de zile exclusiv pe Linux si nu am intalnit problemele de care vorbesti ba chiar si acum am pe sistemul de acasa (dotat cu cea mai ieftina placa video ATI pe PCI) dual-boot iar Kubuntu vede totul fara probleme; am testat acelasi Kubuntu (11.10) pe un Sempron de vreo 2,2 GHz + 500 rami si nu se screme prea tare (e live cd, e KDE, sigur ca nu zboara). In perioada aceea nu tin minte ca sistemul meu sa se blocat macar o data dar au trecut 6 ani de atunci si, poate, memoria imi joaca feste smile.gif!
Cu imprimanta (Canon) m-am chinuit mai mult, diacritice erau, dictionar nu folosesc (desi nu ar strica).
Aplicatiile dezvoltate pe si pentru Linux sunt ok, cele care vor sa copieze omoloage (sau sunt portate) din Windows nu mai sunt ok (cel putin MS Office surclaseaza orice alta suita din orice punct de vedere, nu mai zic de playerele video sau de comunicare - yahoo, skype).
Dar, pentru ca tu ai amintit de tarele Linux-ului, nu crezi ca Androidul le-a cam mostenit?
Revenind la telefoane, am observat ca pe Linux suportul din partea Google este unul cel putin penibil...
Revenind si mai mult la telefoane:
CITAT(HalbaSus @ May 14 2012, 09:30 PM) *
De ce ? Are apple un telefon de 3.2, unul de 3.5, unul de 4.0, unul de 4.3, unul de 4.6 si unul de 5.3 si cel mai mult a vandut din varianta cu 3.5 ? In caz contrar e ca si cum ai face un sondaj despre cati oameni consuma produse mcdonalds la un restaurant mcdonalds... Apple are o baza de utilizatori care e deja obisnuita cu ecosistemul, si-a cumparat 10 incarcatoare din alea ciudate, s-a obisnuit cu restrictiile, si-a bagat toata muzica in itunes, si care va cumpara orice va scoate apple...

Androizi se gasesc in toate marimile
[...]
Woodoo, magie neagra, flacara violet... ahhh... rezolutie mai mare. pe un ecran cu rezolutie mai mare incap mai multe lucruri... deci vezi mai multe (chiar daca le vezi in dimensiune mai mica) si prin urmare pare mai mare...
[...]
Referitor la WM, nu am incercat inca WM pe Nokia, doar pe un HTC, insa nu mi s-a parut convingator, desi se misca foarte foarte bine imi dadea senzatia ca se vrea a fi mai degraba un dumbphone/featurephone decat un smartphone (ceea ce nu e neaparat un lucru rau, sunt multi oameni care isi doresc ceva simplu de folosit cu butoane mari si pe care sa scrie nokia).

Apple se lupta pe o piata; cand piata cere ecrane mari Apple nu vinde insa Apple vinde in draci.
Zici de ecosistem: de acord dar cum se face ca Apple si-a dublat in 2011 numarul de utilizatori care, daca ne luam dupa afirmatia de mai sus, desi voiau ecrane mari si nu erau in niciun fel legati de iTunes, au ales sa cumpere 3,5"?!
Daca o sa zici: "pai au ales SGS2 - 20 mil, Note - 5 mil si Nexus - 2.5 mil", imediat imi va sari in ochi faptul ca 4,3" a fost vandut de vreo 3 ori mai bine decat 4,65"+5,3".
Deci mie mi se pare putin probabil ca piata sa vrea ecrane mari.
Atunci de ce cresc cele ale Androizilor? Habar n-am; cel mai bun raspuns ar fi ca utilizatorii nu ar avea niciun alt motiv sa-si schimbe telefoanele. Ce ar fi One X fara ecranul mare? un simplu One S cu 4 procesoare care face acelasi lucruri dar putin mai bine pentru ca nu ar avea de afisat toti pixelii aia. Ce ar fi SGS3? Un SGS2 cu 4 procesoare (care iti poate urmari ochii printr-o actualizare de soft). Nu vad niciun motiv pertinent pentru care as alege un ecran prea mare atat timp cat telefonul face exact aceleasi lucruri la fel de bine si la fel de repede (tu, de ex, ce faci pe Nexus si nu puteai face pe SGS sau pe LG?)
Sigur ca sunt androizi cu tot felul de ecrane insa zi-mi un high-end sub 4,3" (de fapt, pentru ca nu ecranul e problema ci dimensiunile totale, sub 130 de mm), un telefon mic, ghebos, cu 4 procesoare, peste 300 ppi (ca sa dea bine la specificatii) si acumulator peste 2.000. Nu pierde vremea pentru ca nu vei gasi; si uite ce usor a disparut o parte din "libertatea" oferita de acest sistem.

Probabil tine strict de perceptie insa ecranul ala este momentan de inegalat (nu am vazut One X care, cica, ar fi pe acolo).

Nu fac apologia Win pentru ca usor-usor isi va gasi drumul catre utilizatori insa pe mine m-a surprins extrem de placut; e un sistem care nu te face sa te uiti toata ziua la widgeturi sau sa mesteresti setari; nu e nici ceea ce promoveaza MS (observi imediat ce te intereseaza si iesi, vazandu-ti de viata) insa cu siguranta te face sa castigi timp. Completez putin impresiile despre 800 (ceea ce probabil e valabil pentru multe altele): lipsa unui dual-core se simte in jocuri deci Win inca nu e pt gameri insa in rest se misca mult mai bine decat SGS2 (asta din ce am observat eu iar din testele altora, L900 - 1 procesor - pare a o face mai bine decat One X - 4 procesoare) ceea ce inseamna ca una dintre probleme este cu siguranta Androidul si rahatul in care isi invaluie utilizatorii.
former_ozz
Atiti ios cit si androidul sint bazate pe linux dar asta nu insemn aca au fost luate si imapanate cu un gui si gata... au muncit jde mii de oameni jde mii de ore la ele.
KLM, ma mir ca nu vezi slabiciunea din propriul argument: daca piata dicteaza ca iphone e cel mai atre, de ce nu-i crezi si cind dicteaza ca ms + nokia nu exista? Lumia ala se da gratis aici dar ca sa nu devina rusinos au inventat o metoda in care te duci la magazinul specializat si acolo e un nene de la MS care iti face un concurs care baga o poza pe FB mi repede, sau ceva in genul asta... ala e un antrenat si are totul optimizat asa ca mereu cistiga... Daca cistiga el, ai sansa sa-ti schimbi telefonul cu telefonul lor smile.gif. Deja ca si la pret full se da la 100$, care e 100$ sub iphone smile.gif. Mai e o vrajeala in care ai discount 100$ daca il cumperi online. Si chiar si asa nu am vazut nici unul pina acum. Dovada e ca moaca nu e de ajuns daca nu vrei ceva.
Mircea104901
Un articol in tema: Microsoft Windows Phone 7: Reasons for Failure
HalbaSus
Eu chiar as dori ca Microsoft sa reuseasca cu WP... Si chiar imi place modul de abordare (care e absolut original, nu s-au multumit sa faca o clona android/iOS). De asemenea sper ca va avea o integrare excelenta cu Windows 8, cu skydrive, skype si xbox.

Problema majora pe care o vad eu e aceeasi pe care o avea si windows mobile 6.5 in ultimele sale zile. Eu am avut un htc hd mini, windows mobile 6.5 cu sense pe el. Era un telefon excelent ! (fara glume). Se misca foarte bine (desi avea un procesor de doar 600 mhz), avea o interfata superba, era extrem de stabil, avea o integrare foarte buna cu facebook (chestie pe care nu am mai intalnit-o la androizii pe care i-am folosit ulterior). Chiar nu puteam sa ii reprosez nimic ca si telefon. Problema majora erau aplicatiile, mai exact lipsa lor. In timp ce pe iphone si android "there's an app for that" pe windows mobile nu exista nimic. Nu tu suport de dropbox, aplicatie de gmail, jocuri din parti.

Si situatia nu pare sa se fi schimbat prea mult de atunci... Ok, parca a aparut angry birds pt WM... insa developerii cauta piete mari, trebuie sa fii nebun sa faci development pentru un OS care are sub 10% market share cand poti foarte bine sa faci development pentru un OS care are 30%. Am inteles ca Microsoft vrea sa rezolve problema asta infiintand un centru software in filnanda (pe principiul, daca nu face nimeni aplicati pentru sistemul nostru, ne facem noi singuri aplicatiile). E o solutie insa nu stiu cat de fezabila este (se vor apuca sa copieze toate aplicatiile existente ?).

O alta varianta este sa uite complet de aplicatii... si sa transforme WP intr--un feature-phone, pentru oameni (batrani) care vor sa isi foloseasca telefonul pentru chestii demodate, gen sa sune pe cineva. Momentan asta mi se pare singura varianta plauzibila... insa nu stiu cati oameni mai vor sa isi foloseasca telefonul in felul asta (adica acum sunt multi, vreo 2 generatii... insa nu e o chestie de viitor).
former_ozz
MS plateste din buzunar developerii ca sa faca aplicatii si in felul asta se compenseze lipsa pietii... la fel plateste nokia ca aia ar da faliment in seara asta la discounturile la care se dau telefoanele lor. Desi a ratat complet spatiul mobil MS ramine o companie bogata care face bani cu caruta (chiar mai bine in ultima vreme) si are de unde. Problema lor sint deciziile proaste in serie.... cum dracu le-o fi trecut prin cap sa se alieze cu o companie de falimentara ca nokia nu inteleg, macar sa-i fi cumparat sa fi ajuns si ei le integrari hw/sw ca Apple si posibil google in viitor cu motorola. Asa, asocierea cu un loser te face loser.

Halba, feature phone e low end, adica se pierd bani de la ele. Anul trecut numai 3 companii au facut profituri din telefoane mobile: apple 80%, samsung 20%, htc 1% din total. Nu e o industrie usoara.
klm
CITAT(former_ozz @ May 15 2012, 02:55 AM) *
KLM, ma mir ca nu vezi slabiciunea din propriul argument: daca piata dicteaza ca iphone e cel mai atre, de ce nu-i crezi si cind dicteaza ca ms + nokia nu exista?

Dpmdv cu cat sunt mai multe optiuni, cu atat mai bine.
Daca ma gandesc mai bine, BB era un produs de foarte nisa, apoi fenomenul a luat atata amploare incat ocupa 25% din pietele americanesti si incepea sa creasca chiar si prin Ro. Dar a aparut iP si s-a terminat smecheria (pentru mai multa lume).
Samsung a crescut pe langa si datorita iP (sa nu ne c pe noi: SGS este o clona a iP 3GS facuta ai sa nu copie prea mult produsul Apple; iar tabletele sunt, iarasi, niste copii fidele dupa iPad) si datorita multitudinii de rahaturi ieftine dotate cu Androizi care numai smartphone-uri nu se pot numi (de ex Galaxy Mini, Ace etc: niste mizerii care se pot folosi comod doar pentru voce si text). Bravo lor insa nu pot primi stima din partea mea.
CITAT(HalbaSus @ May 15 2012, 09:39 AM) *
Problema majora erau aplicatiile, mai exact lipsa lor.

Ok, ai dreptate, si eu folosesc produsele Google iar WM le integreaza pe cele MS (hotmail, skydrive - care nu exista ca aplicatie oficiala pe Android) insa, cu cateva exceptii - nu iti pot spune mai multe pentru ca nu folosesc platforma in mod curent - cred ca gasesti ceea ai nevoie.
Aplicatiile importante (pentru mine) pe care eu nu le-am gasit sunt: dex, draw sth, drive/dropbox (dar am in skydrive 25 Gb deci ar trebui sa fiu multumit), Opera (sad.gif) si cele specifice operatorilor.
Lipsurile sunt mult mai multe insa nu pentru mine.

Repet, nu fac apologia WM insa nu pot sa nu imi pun intrebari cand vad ca in lucrul de zi cu zi un sistem cu un singur procesor, fara pretentii mari, isi face treaba (de sp, nu de fp) mai bine decat o huiduma cu 4 procesoare si chip grafic dedicat; cu asta in minte nu pot decat sa concluzionez ca e ceva gresit cu Androidul.
Proabil ca s-ar schimba oarecum perceptia daca as folosi WM zi de zi (de aceea sunt si atat de domolit in afirmatii smile.gif) insa astazi asta este impresia mea.

ozz, cred ca dupa Motorola, Nokia are cele mai multe patente (si aici vorbim de zeci de mii). Stii cat de bine traieste IBM fix din asta...
MS a vandut (sau vinde) vreo mie pentru 1 mld; tot MS castiga de la Android royalities de vreo 20$ pe bucata; Nokia a bagat 25% din buget in dezvoltare - oare ce dezvolta cu atatia bani daca te gandesti ca OS e facut de MS?!

Dar eu, ca utilizator, astept de la piata produse cat mai bune, competitive si care sa ma ajute; nu ma intereseaza ca scrie pe ele Apple, Nokia sau HTC (Samsung n-as cumpara din cauza plasticului si interfetelor oribile).
HalbaSus
QUOTE
MS plateste din buzunar developerii ca sa faca aplicatii si in felul asta se compenseze lipsa pietii

Da, asta face, doar ca asta ucide piata pe termen lung.

Nokia o fi falimentara, insa are si puncte forte, au hardware solid si finisaje bune. Iphone-ul a dovedit ca daca ai astea 2 atunci poti sa te descurci si cu un sistem de operare mai primitiv. Iar faptul ca MS nu a cumparat oficial Nokia (doar neoficial a preluat controlul) e un lucru bun din punct de vedere al imaginii. Nimeni nu e fan Microsoft, fani nokia inca exista...

L.E (am postat simultan cu klm):

Faptul ca WP se misca mai bine pe un single core decat o face androidul pe un quad core nu e chiar atat de relevant cum ar parea la prima vedere. In primul rand One X-ul are niste probleme specifice (lag in task manager, chestie care nu e prezenta nici la Galaxy Nexus... ba mai mult, nici macar la Optimus One cu CM9)... deci aici vorbim de probleme specifice unui device (probabil vor fi rezolvate printr-un update, am senzatia ca au grabit putin data lansarii ca sa iasa inaintea S3-ului). In al doilea rand sunt curios in ce masura al doilea core (ca sa nu vorbesc de al treiilea si al patrulea) e folosit in meniu. Parerea mea e ca atunci cand navighezi printre home-screenuri, sau alte operatiuni light, androidul foloseste un singur core. Oricum, recunosc ca e impresionant felul in care se misca WP, dar la senzatia asta contribuie si felul in care e conceputa interfata (si aici cred ca e un avantaj faptul ca WP a fost construit de la zero, pe cand androidul a fost si este un fel de "work in progress" continuu (mai tine minte cineva cum arata android 1.6 ?))... Cu toate astea generatia actuala de smartphone-uri android se misca bine, eu nu am mai vazut de mult lag sau ecrane non-responsive (e drept ca abordarea a fost una din topor, au strigat in cor(e): POWAAAAAAAAAAAAAAH... si telefoanele au inceput sa se miste mai bine, in timp ce apple si MS au optimizat cu pipeta sistemul astfel incat sa ajunga la acelasi rezultat cu hardware mai slab (ma rog, in cazul iphoneului nu prea putem vorbi de hardware slab).
Mircea104901
Si Androidul se misca bine si chiar foarte bine cu un singur core. Dar depinde ce widgeturi ai instalate, ce homescreen, cu alte cuvinte, ce customizare "i-ai tras". S-ar putea sa fie una mare consumatoare de resurse si atunci... trebuie dual-core/quad core, etc.
Ca si la PC-uri. Acelasi trend.
Uneltele(mediile de dezvoltare) in care se construiesc OS-ul in primul rand, si apoi aplicatiile, sunt mai mult sau mai putin "bine scrise", in sensul ca, codul compilat obtinut nu este atat de bine optimizat ca si cum ai scrie in "cod masina". Pe masura evolutiei mediilor de dezvoltare, acest gap se mareste, optimizarea devine din ce in ce mai greoaie. Se rezolva cu putere sporita de calcul.
Androidul are un mare dezavantaj fata de iOS vis-a-vis de optimizare, si anume faptul ca e facut sa ruleze pe un hardware foarte diversificat, fata de iOS care ruleaza doar pe cateva componente. Plus ca la grafica, de ex, iOS nu merge pe rezolutii intermediare, doar pe 2x rezolutia initiala (sau un multiplu al ei), deci o scriere eficienta a unui "compiler" e mai usoara, o scriere/rescriere a unei aplicatii e mai lejera. De-aia la new iPad nu au putut mari rezolutia la un nivel ok din punct de vedere rezultat/putere grafica necesara, ci au fost nevoiti sa multiplice cu 2 rezolutia iPad2(1024x768), ceea ce a fost un overkill in esenta, adica e "prea mult" 2048x1,536 pentru 9si ceva inch. Cati aveti monitoare de 17" sau 19" cu rezolutia asta? Idem iphone 3 vs 4 (480x320 vs. 960x640) Au compensat cu un chip grafic foarte potent. Si au "gasit" numele "retina" pentru marketing.
Poate ca MS s-au pus pe optimizat (ei au trecut prin Vista, sa nu uitam), dovada Win7 care ruleaza bine si pe hardware mai vechi, si wp7 e ok, dar mai au cale lunga. Si se misca un pic cam incet. Si Nokia.... muuult mai incet. Cred ca au impresia ca inca mai "dicteaza" piata. Din punctul meu de vedere, la ora actuala, sa te prezinti si sa "marketezi" cu surle si trambite si sute de mil de $ in reclame, un telefon cu single core ca fiind varful tau de lance... spune multe despre compania in sine, si despre potenta lor. Nokia trebuia sa aiba "pe teava" ca si flagship un quad-core cu wp7 pentru a starni interes in piata. Altfel sunt patetici.
Si MS dupa ei.
Aici nu e vorba ca ai sau nu nevoie de quad-core. Dar cand e vorba de "flagship", adica ce poti tu mai bun, cred ca-ti dai cu stangu-n-dreptu' in mid 2012 cu single-core; mai ales daca vrei gloria de alta-data.
klm
CITAT(HalbaSus @ May 15 2012, 10:35 AM) *
Faptul ca WP se misca mai bine pe un single core decat o face androidul pe un quad core nu e chiar atat de relevant cum ar parea la prima vedere.

Ba acesta este unul din cele mai relevante aspecte (ce poate fi mai relevant decat faptul ca dispozitivul tau se misca mai bine decat alt dispozitiv?! unsure.gif )
Sunt 10-100-1 mie-1 milion de ingineri/pasionati, pentru restul, cea mai utilizata aplicatie este Facebook urmata indeaproape de pasaricile nervoase si de rahatul ala de pus poze pe facebook.
Eu am facut o comparatie intre SGS2 si L800 (las deoparte HTC ul meu cu un singur procesor pe care il folosesc zilnic) si, influentat strict de so, acum as alege produsul de la Nokia - dar L900 pentru ca am pretentii - fara sa stau pe ganduri (influentat de cum arata cele doua, as alege Nokia fara ca macar sa deschid ecranul).
Putem gasi mii de scuze - ca W e mai nou, ca n-are wallpapere, ca Android tre sa ruleze pe diverse componente - oricare dintre ele nu poate schimba faptul ca WP si L800 se misca mai bine decat Androidul (Gingerbread, ca sa fiu corect) si SGS2.
Sigur ca la jocuri Nokia pierde, daca vrei sa filmezi 1080p (ciudat sa vrei asa ceva cu un telefon) iar pierde, pierde si la 720p insa la navigare, comunicare si la "getting the job done quick" castiga clar.
CITAT(Mircea104901 @ May 15 2012, 06:08 PM) *
Aici nu e vorba ca ai sau nu nevoie de quad-core. Dar cand e vorba de "flagship", adica ce poti tu mai bun, cred ca-ti dai cu stangu-n-dreptu' in mid 2012 cu single-core; mai ales daca vrei gloria de alta-data.

Despre o parte din ceea ce ai scris am vorbit mai devreme; sigur ca ai dreptate in multe cazuri nu si in citatul de mai sus.
Dispozitivul de varf al Nokia ar fi L900; ce nu-mi place mie la design-ul acestor 2 Lumii e spatiul mare dintre ecran si margini care face sa creasca dimensiunile totale (matematic poti baga un ecran de 4,5" in 115-120 mm, nu ma apuc sa calculez ce ecran incape in 130 de mm insa cred ca ajunge lejer la 5"; nu inteleg de ce nu fac telefoanele mai groase ca sa bage in spate componentele din partea de sus si de jos a ecranului, micsorand dimensiunile complete ale telefoanelor - de fapt, marind ecranul pus in acelasi spatiu - dar asta e alta discutie) dar Lumia e aproape cat SGS2. Specialistii l-au testat, l-au comparat, ba chiar l-au folosit in concursul ala inventat de MS smoked by Windows si pare sa fie al dracu' de bun cu doar un singur procesor si 512 Mb de ram smile.gif; sa nu incepeti cu teoria probelor alese special ca sa castige W pentru ca nimic nu impiedica lumea androiceasca sa optimizeze telefoanele pentru cele 10-20-30 de chestii care se fac (eu am auzit de max 10), ba sa publice pe interneti solutiile cu care toata lumea sa castige; atat timp cat asta nu s-a intamplat (doar n-oi fi eu mai dăștept decat toti utilizatorii americani de androizi) n-am niciun motiv sa cred ca multele victorii W ar fi nemeritate.
Din pacate, cred ca mai ai dreptate intr-o privinta: berbecul trebuie sa auda ca telefonul are pahnspe procesoare si chanspe giga de ram, nu ca-si face treaba cu el mai bine si mai repede decat cu alte telefoane...

Nu folosesc WP, nu il comercializez (smile.gif), am amintit de platforma, plecand de la faptul ca JK spunea de schimbarea telefonului, pentru ca merita luata in considerare, poate nu acum insa cu siguranta odata cu lansarea, destul de apropiata, a WP8.
former_ozz
QUOTE
ozz, cred ca dupa Motorola, Nokia are cele mai multe patente (si aici vorbim de zeci de mii). Stii cat de bine traieste IBM fix din asta...


Nu stiu daca IBM traieste din patente dar stiu ca Nokia valoreaza 10 miliarde. Comparativ, o companie cu 17 angajati care a facut un softlet de bagat poze nu stiu unde s-a dat cu 1 miliard. Apple valoareaza vreo 500 de miliarde, google vreo 200, MS 250, deci se vede unde e nokia. MS putea sa-i cumpere cu maruntisul ramas de anul trecut. Daca vroiau, dar stiu ei ceva.
Eu as vrea din tot sufletul ca BB si Nokia sa-si revina, concurenta e foarte buna, dar nu vad cum. Parerea mea e ca Nokia trebuia sa faca androide si MS sa se bage in pat cu samsung si htc. Asa poate iesea ceva. Doi loseri se trag la fund unul pe altul.

QUOTE
ci au fost nevoiti sa multiplice cu 2 rezolutia iPad2(1024x768), ceea ce a fost un overkill in esenta, adica e "prea mult" 2048x1,536 pentru 9si ceva inch. Cati aveti monitoare de 17" sau 19" cu rezolutia asta?


Monitorul e la distanta mult mai mare fata de ochi si la ipad2 se vedea limita de rezolutie. Eu nu cred deloc ca e vorba de overkill.
Mircea104901
Klm - comparatia la ora actuala e L900 vs. SGS3 vs.IP4s. SGS2 e "cam batran", la fel si IP4s. In curand apare IP5 (probabil o luna si ceva).
Daca tu spui ca L900 e mai ok din toate punctele de vedere si mai bun decat SGS3..... inseamna ca nu esti obiectiv. Teoretic, fizic, ia-o cum vrei, browsing-ul nu are cum sa fie mai rapid si mai usor de utilizat pe L900 decat pe S3.
E drept ca nu "m-am dat" cu nici unul dintre ele, si vorbesc "din auzite", dar eu vroiam sa subliniez un principiu, si acela ca Nokia face "statementuri" de tehnologie cu muult mai tarziu decat concurenta. Poate ca va scoate un model concurent pentru SGS3 peste vreun an-un an jumate.
Asta in conditiile in care ei vor sa recupereze piata pierduta!! Cu management de genul asta nu au decat o singura directie: in jos.
James Kilowatt
Eu incep sa ma hotarasc catre asta
http://www.aliexpress.com/fm-store/101226/...M-3G-WCDMA.html

Dual Sim
CPU MTK6575 1Ghz,
GPU PowerVR SGX53
512 RAM, 4G ROM,
4.3" 960x540
Android 4.0

180€ cu tot cu transport (de pe ebay, nu de pe situl ala)
klm
CITAT(former_ozz @ May 16 2012, 10:00 AM) *
Nu stiu daca IBM traieste din patente dar stiu ca Nokia valoreaza 10 miliarde.
[...]
Parerea mea e ca Nokia trebuia sa faca androide si MS sa se bage in pat cu samsung si htc. Asa poate iesea ceva. Doi loseri se trag la fund unul pe altul.

Sigur ca IBM nu traieste doar din patente insa acestea ii aduc venituri deloc neglijabile.
Daca ai sa te uiti la cifrele companiei Nokia, ai sa vezi ca in 2011 avea active de 36 mld euro si venituri de peste 38 mld deci poate doar divizia nord americana valoreaza 10 mld.
Eu zic ca WM era singura optiune viabila pentru Nokia; acum pierde foarte mult pentru ca a avut neinspiratia (pe termen scurt) sa anunte ca nu va mai suporta platforma Symbian insa lucrurile nu vor ramane asa.
Elop a adoptat perfect strategia MS. Gandeste-te la Xbox care a fost o consola foarte buna insa vanzarile sale (la preturi care provocau pierderi mari) au fost eclipsate total de PS2 si Nintendo; in momentul de fata Xbox360 ocupa locul 2 ca nr de bucati vandute, dupa Wii.
CITAT(Mircea104901 @ May 16 2012, 11:25 AM) *
Klm - comparatia la ora actuala e L900 vs. SGS3 vs.IP4s. SGS2 e "cam batran", la fel si IP4s. In curand apare IP5 (probabil o luna si ceva).
Daca tu spui ca L900 e mai ok din toate punctele de vedere si mai bun decat SGS3..... inseamna ca nu esti obiectiv. Teoretic, fizic, ia-o cum vrei, browsing-ul nu are cum sa fie mai rapid si mai usor de utilizat pe L900 decat pe S3.
E drept ca nu "m-am dat" cu nici unul dintre ele, si vorbesc "din auzite", dar eu vroiam sa subliniez un principiu, si acela ca Nokia face "statementuri" de tehnologie cu muult mai tarziu decat concurenta. Poate ca va scoate un model concurent pentru SGS3 peste vreun an-un an jumate.

Unde am spus eu ca Lumia e mai ok din toate punctele de vedere?! vezi mesajele mele anterioare in care am vorbit despre o gramada de minusuri.
La ora actuala comparatia este intre L900, One X si 4S (SGS3 nu e in piata, va fi dar nu e inca) insa eu am spus ca am comparat SGS2 cu L800, celelalte informatii (L900 vs One X) vin de pe net, pot fi cautate de oricine si nu imi apartin; uite un exemplu.
Urmatorul iP nu va aparea mai devreme de toamna aceasta (cand expira primele contracte facute pe doi ani la achizitionarea iP4), tot toamna asta sunt semne sa apara WM8 si tot atunci trebuie sa iasa Nokia cu un dispozitiv ciumeg, daca vrea sa castige cota de piata.
Mircea104901
QUOTE (klm @ May 16 2012, 10:33 AM) *
si tot atunci trebuie sa iasa Nokia cu un dispozitiv ciumeg, daca vrea sa castige cota de piata.

+1

teehee.gif Exemplul dat de tine nu e corect, pentru ca benchmarkul e facut de MS: "This demo looks best on Windows Phone running Internet Explorer 9. If you already have a Windows Phone, look for the upgrade coming later this year!".
In browsing nu conteaza benchurile. Ci experienta reala, care e data de:iei telefonul, il conectezi la reteaua personala, care stii cum merge, si "te dai" pe siteurile pe care "te dai" de obicei. Atunci stii cum merge.
HalbaSus
QUOTE
Exemplul dat de tine nu e corect, pentru ca benchmarkul e facut de MS


Asta avem, cu asta defilam... sa vedem cat scoate Nexus:



si sa vedem cat scoate Galaxy S2:



(de mentionat ca mai sus de 60 nu se poate merge, indiferent cat de performant e browserul).

Deci rezultatele descrise in articol:

HTC One X - 24 FPS, average draw 41ms
Nokia Lumia 900 - 45 FPS, average draw 22ms
HTC Titan II - 60 FPS, average draw 13ms

Sunt fie usor incorect facute testele... fie HTC One X chiar are o problema (s-or fi grabit cu lansarea ?).
klm
CITAT(Mircea104901 @ May 16 2012, 04:52 PM) *
Exemplul dat de tine nu e corect, pentru ca benchmarkul e facut de MS
[...]
In browsing nu conteaza benchurile. Ci experienta reala, care e data de:iei telefonul, il conectezi la reteaua personala, care stii cum merge, si "te dai" pe siteurile pe care "te dai" de obicei. Atunci stii cum merge.

Sincer sa fiu, am deschis un tab, am bagat in google one x lumia 900 si am pus legatura spre un articol la intamplare in care am vazut un vs., fara ca macar sa-l citesc ceea ce nu face decat sa spuna ca mai multa lume este de acord ca Lumia face chestiile ordinare (obisnuite) daca nu mai bine, macar la fel de bine decat One.
former_ozz
QUOTE
Daca ai sa te uiti la cifrele companiei Nokia, ai sa vezi ca in 2011 avea active de 36 mld euro si venituri de peste 38 mld deci poate doar divizia nord americana valoreaza 10 mld.


Nu, nu exista "diviza nord americana" separata, Nokia e pusa la bursa cu totul. Toata compania are valoarea de 10 miliade de $. Ca idee RIM e 6 mld deci Nokia e aproape de 2 ori mai scumpa smile.gif.
HalbaSus
klm, desi eu personal (si cred ca multi altii, inclusiv ozz) imi doresc ca Microsoft/Nokia si RIM sa reuseasca, situatia nu arata bine. La ora asta batalia e intre Androizi High-end si Apple care va lansa probabil in curand un iphone cu o marime imperfecta a ecranului biggrin.gif si probabil va incepe si batalia intre androizi (pana acum samsung domina clar piata high end, dar acum cu One X si viitorul LG Optimus 4X poate va exista un pic de competitie si acolo). WP/Nokia si RIM sunt complet irelevanti in momentul asta. Chiar daca RIM mai are o oarecare baza de useri (in scadere drastica) si chiar daca Microsoft are catralioane de dolari pe care sa ii toace pe WP daca nu se schimba ceva radical atunci WP si RIM vor ramane pe din afara.
Ahh... daca ar fi sa pariez cine are mai multe sanse sa ramana in competitie as paria pe MS si Nokia, ca MS are banu si probabil isi permite sa cumpere fiecarui om de pe planeta cate un WP pe care sa-l oblige sa-l foloseasca...
former_ozz
QUOTE
klm, desi eu personal (si cred ca multi altii, inclusiv ozz) imi doresc ca Microsoft/Nokia si RIM sa reuseasca,


Eu imi doresc chiar mult mai mult pentru ca viitorull slujbei mele depinde de fragmentarea pietei. Deja ca apple poate dicta orice si toti se chinuie sa le intre in gratzii (cu bune si rele, de exemplu faptul ca poate stringe de coaie providerul de telefonie mobila e foarte bine), daca insa apple ar fi singurul client ar fi groasa. Chiar si acum piata e proasat pentru ca sint numai 2 firme mari (apple + samsung) restul fiind simbolici.
Mircea104901
Concurenta e benefica pentru utilizatori, deci cu cat mai multi, cu atat mai bine.
Uitati-va la procesoarele de desktop ce se intampla, cand nu prea mai e concurenta: de cativa ani, Intel e cam singur "pe tarla", in sensul ca AMD nu a reusit sa tina pasul "la varf". Rezultatul: procesoarele de top de la Intel nu au acelasi ritm de crestere a performantei/generatie. Intel nu mai "apasa pana la fund" acceleratia. 3930x si 3960x au cate 2 nuclee "taiate" si au doar cate 6 active (12HT), pentru ca AMD nu a reusit pana acum sa tina pasul nici cu astea, dar sa mai fi activat si cele 2 core-uri care sunt pe pastila. Exista si varianta cu cele 2 active, se numeste Xeon si e dublu la pret.
Cine are de pierdut? Utilizatorul final.
Daca producatorii de Android nu ar fi "calcat acceleratia" dupa iPhone, credeti ca mai aveam acum quad-core la mobile?
Din pacate, strategia unor companii e dezastruoasa.
Eu as da o predictie nu prea fericita si pentru MS, avand in vedere viitorul tehnologic care se prefigureaza; desi au luat o decizie buna in a face W8 sa functioneze si pe ARM, cu toate ca sistemul va rula, vor trebui sa rezolve si problema aplicatiilor (care momentan nu ruleaza pe ARM). Laudabil, de asemenea, si efortul de unire in noul .NET a WP si W7/8. .Net e o platforma destul de puternica si usor de utilizat de dezvoltare aplicatii. Dar totul este contra-cost, si, deja, majoritatea integratorilor de hardware (ma refer aici la producatorii a tot felul de device-uri care au nevoie de un OS - gen media-playere, console, tv-smart mai nou, etc. - din ce in ce mai multe device-uri devin "smart") au cam trecut pe Android, care e free. Si din ce in ce mai matur.
klm
CITAT(former_ozz @ May 16 2012, 11:48 PM) *
Toata compania are valoarea de 10 miliade de $.

Nu pot sa cred: s-ar putea sa ai dreptate ohmy.gif !!!
CITAT(HalbaSus @ May 17 2012, 08:08 AM) *
La ora asta batalia e intre Androizi High-end si Apple

In 2006 batalia era intre WM si S60, cu un plus pt WM; peste 1 an si ceva S60 domina categoric; lucrurile se schimba foarte repede iar singura constanta ramane capacitatea producatorilor de dispozitive mobile de a convinge utilizatorii ca platforma lor este o mare si tare retea de comunicare. E greu pt ca le sta in gat facebook (vezi succesul redus al G+) insa cred ca pe asta trebuie sa se mearga.
CITAT(Mircea104901 @ May 17 2012, 01:36 PM) *
Intel nu mai "apasa pana la fund" acceleratia.

O va face in curand pentru ca vrea sa intre pe piata de comunicatii mobile; deja se discuta de procesoare pe tehnologie de 4 nm.
Va ajunge Wintel sa domine si piata mobila? Concurenta e mult mai mare decat cea de PC insa ambele companii vin cu o experienta imensa si capitalul necesar pentru a se putea lua la tranta.
De aceea eu spun ca acum nu este momentul sa cumperi un telefon (nici One X, nici S3) pentru ca toamna asta cu siguranta va aduce dispozitive interesante smile.gif.
HalbaSus
QUOTE
De aceea eu spun ca acum nu este momentul sa cumperi un telefon (nici One X, nici S3) pentru ca toamna asta cu siguranta va aduce dispozitive interesante .


Afirmatia asta e valabila in orice moment... niciodata nu e momentul sa iti iei un telefon. In cel mai bun caz dureaza un an pana apare ceva semnificativ mai bun. In alte cazuri mai putin. Insa eu zic ca momentul asta e mult mai bun decat sa zicem.... 2010, cand puteai alege intre iPhone4, WM 6.5, BB, si niste androizi single core. Pana la sfarsitul anului eu nu cred ca va aparea nimic revolutionar care sa te faca sa iti arunci telefonul la gunoi.
Androidul probabil va incetini ritmul (Jelly Bean nu cred ca apare anul asta, ca majoritatea telefoanelor inca nu au update la ICS), si chiar daca apare probabil va fi mai degraba o imbunatatire a ICS-ului nu ceva revolutionar. Iphone 5 (sau cum se va numi el) va fi revolutionar pentru utilizatorii de iOS (vor avea si ei un ecran decent ca marime) dar cam atat... iar WP... sincer... nu-i vad un viitor prea stralucit, au mult de recuperat mai ales pe piata aplicatiilor, si asta nu se poate schimba de pe o zi pe alta.
P.S: Daca Samsung nu va opri productia de SGS2, atunci acesta va deveni unul din cele mai populare smartphoneuri (pentru ca acum e ieftin iar hardwareul este extrem de capabil, eu zic ca minim 2 ani inca va rula fara probleme orice va iesi pe piata de androizi).
drabisan
QUOTE (HalbaSus @ May 17 2012, 07:08 AM) *
MS are banu si probabil isi permite sa cumpere fiecarui om de pe planeta cate un WP pe care sa-l oblige sa-l foloseasca...


Geniala replica asta!
Asta deja cam fac sponsorizind agresiv terminalele, tinind in viata Nokia, platind dezvoltatorii. Sint insa departe de succes...

Viata dezvoltatorilor va fi usoara si chiar placuta in momentul in care vor consolida .Net-ul. Chiar ar fi interesant sa poti scrie aproximativ in acelasi timp pentru desktop/laptop/tablete/telefoane/xbox...Iar aplicatia sa nu astepte aiurea dupa aprobari pentru a fi publicata in "cum se cheama" magazinul lor.

Microsoft poate si o faca si nu vad ce i-ar opri sa o si faca.

Distractiv o sa fie...si atita timp citi toti jucatorii din piata au bani de nu stiu ce sa mai faca din ei...

KLM, ca sa iti raspund vis a vis de majoritatea care isi schimba telefoanele doar ca sa aiba ultimul model: insist - cei care nu sint legati de contract si isi permit fac fix asta; cei care sint legati de contract sau cei care nu isi permit...ajung repede in faza in care le e rusine cu device-ul lor si citesc zilnic zvonurile despre cind se lanseaza ceva si citi pixeli are in plus...
Chiar in faza asta este piata! Trist, dar adevarat...
James Kilowatt
Mi-a venit chinezaria.

Vestea buna e ca are 1Gb de RAM, si nu 512Mb. Si are un Android venit din viitor, 4.0.9. A, si e si HTC pe deasupra, scrie si in info, si la bootare biggrin.gif

Vestea proasta e ca nu stiu cu launcherul asta cum sa fac shortcuts la aplicatii pe ecran... cand tin apasat ecranul imi apar niste optiuni sa schimb wallpaperul, nu sa pun shortcuts pt aplicatii, widgets, d-astea. Stiu, sunt cocotat, proaspat dat jos din copac... insa are cineva idee ce e de facut (in afara de a schimba launcherul)?

Am facut 2 benchmarkuri cu Quadrant si rezultatele variaza intre 2300 si 2500 puncte..... dupa asta, e la fel de rapid ca un dual core.
HalbaSus
neandertalianule care esti tu coborat din copac... cum adica nu ai observat ca ai trecut la android 4.0.9 venit direct din viitor ? Pentru shortcuturi te duci in app drawer si tii apasat pe aplicatia la care vrei sa faci shortcut si vei putea sa o tragi pe ce home screen vrei tu. iar pentru widgeturi tot asa, doar ca in principiu app drawerul ar trebui sa aiba 2 tab-uri, unul cu apps si unul cu widgets (unde vor ajunge toate widgeturile pe care tile instalezi)... il cauti pe ala care te intereseaza pe homescreeenul dorit si cu asta basta... cel putin asa se face la al meu si la alte ICS-uri pe care le-am mai vazut.

P.S: Daca stau sa ma gandesc parca tot asa faceam si la 2.3... nu am incercat sa adaug niciodata o aplicatie apasand pe homescreen, doar widgeturile se adaugau asa...
James Kilowatt
Am pus launcher pro intre timp, care merge "ca pe vremuri" biggrin.gif
Bateria pare sa se tina mai bine decat la celalalt, l-am frecat non-stop cam 4h si am consumat doar 50%. La alalalt nu tine atat.

Nu reusesc insa sa ma conectez prin 3G. Oricum, asta poate sa mai astepte si pana maine ca setarea apn-ului am facut-o din memorie si e posibil sa fi fost gresita, iar hartiuta cu cea corecta e la birou. Evident, pe siteul providerului nu gasesti nimic (nici macar in flamanda biggrin.gif). Mai e posibil sa fi bagat sim-ul cu date in slotul gresit, ca doar unul e 3G, celalalt e doar 2G.

Trebuie sa testez si Torque (aka BT-ul), si GPS-ul. Si sa gasesc si un Igo cat mai apropiat de 960x540
klm
CITAT(James Kilowatt @ May 31 2012, 09:12 PM) *
are un Android venit din viitor, 4.0.9. A, si e si HTC

E HTC si nu folosesti Sense unsure.gif ?!
Cu Androidul ala probabil adaugi widgeturile mental smile.gif.
James Kilowatt
... si e made in taiwan!

HTC-ul original e de fapt cu windows biggrin.gif E un fel de HTC Titan cred, la care s-a bagat android si dual sim. Insa spre deosebire de chinezaria veche au pus si butoanele hard de android, aia veche avea in continuare simboluri de windows....

Aia veche (care nu e HTC) a venit cu Sense (+ inca doua launchere), asta nu-l are instalat.
Diesel
Alo, neandertalu, capturile ecranului nu se fac cu camera foto, se fac cu telefonul direct tongue.gif
klm, nici HTC-ul meu nu are Sense smile.gif
James Kilowatt
Da' bre, da' era saracu' nou, nu root, nu aplicatii, nu nimica...

Apropo, se pot downloada .apk-uri de undeva? Ca sa pun niste jocuri pe ala dilit si sa-l dau fiica-mii sa se joace in nisip cu el. Insa cum e dilit si nu mai comunica mare branza ar fi util daca ii pot pune direct pe card apk-urile
Mircea104901
QUOTE (James Kilowatt @ Jun 1 2012, 03:13 PM) *
Da' bre, da' era saracu' nou, nu root, nu aplicatii, nu nimica...

Apropo, se pot downloada .apk-uri de undeva? Ca sa pun niste jocuri pe ala dilit si sa-l dau fiica-mii sa se joace in nisip cu el. Insa cum e dilit si nu mai comunica mare branza ar fi util daca ii pot pune direct pe card apk-urile


Incearca de aici.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.