Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mobil / PDA / GPS -- Pareri
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
solmar
Apropos de telefoane mobile:Click here!
La naiba, mie mi-a dat ton de fax... asa ca aveti grija ce vorbiti cand ma sunati! 36182451.gif
former_ozz
QUOTE
Si, btw, daca nu era Samsung, Apple nu ar fi avut procesoarele care le animeaza iGadgeturile. Procesoarele NU sunt dezvoltate de Apple, ci de Samsung.


Faci niste confuzii. Explicatia e doar pentru spiritul adevarului, nu ca mi se pare vreo chestie ca un producator de masini trebuie sa aiba mine de fier si furnale si fabrici de aluminiu si o ciurda de vaci de pe care sa jupoaie pielea, deci nu vad care e treaba cu procesoarele astea. La urma urmei Lotus nu face nici motoare si cred ca nici Pagani si tot fac masini misto. Apple traditional nu e un producator de componente, desi lucrurile s-au mai schimbat.

Procesoarele ARM (de fapt nucleele care sint integrate cu multe alte dracii) sint licentiate de ARM Holdings. Sint multe arhitecturi de procesoare pe lume dar asta a prins si un standard e important.
ARM astia vind multe variante de licente. Ori iti dau designul la cheie gata facut, ori iti dau numai o descriere si inauntru modifici si faci tu ce vrei. Asta a doua se cheama licenta arhitecturala. D-asta are apple, mai mult ca sigur si samsung.

Acu samsung mai are o chestie: fabrica. Ca designul se pune pe siliciu la un moment dat ca sa-l bagi in telefon. De ce fabricile sint in majoritate in Zona Coreea/Taiwan/ partial china e alta discutie dar in mare tine de subventii guvernamentale si reguli de poluare, mai putin de forta de munca mai ieftina.
In ziua de azi putine companii care fac chipuri justifica fabrica pentru ca n-ai volum sa scotii banii si nu aduce plus valoare. Intel e una din ele, AMD, prodxcatorii de memorii, dar au o pzitie aparte.

Samsung are o sandrama d-asta. Numai ca nici samsung nu are atit volum cit poate fabrica asa ca o inchiriaza cui vrea ca sa nu stea degeaba.

Apple a cumparat acum niste ani o companie de design microprocesoare care se chema PA Semi si isi face procesoarele acasa la el. Inauntru sint citeva ARMuri si chestii grafice dar e greu de disecat pentru ca avind arhitectura modificata nu e asa simplu de indentificat fiecare bloc. GPU e tot licentiat de la o companie care se cheama PowerVR.
Asa ca de la iphone 4 incoace toate procesoarele sint facute de apple. 3GS si sub au fost cu procesoare Samsung facute tot pe licenta ARM/PowerVR (ca mai toate procesoarele mobile).

Fabricarea se facea pina acum in fabrica lui samsung. Asa cum pusul componentelor pe placa se face de catre foxconn in china. Apple tocmai a inceput sa lucreze cu TSMC, alt gigant al fabricarii pentru ca ideea de a-si pune intellectual property senzitiv pe mina concurentului (samsung) plus controlul pretului etc le sta ca un spin in git.
Una peste alta apple is face singur procesoarele asa cum are miinile bagate si in alte parti unde pot aduce plus valoare din design in house, in special treaba de interfata, controlerul de display chestii d-astea.
BTW sint multe firme (zeci) care ofera procesoare mobile pe piata, cele mai cunoscute sin Nvidia, Qualcomm, Broadcom, TI etc si multi multi altii inclusiv tot felul de taiwanezi si chinezi. Asa ca afirmatia ca daca nu era smasung apple n-avea procesor e cel putin hazardata.
Marea smecherie la apple e ca e o treaba misto sa ai control pe software si hardware pina la nivelul de transistor. Dar o diferenta spectaculoasa de perfomanta evident nu face.

QUOTE
Daca ar exista sute de dezbateri pe forumuri, bloguri, baruri, etc... in care lumea s-ar certa cine e mai rapid pe circuit: Lotus sau Toyota LC. Atunci eu cred ca Lotusul ar avea o problema foarte mare.


Pai cearta asta nu exista, ca "rapid" nu insemna cum ruleaza un benchmark ci "cum merge" sau cum se simte.
former_ozz
QUOTE
Ce vreau eu sa spun e ca Apple va scadea de la 80% la 20% -


Ca si BMW smile.gif.
Important pentru o companie nu e cite unitati vinzi ci citi bani faci. Daca apple tine 20% cu un model de telefon e foarte bine pentru ei.

QUOTE
Stii cum e, Samsung a investit miliarde in facilitati proprii (imi aduc aminte numai una recenta de 2-3 mld pentru ecrane, parca anul trecut), in timp ce Apple a bagat banii in marketing si in banci. Nu stiu cine va avea de castigat.


Vezi ca nici Samsung nu isi punenumai procesoarele sau componentele proprii in telefoane.. S2 a avut procesoare TI si Qualcomm. Iar S3 si S4 au avut si Qualcomm.
Samsung are o afacere care cere capital intensiv si primest esubventii de la givernul sud coreean ca altfel n-ar avea de unde. Apple are o afacere mai "light" bazata pe design nu pe facut gropi si asamblat carcase. Partea naspa e outsorced la Foxconn sau Samsung sau TSMC.
Companiile care integreaza designul cu fabricarea nu sint asa multe si nici nu au succes neaparat. Cumperi o fabrica numai daca e rentabil... pentru Apple nu-i, pentru Samsung care face multe chestii si are subventii este.
HalbaSus
QUOTE (former_ozz @ Mar 21 2013, 12:54 AM) *
QUOTE
Daca ar exista sute de dezbateri pe forumuri, bloguri, baruri, etc... in care lumea s-ar certa cine e mai rapid pe circuit: Lotus sau Toyota LC. Atunci eu cred ca Lotusul ar avea o problema foarte mare.


Pai cearta asta nu exista, ca "rapid" nu insemna cum ruleaza un benchmark ci "cum merge" sau cum se simte.


Cum nu exista cearta asta ? nu exista un consens asupra "care merge mai bine", unii zic ca iphone altii ca android. Nu vorbim de benchmarkuri aici.
James Kilowatt
Si cum ar putea fi transata discutia asta, daca in benchmarkuri nu credeti?

Un test in orb? Cautam niste pigmei care n-au vazut in viata lor nici aifoane nici androiji si ii intrebam de pe care merge mai bine masini.ro?

chestia e profund subiectiva si nu aveti cum inlatura altfel factorul uman. Daca de la un junk de samsung te astepti sa "agate", o milisecunda iti va confirma asteptarea, in timp ce daca la aifon stii ca este fluid o sutime e imperceptibila. Ratiunea umana e "biaised", si confirmarea asteptarilor e unul din top 10 in materie de biais. Merge si la plasturi cuantici.
klm
CITAT(HalbaSus @ Mar 20 2013, 10:36 PM) *
Am tot auzit asta ca "samsung e naspa ca e plastic si nu e din pluraniu sau ceva exotic"... E un telefon

Ma chinui de cateva mesaje sa explic faptul ca un telefon este un telefon dar voi, nu, betmen, betmen. Halba, Samsung face telefoane din plastic de rahat cu pretentii de high-end deci sper ca-mi vei permite sa ii consider cel putin victime ale marketingului pe cei care cumpara asa ceva.
CITAT(HalbaSus @ Mar 20 2013, 10:36 PM) *
Orice inginer ti-ar spune ca materialul ideal din care sa faci un smartphone e plasticul (scuzati, policarbonat, ca sa fiu technically correct)... dar nuuuuu... mai bine ne luam telefoane din sticla si aluminiu, pe care apoi le protejam bine de tot intr-o husa de silicon ca sa nu se sparga.

Probabil s-ar insela deoarece titanul este un material mult mai potrivit decat plasticul iar geamurile Gorilla n-ar avea nicio sansa sa se impuna in fata safirului (care exista undeva in iP5). Un astfel de telefon in mod normal nu ar avea un pret exagerat daca pulimea n-ar mai cumpara rahat la pret de premium si cu astfel de materiale nu ar mai fi nevoie de huse.
Eu nu scap telefoanele - acu' sigur ca daca eu n-o fac, nu inseamna ca toti au norocul meu asa ca, aplicand acelasi rationament cu cel de mai sus, ai putea spune ca "daca berbecii nu ar mai cumpara telefoane din sticla, producatorii nu ar mai face telefoane atat de fragile" - si daca tot n-o fac, nu-mi prea pasa de cum rezista la socuri dar nu inseamna ca nu imi doresc, daca se intampla ceva, sa se faca gaura in asfalt in loc de gaura in ecran.
CITAT(HalbaSus @ Mar 20 2013, 10:36 PM) *
Daca cablurile de incarcare patentate si scumpe poit fi numite un beneficiu al utilizatorilor atunci ai dreptate...

Sa inteleg ca iPhone vine fara cabluri sau sa inteleg ca singurul beneficiu pe care il vezi tu la un telefon este dat de costul cablurilor de alimentare?!
CITAT(HalbaSus @ Mar 20 2013, 10:36 PM) *
intuitia imi spune ca daca ti se strica iphone-ul trebuie sa te duci la orange sau vodafone... care nu stiu sa aiba customer care special pt clientii de iphone

Pai nu de acolo iei telefoanele; unde sa te duci cu el daca nu la distribuitor?!
CITAT(HalbaSus @ Mar 20 2013, 10:36 PM) *
widgeturile sunt utile. Cum pornesti lanterna pe iphone dintr-o singura apasare si sa ramai pe homescreen ? [...] insa ce stie sa faca iOS dar nu stie sa faca androdul ? (Nu, chestia cu .zip-urile nu tine, poti sa downloadezi si sa deschizi zip-uri fara sa rootezi telefonul si fara sa ai vreo pregatire extrem de speciala...

Notiunea de desktop nu exista decat... unde ai desktop. iP nu are asa ceva, UI sau fiind de fapt un banal launcher de aplicatii; WP nu a avut niciodata asa ceva (iar in Windows 8 desktop-ul a ajuns o simpla aplicatie); nici BB 10, nici Ubuntu, nici os facut de Mozilla nu mai au desktop (in intelesul pe care il dam noi notiunii) ci au platforme care usureaza citirea informatiei si lansarea aplicatiilor.
Android inca are desktop insa asta din cauza - eu as zice retinerii sa schimbe ceva (altceva imprumutat de la Apple) insa ma abtin - ca e conceput dupa un model deja perimat; tu consideri altfel, e dreptul tau si esti de acord cu tine (smile.gif); singurul/primul care imi pare ca a inteles asta e HTC cu al sau blinkfeed din Sense 5.
Placutele (permite-mi sa românizez denumirile) nu sunt un fel de widgeturi, sunt parti din sistemul de operare; sunt noile ferestre (en: Windows) spre si dinspre aplicatii, daca vrei.
CITAT(HalbaSus @ Mar 20 2013, 10:36 PM) *
Deci tu zici ca daca iau primul nexus, ii pun un Tegra 3 si 2 GB ram nu o sa mearga bine ?

Nepot se refera la urmasi deci, exagerand fireste, ma refer la un eventual SGS6-7.
Intra inclusiv pe linkul pus de JK si vezi rezultatele finale: primul e iPad, al doilea iPhone urmate la distanta apreciabila de Nexus 10; datele respective nu sunt fabulatii ci reflecta o realitate care, iti place sau nu, pana la proba contrarie imi sustine parerea.
CITAT(HalbaSus @ Mar 20 2013, 10:36 PM) *
Aia de ziceam eu ca au trecut pe Android, sunt oameni care inainte aveau iphone4 inainte, si nu erau deloc stramtorati financiar, si nu erau nici geeks (ca atunci nu si-ar fi luat iphone din start), si nu au trecut pe Ace ci pe S2 si S3.

Nu comentez eu deciziile punctuale doar ca mi-e greu sa cred ca prezinti o situatie general valabila. Eu am intalnit ambele situatii si, in cazul dorintei de Android, cel mai important factor pe care l-am auzit a fost dorinta de ecran mai mare (cu precizarea ca inclusiv S3 li se pare multora prea mare).
Pana la urma totul e o chestie de compromisuri doar ca mi se pare o prostie sa nu folosesti un produs foarte bun, care eventual ti se potriveste cel mai bine doar pentru ca nu-ti place alunita CEO-ului...

Revenind la marimea ecranului, ii dau dreptate lui mircea: un ecran mai mare permite sa vezi mai multe, sa vezi mai clar un pdf (si eu chiar lucrez cu pdf-uri), sa te uiti la un film doar ca - si te rog sa nu intelegi, mircea, ca as insinua faptul ca ar fi cazul tau - mie personal mi se pare un pic tampit sa faci treaba macar de laptop pe un mizilic de 5"; ai nevoie de vizualizat pdf-uri pe telefon ca sa vezi daca e nevoie sa treci la un calculator si sa-ti faci treaba (sau sa directionezi documentele mai departe), ai nevoie de Excell ca sa vezi totaluri nu sa te apuci sa scrii formule pe 12 cm fara o tastatura fizica (am incercat pe 10 si va asigur ca nu merge), iar video inseamna sa vezi un filmulet hazliu de pe fbk, nu sa vezi Avatar cu punga de popcorn in fata deci daca astea sunt nevoile care mana oamenii spre un ecran "mare, frate pen' ca bigger is better", cu siguranta - repet, din punctul meu de vedere - acestia sunt doar niste victime ale necunoasterii propriilor trebuinte, necesitati si dorinte.
Ah, ca 4" poate fi un ecran mic - de acord, insa u telefon de 140 de cm cu siguranta e prea mare pentru un telefon si prea mic pentru un instrument de lucru, indiferent cati inchi ii bagi intre margini.
former_ozz
Pai care e mai rapid, windowsul la sau Mac OS?
Sint sigur ca daca joci un joc merge in functie de procesor, memorie, placa video, os-ul nu face diferenta sesizabila.
Cu toate astea exista niste diferente clare intre cum se "simte" un Mac si un computer pe windows, mai ales dupa 4 ani fara reinstalari. De la momentul in care il deschizi si vezi in cit timp porneste (la laptop ma refer).
Daca exista un bechmark care sa vada latenta si fluiditatea la tocuhscreen, cum se deschid aplicatiile etc, ca in viata reala, e foarte bun. Dar daca e un benchmark care freaca procesorul si numara flops nu vad relevanta.
former_ozz
Cumva legat de discutia asta. M-a mincat in fund sa cumpar modelul cel mai low end Nokia de pe piata romaneasca (Nokia 100 sau asa ceva) ca deh n-am nevoie decit de un telefon simplu.
Hardware n-are nici o problema. Primesti ce te astepti sa primesti.
Sofware-ul insa e atroce. Si sint absolut sigur ca l-au facut asa ca sa se diferentieze de telefonul urmator ca la harware nu aveau ce sa mai taie. Ca sa dai un telefon sau orice faci trebuie sa treci prin 5 meniuri. Totul e facut special greoi si nasol. Tasta aia cu 4 directii pentru navigare in meniu... ii lipseste un contact in plus ca sa faci "enter", trebuie sa te duci pe un buton lateral dupa navigare. O multime de contraoale simple lipsesc din meniu, pur si simplu nu exista.. de ce? ca-n soft sint cu siguranta dar le-au oprit cu buna stiinta.
Ce benchmark masoara asta?
E evident ca exerienta de utilizator nu e o chhestie asa simpla.
HalbaSus
QUOTE
Ma chinui de cateva mesaje sa explic faptul ca un telefon este un telefon dar voi, nu, betmen, betmen. Halba, Samsung face telefoane din plastic de rahat cu pretentii de high-end deci sper ca-mi vei permite sa ii consider cel putin victime ale marketingului pe cei care cumpara asa ceva.

Smartphone-ul este un LCD... restul conteaza foarte putin spre deloc. daca puneau o cutie de tic-tac topita cu bricheta in jurul lcd-ulul (cat sa nu se ude circuitele cand ploua) era tot una. Pentru ca interactionezi doar cu LCD-ul. La un nokia d-ala din inox era altceva, acolo interactionai cu butoanele, cu inoxul, cu toate alea... De aceea nu conteaza cat de rahat e plasticul de pe telefon (intre noi fie vorba mie nu mi se pare atat de nasol plasticul de pe samsunguri, dar nici nu sunt expert in calitatea plasticului).
QUOTE
Probabil s-ar insela deoarece titanul este un material mult mai potrivit decat plasticul iar geamurile Gorilla n-ar avea nicio sansa sa se impuna in fata safirului

Atat Samsung cat si Apple vor ca tu sa-ti schimbi telefonul anual, sau daca nu poti, macar la 2 ani (odata cu reinnoirea abonamentului), ar fi o risipa a materialelor planetei sa faci telefoane din titan si safir si apoi sa le schimbi peste 1-2 ani.
QUOTE
Pai nu de acolo iei telefoanele; unde sa te duci cu el daca nu la distribuitor?!

Tu vorbeai de servicii speciale, exclusive iphone-ului, daca trebuie sa te duci la acelasi distribuitor ca si pulimea cu android sau nokia 1100, si ai acelasi tratament cu tine ca si cu ala care si-a luat note2... unde e beneficiul ? Ahh ca in state te duci la apple store si acolo exista barul de genii care iti rezolva problema pe loc (sau foarte repede) si poti sa le ceri sa-ti configureze telefonul daca tu esti technofob... astea sunt chestii care la noi nu sunt... si oricum nici un tip care se respecta nu se duce la un magazin sa ii configureze un alt barbat telefonul.
QUOTE
Sa inteleg ca iPhone vine fara cabluri sau sa inteleg ca singurul beneficiu pe care il vezi tu la un telefon este dat de costul cablurilor de alimentare?!

Ce iti ofera "ecosistemul" iOS in plus fata de cel android in afara de cabluri mai scumpe ? Intelegeam daca comparai treaba cu WP sau BB unde ecosistemul e mic mic spre inexistent.

QUOTE
Notiunea de desktop nu exista decat... unde ai desktop. iP nu are asa ceva, UI sau fiind de fapt un banal launcher de aplicatii


In vocabularul meu (si nu spun ca e corect asa, spun doar la ce m-am referit) desktop e echivalentul GUI-ului din momentul pornirii unui device. Windows 8 are desktop doar ca e metrosexual (iar vechiul desktop a devenit o aplicatie), iOS are desktop doar ca e doar un app drawer, WP are desktop doar ca e si el metrosexual... probabil e gresit, dar la fel cum zici xerox la copiator si adidas la pantof sport la fel si eu o sa zic desktop la "prima chestie care apare pe ecran cand pornesc ceva".

desktop-ul de pe iOS este defapt app drawerul de pe android, tu ai putea sa iti traiesti viata stiind ca telefonul tau porneste direct in app drawer si nu ai ce sa faci in privinta asta ? pe mine ma ia cu fiori acest gand (apropo, ca sa petrec cat mai putin timp in app drawer l-am setat sa imi afiseze 8 aplicatii pe fiecare rand (in mod portrait) in loc de 4, acum toate aplicatiile imi incap pe 2 pagini... superb ! te rog sa vii cu un iphone care sa stie asta biggrin.gif... hai ca sunt rau... vino cu un ipad care sa stie asta biggrin.gif hai ca tot sunt rau... vino cu un ipad care sa stie 8 aplicatii pe rand in mod landscape... ah nu stie ? uite, mai adauga o chestie in "lista lunga de chestii pe care androidul le stie si iOS-ul nu le stie)

QUOTE
Revenind la marimea ecranului, ii dau dreptate lui mircea: un ecran mai mare permite sa vezi mai multe, sa vezi mai clar un pdf (si eu chiar lucrez cu pdf-uri), sa te uiti la un film doar ca - si te rog sa nu intelegi, mircea, ca as insinua faptul ca ar fi cazul tau - mie personal mi se pare un pic tampit sa faci treaba macar de laptop pe un mizilic de 5"; ai nevoie de vizualizat pdf-uri pe telefon ca sa vezi daca e nevoie sa treci la un calculator si sa-ti faci treaba (sau sa directionezi documentele mai departe), ai nevoie de Excell ca sa vezi totaluri nu sa te apuci sa scrii formule pe 12 cm fara o tastatura fizica (am incercat pe 10 si va asigur ca nu merge), iar video inseamna sa vezi un filmulet hazliu de pe fbk, nu sa vezi Avatar cu punga de popcorn in fata deci daca astea sunt nevoile care mana oamenii spre un ecran "mare, frate pen' ca bigger is better", cu siguranta - repet, din punctul meu de vedere - acestia sunt doar niste victime ale necunoasterii propriilor trebuinte, necesitati si dorinte.
Ah, ca 4" poate fi un ecran mic - de acord, insa u telefon de 140 de cm cu siguranta e prea mare pentru un telefon si prea mic pentru un instrument de lucru, indiferent cati inchi ii bagi intre margini.

Sunt de acord ca nimeni nu o sa editeze excel-uri si nu o sa vizioneze filme pe telefon (decat in situatii extreme, caz in care ecranul mai mare e un mare avantaj, dar totusi e vorba de exceptii nu de regula), dar bigger is better pentru orice... de la momentul cand suni pe cineva si te aflii la volan, la momentul cand iti verifici facebookul, joci un joc, in principiu un ecran mai mare e mai bun tot timpul... in privinta marimii fizice a telefonului, nu stiu ce sa zic... singura persoana care s-a plans ca uneori il deranjeaza marimea telefonului e un prieten care are Note... care e totusi paleta de ping-pong. In rest majoritatea utilizatorilor de S3&co sunt ca si cumparatorii de plasme... spun ca "e prea mare" cu o saptamana inainte s-o cumpere, "e ok" dupa o saptamana, si "meh... ar putea fi si mai mare" peste o saptamana.
Ahhh.. si fara argumentul Note... Note este un telefon care satisface multe nevoi (banuiesc, ca totusi l-au cumparat vreo 20 de milioane de oameni), dar e de o marime extrema pentru un telefon. Sa folosesti Note-ul ca argument "vezi ca nu e mai comod sa folosesti telefoane mai mari" e ca si cum ai spune unui pitic "eh, lasa... tu stii ce probleme mari au oamenii de peste 210 cm ? nu incap in masini, se lovesc cu capul de toate afisele... e nasol... bucura-te ca esti pitic". Adica intre iphone si Note2 mai exista multe telefoane de marime foarte OK de care lumea nu se plange.
QUOTE
Sofware-ul insa e atroce. Si sint absolut sigur ca l-au facut asa ca sa se diferentieze de telefonul urmator ca la harware nu aveau ce sa mai taie. Ca sa dai un telefon sau orice faci trebuie sa treci prin 5 meniuri. Totul e facut special greoi si nasol. Tasta aia cu 4 directii pentru navigare in meniu... ii lipseste un contact in plus ca sa faci "enter", trebuie sa te duci pe un buton lateral dupa navigare. O multime de contraoale simple lipsesc din meniu, pur si simplu nu exista.. de ce? ca-n soft sint cu siguranta dar le-au oprit cu buna stiinta.
Ce benchmark masoara asta?
E evident ca exerienta de utilizator nu e o chhestie asa simpla.

Chestia asta e din pacate subiectiva... Uite, eu ca utilizator de android cand am butonat un iphone5 apasam mereu locul unde trebuia sa fie butonul back... si cand nu il gaseam ma gandeam mereu "ce fel de minte bolnava a putut concepe un telefon satanic care nu are buton de back care sa fie constant in acelasi loc"... unele aplicatii nu au back deloc, altele au dar e in alt loc, ocupa loc pe ecran, si eu trebuie sa imi dau seama unde e, nu e mereu in acelasi loc de pe telefon. In plus aproape orice vrei sa faci pe iOS necesita un numar mai mare de clickuri/gesturi decat pe android. Dar probabil ca daca te-ai obisnuit cu interfata iOS atunci androidul ti se pare strain si periculos. Totusi chestia cu numarul de pasi pentru a realiza o operatiune e un criteriu destul de obiectiv iar aici iOS pierde foarte des. Bine, nu fac comparatii zilnice intre iOS si android dar am mai butonat iphoane (colege technofobe care ma rugau sa fac diverse) si inca mai am un device iOS in casa, e drept in ultima perioada si fiica-mea a renuntat la el si tinde spre android (spre disperarea noastra, ca ne fura telefoanele in loc sa-si foloseasca "telefonul de bebe").
James Kilowatt
Referitor la dumbphoanele Nokia eu am o parere mai nuantata. Am avut doua, unul a fost OK insa al doilea a fost un junk dpdv hardware si e singurul telefon care mi s-a stricat "natural", fara sa fi incercat sa fac gauri in asfalt cu el sau sa fie folosit pe post de obstacole de trial offroad cum fac unii p-aici cu Touareg. Am mai avut de ex niste junkuri de alcatel sau sagem care au rezistat eroic mai multor generatii de utilizatori.

Desi cel mai idiot dumphone ever pe care l-am avut a fost un... Samsung... al nevestei... care avea camera foto (150 pixeli sau p-acolo) insa nu puteai da jos pozele decat prin wap sau ceva similar. Erau niste vizionari astia de la Samsung, deja incurajau cloudul pe vremea legaturilor mobile de 9kbps. Gunoiul respectiv nu putea fi conectat la PC nici cu cablu, nici cu BT, cu nimic...
AlexTM
QUOTE (HalbaSus @ Mar 21 2013, 10:20 PM) *
Smartphone-ul este un LCD... restul conteaza foarte putin spre deloc. daca puneau o cutie de tic-tac topita cu bricheta in jurul lcd-ulul (cat sa nu se ude circuitele cand ploua) era tot una. Pentru ca interactionezi doar cu LCD-ul. La un nokia d-ala din inox era altceva, acolo interactionai cu butoanele, cu inoxul, cu toate alea... De aceea nu conteaza cat de rahat e plasticul de pe telefon (intre noi fie vorba mie nu mi se pare atat de nasol plasticul de pe samsunguri, dar nici nu sunt expert in calitatea plasticului).


Desi nu-s nici pe departe fan Apple, tre sa recunosc ca designul asta de la 4 incoace, colturos si cu sticla, e S U P E R B. Telefonul e greu, il simti foarte bine in mana si in plus poti sa-l manevrezi (mecanic vorbesc, scos/bagat in buzunar, mutat de ici-colo) fara sa apesi accidental unul din butoanele laterale, pentru ca muchiile colturoare iti ofera un "grip" excelent. Poti sa-l presezi fara frica. La Samsunguri manevrarea e cosmarul meu. Nu se poate sa-l iau in mana, sa-l bag in haina sau sa-i aplic alte operatiuni mecanice, fara sa apas vreun buton din greseala. Plus ca, avand muchiile rotunjite ... imi aluneca smile.gif


klm
CITAT(former_ozz @ Mar 21 2013, 08:41 PM) *
Nokia 100 sau asa ceva
[...]
Sofware-ul insa e atroce.

Ca telefon folosit pentru servicii de voce Nokia 1100 nu-mi pare a avea decat un singur rival: Nokia 100.
Dintre telefoanele foarte ieftine nu puteai alege ceva mai potrivit, poate doar ceva de la SE.
CITAT(HalbaSus @ Mar 21 2013, 10:20 PM) *
Smartphone-ul este un LCD... restul conteaza foarte putin spre deloc. daca puneau o cutie de tic-tac topita cu bricheta in jurul lcd-ulul (cat sa nu se ude circuitele cand ploua) era tot una. Pentru ca interactionezi doar cu LCD-ul.
[...]
Atat Samsung cat si Apple vor ca tu sa-ti schimbi telefonul anual, sau daca nu poti, macar la 2 ani (odata cu reinnoirea abonamentului), ar fi o risipa a materialelor planetei sa faci telefoane din titan si safir si apoi sa le schimbi peste 1-2 ani.
[...]
Tu vorbeai de servicii speciale, exclusive iphone-ului, daca trebuie sa te duci la acelasi distribuitor ca si pulimea cu android sau nokia 1100, si ai acelasi tratament cu tine ca si cu ala care si-a luat note2... unde e beneficiul ?
[...]
Ce iti ofera "ecosistemul" iOS in plus fata de cel android in afara de cabluri mai scumpe ? Intelegeam daca comparai treaba cu WP sau BB unde ecosistemul e mic mic spre inexistent.
[...]
In vocabularul meu (si nu spun ca e corect asa, spun doar la ce m-am referit) desktop e echivalentul GUI-ului din momentul pornirii unui device.
[...]
bigger is better pentru orice... de la momentul cand suni pe cineva si te aflii (nota: stiu, erori de tastare insa irita cumplit) la volan, la momentul cand iti verifici facebookul, joci un joc, in principiu un ecran mai mare e mai bun tot timpul... in privinta marimii fizice a telefonului, nu stiu ce sa zic... singura persoana care s-a plans ca uneori il deranjeaza marimea telefonului e un prieten care are Note... care e totusi paleta de ping-pong. In rest majoritatea utilizatorilor de S3&co sunt ca si cumparatorii de plasme... spun ca "e prea mare" cu o saptamana inainte s-o cumpere, "e ok" dupa o saptamana, si "meh... ar putea fi si mai mare" peste o saptamana.

Ma rog, fiecare dupa cum considera insa mie imi displace profund sa vad cum "metalul" se sterge de pe plastic, cum scartaie si flambeaza cand il scot din buzunar sau cum apar crapaturi pe la colturi.
Sentimentul pe care il am cand tin in mana un Samsung e acelasi cu cel pe care il am cand, in loc de ecran prevazut cu sticla, frec degetul de plastic.

Sigur ca inteleg una dintre tehnicile lor de marketing, nu o aprob dar o inteleg; si tocmai pentru ca nu o aprob, incerc sa constientizez partenerii de discutii asupra faptului ca S4 nu are absout nimic radical diferit fata de S3 asa cum nici ip5 nu are fata de ip4s. Cand clientii vor spune: "ce rahat imi oferi: acelasi telefon doar ca mai lung? bagati-l in cu*, bah!" vom avea produse cu adevarat revolutionare.
Ori in momentul de fata singurul care mi se pare ca a inovat ceva in ultimii 2 ani este Nokia si asta doar pentru ca si-a luat un genunchi in oua dpdv al vanzarilor.

Serviciile Apple sunt un fel de Schengen: toata lumea coboara din avion insa unii trec mai repede si mai simplu decat altii; Apple, la fel ca Sony (despre ei stiu eu) permit distribuirea produselor lor doar in anumite conditii.

In privinta ecosistemelor lucrurile trebuie nuantate; n-as putea spune eu care e cel mai bun dat fiind faptul ca vad la fiecare cate un punct forte.
Apple are media, aplicatii si securitate; Win e puternic pe parte de office si servicii online; sistemul de fuctionare si de siguranta al transmiterii datelor prin serverelor RIM - e-mail si comprimarea datelor la browsing - inca nu poate fi egalat de niciun alt competitor; Android are... cate ceva din fiecare, dar nimic pentru care sa fie recunoscut, poate doar integrarea serviciilor Google (care exista si in cazul iOS); poate ca acest tip de abordare est cel mai bun insa eu - asa cum am mai spus - vad lucrurile altfel.

Inteleg la ce te referi insa nu are rost sa extrapolam termenul la aspecte care nu-i mai sunt caracteristice deci intelesul pe care i-l dai tu nu schimba faptul ca majoritatea sistemelor actuale de operare de pe dispozitivele mobile, cele in proiect cat si Windows au renuntat la desktop.

Eu sunt curios cum te ajuta un ecran mai mare cand esti la volan si te suna cineva; intreb pentru ca, asa cum am mai spus, am doua telefoane si as vrea sa beneficiez de avantajele ecranului mai mare.
Apropo de marime, am citit pe site-uri de profil ca barfele despre urmatorul Nexus spun ca va avea un ecran de 4,5" si va fi aproape fara margini (adica va avea aproximativ dimensiunile iP 5) si acumulator de marimea celui din S4; daca il va face HTC, va putea fi incarcat wireless (iar Nokia si Apple nu vor veni cu ceva mai interesant), cu siguranta voi ramane clientul Google in ciuda neajunsurilor pe care le-am observat pana acum.
Eu vad asa lucrurile: Goggle omoara - treptat - aspectele widgeticesti (si nevoia de a folosi widgeturi) mai intai din aplicatii, apoi din interfata sistemului; micsoreaza telefoanele (Nexus 4 e mai mic decat anteriorul iar 5 cica ar fi mai mic decat 4) pentru ca deja s-au impins dimensiunile fizice peste cele pana la care un telefon se poate numi telefon si se poate folosi confortabil.
Tu vezi lucrurile fix pe dos.
Ramane ca viitorul sa spuna care dintre noi are privirea mai buna.

In privinta performantelor, poate, pastrand puterea unui quad, 2-4GB de RAM si un ecran "doar" HD pe un telefon al viitorului, sa ajunga si Android-ul sa mearga asa cum o fac iOS sau WP pe un banal core/dual-core aparut acu' vreo 2 ani...

Cel mai ciudat aspect al acestei situatii este ca Android, in loc sa aiba cerinte hardware echivalente unui Linux pe PC, se comporta ca un Windows folosit vreo 10 ani pe site-uri de torenti fara anti-virus.
Si un alt aspect extrem de ciudat vine de la utilizatorii inflacarati ai platformei: apare Nuxus-ul -> "sa vezi cand iese noul GS, sparge tot"; apre noul GS (si normal ca nu sparge niciun rahat) -> "sa vezi cand apare noul Note, rupe tot"; apare noul Note (nici asta nu-i mai breaz, e doar mai mare) -> "sa vezi cand apare noul Nexus care-i cu Android pur, oule"; pe langa asta, in orice moment, peste 90% din posesorii de telefoane dotate cu Android spun ca si-ar dori un telefon Nokia care sa mearga pe sistemul de la Google...
Wtf, clienti care nu primesc niciodata ceea ce vor dar care sa cumpere in continuare aceleasi produse mi-as dori si eu smile.gif.
HalbaSus
QUOTE
In privinta performantelor, poate, pastrand puterea unui quad, 2-4GB de RAM si un ecran "doar" HD pe un telefon al viitorului, sa ajunga si Android-ul sa mearga asa cum o fac iOS sau WP pe un banal core/dual-core aparut acu' vreo 2 ani...

Eu am senzatia ca tu folosesti un android care are lag. Incearca un galaxy nexus (aka cel mai bun telefon din lume) si iti va fi rusine de afirmatia de mai sus.

QUOTE
Sigur ca inteleg una dintre tehnicile lor de marketing, nu o aprob dar o inteleg; si tocmai pentru ca nu o aprob, incerc sa constientizez partenerii de discutii asupra faptului ca S4 nu are absout nimic radical diferit fata de S3 asa cum nici ip5 nu are fata de ip4s. Cand clientii vor spune: "ce rahat imi oferi: acelasi telefon doar ca mai lung? bagati-l in cu*, bah!" vom avea produse cu adevarat revolutionare.

Tu ai perfecta dreptate, doar ca toate companiile astea trebuie sa scoata un model flaghsip pe an. Ca asa e piata, contractele de telefonie se fac in general pe 2 ani, si tu trebuie sa ai mereu ceva nou pentru aia care tocmai ies de sub contract. Nu ai nimic nou de bagat ? mai maresti specificatiile tehnice, maresti o cifra sau adaugi un "s" si gata,
Evident ca S4 nu este un telefon cu adevarat nou, este doar un S3 upgradat, la fel cum nici 4s nu era un telefon nou, dar aia care vor sa-si cumpere samsung (am inteles, tu ai o problema cu ei, e OK... dar nah, unii vor... destul de multi chiar) si le expira contractul in toamna lui 2013... parca nu ar cumpara un telefon lansat in 2012... ca e "so last year"... Sincer nu cred ca posesorii de S3 se vor imbulzi sa-si schimbe telefonul in S4, dar aia care si-au luat S2-uri in 2011 si le expira abonamentul in 2013... well... e o alegere interesanta.

QUOTE
Serviciile Apple sunt un fel de Schengen: toata lumea coboara din avion insa unii trec mai repede si mai simplu decat altii; Apple, la fel ca Sony (despre ei stiu eu) permit distribuirea produselor lor doar in anumite conditii.


Oh give me a break, hai sa incepem de la market, dupa cum am mai zis fiica-mea are un iphone 3g pentru jocuri, fiica-mea instaleaza singura jocuri pe android insa pe iphone ma chinuiam cate 5 minute sa pun un joc. Uneori ma gandesc ca motivul pentru care lumea folosea installo.us nu era neaparat sa pirateze, ci sa scape de itunes. De ce mama dracului trebuie sa bag parola la fiecare descarcare, chiar daca aplicatia e gratuita ? de ce nu pot dezactiva chestia asta (un checbox gen "don't fuckin ask me again"), de ce parola mea trebuie sa fie de lungimea luceafarului ? de ce daca o uit (pentru ca o voi uita) nu pot folosi nicio parola folosita din ultimul an ? de ce trebuie sa tastez luceafarul (cu upper case, lower case, cifre si caractere speciale) de pe o tastatura minuscula pe un ecran de 3.5 ? de ce nu o pot instala direct de pe calculator cum fac in google play ? astea sunt servicii speciale ? no thanks, prefer sa fiu tratat ca un proletar.

QUOTE
Apple are media, aplicatii si securitate

As dori sa redau un .flac pe iphone... Ah... nu se poate ? halal media player... bine, bine, voi baga din nou CD-ul in calculator si voi da din nou rip, de data asta nu il voi mai salva in formatul standard pentru lossless si nu voi folosi un program simplu si eficient ci voi folosi iTunes salvand melodiile in formatul proprietatea apple (pentru ca asa imi place, sa nu pot reda melodiile respective pe orice dispozitiv) si desigur ca imi place sa scriu manual fiecare titlu de melodie de pe album, e un hobby de-al meu... Chiar ma deranja ca CDex lua de pe interneti titlurile melodiilor.
Ah, tu te referi la cumparat media de pe itunes ? Pai itunes e doar un magazin pana la urma, poti sa cumperi de pe itunes si sa asculti pe android, ba mai mult google music iti va importa melodiile de itunes ca sa nu trebuiasca sa le pui tu manual... si poti cumpara si de la amazon si de pe google play. De ce as vrea sa ma fac sclavul unui singur magazin ? e ca si cum ti-ai lua un calculator de la emag care poate comanda produse IT doar de pe emag... ai face asta ?

Aplicatii ? meh... in 2010 ai fi avut un punct de vedere extrem de valid, azi deja esti la limita, pe iOS ai ceva mai multe aplicatii, ceva mai noi, unele ceva mai bine facute, pe android sunt mai ieftine, pot comunica intre ele, aplicatiile goagal sunt mai bine integrate siii... ai ingress... pe iOS nu ai, game over, android wins tongue.gif Voi accepta totusi argumentul asta cu aplicatiile, ecosistemul iOS a pornit de la clienti corporatisti si hipsteri, clientii de iOS au fost obinsuiti sa scoata banul pentru orice si nu comenteaza. Android a pornit de la geeks (si spre exemplu android 1.6... oh well... trebuia sa fii geek ca sa iti placa), care nu intelegeau conceptul de a da bani pe software, prin urmare pe android sunt mai multe aplicatii gratuite si aplicatiile cu plata sunt mai ieftine. Ori treaba asta s-a reflectat si in cantitatea si calitatea aplicatiilor. Dar asta era in 2010... Acum suntem in 2013, androidul nu mai e un geek-badge-gadget, clientii de android nu mai sunt oameni cu dioptrii mari si cunostinte vaste de c++, iar aplicatiile serioase nu au cum sa rateze o piata care ocupa mai mult de 2/3 din piata, diferentele cantitative si calitative scad de la an la an.

securitate ?
Foarte discutabil:
1. Securitatea vs virus/mallware e discutabila. Da, pe iOS chiar daca instalezi un virus ala nu are ce sa faca (decat daca esti pe un device cu jailbreak, caz in care iti meriti soarta pentru ca te-ai abatut de pe calea dreapta a Apple-ului), dar pretul platit pentru asta e ca nici aplicatiile legitime nu pot face o gramada de chestii. E ca si cum ai zice ca abstinenta e o metoda de prevenire a bolilor venerice si a sarcinilor nedorite... mda... asa e... dar... c'mon...
2. Securitatea vs "oameni care vor sa iti umble in telefon", atat iOS cat si diverse telefoane cu android *cough*samsung*cough* au avut buguri ce permiteau deblocarea totala a telefonului. Daca folosesti ultimele firmware-uri atunci ambele sunt safe (as far as we know). Insa deblocarea aia cu pattern e mai safe decat pincode-ul de pe iOS, daca nu obtii cumva parola contului google, nu prea poti face mare lucru ca sa treci de pattern-lock, pt iOS exista device-uri care fac asta in mod automat.

QUOTE
RIM - e-mail si comprimarea datelor la browsing - inca nu poate fi egalat de niciun alt competitor


Ce rau esti, tu iti bati joci de muribunzi ? RIM reprezinta tot ce societatea moderna nu prea mai are nevoie, RIM era o chestie excelenta pe vremea 2g-ului, pana si cu abonamentele alea aberante care te taxau pe nr de mailuri sau ceva aberant de genul asta, era o solutie pe vremea cand internetul era ca apa calda in comunism. Acum cu noul model par sa fi revenit in prezent, sincer nu am prea mari sperante pentru ei, si daca ar fi sa investesc 100$ as prefera sa cumpar bere si apoi sa vand sticlele decat sa cumpar actiuni blackbery, dar sper din tot sufletul sa reuseasca si sa redevina un competitor serios pe piata smartphoneurilor. Potential exista, chiar imi place noul lor telefon, sper ca piata sa il primeasca bine.

QUOTE
Inteleg la ce te referi insa nu are rost sa extrapolam termenul la aspecte care nu-i mai sunt caracteristice deci intelesul pe care i-l dai tu nu schimba faptul ca majoritatea sistemelor actuale de operare de pe dispozitivele mobile, cele in proiect cat si Windows au renuntat la desktop.

Chiar si in acceptiunea clasica iOS are desktop... e chestia aia la care poti schimba wallpaperul si pe care stau aplicatiile instalate. WP8 si W8 intr-adevar e discutabil daca au sau nu desktop... eu zic ca atat timp cat poti rearanja pe acolo lucrurile, poti mari/micsora tile-urile (la care pe vremuri le zicea icoane si/sau widgeturi), poti schimba culorile, e un desktop cu icoane supradimensionate care acopera wallpaperul. Pentru ca singurul lucru care lipseste din interfata WP8/W8 fata de desktopul stil Windows XP este wallpaperul. In rest au ucis butonul de start, si au marit icoanele. Android are desktop (homescreen) si "buton de start" (app drawer). In mintea mea un device nu poate exista fara desktop pt ca in mintea mea desktop = GUI.

QUOTE
Cel mai ciudat aspect al acestei situatii este ca Android, in loc sa aiba cerinte hardware echivalente unui Linux pe PC, se comporta ca un Windows folosit vreo 10 ani pe site-uri de torenti fara anti-virus.

Ai incercat sa compari cerintele unui Ubuntu (reale, sa-l si poti folosi decent) cu ale unui W7 ? Eu nu as pune Ubuntu pe un calculator mai slab de I3 cu minim-minim 4GB rami. Laptopul lui fiica-mea ruleaza Windows7 pe un celeron cu 1 GB rami... daca pun ubuntu pe el, pun pariu ca il omor. Ahhh.. poate archlinux, sau diverse versiuni slim sa aiba cerinte mici de hardware, dar in ziua de azi windows e mai rapid decat linux (asta a fost un off-topic, ca nu are mare legatura cu subiectul, am inteles ce ai vrut sa spui doar ca nu era buna comparatia, se baza pe date de acum cativa ani sau pe versiuni underground de linux).

QUOTE
Si un alt aspect extrem de ciudat vine de la utilizatorii inflacarati ai platformei: apare Nuxus-ul -> "sa vezi cand iese noul GS, sparge tot"; apre noul GS (si normal ca nu sparge niciun rahat) -> "sa vezi cand apare noul Note, rupe tot"; apare noul Note (nici asta nu-i mai breaz, e doar mai mare) -> "sa vezi cand apare noul Nexus care-i cu Android pur, oule";
Wtf, clienti care nu primesc niciodata ceea ce vor dar care sa cumpere in continuare aceleasi produse mi-as dori si eu .

Fanboyism exista in ambele tabere, la iOS e mai mare tabara (inca nu am vazut oameni campati in fata goagal store-ului cand se lanseaza ceva), ceva mai sus te plangeai ca samsung nu face inovatie pentru ca clientii lui se multumesc sa primeasca modelul de anul trecut usor upgradat in loc sa primeasca un model nou... acum ti se pare ciudat ca clientii sunt mereu nemultumiti si vor mereu mai mult... Cum e pana la urma ?
Intr-un fel e normal ca asteptarile sa fie uriase de la lansarile de produse android. Uita-te la cum au evoluat nexusurile sau samsung galaxy-urile si cum (NU) au evoluat iphone-urile. Evident ca acest ritm de crestere nu se poate mentine, daca l-ar mentine peste 2 generatii de android am avea control mental asupra telefonului iar acesta ar sti sa downloadeze cafea. Desigur s-ar putea spune si "iOS era un sistem mai matur la evolutie, nu a fost nevoie sa evolueze foarte mult" si e o afirmatie corecta, doar ca la ora asta androidul l-a depasit, si nu trebuie sa asteptam urmatorul nexus, sau SGS4. E depasit la telefoanele actuale.
klm
Iar am scris un mesaj kilometric care ar dura prea mult sa fie citit si ar aduce prea putina plus-valoare discutiei.
Rezum toata pozitia mea intr-o singura sintagma: vreau altceva mai bun.
Mai bun pentru mine inseamna un dispozitiv de dimensiuni confortabile (maaaaxim 125-130 mm); un sistem care sa fie actualizat si sa functioneze brici chiar peste 3-4 ani; constructie care sa reziste cei 3 ani; sa arate si sa se simta bine.
In momentul de fata singurul care se incadreaza in aceste conditii este iPhone 4S; stiu, te intrebi "cum se poate ca un telefon de acu 2 ani sa fie mai bun decat minunea minunilor S4 sau Nexus 4 sau ce vrei tu Android?!" iar raspunsul este simplu: e mai rapid decat ele in ceea ce am eu nevoie (browsing, experienta cu interfata, email), are un ecran mai bun decat orice amoled - indiferent ca e 1080p - e calibrat mai bine (culori, stralucire) decat LCD-urile folosite de One si Z (deci chiar daca mircea vede mai mult dintr-un pdf, pe iphone l-ar vedea mai bine), are dimensiuni potrivite, o constructie frumoasa, eleganta si durabila, in plus va primi actualizari si peste 3-4 ani.
Spune-mi un telefon din alt ecosistem care sa aiba toate astea si eu renunt la ideea de iPhone.
HalbaSus
Discutia e "batman vs superman" dar e placuta, asa ca mergem mai departe:
QUOTE
Mai bun pentru mine inseamna un dispozitiv de dimensiuni confortabile (maaaaxim 125-130 mm);

Hai mai... fie 135mm... te poticnesti acum pt 5mm ? biggrin.gif
QUOTE
e mai rapid decat ele in ceea ce am eu nevoie (browsing, experienta cu interfata, email)

Nu, nu e. Adu un iphone4s, eu vin cu nexusul, si facem teste de viteza. Bine, ideal ar fi sa aducem un utilizator care nu a vazut smartphone in viata lui si sa-l punem sa faca diverse cu cele doua telefoane, pt obiectivitate. Dar sunt convins ca Galaxy Nexus e mai rapid decat 4s (observi ca vin tot cu un telefon lansat acum 2 ani).

QUOTE
are un ecran mai bun decat orice amoled - indiferent ca e 1080p - e calibrat mai bine (culori, stralucire) decat LCD-urile folosite de One si Z (deci chiar daca mircea vede mai mult dintr-un pdf, pe iphone l-ar vedea mai bine),


irelevant, daca nu faci editare foto pe telefon (si pe 3.5" nu vei face asta, nici macar pe 7" nu as incerca), atunci culorile "mai bune" ale iphone-ului nu iti vor aduce nici un beneficiu in viata reala. Marimea fizica si rezolutia insa sunt chestii care iti sunt de folos tot timpul (e mai bine sa vezi intreg pdf-ul decat sa nu fie fidele culorile din pdf, zic eu).
QUOTE
are dimensiuni potrivite, o constructie frumoasa, eleganta si durabila

Sticla e cel mai durabil material cunoscut de om... in special pentru calitatile ei elastice smile.gif

QUOTE
Spune-mi un telefon din alt ecosistem care sa aiba toate astea si eu renunt la ideea de iPhone.

Galaxy Nexus, cel mai bun telefon din lume tongue.gif
James Kilowatt
QUOTE (HalbaSus @ Mar 27 2013, 03:59 PM) *
.. Bine, ideal ar fi sa aducem un utilizator care nu a vazut smartphone in viata lui si sa-l punem sa faca diverse cu cele doua telefoane, pt obiectivitate....


Pick me, pick me... am avut doar stramosul androizilor (lg optimus one cu 2.2 care inca e in viata) si clone chinezesti, deci putem spune ca n-am vazut in viata mea un adevarat smartphone.
Prin urmare nu vei gasi un cobai mai bun decat mine decat in triburile amazoniene, sau in comunitatile hamish.
Diesel
Insist sa nu cumperi Galaxy Nexus, pentru ca va scade factorul cool foarte mult si va trebui sa imi schimb telefonul biggrin.gif
solmar
S-a anuntat Nexus 5! Sic!
HalbaSus
solmar, Galaxy Nexus e cel mai bun telefon din lume. punct. Singurul telefon care ar putea intra in competitie directa cu el, si din anumite puncte de vedere il si depaseste este HTC HD2 (lansat in cuaternal dar inca ruleaza ultima versiune de android SI ultima versiune de Windows Phone).
Saptamana viitoare ma voi desparti insa de cel mai bun telefon din lume si voi lua "al doilea cel mai bun telefon din lume" (Nexus4)...
Diesel
Deci cam in 2 saptamani, Halba va propavadui noul "cel mai bun telefon din lume" biggrin.gif

Hai sa lamurim o chestie cu perfomanta si resursele. Telefonul meu are dual-core la 1.2GHz, insa nu prea ajunge la frecventa aia. In ultimele 2 zile, de la ultimul reboot, statistica e cam asa:

Obtinuta cu: https://play.google.com/store/apps/details?...bvalosek.cpuspy (merge si pe rom-urile stock)
In ritmul in care il incarc cel putin odata pe zi. Uneori de doua ori. Ca termen de comparatie, pe HTC Legend, procesorul statea la maxim cam 10-20% din timp, in permanenta cat era ecranul pornit. Si prin maxim se intelege un overclock de ~20%.

In schimb nu m-ar deranja mai mult ram, ca garbage collectorul ala porneste al naibii de des. Daca tot vorbim de telefoane perfecte, 4GB, sa fie acolo.

Acum realizez ce rezolutie de neam prost are telefonul.
HalbaSus
QUOTE
Deci cam in 2 saptamani, Halba va propavadui noul "cel mai bun telefon din lume"


Meh... slabe sanse, cel mai bun telefon din lume nu poate fi produs de LG... e ca si cum Adi Minune ar scrie cea mai buna lucrare despre fizica cuantica.
klm
125 cm (adica S2) deja inseamna mult; 130 inseamna sa intind la maxim limitele; 135 inseamna deja tableta.
120 mm poate cuprinde usor un ecran de 4.5" deci la 137 mm (S3) probabil ar trebui sa poata cuprinde un ecran de macar 6" (mi-e lene sa aplic acum Pitagora).

Nu trebuie sa facem noi teste, au facut altii si toate spun ca iP bate la viteza orice Android, basca utilizatorii neexperimentati nu dau doi bani pe Android sau iOS sau Windows sau... (bine, alora le poti vinde in 2013 si Symbian daca te straduiesti putin); acu' sa nu fim mai catolici decat papa, nu moare nimeni daca deschide un site cu juma de secunda mai tarziu sau primeste un mail cu juma de secunda mai greu dar in cadrul discutiei se retine doar faptul ca iOS de pe iPad/iPhone bate orice dispozitiv cu Android.

La mine conteaza mai mult sa vad ecranul in lumina soarelui (ce te faci cand te suna amanta si tu nu vezi cine e pentru ca iti straluceste o raza pe ecran?) decat sa vad nimic dar mai mare; conteaza mai mult sa reduc stralucirea ecranului ca sa nu-mi sparga ochii noaptea decat ppi (care, nu am zis eu ci persoane ce cu asta se ocupa, peste 300 nu au absolut nicio relevanta de la distanta la care se privesc ecranele telefoanelor).
Dar daca tot nu faci editare foto/video pe telefon la ce naiba ai nevoie de quad-core, Halba, cand si pe PC un single core reda filme HD (720p) ca sa nu mai spun ca duce orice sarcina din domeniul office, la ce-ti trebuie 2 Gb de ram, la ce-ti trebuie ecran imens cand pdf-ul oricum se vede la fel [de prost] fie pe 10, fie pe 12 cm; deci?! (s-a nimerit perfect ca Diesel sa imi intareasca punctul de vedere: din dual-core-ul Nexusului foloseste - in 7% din cazuri - putin peste jumate din putere deci un single-core care sa functioneze la o frecventa putin mai mare ii poate satisface pe deplin nevoile iar Diesel nu mi-a dat niciodata impresia ca ar face pare din cei 90% care habar n-au cum sa foloseasca un telefon)

Nu ai decat sa cauti pă Google cum rezista la cadere 4S si cum o face S3 inainte sa afirmi ceva despre soliditate; n-o sa spun eu cine iese mai ciufulit, o sa spun doar ca - stiu de la o prietena care a trecut prin asta (si a refuzat sa ia acelasi telefon) - inlocuirea ecranului celui care se sparge costa cam 300 de euroi.
Diesel
Radem, glumim, dar la single-core nu ne intoarcem. Eu am vrut sa subliniez cat de eficienta e platforma, ca mai devreme ai spus ca androidul e lent, are lag si altele. In contextul actual de multi-tasking, evident ca un dual-core este preferabil fata de un single-core.

Este nevoie de mai multe resurse? depinde de context. Ultimii 20 de ani au aratat ca de fiecare data cand pui un developer in fata mai multor resurse, le va folosi pe toate in moduri care nu sunt imediat evidente. Telefonul trebuie sa faca streaming video in format 4K/8K catre televizorul din living in timp ce il tii intr-un dock la birou si inlocuieste desktopul de acolo. Cand va avea resurse pentru asta (16 nuclee, 32GB de RAM si 64TB de storage) atunci ne vom declara multumiti. Pana atunci, e nevoie de mai multe resurse.
HalbaSus
QUOTE
Nu trebuie sa facem noi teste, au facut altii si toate spun ca iP bate la viteza orice Android


Ce face maica ?



A se observa ca nexusul foloseste ICS si browserul stock, nu JellyBean cu Chrome (care e mai rapid)... e adevarat ca de atunci a mai aparut si o versiune de iOS dar nu stiu sa fi adus imbunatatiri la viteza. De asemenea video-ul e postat de todaysiphone, deci nu cred ca putem sa-i banuim ca ar fi partizani android.

QUOTE
Nu ai decat sa cauti pă Google cum rezista la cadere 4S si cum o face S3 inainte sa afirmi ceva despre soliditate



P.S (m-am uitat si la alte drop testuri cu galaxy nexus, S3, etc... la nici unul nu se sparge spatele (because plastic is fantastic) si la toate se sparge ecranul (sticla, not fantastic).

klm
CITAT(Diesel @ Mar 28 2013, 11:53 AM) *
Radem, glumim, dar la single-core nu ne intoarcem. Eu am vrut sa subliniez cat de eficienta e platforma, ca mai devreme ai spus ca androidul e lent, are lag si altele. In contextul actual de multi-tasking, evident ca un dual-core este preferabil fata de un single-core.

Sigur, de acord cu tine; eu nu spun decat faptul ca doar in cazuri exceptionale sa ai nevoie cu adevarat de dual-core; pt a justifica un telefon cu quad deja ar trebui sa lucrezi la Pixar, sa ai un dead line si sa trebuiasca sa petreci timpul intr-o locatie unde nu poti intra cu laptopul.

In momentul de fata resursele nu ca sunt suficiente ci sunt disproportionate cu ceea ce fac telefoanele; eu zic sa se concentreze toate companiile pe BATERII!!! M-am saturat sa incarc telefonul zilnic sau sa caut prize libere (apropo).

CITAT(HalbaSus @ Mar 28 2013, 12:21 PM) *
CITAT
Nu trebuie sa facem noi teste, au facut altii si toate spun ca iP bate la viteza orice Android

Ce face maica ?

A se observa ca nexusul foloseste ICS si browserul stock, nu JellyBean cu Chrome (care e mai rapid)... e adevarat ca de atunci a mai aparut si o versiune de iOS dar nu stiu sa fi adus imbunatatiri la viteza. De asemenea video-ul e postat de todaysiphone, deci nu cred ca putem sa-i banuim ca ar fi partizani android.

P.S (m-am uitat si la alte drop testuri cu galaxy nexus, S3, etc... la nici unul nu se sparge spatele (because plastic is fantastic) si la toate se sparge ecranul (sticla, not fantastic).

Prietene, daca aia e comparatie intre browsere, eu sunt cichi-chan; daca chrome e mai rapid decat browserul ics, eu sunt brus-li; iar daca GN e mai rapid decat 4S la navigare web, eu sunt ciac-noris.

Ce alegi: sa ai un telefon cu plasticul intact dar cu ecranul spart sau un telefon cu spatele crapat dar cu ecranul intact (sau unul cu ciobituri in coronita)? Apoi, daca tot ai garantii, asigurari etc, ce ai prefera in cazul unui nefericit incident: sa primesti telefonul reparat sau sa primesti unul nou?
James Kilowatt
QUOTE (klm @ Mar 29 2013, 04:26 PM) *
...

In momentul de fata resursele nu ca sunt suficiente ci sunt disproportionate cu ceea ce fac telefoanele; eu zic sa se concentreze toate companiile pe BATERII!!! M-am saturat sa incarc telefonul zilnic sau sa caut prize libere...



Chestia asta am predicat-o si eu o vreme, insa nu m-a ascultat nimeni... dry.gif
Evident ca trebuie sa se concentreze pe toate componentele, nu doar pe baterie, insa nu trebuie sa vizeze doar performanta ci si economia de energie. Se aplica si la procesoare (acum am un dual core, si daca la urmatorul o sa am de ales intre un dual core la fel de rapid insa cu consum la jumate sau un quad as alege prima varianta), si la ecrane (rezolutie dincolo de 300ppi mi se pare frectie, insa un consum mai bun la aceeasi calitate a imaginii n-ar fi rau). Nu-mi dau seama daca se poate face mare lucru in materie de radio (conexiune si wifi), n-ar fi rau daca ar putea fi optimizat si acolo consumul insa chiar nu ma prind cat de departe suntem de limita.
Mircea104901
QUOTE (klm @ Mar 28 2013, 05:48 AM) *
La mine conteaza mai mult sa vad ecranul in lumina soarelui (ce te faci cand te suna amanta si tu nu vezi cine e pentru ca iti straluceste o raza pe ecran?) decat sa vad nimic dar mai mare; conteaza mai mult sa reduc stralucirea ecranului ca sa nu-mi sparga ochii noaptea decat ppi (care, nu am zis eu ci persoane ce cu asta se ocupa, peste 300 nu au absolut nicio relevanta de la distanta la care se privesc ecranele telefoanelor).


Uite aici (cu sonor) - comparat cu IP5 (care e peste IP4s)


Contrast GSM Arena Xperia Z cu panel JDC: Display 2.462:1 (sunlight); IP4s 2.269:1 (sunlight)

O paranteza: XZ are 2 tipuri de paneluri: JDC (SO-02E Docomo) si Sharp. Primele au fost folosite la telefoanele de prezentare/test pana sa fie puse in vanzare si au fost proaste (contrast slab si culori ~). Cel testat de GSM Arena e JDC.
Eu am panel Sharp ca mai toate XZ care s-au pus ulterior in vanzare. (exista tool pe Xda sa vezi de care e. Btw: l-am rootat whistling.gif n-am rezistat).
Dovada e ca e "tie" cu IP5 (l-am testat pe bune in toate pozitiile cu IP5-ul unui coleg, inclusiv in soare, i-am trimis prin bluetooth pozele demonstrative si le-am pus unul langa altul si la umbra si in soare, si cu senzorul auto on si off, si brightness la maxim, si la minim.) Pentru ochii mei e 99,5~ la fel cu iP5. Or fi diferente in laborator, dar vizibile cu ochiul liber, nu.

Si atasez un screenshot pentru rezolutie, cam cum vad un A4 (aiurea de pe net):
Click to view attachment
Mircea104901
Uite la ce e bun un display mare smile.gif
Click to view attachment
former_ozz
QUOTE
Nu-mi dau seama daca se poate face mare lucru in materie de radio (conexiune si wifi), n-ar fi rau daca ar putea fi optimizat si acolo consumul insa chiar nu ma prind cat de departe suntem de limita.


Partea de transmisie adica amplificatorul final de radiofrecventa care consuma cel mai mult inca teoretic se poate imbunatati mult, randamentele sint jalnice.
Dar din pacate sint restrictii fizice majore. Aglomerarea spectrului insemna ca trebuie sa dai semnal cit mai "curat" care se obtine cu randamente proaste... micsorarea si ieftinirea componenteleor iarsi are niste imapact major. In unele cazuri se poate spera la imbunatatire dar in altele e pur si simplu o limitare fizica. Dar in princpiu da, eu cred ca e loc pentru o imbunatatire de 2X numai ca nu stiu cum smile.gif (ca daca as sti as fi un bogatas ceva).
Diesel
Vad ca Mircea are Photoshop pe telefon, cum sa n-ai nevoie de quad-core pentru asa ceva.
HalbaSus
QUOTE
Prietene, daca aia e comparatie intre browsere, eu sunt cichi-chan; daca chrome e mai rapid decat browserul ics, eu sunt brus-li; iar daca GN e mai rapid decat 4S la navigare web, eu sunt ciac-noris.


Eu iti aduc o filmare cu o liniuta in care Galaxy Nexus ii da fum 4s-ului si tu imi vii cu "ce mah, aia e liniuta... ?" dar nici macar nu vii cu o argumentare de genul: "se vede ca i-a patinat ambreajul" sau "soferul din bmw e un idiot si nu stie schimba vitezele". De ce nu e aia comparatie buna ? a apasat simultan pe butoane, pe nexus s-a incarcat mai repede. Case closed. Nexus wins, iphone loses. Ce trebuia sa faca ? Iar daca intram in subtilitati de genul "pe care telefon vezi mai bine o pagina web" atunci iti dai seama ca pe 1280x720 si ecran de 4.65 se vede mai mult si mai mare decat pe 3.5" si cat o fi retina displayul.

Arata si tu o filmare in care iphone bate la ceva.

QUOTE
Ce alegi: sa ai un telefon cu plasticul intact dar cu ecranul spart sau un telefon cu spatele crapat dar cu ecranul intact (sau unul cu ciobituri in coronita)? Apoi, daca tot ai garantii, asigurari etc, ce ai prefera in cazul unui nefericit incident: sa primesti telefonul reparat sau sa primesti unul nou?

Tu nu ai inteles ce am spus eu sau ce au demonstrat testele alea.
Pe scurt:
- Daca cade pe spate: samsungurile nu patesc nimic, la iphone se sparge spatele.
- Daca cade pe fata: la ambele se sparge ecranul.
- Daca cade pe colt: la samsung nu pateste mare lucru (depinde daca era coltul din fata sau coltul din spate), la iphone se sparge o sticla (ori din fata ori din spate).
Rezultat: sticla e mai fragila decat plasticul (WOW) (si da, inca odata puteti sa faceti misto de mine ca o sa am telefon cu spate de sticla... damn you LG !)

Deci sa reformulez: ce ai prefera ? sa iti trimiti telefonul la reparat (timp in care ramai fara telefon, si mai ales fara telefonul TAU) pentru ca s-a spart un rahat de sticla in spate, sau sa iti vezi de treaba si sa accepti o zgaraietura pe plasticul din spate ?

Mergem mai departe... O baterie are o durata de viata limitata in timp... nu rezista o vesnicie. Am prieteni cu iphone4 care dupa 2 ani nu ii mai tine bateria decat jumat de zi. La un samsung din ala cu carcasa de plastic te duci la magazin, cumperi alta baterie (daca vrei chiar da capacitate mai mare), o bagi in telefon si cu asta basta. La iphone cum e? (ok, accept un nou rand de mistouri pe tema faptului ca nexus4 e unibody... ma bazez pe faptul ca pana acum nu a rezistat nici un smartphone mai mult de 1.5 ani inainte sa-l schimb).

Concluzie: Daca Galaxy Nexus si iphone4s ar fi batausi si s-ar bate in ring atunci Galaxy Nexus ar fi Chuck Noris iar iphone 4s ar fi Danny DeVito. Galaxy Nexus rupe din toate punctele de vedere iphone4s-ul, exista totusi un singur punct unde iphone-ul il surclaseaza... aparatul foto... nu exista telefon pe piata care sa scoata poze mai proaste decat Galaxy Nexus-ul... cu alte cuvinte iphone-ul e mic, lent, gras, cu ecosistem inchis, scump, dar are suflet de artist si face poze bunicele. Galaxy Nexusul nu se incurca cu prostii din astea si te trimite la DSLR daca vrei poze.
former_ozz
Hai ba halba ca tu spui ca un ceas Gshock e mult mai valoros ca un patek phillipe penca rezista mai bine la buseli. Iphonul nu e sa-l dai pe jos, punct. La astea de plastic sare o bucata, o pui la loc.

QUOTE
Am prieteni cu iphone4 care dupa 2 ani


Ciclul d eviata la un smartphone e 2 ani. Atita e abonamentul. Nu cistigi nimic daca il tii in plus, nu-ti scade abonamentul.
Mircea104901
O chestie legata de iP 4S: e cel mai prost telefon din lume, cred, la ora actuala. A se retine:am zis telefon si nu smartphone. Sta execrabil exact la partea esentiala: telefonia. In orice caz, la raportul calitate emisie-receptie vs. pret cred ca are cea mai mica valoare din istoria mobilelor. Si nu va fi depasit curand. Poate niciodata.
Colegul care are iP5 a avut 4S si nu putea vorbi la el dacat prin casti si daca tinea iP-ul pe birou intr-o anumita pozitie. Cu iP5 nu are probleme.
Si mai am o persoana cu care vorbesc aproape zilnic, tot pe 4s, si banuiti cam ce zic cel mai des. Nici o fraza nu o aud fara intreruperi. Sa nu zic cat de putine convorbiri avem neintrerupte de pierderea semnalului. Praf.
HalbaSus
QUOTE
Hai ba halba ca tu spui ca un ceas Gshock e mult mai valoros ca un patek phillipe penca rezista mai bine la buseli. Iphonul nu e sa-l dai pe jos, punct. La astea de plastic sare o bucata, o pui la loc.

Pai daca vrei sa stii cat e ceasul atunci cu siguranta ca G-shock e mai valoros pentru tine decat Patek Phillipe, un ceas insa poate fi purtat si ca accesoriu/bijuterie, plus ca stand pe corp, la vedere, automat conteaza si aspectul iar atunci conteaza chestii d-astea de finete gen ceas placat cu aur, mecanism la vedere, design elegant/interesant, brand, etc. Un smartphone insa ? Hai sa fim seriosi, ca au trecut anii 90 cand celularul pus ostentativ pe masa langa cheile de la masina era un simbol al bunastarii si valorii sociale. Nu o sa impresionezi pe nimeni daca ai iphone4s/iphone5/GalaxyS3/Nexus/etc... mai ales ca toata lumea isi tine telefoanele pe masa in baruri si restaurante nu ca sa se laude ci ca sa nu rateze update-urile de pe facebook.
Iar iphone-ul e un smartphone, nu o bijuterie, iar smartphone-urile se supun legilor gravitatiei si mai pica si ele pe jos... si nexusul meu a cazut de pe la 1 metru direct pe beton (ca norocul a cazut pe "baza" telefonului, adica acolo unde bagi incarcatorul si castile) si in afara de niste zgaraieturi microscopice nu a patit nimic).

QUOTE
Ciclul d eviata la un smartphone e 2 ani. Atita e abonamentul. Nu cistigi nimic daca il tii in plus, nu-ti scade abonamentul.


Stiu ca la voi abonamentele de date si telefonie au niste preturi ridicole pentru consumatorul roman si subventiile sunt foarte consistente, la noi nu e chiar asa. Anyway, de curand am primit de la Vodafone o oferta pentru smartphoneuri cu abonament de 2 ani. Un iphone4s de 16 gb costa intre 400 si 470 euro in functie de marimea abonamentului de date ales, LG Nexus e intre 269 si 369 (hotie curata avand in vedere ca in goagal store se vinde cu 350 de euroi) iar un S3 e intre 369 si 464 euroi.
Desigur ca daca iti schimbi si abonamentul de telefonie nu doar cel de date si treci la un pachet mai mare pretul telefoanelor scade pana pe la 200 de euro, dar chiar si la valoarea asta e o suma considerabila in Romania... 200 de euroi e mai mare decat un salar minim pe economie, ok, evident ca nu ala e targetul pt smartphone-uri, insa oricum e o suma considerabila, de ce sa il schimbi la 2 ani ? Ok, nu ti se reduce abonamentul (desi il poti reduce daca vrei) dar macar nu dai 200-500 de euroi pe un alt telefon...
klm
Mircea, tu ai ecran IPS, eu vorbesc de Amoled; dar si al tau cica ar sta macar intr-un punct mai prost decat ecranul iPhone-ului (nu spui unde pentru ca deja am specificat faptul ca pe mine nu ma intereseaza acel aspect la telefoane; vezi un test aici).
CITAT(Diesel @ Mar 29 2013, 08:02 PM) *
Vad ca Mircea are Photoshop pe telefon, cum sa n-ai nevoie de quad-core pentru asa ceva.

Uite-asa; eu am folosit PS CS5 pe un Celeron, iar cel mobil merge si pe un single.
Quad ai nevoie doar daca faci editare video, randari CAD 3D (sau te joci).
CITAT(HalbaSus @ Mar 29 2013, 08:52 PM) *
Eu iti aduc o filmare [...]

Ai pus o filmare foarte irelevanta; pe langa faptul ca a deschis un site si atat (asta ar fi suficient ca consider ca filmul respectiv nu prezinta un test), daca asculti ce zice gigel ala, vei vedea ca telefoanele sunt folosite pe reteaua mobila ori daca Nexusul e pe 21 mbp iar ip pe 7, testul nu mai are nicio valoare.
N-ai decat sa intri pe youtube si sa cauti browser test nexus 4 vs iphone 5 (vorba ta, nu folosim telefoane de acu 10 ani).
CITAT(HalbaSus @ Mar 29 2013, 08:52 PM) *
- Daca cade pe spate: samsungurile nu patesc nimic, la iphone se sparge spatele.
- Daca cade pe fata: la ambele se sparge ecranul.
- Daca cade pe colt: la samsung nu pateste mare lucru (depinde daca era coltul din fata sau coltul din spate), la iphone se sparge o sticla (ori din fata ori din spate).

Chestia e ca aproape niciodata nu se intampla cum zici tu.
iPhone are tendinta sa cada pe laterale pe cand Samsungurile cad fix pe ecran (exemplu - vezi cum se lovesc cele 2 de ciment) deci, in caz ca iti pica telefonul, ai mai multe sanse sa se f* daca e S3 (a picat in 66% din cazuri cu fata iar singura data cand a picat pe lateral s-a spart ecranul) decat daca e iPhone.
Deci ce aleg (eu care de regula nu scap telefoanele)?

ps: observati ca pretul ecranului - asa cum spune gigel din filmulet - este de 300 $ smile.gif, just saying.
CITAT(HalbaSus @ Mar 29 2013, 08:52 PM) *
Mergem mai departe... O baterie are o durata de viata limitata in timp... nu rezista o vesnicie.

Sa inteleg ca la iP nu se pot schimba bateriile (si toate anunturile in care se vand baterii sunt la misto)?!
CITAT(Mircea104901 @ Mar 29 2013, 11:31 PM) *
O chestie legata de iP 4S: e cel mai prost telefon din lume, cred, la ora actuala. A se retine:am zis telefon si nu smartphone. Sta execrabil exact la partea esentiala: telefonia.
[...]
Si mai am o persoana cu care vorbesc aproape zilnic, tot pe 4s, si banuiti cam ce zic cel mai des. Nici o fraza nu o aud fara intreruperi. Sa nu zic cat de putine convorbiri avem neintrerupte de pierderea semnalului. Praf.

Si asta mi-e greu sa cred; poate ai dreptate insa ai fi printre putinele persoane din lumea asta larga care sa mai intalneasca acum astfel de probleme.

Ce incerc eu sa spun in mesajele mele - treceti pentru aparenta mea pozitionare in barca Apple - este faptul ca sistemul Andorid si telefoanele care sunt facute pentru el nu sunt nici pe departe asa de bune cum le considera unii ca sunt (asa cum nici cele produse de Apple nu sunt). Inteleg partizanatul pentru o marca - il am si eu fata de HTC (desi nu pare sa mai merite) sau fata de Nokia (desi nu a convins cu WP iar in Romania nu pastreaza agresivitatea americana in stabilirea preturilor - 920 costa mai mult decat ip5) - insa nu inteleg sa tii partea inclusiv aspectelor negative ale acesteia.
Nexusul e facut dintr-un plastic de rahat; ok, inteleg ca tu nu ai nicio problema in a folosi un dispozitiv din asa material; dar nu-mi vinde mie gogosi cu privire la "superioritatea plasticului" cand cade telefonul in unghi de 2k pi fata de asfalt.
Quad-urile sunt inutile; ok, inteleg ca tu vrei ca ultimele descoperiri tehnologice sa te ajute cand dai like pe fbk, te gadila faptul ca ai ce-i mai nou si nu te-ai prins ca nu esti decat o victima a marketingului; dar nu-mi vinde mie gogosi ca fara quad un telefon - fie el si smart - e nashpa.
Ecranele mari sunt mai bune; ok, in loc sa folosesti o tableta/un laptop cumperi o tabletica; dar nu incerca sa-mi spui ca ajuta la productivitate mai mult decat te ajuta 3-4" de ecran.

ps: Mircea, am pus 2 documente pdf unul langa altul la aproape aceleasi dimensiuni (inaltimea monitorului meu - vreo 30-35 cm, 1200 puncte de rezolutie); e mai frumoasa pagina ta dar cu ochii mei sanatosi citesc la fel de greu textul deci tot ai nevoie de zoom ca sa intelegi ceva; sa nu se inteleaga ca as contesta faptul ca ecranul tau ar fi mai bun decat unul ca al meu (o spun chiar fara a-l fi avut in fata) ci contest avantajele pe care crezi ca le-ar aduce.

Uite ce frumos incap iconitele la o rezolutie si pe un ecran [mult] mai mici (ba chiar trebuie sa mai sterg din iconite pentru ca folosesc gesturi):
Click to view attachment Click to view attachment
Diesel
Deja ai organizat telefonul ca pe un iphone, migrarea iti va fi foarte usoara.

Spre deosebire de Apple, restul producatorilor ofera produse pentru toate gusturile. Vrei sa nu fie mai lung de 120mm design frumos si fara quad-core ca sa nu risipim resursele planetei si s-o ardem retro: HTC One V, 120.3 mm, single-core@1GHz Snapdragon, unibody, baterie incorporata si ieftin. Ca posesor al predecesorului, ti-l recomand cu toata caldura smile.gif

Cat despre procesoare, nici nu mai stiu de ce esti nemultumit, ca au prea multi MHz, prea multe nuclee, consuma prea mult sau costa prea mult. Oricare ar fi nemultumirea, nu cred ca e imposibil sa gasesti o combinatie pe placul tau. La cat de praf este orice software produs de Chirpici inc. probabil foloseste un singur fir de executie pentru orice, insa din experienta, daca ai un nucleu de procesor ocupat la 100% cu ceva, e preferabil sa ai inca unul liber pentru chestii neasteptate, cum ar fi un apel telefonic.

Apropos, n-a zis nimeni ca e imposibil sa schimbi bateria la iphone, doar ca trebuie sa il demontezi din toate incheieturile pana sa ajungi la ea.
former_ozz
Problema pe care o vad eu e ca mare parte din oameni tind spre fanboism.


Felul in care se cauta defecte la iphone e un fel de fanboism... ba ca e de sticla, ba ca trebuie sa scoti suruburi ca sa faci ceva care nu fac decit foarte rar, ba ca costa prea mult, ba ca nu-mi place interfata, ba ca n-are decit 2 coreuri etc. N-am auizt pe nimeni umplind forumurie cu materialele din care e facut vreun HTC sau cite suruburi ai pina la baterie.. sau cite clkickuri dai ca sa nu stiu ce. Cui ii pasa de defectele si imperfectiunile (in detaliu! cu pasiune!) unui telefon pe care nu il detine daca nu unui fanboi?
HalbaSus
QUOTE (former_ozz @ Mar 30 2013, 10:17 PM) *
Problema pe care o vad eu e ca mare parte din oameni tind spre fanboism.


Felul in care se cauta defecte la iphone e un fel de fanboism... ba ca e de sticla, ba ca trebuie sa scoti suruburi ca sa faci ceva care nu fac decit foarte rar, ba ca costa prea mult, ba ca nu-mi place interfata, ba ca n-are decit 2 coreuri etc. N-am auizt pe nimeni umplind forumurie cu materialele din care e facut vreun HTC sau cite suruburi ai pina la baterie.. sau cite clkickuri dai ca sa nu stiu ce. Cui ii pasa de defectele si imperfectiunile (in detaliu! cu pasiune!) unui telefon pe care nu il detine daca nu unui fanboi?


Noi il consideram pe klm ca fiind prieten, daca era dusman ii ziceam sa cumpere iphone... si un SUV biggrin.gif. Si daca tot isi ia alt telefon incercam sa-l convingem sa nu-si ia rahatul ala de iphone4s... S3 trebuie tratat cu suspiciune, adica e mai bun decat iphone 4s, mult mai bun, dar totusi nu m-as arunca in bratele lui cand exista nexus 4 (si se poate obtine la preturi decente, chiar daca nu prin cele mai directe metode). Voi face review la nexus4 saptamana viitoare candva...
Mircea104901
Single core nu e suficient pentru o experienta fluida la cerintele actuale (conexiuni, aplicatii in background, rezolutii video/foto). Oricum ai da-o, nu e suficient indiferent de OS. Minimum dual-core. Acum o intrebare: daca exista si variante quad-core/octo, care e problema daca oamenii le cumpara? Sigur un quad va merge mai bine decat un dual. Cu cat? Depinde si nu e usor cuantificabil. Nu cred ca a spus nimeni ca dual e "naspa". Doar ca, daca ai o optiune mai buna la indemana, de ce nu? Doar pentru ca, consider ca e "prea mult", ca dual e suficient, dar e de vina OS makerul ca nu optimizeaza nush-ce?
Lasa-i sa faca 16 core cu consum de nokia100. Noi sa ne bucuram de ele. Doar ca nu vad rostul sa ne auto-limitam.
klm
CITAT(Diesel @ Mar 30 2013, 08:20 PM) *
Deja ai organizat telefonul ca pe un iphone, migrarea iti va fi foarte usoara.
[...]
HTC One V
[...]
Apropos, n-a zis nimeni ca e imposibil sa schimbi bateria la iphone, doar ca trebuie sa il demontezi din toate incheieturile pana sa ajungi la ea.

Mie nu mi se pare ca ar semana cu interfata ip; folosesc 3 ecrane (din 9 disponibile, 7 pe Sense - la care am renuntat pentru moment): unul unde am toate iconitele spre aplicatiile de care am nevoie si doua unde am widgeturi; daca nu exista ceva pe primul ecran, inseamna ca poate fi cautat prin lista de aplicatii.

Telefonul meu actual e mai bun decat One V.

Asta o fi un argument valid pentru distribuitori/service-uri, nu pentru consumatori, Diesel, smile.gif!
CITAT(Diesel @ Mar 30 2013, 08:20 PM) *
Cat despre procesoare, nici nu mai stiu de ce esti nemultumit

CITAT(Mircea104901 @ Mar 30 2013, 11:36 PM) *
Sigur un quad va merge mai bine decat un dual.

Android e un sistem gandit prost care are nevoie de foarte multe resurse pentru sarcini simple; producatorii au rezolvat neajunsurile acestea marind resursele hardware, in timp ce suporterii platformei considera - in mod gresit si influentati, asa cum am mai spus, de marketing sau de nestiinta - ca 100 de procesoare automat fac un dispozitiv mai bun.
Ca argument ca lucrurile stau altfel, in perioada in care au aparut quad-urile pt PC, singurul domeniu in care se justifica puterea lor a fost cel al serverelor (si asta doar cu patch de la MS), in rest, performantele lor nici macar nu ajungeau la cele avute de core 2 duo; e usor de banuit ca aceasta se intampla din cauza ca softurile nu stiau sa se foloseasca de puterea adusa de procesoare.
E normal sa vrei multe core pentru ca asta inseamna ca ai un dispozitiv mai bun in cadrul aceleiasi platforme (si nu in comparatie cu iOS sau WP de ex) si pentru ca Android este un sistem gandit prost la care daca - din varii motive - tot nu vrem sa renuntam, cautam macar sa avem cea mai buna experienta posibila.

CITAT(Mircea104901 @ Mar 30 2013, 11:36 PM) *
Single core nu e suficient pentru o experienta fluida la cerintele actuale (conexiuni, aplicatii in background, rezolutii video/foto). Oricum ai da-o, nu e suficient indiferent de OS.

iPhone 4 e al dracu de fluid, la fel si Lumia 8/900 care au cate un singur core si, cu exceptia filmatului la rezolutie 1080p, ambele fac ce stie sa faca telefonul tau.

Dar poate ca n-am vazut eu cand ati aratat cum comunici mai bine cu S3/Xperia Z - quad, ecrane mari, rami de te plictisesti - decat cu, sa zicem, Nexus S.
drabisan
QUOTE (klm @ Mar 31 2013, 04:24 PM) *
Android e un sistem gandit prost care are nevoie de foarte multe resurse pentru sarcini simple; producatorii au rezolvat neajunsurile acestea marind resursele hardware, in timp ce suporterii platformei considera - in mod gresit si influentati, asa cum am mai spus, de marketing sau de nestiinta - ca 100 de procesoare automat fac un dispozitiv mai bun.


klm, folosesti aceleasi argumente vechi din toate discutiile intre mai multe sisteme de operare.
E foarte logic ca orice programator sa scrie mai bine o bucatica de soft pentru un scop precis! Si sa corecteze sau sa imbunatateasca acea bucata de soft mult mai usor.
Cind apar insa discutiile de drivere care sa suporte mai multe dispozitive hardware incepe o bucla infinita. E OS-ul prost sau sint driverele proaste? Fix oul sau gaina! Cind gaseste cineva raspunsul probabil va ajunge si pe masini.ro.

In mod logic cind ai 2-3 device-uri cu resurse hardware clare te vei putea concentra foarte bine sa adaptezi driverele atit de bine incit totul sa fie fluent. Pina la un moment dat cind dai cu nasul de puterea de procesare. Dar aia e o situatie clara!
Cind nu tu scrii drivere, sau nu le controlezi 100%, apar inevitabil problemele.

Uite cel mai simplu exemplu - Linux, cu un kernel scris de zile mari vs Windows cu un kernel scris foarte bine, dar prea mare pentru numarul de programatori foarte buni pe care MS isi doreste sa ii angajeze. Succes in a face wireless atit de bun in Linux vs Windows! De ce? Nu pentru ca kernelul mai prost sau mai bun, ci pentru simplul motiv ca producatorii de hardware se deranjeaza sa scrie drivere de calitate pentru Windows, unde au cel mai mare market-share! De ce crezi tu ca Apple suporta doua SSD-uri pe MacOS?

Isi mai aduce aminte cineva (sigur isi aduce aminte!) cit de dubios a fost cind MS a trecut la cerintele de drivere WMV prima oara pentru video si apoi pentru placile de retea? Nu e deloc
simplu sa scrii repede un driver perfect pentru o noua specificatie (eventual una foarte stricta care sa protejeze OS-ul si sa ofere performanta). Si de ce injurau atiti de multi oameni MS ca le erau sistemele instabile sau nu mergeau cum si-ar fi dorit ei de bine? Se de ce oare in mare majoritate problemele se rezolva brusc dupa un upgrade de drivere?
Te-ai intrebat vreodata de ce o freaca cu asa intirziere producatorii de telefoane sa treaca la Android 4.1? Sau 4.2?

Da, Android-ul are bubele lui ca OS, dar nu e corect sa spui ca e prost. Sau poti sa spui si sa te distrezi cu cit de greu ii e unui jucator major din piata sa rezolve o mizerie de by-pass de parola! Sau poti sa-i ridici biserici unui alt jucator care nu vinde desi isi doreste de citiva ani de acum.

Hai sa nu devenim evanghelisti chiar gratis! In spatele oricaror acestor sisteme sint oameni care cistiga bani! Hai sa cistigam si noi daca tot stricam tastele ca sa argumentam pro sau contra. Dar atita timp cit aia fac bani MULTI, sa nu-i facem prosti; eu unu mi-as dori sa ma faca forumurile prost dar sa fac volumul ala de bani wink.gif
Mircea104901
Klm, vin de pe single core cu 512MB RAM. Da, fac cam acelasi lucru. Diferenta e de timp. Si am aplicatiile de comunicare ruland in background tot timpul, ceea ce inainte era imposibil.
Diferenta ca viteza.... Hmmm... Nu pot sa raspund decat ca e mare. Trebuie sa ai sa-ti poti face o parere. Nu zic fata de dual core (nu am avut). Iti zic doar ca XZ se misca muuult mai bine decat Nexus 7, care e considerata rapida.
De ce ai nevoie de putere de calcul? Pai fa tu refresh in interfata la 60Hz (project butter) la full HD si o sa vezi cam ce ai nevoie.
HalbaSus
Cred ca s-a mai postat articolul asta:

http://rottmann.net/2013/01/an-iphone-love...s-4-completely/

si recent am citit asta:

http://www.gizmodo.com.au/2013/03/why-i-di...protocol-droid/

Daca o sa observati ambele articole pornesc din acelasi punct, un fanboy apple care se converteste... nu la Android, ci la "Nexus 4" (in primul articol autorul chiar vorbeste de faptul ca a incercat inainte cu S3 si alte telefoane android, dar nu i-a placut). Multa vreme m-am intebat WTF ? Adica si eu sunt fan Nexus, si consider ca cei care se plang de fragmentare ar trebui sa taca din gura sa cumpere un Nexus si problema ar fi rezolvata, dar diferentele nu mi se par chiar atat de radicale incat sa zici "iphone-ul e mai bun decat S3-ul... dar... nexus... woah... e cu totul altceva".

De ieri sunt posesor de Nexus4 si in primele 15 minute am inteles de ce Nexus4 are putere hipnotica asupra iphoneistilor hardcore.

1. Spatele de sticla... pe langa faptul ca iti aduce aminte de Iphone 4/4s, face telefonul sa arate mai "pretios" si probabil asta ii gadila in ego pe unii, pe mine ma face sa ma gandesc doar la cioburi si metode in care spatele se va face praf... si da... oamenii care imi trimit filmari pe iutub cu diverse dropeteste nu ma ajuta absolut deloc in paranoia mea... Pe scurt: pe mine ma enerveaza groaznic spatele ala de sticla, as fi vrut sa fie din plastic... sau metal... sau ceva care nu se sparge, dar oamenii care cumpara iphone sunt acel gen de oameni care vor telefoane fragile.

2. Unibody... Nu exista nici un motiv logic pentru care un telefon sa fie facut dintr-o singura bucata. E o atitudine gresita ! Dar la fel ca si spatele din sticla pe oamenii care ar cumpara iphone in mod normal ii gadila undeva designul de unibody...

3. MicroSIM care se baga cu acul... Imaginati-va urmatorul scenariu: faci cadou un telefon unei persoane dragi, omul bucuros vrea sa il puna cat mai repede in functiune... ce ti-ai putea dori ? evident ca ca ti-ai dori ca telefonul sa foloseasca o cartela non-standard si procedura de introducere a cartelei sa necesite un ac... pentru ca de ce ai vrea ca acea persoana sa isi poata pune in functiune telefonul imediat ? Evident ca daca esti posesor de iphone atunci toate astea ti se vor parea normale (ai deja microSIM (daca nu chiar nano-sim) iar folosirea acelor pentru introducerea SIM-ului este ceva normal. Daca insa esti om normal atunci e cea mai enervanta chestie din tehnologia actuala. Ce rahat era asa greu sa faci loc pt o cartela SIM normala ? vii cu ditamai telefonul cu ecran de 4-5" si imi zici ca nu ai gasit loc pentru o amarata de cartela SIM standard ?

Se pare ca toate aceste neplaceri pentru omul normal dau un sentiment de comfort fanbozilor apple, care accepta mai usor trecerea la android daca au spate de sticla, unibody, microsim si telefon care se inteapa cu acul... Si da, LG Nexus 4 copiaza toate aceste puncte de la iphone4... si sper ca apple sa-i dea in judecata. Aceste idei copiate sunt atat de proaste incat nu ar trebui sa iasa din curtea Apple. Sa si le tina !

Trecand peste ideile proaste furate de la apple, telefonul e placut, desi are spatele de sticla grip-ul e bun, nu imi da senzatia ca ar urma sa imi alunece din mana (chestiie buna, avand in vedere ca e foarte fragil). Greutatea e adecvata, nu am fost niciodata un fan al telefoanelor extrem de usoare... iar faptul ca au facut rama mai subtire e un lucru bun, desi diferenta fata de Galaxy nexus e minima (4.65 vs 4.7") ecranul pare mult mai mare, pentru ca e mai "in your face".
Viteza (masurabila in benchmarkuri) e halucinanta, spulbera cu lejeritate Tegra3-ul spre exemplu. Fata de Galaxy Nexus insa nu simt o imbunatatire notabila decat in cateva locuri, si nu pot garanta ca nu e vorba de placebo, oricum telefonul se misca "bine di tăt".
Camera foto nu mai suge cucul. Chestie care nu ar trebui sa surprinda pe nimeni avand in vedere ca Galaxz Nexus avea cea mai proasta camera foto din istoria telefoanelor mobile. Orice ar fi pus LG-ul nu avea cum sa fie mai prost decat cel de pe GNex.

L.E: cand cautam dupa articolele de la inceputul postarii am dat si peste asta:
http://gizmodo.com/5861245/the-galaxy-nexu...s-the-iphone-4s

Ca am inteles ca nu e suficient testul de browsing facut de baiatul ala pe youtube.
Mircea104901
Cititi aici. thumbsup.gif

In alta ordine de idei, e oficial: Nexus 5 va include o noua tehnologie pentru ecrane si anume SMELLCD™ 1.8 cu ajutorul caruia se vor putea emite mirosuri smile.gif
Exista un demo aici.
HalbaSus
Prima data ambele mi s-au parut glume de 1 aprilie. Aia de la google cu siguranta este (si anul trecut au facut ceva de genul asta, nu mai retin exact ce).
Dar care e faza cu aplicatia aia ? ca stirea e postata in 27 martie...
Diesel
Aia cu benzina e scam, la ce permisiuni are, sigur colecteaza informatii sau exploateaza vreo vulnerabilitate. Vad ca nici nu se poate downloada.
Citez din sursa:
QUOTE
function numar_utilizator()
{
var x=16158;
alert("Serverul este ocupat. Esti al "+x+"-lea la rand pentru download. Te rugam sa revii!");
}

Daca faceti rost de apk, ma ofer sa decompilez sau sa fac un telefon de sandbox. In cel mai bun caz are acelasi efect ca magnetii pe linia de alimentare.
solmar
Nu merge sa resetezi contorul. In primul rand nu are nici o influenta campul magnetic (parca asta era mecanismul). Primii care ar zuli ar fi chiar cei implicati in lantul logistic daca ar fi posibil; oricum se da cu zula dar in limitele a 1-3%, pierderi acceptate de sistem.
klm
CITAT(drabisan @ Mar 31 2013, 05:32 PM) *
klm, folosesti aceleasi argumente vechi din toate discutiile intre mai multe sisteme de operare.

Cind apar insa discutiile de drivere care sa suporte mai multe dispozitive hardware incepe o bucla infinita.

Da, Android-ul are bubele lui ca OS, dar nu e corect sa spui ca e prost.

Nu te-ai gandit ca, daca isi au o exprimare intr-o situatie actuala, si argumentele acestea vechi devin actuale?!

Si ce ar trebui sa facem noi, sa asteptam pana cand LG se gandeste sa scrie un driver care face hardul sa functioneze bine cu softul sau sa mergem spre un producator (si un sistem) unde driverele respective sunt scrise astfel incat functioneaza bine din prima? Stiu ca producatorii nu ar investi in optimizarea acestui proces in lipsa veniturilor (sau atit timp cat "merge si asa"); cred ca LG este acolo jos pentru ca utilizatorul mai informat care stie ca dispozitivele lor se actualizeaza foarte greu spre deloc se gandeste de doua ori daca sa le cumpere (vezi cazul Halba); pe de alta parte HTC a fost compania care, dupa Google, actualiza cel mai repede si cele mai multe dispozitive la ultimele versiuni de sistem si e aproape la fel de jos ca LG; de alta parte, Samsung a facut dispozitive atat de prost securizate incat comunitatea geeks wannabe-ilor (xda) a sarit imediat pe ele cu tot felul de rom-uri, contribuind la promovarea unor produse in esenta nu foarte bune (sau mai proste decat oferea intr-o vreme HTC). Indiferent de motive, un lucru e cert: producatorul cu cele mai putin bune produse ce ruleaza Android are cele mai mari vanzari.
Sau ma insel eu?

Sa luam cazul Renault: face o palarie de banoi an de an; eu n-as crede ca asta e cel mai bun argument ca sa le consideram autoturismele mai bune decat sunt de fapt.
Nu ii pot considera prosti pe Google sau pe producatori insa pot face asta cu Android-ul, produsele bazate pe el [si utilizatorii care le lauda pe cele care nici macar nu merita amintite sau care sunt motivate de plusuri care nu exista; fara a fi vorba de niciunul dintre noi smile.gif].
CITAT(Mircea104901 @ Mar 31 2013, 06:31 PM) *
Diferenta e de timp. Si am aplicatiile de comunicare ruland in background tot timpul, ceea ce inainte era imposibil.

Diferenta ca viteza.... Hmmm... Nu pot sa raspund decat ca e mare.

De ce ai nevoie de putere de calcul? Pai fa tu refresh in interfata la 60Hz (project butter) la full HD si o sa vezi cam ce ai nevoie.

Ce aplicatii de comunicare? La mine merg urmatoarele: mailul (push pe Exchange, 5 min pe gmail); fbk, twitter: actualizare la 4h, Dropbox/Drive/SkyDrive - actualizare instantanee, Tasker - 12 servicii cu cate 2 optiuni fiecare, Instant upload (concomitent G+ si Dropbox) si alte servicii Google (calendarul, sincronizare contacte etc), 3G Watchdog, Maps (nu fac nimic cu asta dar merge in spate si ocupa vreo 15 MB; cred ca la toata lumea e la fel), reteaua de date mobile se inchide doar cand ajung acasa si se deschide wifi; acu' eu nu stiu care cum ruleaza si cand, stiu doar ca asa sunt setate sa functioneze.
In plus pot sa dau telefoane oricand, pot deschide - cand e cazul - aoe, orice browser (ce-i drept cel standard se misca mai greut pentru ca, probabil, habar n-are sa elibereze RAM-ul de aceea prefer O M), Adobe Reader, BSPlayer, un Office iar task managerul imi spune ca am 130 MB de RAM liberi; toate imi merg pe un single core cu lagul aferent ICS-ului si fara sa-mi stea procesorul in 100% (am deschis playerul de muzica, am deschis cateva taburi in OM, am pornit sincronizarea manual si aoe - un joc: procesorul nu mi-a sarit de ~75%, sta constant - undeva la 15-30% - e bara si nu pot da o cifra exacta; doar la filmare HD atinge sporadic 80% ceea ce inseamna ca pt 1080p chiar e nevoie de dual core).
Ce mi-as mai putea dori de la un amarat de telefon?
Sau consideri ca nu il folosesc suficient caz in care te-as ruga sa ne spui ce-as putea face mai mult (dar fara jocuri, te rog) ai sa simt lipsa puterii.
PS: ecranul HD+ cu refresh de 60Hz al Nokia 920 functioneaza pe dual-core.

Halba, cand am auzit nebunia cu mini/micro/nano sim am zis la fel ca tine: "in ditai paletele nu se poate vârî un amarat de sim normal"?!
In rest, mai ca as vorbi sa imi trimita un N4 din MB (ai vazut ca noile modele vin cu modificari).

"Benchmarking is a handy tool to give you relative, objective numbers about how a device performs. That said, these numbers don't always translate to user experience. I've tested phones that benchmarked well, but then were slow and terrible to use in practice. However, in this case preliminary testing of the Galaxy Nexus has been extremely favorable"
Mircea104901
QUOTE (klm @ Apr 2 2013, 04:03 AM) *
Ce aplicatii de comunicare? La mine merg urmatoarele: mailul (push pe Exchange, 5 min pe gmail); fbk, twitter: actualizare la 4h, Dropbox/Drive/SkyDrive - actualizare instantanee, Tasker - 12 servicii cu cate 2 optiuni fiecare, Instant upload (concomitent G+ si Dropbox) si alte servicii Google (calendarul, sincronizare contacte etc), 3G Watchdog, Maps (nu fac nimic cu asta dar merge in spate si ocupa vreo 15 MB; cred ca la toata lumea e la fel), reteaua de date mobile se inchide doar cand ajung acasa si se deschide wifi; acu' eu nu stiu care cum ruleaza si cand, stiu doar ca asa sunt setate sa functioneze.

Mai pune Viber, WhatsApp, Line. Dup-aia incearca sa folosesti browserul (cu Req Desktop site obligatoriu ca sa functioneze statisticile de care am nevoie) cu 2-3 taburi. Preia ceva informatie din browser si trimite pe mail. Intre timp poate suna Viber si primesti ceva pe WhatsApp ... scenariu imposibil pe 512MB fara ca vreo aplicatie sa fie inchisa, si OS-ul sa se lupte cu elibearea de memorie in loc ca tu sa iti faci treaba. Si cand ai pauza, incearca sa te mai joci un Offroad Challenge. Asta daca-ti porneste fara vreun reboot.
Sau, cu toate astea in background, incearca sa navighezi pe iGO si sa iti sune telefonul. Sa vezi ce funny e smile.gif thumbsup.gif
klm
Eu n-as reusi nici macar sa le pun tonuri diferite de notificare daramite sa chat-uiesc concomitent pe toate cele 3 programe de im... Trebuie ca esti supersmartphoneuser mai ales ca gasesti timp sa te joci in timp ce conduci masina si vorbesti la telefon smile.gif!
Ce zici tu tine de domeniul fantasticului; acu', nu zic ca e imposibil doar ca mi se pare foarte improbabil profilul de utilizator pe care l-ai pus tu.
Daca chiar faci toate alea in acelasi timp pe telefon in loc sa-ti iei un laptop (sau daca macar ti-a trecut prin cap sa le faci), nu esti intreg la minte, prietene smile.gif!!!

Dar ai fi surprins sa afli ca pot face absolut tot ce zici tu acolo cu telefonul meu (care are vreo 700+ de rami); sigur ca in loc de Viber folosesc fbk msg, in loc de whatsup folosesc ym iar in loc de jocul de care zici eu intru in aoe.
Nu stiu cum e iGO (dat fiind faptul ca de regula am folosit GPS dedicat) insa Google Maps mi-a consumat 14 MB de la Sb la Gl (deschis doar in Sb, Ploiesti si Bv) ceea ce inseamna ca nu ar prea renta a fi folosit la Navigatie fara un abonament nelimitat de date (si ar fi total nepotrivit dpdv al costurilor daca iesi din Romania).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.