Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mobil / PDA / GPS -- Pareri
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
HalbaSus
Doar un clip ? Nuuu... punem doua...

Prima data "ne radem" de americani:



Si apoi aratam cum vrem noi telefoanele:

Mircea104901
Despre IP 5C:
Citez:
"
Pretul neasteptat de mare al iPhone 5C, noul telefon lansat miercuri de Apple, i-a dezamagit pe investitorii de pe Wall Street care mizau pe un produs accesibil tuturor, usor de introdus pe pietele din China, India sau Brazilia.
"Apple este pozitionat ca brand premium in China, inaccesibil celor mai multi consumatori. Noul iPhone 5C ajuta Apple sa intre in competitie, dar nu atat de mult pe cat ne asteptam", a declarat Patrick Moorhead, analist principal la Moor Insights and Strategy, potrivit Los Angeles Times.
Astfel, pe fondul dezamagirii, actiunile Apple au pierdut peste 5%, fata de valoarea de marti, ajungand la 467,71 de dolari. Cumulat, in sedintele de marti si de miercuri, actiunile Apple au pierdut circa 7,6%.
Pentru prima oara de la lansarea primului telefon Apple, acum sase ani, compania a decis sa lanseze doua telefoane in acelasi timp. Este vorba despre iPhone 5S si iPhone 5C. Cel din urma se anuntase initial ca va fi o varianta low-cost.
Totusi, pretul anuntat nu a fost potrivit asteptarilor. iPhone 5C este mai ieftin decat iPhone 5S dar mai scump decat modelul 4S.
Desi modelul de 16GB costa 99 de dolari cu abonament pe doi ani, in Statele Unite, la liber, pretul este de 549 de dolari, adica cu o suta de dolari mai ieftin decat iPhone 5S.
In plus, in India el va putea fi cumparat cu echivalentul a 35.000 de rupii, dar fara alte taxe, in Germania cu 599 de euro si cu 469 lire sterline in Marea Britanie.
Pretul in China va fi 4.488 de yuani, adica aproximativ 730 de dolari, ceea ce este foarte mult pentru o piata-tinta a telefonului.
"Introducerea carcasei colorate ar putea sa creasca interesul consumatorilor pentru acest telefon, dar nu cred ca putem vorbi de vreo inovatie in acest caz", a declarat Walter Piecyk, analist pentru BTIG Research.
"

No comment...
klm
CITAT(HalbaSus @ Sep 12 2013, 08:25 AM) *
Deci acum cateva pagini ziceai ca iphone5 e suficient de rapid pentru orice si ca nu trebuie nimic mai rapid (defapt tu ziceai asta despre iphone 4s, dar o sa presupun ca e valabil si pentru ip5). Nu iti placea iphone5 pentru ca e aluminiu si aluminiul se zgarie. Iphone5s e fix ca iphone5 dar cu procesor mai bun, in rest e fix aceasi carcasa, fix acelasi aluminiu (acum poti alege si variana pe auriu ce-i drept).

Eu am zis ca orice flagship al anului 2013 ai alege primesti toata puterea de care ai nevoie; intrebam eu acolo cum se diferentiaza dispozitivele si dadeam ca posibil raspuns designul.
Un top al telefoanelor frumoase, pana recent, ar fi fost Moto X, 4S, BB Q10; dupa prezentarea 5S si dupa ce m-am uitat cu atentie la poze, il urc fara doar si poate pe locul 1. Cat priveste puterea, nu imi schimb punctul de vedere: 4S face absolut tot ce-mi trebuie deci 5S nu ar trebui sa sufere la capitolul performante.
Nu aluminiul face obiectul neplacerii mele cu privire la 5 ci marginea telefonului.

Pe langa faptul ca un amic a schimbat telefonul si mi-a spus ca marginile de la cel primit nu se mai zgarie atat de usor (am auzit acelasi lucru pe un site de profil), vad ca la 5S marginea respectiva pare a fi acelasi material cu restul partii laterale ceea ce elimina cu totul nemultumirea mea; dar ramane sa il vad fata in fata (daca nu cumva primesc maine o oferta pe care nu o pot refuza pt un 5).
HalbaSus
Deci... mi-am petrecut ultimele 5 minute uitandu-ma la poze cu iphone5 si iphone5s, jur pe ce am mai sfant ca nu stiu despre ce vorbesti, am inteles ca e ceva diferit in partea aia care e marcata cu verde in poza ta... nu inteleg diferenta esentiala, dar stii cum e "whatever floats your boat" cum zic francezii.
klm
Partea laterala a 5-ului este facuta dintr-un material asemanator celui folosit in 4S - adica un aluminiu putin texturat, rezistent la zgarieturi - doar ca, spre deosebire de modelul anterior, coltul este taiat, formand un chamfer (nu stiu a traduce termenul) netexturat si mai predispus zgarieturilor.
5S, spre deosebire de 5, pare (repet, pare) ca are chamfer-ul la fel de texturat precum materialul care acopera spatele si lateralele ceea ce ori va face tot telefonul predispus zgarieturilor (la fel ca marginile lui 5), ori va intari rezistenta chamfer-ului (la fel ca 4S); ramane de vazut.
solmar
Sanfren.
Mircea104901
Klm - nu te mai amagi. Aluminiul se zgarie la fel de usor indiferent cum are sanfrenul. Si indiferent ce vopsea/tratament se aplica nu va avea duritatea sticlei tratate (Corning Gorilla Glass sau Dragon Trail sau etc). Eu as fi facut iP5s-ul tot din policarbonat sau din aliaj de titan-magneziu daca tot sunt smecheri. Sau fibra de carbon, ca oricum pretul ar acoperi linistit aceste materiale exotice. Dar nu ar mai fi in marja de profit de peste 40% cat cer inecatii. no.gif Asa ca reusesc sa va bage pe gat aluminu la pret de fibra de carbon ninja.gif vrajindu-va cu bazaconii (gen sanfren, canale micro, prese nush-de care, turnat la 30,24352785 grade, etc).
HalbaSus
QUOTE
Partea laterala a 5-ului este facuta dintr-un material asemanator celui folosit in 4S - adica un aluminiu putin texturat, rezistent la zgarieturi - doar ca, spre deosebire de modelul anterior, coltul este taiat, formand un chamfer (nu stiu a traduce termenul) netexturat si mai predispus zgarieturilor.


Tu vorbesti serios, adica ASTA te impiedica pe tine sa iei un iphone5 pana acum ?

Ecran mic, sistem de operare antic, configurabilitate extrem de limitata... si tie iti pasa din ce e facut coltul telefonului ? Adica intr-un fel inteleg, ca nici eu nu am vrut sa iau nexus4 pentru ca are spate din sticla, si sticla se crapa (s-a si crapat in cazul meu), dar in cele din urma am zis "wtf, nu ma intereseaza ca nu e facut din plastic, o sa ma descurc si cu spatele de sticla crapat", oricum presupunand ca ar fi venit google sa zica "Ok, ne-am dat seama ca e o mizerie ordinara sa punem spate de sticla, uite, lansam un nexus4 cu aceasi carcasa doar ca inlocuim naibii sticla aia ordinara din spate si punem unul de plastic, va mai bagam niste upgrade-uri si va cerem niste bani in plus pe el" atunci as fi zis rapid "gtfo", ca prefer sa am un spate de sticla crapat decat sa mi se ia banii aiurea.

Adica daca as fi in pozitia ta, sa imi doresc un iphone, atunci as astepta sa apara pe piata iphone5s-ul, sa se ieftineasca iphone5-ul simplu apoi as lua un iphone 5 si primul lucru pe care l-as face ar fi dau cu cheia peste marginile laterale care sunt sensibile la zgarieturi... sa stiu ca am scapat de un stres si e deja zgariat si de acum incolo nu mai are ce sa i se intample mai grav. Apoi m-as bucura de all za awesomeness iOS 7 has to offer.

Sau... varianta de mijloc ar fi sa iau iphone5c-ul care vine deja cu carcasa de plastic si husa de silicon peste carcasa de plastic si as fi scapat de o grija.
James Kilowatt
Daca si asta se zgarie, sper macar ca e chisalita-proof. teehee.gif Nu de alta da' se pare zgarieturile la Ip provoaca reactii foarte diverse la proprietari...

http://www.masini.ro/forum/content/Multime...paratii-iPhone/
De fapt nici nu e nevoie sa se zgarie, doar posibilitatea aparitiei unei zgarieturi poate dezlantui fortele naturii.
klm
CITAT(solmar @ Sep 13 2013, 12:48 PM) *
Sanfren.

Mersi.
CITAT(Mircea104901 @ Sep 13 2013, 01:16 PM) *
Aluminiul se zgarie la fel de usor indiferent cum are sanfrenul.
[...]
Eu as fi facut iP5s-ul tot din policarbonat sau din aliaj de titan-magneziu daca tot sunt smecheri.
Sau fibra de carbon, ca oricum pretul ar acoperi linistit aceste materiale exotice. Dar nu ar mai fi in marja de profit de peste 40% cat cer inecatii. no.gif Asa ca reusesc sa va bage pe gat aluminu la pret de fibra de carbon ninja.gif vrajindu-va cu bazaconii (gen sanfren, canale micro, prese nush-de care, turnat la 30,24352785 grade, etc).

Prefer aluminiul (sau orice fel de metal) plasticului; stiu ca al doilea este mai rezistent in timp dar niciun telefon nu mai are plasticul lui 5110. Si in tabara altor producatori exista nebunii; de ex Motorola a anuntat ca va cere cu 50 de parai mai mult pe un telefon cu spatele din... lemn.
Apoi, ce ti-e tie ca unul face profit?! Te obliga careva sa cumperi produsele sale?!
Titanul, daca nu ma insel, se zgarie foarte usor; poate kevlar, dar nici Motorola nu-l mai foloseste.
Uite, de aia nu faci tu telefoane smile.gif.
CITAT(HalbaSus @ Sep 13 2013, 01:58 PM) *
Tu vorbesti serios, adica ASTA te impiedica pe tine sa iei un iphone5 pana acum ?

Ecran mic, sistem de operare antic, configurabilitate extrem de limitata... si tie iti pasa din ce e facut coltul telefonului ?

Nu inteleg ce poate face un telefon android si nu face ip sau invers?!
Da, eu pun accent pe cum arata chestia pe care o folosesc; nu ca as sta toata ziua s-o admir dar cand o scot vreau sa ma simt bine folosind-o, si sa fiu admirat pentru cum arata (see what I did there? smile.gif)
Nu, Halba, nu asta m-a impiedicat; am avut niste bani pe care i-am cheltuit cu niste haine scumpe, am fost plecat la mare, munte in Delta - adica alti bani; de-aia nu l-am luat pana acum.
Acu', daca tot a aparut asta nou, vreau sa-l vad in realitate.
N-am avut azi timp sa vad la ce pret pot lua 5-ul insa el nu poate merge decat in jos pana dispare cu totul de pe piata deci nu-mi fac griji. Dar daca, atunci cand voi avea banii necesari, voi avea ocazia sa ii cheltuiesc intr-un mod mai placut, cu siguranta imi bag picioarele in iphoane; asa e cand esti sarac, Halba, prioritizezi wink.gif.

Mircea, ma intorc la tine pentru ca nu are legatura cu subiectul ceea ce vreau sa spun in incheiere: in 99% din cazuri ce e mai scump este si mai bun. Poate nu proportional cu pretul (sau poate asteptarile consumatorilor cresc exponential pentru un pret mai mare decat un nivel pe care eu il numesc critic) dar cu siguranta produsele si serviciile sunt scumpe pentru ca, de regula, merita sa fie scumpe.
HalbaSus
QUOTE
Nu inteleg ce poate face un telefon android si nu face ip sau invers?!

Cand voi fi odata plictisit voi scrie o carte despre toate chestiile pe care le poti face cu android dar nu le poti face cu iOS. Stiu, tu nu vrei nici una din functiile alea. Oricum iOS7 mai micsoreaza distanta dintre android si iOS, acum vor avea si utilizatorii de iphone mutitaskingul la fel cum a fost introdus in ICS (in 2011), vor avea posibilitatea sa trimita fisiere catre orice aplicatie care suporta fisierul respectiv (cum se putea face in android cam de cand a aparut androidul)... mai aveau putin si bagau si widgeturi... dar probabil s-au abtinut ca trebuie sa lase ceva si pentru ios8.

QUOTE
Nu, Halba, nu asta m-a impiedicat; am avut niste bani pe care i-am cheltuit cu niste haine scumpe, am fost plecat la mare, munte in Delta - adica alti bani; de-aia nu l-am luat pana acum.
Acu', daca tot a aparut asta nou, vreau sa-l vad in realitate.
N-am avut azi timp sa vad la ce pret pot lua 5-ul insa el nu poate merge decat in jos pana dispare cu totul de pe piata deci nu-mi fac griji. Dar daca, atunci cand voi avea banii necesari, voi avea ocazia sa ii cheltuiesc intr-un mod mai placut, cu siguranta imi bag picioarele in iphoane; asa e cand esti sarac, Halba, prioritizezi wink.gif.

sper ca din tot ce am zis eu pana in prezent nu ai inteles ca iti reprosez ca nu ai cumparat un iphonne... asta ar fi o confirmare a faptului ca abilitatile mele de comunicare sunt praf. Sunt convins ca ai prioritizat foarte bine, eu consider ca sub 999.999 btc esti prea sarac sa cumperi un iphone, daca ai deja peste un milion de btc deja poti sa-ti permiti sa faci glume proaste si sa cumperi iphone-uri.

QUOTE
in 99% din cazuri ce e mai scump este si mai bun. Poate nu proportional cu pretul (sau poate asteptarile consumatorilor cresc exponential pentru un pret mai mare decat un nivel pe care eu il numesc critic) dar cu siguranta produsele si serviciile sunt scumpe pentru ca, de regula, merita sa fie scumpe

Meeeh... teoria ta e relativ adevarata, dar sunt atat de multe exceptii ca deja regula nu prea mai are valabilitate. Aproape peste tot extremele sunt proaste. Gen, un cutit de 10 lei va fi prost, un cutit de 500 euro e oribil de overpriced, pentru ca deja la 50-100 euro gasesti cutite extrem de bune.
In cazul telefoanelor e cam la fel, alea ieftine sunt naspa no doubt about it, iphone-ul insa e scump pentru ca... isi permite... traieste din istorie, conservatorism, si "ecosystem entrapment" (daca ai deja 500 dolari bagati in aplicatii, incarcatoare, ai acasa ipad si macbook, e greu sa-ti iei un telefon cu android, chiar daca esti constient ca iphhone-ul e varianta mai proasta). Si culmea, nu e valabil doar pentru iphone treaba asta. Samsungurile sunt scumpe ca naiba, insa traiesc din oameniii care isi schimba S2-ul cu S3, S3-ul cu S4, oameni care cumpara S3 mini, samd...

former_ozz
Halba ma distreaza enorm cu incapatinarea cu care e impotriva trendului smile.gif.
Halba, daca ai iphone, ipad si 500$ bagati in aplicatii nu dai 2 lei pe android. Asta e realitatea. Ma refer evident la oamenii care le-au incercat pe amindoua.
Integrarea si sincronizarea intre hardware diferit la apple e o chestie foarte foarte misto. Chiar daca iphoneul n-ar convinge (si are probleme din ce in ce mai mari cu competitia acerba), apple e singura companie care domina 3 piete, poate 4 (laptop, tableta, smartphone, televizoare prin apple tv) si de la care poti sa ai toate 4 divaisurile integrarate.
@Mircea: marginea de profit de 40% e destul de normala... compania la care lucrez eu se invirte pe la 40-50%, si in general orice afacere care face ceva are in jur de 30% minim (nu in comert, acolo marginile sint foarte mici dar rotatia capitalului e rapida).
In plus mai sint 2 factori de luat in considerare:
1. Profitul brut e luat ca pret telefon - cost componente. Softul nu apare aici, nici cheltuielile de R&D. Amindoua cheltuilile sint groase, apple are vreo 60,000 de oameni bine platiti numai in sediul central. Telefoanele pe android primesc softul "gratis" (ma rog, e parca 4$ pe telefon sau acolo). Numai din treaba asta si apple "merita" un profit mai mare.
2. Cind faci un singur telefon (ma rog, doua) in volum gigantic o sa ai mereu costuri mai mici decit competitia care face 25 de feluri, asa ca chiar la acelasi pret o sa ai profit mai bun.

Evident in ultima instanta fiecare companie cere maximul de pret care poate. Ar cere si Sony sa Samsung miine 100$ in plus pe telefon daca ar plati cineva. To miine apple ar reduce pretul cu 100$ daca n-ar mai cumpara nimeni la pretul de azi (uita-te la MS care in al 12 lea ceas s-au prins ca dadeau tabletele alea prea scump).

MAi e ceva referitor la pret: la sfirsit cind te plictisesti de telefon, il vini daca nu l-ai troznit intre timp. Ala de la apple il dau cu diferenta de pret initiala in plus fata de ala de la android. Sau chiar mai mult.
De exemplu: un iphone costa 199$ cu contract pe 2 ani. La sfisitului contractului daca e in stare buna il vinzi cu 200-250$.
Un android ok sa zicem ca e 99 iar unul prost e 0. Dupa 2 ani scoti cam tot banii aia, daca.
Cu alte cuvinte toate smartphoanele costa aproximativ la fel in sistemul american, adica 0. Calculele sint altfel in Romania dar sint sigur ca un iphone SH de 2 ani costa binisor mai mult decit un samsung de 2 ani.


former_ozz
Am vrut sa scun ca ipnoneul e cel mai ieftin, nu ca toate costa la fel.
klm
CITAT(HalbaSus @ Sep 13 2013, 05:42 PM) *
sper ca din tot ce am zis eu pana in prezent nu ai inteles ca iti reprosez ca nu ai cumparat un iphonne...

eu consider ca sub 999.999 btc esti prea sarac sa cumperi un iphone

Meeeh... teoria ta e relativ adevarata, dar sunt atat de multe exceptii ca deja regula nu prea mai are valabilitate. Aproape peste tot extremele sunt proaste. [...] iphone-ul insa e scump pentru ca... isi permite...

Nici vorba; eu am alte creiterii dupa care aleg un telefon si primele trei locuri sunt ocupate de felul in care functioneaza ca instrument de comunicatie, de felul in care ma ajuta sa castig timp si de gradul de satisfactie. Daca tu identifici un telefon cu Android capabil sa raspunda bine primelor doua cerinte si macar decent celei din urma (pentru ca la Apple 4S primeste nota maxima), eu sunt deschis sa aflu mai multe.

edit: btc vine de la BaTelCo, Behavior Tech Computer, Bucharest Tower Center sau de la ce?

CITAT(former_ozz @ Sep 14 2013, 08:44 AM) *
apple e singura companie care domina 3 piete, poate 4 (laptop, tableta, smartphone, televizoare prin apple tv) si de la care poti sa ai toate 4 divaisurile integrarate.

Or fi produsele Apple bune dar sa nu exageram pentru ca nici pe piata americaneasca nu domina absolut nimic Apple.
HalbaSus
QUOTE
edit: btc vine de la BaTelCo, Behavior Tech Computer, Bucharest Tower Center sau de la ce?


http://en.m.wikipedia.org/wiki/Bitcoin
(Ah, sa adaug la lista chestiilor pe care iOSul nu le stie, nu are wallet de bitcoin, nu pentru ca ar fi tehnic vorbind incapabil ci ca nu lasa apple ca asa vor ei).

QUOTE
Daca tu identifici un telefon cu Android capabil sa raspunda bine primelor doua cerinte si macar decent celei din urma (pentru ca la Apple 4S primeste nota maxima), eu sunt deschis sa aflu mai multe

Galaxy Nexus si Nexus 4 sunt mai bune decat orice iphone, defapt nu doar decat orice iphonne, decat orice telefon din lume. Le-am pus pe acelasi loc intrucat Nexus4 e si unul din cele mai fragile telefoane din lume (spate de sticla) motiv pentru care pierde toate punctele castigate prin performantele ceva mai bune pe care le are fata de galaxy nexus.
klm
Am zis ca sunt deschis sa aflu mai multe, nu am zis ca sunt deschis sa fiu tratat ca un copil caruia ii spui ca nu are voie pentru ca asa trebuie.
Deci - sa incepem cu inceputul - cum comunici mai bine cu Nexus 4?
Mircea104901
QUOTE (klm @ Sep 15 2013, 04:04 PM) *
Am zis ca sunt deschis sa aflu mai multe, nu am zis ca sunt deschis sa fiu tratat ca un copil caruia ii spui ca nu are voie pentru ca asa trebuie.
Deci - sa incepem cu inceputul - cum comunici mai bine cu Nexus 4?

Fata de 4s? Din orice pozitie. Pe 4s trebuie sa il tii in anumite pozitii (trebuie sa te documentezi, sau sa stai langa o celula)sau cu husa speciala pentru a avea semnal/sa nu ti se intrerupa convorbirea/sa fii auzit fluent.

HalbaSus
Dupa cum ziceam, cand o sa am mult timp liber o sa scriu o carte despre toate chestiile pe care androidul le poate face si iOS nu le poate face. Tu vrei doar capitolul "comunicare", e OK, evident ca nu am timp sa scriu un capitol intreg intr-o singura postare asa ca voi face mai multe postari.

Tasatura.

Stiu ca am mai discutat pe tema asta, si nu voi mai intra in discutia despre marime. Voi presupune ca degetele umane pot atinge la fel de bine tastele de pe un ecran de 4" ca si de pe unul de 4.7" (nu ca as fi de acord cu treaba asta, dar sa nu reluam discutia cu bigger is better). Cred insa ca merita reluata discutia pentru ca intre timp SwiftKey a adaugat 2 functii esentiale tastaturii: flow si cloud. Partea cu flow e oarecum "normala" pentru tastaturile din lumea android (inclusiv tastatura stock stie asta) insa partea de swiftkey cloud e impresionanta. SwiftKey invata din felul in care tastezi, cu timpul devine din ce in ce mai buna iar predictiile devin de-a dreptul inspaimantatoare. Problema era ca daca schimbai telefonul, sau foloseai tableta, sau resetai telefonul atunci tot ce a invatat era sters (desigur el invata si din mail, facebook, sms, dar tot era infinit mai slab la inceput decat dupa cateva luni de utilizare). Functia cloud te lasa sa iti sincronizezi in norii internetului tot ce a invatat, deci chiar daca schimbi telefonul, sau iti mai iei o tableta, el va avea aceasi predictie extrem de buna.
Uite ca nu sunt eu singurul care e de parere ca tastatura de pe iOS suge cucu., de altfel, opinia majoritara pe blogurile de tech (inclusiv cele de fanboy apple), parerea generala e ca tastatura din iOS este inferioara celei din Android (uite un citat de pe iDownloadBlog.com - cred ca reiese si din denumire ca e site de fanboy apple)

"Keyboard and autocorrect

Something else I love about Android is the keyboard, and more specifically its autocorrect feature. As an iOS user yourself, I don’t have to explain to you how painful autocorrect can be on iOS. It just doesn’t work. Android handles autocorrect suggestions in a much better way by giving you three different options to choose from. More often than not I didn’t even have to touch anything because Android was that good at figuring out what I was trying to say. Coming from the terrible iOS autocorrect, this felt like night and day. Definitely a good point for Android."


In review autorul vorbeste despre tastatura stock din Nexus7 (la vremea aia nu stia nici swype), care, desi nu e neaparat proasta, nici nu pute pe langa SwiftKey (mai ales de cand cu functia cloud).

Acum comunicarea pe telefon are loc in special prin 2 metode: convorbiri telefonice (aici probabil si nexus-ul si iphone-ul sunt zdrobite de un nokia 5110 or something, iar intre ele nu sunt mari diferente) si comunicare text-based (sms, mail, facebook, hangouts, gunoiul ala de whatsapp, etc), la alea text based o sa folosesti tastatura... tastatura mai buna = comunicare mai buna peste tot (si in twitter si in facebook, si in mail si... tot asa).

Cam atat despre tastatura, in episodul doi vom vorbi despre introducere vocala in limba romana.
klm
CITAT(Mircea104901 @ Sep 16 2013, 08:06 AM) *
Pe 4s trebuie sa il tii in anumite pozitii (trebuie sa te documentezi, sau sa stai langa o celula)sau cu husa speciala pentru a avea semnal/sa nu ti se intrerupa convorbirea/sa fii auzit fluent.

Nici vorba.
CITAT(HalbaSus @ Sep 16 2013, 08:23 AM) *
Tasatura.

Deci imi sugerezi sa cumpar un BB cu tastatura fizica?
In rest SwiftKey e buna la predictii in tip ce tastatura iOS (copiata, ca principiu de functionare, de tastaturile standard Android/HTC/Samsung) e buna la corectat textul.
Deci pana acum 1-0-0 : BB-Android-iOS.
Urmatorul aspect?
HalbaSus
Tu ai citit ce am citat eu acolo (de pe blog de fani apple):

QUOTE
As an iOS user yourself, I don’t have to explain to you how painful autocorrect can be on iOS. It just doesn’t work. Android handles autocorrect suggestions in a much better way by giving you three different options to choose from


cum ai dedus tu din asta:
QUOTE
in tip ce tastatura iOS [...] e buna la corectat textul.


Tocmai ca tastatura iOS e inferioara si la predictii si la corectat textul.

Tastatura fizica... interesant... eu unul am fost un fan al tastaturilor fizice (la Nexus10 mi-am luat tastatura BT si pot sa spun ca a facut tableta de cel putin 2 ori mai utila), in epoca de piatra a smartphone-urilor au fost multe tastaturi fizice (blackberry, nokia si o gramada de androizi). Piata a decis ca nu ne trebuie tastatura fizica. Producatorii s-au conformat si au ucis cu bestialitate tastatura fizica. Pana si BB in flagshipul lor au renuntat la tastatura fizica. E bine ? e rau ? Nu stiu, n-avem de unde sti. Cert e ca nu mai poti lua nici un smartphone "de top" cu tastatura fizica. Iar daca mergi pe un BB cu tastatura fizica va trebui sa faci mult prea multe compromisuri. Poate daca esti un "serial texter" atunci e o optiune viabila.

QUOTE
Deci pana acum 1-1-0 : BB-Android-iOS.


BB e descalificat pentru ca nu exista BB cu tastatura fizica care sa aiba specificatii compatibile cu anul 2013. Android primeste 1 punct pentru swiftkey iar iOS zero.

Bun, acum sa trecem la episodul doi, dupa cum am zis, introducere vocala in limba Romana.

Voi incepe cu un exemplu:

Click to view attachment

Am zis asta pe o voce normala, fara sa silabisesc, fara sa strig si a iesit asa din prima incercare. Cu alte ocazii am raspuns la mesaje pe hangouts prin introducere vocala pentru ca eram la volan. Poate siri sa faca asta... in Romana ? Da, stiu ca exista ceva proiect romanesc de traducere a lui siri, insa e un proiect independent de apple si trebuie sa faci jailbreak ca sa-l folosesti (iar daca iti iei iphone nou va veni cu iOS7, despre care inca nu stim cum si cand va putea fi jailbreakuit).

Chiar daca intr-un viitor necunoscut Siri va invata romana, probabilitatea e ca tot google voice ar fi mai bun. Iata un test in engleza, facut de gizmodo, iar gizmodo e destul de pro-apple..

Deci ducem scorul la 2-0 ?
klm
BB Q10 are procesor cu doua nuclee, ecran 720p, 2GB de RAM si tastatura fizica; ce alte specificatii vrei?!

Eu nu sunt un fan al textuitului (luna aceasta nu am folosit niciun sms, luna trecuta vreo 5-10, mailuri/tweeturi/mesaje fbk scriu mai scurte decat sms-uri) deci ma satisface pe deplin inclusiv tastatura standard a telefonului meu (cea din Sense 3 este fara greseala, cea din 4 corecteaza prost cuvintele). Cu SwiftKey, daca nu a ghicit din prima cuvantul folosit, trebuie sa-l scrii normal ceea ce o face la fel de utila ca orice alta tastatura (altfel, trebuie sa te concentrezi in doua directii: odata la scris, odata deasupra sa vezi daca afiseaza cuvantul pe care ai inceput sa-l scrii); e o tastatura foarte buna insa, poate ai uitat, eu nu dau bani pe aplicatii (in plus nu tine de Android ci de ecosistemul sau).
Daca as scrie multe mesaje, nici nu m-as gandi sa iau un telefon fara tastatura fizica, deci BB ramane singurul care primeste puncte la categoria tastatura. Nu ai a ma crede pe mine: ia doua telefoane - unul cu tastatura fizica, altul cu orice Android vrea cuculetul tau - si scrie acelasi mail care contine... sa zicem 10.000 de cuvinte apoi revino cu impresii: cu care telefon te-ai simtit mai bine si de la care te dor degetele?

Asistenti de voce... in afara de tine si inca 5-10-100 insi pe intreaga planeta mai foloseste cineva Siri/Google Now? Eu nici macar nu stiu unde este prin meniul telefonului; am intrat odata, m-am uitat la vreme si la nu stiu ce rahaturi, am zis ca nu mi-e util, am iesit si am uitat de el.
Siri/GN sunt, pentru mine si pentru 99% dintre utilizatorii de telefoane mobile, echivalentul unui tirbuson pentru sticle de otet sau air-rahaturile de la Samsung.
Dar poate ma insel eu si chiar sunt utile aceste aplicatii deci ce poti face cu ele? Sa scrii mesaje sau ce altceva?

Scorul ramane 1-0-0.

Dat fiind faptul ca procesorul de pe 5S va fi pe 64 de biti lumea spune ca va fi mai greu sa faci jailbreak; pentru ca m-am convins ce inseamna root la Android nu mai fac prostia asta pe niciun alt telefon.
Dar sa nu vorbim despre ce nu exista inca pe piata; ceva util in curtea Androidul?
edit: nu ma intereseaza ca telefonul are 5 tera de ram, si 100 de procesoare - pentru ca nu iau telefonul ca sa rulez benchmarkuri - ma intereseaza ce poti face cu el.
James Kilowatt
Man, pe mine m-ai pierdut. Pai atunci, ce vrei de fapt de la un smartphone?

PS
Nici eu nu dau bani pe aplicatii. Pana acum am facut-o de doua ori: swiftkey si torque pro. si-a mai cumparat si fiica-mea un puzzle, da' nu se pune biggrin.gif
Torque nu sunt sigur ca a meritat (e o aplicatie buna insa si versiuena free e la fel de buna), insa swiftkey chiar merita. Nu-s genul care freaca des sticla insa intr-adevar predictiile le face groaznic de bine dupa ce se invata cu tine. Mi s-a intamplat sa scriu cateva emailuri scurte (de genu "salut, azi nu pot, mai bine incercam maine. Numai bine, gigicu" fara sa fie nevoie sa ating tastele, mi-a sugerat singur toate cuvintele in ordinea care trebuie, incat am ajuns sa le scriu pe sticla mai repede decat o fac de la o tastatura de desktop. Si asta fara sa fiu un smartphone freak, ca sa iti faci o idee despre cat sunt de inapoiat de exemplu nu folosesc swipe.
N-am idee cat de bine face asta Apple insa swiftkey chiar mi se pare impresionant.
Mircea104901
QUOTE (klm @ Sep 16 2013, 04:05 AM) *
QUOTE (Mircea104901 @ Sep 16 2013, 08:06 AM) *
Pe 4s trebuie sa il tii in anumite pozitii (trebuie sa te documentezi, sau sa stai langa o celula)sau cu husa speciala pentru a avea semnal/sa nu ti se intrerupa convorbirea/sa fii auzit fluent.

Nici vorba.

Batman... batman...
AlexTM
QUOTE (James Kilowatt @ Sep 16 2013, 11:36 AM) *
insa swiftkey chiar merita. Nu-s genul care freaca des sticla insa intr-adevar predictiile le face groaznic de bine dupa ce se invata cu tine. Mi s-a intamplat sa scriu cateva emailuri scurte (de genu "salut, azi nu pot, mai bine incercam maine. Numai bine, gigicu" fara sa fie nevoie sa ating tastele, mi-a sugerat singur toate cuvintele in ordinea care trebuie


Hai ma ca asta e gogonata. Deci zici ca te-ai gandit numai si telefonu te-a citit? Sau ai apasat pe reply si a vazut ca ai agenda incarcata, deci era evident ca nu poti azi?

James Kilowatt
Nu , a trebuit doar sa selectez cuvintele, din alea 3 pe care ti le sugereaza, va sa trebuiasca nici macar sa tastez eu prima litera. Pe alea nu le incadrez la "taste", pentru mne doar literele sunt taste smile.gif

Asta cu ganditul doar la noul hexacore cu android 6.0, cu GoogleMind incorporat. Banuiesc ca la 5.0 o sa tastezi cu ochii, o sa iti urmareasca pupilele cu camera foto, iar la 6.0 o sa iti masoare direct campurile electrice din cap si o sa stie la ce te gandesti.

Iar la 7.0 GoogleMind n-o sa mai fie doar read-only. Probabil nu doar o sa iti masoare campurile electrice din bila, ci o sa le si influenteze. Asta da marketing direct biggrin.gif
klm
JK, parca am mai zis o data: sa comunic.
Voce fac toate ba astea mai rasarite fac si HD (nu stiu despre Nexus).
Texte (inclusiv tweet, mesaje fbk; in special mailul Exchange); suita de birou (office, pdf, arhive) - toate.
Acces la informatii: stiri (aici intra si Twitter), sa primesc si sa citesc newslettere (iarasi mail+browsing) sau niste postari pe masini.ro (apropo, directionati cererea noastra pentru o versiune mobila), sa am acces la servicii online (precum Dex, IMDb, banking - rusine bancilor care nu au aplicatii pe platformele mobile, gestiune conturi operatori mobili etc) - toate.
Organizator: tasks, calendar (zile nastere, intalniri etc) - toate.
Un Youtube din cand in cand, eventual un joculet - toate.
Nu am date esentiale pentru umanitate deci, daca le-as pierde/mi s-ar fura, nu cade cerul doar ca nu m-ar deranja sa rulez un sistem sigur iar datele sa imi fie salvate in nori cu posibilitatea de a le restaura oricand - HTC, Nexus (care se prinde mai greu dar se prinde ca trebuie sa puna la loc aplicatiile dupa ce ii resetezi sistemul) - pot, Apple poate, BB 10 nu stiu, 6 nu salva in nori.
Daca se poate sa faca si o poza decenta, s-o faca - Apple face, Nexus, HTC sau Motorola nu prea.
Nu amintesc si de alte aplicatii/servicii care tin in mod exclusiv de persoana mea si pe care sunt sigur ca le gasesc, intr-o forma sau alta, pe orice platforma.
Oare poti face si altceva cu telefonul mobil iar eu - prostul de mine - il folosesc doar pentru cele de mai sus?! Luminati-ma, va rog!

Mircea, chiar daca seamana, 4S nu e acelasi telefon ca 4 asa cum nici S4 nu e acelasi telefon ca S3.
4S nu are acele probleme iar la 4 a aparut intr-un nr restrans de situatii (plus ca AppleCare - pe care il ai gratuit un an - permite schimbarea telefonului pentru ca "asa vrea cuculetul tau" iar la modelele aparute dupa primele serii rar mai gaseai problema respectiva).
Dar situatia a fost una generala, afectand telefoane de la HTC, Motorola si chiar pe Nexus 4 - aparut la distanta de 2 ani jumate.
HalbaSus
QUOTE (AlexTM @ Sep 16 2013, 01:55 PM) *
QUOTE (James Kilowatt @ Sep 16 2013, 11:36 AM) *
insa swiftkey chiar merita. Nu-s genul care freaca des sticla insa intr-adevar predictiile le face groaznic de bine dupa ce se invata cu tine. Mi s-a intamplat sa scriu cateva emailuri scurte (de genu "salut, azi nu pot, mai bine incercam maine. Numai bine, gigicu" fara sa fie nevoie sa ating tastele, mi-a sugerat singur toate cuvintele in ordinea care trebuie


Hai ma ca asta e gogonata. Deci zici ca te-ai gandit numai si telefonu te-a citit? Sau ai apasat pe reply si a vazut ca ai agenda incarcata, deci era evident ca nu poti azi?

Nu asa functioneaza, probabil J. Kw. trimite des mailuri in care ii zice lui gigicu ca poate/nu poate azi. SwiftKey trebuie "invatat" prima invatare e sa il lasi sa iti citeasca mesajele de pe mail, facebook, sms, twitter si unde mai scrii tu mesaje. Din analiza acestora se prinde cam ce vrei sa scrii, adica daca vede ca te apuci de un mail o sa iti sugereze formule de salut, ca doar nu esti animal si incepi mailul cu o formula de salut, si probabil iti sugereaya "Bună" (urmat de "ziua", "dimineata", "seara"), "Salut" (și daca ești în preajma paștelui atunci "Hristos" (că știe că de paște se saluta cu "Hristos a înviat"). si apoi iti recomanda "azi", pentru ca a vazut ca dupa "Salut," deobicei James zice "azi" apoi iti recomanda "pot" sau "nu" (ca are 3 recomandari din care sa alegi tu ce se potriveste). In plus cred ca are si niste cunostinte de gramatica pe care nu stiu daca le dobandeste din citirea mailurilor sau are o carte de gramatica pe undeva, spre exemplu daca incep Cu "Ne " urmatoarele cuvinte sugerate sunt "vedem", "auzim", "bucuram" (toate au sens in context), daca aleg "vedem" atunci imi sugereaza "acolo" "la" "în", daca aleg "la" atunci imi sugereaza "televizor" "Old" "o", astea par ca nu au sens, si treaba cu televizorul chiar nu prea are sens, nu stiu de unde a luat-o... "o" are sens ca poate vreau sa zic "Ne vedem la o cafea", iar "Old" are sens pentru mine, pentru ca am trimis mai multe mesaje de genul "Ne vedem la Old Mill" (care e o pizzerie din Oradea). Deci James nu vorbeste gogosi, chiar asa face SwiftKey. Desigur, cu cat il folosesti mai mult, cu atat devine mai bun si mai predictiv.

QUOTE
Man, pe mine m-ai pierdut. Pai atunci, ce vrei de fapt de la un smartphone?


Pai el nu vrea smartphone, el vrea iphone.

QUOTE
Asistenti de voce... in afara de tine si inca 5-10-100 insi pe intreaga planeta mai foloseste cineva Siri/Google Now? Eu nici macar nu stiu unde este prin meniul telefonului; am intrat odata, m-am uitat la vreme si la nu stiu ce rahaturi, am zis ca nu mi-e util, am iesit si am uitat de el.
Siri/GN sunt, pentru mine si pentru 99% dintre utilizatorii de telefoane mobile, echivalentul unui tirbuson pentru sticle de otet sau air-rahaturile de la Samsung.
Dar poate ma insel eu si chiar sunt utile aceste aplicatii deci ce poti face cu ele? Sa scrii mesaje sau ce altceva?


In mod normal nu ma apuc sa vorbesc cu telefonul, defapt evit vorbitul si LA telefon nu doar CU telefonul. Dar e util in masina. De multe ori l-am folosit ca sa setez navigarea catre ceva sau sa raspund la un mesaj (din pacate nu il pot folosi prea des ca sa caut contacte, ca eu imi memorez contactele in mod criptic gen "Gigi Spalator la Spalatoria SRL", dracu stie pe de rost cum l-am bagat (si de multe ori nici nu as putea pronunta ce am scris acolo) dar apar mereu la cautare chiar daca am uitat ca pe Gigi il cheama Gigi biggrin.gif ). In plus, in masina nu te vede nimeni ca vorbesti singur cu telefonul si nu pari penibil. Cred ca asta e principala problema in a folosi comenzile vocale in mod curent. Ca mi se pare foarte penibil sa vorbesti cu telefonul daca te vede cineva. Deci da, comenzile vocale sunt utile doar in masina, insa avand in vedere ca folosim din ce in ce mai mult telefonul in masina, nu e chiar o chestiune neglijabila.

QUOTE
BB Q10 are procesor cu doua nuclee, ecran 720p, 2GB de RAM si tastatura fizica; ce alte specificatii vrei?!

Uite de asta nu stiam ca exista... foarte tare, dar... ecran de 3.1 ? Ramane valabila afirmatia mea ca sunt prea mari compromisurile pe care trebuie sa le faci pentru o tastatura fizica, dar e o alternativa viabila pentru cei pentru care tastatul pe telefon e foarte important.

L.E: Am postat simultan cu J Kw si klm, deci sa se observe ca am intuit ce a facut J.Kw. inainte sa spuna tongue.gif
Diesel
QUOTE (klm @ Sep 16 2013, 01:54 PM) *
niste postari pe masini.ro (apropo, directionati cererea noastra pentru o versiune mobila)


Forumul asta este mort. Eu mi-am pierdut speranta.

Orice telefon poate fi folosit sa vorbesti la el (cat timp ai semnal). Diferenta este in folosirea telefonului ca smartphone, la aplicatii specifice, browsere si tastaturi. Diferenta intre Android si restul lumii este ca poti alege ce tastatura vrea sufletul tau. (eu am cumparat SwiftKey cu 0.30 ron, ii multumesc din nou lui Halba ca m-a ajutat atunci) Browsele 3-rd party se integreaza mai bine si multitaskingul merge mai bine.
Diesel
De fapt Q10 nu are 720p, are 720x720.

Rezolutia 720p inseamna 720 de linii orizontale la un aspect 16:9 (eventual 16:10) adica 1280x720.

Motivul principal pentru care nu avem tastaturi fizice este din cauza faptului ca interactionam cu tastatura doar uneori, in rest folosim spatiul respectiv pentru alte scopuri.
klm
SwiftKey e foarte misto doar ca nu tine de geniul Google; daca firma se hotaraste maine sa nu mai dezvolte pentru Android, s-a dus dracu frumusetea de argument al lui Halba.

Halba, daca nu vorbesti la telefon, de ce nu treci la tabletica Nexus 7? Eu am zile in care vorbesc si 1 ora (iar eu sunt o persoana care se rezuma la strictul necesar cand vine vorba de apeluri telefonice) deci avem un profil diferit de utilizator (de ex eu am in contacte absolut toate informatiile: nume prenume, firma, functie, porecla, data nastere, adresa de mail de lucru, personala, tel, fax, adresa, fotografie, contul de fbk/twitter, note; am grupuri de distributie).
Ce are ecranul de 3,1? E la fel de lat ca ala de 4.5-7 (1-2 mm diferenta) doar ca e mai scurt.

Diesel, 720p inseamna 720 de linii pe orizontala. Fiind un concept ce tine de televiziune, se considera aspectul standard 16:9 dar asta nu inseamna ca se limiteaza la acesta.

Revenim: in ce fel se mai comunica, folosind un telefon mobil destept?
Diesel
720p inseamna ca daca deschizi youtube si te uiti la un clip, vei vedea clipul pe tot ecranul, fara dungi negre.

Din moment ce SwiftKey a incasat cateva sute de milioane de dolari, cred ca au destui bani sa dezvolte in continuare si sa ofere suport pentru cloud sync.

Din descrierea ta, tu folosesti mai intens telefonul decat noi, cand enumeri toate chestiile alea in plus fata de vorbit la telefon. Toata experienta asta de power-user este mai facila pe Android decat pe iOS. Din pacate vei vedea diferenta abia dupa ce vei petrece o saptamana cu un iphone.
HalbaSus
QUOTE
Voce fac toate ba astea mai rasarite fac si HD (nu stiu despre Nexus).
Texte (inclusiv tweet, mesaje fbk; in special mailul Exchange); suita de birou (office, pdf, arhive) - toate.
Acces la informatii: stiri (aici intra si Twitter), sa primesc si sa citesc newslettere (iarasi mail+browsing) sau niste postari pe masini.ro (apropo, directionati cererea noastra pentru o versiune mobila), sa am acces la servicii online (precum Dex, IMDb, banking - rusine bancilor care nu au aplicatii pe platformele mobile, gestiune conturi operatori mobili etc) - toate.
Organizator: tasks, calendar (zile nastere, intalniri etc) - toate.
Un Youtube din cand in cand, eventual un joculet - toate.


Check out this badboy, face tot ce vrei tu:


QUOTE
Halba, daca nu vorbesti la telefon, de ce nu treci la tabletica Nexus 7? Eu am zile in care vorbesc si 1 ora

Eu am zis ca nu initiez apeluri telefonice, din pacate la telefon vorbesc, ca ma suna neandertalienii care nu au auzit ca poti transmite o informatie si altfel. In general am o medie de 30-40 de minute vorbite pe zi, dar am avut situatii cand am vorbit si peste o ora.
former_ozz
http://www.semiwiki.com/forum/content/2763...mber_273922430#!
http://www.semiwiki.com/forum/content/2759...-64-bit-a7.html



QUOTE
dar am avut situatii cand am vorbit si peste o ora.


Intr-o ora d evorbit poti sa pui informatie cit in 2 zile de emailuri. in teorie cel putin.
former_ozz
QUOTE
Or fi produsele Apple bune dar sa nu exageram pentru ca nici pe piata americaneasca nu domina absolut nimic Apple.


Din punctul meu de vedere domina atita vreme cit mai toti oamenii pe care ii cunosc au cel putin un produs apple. Unii, destui, peste 3-4, chiar cite 5-6.
klm
CITAT(Diesel @ Sep 16 2013, 03:54 PM) *
720p inseamna ca daca deschizi youtube si te uiti la un clip, vei vedea clipul pe tot ecranul, fara dungi negre.

720 inseamna 720 de linii pe orizontala, punct.
CITAT(Diesel @ Sep 16 2013, 03:54 PM) *
Toata experienta asta de power-user este mai facila pe Android decat pe iOS.

Am auzit atat de des astfel de fraze goale de orice continut si de orice fel de informatie incat am ajuns sa fac alergie la ele.
CUM mama ma-si e mai facila experienta aia?!
Cand ii rogi pe toti cei care trambiteaza sus si tare superioritatea androidului sa explice cum e mai bun si ce poate face in plus sau mai bine decat iOS (sau chiar WP), tac toti ca morti-n papusoi; auzi de la ei doar căcaturi (iertati-mi cuvantul dar este cel mai potrivit) precum "cois, are quad, 2 GB de ram, ecran de cinshpe inci" si, cireasa de pe tort, NFC; bine, cois da ce p ma-si fac eu cu core-urile alea, cu ramii si cu ecranul? la ce naiba folosesc NFC ala practic? nu ma intereseaza ca e acolo si ocupa spatiu-n telefon.
Altfel pun placa cu "cois, ifon are procesor pă 64 dă bitzi, mancatz-ash, dă doua ori mai multi decat orice alt telefon, si amprentă deci rools rau de tot".
Imi zicea unul ca poate rula console de nu stiu care si-l intrebam "sa mori tu ca scrii in consola cu tastatura virtuala pe un rahat de ecran de 5"? (cine a folosit Linux stie cat de ridicola este aceasta pretentie); altul ca se uita la filme - da-te dracu', te uiti la Transformers pe 4-5"?! altcineva - cred ca pe acest topic - vorbea despre un server de baze de date... no comment.

Deci CUM face Androidul lucrurile mai bine decat le face iOS?!

CITAT(HalbaSus @ Sep 16 2013, 05:35 PM) *
Check out this badboy, face tot ce vrei tu:

CITAT
Halba, daca nu vorbesti la telefon, de ce nu treci la tabletica Nexus 7? Eu am zile in care vorbesc si 1 ora

Eu am zis ca nu initiez apeluri telefonice, din pacate la telefon vorbesc, ca ma suna neandertalienii care nu au auzit ca poti transmite o informatie si altfel. In general am o medie de 30-40 de minute vorbite pe zi, dar am avut situatii cand am vorbit si peste o ora.

V-am rugat sa puneti plusurile Androidului fata de iOS; ala e Symbian - un SO mort.

Inseamna ca din punct de vedere al nevoii de comunicare prin voce ne aflam la acelasi nivel.
Mircea104901
QUOTE (former_ozz @ Sep 16 2013, 01:33 PM) *

Astia au o problema cu Intel. Si, in sinea lor, tot spera sa "fure" piata de Office cu "64 bit A7" chip in iPad. O gluma mai buna nici ca se putea. As vrea sa vad biroul unde in loc de PC-uri legate in retea LOCALA vor fi "iPazi in clouzi". .... Hmmmmm.......
Mare inginerie au reusit. Sa puna arhitectura pe 64bit cand au 1GB RAM. Useless. Dar, daca nici aia nu faceau, cu ce mai faceau marketing, ca doar cu fingerprint scannerul se faceau de minune. Asa doar partial thumbsup.gif (pentru cine are cat de cat habar)
Mircea104901
Citind diverse pe net, am "zarit" link-ul asta, care confirma ce am spus mai sus. teehee.gif
James Kilowatt
@Klm
Pe bune ca ma pierzi din nou. Deci vrei un instrument de comunicare insa nu te intereseaza cat de buna e tastatura? La tastatura, e ceva disponibil pe IOS mai bun decat swiftkey? Daca nu, atunci e 1-0 pentru android asa cum spune Halbasus, indiferent cine le-a dezvoltat si pe cate milioane de core-uri ruleaza.

Tot la comunicare intra si la citesti, nu doar sa scrii. Se citeste mai bine pe Apple decat pe Android? Dunno, dupa mine inca niciun ecran nu e perfect inca. Care e mai bun decat alalalt va las pe voi sa dezbateti.

si in sfarsit, mai ramane vocea. Aici ar intra cat de bun e semnalul retelei si cat de buna e calitatea audio, si probabil hardware-ul e determinant. LG Optimus One kicks ass, inclusiv bate celebrele dumbphoane nokia, e unul din putinele telefoare care are semnal decent la mine acasa teehee.gif

Eu unul cel putin asa definesc comunicarea. Chiar daca sunt 4 puncte in total, si cu risc sa se termine la egalitate.

@Ozz
eu vad zilnic un turist de 70 ani facand poze cu Ipadul. Asta inseamna ca Apple sunt lideri si in vanzarea de aparate foto? teehee.gif

PS
Nu tin cu android, mie mi se falfaie si de apple si de google. Si de WP, dealtfel, le urez succes, n-ar fi rau un al treilea concurent serios. Faptul ca intamplator am android acum tine doar de conjunctura, intamplator Geely al smartphoanelor vine doar cu android. Daca scoate Apple sau Nokia/Microsoft un Logan n-am nicio problema sa il schimb.

PS2
Aplicatiile "de comunicare" Google mi se par gandite de cretini... ma refer la gmail, google+, hangouts... paradox, huh?
former_ozz
QUOTE
Asta inseamna ca Apple sunt lideri si in vanzarea de aparate foto? teehee.gif


Acu ca ai spus-o asa, e posbil smile.gif. Da probabil acolo e nokia sau samsung sau vreo chinezarie low end care e in mina fiecarui chinez si indian.
former_ozz
QUOTE
Nu tin cu android, mie mi se falfaie si de apple si de google. Si de WP, dealtfel, le urez succes, n-ar fi rau un al treilea concurent serios.


Idem. Ca sa arat ca sint impartial smile.gif eu am un macbook si un nexus 7.
Mi se par foarte interesante insa cele doua strategii de afaceri, google vs. apple. Samsung, sony etc nici nu exista din partea mea in ecuatia asta, sint niste bieti executanti fara pic de imaginatie, sint fabricantii din china ai produselor proiectate (inca, deocamdata) in vest, in cazul de fata USA. E un fel de reeditare a razboiului MS vs Apple unde Dell si Acer sint jucatori secndari.. tertiari etc. MS a cistigat acolo, acum insa pare diferit, sa vedem.
Diesel
klm, eu spun asta foarte rar, dar am ajuns in faza in care te informez ca esti un idiot, voi incerca sa te ignor pe viitor
HalbaSus
QUOTE
V-am rugat sa puneti plusurile Androidului fata de iOS; ala e Symbian - un SO mort.

Ce vroiam eu sa spun, dar cred ca nu am fost suficient de explicit, e ca tot ce vrei tu poate sa faca si symbian, care e mort. E prea simplista abordarea "poate sa faca, nu poate sa faca". Probabil nevoile de baza le poti satisface si cu un 6310i ca si ala stia mailuri (si twitter daca stai in statele unite, ca merge prin SMS).

QUOTE
Am auzit atat de des astfel de fraze goale de orice continut si de orice fel de informatie incat am ajuns sa fac alergie la ele.
CUM mama ma-si e mai facila experienta aia?!


Pai daca zic "uite tastatura mai buna" tu zici ca nu folosesti tastatura decat foarte rar deci nu te intereseaza, zic de introducere vocala in romana - nu folosesti, acces la baze de date sql - nu-ti trebuie, daca zic de faptul ca poti conecta telefonul la PC si poti face debugingul unui site intrand cu chrome mobil pe acel site si debugingul pe calculator (care isi ia datele de pe telefon, muuuult mai practic decat sa faci debugingul direct pe telefon) probabil iar o sa zici ca "fas", acces direct la structura de fisiere ? parca nu iti placea nici aia... Orice argument al meu se loveste de "nu-mi trebuie, nu folosesc".
Nimeni nu a zis ca android stie sa faca chestii de baza pe care iOS nu le stie face, am dat exemplul cu symbianul tocmai ca sa intaresc aceasta idee, toata lumea stie sa faca chestii de baza. E ca si cum as incerca sa spun ca masina mea e mai buna decat alta pentru ca are clima bizonica, senzor de ploaie si viteza maxima mai mare iar ala mi-ar zice "pai nu e mai buna ca eu merg legal, clima bizonica e un fass, stiu si singur sa imi pornesc stergatoarele, logan rullez".
klm
CITAT(Mircea104901 @ Sep 16 2013, 09:35 PM) *
Mare inginerie au reusit. Sa puna arhitectura pe 64bit cand au 1GB RAM. Useless.

Procesoarele de 64 de biti nu numai ca au capacitatea sa citeasca mai multe adrese de memorie dar o fac mai repede, in plus au mai multi registri de adresare ceea ce se traduce in mai multe date care pot fi stocate simultan pentru procesare; sigur ca sunt inutile fara softul care sa controleze aceste procese insa cred ca Apple isi va optimiza SO; un alt plus este faptul ca se incepe trecerea la 64 de biti (i-a luat PC-ului 10 ani sa ajunga acolo, poate lumea mobila se misca mai repede) unde mai pui faptul ca se creaza premisele simbiozei intre aplicatiile PC si cele mobile (iar aici, daca isi joaca bine cartile, MS va castiga enorm; iti inchipui ce inseamna sa rescrii doar interfata pentru NFS ca sa poti rula jocul pe un mobil dotat cu un procesor suficient de puternic sa-l duca? Linux si Android nici nu pot visa la asa ceva).
CITAT(James Kilowatt @ Sep 16 2013, 11:55 PM) *
Pe bune ca ma pierzi din nou. Deci vrei un instrument de comunicare insa nu te intereseaza cat de buna e tastatura? La tastatura, e ceva disponibil pe IOS mai bun decat swiftkey? Daca nu, atunci e 1-0 pentru android asa cum spune Halbasus, indiferent cine le-a dezvoltat si pe cate milioane de core-uri ruleaza.

Aici ii raspund si lui Halba la punctul ce priveste SwiftKey: eu am spus pe acest topic ca e cea mai rapida tastatura, am spus ca e misto; tot eu am spus ca nu scriu pe telefon (sincer, mi se pare imbecil sa ma apuc sa scriu inclusiv mesaje de tipul celui de fata, daramite sa ma apuc sa fac rapoarte in Word).
Swiftkey are un plus imens care nu a fost atins de niciun alt competitor: o functie geniala de predictie pentru formulari standard (chiar daca atunci cand intri in aspecte tehnice s-a terminat smecheria).
Deci tastatura ip vs. SwiftKey: 0-1; tastatura ip vs tastatura standard ics/jb: 1-0.
Dar tastatura fizica de pe un BB sterge pe jos cu ambele deci, daca as avea in gand tastatura, cu siguranta as alege BB (sau as cumpara una fizica).
In economia discutiei avem urmatoarele aspecte: ca ecosistem Android castiga, ca sistem de operare pierde.
CITAT(HalbaSus @ Sep 17 2013, 08:26 AM) *
Pai daca...

Ziceai de tastatura (si aici as fi imbecil sa nu recunosc superioritatea Swiftkey chiar daca as putea perora cu privire la cea standard JB care e proasta chiar comparativ cu cea din Sense).
Zici de introducere vocala; ok, de acord, cate persoane considera functia utila incat sa o foloseasca? Daca procentul nu se ridica macar la 10%, e o gimmick (functie inutila la nivel macro).
Zici de sql: in cate minute iti moare acumulatorul daca gazduiesti pe telefon o baza de date sql pentru un amarat de site cu 1 mie de accesari pe zi, cate baze de date stii tu ca sunt gazduite pe telefoane mobile si de cate ori te-ai trezit tu spunandu-ti "bai, daca puteam gazdui pe telefon o baza de date sql, rezolvam mai repede cu dosarul asta"?
Zici de debugging... adica tu vrei sa cred ca depanezi codul html al unui site pe un ecran de telefon mobil?! unsure.gif Halba, eu am scris cod macar cat are un kernel de Linux, iti garantez ca te dor ochii de te caci pe tine daca te apuci sa cauti erori pe 14" (atat avea ecranul primului meu PC) intr-un cod de cateva mii de randuri, pe 5-6" cred ca iti explodeaza mecla cu totul.
Zici de acces direct la structura de fisiere... incepand cu XP (sau 98?), Windows ascunde C:, o poti accesa dar majoritatea covarsitoare a utilizatorilor nu are de ce. Ce sa fac in structura aia (presupunand ca am root ca sa intru in /root)? vad ca am directorul /usr. Ok, misto, ce fac mai departe cu el?

Am mai zis-o: eu, personal, nu dau doi bani pe ce poate face o chestie daca nu este utila; de ex eu nu folosesc camera foto decat 1 data pe luna; asta nu inseamna ca trosnesc toate telefoanele care au camere sau care le dezvolta spre a face poze de o calitate cat mai buna, ba, din contra: pentru ca inteleg acesta nevoie si chiar o apreciez atunci cand deschid camera telefonului si vad ca poza e reusita.

Ce fac chestiile alea de care vorbesti tu (si care sunt chineza pentru 99,9% din utilizatorii de telefonie)? Ce utilitate practica ne aduce noua - utilizatorilor obisnuiti care isi iau telefoane ca sa comunice, (sa se dea mari ca au smartfon) si sa puna poze pa feisbuc - una dintre smecherile de care vorbesti (dar, te rog, nu ne insulta, referindu-te mai departe la cele de mai sus, adica la ceea ce noi - majoritatea puletilor - consideram prostii)?
Iti dau eu un exemplu simplu: pe Android poti inregistra apelurile telefonice; si nu pentru ca mie mi se pare o functie utila ci pentru ca majoritatea utilizatorilor vor si ar folosi asa ceva (in limitele legii, fireste); preia stafeta de aici.
CITAT(Diesel @ Sep 17 2013, 08:22 AM) *
esti un idiot, voi incerca sa te ignor pe viitor

Stii ce face o persoana care nu are capacitatea de a purta o discutie rationala? In prima faza ridica vocea, in a doua apeleaza la injurii fata de interlocutor, in a treia la violenta; si in tot acest timp il considera pe cel din fata un cretin, idiot care habar n-are ce spune.
Eu mi-am explicat tot timpul punctele de vedere; am recunoscut unde vorbesc subiectiv (ca in cazul masinilor italiene), am fost deschis la orice argument si am recunoscut unde am spus gogomanii dar, totodata, am sustinut pana in panzele albe - cu argumente - orice idee bazata pe principii/informatii pe care le-am considerat corecte, obiective si - cel mai important - verificabile.
In mod normal te-as baga in pm si m-ar durea in bat de mesajul tau - nu trebuie sa fiu prieten cu toata lumea - insa, din cauza aprecierii pe care o am fata de absolut fiecare dintre cei cu care am dialogat (inclusiv taios si in contradictoriu), mi s-a parut normal sa scriu acest mesaj.
Inteleg ca ar fi peste puterile unui "pseudonim" sa ceara scuze pentru un moment de proasta crestere manifestata in online (de aceea nu le voi cere, nici nu le voi astepta), sper doar - si nu o considera nici sugestie, nici interventie moralizatoare - sa poti face pe viitor distinctie intre persoane si idei iar in discutii sa le dezbati doar pe cele din urma.
Daca vei reusi sa ma ignori in viitor, permite-mi sa-ti urez o viata frumoasa si fericita!
James Kilowatt
Ai facut o treaba foarte buna explicand ceea ce NU vrei de la un smartphone.

- Nu vrei sa scrii de pe el.
- Nu vrei sa faci debugging (Insa totusi daca vrei sa il faci, conform argumentatiei tale ar fi totusi mai usor pe 4.7" decat pe 3.5, chiar daca e dureros oricum, insa duca-se, nici eu nu vreau sa fac asa ceva biggrin.gif )
- Nu vrei sql (nici eu).
- Nu te intereseaza accesul la /usr (nici pe mine, desi il am teehee.gif )

Spune totusi si ce vrei, ca sa stabilim criteriile de departajare. De exemplu eu unul am spus cum inteleg eu o scula de comunicare:
- sa scriu usor (avantaj android, ca e SO sau ecosistem putin imi pasa, vreau sa scriu usor, nu ma intereseaza ce are dedesubt)
- sa citesc usor (vreau ecran bun, rezolutie, luminozitate, unghi de vedere)
- sa fiu auzit, si sa se auda bine cand il folosesc ca telefon, si sa aiba semnal bun la retea.

- Ai spus la un moment dat ceva legat de autonomie... hm, si eu. As vrea sa il pot freca macar 12-16h fara sa reincarc, cand il frec prin oras, il folosesc ca navi sa nu ma ratacesc, etc.

Criteriile tale, sintetic, care ar fi?

PS
Tastatura fizica e poate un avantaj daca esti invatat cu ea (daca nu, nu), insa vine si cu dezavantaje - mareste deviceul, ia din spatiul din ecran chair si cand n-ai nevoie de ea, etc. Si exista junkuri android cu tastatura fizica... exista optiunea asta pentru iphoane?
Mircea104901
Klm - ia-ti tata iPhone, de care model vrei tu 5S (s de la same) sau 5C (c de la crap), ca esti chitit. Dar sa nu vii sa spui ca e mult mai tare decat single-core cu 512MB ram cu Android pe care il ai acum, pentru ca nu ar fi o comparatie cinstita. (Comparatia cinstita ar trebui sa o faci cu ceva ce nu ai testat, si anume un model de top cu minim dual-core si 1GB RAM.)
Oricum discutam discutii pentru ca orice model de top ai lua acum (Apple, Android sau WP) ti-ar satisface pe deplin cerintele.
Si tot raman la parerea mea ca 64bit cu 1GB RAM e un fas de markting. Inutila total pe platforma actuala. Utila doar din punctul de vedere al dezvoltarii platformei pentru generatiile viitoare. Indiferent cum ai da-o, fara 3-4GB RAM, arhitectura pe 64 bit este overkill si ineficienta. Spun asta pentru ca, dau un exemplu, - o aplicatie care ruleaza pe 32 bit si foloseste memoria intensiv(tabele, date, etc) si ocupa 1,5GB RAM, aceeasi aplicatie, compilata in 64bit, ruland cu aceleasi date, va necesita minim 2,5GB RAM. Asta testat, verificat, rulat pe Windows. Ma indoiesc tare ca iOS va gestiona atat de bine procesul incat sa ruleze in aceiasi 1,5GB RAM. Pentru ca fizic nu prea ai cum.
Dar, cum am mai spus, Apple se pricepe bine sa puna rahatel in staniol si sa-l prezinte ca fiind ceva extraordinar, si publicul sa "aplaudeze" ninja.gif teehee.gif Prea mult nu va mai merge ulciorul la apa.
Mircea104901
Daca asa va arata iOS7 final, SJ se va rasuci in mormant.
HalbaSus
QUOTE
Zici de introducere vocala; ok, de acord, cate persoane considera functia utila incat sa o foloseasca? Daca procentul nu se ridica macar la 10%, e o gimmick (functie inutila la nivel macro).

Sincer nu sunt un fan al introducerii vocale, dar sa spui ca e gimmick e cam dur, evident ca nu o sa stai la birou cu telefonul in mana sa ii vorbesti, dar spre exemplu in masina poate fi foarte util, sau in bucatarie cand ai mainile pline de aluat... in plus daca imi este marginal utila de ce sa nu o vreau. Am folosit de mai multe ori introducerea vocala decat cruise control-ul de la masina, asta nu inseamna ca e inutil cruise controlul.

QUOTE
Zici de sql: in cate minute iti moare acumulatorul daca gazduiesti pe telefon o baza de date sql pentru un amarat de site cu 1 mie de accesari pe zi, cate baze de date stii tu ca sunt gazduite pe telefoane mobile si de cate ori te-ai trezit tu spunandu-ti "bai, daca puteam gazdui pe telefon o baza de date sql, rezolvam mai repede cu dosarul asta"?


De gazduit site-uri pe telefon nu o sa gazduiesti, dar poate pleci in etiopia si ai nevoie de baza de date (care in lumea civilizata ti-e accesibila prin interneti)... acolo nici macar semnal la telefon nu ai. No problem, faci dump la baza de date si o accesezi totul offline. Util pentru tine? poate nu, util pentru anumiti oameni? cu siguranta.

QUOTE
Zici de debugging... adica tu vrei sa cred ca depanezi codul html al unui site pe un ecran de telefon mobil?! unsure.gif Halba, eu am scris cod macar cat are un kernel de Linux, iti garantez ca te dor ochii de te caci pe tine daca te apuci sa cauti erori pe 14" (atat avea ecranul primului meu PC) intr-un cod de cateva mii de randuri, pe 5-6" cred ca iti explodeaza mecla cu totul.

Sigur nu m-am exprimat eu bine, deci ai probleme cu versiunea mobila a site-ului, incarci site-ul pe mobil, conectezi cablul de la mobil la calculator si depanarea o faci pe calculator (cu datele luate de pe telefon).

QUOTE
Zici de acces direct la structura de fisiere... incepand cu XP (sau 98?), Windows ascunde C:, o poti accesa dar majoritatea covarsitoare a utilizatorilor nu are de ce. Ce sa fac in structura aia (presupunand ca am root ca sa intru in /root)? vad ca am directorul /usr. Ok, misto, ce fac mai departe cu el?

In primul rand nu stiu ce ascunde windows, mie nu mi-a ascuns nimic niciodata, avem o relatie sincera smile.gif In al doilea rand cred ca multa lume prefera ordonarea pe directoare, librariile sunt un concept cam abstract si asupra caruia nu ai la fel de mult control. Pana si cei mai tehnofobi oameni de la noi din firma prefera sa isi ordoneze fisierele in directoare/foldere nu in librarii. Iar intrebarea "de ce ai vrea sa ai acces la structura de fisiere" mi se pare chiar ciudata. OK, am inteles, nu ai nevoie de usb-debuging la chrome mobil, nu ai nevoie de sql, nu ai nevoie de introducere vocala... dar acum nici macar sa iei/pui fisiere pe telefon nu ai nevoie? Poate ai uitat stickul si vrei sa folosesti telefonul pe post de stick, poate vrei sa iti ordonezi muzica pe directoare, nu cum vrea itunesul, poate vrei sa poti pune muzica fara sa folosesti itunes (care cel putin pe windows e o forma moderna de tortura, poate vrei sa iti tii un backup de pe documentele de pe PC pe telefon, sunt n motive pentru care ai nevoie de acces la sistemul de fisiere, si nu, nu vorbesc sa ai acces la usr (la iphone-ul meu aveam acces la /usr btw, deci se poate, dar nu asta era ideea, ca nu toata lumea vrea sa rooteze/jailbreakuiasca telefonul).

QUOTE
Ce fac chestiile alea de care vorbesti tu (si care sunt chineza pentru 99,9% din utilizatorii de telefonie)? Ce utilitate practica ne aduce noua - utilizatorilor obisnuiti care isi iau telefoane ca sa comunice, (sa se dea mari ca au smartfon) si sa puna poze pa feisbuc - una dintre smecherile de care vorbesti (dar, te rog, nu ne insulta, referindu-te mai departe la cele de mai sus, adica la ceea ce noi - majoritatea puletilor - consideram prostii)?

Dar ce aduce in plus iphone-ul fata de N97 la care i-am pus poza mai devreme. Facebook aveai, tastatura fizica aveai, camera super misto aveai... pai faptul ca n97 avea un soft facut in antichitate si care merita pe buna dreptate sa moara.

Aproximativ la fel e si cu iOS. Poti face de toate cu el, doar ca oleaca mai prost, ai tastatura, dar mai mica si mai naspa (si nu compar cu swiftkey, compar cu tastatura din androidul stock, care pana si ala de pe site-ul cu i in fata zice ca e mult mai buna decat ce e pe iOS), ai ecran cu touchscreen, dar mai mic, ai aplicattii 3rd party dar nu au acces la accelerare hardware (spre exemplu VLC-ul pe iOS se chinuie sa redea filme full hd (si consuma baterie in draci) pentru ca apple nu lasa aplicatiile 3rd party sa foloseasca bunatatea de accelerare grafica, playerul video de la apple are voie, altii nu, in general toate API-urile discrimineaza intre aplicatii apple si aplicatii 3rd party (si safari bate la orice ora chrome, opera sau alte browsere de pe iOS tocmai din cauza asta).

Despre procesoare pe 64 de biti... alta data...
former_ozz
QUOTE
Si tot raman la parerea mea ca 64bit cu 1GB RAM e un fas de markting. Inutila total pe platforma actuala. Utila doar din punctul de vedere al dezvoltarii platformei pentru generatiile viitoare.


Trebuie nuantat mai mult.
64 de biti nu insemna numai registri si adrese de memorie in plus, insemna operatii pe numere de 64 de biti de exemplu. Adica fix fundamentul criptografiei. Tot ce e criptat merge de 2X mai repede pe 5s decit pe 5.
Si daca 64b sint asa de naspa de ce samsung se calca pe galosi sa scoata si ei un procesor de 64b a doua zi dupa ce a aparut A7? nu era octacoreul ala de ajuns? smile.gif ... a sau octacorul nu e marketing, numai ce scoate apple... hehehe...
Mircea104901
QUOTE (former_ozz @ Sep 17 2013, 05:39 PM) *
... a sau octacorul nu e marketing, numai ce scoate apple... hehehe...

Am scris clar acolo "cu 1GB RAM".
Daca nu ii dai macar 3-4GB RAM, procesorul pe 64biti e inutil in sistem, ineficient chiar. Pe 1GB poate ca se va misca mai bine mono-operatie, dar ca multi-tasking va avea de suferit sigur.
Ooooops... Am uitat. Care multi-tasking???
former_ozz
@halba tot ce enumeri tu acolo e foarte cool, si eu nu stiu si n-am auzit de nici un om care ar vrea ce spui tu (nici macar vlc). Si vorba aia, ma refer inclusiv la adminstratori de retea.
Adica tu si cei ca tine sint acel segment de piata neglijat de apple. Ce sa-i faci nu poti multumi pe toata lumea.
Faptul ca n-ai acces la structura de directoare si mie mi se pare enervant dar asta numai pentru ca am crescut asa. Realitatea e ca nu e nici un beneficiu clar din accesul asta.
E ca si cum te-ai duce amazon.com si ai face cumparaturi bazat pe locatia rafturilor din depozit, ca intr-un magazin normal, ca asa sintem obisnuiti, in loc sa faci pe categorii de produse. Cui ii pasa cum sint aranjate in depozit produsele?
Itune da, ala e enervant cu adevarat.

Pe mine ma deranjeaza ca discutiile astea se duc obligatoriu in extreme. Trebuie sa fii foarte inginfat ca sa crezi ca toti oamenii sint prosti. Amindoua sistemele au avantaje si dezavantaje, si se adreseaza unor segment diferite de piata (in mare, vrem nu vrem, departajate prin bani, ca atare educatie, dar si prin virsta). Avantajele iphonului (incepind cu al acu integrarea) nu le mentioneaza nimeni desi ele sint MAJORE.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.