Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Nissan Almera - bune, rele, service
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Nissan
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
Xalanx
Mda, e cam carton. Evident ca s-a facut rabat la anumite chestii ca sa o scoata asa ieftina. Alt exemplu e faza scurta - proasta de nu se poate. Zilele astea o sa cumpar niste becuri Philips Blue Vision wink.gif.
@Arheopterix: Exploatare mai intensa = ?
Mergi fara presuri?
Arheopterix
Am 2 randuri de presuri...
Xal,in curand Almera ta va arata ca o naveta spatiala.
Xalanx
...inseamna ca n-ai vazut Almera lui Andrei (daca mai poate fi numita Almera biggrin.gif)
ciocarlan72370
arheopterix, esti din braila?
Arheopterix
Nu.
Dar Cherryul meu e acolo...
La varul meu.
dan28486
-Anul trecut dintr-o data m-am trezit singur pe autostrada in Germania si era si un pic de vale ... masina incarcata+4 persoane ...am ajuns la 200km/h si mai mergea, dar de la 190 in sus a inceput sa cam tremure asa ca doar am atins aia 200 si am lasat-o moale ...
-Stopuri aburite inca nu am avut, in schimb ...am mai scris aici ,am probleme inca cu marsarierul ...uneori nu intra, doar daca prima data bag in alta viteza sau o accelerez putin scoasa din viteza.
-Si au sunt de acord ca au cam facut rabat la materiale (mochete ,plastic ), dar am vazut si mai proaste
Una peste alta sunt multumit de masina ... cum zicea cineva "sa vedem peste 3-4 ani" ce mai poate
Xalanx
QUOTE(dan28486)
-Anul trecut dintr-o data m-am trezit singur pe autostrada in Germania si era si un pic de vale ... masina incarcata+4 persoane ...am ajuns la 200km/h si mai mergea, dar de la 190 in sus a inceput sa cam tremure asa ca doar am atins aia 200 si am lasat-o moale ...
-Stopuri aburite inca nu am avut, in schimb ...am mai scris aici ,am probleme inca cu marsarierul ...uneori nu intra, doar daca prima data bag in alta viteza sau o accelerez putin scoasa din viteza.
-Si au sunt de acord ca au cam facut rabat la materiale (mochete ,plastic ), dar am vazut si mai proaste
Una peste alta sunt multumit de masina ... cum zicea cineva "sa vedem peste 3-4 ani" ce mai poate


Corect. Asta si astept de la Almera. Cat mai multi ani de utilizare fara probleme wink.gif
Walther67751
Aveti dreptate stimati confrati. Sunt unele elemente am ieftine. Cartoanele de la usi sunt vai de capul lor si se zgarie foarte usor, cutia are unele belele...conceptuale si de executie, dar, una peste alta, trebuie sa luam in consideratie si faptul ca majoritatea am cumparat masina cu cel putin 1000, daca nu 2000 de euro sub pretul atora din acelasi segment. Ca esemplu, un renault megane, peugeot 307, Citroen C4, un opel astra, fiat stilo, golf (!) si altele sunt la cel putin 14000 daca nu 15000 de euro DDP. Asa ca, eu sunt multumit, mai ales ca toate forumurile straine o dau ca exemplu de fiabilitate si "reliability" (nu stiu cum sa traduc).
Aceleasi forumuri si reviste europene o acuza de lipsa de fantezie si de stralucire...lucru care intr-un fel m-a suparat (cine vrea sa aiba o masina terna) dar daca ma uit la ea de la balcon (sic!) imi place si acum la fel de mult ca acum 5 luni...asa ca...restul sunt vorbe.
Eu eram cel cu 3-4 ani...si o sa vedem cum se manifesta atunci toti, dupa ce o sa aiba de platit reparati...dupa ce masina a iesit din garantie.
Pe alte topicuri vad cum unii sunt stresati de piese majore dupa 15-20 de ani la Nissan...asta e un lucru imbucurator...pentru ca vad acum fericiti posesori de megane seria 1 care schimba piese grele pe bani si mai grei...iar in ceea ce priveste "frumosul 307" ce sa mai spun... taica-meu si acum transpira cand porneste masina...de frica sa nu mai cada ceva...si sa trebuiasca sa ajunga din nou la service...
Arheopterix
M-a cam speriat treaba cu discul...
Am sunat la un cunoscut care are o firma de constructii.
Ei s-au axat pe gama Nissan.
Aia mari merg cu Terrano si Primera,aia mai mici cu Almere (de toate felurile).
Masinile sunt din 2003 si 2004.
Nici o Almera nu a avut probleme cu discul.
Sunt cca 10-12.
E o problema recent aparuta?
Tinand cont ca unele au deja 80.000km si sunt "frecate" destul de mult.
Suciu71258
cu stopurile originale si eu am avut probleme cu aburirea..si intr-adevar,marsarierul intra mai greu...o fi ceva greseala de proiectare blink.gif (pui una bucata japonez ciocus VS o cutie de viteze ....CE REZULTA >> ) blink.gif bicycle.gif
Adrian71247
Problema cutiei de viteze o au toate, este recunoscuta de cei de la service-uri, tapiteria intr-adevar nu este de cea mai buna calitate, dar am vazut si mai proaste, daca o tii curata si o protejezi o sa tina, daca te urci cu namol o sa se duca naibii !
Despre fiabilitatea Almerei cel mai bine pot spune angajatii de la Connex, care au in dotare vreo 100 de masini, ii vad zilnic prin Buc tropaiand cu ele.
Din ce stiu eu, au rezistat f bine, de asta mi-am luat si eu una!
Xalanx
QUOTE(Adrian71247)
daca te urci cu namol o sa se duca naibii !


Eu ma urc cu namol cam de multe ori... pentru ca Almera mea merge pe la taranoaia la greu si cand ploua nu prea ai incotro. Ii dau din cand in cand cate o curatenie la interior. Sincer sa fiu, pana acum toate arata ca noi, mai putin fetele de usi care mai au cate o zgarietura ici-colo, se zgarie foarte usor, dupa cum a constatat altcineva mai devreme. Probabil ca le voi putea reconditiona fara prea mare belea.
Walther67751
Intrebare: am citit in diverse alte locuri pe acest forum si prin alte parti despre efectul aerului conditionat asupra puterii masinii. Am doua curiozitati:
1. Exista un efect semnificativ ?
Eu am incercat sa pornesc AC-ul intr-un drum de 150 de km facut ieri (desi nu prea era nevoie), dar am vrut sa vad daca intr-adevar scade puterea. Eram singur in masina, pe un drum destul de liber si uscat si mergeam destul de tare (120-140/h)... am mers f. repede...aproape tot drumul. Si realmente nu mi s-a parut ca performanta masinii ar scadea.
Acuma, ori sunt eu nesimtit blink.gif , ori pentru ca afara era racoare AC-ul nu mergea din plin...dar nu mi s-a parut ca scade puterea...
Efectul asupra consumului nu l-am calculat...pentru ca am uitat sa setez kilometrajul... si n-am computer...si deci nu pot sa-mi dau seama cat a luat.
2. Pentru cei cu cunostinte de mecanica, care este cauza fizica a acestui fenomen?
Multzam!!! beer.gif
Xalanx
A/C-ul o sa-l simti mai ales vara, cand va trebui sa raceasca aerul din habitaclu. Se simte, dar nu chiar asa de nasol. Iarna e chiar recomandat sa scoti A/C-ul, pentru ca nu trebuie decat sa incalzeasca si asta o face dupa ce se incalzeste antigelul.
Arheopterix
Aerul conditionat poate lua chiar 10% din putere.
Suciu71258
da..de exemplu in cartea tehnica la passat scrie ca pe undeva pe la 15% afecteaza puterea.
Mumu
@Walther-Chiar azi am folosit si eu AC-ul in oras numai ca sa mai rodez putin instalatia.Se simte o mica diferenta,fiind singur in masina chiar,dar nu mult pentru ca afara este inca racoare si compresorul nu functioneaza la full sarcina.Cel mai bine o sa simti la vara pe canicula cu toata familia sau cu prietenii in masina cind te duci la gratar in Bucium.
Arheopterix
Pe cat sunt de multumit de motor si tinuta de drum,cu atat sunt dezamagit de altele:
Ex vopseaua se zgarie f usor.Aceleasi pisici care se urca pe Vitara se urca si pe Almera.Vitara nu se zgarie,Almera da.
Am trantit odata usa peste partea metalica a centurii,si a aparut o zgarietura mare.La Vitara se intampla aproape zilnic,cu urme aproape nesesizabile.
Suciu71258
dar totusi arheopterix..tu ce almera ai ca o tot critici asa? din ce an ce model..etc etc arigato.gif ca fapt divers ca sunt curios :angel:
Arheopterix
Pai scrie..
1.8 sedan 2002 made in Japonia,21.000 km.
Faptul ca sunt fun Nissan ,nu inseamna ca trebuie sa o ridic in slavi ...
Numele topicului e "bune/rele"....
Xalanx
Arhi intamplator are dreptate aici. Vopseaua se zgarie al dracului de usor. Scot o geanta de voiaj mare din portbagaj (din material textil impregnat pentru a fi impermeabila, deci nu dura), ating in trecere portiera stanga spate si... surpriza - o zgarietura. Da-o-ncolo.... de la o geanta de material textil?!?!

De fapt lacul ala se zgarie foarte usor, nu vopseaua. Bine, probabil iese la polishat, dar e cam neplacut.
Xalanx
QUOTE(Suciu71258)
dar totusi arheopterix..tu ce almera ai ca o tot critici asa? din ce an ce model..etc etc arigato.gif ca fapt divers ca sunt curios :angel:


Are Almera aia dinainte de facelift si se oftica pe chestia asta. N-are computer de bord, farurile alea misto, etc. :harhar: Ii tot da inainte ca e facuta in Japonia biggrin.gif:D:D:D

A propos de chestii facute in Japonia - am un camcorder miniDV cumparat acum un an din UK. Canon MVX200, made in JAPAN. Japan, da??? DAAA???
Ei bine, s-a dus naibii firewire-ul, dintr-un motiv foarte obscur. N-a fost trantita, curentata, blestemata sau mai stiu eu ce. Pur si simplu a incetat sa functioneze. Acum ma uit la scrisul ala "made in japan" si ma gandesc ca nu mai pot scoate filmul pe un dvd decat prin s-video....

Asa ca fratilor, lasa-ti-o mai moale cu japanul.

Am mai vazut de curant un hard disk made in japan care a picat pe motiv de angoase existentiale.
Xalanx
Una peste alta, Almera e o masina cu un raport pret/calitate & performanta excelent. Este o alegere perfecta pentru o familie cu 1-2 copii. Consider in continuare ca este cea mai buna alegere in intervalul 11-16.000 de euro, la clasa compacta.

Acestea fiind zise, va salut cu respect pe toti, pentru ca imi incetez activitatea pe forum. Nu dispun de suficient timp, din pacate.
S-auzim numai de bine!
Suciu71258
mnoh....nu ne supara :bash:
Arheopterix
Daca tu numesti schimbarea materialului din care e facuta grile radiatorului si computerul de bord "facelift".....
In alta ordine de idei,bine ca am scapat de tine!
Tot confundai Almera cu Aro.
Cred ca in curand o sa ajungi sa ii pui un plug si sa ari cu ea.
Walther67751
Acestea fiind zise, va salut cu respect pe toti, pentru ca imi incetez activitatea pe forum. Nu dispun de suficient timp, din pacate.
S-auzim numai de bine![/quote]
Cui ne lasi?!?!?!? :nope:
Cine ne va mai lasa sa ne adapam de la izvorul intelepciunii sale almerice? :notworthy:
Pe bune...cat iti ia sa scrii trei randuri o data pe saptamana?
Arheopterix
E prea ocupat testand almera pe camp si hartoape.
Arheopterix
Xalanx a facut recent niste modificari serioase la Almera sa:
Dupa faza cu filtrul de aer,a adaugar un esapament triplu,suspensie low ride,amortizoare sport,frane Brembo,dublu ventilate,tapizerie din preputiu de balena (cum avea Aristotel Onasis),Diferential spate blocabil(Old Man Emu),rol cage,bullbar,troliu fata/spate,faruri xenon,si o instaslatie de climatizare Hipoptamica care e o versiune mult inbunatatita a climei Bizonice si Girafice.
P.s si daca postul asta nu il readuce pe forum,cred ca plec si eu (nu ca o sa fie o mare pierdere).
Xalanx
QUOTE(Arheopterix)
Xalanx a facut recent niste modificari serioase la Almera sa:
Dupa faza cu filtrul de aer,a adaugar un esapament triplu,suspensie low ride,amortizoare sport,frane Brembo,dublu ventilate,tapizerie din preputiu de balena (cum avea Aristotel Onasis),Diferential spate blocabil(Old Man Emu),rol cage,bullbar,troliu fata/spate,faruri xenon,si o instaslatie de climatizare Hipoptamica care e o versiune mult inbunatatita a climei Bizonice si Girafice.
P.s si daca postul asta nu il readuce pe forum,cred ca plec si eu (nu ca o sa fie o mare pierdere).


HAHAHAHAHAAAAAA!!!!!!!!!!!! am ras de-am crapat, mi-au dat lacrimile...
Arhi, nesanatosule!! biggrin.gif:D:D:D:D:D

Nu, acuma pe bune - am extrem de putin timp liber in ultima vreme si se profileaza si mai putin in viitorul apropiat (plecari in UK probabil, stat mult pe la Bucuresti and such).

Btw, mi-am luat si eu becuri Philips BlueVision pentru faza scurta. Le recomand cu caldura. Eventual duceti-va la service sa va regleze farurile oleaca mai sus, ca se pot da mai jos din masina, electric. Merita. wink.gif

Daca mai gasesc vreun pic de timp (dar zau ca nu prea cred) mai trec pe-aici. Pentru cei ce vor sa ma contacteze - raptor@easynet.ro.

Acum ati vazut si cum face Arhi cand uita sa-si ia pastilele, da??
Arheopterix
Nu numai pastilele lipseau..
Si socurile electrice si camasa de forta (ca sa nu umblu la tastatura).
dan28486
Hmmm ce s-au mai incins motoarele pe aici...odata cu primavara.

Am mai gasit un "hint" la faptul ca nu intra uneori din prima in marsarier ... mai las un pic ambreiajul sa urce si pac intra lejer.

Referitor la vopsea e clar ca nu e ceva in regula cu ea ... am avut un ford mondeo '94 inainte si in aceleasi conditii (adica tinuta in fata blocului in parcare) nici vorba ca se "ciupea " asa din ea ...oricum ,acum sunt mai linistit cand aud ca si la altii se intampla
':minigun:'
Arheopterix
Ma scot din sarite centurile de siguranta din fata,care nu se trag decat partial.Cele din spate merg impecabil.
Regret ca nu m-am dus cu ele in perioada de garantie.
Trantesc usa peste ele zilnic.
Cutia nu i-mi face deloc probleme,si sunt tare multumit de ea.
marius74116
QUOTE(dan28486)
QUOTE(Arheopterix)
Stie cineva unde e filtru de polen la Almera?


... am intrebat pe tot felul de forumuri straine si inca nu am primit raspuns ... da-l gasesc eu ... numa' sa dea un pic caldura
PS: Unii zic ca, la alte masini, pe filtru cam scrie unde sa-l montezi ?????
dan filtrul de polen este in spatele torpedoului...deschide torpedoul si o sa vezi acolo ca ai un sistem de a da jos torpedoul,iar apoi o sa vezi si filtrul de polen!
Arheopterix
Multumesc mult!
marius74116
QUOTE(Arheopterix)
Multumesc mult!
cu placere
Suciu71258
marius...nu imi trimiti si mie o poza cu jantele tare te rog? vreau sa vad cum ai incaltat-o arigato.gif scuze de offtopic
marius74116
QUOTE(Suciu71258)
marius...nu imi trimiti si mie o poza cu jantele tare te rog? vreau sa vad cum ai incaltat-o arigato.gif scuze de offtopic
iti trimit dar sa imi dai id-ul tau de mesenger...sau unde vrei sa ti-o trimit????
Adrian71247
Treaba cu vopseaua am observat-o si eu, au inceput sa apara tot felul de zgarieturi parca prea usor si mai am si culoarea neagra !
Suciu71258
desi nu prea eram de acord cu treaba cu vopseaua slaba, acum va dau dreptate...la o inspectie mai atenta a masinii am descoperit foarte multe mici zgarieturi..care banuiesc ca sunt de la haine,etc...chiar e slaba vopseaua
Arheopterix
Am reusit sa demontez filtrul de polen!
Se poate face singur,fara sa cheltuiti bani si timp in service:
Se deschide torpedoul,se vad 2 cleme in parti.Se trag afara si apoi se scoate torpedoul.
Stanga sus se vede un fel de cutiuta cu 2 cleme pe care scrie "push".
Se apasa si se scoate un capac (alb).Imediat apare filtrul.
Armadyllo
Marius...daca ai bunavointa....pune pozele (cu jante) pe forum,ca "sa vada lumea"
marius74116
biggrin.gif pai eu vreau sa pun poza dar nu pot...poate ma ajuta cineva sa pun poza aici...pt ca eu o pun dar nu imi apare poza
marius74116
gata am reusit,era poza prea mare si a trebuit sa o fac mai mica,astea sunt jantele
Armadyllo
Sunt de 16" ? Ceva date...despre blush.gif
Arheopterix
Am vorbit cu un cunoscut care a folosit o Almera 1,5 de servici de la 0-50.000 km.
Singura problema care a avut-o masina ,a fost nus tiu ce senzor care se aprindea.A fost rezolvat in garantie.
marius74116
QUOTE(Armadyllo)
Sunt de 16" ? Ceva date...despre blush.gif
sunt pe 17 cu 7.5 j.....cauciucuri spate 17/45/225 si fata 17/45/215
dan28486
QUOTE(Arheopterix)
Am reusit sa demontez filtrul de polen!
Se poate face singur,fara sa cheltuiti bani si timp in service:
Se deschide torpedoul,se vad 2 cleme in parti.Se trag afara si apoi se scoate torpedoul.
Stanga sus se vede un fel de cutiuta cu 2 cleme pe care scrie "push".
Se apasa si se scoate un capac (alb).Imediat apare filtrul.


... ma gandeam eu ca nu trebuie sa fie mai complicat de atat ... arigato.gif
si cam cum arata filtrul, avea ceva ... polen? ... l-ai si schimbat?
Arheopterix
Are o lungime de cca 15 cm grosime cca 4.
Lungime nu stiu ca nu l-am tras afara.
E destul de murdar si am gasit si frunze .
Nu l-am schimbat din lipsa de timp ptr cumpararea unuia nou.
Arheopterix
Il asteptam in randul nostru pe colegul Xalanx,care a facut un stagiu prim Buc.ce cuprindea,stat ore in trafic,parcat masina intr-un spatiu mai scurt decat lungimea masinii,dat cu ea in gropi si orientare in spatiu.
Xalanx
QUOTE(Arheopterix)
Il asteptam in randul nostru pe colegul Xalanx,care a facut un stagiu prim Buc.ce cuprindea,stat ore in trafic,parcat masina intr-un spatiu mai scurt decat lungimea masinii,dat cu ea in gropi si orientare in spatiu.


Yea, I'm back. M-am facut cu niste Microsoft Certified Chestii si ma mai duc.
Tre' sa spun ca in Bucuresti traficul e un nonsens. Si ca sa te descurci trebuie sa te adaptezi, adica sa comiti aceleasi marlanii pe care le comit ceilalti. E o catastrofa orasul asta... :bash:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.