No SSO cookie

Motor Trend alege sedanul anului

voteaza
(0/ 0)
Motor Trend alege sedanul anului
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Publicaţia americană Motor Trend a realizat un comparativ al celor mai bine vaândute sedanuri de pe piaţa autohtonă.

 
 

Anul acesta este deja marcat de o sumedenie de sedanuri compacte care şi-au făcut apariţie pe piaţă. Motor Trend a decis că este cazul să facă un comparativ şi să aleagă, în urma lui, cel mai bun reprezentant al celui mai popular segment, sedanul, evident intr-o formă care aminteste -pentru SUA- mai degrabă de un diminutiv al maşinilor cu patru portiere.  Editorii au adunat opt dintre cele mai populare modele şi le-au aliniat într-o confruntare de zile mari.

 

Primul pas a fost alegerea celor trei modele japoneze aflate în topul de vânzări al clasei compact sedan. Astfel, Toyota Corolla, Honda Civic şi Mazda3 adună împreună 700.000 de unităţi vândute anul trecut, într-o perioadă de adevărată restrişte economică.

La cele trei japoneze s-au alăturat cele doua modele americane care sunt adevăratele best-sellers ale unei ţări care a renegat până acum acest segment: Ford Focus şi Chevrolet Cruze.

Coreenii au furnizat Kia Forte şi Hyundai Elantra, iar din Germania a sosit Volkswagen Jetta TDI.

 

Motor Trend a încercat să aleagă modele cât mai apropiate, având caracteristici similare. Toate maşinile sunt prev[zute cu tracţiune faţă, motoare în patru cilindri, transmisie automată, jante din aliaj, controlul stabilităţii şi se situează în jurul unui preţ de 20.000 $. În ciuda acestui efort, există încă numeroase detalii care variază, detalii care au făcut până la urmă diferenţa.

La final, Hyundai Elantra a ieşit în frunte, graţie designului său radical, sumedeniei de dotări standard care se poate interpreta ca o nouă definiţie a sofisticării. Locul doi a fost adjudecat de Honda Civic EX, urmat de 2011 Mazda3 Touring. Surprinzător sau nu, locul patru îi aparţine modelului german Volkswagen Jetta TDI, în timp ce Ford Focus Titanium şi Chevrolet Cruze LTZ RS s-au mulţumit cu cinci şi şase. Kia Forte EX a reuşit pe ultima sută de metri să ocupe penultima poziţie, înaintea modelului nipon Toyota Corolla, care probabil pentru prima dată în istoria modernă iese ultimul într-un comparativ de clasă.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3728 :: 22.13MB