No SSO cookie

Prima mașină fără cheie este un Volvo

voteaza
(0/ 0)
Prima mașină fără cheie este un Volvo
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Pe parcursul mai multor decenii, șoferii au fost obișnuiți să folosească o cheie pentru a putea să acceseze mașina și să o conducă. Acum, lucrurile se schimbă. Printr-o inovație unică până în acest moment, Volvo Cars plănuiește să devină primul producător care lansează o mașină fără cheie, începând cu anul 2017.

 
 

Clienții Volvo vor beneficia de o aplicație instalată pe smartphone care va înlocui cheia fizică prin una digitală. Inovația Volvo Cars are la bază tehnologia Bluetooth și va oferi clienților Volvo un grad de flexibilitate mai mare și va deschide noi modalități de utilizare a mașinii, precum și posibilitatea existenței mai multor șoferi petru aceeași mașină.

Noua aplicație Volvo va permite smartphone-ului să aibă aceleași funcții pe care în mod normal le întâlnim la o cheie sau telecomandă fizică, cum ar fi închiderea sau deschiderea mașinii sau a portbagajului, precum și pornirea efectivă a motorului.

Această nouă tehnologie le permite clienților să primească pe smartphone mai multe chei digitale, care să corespundă mai multor modele Volvo, în funcție de nevoile legate de mobilitate ale clientului respectiv.

175607_volvo_cars_digital_key_resize

 

Folosind aplicația, clienții au posibilitatea de a rezerva și închiria o mașină oriunde în lume prin transmiterea cheii digitale în doar câteva secunde. În momentul în care ajunge la locația respectivă, clientul găsește prin intermediul GPS-ului mașina pe care a închiriat-o, evitând astfel cozile din aeroporturi sau centre de închirieri auto.

Cheia digitală Volvo transformă modul în care utilizarea unei mașini este privită acum, indiferent că vorbim despre mașini proprii sau despre mașini de închiriat. În plus, clienții Volvo au posibilitatea de a transmite mai departe cheia digitală către ale persoane, fie că sunt membrii au familiei, prieteni sau colegi de serviciu în cazul în care vorbim despre mașini de companie.

"Volvo Cars nu este o companie interesată de tehnologie doar pentru că așa dictează trend-ul actual. Noile invoații trebuie să le facă viața mai ușoară clienților noștri și să îi ajute să-și optimizeze timpul. Actualele nevoi de mobilitate se schimbă și, odată cu ele, așteptările clienților de a accesa mașinile într-un mod cât mai simplu", declară Henrik Green, Vice-Președinte pentru Strategia de Produs în cadrul Volvo Cars. "Cheia digitală are un potențial imens și poate schimba modul în care conducem sau utilizăm o mașină."

Programul pilot pentru cheia digitală va debuta în primăvara acestui an prin compania de car-sharing Sunfleet, cu sediul în aeroportul din Gothenburg. Începând cu 2017, un număr limitat de modele va fi echipat cu tehnologia cheii digitale.

"Desigur, există multe variabile care trebuie luate în calcul în cazul utilizării acestei noi tehnologii", a adăugat Martin Rosenqvist, Directorul Departamentului de Produse Speciale din cadrul Volvo Cars. "Căutăm noi modalități de aplicare pentru cheia digitală și suntem deschiși mereu la noi idei."

Volvo este unul dintre pionierii tehnologiei cheilor digitale. În 2015, producătorul auto suedez a lansat primul serviciu de cumpărături online care să fie livrate la mașină. Acum, tehnologia evoluează și poate să devină accesibilă unei game mult mai ample de soluții.

Cheile fizice vor fi oferite în continuare celor care solicită acest lucru.
Sistemul inovativ va fi prezentat publicului în cadrul Mobile World Congress 2016, în perioada 22-25 februarie, în Barcelona, la standul Ericsson.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3079 :: 22.13MB