No SSO cookie

Volvo S90 a fost lansat la Detroit

voteaza
(0/ 0)
Volvo S90 a fost lansat la Detroit
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Volvo Cars a ales Salonul Auto Internațional de la Detroit (NAIAS - North American International Auto Show), pentru a lansa noul său sedan premium, S90, subliniind dedicarea sa pe termen lung față de piața din SUA și oferind un semn clar al încrederii sale în continuarea creșterii vânzărilor în anii ce urmează.

 
 

Vânzările Volvo în SUA au crescut cu 24,3 procente în 2015, cu evoluții puternice îndeosebi spre finalul anului când vânzările au înregistrat o ascensiune cu 87 de procente în luna octombrie, 90 de procente în noiembrie și 89,9 procente în decembrie, alimentate de continuitatea cifrelor de comercializare consistente ale crossover-ului XC60 și ale noului SUV XC90.

Lansarea lui S90 evidențiază ambiția producătorului suedez de automobile, sosind după o investiție de 11 miliarde de dolari și inaugurarea recentă a locației din Charleston, Carolina de Sud, unde Volvo Cars va construi prima sa uzină de producție de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, angajând circa 2.000 de muncitori.

Lansarea noului S90 reprezintă al doilea capitol din înnoirea completă a gamei  Volvo, care a început în 2015 cu noul SUV XC90.

170101_interior_blond_volvo_s90

 

Pentru XC90 s-au primit aproximativ 88.000 de precomenzi în 2015, depășindu-se așteptările companiei de circa 55.000 de unități și oferindu-se un semnal puternic despre aprecierea pe care clienții o au pentru noua direcție urmată de Volvo în materie de design, proiectare și tehnologie.

S90 a primit laude generale de când a fost dezvăluit presei mondiale în decembrie, pentru exteriorul său uimitor și interiorul somptuos. Partea frontală cu aspect demn dar non-agresiv, caracterizată de o grilă concavă, este un omagiu adus lui Volvo P1800 și găzduiește noua siglă Volvo Iron Mark. Luminile sub formă de T, asemeni ciocanului lui Thor, dau un puternic sentiment de direcție clară care face S90-ul o prezență inconfundabilă pe șosea.

În interiorul acestui coupe cu patru uși, Volvo a preluat repere de success de la modelul XC90 și a ridicat standardul cu detaliile uimitoare ale planșei de bord și panoului de comandă, inclusiv prin montarea unor guri de ventilație cu lamele dispuse vertical pe fiecare latură ale interfeței Sensus cu care interacționează utilizatorul.

170159_exterior_large_animal_detection_volvo_s90_1

 

În Statele Unite, pe noul S90 debutează sistemul IntelliSafe ca dotare standard. Acesta include Adaptive Cruise Control (pilot automat adaptabil), Distance Alert (avertizare pentru distanță) și funcția avansată de condus semi-autonom Pilot Assist.

Pilot Assist acționează gentil asupra direcției pentru a menține mașina aliniată cu marcajele benzii de rulare până la viteze de autostradă de 130 km/h și nu mai are nevoie să urmărească alt automobil. Pilot Assist este încă un pas înainte către condusul complet autonom, un domeniu de inovație cheie pentru Volvo și unul care este evidențiat la salon prin expunerea lui Concept 26, care oferă o viziune despre cum ar putea să arate și să se simtă un interior de mașină într-un Volvo complet autonom.

S90 sosește cu o propulsie curată și puternică T8 Twin Engine de tip plug-in hybrid, care livrează 410 CP care indus un zâmbet și oferă trei experiențe la volan diferite dar grupate în una, Pure, Hybrid și Power.

S90 introduce de asemenea o funcție în premieră mondială a sistemului City Safety, detectarea animalelor mari precum căprioare, cai sau elani, pe timp de noapte sau zi. Tehnologia oferă avertizare intuitivă și suport prin acționarea frânei pentru a ajuta la prevenirea unei coliziuni cu animale mari sau reducerea severității acesteia.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2923 :: 22.2MB