No SSO cookie

Fisker a vandut primul Karma

voteaza
(0/ 0)
Fisker a vandut primul Karma
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Cu un consum real mai mare decat cel din reclame, Fisker reuseste totusi sa inceapa vanzarile modelului Karma.

 
 

Chiar daca Fisker a furnizat deja cateva unitati ale modelului Karma, inca de luna trecuta, acestea au fost vehicule destinate demonstratiilor, avand in vedere ca masina plug-in hybrid nu  primise inca certificatul din partea Environmental Protection Agency (EPA).

Cu acesta in mana, Fisker a anuntat ieri, ca a vandut primul sau exemplar Karma, care costa - pe piata americana- 97.000 USD, adica 70.227,15 Euro.

Insa, potrivit testelor EPA. Karma are o autonomie electrica de numai 51,5 kilometri si un consum medu de 4,5 l/100 km, ceea ce reprezinta cam jumatate din ce anuntase Fisker initial (2,3 l/100 km). Totusi, 4,5 l/100 km ramane un consum rezonabil pentru un sedan de clasa mare, din categoria premium.

Consumer Reports declara ca in urma testelor proprii, odata ce motorul de 2.0 litri, turbo, intra in actiune pentru a produce curent electric, Karma are un consum de 11,76 l/100km, ceea ce este imens!

Compania Fisker declara insa ca avand o baterie complet incarcata, lucru care se realizeaza in numai 6 ore, folosind o priza normala, de uz casnic, de 230 V, Kara va folosi doar 34,07 litri de carburant, lunar si va ajunge in benzinarie odata la 1600 kilometri, pentru a alimenta necesarul functionarii motorului termic de 2.0 litri, care asigura autonomia extinsa, toate acestea cu conditia ca soferul sa parcurga zilnic o distanta medie de 64,37 km.

Dupa aceste anunturi, CEO-ul companiei Fisker a declarat: "Productia este in plina desfasurare si avem o retea puternica de desfacere, astfel ca putem onora toate comenzile pentru acest uimitor automobil, atat pentru clientii deja existenti din anul 2011, cat si pentru cei care vor veni."

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.8503 :: 22.19MB