No SSO cookie

Consumer Reports 2010: Masinile japoneze in topul fiabilitatii

voteaza
(0/ 0)
Consumer Reports 2010: Masinile japoneze in topul fiabilitatii
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Consumer Reports 2010 a fost dat publicitatii si este un deja-vu al editiei 2009, care a fost un deja-vu al editiei 2008, care semana cu editia 2007.

 
 
Consumer Reports, compania care testeaza, inca din 1936, produse de toate tipurile, este o organizatie americana, nonprofit, independenta, si alcatuita din experti, care isi canalizeaza eforturile in vederea existentei unei piete de desfacere a produselor bazata pe cinste, corectitudine, si un cat mai bun raport calitate-pret. Grija organizatiei sunt consumatorii, asa cum se traduce si denumirea.


Asa cum enunta si intro-ul stirii, Consumer Reports 2010 este un deja-vu, predictibil: masinile japoneze ocupa varful topului fiabilitatii, cele americane au facut pasi mari catre acesta, in timp ce vehiculele germane reprezinta un amestec intre cele doua extreme.


Desi a fost obligata sa faca celor mai masive recall-uri din istorie, Toyota (impreuna cu diviziile sale Scion si Lexus) se afla aproape de varful statisticii privind fiabilitatea. Honda si Acura sunt, de asemenea, raportate ca producatoare de vehicule fiabie; numai Accord si TSX au primit calificativele "mediu".
Nissan are o prezenta consistenta in topul fiabilitatii, in ciuda faptului ca modelul Cube, in primul an cand a fost introdus in acest raport, a inregistrat recenzii situate sub nivelul "mediu"; Nissan Titan este un alt model japonez care s-a pozitionat sub calificativul "mediu". Restul produselor nipone s-au situat in dreptul notelor "mediu" sau chiar "bun", si aici vorbim inclusiv despre intreaga gama Infiniti. Subaru, Hyundai si Kia au punctat pozitiv, doar Subaru WRX primind un punctaj sub "mediu".


Producatorii americani au facut pasi importanti in 2010. 83% din prezenta Chevrolet a primit scoruri cuprinse intre "mediu" si "bun". Aproape 70% din intreaga familie General Motors are aceleasi calificative, cuprinse tot intre "mediu" si "bun". Totusi, Ford este producatorul american care se pozitioneaza inaintea celorlalti, cu 90% dintre modele notate cel putin cu "mediu". Cat despre Chrysler, din nefericire, niciunul dintre modelele sale nu s-a pozitionat peste "mediu".


Fiabilitatea masinilor europene a fost intotdeauna o poveste cu suisuri si coborasuri. Scorurile obtinute in statistica pentru 2010 nu sunt o exceptie. Porsche si Volvo se afla in fruntea blocului european, in timp ce Mercedes, BMW si Audi sunt in partea cea mai proasta a acestuia. BMW n-a primit ajutorul scontat de la motorul N54, Mercedes are 6 din 13 modele notate cu calificative sub "mediu", iar Audi la fel, pentru 75% din modelele incluse in statistica. De partea cealalta, Porsche Boxster are cel mai inalt scor din intreaga statistica, depasind aproape toate modelele incluse.


Corvin (Cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1977 :: 22.17MB