No SSO cookie

Cresc inmatricularile de masini noi in Romania. In continuare sunt preferate cele ieftine

voteaza
(0/ 0)
Cresc inmatricularile de masini noi in Romania. In continuare sunt preferate cele ieftine
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

In aceasta luna, Romania a reusit o performanta notabila in ceea ce priveste inmatricularile de autoturisme noi.

 
 

Potrivit unor date de la Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM), in primele doua luni ale acestui an a fost inregistrata o crestere cu 39,2% a inmatricularilor de masini noi, cu un volum de 17.953 masini. Aceste cifre pozitioneaza tara pe locul 14 in Uniunea Europeana.

Dacia, crestere de 16,4%

Marca Dacia a avut o crestere de 16,4% la nivel european, cu peste 63.000 de masini nou inmatriculate, reflectand interesul crescand al oamenilor de a cumpara autoturisme noi, dar ieftine. Cu toate acestea, in UE, inmatricularile de acest gen au scazut cu 6,4%, ajungand la un total de 1,4 milioane de unitati, potrivit acelorasi date. Numai in luna februarie, piata europeana s-a redus cu 6,7%, ajungand la 719.465 unitati.

In ceea ce priveste inmatricularile din Romania, marca Dacia conducea detasat, in luna februarie a acestui an, cu 2.145 unitati, urmata de Hyundai (828 unitati), Skoda (696), Volskwagen (693) si Ford (647), potrivit unor date de la Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Aceste cifre marcheaza o crestere fata de februarie 2021 cu aproape 25%.

Volkswagen, cele mai multe inmatriculari din Europa

Cele mai multe masini noi care au fost inmatriculate in Europa provin de la grupul Volkswagen – 399.173 unitati, dar care a inregistrat o scadere de 7,8%. Volkswagen este urmat de grupul Stenatis – 320.662 unitati, care este de asemenea in scadere, cu 15,1%. Pe pozitia a treia se situeaza Hyundai, cu 160.947 unitati, inregistrand o crestere cu 30,5%, iar Grupul Renault este pe pozitia a patra, cu 147.864 unitati si o scadere cu 2,4%. In aceeasi perioada, autoturismele Ford inmatriculate au ajuns la 75.976 unitati noi, in scadere cu 14% fata de ianuarie-februarie 2021.

Motivele pentru care se cumpara masini noi

In privinta masinilor second hand, se remarca o scadere a inmatricularilor (49.043 unitati), comparativ cu ianuarie si februarie 2021, cu 24,2%.

Potrivit specialistilor de la Financer, motivele pentru care proprietarii prefera sa cumpere masini noi sunt diferite:

- nu se strica atat de rapid – in mod clar, cine cheltuie bani mai multi pe o masina noua va fi scutit, cel putin pentru cativa ani, de stresul defectiunilor. Cel mai frecvente probleme care apar, de regula la masinile SH, sunt legate de ambreiaj, transmisie, electronica, iar in cazuri rare nici masinile noi nu sunt scutite de probleme.
- garantia – masinile noi sunt insotite de un pachet cu garantie, care ii protejeaza de cheltuieli pe proprietarii care pot intampina anumite nereguli;
- consum mai redus de combustibil – in aceasta perioada, cand carburantul a ajuns la un pret record, o masina care consuma mult este o adevarata provocare pentru bugetul familiei. Autovehiculele noi au un consum mai bun, pentru ca toate componentele lor functioneaza la randament bun, pentru ca nu au trecut prin procesul de uzura;
- siguranta – tehnologiile noi, cu care sunt dotate masinile care se fabrica in ultimul an, faciliteaza o siguranta sporita. Euro NCAP, autoritatea in domeniu, a inasprit testele, astfel ca pot obtine un punctaj bun doar masinile bine dotate, care au prevazute sisteme electronice active si pasive, pentru protejarea pasagerilor.

In concluzie, oamenii sunt atrasi, in 2022, de masini ieftine, dar noi, punand mai mult pret pe avantajele pe termen lung oferite de o astfel de achizitie.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2103 :: 22.11MB