No SSO cookie

BMW i3 și i8, disponibile în România

voteaza
(0/ 0)
BMW i3 și i8, disponibile în România
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

România devine a 50-a piaţă BMW i la nivel mondial, iar de acum primele comenzi pentru modelele BMW i3 şi BMW i8 pot fi efectuate   Cu începere din 16 noiembrie 2015, România devine a 50-a piaţă BMW i la nivel mondial şi astfel poate primi comenzi oficiale pentru modelul electric BMW i3 şi modelul plug-in hybrid sportiv BMW i8. Demersul marchează startul unui pachet extins de programe şi servicii, BMW 360, care să susţină dezvoltarea pie ței de automobile electrice în România. Reţeaua de dealeri autorizaţi include două centre, în Bucureşti (prin Automobile Bavaria Băneasa) şi Iaşi (prin APAN Motors).

 
 

Cu începere din 16 noiembrie 2015, România devine a 50-a piaţă BMW i la nivel mondial şi astfel poate primi comenzi oficiale pentru modelul electric BMW i3 şi modelul plug-in hybrid sportiv BMW i8. Demersul marchează startul unui pachet extins de programe şi servicii, BMW 360, care să susţină dezvoltarea pie ței de automobile electrice în România. Reţeaua de dealeri autorizaţi include două centre, în Bucureşti (prin Automobile Bavaria Băneasa) şi Iaşi (prin APAN Motors).

Noul BMW i3 este disponibil cu un preţ de pornire 36.828 Euro inclusiv TVA şi fără a lua în calcul prima oferită de stat pentru automobilele electrice, în timp ce BMW i8 este oferit începând de la 138.260 Euro inclusiv TVA. Suplimentar, este disponibil şi un model BMW i3 echipat cu un sistem range extender, bazat pe un motor de 2 cilindri, care poate fi achiziţionat începând de la 42.780 Euro inclusiv TVA.

Mai multe programe pentru susținerea mobilității electrice sunt în curs de implementare. Sistemul ChargeNow îşi propune să ofere acces la reţele variate de staţii de încărcare printr-un card unic, simplificând astfel semnificativ procedura de utilizare pentru clientul final. În plus, clientul este facturat o singură dată pe lună, cumulând toate costurile de încărcare de la toate reţelele accesate. În acest moment, BMW Group România a iniţiat discuţii cu mai multe proiecte de reţele de încărcare şi, pe măsură ce vor fi semnate primele parteneriate, acestea vor fi anunţate public. La nivel internaţional, ChargeNow este activ în 22 de ţări, cu alte 7 în curs de implementare.

Pentru soluţiile de încărcare casnice, BMW Group Romania oferă clienţilor dispozitive de încărcare wallbox cu o putere maximă livrată de 7,4 kW. În acelaşi timp, clienţii au la dispoziţie un partener autorizat BMW, care poate face analiza reţelei electrice şi să asigure instalarea dispozitivului.

BMW i3 este conceput ca un automobil electric dedicat aglomeraţiilor urbane cu o autonomie suficientă să acopere distanţele cotidiene în oraş. Pentru posesorii de BMW i3 care au nevoie de un automobil care poate să acopere distanţe lungi, de exemplu pentru drumurile de vacanţă, sunt în pregătire pachete de automobile la schimb. În baza unei taxe anuale sau lunare, clientul are un număr de puncte. Acestea pot fi cheltuite pentru diverse automobile BMW cu propulsie convenţională, în funcţie de tipul automobilului dorit.

Eficienţa motorului electric şi capacitatea de frânare regenerativă se concretizează prin costuri reduse raportate de utilizare. La un preţ mediu de achiziţie de 0,5 lei per kWh, costul per 100 km este de numai 6,5 lei.

Întreţinerea simplă pentru modelele electrice contribuie suplimentar la reducerea costurilor de utilizare. La acestea se adaugă costurile de asigurare CASCO cu o cotă de 3%, la un nivel semnificativ sub media pieţei.

Atât BMW i3, ca automobil de oraş, cât şi BMW i8, ca automobil sport plug-in hybrid inteligent, pot fi utilizate la potenţialul maxim chiar şi folosind numai o sursă de încărcare, acasă. Acest aspect a fost relevat în urma unui studiu amplu efectuat de BMW Group în Berlin, pe un eşantion de câteva zeci de utilizatori privaţi de modele electrice. Deşi la acea perioadă existau 33 de staţii publice în oraş, mai mult de 1 din 2 utilizatori nu le-au folosit nici măcar o dată, bazându-se, în mare parte, pe accesibilitatea încărcării de acasă.

p90204593-highres

 

BMW i3

Motorul electric generează o putere de 170 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm, disponibil de la turaţie zero. Motorul cântăreşte doar 50 de kilograme şi oferă o viteză de răspuns foarte bună. Construcţia specifică a motorului electric hibrid sincron, dezvoltat exclusiv pentru BMW i3, menţine un flux liniar de putere în partea superioară a intervalului de turaţii. BMW i3 sprintează de la 0 la 60 km/h în aproximativ 3,7 secunde şi de la 0 la 100 km/h în 7,2 secunde.

Acumulatorul litiu-ion oferă modelului BMW i3 o autonomie de 130-160 de kilometri în regim de condus cotidian. Aceasta poate creşte folosindu-se modurile de condus eficiente ECO PRO şi ECO PRO+.

Opțional, BMW i3 este disponibil şi cu un sistem range extender care menţine încărcarea bateriei litiu-ion la un nivel constant cât timp automobilul se deplasează, activarea se face imediat ce acumulatorul coboară sub un nivel prestabilit. Prelungirea autonomiei se face cu ajutorul unui motor pe benzină, cu doi cilindri (650 cmc), care dezvoltă 34 CP, montat în vecinătatea motorului electric, deasupra punţii spate. În traficul cotidian, acest motor prelungeşte autonomia maximă a maşinii până la aproximativ 300 de kilometri.

Bateria are o capacitate utilă de 18,8 kWh şi este garantată 8 ani sau 100.000 km. Timpul de minim de încărcare este de până la 30 de minute la o staţie rapidă de încărcare de curent continuu de 50 kW. La o priză normală puterea de absorbţie este de până la 2,7 kw cu un timp de încărcare de aproximativ 8 ore. Automobilul este compatibil şi cu staţii de încărcare ce folosesc curent alternativ, având o capacitate maximă de absorbţie de 7,4 kW şi un timp te încărcare de aproximativ 3 ore.

Plăcerea de a conduce, tipică BMW, este asigurată de un echilibru optim între masă, performanţe şi autonomie pentru mobilitate urbană. Utilizarea unui material uşor precum fibra de carbon CFRP pentru cabina pasagerilor a compensat masa suplimentară a acumulatorului litiu-ion, în timp ce poziţionarea pachetului de baterii în zona centrală, jos, a îmbunătăţit agilitatea automobilului prin distribuţia perfectă (50:50) a maselor și coborârea centrului de greutate. În plus, motorul electric montat în vecinătatea punţii spate propulsoare oferă caracteristici unice de performanţă pentru acest gen de sistem. Experiența de condus ale BMW i3 stă sub semnul agilității. Livrarea instantanee a puterii, reglajul suspensiei, direcţia precisă şi diametrul de bracaj deosebit de mic (9,86 metri) reprezintă abordarea BMW în ceea ce priveşte mobilitatea urbană.

p90204595-highres

 

BMW i8
Sistemul hibrid plug-in al BMW i8 cuprinde un motor pe benzină, cu trei cilindri, tehnologie BMW TwinPower Turbo ce dezvoltă 231 CP şi 320 Nm, precum şi un motor electric sincron ce oferă 131 CP şi 250 Nm. Un al doilea motor electric pe puntea spate funcţionează ca starter pentru propulsorul pe benzină şi asigură un plus semnificativ de cuplu şi un răspuns instantaneu pe acceleraţii. În plus, acesta poate funcţiona ca generator, asigurând-se că automobilul dispune mereu de resurse de energie pentru motorul electric faţă şi de puterea totală de 362 CP, în orice stil de condus. Când nu este solicitat 100%, motorul pe benzină creşte automat puterea şi o foloseşte pentru antrenarea generatorului, astfel că reprizele de acceleraţie nu sunt influenţate negativ de perioada de încărcare.

Sistemul BMW eDrive este completat de un acumulator litiu-ion de înaltă tensiune (cu o capacitate utilă de 5,2 kWh) şi de un sistem de gestiune inteligentă a energiei. La echilibrul excelent între plăcerea condusului şi economia de combustibil contribuie şi masa redusă a automobilului de 1,485 kg (masă proprie), dar şi coeficientul de rezistenţă aerodinamică (Cd) deosebit de bun pentru un automobil sport: 0,26.

În modul integral electric, cu emisii zero, BMW i8 are o viteză maximă de 120 km/h şi o autonomie de 37 de kilometri în ciclul de testare EU. În funcţie de modul de reîncărcare a acumulatorului litiu-ion - la o sursă casnică de curent, la un panou BMW i (Wallbox) sau la o staţie publică de realimentare, timpii de încărcare variază între mai puţin de două ore şi până la trei ore. În modul Sport, BMW i8 oferă o acceleraţie în reprize (de la 80 la 120 km/h) în 2,6 secunde. Viteza maximă, limitată electronic, este de 250 km/h.

Conform ciclului de consum al normelor europene, emisiile de CO2 ale noului model sunt de numai 49 g per km, ceea ce corespunde unui consum de numai 2,1 litri per 100 km. În traseele cotidiene tipice, cu acumulatorul încărcat la maximum la început, BMW i8 poate realiza un consum de combustibil mai mic de 5 l/100 km în deplasările urbane. Dacă drumul include condus extraurban sau autostradă, se poate realiza un consum mai mic de 7 litri. Chiar şi în deplasările pe distanţe lungi şi la viteze ridicate, conducătorii pot menţine consumul de combustibil sub 8 l/100 km. Per total, consumul de carburant al modelului hibrid plug-in este cu aproximativ 50% mai mic decât al automobilelor sport cu propulsie convenţională.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.4877 :: 22.2MB