No SSO cookie

Ce factori influenţează tarifele RCA?

voteaza
(0/ 0)
Ce factori influenţează tarifele RCA?
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Asigurarea obligatorie RCA este un document pe care orice şofer trebuie să îl aibă în posesie atunci când circulă pe şosea.

 
 

Piaţa asigurărilor RCA este mare, însă cu toate acestea preţurile pot fi diferite de la caz la caz în funcţie de şofer, tipul de vehicul, puterea motorului şi alţi factori asemănători.

Reînnoirea asigurării RCA trebuie să fie realizată din timp pentru ca un şofer să nu rămână blocat într-o anumită locaţie sau în cazul în care acesta are o urgenţă care nu poate fi amânată. O asigurare rca are multiple avantaje, cea mai importantă fiind aceea că poate oferi o protecţie financiară în cazul în care un şofer este angajat într-un accident nefericit.

Cum se stabileşte valoarea RCA-ului?

Reînnoirea asigurării RCA poate oferi proprietarilor de vehicule surprize din punct de vedere al costurilor, ea fiind stabilită după următorii 5 factori:

Istoricul de daune

Unul dintre cei mai importanţi factori care influenţează o asigurare rca este istoricul de conducere al şoferului. Un şofer fără incidente este considerat mai puţin probabil să cauzeze daune, prin urmare poate beneficia de tarife mai mici. Pe de altă parte, cei care au un istoric cu accidente sunt apreciaţi de asigurator că având un risc mai mare şi vor fi supuşi unor tarife mult mai semnificative.

Vârsta şoferului

O altă caracteristică importantă care se poate reflecta în preţul unei asigurări obligatorii este vârsta şoferului. Astfel, tinerii sub 30 de ani vor avea cel mai mult de plătit, fiind considerat din punct de vedere statistic că au şanse mult mai mari de a produce un accident decât alte persoane mai în vârstă.

Capacitatea cilindrică a motorului

Puterea motorului este un alt factor ce contribuie la preţul final a unei poliţe de pe piata asigurarilor RCA. Capacitatea cilindrică şi performanţele mai mari pot atrage tarife mai ridicate, deoarece costurile reparaţiilor sau înlocuirilor în caz de accident pot fi mai semnificative.

Tipul de vehicul

Tipul de vehicul are la fel un impact foarte mare în determinarea valorii finale a asigurării. Dacă poliţa se încheie pentru o maşină personală, aceasta va beneficia de un preţ mult mai scăzut comparativ cu o autoutilitară sau un autocamion. Riscurile la care sunt supuse cele 2 clase sunt foarte diferite. Cea din urmă transportă mărfuri cu o greutate mult mai mare, având astfel şanse de a produce daune mult mai accentuate comparativ cu o maşină de mici dimensiuni.

Locul de achiziţie al asigurării

Asigurarea RCA se poate achiziţiona atât de la un broker fizic, cât şi din online. Brokerii de cele mai multe ori adăugă în preţ costuri suplimentare ce ţin de chirie, transport şi salarii, putând adăuga câteva procente semnificative.

De aceea este bine ca poliţa să fie cumpărată din mediul online, toată operaţiunea fiind gata în doar câteva minute. De asemenea, ea va putea fi stocată şi în format electronic pe telefon pentru a o prezenta organelor abilitate atunci când va fi nevoie.

Cei de la Romasig recomandă tuturor şoferilor să nu plece la drum fără asigurarea obligatorie RCA deoarece această poliţă îi poate scăpa de anumite cheltuieli foarte mari în cazul unui accident.

Prin urmare, responsabilitatea în trafic, cât şi conducerea corectă pot avea un impact semnificativ asupra preţului RCA, de aceea va fi esenţial să se respecte legislaţia în vigoare pentru a avea un drum cât mai plăcut şi lipsit de evenimente.

 

Cuvinte cheie:
RCA | sofer |
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1277 :: 17.78MB