Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Astra 2004
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel > Astra / Zafira
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21
DragosV
Si eu zic ca 1.6 e mai echilibrat pentru masina asta! Si 1.6 va fi si mai putin fortat ca are putere si cuplu mai mari, deci in timp va fi mai fiabil.

Daca te hotarasti scrie in continuare ca te ajutam la configurare si cu raspunsuri la intrebari.
Steffan
Bugetul s-ar ridica la maxim 11000 EURO CIP si sincer la banii astia s putea lua lejer un megane 2 dar parca am o retzinere asa ca am aruncat sio privire la opel(imi place mai mult)...
De aceea as putea sa iau versiune cea mai low-entry...E o idee buna asau sa ma indrept spre altceva?
DragosV
Pai la banii astia vei putea lua doar Astra Essentia 1.4 (90 cai) care este 11.100 CIP. Are ABS, airbag frontale si laterale, imobilizator, geamuri elctrice fata, servo electro-hidraulica, inchidere centralizata - astea sunt dotari mai importante. Nu mai ai bani de nici o optionala si nici de culoare metalizata care costa 286 CIP - exista insa un albastru nemetalizat care nu arata rau.

Nici nu stiu ce sa te sfatuiesc ca nu stiu exact ce megane cu ce optionale iti iei la banii astia. I-a si decizia in functie de care iti place mai mult ca design.
Steffan
Eu speram pe o reducere...parca am vazut o reducere de 500EURO + 500Euro dintr-un pachet...
Stie cineva detalii?
DragosS
Pai este reducere de 600 de euro parca din pretul CIP + inca 600 care se poate obtine daca comanzi pachetele lor optionale fata de pretul la care ai fi ajuns daca le luai separat.Deci eu zic ca tu poti sa obtii pretul de 11.100-600=10.500 CIP.Pana la 11.000 poti sa mai pui ceva optionale.De asemenea poti sa mai negociezi si cu ei sa iti puna cate ceva gratuit(alarma de regula).Succes la negocieri! blush.gif

P.S. Incearca sa negociezi cu toti dealerii din Bucuresti,nu numai cu unul.
eddie
Eu am negociat un Opel Zafira la Di-Bas mai ieftin decat un coleg de-al meu care a luat-o de la GTT cu 500 de euro,plus o optiune de 125 de euro,in aceeasi saptamana !
Steffan
pana la urma marea mea dilema este:
sa iau de la opel versiunea mai slaba(1.4)
sau
sa ma indrept spre alta motorizare (1.6) dar de la alti producatori mai putzin cotatii (Renault,Citroen,etc)
ubiku
Din nou, depinde de ce vrei sa faci cu ea; un model pe 1.6, de ex. meganul de 115 cai o sa fie mai sprinten decat un astra de 1.4 de 90 de cai. Trebuie sa ne spui care sunt criteriile de baza in alegere: look, consum, dotari, sportivitate, etc.
Steffan
Criteriile ar fi:
confort
calitatea materialelor
consum
fialbilitate
cost intretinere

Iar din punct de vedere sportiv...sunt o persoana calma dar nici daca as vrea sa depasesc o alta masina sa ma apuca dracii...smile.gif
ubiku
Nu stiu sa iti raspund competent la celelalte, dar calitatea materialelor este motivul pentru care am renuntat la megane. Initial ai mei erau porniti pe masina asta, si dupa drive test, eu fiind obisnuit pe dacie, iti dai seama ca eram f. wow. Insa dupa ce am vazut cum arata si un vokswagen, un opel, un corolla, mi-am schimbat repede parerea. Deci la calitate, as alege Opel; la fiabilitate, stii si tu mitul cu masinile germane, care nu stiu cat de adevarat e; astra mea nu stiu daca e facuta la germani, sau la belgieni, sau pe unde o mai fii ea. Confortul e subiectiv, fa drive test; la megane de ex. m-a oripilat zgomotul care il facea motorul la 3000 de ture, parca ma ruga sa schimb - izolatie fonica proasta. Consum: dunno, fiabilitate: i'd bet my money on my astra here smile.gif
Steffan
Multumesc mult pentru pareri...

Sunt convins ca ai paria pe masina ta dar am observat ca masina ta este o configuratie aproximativ de top asa ca te cred ca are toate atuurile..dar eu care daca mi-as lua as lua una mai "cheala" cum se zice...poate nu acelasi lucru..ce crezi?
DragosS
Eu as alege mai degraba o masina ceva mai slab dotata dar care este fiabila si care are calitatea materialelor buna decat una care sa aiba multe dotari dar sa aiba plastice urate in interior sau sa scartaie dupa 5-10 mii de km.

De aceea eu la clasa compacta recomand Astra,Focus sau Golf.Desi nici C4 nu este o masina rea.Totusi nu as merge pe Megane.
Iulian HondaFan
eu te-as sfatui sa iei un Megane1,6 mai bine echipat decat Astra1,4, va fi si mai rapida si mai economica si mai comfortabila... uita-te pe www.reliabilityindex.co.uk pt. fiabilitatea pe modele, Astra sta mult mai bine acolo dar datele sunt din 98-99 incoace deci includ si Megane 1 si AstraG... in mare fiabilitatea AstraH vs. Megane2 e cam pe acolo...

pe benzina cele mai fiabile si economice la 1,6l sunt inca Corolla si Civic dupa care ( la capitolul eficienta) ar veni Golful5 cu 1,6FSI (toate prea scumpe pt. bugetul tau)... AstraH are multe avantaje insa motoarele ( cu exceptia 1,9CDTI care e cel dezvoltat de Fiat) sunt sub multe alte oferte de pe piata la cilindree si preturi similare pe compacte...
ubiku
QUOTE(Stefan41142)
Sunt convins ca ai paria pe masina ta dar am observat ca masina ta este o configuratie aproximativ de top asa ca te cred ca are toate atuurile..dar eu care daca mi-as lua as lua una mai "cheala" cum se zice...poate nu acelasi lucru..ce crezi?


M-am referit la modelul de baza de Astra, cel pe care l-am vazut si condus eu pana acuma, pentru ca pe asta il aveau in showroom. La megane m-a deranjat tare sa regasesc casetofonul de pe Solenza, care aici arata si mai rau, iar consola centrala este facuta din cel mai penibil plastic. De asemenea, toate meganurile pe care le-am testat (poate erau mai chinuite cine stie) aveau cutia groaznica, cand schimbai se auzeau tot felul de zgomote si agata pe undeva.

Mai trebuiesc comparate si dotarile care vin in modelul de baza, stiu de ex. ca la Megane iti dau tot felu' de nebunii de genul acces cu key-card si altele.
DragosV
Ubiku vesti noi despre data de sosire a masinii. Suna-i si mai batei la cap ca poate uita biggrin.gif

Don cred ca a plecat cu masina din tara sa se plimbe bicycle.gif . Asa cum a aparut pe forum a si disparut. Strange ca mai vroiam info.
ubiku
QUOTE(Dragos39911)
Ubiku vesti noi despre data de sosire a masinii. Suna-i si mai batei la cap ca poate uita biggrin.gif


Hmm... cel mai probabil undeva intre luni si miercuri saptamana viitoare. Am incercat sa o bat la cap pe tipa de la opel luni, ca cine stie poate se grabesc, dar daca 13 scrie acolo, probabil ca 13 o sa fie... Cele 3 sapt care le-am stat in plus m-au cam facut sa regret ca m-am incapatanat sa-mi pun AFL, dar asta e... Macar e almost done now blush.gif O sa incerc sa uit pana lunea viitoare, ca altfel sigur nu mai fac nimic altceva decat sa contemplez smile.gif

Si oricum, maine o sa fie nebunie mare pentru ca ma mut singur in apartamentul care ma chinui sa-l termin de un an deja, asa ca am ce face pana vine smile.gif
DragosV
Cand a ajuns masina la Gyor si cand a plecat? Sau numai cand a plecat daca stii. Sunt curios cat a facut de la Gyor ca a mea e programata pe 4 Mai la unguri.
ubiku
Luni cand am sunat era deja acolo si asteptau factura sa vina si sa o plateasca. Dupa ce platesc factura, cica masina este pusa pe tir intre 1 si 7 zile (de obicei 2-3). Dupa care... cat ii ia.
DragosS
Hmm...lunea asta era masina la Gyor?Adica acum 2 zile? Te intreb pentru ca masina mea a facut aproape 2 saptamani de la Gyor pana la Bucuresti.Oricum poate acum ca o sa iti vina si tie masina stabilim si noi o intalnire ca deja o sa avem 2 subiecte de conversatie si il asteptam pe al 3 lea.
DragosV
Pai stabilim o intalnire ca eu vin clar si pana vine masina mea!

O sa vad caroseria si jentile la ubiku si motorul la Dragos. biggrin.gif
ubiku
QUOTE(DragosS)
Hmm...lunea asta era masina la Gyor?Adica acum 2 zile? Te intreb pentru ca masina mea a facut aproape 2 saptamani de la Gyor pana la Bucuresti.Oricum poate acum ca o sa iti vina si tie masina stabilim si noi o intalnire ca deja o sa avem 2 subiecte de conversatie si il asteptam pe al 3 lea.


Pai luni deja era acolo, si nu stiu de cat timp ca nu am intrebat. Si daca era luni acolo si ajunge miercurea urmatoare, inseamna o sapt jumate, cred ca asta e timpul mediu gyor - bucuresti.
ubiku
QUOTE(Dragos39911)
Pai stabilim o intalnire ca eu vin clar si pana vine masina mea!

O sa vad caroseria si jentile la ubiku si motorul la Dragos. biggrin.gif


Mda, amandoi o sa balosim la motorul lui Dragos biggrin.gif
ubiku
@Stefan: Nu stiu cat de actuale sunt preturile de pe site-ul renault, dar se pare ca un megane 2 hatchback cu motor de 1.6 costa 11.720CIP. Deci se pare ca este mai degraba un Astra 1.4 vs Megane 1.4, caz in care as alege Astra clar. Cred ca bataia mare o sa fie la dealeri pentru reduceri. Printre chestiile care l-as pune pe Astra in limita a 500E, sunt cd 30mp3, cotiera si eventual, daca ti se pare interesant: computer de bord.
DragosS
Sunt de acord cu ubiku:cotiera si mp3-playerul sunt cele mai indicate optionale.Dar parca in locul computerului de bord mai bine iti iei vopsea metalizata.
Steffan
de ce nu vi se pare atat de folositor computerul de bord?
..pentru mine suna necesar...posibil sa ma insel
DragosS
Pai el iti arata:consumul mediu,viteza medie,cant. de benzina consumata,km parcursi+cronometru.Eu zic ca mai degraba alegi o culoare mai frumoasa pentru ca albastru si albul care sunt standard sunt destul de anoste.

Daca are bani de amandoua eu le recomand cu toata inima!Trebuie doar sa se decida care sunt cele mai folositoare dotari pe care si le permite astfel incat sa nu depaseasca bugetul.
G e o r g e
azi m-au programat pt drive test 2 zile cu TIGRA de pe 19 pe 21. abia astept biggrin.gif
Alecs
1. nu prea vad legatura cu astra
2. cum adica 2 zile?
DragosS
Si ti-au zis ca trebuie sa lasi masina ta intre timp la ei?
Iulian HondaFan
GM face "over-night drive test" ( poti sa tii masina de test pana la 24h, dar iti verifica bonitatea financiara inainte si nu dau pt. teste decat masinile la care te califici dpdv al creditului pe care-l poti obtine) la cateva din marcile sale aici in USA de la sfarsitul lui 2003... vad ca initiativa a ajuns si acolo.
G e o r g e
iti lasi masina acolo smile.gif

adieu supernova , welcome tigra.
pt 2 zile macar biggrin.gif. a fost postat un link cu o pagina inainte .
Nonn
O rectificare la consum: la 180km/h cu tempomat 14.8-15%, la 120km/h cu tempomat 8%.

Mi-a aparut si mie problema aia de care vorbea Happy_Maker chiar la inceputul topicului. Adica: daca bagi benzina fara sa faci plinul si dupa ce s-a aprins becul de semnalizare, computerul nu inregistreaza benzina bagata si afiseaza in continuare aceeasi "raza de actiune". Eu am bagat aprox. 6l cand mai puteam sa merg 54km si computerul afiseaza tot 54km. Probabil ca se va corecta dupa ce fac plinul duminica.
DragosS
Azi am vorbit si eu cu cei de la Erebus si am stabilit pentru miercurea viitoare un test cu o Astra 1,7cdti elegance.Doar motorul asta il aveau. :evil: Dar mie nu mi-au zis sa las masina mea acolo!
Nonn
Si mie mi-au spus ca trebuie sa-mi las masina acolo. Si nu Dacia cum am sugerat eu biggrin.gif ci Astra. Sunt curios daca nu aveam Opelul daca puteam sa fac testul?

Problema cu computerul de bord s-a rezolvat de la sine. La una dintre pornirile de astazi am observat ca afisa 85km in locul celor 50 initiali, deci totul e OK.
ubiku
Hmm... Am sunat azi la GTT si mi-au zis ca masina inca nu a fost urcata pe tir, dar ca va fii cu siguranta livrata next week. Oricum cica drumul dureaza doar 2 zile, problema cea mare este sa urce o data masina pe tir....

Ah, si vestea buna: au crescut accizele la masini, si tocmai mi-a crescut o leaca pretul masinii :bash: 10x mr Tariceanu!
DragosV
Pai de ce ti se aplica accizele? Nu ai avut un pret pe contract care trebuie respectat?
ubiku
QUOTE(Dragos39911)
Pai de ce ti se aplica accizele? Nu ai avut un pret pe contract care trebuie respectat?


In contract e scris clar ca daca se modifica accizele se modifica si pretul :disgust:
cosmin43898
mai e valabila reducerea de 7% pentru firma si cea de 600 euro din pretul DDP in aprilie?
i-as suna sa-i intreb dar mai e pana luni si sunt curios.
a vazut cineva cum arata 'verde digital'?
din cate am citit pe forum motorizarea 1,7DT 80CP nu e cea mai potrivita pt aceasta masina. cat de greu poate sa traga totusi?
care e dif. intre DT si CDTI?
toate bune
Steffan
Exista o reducere de 7% pentru persoana juridica????
Va rog sa ma lamuritzi ca sa stiu cum discut...
DragosV
Reducerea de 600 de euro a fost pana la sfarsitul lui Martie dar poate s-a prelungit (nu stiu exact).

Cei 7% pentru persoana juridica sunt discountul de flota dar care nu il da toata lumea (dealerii) pentru ca normal esti obligat sa mai cumperi un opel in 2 ani. Dar mai sunt si exceptii!

1.7 CDTI de 80 de cai este foarte bun pentru consum in oras. Puterea este suficienta pentru oras. Extrurban daca esti mai linistit de fel este ok.

CDTI-urile sunt motoare de generatie noua common-rail (generatia a 2-a). Sunt evolutii (mai bune, mai performante si mai economice) ale motoarelor DTI

Verdele digital arata bine daca iti place. Este aceiasi nuanta cu albastru ultra numai ca verde. (sper sa nu te fi incurcat)
Nonn
Culmea economiei de benzina: dupa ce am alimentat astazi cu OMV 100 arata "Range 540km". Dupa 6km afisa 542km! biggrin.gif Sper sa o tina tot asa!
DragosS
Da,pentru ca si la Seatul meu,cu OMV 100 consuma mai putin decat cu fara pb 95 deci masina isi recalculeaza range-ul.
Iulian HondaFan
poate masina ta face benzina si tu nu stiai...
ubiku
QUOTE(Nonn)
Culmea economiei de benzina: dupa ce am alimentat astazi cu OMV 100 arata "Range 540km". Dupa 6km afisa 542km! biggrin.gif Sper sa o tina tot asa!


Ce autonomie ai cu un plin de benzina?

PS: Voi mai primiti mesaje de notificare cand apara posturi noi? Ca eu nu le mai primesc....
Nonn
Cu benzina 95 cred ca am avut maxim afisat 560km. Astazi n-am bagat chiar plin ca nu mi-au ajuns banii la cat costa benzina asta, doar 44.5l. Maxim ce am bagat a fost practic 50l cand mi-am ridicat masina de la dealer si computerul afisa un range de 0.6km! biggrin.gif E putin ciudat ca-mi da o autonomie de peste 500km la un rezervor de 50l avand in vedere ca consuma cam 13% in condus sportiv si cu climatizarea pornita. Aveti vreo explicatie?
ubiku
QUOTE(Nonn)
E putin ciudat ca-mi da o autonomie de peste 500km la un rezervor de 50l avand in vedere ca consuma cam 13% in condus sportiv si cu climatizarea pornita. Aveti vreo explicatie?


Can't the poor car hope? blush.gif

PS: Cat de mare e rezervorul? 50 sau 60 de litri?
DragosV
ubiku - maine cred ca le dai telefon ca se apropie masinuta de tine. Sper sa ai parte de vesti bune!

Don cred ca a facut misto de noi (sau de mine biggrin.gif ). Nu a mai postat nimic de o saptamana.

nonn - clima cum e? Face repede frig biggrin.gif ?
Don43572
Nu am facut misto de nimeni, am ramas fara net. sad.gif

Spuneti cam ce v-ar interesa sa aflati si va zic, ca deja am trecut de 1000 km cu masinuta.
DragosV
Am glumit cand am zis ca de aia am pus biggrin.gif . Ma gandeam ca e ceva cu tehnologia asta care mai clacheaza!

Pai spune cum se comporta masina, ce consum ai si la ce stil de condus. Alte impresii ca nici nu stiu ce sa te intreb. Ce iti place, ce ti se pare bug? Chestii de genul asta!
DragosS
Haideti sa facem si noi o intalnire weekend-ul viitor ca tot ii vine si lui ubiku masina pana atunci!Daca vine si Don avem ocazia sa vedem 2 Astre si 2 motoare de 150cp! biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.