Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Astra 2004
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel > Astra / Zafira
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21
ubiku
Mda... la diesel castigu e destul de maricel, si se poate obtine usor modificand presiunea din turbina.... Dar vezi ca daca te bagi la chip tuning, imi pun si eu un turbo tongue.gif let's try to keep the race fair biggrin.gif

QUOTE
Vezi ca nu e chiar asa mare castigul cu filtru+evacuare sport.Eu am schimabat toba si am pus un filtru pe Seat dar nu pot sa zic ca este mult mai rapida.


Cum poti sa masori cati cai putere are o masina? Si... la cat te-au dus filtrul + toba noua?
DragosS
Poti sa masori daca faci un test la un dyno.Sunt doar vreo 2 sau 3 in romania.In Timisoara parca este unul,iar in Bucuresti eu stiu ca este la Seat Metromecanica.
DragosV
Mie dealerul mi-a spus ca (virgula) conductele de incalzire spate sunt doar sub scaune. Si eu ma asteptam sa fie sub cotiera dar nu cred ca vor fi asa. La Vectra sigur sunt si sub cotiera. Cu toate ca parca imi amintesc de niste poze care nu mai stiu unde le-am vazut si erau conducte si sub cotiera.
Alecs
QUOTE(DragosS)
Poti sa masori daca faci un test la un dyno.Sunt doar vreo 2 sau 3 in romania.In Timisoara parca este unul,iar in Bucuresti eu stiu ca este la Seat Metromecanica.


mai exact: http://www.dimsport.ro/
DragosS
Da,de acestia ziceam.Sunt pe sos Giurgiului langa Seat.

Si OFF-TOPIC:Seatul Leon Galben facut de ei este demential. :blackeye:
Chuck40079
cat costa o revizie? si pe la 14 E cu tot cu taxe iti iei o astra echipata ok ?
Nonn
La 14000 TTI nu-ti iei decat motorul de 1.6 benzina cu cea ma slaba dotare.

Mi-am facut Casco astazi, la Omniasig, maine dimineata ma duc sa-mi iau masina! :cheers: :cheers: Si asa incep cele mai dificile 24h (care sunt de fapt doar vreo 14 laugh.gif ).
DragosS
Succes!

Maine seara asteptam concluziile foarte detaliate cu privire la masina!
ubiku
Salutari!

Am fost azi pe la Opel sa vad ce-mi mai face masinuta, si mi-au zis ca vine pe 23 martie. Dar nu asta a fost problema: ci faptul ca m-am mancat in fund sa o intreb pe dealaritza daca as mai putea (teoretic) pune ceva pe masina.... Nonn, gandu mi-e la farurile alea tale smechere wink.gif ... si tipa a zis ca da, asa ca n-am putut rezista tentatiei inexplicabile de a-mi pune _si_ AFL pe masina, desi god only knows cat timp o sa raman fara bani biggrin.gif Ma gandeam sa-mi pun si quick heat ca sa nu mai am nici un fel de regret : - ).... Deci daca mai aveti idee de vreo chestie micuta care merita pusa, ziceti-mi si mie pls acum, ca e acum ori niciodata....

Semnat Ubik, in love with his future car, si indatorat pana la gat!
DragosV
Vezi si tu cum se comporta IDS-ul in practica. Pe foaie stim toti ce si cum dar in practica mai putin. Daca mergi pe drum cu dale (pietruit) comuta si tu intre moduri si spune-ne daca se simte suspensia ca se schimba. Si spune-ne si de celelalte gadgeturi (senzor parcare, senzor presiune pneuri si toate cele).

Si ia-o incet pana te obisnuiesti cu ea si ea cu drumul. laugh.gif

Bafta si asteptam impresii!


P.S. Sa nu vii maine seara sa scrii "E misto" si sa dispari 2 saptamani. laugh.gif
DragosV
Eu nu imi pun xenon ca am facut socoata si anul trecut am mers cam 6 ore pe intuneric (in afara orasului) si asta in conditiile in care am facut cam 28.000 de km. Deci gandeste-te si practic daca merita. Daca pui AFL si quick heat ridici valoarea masinii cu 1000 E ceea ce e ceva.


Pentru ca miercuri e o noua zi de negocieri cu dealerul spuneti-mi si mie ce discounturi ati obtinut pe persoana fizica (si la ce dealer).

ubiku - daca mai e asa putin pana vine cum mai poti sa schimbi ceva?
DragosS
Chiar,ubiku esti sigur ca mai poti sa schimbi?Daca masina intra pe linie eu stiam ca nu se mai poate!Si din moment ce iti vine intr-o luna insemna ca a intrat deja!Vreo 2 saptamani face pe drum!

Dragos,nu uita sa negociezi la sange.Eu zic sa incerci la toti pana la urma.Vezi care iti da pret mai mic.Si este bine de regula sa zic ca dealerul X mi-a dat pretul ala.Puteti sa imi dati mai jos?Daca da bine,daca nu asta e!

Eu zic ca farurile cu xenon merita.Eu merg un pic mai mult noaptea.Care este diferenta de pret intre cele simple si cele adaptive?
ubiku
Vreau sa-mi pun xenon pentru ca se pare ca merg din ce in ce mai mult noaptea, pe ploaie, ceata, etc. si am vazut ca e diferenta de la cel la pamant; pentru xenon afl mai dau in plus doar 275E CIP pentru ca deja pusesem xenon normal pe ea, iar pentru quick heat, manarind niste pachetel (am deja climatronic si senzor de recirculare -> iau pack-ul climate confort mai ieftin ) il cumpar la 60E CIP.

Ei au niste coduri pentru starea masinii; a mea cica a intrat deja in fabricatie, dar daca dau un telefon, mai pot sa puna ceva pe ea; si au tot interesu ca le mai iese si lor un ban....

Discount = 600E + 7%.
DragosS
Da,am aflat si eu de codurile alea.Ei intra pe un anumit "Channel 21" al GM unde le arata codul fiecarei masini.Din cate am inteles pana acum 50 inseamna ca este pe linie,iar 59(asa era ultima data masina mea) inseamna ca este pe drum!
DragosV
Nu stiu cum e pentru voi dar pentru mine masina asta a devenit boala grea laugh.gif . In fiecare seara nu mai stiu ce sa mai caut pe net, intru pe inspee mii de forumuri sa caut info :brilsmurf: . Nu mai rezist asa ca in max 2 sapt ma duc sa dau comanda si ma pun pe cele 3 luni juma' de asteptare.

Parca vad ca vine masina si de la dealer nu ma mai dau jos din ea pana la Lisabona (fac si eu rodajul, ce vreti laugh.gif ).

:bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: - starea mea de spirit in privinta masinii
DragosS
Este intr-adevar o boala foarte grea masina asta!Nonn scapa cel mai repede.Cred ca intr-o ora sau doua scapa de chinuri! tongue.gif

Si eu am rascolit net-ul in cautarea cat mai multor informatii.Aproape ca am invatat franceza in acest mod,deoarece singurul forum care avea vreo 50 de pagini de discutii despre vectra gts era unul frantuzesc.

Iar starea mea de spirit este: :redblob: :redblob: :ctf2: :ctf2: :whip2:
Chuck40079
spuneti-mi cand cost o revize va rog
ubiku
Nooonnnn.... where are you ?!!! We misss u!!!

Cum merge masina! Cum sunt xenoanele? Am aflat ieri inainte sa-mi pun si eu AFL o faza dementiala: cand pui semnalizare dreapta sa ziceam, si faci o curba ai 2 lumini: una la 90 de grade in directia curbei, si una adaptiva care lumineaza traiectoria masinii :coolspeak: !!! Cum se aud boxele? Cum este IDS-ul ??!!!?!?!?!?!? Aaaaaaaaaa tell us!!! show ussss!!!! biggrin.gif

QUOTE(Chuck40079)
spuneti-mi cand cost o revize va rog


E cam greu sa-ti zicem, atata timp cat nici unul inca n-a avut masina destul demult cat sa faca o revizie... blink.gif


PS: AH YEAH! We got new smileyz!!!! drunk.gif :coolspeak:
PS2: Mi-am mai pus si covorase (inspiratie de la nonn, recunosc smile.gif ) si prostioara de quick heat ca sa pot dormi linistit... cred ca acuma masina se poate numi FULL biggrin.gif :boxing: :bye: :bounce: blush.gif optionale de 3200E CIP :stretcher:
guerilla
offtopic.gif
va rugam sa nu folositi excesiv smiley-urile ca sa nu va doara ochii
:sunny
krysty
QUOTE(ubiku)
...PS: AH YEAH! We got new smileyz!!!...
aveti smilie-uri noi. asta, insa, nu e un motiv sa abuzati de ele. :ntz:
DragosV
Maine ma duc la dealer sa fac ultimele retusuri in ganduri. Iata ce as vrea la momentul actual :

1.9 CDTI 150 cai Elegance +

Computer bord
IDS+
CD 30 MP3
Comenzi pe volan
Cotiera fata
Pack Climatizare-Confort
- Torpedo climatizat
- Quick Heat
- Clima automata
- Conducte ventilatie spate
- Sistem automat recirculare aer
Culoare metalizata
Pack vizibilitate
- Senzor de ploaie
- Oglinda cu sistem anti-orbire
- Aprindere automata a farurilor
Jenti 17 Sport (5 spite)


Ce ziceti? Pareri ceva. Mi-a scapat ceva esential (in afara de AFL-prea scump). Am ales gentile de 17 pentru ca cele de 16 nu imi plac (cu exceptia celor de la Cosmo - dar nu vreau Cosmo).


Pareri din exterior?
DragosS
Pilotul automat este foarte util in afara orasului.Asa ca trage de ei cat poti. Configuratia mie mi se pare buna.Cat este cip-ul acestei configuratii dupa ce scazi discountul?
guerilla
pai matematica zice ca ar trebui sa fie 19.000 CIP.
corect? :coffee:
DragosV
Delete
DragosS
Mie imi da cu virgula! arigato.gif Ai dreptate cristian,19.000 ar trebui sa fie.

Dar ne-am inselat se pare.Deci iti dau discount 6.22% adica 1300.Si in plus acea reducere de 600 de euro care este acum pt orice Astra,corect?

Rezulta 1900 reducere!Asa este?

P.S. Scaunele incalzite cred ca ar mai merita dar nu stiu exact cat costa!
DragosV
Scaunele sunt 178 (cam scump). Insa am quich heat care sper sa le suplineasca cu succes. Le-as pune dar si asa sunt la limita limitei de bani.
DragosS
Oricum cred ca va fi extraordinar motorul de 150cp pe Astra.Sunt nerabdator sa vad cum se comporta pe a mea,dar pe a ta va fi o mica bomba.

Cat are astra demarajul si vit max cu motorul asta?
DragosV
In unele locuri am gasit 9.1 iar in altele (opel.de) 8.9 pana la suta (mai mult am gasit 8.9). Poate o fi diferenta intre buton sport on sau off. Dupa capul meu trebuie sa fie o diferenta. Viteza maxima este 208. EDIT - LOL tocmai am gasit pe opel.com ca vmax e 210.

La tine stiu ca pana la suta este 9.8. Cat este vmax?
DragosS
La mine este 9,8 pana la suta si 217 vit max.
DragosV
Hmmmm 217 vmax la tine si masina e mai grea. Ciudat! Poate are Cx mai bun! Sau poate e mapat altfel softul de ecu, fiind mai grea sta mai bine la viteze mai mari. Teoretic Astra ar trebui sa mearga mai mult dar probabil ca ar devenii prea instabila la 220 +. Oricum nu prea conteaza ca e 208 210 sau 217. Dupa parerea mea conteaza cat de repede ajunge la 180 care mi se pare un maxim destul de mare. Bine ca mai sunt si varfuri de 200 (cel putin la mine - nu imi sariti in cap cu siguranta rutiera :angel: ). Si iti garantez eu ca ambele masini vor depasii 220 (spun asta din experinta, am condus multe masini si la toate merge peste vmax din foaie cu aprox 5 %).
DragosS
Da ,asa este.Eu cu Ibiza depaseam cu 20km/h vit max declarata in carte. Oricum nu prea cred eu ca voi atinge 220 in Romania.Poate daca ies din tara si ajung pe la nemti sau italieni sa vad si eu viteza maxima.Am citit pe un forum francez ca vit max indicata pe vitezometru ar fi cam 240.Dar nu este chiar exacta.Exista o mica abatere.
ubiku
Sal! Hai ca am facut si eu calculele din curiozitate si mi-a dat

18257CIP fara reduceri
22051DDP fara reduceri
---------------------------
16683CIP cu reducere
20151DDP cu reducere

(am considerat accizele 1.5%)

Este super super marfa motorul pe care ti l-ai ales, dar dai ceva pe el smile.gif

Din ce ai scris mai sus, esential mi s-ar mai parea
- Pachetul Seat Comfort 1 (scaun reglabil in 6 pozitii + suport lombar) 111E CIP
- Faruri de ceata 133E CIP

Daca ti se pare ca ai nevoie de astea doua, deja poti sa-ti pui pachetul Cosmo Plus, si sa renunti doar la quick heat, si o sa vezi ca iesi mult mai bine la bani. Cosmo Plus contine multe din chestiile pe care le-ai enumerat pe bucati si in pachet sunt cam la jumate de pret.

Si daca esti foarte stransorat de bani, poti lasa jentile pe mai tarziu daca gasesti ceva foarte bun de pus de banii aia si nu mai poti scoate altii.... Desi mai tarziu 4 jenti te duc pe la 800E...

In rest pare-mi-se ca ai tot ce iti trebuie.... ma cam roade invidia cand ma gandesc cati calutzi ai, dar chiar daca imi dadeam jos toate optionalele, si tot nu ajungeam acolo :angel:

Sa o stapanesti sanatos!
ubiku
Uite... nu am calculat exact, dar daca iei Cosmo Pack, si renunti la Climate Pack (pierzi doar Quick Heat), si lasi si jentile (din cate stiu iti poti alege orice pereche de jenti vrei, inclusiv QL6 de pe Cosmo pe 16), cred ca faci rost de bani de Xenon simplu. Nu uita ca xenoanele contin si ele faruri de ceata, asa ca daca iei Cosmo pack inainte, la xenon ceri reducere de 133E => Xenon la 507E :coolspeak:
Nonn
Salutare baieti! Mi-e teama ca o sa va dezamagesc putin sad.gif ! Spun asta deoarece prea multe nu pot sa va impartasesc despre masina in detaliu deoarece n-am putut sa fac decat un singur drum cu ea astazi, si anume de la reprezentanta direct in garaj. sad.gif sad.gif Ca masina e misto e prea putin spus! IDS+-ul si celelalte jucarii electronice nu le-am testat, n-am depasit 60km/h pana acasa din cauza circulatiei asa ca n-am avut pe unde. Din pacate a nins din greu astazi si deja s-a format polei (am reusit sa-mi busesc usor Dacia) asa ca nu stiu cand voi putea sa-i "dau in gura" macar un pic fiind totusi in rodaj. Despre faruri nu stiu ce sa va spun (necirculand inca noaptea), in afara ca fac o lumina cum n-am mai vazut, cu botul in perete se lumineaza garajul pina in spate ca ziua (aproape) folosind doar faza scurta. Sistemul de sunet se aude bine, totusi sub-woofer-ul ala parca nu se simte chiar asa cum ar trebui, ma gandesc ca poate nu e sub-woofer ci doar o boxa normala? Altfel, cu basii la 10 (din 12) si inaltele la fel se aude foarte misto. Garda la sol a masinii e cu 15mm mai coborata decat la versiunile normale din cauza pachetului sasiu sport. Scaunele incalzite sunt poate unul dintre detaliile cele mai misto. Alte chestii daca vreti sa ma intrebati, poftiti ca eu nu stiu ce sa va mai zic. Problemele mentionate de Happy_Maker la inceputul topic-ului nu le-am remarcat, portbagajul se inchide usor doar din propria greutate, iar computerul de bord afiseaza corect benzina din rezervor.

Dragos39911, eu as renunta la jantele alea de 17, iti poti comanda orice model de 16 gratis, eu asa mi-am pus jante de Cosmo (sunt foarte misto, din pliante nici nu-ti dai seama cum sunt in realitate) pe modelul Elegance. Si sa iei neaparat scaunele incalzite, mie mi se par ieftine pentru ceea ce ofera (mai ales daca renunti la jante de 17), parca e mai misto decat quick-heat.

Daca imi mai aduc aminte de ceva, va spun. Pana atunci intrebati voi.
Andrei Suzuki
Stau si ma gandesc...la 3-4 luni cat e frig rau la noi,chiar e nevoie de scaune incalzite?Recunosc,sunt f misto,dar de banii aia ai putea sa iti iei altceva.Oricum,sa o stapanesti sanatos.
Nonn
Mi-am adus amintede ceva. Consum mediu pe 6.5km pana acasa: 12.1 l/100. :nope: Sper sa mai scada dupa ce-si face rodajul! bicycle.gif
Nonn
QUOTE(Andrei Suzuki)
Stau si ma gandesc...la 3-4 luni cat e frig rau la noi,chiar e nevoie de scaune incalzite?Recunosc,sunt f misto,dar de banii aia ai putea sa iti iei altceva.Oricum,sa o stapanesti sanatos.


Mersi! Intradevar nu sunt indispensabile dar el pare sa-si fi bagat aproape tot in masina asa ca ar fi pacat sa nu le aiba. Parerea mea!
DragosS
Trebuie neaparat sa faci rost de la vreun prieten de o camera digitala ca sa faci niste poze.In rest eu am putine intrebari pentru ca nu stiu exact cate chestii sunt comune astra-vectra:
1.E adevarat ca meniurile de la computerul de bord sunt cam stufoase?
Cam asta este singura intrebare,alta nu imi vine in minte! bicycle.gif

P.S. E bine ca o ti in garaj mai ales daca este urata vremea la timisoara.
ubiku
De sistemul de sunet cred ca o sa fim toti putin dezamagiti; Cand am fost la showroom si m-am urcat intr-o vectra, desi sistemul audio era acelasi si boxele la fel, se auzea mult mai bine ca in Astra. Cred ca problema este izolarea fonica a masinii: daca masina este mai bine izolata, sunetul ramane "inauntru" si se aude mai bine; la astra, cum dadeam basul mai tare, cum incepea sa vibreze usor caroseria, deci...

Oricum subwooferul este micutz, daca vrei sa simti basi, iti recomand un amplificator si un woofer in portbagaj wink.gif

Nici nu stiu ce sa tre intreb mai intai.... smile.gif Cum te "simti" in ea? Cum se simte volanul? Cum este vizibilitatea din locul soferului? Ai incercat senzorii de parcare...

Si trebuie musai sa incerci farurile noaptea... M-am minunat de ce am vazut pe net despre ele...
DragosS
QUOTE(ubiku)
De sistemul de sunet cred ca o sa fim toti putin dezamagiti; Cand am fost la showroom si m-am urcat intr-o vectra, desi sistemul audio era acelasi si boxele la fel, se auzea mult mai bine ca in Astra.


Deci eu nu o sa fiu dezamagit! drunk.gif
ubiku
Consumul este intr-adevar maricel... Ai stat mult la stop? Cum a fost drumul spre casa? Daca consuma 12 asa, inseamna ca daca-i dai in gura, poate sa sara si pe la 14... Mi se pare enorm pentru un 1.8 sad.gif Ma gandesc acum cum ar fii papat un 2.0 Turbo... pacat ca dieselul este asa de scump.
ubiku
QUOTE(DragosS)
QUOTE(ubiku)
De sistemul de sunet cred ca o sa fim toti putin dezamagiti; Cand am fost la showroom si m-am urcat intr-o vectra, desi sistemul audio era acelasi si boxele la fel, se auzea mult mai bine ca in Astra.


Deci eu nu o sa fiu dezamagit! drunk.gif


Lol, da tu o sa fii the happy one wink.gif

Pe noi ne rezolva insa un strat frumos de folie 3M smile.gif
DragosS
Eu zic sa nu va alarmati deja pentru ca nu acesta va fi consumul.V-am zis ca am un prieten cu vectra 1,8 si ii consuma 11 in oras.Iar Vectra este mult mai grea ca Astra.
ubiku
QUOTE(DragosS)
1.E adevarat ca meniurile de la computerul de bord sunt cam stufoase?


M-am jucat eu pe computerul de bord, si meniurile sunt intr-adevar putin stufoase, dar doar din cauza ca sunt pline de "settings"; o data ce le potrivesti cum vrei, nu o sa folosesti mai mult de doua trei functii: de ex. consumul, poate vreodata timerul, si cam atat... Si e _foarte_ misto ca computerul de bord se poate controla doar din rotita de pe stanga volanului...
DragosS
Unde este rotita asta?Pe maneta pentru stergator?
ubiku
QUOTE(DragosS)
Unde este rotita asta?Pe maneta pentru stergator?


Ici:
DragosS
Aha!Corect!Unde ma gandeam eu era dreapta,nu stanga! Deh,ce sa faci? smile.gif Acum le invat si eu!

Si celelalte 2 butoane de langa rotita la ce folosesc?
ubiku
O chestie foarte misto pentru cei mai sportivi: Doua apasari pe rotita aia intra in meniul de cronometrul, si inca una il porneste. Inca o apasare si se opreste. Foarte util pentru a masura 0-100 smile.gif Pacat ca nu are si zecimi de secunda whistling.gif
Sorin40527
Va salut pe toti!

Asta e primul meu post pe acest forum. Am citit azi toate paginile topicului asta si mi-a placut foarte mult, am gasit oameni cu pasiunea pentru masini la fel de aprinsa ca si a mea.

Pentru Nonn felicitari si s-o stapanesti sanatos, iar pentru tine Ubiku iti doresc asteptate usoara ( stiu cum e pentru ca si eu astept o masina, respectiv una second pe la 8000 + Euro dar mai am de asteptat pana in aprilie chiar mai)

Nu mai stiu cine a scris faza cu “mi s-au inmuiat picioarele dupa ce am semnat contractul “ sau ceva de genul asta, dar m-a impresionat foarte mult. Si eu vreau sa traiesc aceasta experienta si ar fi extraordinar daca s-ar intampla in maxim 10 ani de acum incolo.

Dar subiecul aici este OPEL AAAAAAAAAASTRA !!!
Trebuie sa va spun ca am avut sansa sa o conduc si eu! Asa ca am sa impartasesc experienta ( chiar daca Ubiku o sa simti niste dureri de inima – dar stai linistit, dupa ce o sa pleci cu masina de la dealer parca nici n-o sa-ti mai amintesti de aceasta perioada)

Sunt din BV, deci am fost la dealer-ul de la noi Opel Victoria, acum o sa sar peste cat mi-a trebuit sa ajung sa fac DRIVE-TEST-ul cu NEW ASTRA si sa va spun cum a fost : am condus 1,6 105 CP. M-a impresionat tinuta de drum si directia precisa si variabila in functie de viteza, ce mai superb. Trebuie sa spun ca avea jenti pe 16” si ma simteam excelent, pe drumul unde am condus-o erau denivelari ( un drum cu placi de beton de alea de pe vremea lu’ nea Nicu,i ar la rosturi s-au format santuri care au fost astupate, dar cum face romanu cu cativa cm mai mult fata de nivelul drumului). Auzeam cum pneurile incaseaza aceste denivelari frecvente, dar confortul nu era alterat deloc. Dupa ce am mers pana unde trebuia sa intorc (trebuia sa fac la stanga) mai aveam in fata vreo doua masini care semnallizau si asteptau sa efectueze manevra. Eu nu am pus frana mai din timp pentru ca vroiam expre sa vad franele la sarcina. Insotitorului i-am dat putine emotii (saracul de el), apoi venim inapoi, ii dau ceva tratii , schimbam cam dupa 5000 rpm si am avut timp in portiunea de drum destul de mica (vreo 2-3 km cred) sa ajung la 160 km/h. Eram pe banda a doua si unu se baga de pe banda 1 pe banda mea sa depaseasca. Eu l-am vazut cu destul de mult timp inainte, dar acceleram sa ating ceva viteza, iar apoi camarazilor cand m-am apropiat serios am pus frana brutal ( senzatia a fost extraordinara) Cred ca au intrat toate sistemele in functiune, am simtit ABS-ul cum a lucrat pentru ca s-a auzit pe asfalt cum incercau rotile sa patineze, dar ABS-ul isi facea datoria ireprosabil. Cand am ajuns pe la 80-90 la ora cat avea ala din fata mai aveam cativa metrii pana la el, dar oricum senzatia a fost super, eram in masina cu tot cu mine 3 persoane si ceilalti 2 (insotitorul de la dealer si un coleg care statea in spate) cred ca au ramas cu gura cascata, iar colegul meu din spate l-am proiectat serios in scaunul meu (el statea in stanga), nu ca atunci la prima frana.

Ar mai fi de spus ca mi-a placut cum retrograda, schimbam din a 4-a in a 3-a si apoi acceleratie (simulare a unei manevre de depasire in care aveam nevoie de demaraj mai puternic) si motorul suna super, caroseria avea un tangaj care de altfel mi-a placut, parca si-ar fi incordat toti muschii ca o pantera in atac.

Cred ca mai scriu vreo jumate de ora, dar amintirile sunt foarte placute. Sper ca v-ati delectat cu randurile de mai sus si ma mai gandeam la niste pareri, ca de exemplu cred ca jenti de 16” sunt suficiente pentru drumurile noastre, iarna merg cele de 15”. CU cele de 17 e adevarat ca te simti mai bine din punct de vedere sportiv, dar are vreun rost cand avem drumurile astea, si im plus nu iti rapesc chiar atat de mult din performantele masini (cred eu) ca doar nu mergi in stil sportiv 80% din km, iar cele de 18” cred ca iti cam macina piatra la rinichi (scapi de doctor).
Un sfat ar mai fi : nu exagerati totusi, chiar cu toate sistemele gen ESP, ABS etc. nu va salveaza in situatii extreme si e pacat sa nu va bucurati de masina. Spus asta si pentru ca am avut in noiembrie un accident din care cei care au vazut masina au ramas uimiti cum am scapat (Vectra 1.6i 92) si trebuie sa spun ca centura de siguranta mi-a salvat viata si im plus nu am ramas cu nici o problema fizica (multumumesc lui D-zeu ca am avut masina nemteasca), iar masina nu avea nici un airbag, nici ABS nimic, daca intereseaza pe cineva va pot da detalii impresionante, dar sunt putin OFF topic.

Va doresc drum liber si fara surprize si sa treaca perioada de asteptare a masinii pentru cei in cauza cat mai repede, iar pentru cei care o au deja sa ne spuna impresii.

Am scris partea de mai sus si cand sa postez si eu vad ca din 16 pagini acum sunt 18 in interval de nici 10 ore :angel: e super fierbinte Astra! asta e motivul biggrin.gif
Nonn
Meniurile computerului de bord nu sunt de loc stufoase. Tot ce faci e sa apesi rotita din stanga de pe volan si l-ai accesat! Navigatia se face tot prin rotita, nu sunt decat 3 meniuri principale (2 BC+timer) si doar timer-ul are alte sub-meniuri. Banuiesc si eu ca consumul va scadea, am stat tot la cozi pana acasa.
Despre cum te simti la volan, n-am cuvinte! Pozitia mea este cu scaunul lasat cel mai jos, lasat ceva mai pe spate si cu volanul tras la maxim in afara (sa stau cu bratele usor flexate pe volan). Botul nu se vede deloc, e plonjat si mie personal senzatia mi-a placut, te simti cu adevarat ca intr-o masina sport, aproape de asfalt. Volanul mic din piele contribuie si el la aceasta senzatie, nu pot decat sa astept cu nerabdare sa testez programul Sport, sa vad atunci cum e cu directia si cu suspensiile!

Imi sparg si eu capul cum sa fac sa pun niste poze, dar nu ma las, in cateva zile tot rezolv ceva!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.