Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Astra 2004
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel > Astra / Zafira
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21
Andrei Suzuki
Felicitari baietii.Ati ajuns la 30 de pagini.Tineti-o tot asa! :cheers:
Nonn
Multumim! Iar acum cu ajutorul tau am ajuns la 31! biggrin.gif
DragosV
Parca imi aduceam si eu aminte dar nu mai stiam sigur. S-a mai discutat si pe alt forum si daia nu mai stiam unde auzisem eu de 30 de cm.

Ai zis de doua ori. N-are nimic.
DragosS
Dar dincolo de aia 30cm semnalul sonor ramane constant.Adica nu creste in intensitate pe masura ce distanta se micsoreaza?
Nonn
Intensitatea sunetului ramane constanta, creste ritmul in care piuie pe masura ce distanta se micsoreaza.

Azi iar m-am enervat din cauza politiei romane: in torpedou zornaie cutia de becuri iar in portbagaj joaca extinctorul. Nu stiu ce pot sa le fac sa taca. Numai daca nu i le bag pe gat la un politist! :bash: Sunt curios daca si in tarile civilizate esti obligat prin lege sa le cari dupa tine.
ubiku
Man, da' nu ai gasit compartimentul ala ascuns de sub pedale? Poate poti sa indesi acolo ceva biggrin.gif
Nonn
M-am uitat acolo cand mi-am spalat masina dar n-am vazut nimic deosebit. Esti sigur ca exista, si daca exista cum se deschide? Zici ca e sub pedale sau chiar in fata scaunului?
DragosV
QUOTE(Nonn)
Sunt curios daca si in tarile civilizate esti obligat prin lege sa le cari dupa tine.


Si nu numai atat dar te mai si controleaza de ele si daca nu le ai ai pus-o. Sunt printre cele mai mari amenzi pentru asa ceva.

Mai am 2 luni pana vine amanta!! biggrin.gif
DragosS
Nu mai stiu daca te-am intrebat sau nu: extinctorul,trusa de becuri si triunghiul ti le-au dat gratuit sau ti-au cerut ca la Porsche 3 mil.

Aia sunt foarte magari pentru ca din cate stiu eu masinile vin dotate din Germania cu acestea iar ei vor doar sa mai scoata un ban in plus.
Nonn
Le-am cumparat pentru vreo 3 milioane. Nu cred ca masinile vin cu ele fiindca astea cumparate sunt romanesti nu germane si nu imi dau seama ce ar putea face astia cu toate alea nemtesti ramase. Din cate stiu eu nici nu ar fi fost valabila trusa de prim ajutor si extinctorul nemtesti deaorece trebuie sa fie omologate. Eventual setul de becuri si triunghiul ar putea sa ti le dea pe gratis, presupunand ca vin impreuna cu masina dar din pacate nu vin.
Megane-ul prietenului meu a venit cu trusa si triunghi originale iar set de becuri nu cred ca are, dar trusa nu e omologata, noroc ca politia nu prea verifica asa ceva (cel putin eu n-am prins).
DragosS
Deci in total cam cat ai mai dat cand ai ridicat masina?3 mil +valoare RCA asta sigur!Altceva?
Nonn
Nu mai tin minte chiar toate cheltuielile, au fost astea 3 milioane, RCA si taxele de inmatriculare + numerele provizorii. Parca asta a fost tot. Cred ca cheltuielile de inmatriculare (inclusiv numere provizorii) si RCA pe 1 luna au fost vreo 6 milioane, deci total vreo 9 milioane.
Nonn
Am remarcat azi ca la incalzire nu sufla aer cald prin gurile de ventilatie centrale ci doar prin cele laterale, la parbriz si, banuiesc, pe sub bancheta din spate. Aveti idee de ce? Climatizarea e pusa pe "Auto" si stiu ca daca e asa atunci computerul decide pe unde si cum sufla aerul dar ma gandeam ca prin centru al fi cel mai eficient.
DragosV
La toate Opelurile cu care am mers tot asa e ! Pe centru doar rece. E o chestie care tine de pozitionarea caloriferului! La alte masini nu am incercat si nu mai tin minte exact!

Stai linistit!

P.S. O fi altfel decat am zis dar nu cred!
Nonn
Iar m-a mancat in talpa si nu m-am putut abtine! Am mai dat o tura astazi cu "Sport" de iesea fum din cauciucuri la final si miroseau a ars franele de la 2 m. biggrin.gif E periculoasa senzatia asta pe care ti-o da in modul "Sport", pur si simplu nu te poti abtine sa nu o calci! Dar e categoric ultima oara cand o fac pana nu ajung cel putin pe la 1200-1400 km. :angel: Inca mai agata usor uneori la schimbarea in a 2-a si trebuie calcat ambreiajul pana la fund altfel pur si simplu nu cupleaza. M-am lamurit definitiv ca si 125cp sunt suficienti la 1.2 tone ca sa-ti dea senzatii tari. Nu pot decat sa ma intreb oare cum o merge ala de 2 litri Turbo! :wtf:

M-am convins si ca e mai bine cu suspensia asta sport, mi-a spus prietenul meu ca pe autostrada cu Megane-ul la 190km/h se balansa ca o barca.

Motivul pentru iar care m-a apucat nevoia de viteza a fost o vizita la mini-salonul asta al Tiriac-Leasing unde m-am holbat o jumatate de ora la un Viper decapotabil negru blink.gif si un SL 65 AMG. Mai ales Viper-ul mi-a placut, cand a pornit motorul suna asa animalic! :wtf: Daca mi-as permite o masina scumpa asta cred ca ar fi, mie imi plac masinile cat mai brutale, ca design si ca performante.
DragosS
Da Viper-ul este foarte misto dar eu,ca sa fiu mai realist, as prefera un Impreza WRX Sti.Si asta este mai mult decat brutal. :boxing: smile.gif
Nonn
Da, n-ar strica nici un Subaru. Apropo, am vazut la salon si un Mitsubishi Lancer Evo XIII, tot negru. Dar eu am o slabiciune pentru masinile americane cu cilindree uriasa, gen muscle-car.

Stie cineva cum functioneaza un standheizung? Intrebarea e de fapt daca se porneste motorul sau nu. Eu stiam ca e ceva de genul unui rezervor de energie cu care incalzeste motorul si habitaclul, altii au zis ca nu se poate fara sa pornesti motorul. Cum o fi?
DragosV
Pai nu stiu ce e aia. Daca e sistem de preincalzire pentru motor atunci stiu biggrin.gif . Se porneste cu motorul oprit si creste temperatura uleiului. Cand vei porni motorul acesta va fi cald si vei putea baga caldura repede. 95 % cred ca este electric si nu consuma combustibil.
Iulian HondaFan
engine heater e electric si e un fel de resou care merge de la baterie. initial a parut in zonele reci ca sa poti porni motorul. acum e o chestie de comfort. cele noi il preincalzesc astfel incat cand pleci motorul este deja la temperatura optima de functionare. sunt unele care merg la priza din garaj si sunt f. populare aici in USA....

un avantaj major este ca scade uzura motorului...

dar totul consuma combustibil, bateria tot de la motor se incarca iar curentul e mai scump decat benzina...
Iulian HondaFan
QUOTE(Nonn)
Azi iar m-am enervat din cauza politiei romane: in torpedou zornaie cutia de becuri iar in portbagaj joaca extinctorul. Nu stiu ce pot sa le fac sa taca. Numai daca nu i le bag pe gat la un politist! :bash: Sunt curios daca si in tarile civilizate esti obligat prin lege sa le cari dupa tine.


nu stiam ca trebuie sa umbli cu becurile la tine... de extinctor poti spune ca poate fi util... trusa de prim ajutor e inutila... ce ai nevoie e de educatie medicala si o carpa sa aplici compresie pe ranile care sangereaza masiv... in rest e nevoie de un sistem de medicina de urgenta eficient... traumatologia este complicata si daca se face diletant e dezastruos oricum.

aici nu te obliga nimeni sa ai ceva obligatoriu la tine... e treaba ta...
Nonn
QUOTE(Marius-Iulian)
engine heater e electric si e un fel de resou care merge de la baterie. initial a parut in zonele reci ca sa poti porni motorul. acum e o chestie de comfort. cele noi il preincalzesc astfel incat cand pleci motorul este deja la temperatura optima de functionare. sunt unele care merg la priza din garaj si sunt f. populare aici in USA....

dar totul consuma combustibil, bateria tot de la motor se incarca iar curentul e mai scump decat benzina...


Deci zici ca se poate si fara a porni motorul desi consuma combustibil? Eu ma refeream la alea pe care le programezi cand inchizi masina sa porneasca cu vreo 20 min. inainte sa pleci si care iti incalzesc motorul dar si habitaclul. Fara a porni motorul. Eu stiam ca exista asa ceva dar nu stiam cum functioneaza.
eddie
Am auzit de aceste pre-incalzitoare la priza, sunt populare in zona de N a Statelor Unite si mai ales in Canada.In Canada,in zonele foarte reci exista parcari dotate cu astfel de incalzitoare la priza pentru zonele super reci,am dreptate,Iulian ?
Nonn
Cred ca pe joi sau vineri voi putea sa pun in sfarsit si primele imagini cu masina.
Am fost azi la reprezentanta si din pacate au spus ca nu exista nici un compartiment in fata scaunului soferului in podea. Ubiku, tu de unde ai auzit de el? De asemenea, nu exista nici un fel de sistem de fixare a bagajelor in portbagaj pentru versiunea asta, de genul unei plase pe podeaua portbagajului sau ceva. Exista doar un fel de tava plasata sub covor deasupra rotii de rezerva, costa pana in 7.000.000 (in functie de taxele vamale), adanca de vreo 7cm. E singurul loc unde s-ar putea pune triunghiul. Cat despre extinctor, cica se poate face o gaura pe peretele din stanga, in capacul care ascunde compartimentul sigurantelor, si acolo se fixeaza suportul. Ar fi singura metoda de a elibera portbagajul de toate chestiile astea care se plimba de colo-colo.
DragosV
1. In lista mea de optiuni exista plasa dar este 80 si ceva de euro.
2. Nu ai luat pachetul Cosmo/Elegance? Ala are tava aia compartimentata din porbagaj (76 CIP). Nu poti inhesui extinctorul ala pe langa trusa medicala (in compartimentul ei)?
Nonn
Ciudat ca la ei nu apare nimic de genul acestei plase. Totusi, cum se fixeaza caci in portbagaj nu exista nici un fel de inele de fixare cum ar trebui pentru asa ceva? Si unde se pune plasa, pe lateral sau pe fund?
Nu mi-am comandat pachetul ala caci unele din chestiile din el le aveam incluse de la alte dotari, de unele nu aveam nevoie iar portbagajul compartimentat era disponibil doar pe Caravan. Zici ca costa 76 Euro? Am vazut la ei ca face intre 5 si 7 milioane. 76 Euro ar fi doar jumatate din el caci e impartit in 2 bucati separate.
Trusa medicala abia am prins-o in elasticul ala al ei din dreapta, aia originala era mai mica si pe asta abia a cuprins-o. Nu exista un compartiment separat pentru ea.
DragosV
Pai tu de asta nu ai compartimentele - nu ai Cosmo Pack. Eu am vazut in showroom si la test drive masina cu tava compartimentata SI compartiment special pentru trusa medica si triunghi. Ambele masini aveau cosmo pack. Inseamna ca nu ai nici cotiera, nu?
Nonn
Am cotiera ca mi-am comandat-o separat.
Cred ca vorbim de 2 lucruri diferite. In tava aia de care zic eu nu ar incapea nici extinctorul si nici trusa, doar triunghiul, celelalte 2 sunt prea groase si ar umfla covorul care acopera fundul portbagajului (tava nu are mai mult de 7 cm adancime, chiar mai putin). Trusa ti-am spus ca are un lacas al ei (o scobitura) in dreapta unde e mentinuta de un elastic, aia originala fiind mai mica si oarecum cilindrica dar a incaput si asta romaneasca. La fel si triunghiul, si el are locul lui special fara sa fie nevoie de tava asta, dar triunghiul romanesc are cutia prea mare si nu incape (cred ca le fac ai nostrii special supradimensionate :evil: ).
Pe lista mea de dotari (si dupa spusele lor) tava venea doar cu versiunea Caravan. Posibil sa se fi schimbat asta intre timp.
Nu mi-ai spus cum si unde anume se fixeaza plasa?
DragosV
Pai nu stiu cum e cu plasa ca nu am pus-o nici eu - prea scumpa. Probabil ca sistemul de prindere este doar daca ai plasa ca altfel il puneau degeaba.

Sunt curios si eu cum e treaba. La vectra pe care o am acuma incape si trusa si triunghiul si un spray (silicon bord) format mare rau. Toate sunt romanesti si au compartimente speciale in care incap. Extintor nu am.

Nu stiu ce sfat sa-ti mai dau ca nu imi pot da seama. Mai studiez problema cand mai trec pe la dealer.
Nonn
Ar fi fost mai misto asa cu compartimente, probabil ca ar fi incaput cam toate, dar se pare ca au renuntat la ele si au trecut la lacasuri!
Presimt un nou drum pana in celalalt capat al orasului! :evil:
DragosV
QUOTE
"Am mai observat o chestie:oglinzile laterale sunt un pic sferice la o extremitate si astfel poti sa vezi si in campul mort." by DragosS


La Astra cum sunt oglinzile ca nu mai tin minte daca sunt sferice cum zice dragos. La C4 am remarcat prima data si chiar erau folositoare!
Nonn
La Astra, cel putin pe partea soferului ca dincolo n-am remarcat, partea exterioara a oglinzii (stanga) cred ca e separata de restul, se vede o linie ca si cum ar fi crapata si dincolo de ea parca se largeste campul vizual. Nu stiu daca asta inseamna ca e sferica dar imaginea parca e ingustata ca sa cuprinda mai mult. Sper ca intelegeti ce zic! blush.gif
DragosV
Inteleg ce zici! Asta intrebam. Inseamna ca am vazut si eu dar nu am mai tinut minte.
Nonn
In sfarsit si pozele mult asteptate.
Nonn
...
Nonn
...
Nonn
...
Nonn
...
Andrei Suzuki
Super.MAi ales culoarea e dementiala.Eu am o slabiciune pt rosu. biggrin.gif
Nonn
Da, si mie imi plac cam toate chestiile rosii. biggrin.gif Mi se pare o culoare foarte sportiva.
DragosS
Da,foarte misto masina!Arata foarte sportiva pe rosu.Insa va avea in curand doua concurente negre!

Cred ca ubiku mai are doar vreo 2 saptamani nu?
DragosV
Culoarea este intradevar foarte frumoasa. S-o stapanasti sanatos inca o data!
Nonn
Va multumesc tuturor! Am inceput deja sa visez la niste geamuri fumurii, etriere rosii si un capat de toba dublu. Inca n-am banii dar nu poate sa strice putina visare! biggrin.gif
Andrei Suzuki
Eu imi fac zilele astea etrierele si tamburii rosii. biggrin.gif 1.200.000 m-a costat kit-ul de vopsire. Dabia astept sa vad cum ies.
Iulian HondaFan
felicitari Nonn, s-o stapanesti sanatos si fara evenimente neplacute... sunt intr-adevar f. aratoase noile Astre... imi plac f. mult si jantele pe care le-ai ales.

sunt curios sa aflu impresiile tale si a celorlati AstristiH despre suspensiile reglabile IDSplus care este total original pentru acest segment...

pacat ca aici peste ocean verisoarele Astrei ( Ion si Cobalt) sunt niste muraturi de toata jena... desi trebuie recunoscut ca GM a facut un progres cu ele de la anticul Cavalier...

ah, si oglinzile acelea care "concentreaza" campul vizual se cheama oglinzi convexe, probabil ca sunt 2 alaturate cu raze diferite ( de aceea cred ca se vede linia aceea verticala)... nice touch.

oricum ma consolez ca, la o adica, Civicul meu cu 127ponei te poate face cu 1 sec sau 28m pana la 100km/h... si e si semnificativ mai economica la pompa (6-9l% fata de 6,2-10,5l%)...
costy41691
Salut tuturor,
Am si eu un Opel Astra Caravan din 2003(deci implineste 2 ani in vara asta), cu motor 1.6 16V 100CP N'JOY.
Cand am vazut ca noua Astra a aparut la doar un an de cand mi-am luat eu masina, m-am ofticat si acum vreau si eu una...
Opelul meu merge excelent si nu am avut nici o problema cu el si de aceea imi pare rau sa-l vand, asa ca m-am gandit sa-l mai tin vre-o doi ani si apoi sa-mi iau o AstraH.
Ce parere aveti? In 2 ani ASTRA H se va demoda? Sa astept pana atunci???
Asa arata Opelul meu!!!Destul de bine nu?


-------------------------------------------
Opel Astra Caravan 1.6 16V 100CP
Iulian HondaFan
peste 2 ani si AstraH va fi demodata: vor apare noul Civic, noua Corolla, 308 ( sau cum s-o numi inlocuitorul lui 307)... masina arata bine... sa-ti traiasca...
costy41691
Merci!!!Ma bucur ca-ti place masina mea.
Ce-i cu Pegeot 308, nu am auzit nimic despre un posibil inlocuitor al lui 307?
Aveti cumva poze cu el???
Scuze pt. intrebare, stiu ca e un topic pt. Opel astra dar ma-i facut curios!!!
Iulian HondaFan
inlocuitorul lui 307 e estimat la sfarsitul lui 2006 inceputul lui 2007... nu se stie nimic dar am zis de el pt. ca se incadreaza in cei 2 ani mentionati de tine...
DragosV
nonn - cu senzorul de calitate al aerului cum este? Iti cupleaza el automat recircularea cand aerul este poluat? Asa ar fi in teorie dar cum e in practica?
Nonn
QUOTE(Marius-Iulian)
felicitari Nonn, s-o stapanesti sanatos si fara evenimente neplacute... sunt intr-adevar f. aratoase noile Astre... imi plac f. mult si jantele pe care le-ai ales.

sunt curios sa aflu impresiile tale si a celorlati AstristiH despre suspensiile reglabile IDSplus care este total original pentru acest segment...

pacat ca aici peste ocean verisoarele Astrei ( Ion si Cobalt) sunt niste muraturi de toata jena... desi trebuie recunoscut ca GM a facut un progres cu ele de la anticul Cavalier...

ah, si oglinzile acelea care "concentreaza" campul vizual se cheama oglinzi convexe, probabil ca sunt 2 alaturate cu raze diferite ( de aceea cred ca se vede linia aceea verticala)... nice touch.

oricum ma consolez ca, la o adica, Civicul meu cu 127ponei te poate face cu 1 sec sau 28m pana la 100km/h... si e si semnificativ mai economica la pompa (6-9l% fata de 6,2-10,5l%)...


Multumesc. Evenimente neplacute n-am avut si sper sa nici nu am. Sunt foarte multumit de masina, si de felul cum arata si cum merge. Acum ca e curata si nu mai ninge intoarce cateva capete prin oras la fiecare drum. Chestia cu oglinzile e intradevar un detaliu interesant si mai ales util.
Suspensia e poate dotarea cea mai misto a masinii daca ignori farurile adaptative. E suficient de confortabila pentru o suspensie sport, eu m-am asteptat sa fie un pic mai moale, dar nu ma plang. Imi place mai ales stabilitatea in curbe si felul cum se comporta la schimbarile bruste de directie. In modul Sport e lipsita de orice urma de confort dar, la urma urmei, nu asta e scopul programului. Daca am trai intr-o tara civilizata s-ar putea merge si cu programul asta activat tot timpul dar la noi din pacate nu e posibil. Oricum, e foarte distractiv daca vrei sa conduci mai in forta.
Ce greutate are Civic-ul tau? Si are motor VVTI?
Ne pui poate si o poza cu "muraturile" americane?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.