Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Astra 2004
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel > Astra / Zafira
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21
Nonn
QUOTE(Dragos39911)
nonn - cu senzorul de calitate al aerului cum este? Iti cupleaza el automat recircularea cand aerul este poluat? Asa ar fi in teorie dar cum e in practica?


Sincer sa fiu nu stiu cum este. Din cate imi dau eu seama nu iti semnalizeaza in nici un fel cand se activeaza asa ca nici nu stiu cand e activ din proprie initiativa. Din cate am remarcat eu tot mai bine e sa muti tu manual pe recirculare fiindca daca stai langa un camion, autobuz etc. se simte mirosul repede iar eu n-am avut rabdarea sa astept pana se activeaza singur si il pornesc eu.
Iulian HondaFan
QUOTE(Nonn)
In modul Sport e lipsita de orice urma de confort dar, la urma urmei, nu asta e scopul programului. Daca am trai intr-o tara civilizata s-ar putea merge si cu programul asta activat tot timpul dar la noi din pacate nu e posibil. Oricum, e foarte distractiv daca vrei sa conduci mai in forta.
Ce greutate are Civic-ul tau? Si are motor VVTI?
Ne pui poate si o poza cu "muraturile" americane?


setarea suspensiilor este tipic teutonica: ei stiu numai tare si foarte tare. Golful meu imi rupe si el salele pe drumuri mai nasoale care sunt destul de prezente si pe aici. beneficiul principal aici in State sunt autostrazile care sunt din abundenta, dar printre celelate drumuri sunt unele care sunt bucatica rupta din cele mioritice.

Civicul meu e mai usurel aprox 1200kg si are motorul 1,7VTEC (1668cc)cu 127CP@6300rpm si 153Nm@4800rpm... eu nu i-am masurat demarajul dar din testele gasite pe web am vazut acceleratii intre 9sec ( coupe manual) si 10,5sec (sedan cu transmisie automata).

cred ca diferenta la demaraj e la transmisie. coeficientul de aerodinamicitate e 0,3 pt. Civic, la AstraH stiu ca varianta GTC are tot 0,3 si tot accelereaza in 10,7sec cu Ecotecul de 1,8... mi se pare ca cifra de 10,8sec la AstraH 1,8 este cam mare... sunt masini de 110-115CP ( Corolla, Civic, Megane) care accelereaza la 10,2-10,4 sec...

verisoarele americane ale AstraH construite pe aceeasi platforma delta a GM si dotate standard cu Ecotecul de 2,2l:

Chevrolet Cobalt

Saturn Ion , Saturn fiind marca pe care GM o vinde in America ca sora a Opel ( reclamele de multe ori fac referinta la "german engineering")...
Nonn
Astra are 1270kg, cuplu 170Nm/3800rpm si 125cp/5600rpm. Sunt curios la reprize cum s-ar compara. Si mie mi s-a parut un pic cam mult 10.8 sec. (banuiesc ca transmisia e de vina) dar nu cred ca simti vreo diferenta intre 10-10.5-10.8 sec. Alea 9 sec. la Civic-ul tau sunt grozave, nu stiu sa mai fie vreo masina mai rapida la puterea asta.
Iulian HondaFan
in reprize cred ca ai avea castig de cauza, e vorba de aproape 20Nm... Civicul trebuie forjat la peste 4500rpm ( peste care intra in functie mecanismul VTEC) ca sa fie vioi...
Nonn
Abia azi mi-am dat seama ca masina asta nu are suporturi pentru doze sau pahare (are unul in pe interiorul capacului torpedoului dar ala nu se pune). Mi sa pare un pic ciudat, credeam ca mai toate masinile au asa ceva in ziua de azi.
Andrei Suzuki
Nu ai nici in usi?Aiurea rau.Eu am vreo 6. biggrin.gif 2 in usile din fata,2 in usile din spate si 2 suporturi pt sticle in bord. tongue.gif
Iulian HondaFan
QUOTE(Nonn)
Astra are 1270kg, cuplu 170Nm/3800rpm si 125cp/5600rpm. Sunt curios la reprize cum s-ar compara. Si mie mi s-a parut un pic cam mult 10.8 sec. (banuiesc ca transmisia e de vina) dar nu cred ca simti vreo diferenta intre 10-10.5-10.8 sec. Alea 9 sec. la Civic-ul tau sunt grozave, nu stiu sa mai fie vreo masina mai rapida la puterea asta.


sunt mai multe masini care sunt la 9-9,5sec la 125-130CP:

corolla 1,8VVTi 130CP, 9,0 sec

mazda323/Protege 2,0 130CP, 9,1 sec

oricum AstraH compenseaza la alte capitole...
Nonn
Observ ca toate sunt japoneze. La Toyota m-am gandit si eu ca e poate la fel de rapida datorita motorului VVTI, Mazda 323 nu cred ca se mai fabrica, a fost inlocuita de Mazda 3 care din pacate nu are motor de 1.8 doar de 1.6/105cp si 2.0/150cp. Mazda Protege banuiesc ca era versiunea americana, se mai vinde la voi?
DragosS
Megane II are motor 2.0 16v de 136cp si 0-100km/h in 9,2s.

De asemenea Golful IV TDI 130cp cred ca tot cam in 9 sec face suta.Asta daca va intereseaza si motoarele diesel. blush.gif
Nonn
E posibil ca acceleratia 0-100km/h sa fie influentata si de felul in care raspunde motorul la apasarea pedalei? Ma gandesc la asta fiindca in modul normal de functionare exista o intarziere sesizabila intre apasare si reactie (banuiesc ca din cauza faptului ca nu exista cablu de acceleratie propriu-zis), iar in modul Sport aceasta dispare iar motorul raspunde instantaneu. Cred ca asta poate influenta inclusiv reprizele, ce ziceti? Poate ca acele 10.8s se datoreaza si acestui fapt nu doar transmisiei si in modul Sport timpul sa se micsoreze?
Iulian HondaFan
mda, sistemul "drive by wire" e mai putin responsiv decat cel clasic... in mod sigur poate afecta acceleratia.

protege nu se mai vinde din 2003 cand a aaprut Mazda3 care are 150CP acum la 2l. si cea la care ma refeream era tot la 2,0l... vroiam sa spun ca in jurul a 130CP acceleratia unui compact este la 9-10sec...
DragosV
nonn ce-ti mai face masinuta? Consumul tot ala e?
Nonn
Masinuta face bine. Consumul deocamdata e la fel. Zilele trecute am depasit 1000km. Naiba stie cand incepe sa scada! Deocamdata nu prea am de ce ma plange. Din fericire inca nu a inceput sa vibreze nimic la interior, dar sunt curios cat o sa tina linistea. Nu prea imi fac iluzii, mai devreme sau mai tarziu va aparea ceva scartait sau alt zgomot, e inevitabil cu suspensia asta tare si drumurile de la noi. Chiar azi m-am gandit ca, in Romania, probabil masina asta vede mai multe gropi intr-o zi decat in Germania intr-un an.
Va trebui sa fac un drum la service pentru 2 chestii: aia cu blocarea usilor la plecarea de pe loc (la mine se pare ca nu merge) si sa-mi seteze farurile sa se stinga cand opresc motorul fara sa scot cheia din contact.
Sistemul de sunet mi se pare totusi bun, chiar daca la inceput m-am asteptat la niste basi mai tari de la subwoofer-ul ala, singura chestie e ca daca dau suficient de tare incepe sa vibreze ceva in usi (dar tebuie sa dai tare de tot).
Farurile sunt foarte misto, fac o lumina grozava, iar cu faza lunga parca se face ziua. Scaunele incalzite le-am folosit mai tot timpul cand lasam masina afara (cand mai era frig) si era foarte placut. Pe setarea maxima nu poti sa le suporti, asa tare se incalzesc.

Tu cat mai ai pana iti vine? Ubiku, unde ai disparut? Te pomeni ca ti-a venit masina si nu mai dai pe aici ca nu mai poti sa o lasi biggrin.gif !
DragosV
Tu cat ai de mers pana la serviciu (km si timp)? Poate e distanta scurta si nici nu se incalzeste masina pana ajungi. Daca mergi numai cu ea rece e normal sa ai consum mai mare. Cred ca odata cu vremea mai calda va scadea si consumul (cam obligatoriu). Iar despre zdranganelile care le astepti eu sper sa le mai astepti mult si bine ca de aia mi-am luat masina nemteasa. Asa imi luam ......x..... (nu zic ce marca) si eram sigur ca o sa am zdranganeli.

A trecut 1 luna si 3 zile de cand am dat comanda si dupa aproximarile mele realiste mai am 2 luni!

Deja am uitat ca mi-am luat masina biggrin.gif . Imi place de mine ca am o mentalitate buna dar care cred ca nu va mai tine mult odata cu apropierea zilei de livrare.
Andrei Suzuki
Din propria experienta iti spun ca ultimile 24h sunt cele mai nasoale
Mai ales daca se intampla (doamne fereste) sa-ti intarzie masina...
DragosV
Ubiku - chiar pe unde esti?

Tu poti sa-l ajuti pe nonn cu inchiderea usilor dupa ce pornesti. Aia de la GTT (de unde ai luat tu masina) aveau activata optiunea pe masini si ai putea sa intrebi cum se face cand le mai dai telefon si cred ca mai trebuie sa ii suni ca masina ta cred ca se apropie temporal de tine.
Nonn
Intradevar, de acasa la serviciu fac uneori doar 5 minute, maxim 7-8. Totusi, ar fi cazul sa scada ca doar e cu vreo 2l mai mare decat scrie in carte.
Sper sa ai dreptate in legatura cu zdranganelile, dar sa nu uitam ca la noi masina e supusa la mult mai multe socuri decat in Germania si cred ca pana la urma asta isi va spune cuvantul. Deocamdata am alt fel de zdranganeli, de la becurile si CD-urile din torpedou, asa ca dau muzica tare si nu mai aud nimic biggrin.gif .
ubiku
Hehe, salutari!

Se pare ca ceva s-a intamplat si nu mai primeam notificari pentru raspunsurile de pe thread, si cum masina mea tot pe 13aprilie a ramas intarziata, am uitat total (vb lui Dragos) ca mi-am luat masina smile.gif

De azi mai am 3 saptamani. Sper totusi ca dupa ce m-au amanat atat sa-mi faca o supriza si sa o aduca macar cu o zi mai devreme, sa scap de cele 24 de ore fatidice... Ar fii super!

Oook.. lemme catch up!

@Nonn: Masina este superba! Ii sta tare bine in rosu, si mai e si ea aratoasa de la mama ei! Din nou: Sa-ti traiasca si sa o stapanesti sanatos si fara evenimente!

@Dragos: Ce pot sa zic unui frate de suferinta?! smile.gif Asteptare usoara!

@DragosS: Am vazut (si am balosit) si (pe) pozele de pe threadul tau... Nice beast u've got there wink.gif Sa fie intr-un ceas bun si sa te bucuri de ea!

Totusi am o intrebare care ma cam nedumireste, in legatura cu linituta care ai zis ca ai castigat-o detasat fata de Megane. Nonn spunea ceva de genul "cuplul mare conteaza la viteza, de ex. in a3a la 80 la ora". Din cate stiu eu, exceptand transmisia si diversele demultiplicari folosite, ceea ce conteaza este puterea transmisa la roti. Adica caii putere. Din cate tin minte de la scoala: Putere = Cuplu * rpm * constanta (nu mai stiu cat e constanta, depinde paremi-se de suprafata pistoanelor). Deci chiar daca diesel-ul are cuplu mare, benzina compenseaza prin rpm mai mare. Deci *teoretic* o masina de 150 de cai pe bezina si una pe motorina ar trebui sa fie cam egale, diferenta fiind transmisia si modul in care motorul urca in turatie. Megane-ul avea mai putini cai, dar este si ceva mai usoara. Asa ca intrebarea cea mare: De ce il faci asa de usor?

Si alta idee... Am vb cu un tip de la OpelGTT cand mi-am luat masina, si mi-a zis asa: Daca dai o plecare de la stop cu o astra 1.6 si un 1.8, ti se pare efectiv ca 1.6-le este mai rapida, pleaca mai repede. Dupa putin insa, 1.8 il prinde si il depaseste. Ideea era ca 1.8 are treptele foarte lungi, si de aceea are 10.2 pana la 100. Cutia este facuta sa se poarte foarte bine pe plaja de viteze de la 100 la 200, pe cand un 1.6 cam gafaie pe la 140-160. Sper ca am inteles bine smile.gif

Anywayz, my 2 cents... Nice to be back smile.gif
DragosS
Bine,oricum nu am castigat detasat pentru ca pana la 80 am stat cam unu langa altul.Dupa 80 intr-adevar am luat cam 2-3 masini in fata si se parea distanta.Pe la 130 am franat pentru ca era clar ca am castigat.Nu stiu exact de ce nu m-a facut Meganul ala.Cauciucurile erau tot all-season,soferul eu zic ca stia cand sa schimbe...Ceea ce imi place enorm la masina mea si cred ca asta conteaza la o liniuta este ca eu intre 1750 si 3000 am cuplu max liniar.O masina pe benzina nu are asa ceva.

Oricum ieri dimineata pe drum spre servici care este la marginea Bucurestiului am fost extraordinar de surprins sa vad cat de repede a ajuns masina la 160.Are reprize foarte bune.Sunt curios sa vad cum se va comporta Astra lui Dragos cu acest motor.
Andrei Suzuki
Baietii,sper ca voi va dati seama ca ati facut topicul asta imposibil de citit cap-coada,nu? biggrin.gif
DragosS
Eu dupa ce mi-am comandat masina am citit pe un forum francez 45 de pagini despre vectra.Acum a ajuns la 70 pag acolo.Si nici nu stiu franceza prea bine asa ca a trebui sa folosesc un translator. biggrin.gif Deci se poate! blush.gif
Nonn
Bine te-am regasit Ubiku! Mersi de felicitari! Sunt curios cum o sa arate a ta neagra ca sunt practic identice. Am vazut mai multe prin oras dar nici una neagra.

Am reusit sa ma enervez astazi cu cutia de viteze! La o plecare mai tare cand sa cuplez a 2-a rapid a scos un carait de s-a uitat tot cartierul dupa mine! :bash: Si asta desi am apasat ambreiajul la fund ca m-am convins ca, mai ales la a 2-a, asa trebuie. Sunt curios cand are de gand sa nu mai agate la schimbarile rapide? Pe de alta parte, am citit de unul cu un Golf 5 la care la 5000km nu a vrut sa-i bage a 1-a la un semafor. Sper sa nu tina si la mine rodajul atat!
A trebuit sa vorbesc aseara de zdranganeli! wallbash.gif A aparut la usa dreapta (cel putin asa mi se pare mie) un zgomot usor, ca vibratia unei piese metalice. O fi de la muzica fiindca, daca dau tare, la basi se cam scutura usa? Sau o fi de la toate gropile astea? (ma c*c pe toti astia responsabili cu drumurile! :minigun: )

Se pare ca numai nervi am avut azi cu masina!

Ca sa scriu si ceva pozitiv totusi: in ciuda faptului ca am calcat-o azi pe oriunde am mers a scazut consumul la 11.9. O fi pe drumul cel bun oare?
DragosV
Nasoala zi ! Asta este, mai sunt si dastea! Cutia se mai lasa ea iar consumul cum am zis aseara trebuie sa scada ca se incalzeste vremea si mai trec si km.
Nonn
Abia azi am descoperit ca poti sa derulezi melodiile daca sunt mp3 (poate merge si cu alea normale, inca nu am incercat). Inainte poti sa derulezi cum vrei, inapoi din 10 in 10 sec.
E ceva ciudat cu zgomotul ala din dreapta. Mi se pare ca daca sta cineva pe scaunul mortului parca nu se mai aude. Trebuie sa mai investighez.
DragosV
Pai la orice cd-player poti sa derulezi si inainte si inapoi. Merge si la track-urile normale. Trebuie sa tii apasat, nu?
Nonn
Da, tii apasat. Stiam ca se poate derula dar nu credeam ca se poate si la masina. De fapt, am descoperit cu totul intamplator asta, pur si simplu vroima sa sar mai multe melodii si asa am aflat.
DragosS
Nonn,referitor la zgomotul ala:investigeaza si tu atent sa nu fie ceva in usa sau sub scaun.Eu am patit asa acum 2 zile.Imi aparuse un zgomot la hayon si am mers asa vreo jumatate de zi pana cand am observat intamplator ca era un pix intre scaunele din spate si placa din spate care acopera portbagajul.
ubiku
@Nonn: Ce fel de benzina pui in ea si de unde? S-o merita oare sa-i pun d-aia de la OMV mai scumpa?

@Everybuddy smile.gif Am fost acum doua zile cu un prietenul cu 325XI sa-si puna sunet pe masina, si si-a instalat pe spate doua boxe de 100W si un subwoofer de 250W (RMS) + statie. Acuma cand boxele sunt oprite si accelereaza, se aude in spate un zzzz-it (un fel de suierat) care creste in intesitate cu cat o calca mai tare. Aveti idee despre ce e vb?
De asemenea, dupa jumate de zi de "crusing" prin oras cu boxele date tare, cand am deschis portbagajul, iacata si surpriza: un surub nu se stie de unde zburda din colo-n colo :bash:

As vrea sa-mi pun si eu asa ceva pe Astra, pentru ca suna demential, dar nu stiu daca o sa-mi fac masina praf de la vibratii... Whaddaya think? smile.gif
Andrei Suzuki
Fara suparare..permite-mi sa rad. laugh.gif Cum adica,are BMW si a gasit un surub plimbandu-se prin portbagaj? laugh.gif Si eu am sub de 250,si eu am boxe de 100 pe spate,si am 4.
Cat despre problemele lui...depinde cum are instalata statia.De obicei se intampla asa cand toate firele sunt trase pe aceeasi parte si apar..nu stiu ce interferente..sau ceva de genu asta.NU stiu exact.Cel mai bine (asta am auzit-o la Oma Alarm) e sa ai cablurile masinii+cablu de alimentare al statiei pe o parte a masinii si rca-urile pe mijloc sau pe cealalta parte.Altceva..nu stiu ce ar mai putea fi.Sa verifice si siguranta de la statie sa nu fie prea mica.Iar daca n-are..sa-si puna.
ubiku
QUOTE(Andrei Suzuki)
Cum adica,are BMW si a gasit un surub plimbandu-se prin portbagaj? laugh.gif

Adica micutzu' sarea de colo-n colo, si clar nu mai era unde-l facuse mama lui biggrin.gif si asta nu e mai nimic... tipu' cu Focusu' care are 700W in spate numai pe subwoofere, a trecut de 10 surubele gasite biggrin.gif Tu n-ai avut probl d-astea? smile.gif

QUOTE(Andrei Suzuki)
Sa verifice si siguranta de la statie sa nu fie prea mica.Iar daca n-are..sa-si puna.

Are siguranta pusa de aia de i-au montat boxele; acuma cu verificatu' e mai greu, ca desi sunt la poli, ma uit in firele alea ca matza-n calendar...
Don43572
Salut tuturor. Am cumparat si eu o Astra H Cosmo 1.9CDTI 150CP (hatchback) si am cateva intrebari smile.gif:

1. Ce trebuie verificat cand ma cheama sa ridic masina? (in afara de lucruri evidente, gen prezenta optionalelor si functionarea lor - ma refer la chichitele pe care toti le invatam din greseli)

2. De unde ar trebui sa alimentez ca sa fiu sigur ca n-am probleme dupa?

3. Vreti si poze? biggrin.gif
Andrei Suzuki
Eu inca nu am avut probleme cu suruburi.LA mine zdrangane. biggrin.gif
Cand am zis de siguranta,ma refeream sa se uite cat suge statia si sa pun o siguranta pe masura.
Uite-o pe a mea cat e (si se poat si mai mare biggrin.gif ):
ubiku
QUOTE(Don43572)
Salut tuturor. Am cumparat si eu o Astra H Cosmo 1.9CDTI 150CP (hatchback) si am cateva intrebari smile.gif


Sa-ti traiasca!

QUOTE(Don43572)
Vreti si poze? biggrin.gif


Mai intrebi? biggrin.gif
ubiku
QUOTE(Andrei Suzuki)
Uite-o pe a mea cat e (si se poat si mai mare biggrin.gif ):


Nice: quick pic smile.gif Cam asa ceva are si el, singura diferenta evidenta e ca are bateria in spate, si acolo se aglomereaza mai toate cablurile.

Hmm... Da care ti-e motoru biggrin.gif L-ai scos pentru poza? tongue.gif

PS: In legatura cu zdranganitu, am vazut ca cel mai mare zgomot il face numarul pt ca vibreaza, dar se rezolva usor daca-i pui sub el niste buretei mici wink.gif
DragosV
QUOTE(Don43572)
Salut tuturor. Am cumparat si eu o Astra H Cosmo 1.9CDTI 150CP (hatchback)


Pune si tu configuratia pe care o ai ca sa iti raspundem, adica toate optionalele. Cand iti vine masina si ce culoare e? Si eu am comandata aceiasi masina biggrin.gif ! Pretul si de unde ai luat-o !

beer.gif
Don43572
Multumesc pentru urari. smile.gif

Masina e neagra, pentru ca varsta si-a spus cuvantul - am 20 de ani. biggrin.gif Asta ar fi lista optionalelor, dupa Anexa 2 din contract:

- Pachet sport (sasiu sport, ESP+, buton sport, servo sport)
- IDS+
- cruise control
- cotiera centrala fata
- torpedou partajat & refrigerat
- Cosmo Plus Pack (bancheta spate fractionabila 40/20/40, faruri de ceata cu halogen, Climatronic, comenzi audio/volan, scaune fata sport - la sofer reglabil in 6 moduri, tava pentru portbagaj, display grafic monocrom)
- faruri Bi-Xenon autoadaptive cu sistem de spalare
- trapa electrica, panoramica
- a doua cheie pliabila
- geamuri electrice fata/spate
- radio CD30 MP3 cu 7 difuzoare
- jante sport, aliaj, 6.5x16 (alea Q6 pentru cunoscatori)
- vopsea metalizata, Black Sapphire

Nu vreau sa dau detalii despre dealer si pret, sper sa ma intelegeti. A, era sa uit: masina o ridic azi dupa-masa. biggrin.gif
Andrei Suzuki
QUOTE(ubiku)
Hmm... Da care ti-e motoru biggrin.gif L-ai scos pentru poza? tongue.gif


Pai..motoru e mai in stanga. wink.gif
DragosV
Don - cate similitudini intre noi! Eu am tot 20, tot neagra, si in mare cam aceiasi masina am si eu. Tu ai AFL eu am mai multe gadgeturi in plus.

De unde ai luat-o?

Nici eu nu mai am voie sa dau detalii despre pret (alta asemanare biggrin.gif )?
Sa ne dai si noua impresii dupa ce o iei - mai ales mie biggrin.gif .

Si mai ales dupa ce te sui in masina sa NU dispari vreo 2 saptamani sau de tot! Eu mai am de asteptat 1 luna jumate - 2. In cat timp ti-a venit?

Sa-ti traiasca fara incidente!

P.S. Parerea mea motorina OMV sau MOL! Si incearca tot pe rand (caldura, rece, butoane, beculete, cd, mp3) - te descurci tu!

AAAA si P.S. 2 - MULTE POZE!!!
Don43572
Repet, nu vreau sa dau detalii nici despre dealer nici despre pret. O sa postez impresii, dar mai intai s-o conduc. smile.gif A mea a fost gata in 3 saptamani de la lansarea comenzii, dar asta e alta poveste.

O sa pun si poze cand fac rost de un aparat digital. Cat despre motorina, m-am hotarat sa pun Diesel Euro 4 de la Agip (alea originale, nu in franciza) pentru ca e adusa din Italia si nu fac manevre cu ea.

P.S.: admin, poti sa-mi schimbi nick-ul in Pilif? biggrin.gif eu asa vroiam sa ma inregistrez, dar nu stiu ce-am facut blush.gif
DragosS
Don,sa o stapanesti sanatos.O sa iti placa motorul! De asta sunt sigur!Sunt curios insa cum se duce.

Poate ne intalnim candva sa facem o comparatie!Eu am acelasi motor dar pe Vectra!Si sunt mai batran un pic!Am 21 de ani!
Don43572
Multumesc, sunt sigur ca o sa-mi placa motorul. smile.gif

Tinem legatura pe forum pentru comparatia aia, dar nu vreau sa fac nimic pana nu ma obisnuiesc cu masina si nu-i termin rodajul. Cred ca peste vreo 2-3 saptamani putem sa facem o proba. bicycle.gif
DragosS
O sa vezi ca masina fuge excelent fara sa treci de 3000 rpm deci o sa te bucuri de ea si in rodaj.Practic nici nu e nevoie sa treci de 3000 cat zice ei in carte.
Nonn
Don, felicitari pentru masina! Pacat ca esti si tu din Bucuresti! Ai practic aceleasi dotari ca si mine dar mai ai si trapa. Sa pui si poze cat mai repede cu ea, sa se imbolnaveasca Ubiku pana ii vine a lui! biggrin.gif O sa iti placa mai ales butonul ala Sport, sa vezi ce misto merge masina cu el activat, mai ales la motorul tau!

Ubiku, eu bag de 95 de la MOL. Scrie in carte ca nu ai nici un avantaj bagand de 98, nici la consum nici la performante. Inca n-am incercat de la OMV, au ceva benzina speciala? Cu sistemul ala de sunet cred si eu ca se aude misto, dar sa stii ca daca dai suficient de tare si la asta de serie incep sa-ti vibreze chestii pe la usi, asa ca nu stiu cum ar rezista cu un subwoofer adevarat! blink.gif
Don43572
Prima impresie: masina m-a dat pe spate. arigato.gif

A doua impresie: iar m-a dat pe spate. biggrin.gif

Sper sa gasesc maine un aparat foto si sa pun niste poze, pana atunci ma duc sa dorm in ea... blush.gif
DragosV
S-o stapanesti sanatos si sa ai grija de ea! M-ai dat pe spate cu 3 saptamani alea! E curioasa treaba - inseamna ca era facuta deja! Eu stau 3 luni jumate pana vine.

Asteptam si eu mai multe impresii dar cred ca te-ai dus sa mai dai o tura biggrin.gif ! Consumul care a fost (nerelativ, dar asa de stiut)?

Iara a inceput sa ma manance pielea si mai am asa de mult pana vine! Uufff .......... !

Mai da detalii despre motor! please :wave:
ubiku
QUOTE(Nonn)
Inca n-am incercat de la OMV, au ceva benzina speciala? Cu sistemul ala de sunet cred si eu ca se aude misto, dar sa stii ca daca dai suficient de tare si la asta de serie incep sa-ti vibreze chestii pe la usi, asa ca nu stiu cum ar rezista cu un subwoofer adevarat! blink.gif


OMV au o benzina cu niste aditivi speciali care costa vreo 38.000 litrul, si cica iti mai da si aia juma' de calutz putere smile.gif Cred ca o sa-i iau putina d-aia la inceput sa o rasfatz blush.gif

Cat despre woofer... Cica o solutie e sa-ti capitonezi masina, sa o izoleze fonic, pentru ca la Astra, comparat cu Vectra izolarea este f. proasta.
Nonn
Doc, ar trebui sa-l provoci pe DragosS la o liniuta, vedeti cine castiga. Ai testat programul Sport? Este si la tine o intarziere intre apasarea pedalei de acceleratie si reactia motorului? Daca este, sa vezi ce frumos dispare cand apesi butonul magic si ce instantaneu raspunde motorul! Sa ne spui si noua cum a fost cand il incerci.
DragosS
Pai este clar ca o sa castige pentru ca este acelasi motor dar masina este mai usoara.Cutia cred ca este identica.Are 6 viteze si la Astra nu?

Ubiku-benzina OMV 100 este buna(dar cam scumpa).Eu la Seat aveam performante mai bune si consum un pic mai mic(zic eu!nu stiu sigur pt ca nu aveam BC).
Nonn
O sa incerc si eu benzina asta la urmatorul plin. Poate mai scade consumul un pic. DragosS, tu chiar simteai ca trage mai bine?
Poate ma lamureste cineva si pe mine: de ce motorul 2.0 Turbo 170cp are cuplu maxim 250Nm/1950rpm iar cel de 200cp are 262Nm la doar 4200rpm? E mult prea mare turatia asta pentru un motor Turbo.
DragosS
Se simte si ca trage mai bine,dar mai ales se vede la viteza maxima.Cu OMV 100 Seatul mergea cam cu 10 km/h in plus pe acelasi drum.Cu Opelul nu am incercat ca m-am gandit ca nu este indicat sa bag benzina in motor diesel! blush.gif

Cat despre cuplu:m-am uitat si eu la motorul 1,8T de la Leon.La varianta de 225cp cuplul max este la 2200,iar la varianta de 180cp este intre 2000 si 4500.Deci este posibil ca momentul maxim sa fie la 4200.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.