No SSO cookie

Volvo FH vs. Koenigsegg One:1

voteaza
(0/ 0)
Volvo FH vs. Koenigsegg One:1
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Un Volvo FH de 8 tone împotriva uneia dintre cele mai rapide maşini sport din lume, un Koenigsegg One:1. Acesta este scenariul noului film Volvo, denumit „Volvo Trucks vs. Koenigsegg”. Obiectivul este supunerea noii cutii de viteze I-Shift Dual Clutch, bazată pe o tehnică utilizată la maşinile sport, la testul extrem.

 
 

Noua cutie unică de viteze I-Shift Dual Clutch produsă de Volvo Trucks este testată în noul film „Volvo Trucks vs. Koenigsegg”. În clipul video, autocamionul Volvo FH concurează împotriva unui Koenigsegg One:1 de 1360CP şi cu un raport putere/greutate de 1 la 1, ceea ce o transformă  în prima “megamaşină” din lume. Pentru a egaliza şansele, autocamionul Volvo FH va parcurge o tură de circuit în timp ce Koenigsegg parcurge două. În ciuda acestui lucru, este greu de prevăzut cine va învinge. Obiectivul cursei este de a supune cutia de viteze I-Shift Dual Clutch produsă de Volvo la testul extrem.

„I-Shift Dual Clutch este o cutie automatizată cu dublu ambreiaj, unic pe piaţa vehiculelor de mare tonaj. Cu toate acestea, o tehnologie similară există deja la maşinile sport. Aşadar, aceasta a fost provocarea perfectă”, afirmă Jeff Bird, Director de teste pentru presă în cadrul Volvo Trucks.

Similarităţile dintre autocamionul Volvo FH cu I-Shift Dual Clutch şi maşina sport includ şi dinamica foarte bună, asigurată de schimbarea insesizabilă a vitezelor. Demonstraţia are loc pe circuitul de curse Knutstorp din sudul Suediei, cunoscut pentru terenul său deluros şi curbele dificile.

La volanul autocamionului Volvo FH se află experimentatul Tiff Needell, un pilot cunoscut de curse de automobile. Fără a dezvălui rezultatele, Tiff – care nu a participat niciodată la concursuri cu un autocamion – admite că a fost impresionat de performanţele acestuia.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2679 :: 19.36MB