No SSO cookie

Q4 este primul din cele trei noi viitoare SUV-uri Audi

voteaza
(0/ 0)
Q4 este primul din cele trei noi viitoare SUV-uri Audi
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Audi pregăteşte un SUV Q4 pentru acoperirea segmentului pe care-l va ocupa Range Rover Evoque.

 
 

Audi va dubla numărul de SUV-uri din oferta proprie, care în prezent include recent lansatul Q3, plus Q5 şi Q7, adăugând trei noi modee până în 2016, potrivit unei surse din interiorul companiei, citată de revista Autocar.

 

Cele trei modele noi vor fi denumite Q2, Q4 şi Q6, şi potrivit sursei citate vor permite producătorului de la Ingolstadt să acopere prin oferta proprie, fiecare nişă a segmentului SUV.

 

Primul care va fi adăugat ofertei este Q4, care va fi o versiune mai sportivă a existentului Q5, produs cu sarcina precisă de a concura împotriva Range Rover Evoque, dar şi a versiunii mai ieftine din oferta Porsche adică viitorul model Cajun. Audi Q4 este aşteptat să-şi facă apariţia în 2014 sau 2015.

SUV-ul va fi bazat pe existenta arhitectură longitudinală modulară MLB, care se traduce prin “Modularen LangsBau”, prezentă deja pe Audi Q5, aceeaşi care va sta şi la baza modelului Porsche Cajun.

Iar dacă vor împărţi aceeaşi arhitectură, se aşteaptă ca dimensiunile să coincidă şi ele. Noul Q4 va fi, ca şi Q5, lung de4,650 mm, lat de 1.880 mm, cu un ampatament de 2.810 mm, deşi va avea o linia a plafonului diferită, care va îmbrăca un aer mai sportiv şi va fi ma coborât faţă de sol, la o înalţime de 1.600 mm.

 

Deşi informaţiile despre Q4 sunt aproape sacre şi păzite cu straşnicie, potrivit Autocar, SUV-ul va avea o caroserie cu cinci portiere, cu spate înclinat şi o suprafaţă vitrată mai redusă, fiind oarecum o alternativă mai sportivă la Q5, ceva similar cu duo-ul A4/A5 Sportback.

 

Varianta entry-level va fi cel mai probabil motorizată de familiarul 2.0 TFSI de 211 CP, deşi vor mai fi adăugate două versiuni sport: un 3.0 turbo V6, pe benzină, de 333 CP şi un diesel  twin-turbo de 3.0 litri, V6 TDI, de 312 CP.

Există posibilitatea ca şi o variantă hibrid, care combină cei 211 CP ai motorului turbo 2.0 pe benzină cu motorul electric de 35 CP existenţi în această combinaţie pe Q5, să-şi facă apariţia şi pe Q4, la o dată ulterioară.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2199 :: 17.78MB