No SSO cookie

Peugeot- castigator si campion “Petit Le Mans”

voteaza
(0/ 0)
Peugeot- castigator si campion “Petit Le Mans”
Noutati-auto · · 1 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Dupa o cursa incredibil de intensa si dominata de imprevizibil, Peugeot a castigat cursa „Petit Le Mans” din Statele Unite pentru al treilea an consecutiv.

 
 

Titlul de campion la constructori in ILMC,  a fost acontat inca dinaintea cursei finale din China, reprezentand cel de-al doilea trofeu de acest gen pentru Peugeot.

Pentru a castiga titlul, Peugeot avea nevoie de 13 puncte in aceasta cursa. Pe circuitul foarte dificil de la Road Atlanta, unde traficul (au luat startul 53 de masini) poate juca un rol foarte important, Frank Montagny, Stephane Sarrazin si Alexander Wurtz au dus cursa la bun sfarsit. Dificultatile nu au lipsit, safety car-ul fiind nevoit sa intervina de nu mai putin de zece ori pe parcursul desfasurarii competitiei. Chiar daca in SUA Peugeot a acumulat numarul necesar de puncte pentru a lua titlul, constructorul francez va participa la sesiunea finala din China 100% motivat, cu intentia ferma de a adauga puncte suplimentare pentru inca un record important in sezonul 2011.

Bruno Famin, Director Tehnic Peugeot Sport, a declarat: “Obiectivul a fost sa castigam titlul, ceea ce am si facut. Cursa a fost foarte intensa pana cand Audi Nº 1 a fost nevoit sa se retraga dupa un incident pe traseu. Apoi, am fost nevoiti sa gestionam un alt tip de situatie, anume sa nu facem nicio greseala. Peugeot este campion, echipa Oreca a contribuit la titlu, dar dincolo de orice, este o mare realizare pentru marca. Acum putem merge la Zhuhai cu un sentiment de eliberare si putem castiga din nou.”

Stephane Sarrazin, Peugeot 908 Nº8 a declarat si el: „A fost o cursa nebuneasca! In ciuda penalitatii Stop&Go, ne-am reluat drumul foarte rapid, conducand cu viteza, in ciuda traficului. A fost complicat catre sfarsit, pentru ca, odata cu caderea serii, unii piloti pareau usor rataciti. Echipa a lucrat foarte bine, sunt cu adevarat mandru ca pilotez pentru Peugeot! Desi am avut ghinion in cateva curse din acest sezon, eforturile noastre de azi au fost rasplatite.“

Franck Montagny, Peugeot 908 Nº8:“A fost o cursa captivanta, asa cum se intampla mereu la Road Atlanta. Este o cursa pe care o iubesc si am tendinta sa fac lucrurile bine, de vreme ce castig aici pentru a treia oara. A fost o zi buna pentru noi si pentru Peugeot, atat pentru ca am invins, cat si pentru obtinerea titlului.”

Alexander Wurtz: „Ce zi! Intensa in masina, dar si mai dificil de urmarit cand Stephane sau Franck erau la volan. Este un castig important pentru mine azi. Chiar imi doream sa adaug Petit Le Mans pe lista recordurilor mele personale.”

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (1)

scris de carmenflorin

Cursa din acest an a fost destul de spectaculoasă .Bravo Peugeot !

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3536 :: 22.19MB