No SSO cookie

Peugeot testateaza noul 908 Hybrid4 in Portugalia.

voteaza
(0/ 0)
Peugeot testateaza noul 908 Hybrid4 in Portugalia.
Noutati-auto · · 2 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Peugeot si-a testat hibridul pe pista de la Estoril dupa ce i-a facut un test de anduranta in secret

 
 

In martie, la Geneva Motor Show, Peugeot ne-a dezvaluit o noua versiune a  modelului 908, pentru clasa  LMP1, numit Hybrid4.

Dupa cum sugereaza si numele, noul Peugeot 908 foloseste un sistem de propulsie hibrid. Peugeot nu a participat la ultima cursa de 24 de ore de la Le Mans si nici in alte curse. Motivul a fost ca modelul 908 HDi era in stadii incipiente de dezvoltare. Acum insa, este programat sa concureze in 2012.

Testul de anduranta a avut loc cu o luna in urma, pe 16 septembrie, dar a fost pastrat secret. Acum, Peugeot a decis sa testeze noul hibrid in aer liber, pe pista de la Estoril, in Portugalia. Soferii firmei franceze, Alexander Wurtz, Nicolas Minassian si Stephan Sarazin au facut mai mult de 300 km.

Directorul tehnic Peugeot Sport, Bruno Famin, a recunoscut ca distanta nu a fost comparabila cu o cursa de anduranta reala: "Scopul nostru nu a fost de a efectua o multime de kilometri, ci de a verifica daca toate functioneaza corect. A fost important sa facem asta pentru a analiza datele realizate pe  fiecare tur,  pentru a fi siguri ca am inteles rezultatele obtinute,  inainte de a trece la pasul urmator. "

Dupa Formula 1, cursele de anduranta sunt urmatoarele care  vor adopta tehnologia hibrid.  Toyota a anuntat si ea recent, propriul hibrid pentru cursa de 24 de ore de la Le Mans. Mai mult, Porsche a folosit deja, in ultimii doi ani, un hibrid de curse 911 GT3 R.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (2)

scris de ovyy

De departe cea mai frumoasa masina de la le Mondial de l'Auto.

scris de ovyy

Tehnologia hibridă a devenit o prioritate şi pentru cursele de anduranţă.

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2823 :: 22.12MB