No SSO cookie

Paris 2012: Cele trei Dacii - informatii complete

voteaza
(5/ 1)
Paris 2012: Cele trei Dacii - informatii complete
Noutati-auto · · 2 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Noul Logan : berlina de familie cu linii fluide si elegante. Noul Sandero : un vehicul de oras compact care ofera 5 locuri spatioase. Noul Sandero Stepway : modelul destinat celor care iubesc aventura.

 
 

Cele trei noi modele pastreaza ADN-ul care a dus la succesul Dacia: un raport pret-spatiu interior fara egal, o fiabilitate dovedita si o oferta imbatabila. Ele abordeaza un nou design mai seducator, noi prestatii si noi motorizari. In plus, doua nuante noi se adauga in gama de culori a modelelor Dacia Logan si Dacia Sandero: Bleu Persan si Beige Cendré.
Noua Dacia Sandero Stepway capitalizeaza succesul modelului precedent si propune un design atragator, echipamente moderne, pentru a atrage un public mai larg. O noua culoare este disponibila si pentru acest model: Bleu Azurite.

Odata cu reinnoirea a trei dintre modelele sale de baza, Dacia isi consolideaza avansul in materie de achizitie inteligenta si continua sa se adapteze la asteptarile clientilor.
Dacia este una din marcile cu cea mai rapida crestere a vanzarilor din ultimele decenii, cu peste 2 milioane de vehicule vandute din 2004. in plus, Dacia dispune in prezent de cea mai tanara gama din Europa.
Un design nou

Lansarea noilor Logan, Sandero si Sandero Stepway marcheaza o evolutie semnificativa in design-ul modelelor Dacia.


Noua identitate stilistica a Dacia evoca sentimentul general de calitate si de forta.

Partea frontala, dominata de emblema Dacia, pozitionata in centrul calandrului, este comuna pentru toate modelele. intregul ansamblu a castigat in expresivitate datorita noului design al blocurilor optice fata si formei noi a grilei radiatorului.

Din profil, ambele vehicule dau o impresie de robustete, afirmata de flancurile sculptate, de pasajele evazate ale rotilor si de linia fluida a partii superioare a caroseriei.

Un design interior mai atragator
Cele doua noi modele inaugureaza o noua plansa de bord, in doua nuante (in functie de model si de versiune), functionala si cu un design modern. Conturul cadranelor este cromat (in functie nivelul de versiune), iar butoanele de comanda, de ultima generatie, sunt deosebit de functionale.

Conturul aeratoarelor, sigla de pe volan si manerul schimbatorului de viteze sunt cromate (in functie de nivelul de echipare). Fatada centrala a plansei de bord beneficiaza de un ornament a carui culoare (in functie de nivelul de echipare) este in armonie cu cea a manerelor portierelor si cu ornamentul de pe volan.
O atentie deosebita a fost acordata calitatii percepute, atat la nivelul materialelor alese, cat si al detaliilor de imbinare.

Noi motorizari, economice si performante

Odata cu lansarea noilor modele Logan, Sandero si Sandero Stepway, oferta de motorizari a marcii Dacia s-a imbogatit.

Propulsoarele disponibile pe noile Dacia Logan si Sandero

Benzina : TCe 90
in premiera, noile modele Logan si Sandero primesc motorul TCe 90, simbol al expertizei grupului Renault in domeniul mecanic. Acest motor de mica cilindree, supraalimentat, imbina confortul, placerea de a conduce, consumul redus (5,3/100km*) si un nivel scazut al emisiilor de CO2 (122 g/km*), oferind astfel un cost de utilizare avantajos.
Un adevarat concentrat de tehnologie in materie de downsizing, TCe 90 este un motor turbo pe benzina cu trei cilindri de 898 cm3 (cilindree de 0,9 litri) si lant de distributie. Datorita turbo-colectorului cu inertie foarte scazuta asociat cu un sistem de distributie variabila la admisie (VVT), motorul furnizeaza 66 kW (90 CP) la 5 250rot./min. Datorita cuplului de 135Nm disponibil inca de la turatii joase (90% disponibil inca de la 1 650 rot/min), acest motor este dinamic, reactiv si suplu in functionare. Propulsorul ofera astfel un raport ideal intre placerea de a conduce si un consum redus.

Benzina : 1.2 16V 75 CP
Acest motor de 1 149cm3 dezvolta o putere de 55 kW (75 CP). Oferind prestatii bune atat in ciclu urban, cat si la drum lung, propulsorul consuma in medie doar 5.9l/100 km* si emite 137g* de CO2. Motorul 1.2 16V 75 CP va fi disponibil si intr-o versiune GPL pentru modelul Dacia Logan. Aceasta versiune propune un cost de utilizare si mai mic si un nivel al emisiilor reduse.

Diesel : dCi 75 CP si 90 CP
Recunoscut pentru performantele, fiabilitatea si impactul sau redus asupra mediului inconjurator, motorul 1.5 dCi este disponibil in versiunea 55 kW (75 CP) si 66 kW (90 CP). Oferind un cuplu in crestere cu 20Nm, adica 200Nm la 1750 rot/min pentru versiunea 75 CP si 220 Nm la 1750 rot/min pentru versiunea 90 CP, motorul 1.5 dCi este energic inca de la turatii joase si asigura reprize si acceleratii optime. in plus, motorul se dovedeste a fi unul dintre cele mai economice din segment: 3,9 l/100 km*, adica 103 g/km* de CO2 in ciclu mixt,. Datorita impactului redus asupra mediului inconjurator, cele doua motoare beneficiaza de semnatura Dacia eco².

Motorizarile noii Dacia Sandero Stepway : TCe 90 si dCi 90
Noua Dacia Sandero Stepway este dotata cu o gama de motoare puternice.
Echipata cu propulsorul TCe 90, noua Sandero Stepway afiseaza un consum optim de carburant si emisii reduse de CO2
In echiparea Diesel, motorul dCi 90 primeste semnatura Dacia eco², care reflecta consumul redus si nivelul scazut al emisiilor de CO2 : 4,0 l/100 km* (adica 105g/km de CO2*) in ciclu mixt.
* Consum si emisii omologate potrivit reglementarilor in vigoare

Echipamente noi pentru un plus de confort

Respectand filozofia Dacia, gama de echipamente evolueaza in functie de versiune,  pentru a raspunde astfel asteptarilor clientilor.

Dacia Plug&Radio
Noile modele Logan, Sandero si Sandero Stepway ofera o adevarata solutie multimedia, Dacia Plug&Radio. Aceasta cuprinde un radio cu un ecran 2DIN si un CD MP3. Echipamentul este completat de tehnologia Bluetooth®, de prizele USB si jack disponibile pe fatada radio-ului precum si de satelit de comanda pe volan. Tehnologia Bluetooth® permite lansarea unui apel telefonic handsfree cu sincronizarea carnetului de adrese si a listei de apeluri, precum si ascultarea in audio streaming a fisierelor muzicale de pe suporturi externe.

Sistem multimedia MEDIA NAV  
Inaugurat deja pe modelele Dacia Lodgy si Dokker, sistemul MEDIA NAV este disponibil pe cele trei noi modele. Perfect integrat in fatada centrala a plansei de bord, el dispune de un ecran tactil a carui utilizare este simpla si intuitiva. MEDIA NAV cuprinde un sistem de navigatie integrat si radio cu conexiune Bluetooth® si audio streaming. Toate functiile pot fi accesate prin intermediul ecranului tactil de 7" (18 cm). Pagina de Meniu asigura accesul usor la diferitele functii MEDIA NAV. in plus, prizele USB si jack, cu acces usor, permit conectarea unor suporturi externe pentru ascultarea fisierelor muzicale, fie utilizand comenzile tactile de pe ecran, fie satelitul de comanda de pe volan.

Ecranul de navigatie, tactil si intuitiv, dispune de un afisaj 2D sau Birdview (3D). Baza de date poate fi completata de clienti atat cu ajutorul unui suport de memorie extern, cat si prin accesarea site-ului Dacia Naviextra.

Regulator/ Limitator de viteza si asistenta la parcarea cu spatele
Regulatorul/ Limitatorul de viteza, noutate in gama Dacia, va fi disponibil, in functie de versiune, pe noile Logan si Sandero.
Asistenta la parcarea cu spatele este si ea disponibila in functie de nivelul de echipare.

Siguranta pasiva
Pentru a garanta o maxima protectie pentru pasageri, noile Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway au beneficiat de experienta in materie a inginerilor Renault. Centurile de siguranta sunt echipate cu limitator de efort calibrate pentru a proteja toracele in caz de soc. Cele trei modele dispun de puncte de fixare Isofix pentru cele doua locuri laterale din spate, care asigura atasarea in deplina siguranta a scaunelor pentru copii. inca de la primul nivel de echipare, vehiculele dispun in serie de 4 airbag-uri frontale si laterale pentru sofer si pasager, faruri de zi, ABS si AFU, precum si ESP.

O gama larga de accesorii
Pentru personalizarea modelelor, Dacia propune o paleta larga de accesorii practice in viata de zi cu zi, precum baghetele laterale de protectie, covorasele de interior sau plasele de fixare pentru portbagaj. La acestea se adauga portbagajul de pavilion, un sistem de fixare a schiurilor, un sistem de remorcare, un dispozitiv de fixare a bicicletei sau o cutie frigorifica, toate ideale pentru deplasarile de vacanta. in plus, clientii isi pot personaliza vehiculul datorita jantelor exclusive, stripping-urilor sau ornamentelor pentru proiectoarele de ceata.

Un raport pret/ spatiu interior/ prestatii fara egal

Noile modele Dacia ofera, la fel ca predecesoarele lor, un raport pret/ spatiu interior/ prestatii fara egal.

Un spatiu interior si un portbagaj generoase
Cele trei modele afiseaza dimensiuni interioare si exterioare specifice categoriei superioare. in spate, latimea la nivelul umerilor, de 1436 mm pentru noua Sandero, asigura spatiu suficient pentru 3 adulti sau instalarea a 3 scaune pentru copii.

Volumul portbagajului, de pana la 510 dm3 pentru noul Logan, ramane imbatabil, daca luam in considerare pretul si dimensiunile compacte ale vehiculului. Bancheta spate, rabatabila in proportie de 1/3 – 2/3, confera modelului o dimensiune practica apreciata de utilizatori.

Amenajarea interiorului a fost imbunatatita pentru a oferi mai multe spatii de depozitare, inclusiv unul dispus in zona centrala; spatiile prevazute in portierele fata si spate ofera suficient loc pentru o sticla de 1,5l si, respectiv, 0,5l.

Eficienta si confort la drum
Asemenea celorlalte modele ale gamei Dacia, noile Logan, Sandero si Sandero Stepway beneficiaza de o garda la sol care le permite sa abordeze cele mai variate tipuri de sosele. Cele trei modele sunt prevazute cu protectii sub caroserie care le permit sa ruleze pe toate categoriile de drumuri.

Nivelul de zgomot perceput la interior a fost diminuat datorita unei mai bune insonorizari a compartimentului motor si a reducerii zgomotelor aerodinamice.

Si, bineinteles, fiabilitate recunoscuta

Dacia, o marca fiabila ce raspunde perfect asteptarilor clientilor
Clientii Dacia au asteptari bine definite: vehicule generoase, fiabile, ingenioase si accesibile. Oferta Dacia este pragmatica si raspunde perfect asteptarilor clientilor.

Dacia ofera o gama tot mai larga de vehicule (Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero  Stepway, Duster, Lodgy, Dokker, Dokker Van), oferind, in acelasi timp, un nivel de calitate remarcabil. Potrivit ultimelor rezultate ale ADAC, organism de referinta in Europa, fiabilitatea vehiculelor Dacia a progresat permanent in ultimii trei ani, Sandero figurand pe locul 4 in categoria sa. in februarie 2012, Dacia s-a situat pe primul loc in materie de fiabilitate in cadrul unei anchete realizate in randurile a 30 000 de clienti de catre uniunea consumatorilor din cinci tari (Belgia, Franta, Spania, Italia si Portugalia).

Dacia garanteaza vehicule fiabile si castiga increderea clientilor
Asemenea vehiculelor Renault, modelele Dacia sunt supuse unor teste in cele mai dificile conditii. Pe langa testele clasice pe bancurile de incercari de la uzina, grupul Renault supune noile vehicule unor teste extreme in conditii reale, pentru a verifica durabilitatea lor. Spre exemplu, in cazul noului Logan au fost parcursi peste 1,9 milioane de kilometri. Inca de la inceput, vehiculele Dacia sunt concepute pentru a fi comercializate pe plan international, inclusiv in tarile emergente, conform unui caiet de sarcini foarte exigent in ceea ce priveste calitatea soselelor.

Dacia beneficiaza de expertiza Renault in materie de calitate, una dintre cele mai avansate din randurile constructorilor generalisti. Garantia constructorului, de 3 ani/ 100 000 km, se aplica pentru toate modelele gamei.

Dacia se bazeaza  pe experienta Grupului Renault si a Aliantei Renault Nissan in materie de standarde si de procese
Noile Logan, Sandero si Sandero Stepway vor fi produse in uzina de la Mioveni din Romania, pentru piata europeana, precum si in uzina SOMACA (din Casablanca, Maroc) pentru piata regionala (Maroc, Tunisia…). incepand din semestrul doi 2013, noul Sandero va fi produs si in uzina din Tanger (Maroc).

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (2)

scris de alehandro70

Singurul motor nou e cel de 900cm cubi,turbo de la Nissan..dar mai mult ca sigur,valorile de consum sunt toal pe langa,deoarece si altii au incercat cu motor de 1000 cm,si au dat chix...va consuma cat o Dacie 1300 pt ca nu poate duce atata freutate,si mai ales distributia pe lant,dovedeste fiabilitate,insa papa,energie si combustibil! Deci Renault ne vinde vraji,si cam aceeasi tabla ieftina vanduta scump...Vedeti ca de fapt sunt aceleasi punti,de proasta calitate,de la Logan,cu arcuri de pix

scris de B41TUO

Dragă Cristian Szilvassy, Siguranța pasivă: ABS, ESP? Și cea activă care o fi?

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.5812 :: 17.82MB