No SSO cookie

Oficial: 4C vine cu motorizare de 240/270 CP

voteaza
(5/ 1)
Oficial: 4C vine cu motorizare de 240/270 CP
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Alfa Romeo 4C va fi produs in editie limitata, Coupe, Cabrio, Racing si Stradale si va primi motorizari de 240, respectiv 270 CP.

 
 

Planul ambitios al lui Sergio Marchionne, de a relansa Alfa Romeo, are nevoie de sustinere prin lansarea a nu mai putin de sase modele noi, pana la finele anului 2016. Insa dintre acestea, patru sunt programate aparitiei in anul 2015 si unul in 2016, lasand pentru anul acesta un singur model, 4C - coupe-ul sport cu motor central.

Astazi suntem in masura sa va ooferim mai multe date despre modelul care pare-se va debuta la Salonul Auto de la Geneva, editia 2013.

Contrar zvonurilor initiale, care prezentau motorizarea de 1.7 litri turbo, cu patru cilindri in linie ce dispune de 300 CP, ca fiind cea care va echipa initial Alfa Romeo 4C, oficialii companiei au copmunicat dealerilor intr-o sedinta comuna, ca motorizarea va fi una capabila sa ofere 240 sau 237 CP pentru versiunea de baza, identica cu cea care echipeaza Giuletta QV, de la care l-a si imprumutat.

Iar daca un motor in patru cilindri suna nepotrivit pentru un supercar italian, sasiul realizat din fibra de carbon va pasrta o greutate redusa a vehiculului, insa chiar si asa, ne putem astepta la cel putin 850 kg greutate totala, cifra anuntata odata cu lansarea initiala a conceptului, care ar putea crea un raport greutate/putere impresionant de circa 3,5 kg/CP.
Cu aceste date, 4C ar putea sa tina piept unor rival cu motor dispus central, ca Porsche Cayman, care poseda 275 CP sau chiar Cayman S care in ciuda celor 325 CP, este mult mai greu, avand 1320 kg si deci, un raport putere/greutate mai mare, de 3,78 kg/CP.

Conform surselor, pretul de comercializare al noului 4C este situat intre 56.000 si 64.000 €, depinzand de nivelul de echipare, (preturi valabile pentru piata elvetiana).
Aceasta inseamna ca 4C va fi plasat, ca pret, mai aproape de versiunea de baza Cayman de 275 CP, care costa 53.000 €, fata de Cayman S, care are un pret de 71.230 €, tot pe piata elvetiana. Destul de ciudat, avand in vedere ca in SUA, Cayman are un pret recomandat de catre producator de 52.600 $, iar Cayman S de 63.800 $.


Iar daca signore Marchionne nu isi revizuieste politica de preturi, unicul ajutor pe care-l va avea in vanzarea tuturor exemplarelor 4C produse, vine din productia limitata la numai 2000 de unitati, impartita in mod egal, cate 1000 pentru coupe si cabrio, cifre de asemenea confirmate.
Cifrele includ si varianta “Racing”, destinata strict intrecerilor de pe circuit, dar si o versiune a acesteia, legala, denumita "Stradale", care vor fi introduse in anul 2014 si vor primi motorizari de 270 CP.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2465 :: 22.17MB