No SSO cookie

Geneva LIVE: Alfa Romeo 4C Concept

voteaza
(0/ 0)
Geneva LIVE: Alfa Romeo 4C Concept
Noutati-auto · · 1 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Desi prezentata la salon sub denumirea de concept, Alfa Romeo 4C este de fapt gata pentru productie si va fi lansata in versiunea finala anul viitor. Cu motorul plasat central, 4C nu foloseste insa, asa cum se zvonea inaintea salonului, sasiul din fibra de carbon al lui KTM X-Bow.

 
 

Alfa 4C este un mini-supercar cu doua locuri ce promite, la 4 metri lungime si un ampatament de mai putin de 2,4 metri, superdistractie proprietarilor, mai ales daca vor avea la dispozitie si un mic circuit. Adaugati la asta o putere de 200 CP transmisa catre puntea-spate si o greutate de 850 de kilograme (da, ati citit bine, are greutatea unui matiz din prima generatie) si veti intelege de ce ne bucuram atat ca 4C nu este doar un concept.

Si pentru ca aminteam de motorul plasat central, acesta este un 1750TBi de 1,75 litri imprumutat de la Brera si Giuletta, supraalimentat cu turbina si dotat cu injectie directa de benzina, cuplat la transmisia “uscata” cu dublu-ambreiaj TCT (ce a debutat cu doar cateva luni in urma pe Alfa Romeo MiTo). Combinatia ii permite lui 4C sa bata 250 km/h viteza maxima si sa sprinteze pana la 100 km/h cu start de pe loc in mai putin de 5 secunde.

Cristian Iovitu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (1)

scris de Anonim

Salutare. O corectare - motorul 1750 TBI nu a fost niciodata pe Brera ci pe 159 si Giulietta. Puterea dezvoltata va fi de minim 235 CP

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3652 :: 22.18MB