No SSO cookie

NHTSA verifica bateriile Li-ion

voteaza
(0/ 0)
NHTSA verifica bateriile Li-ion
Noutati-auto · · 4 Comentarii
Nota utilizator
0.0

NHTSA deschide investigarea oficiala cu privire la bateriile Li-ion dupa ce acestea au luat foc in urma unor noi teste

 
 

La inceputul acestui an, un Chevrolet Volt luat foc in timp ce stationa in parcarea de la National Highway Traffic Safety Administration in Winsconsin, la trei saptamani dupa ce fusese supus unui test de impact lateral, pe 12 mai.

Alertati de incident, General Motors si NHTSA au repetat testul in luna iunie, dar masina nu a mai luat foc. Purtatorul de cuvant al GM, Greg Martin, a spus ca focul a fost probabil cauzat de lipsa procedurilor corecte de siguranta si manipularea necorespunzatoare a bateriei, care trebuiau efectuate de personalul agentiei dupa impact.

Cu toate acestea, NHTSA si-a unit fortele cu Departamentul de Energie si Departamentul de Aparare, precum si cu General Motors, pentru a determina nivelurile de siguranta ale bateriilor litiu-ion de pe modelul Chevrolet Volt.

Saptamana trecuta au fost efectuate trei teste diferite. Primul, pe 16 noiembrie, nu a cauzat un incendiu. In timpul celui de-al doilea test, care a avut loc o zi mai tarziu, a existat o crestere temporara a temperaturii la nivelul bateriei, iar pe 18 noiembrie, la cateva ore cel de-al treilea test, bateria a fost rotita cu 180 de grade si a inceput sa scoata fum si scantei.

NHTSA a anuntat pe 25 noiembrie ca bateria utilizata in al doilea test a luat foc pe 24 noiemvrie, la sediul Administratiei, unde a fost monitorizata dupa crash test.

Dupa acest incident, NHTSA a initiat o investigatie cu privire la bateriile litiu-ion, care sunt folosite nu numai de Volt, dar, de asemenea, si de cele mai multe vehicule hibride si electrice.

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (4)

scris de bogdan7817

se pare ca inca nu este perfectionata aceasta tehnologie iar producatorii s-au grabit sa o puna pe piata

scris de carmenflorin

un rezultat bun iese dupa mai multe incercari

scris de sims

inseamna ca au facut progrese asta-i bine

scris de ovyy

Nu stiu daca bateriilor litiu-ion au fost cele de vina pentru incendiu, am inteles ca a fost unul destul de puternic, masina arzand in intregime.

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1752 :: 17.78MB