![]() |
e-Golf va avea o autonomie de până la 190 kilometri dintr-o singură încărcare (24,2 kWh) şi va putea atinge o viteză maximă de 140 km/h, fiind dotat cu un arsenal de opţiuni şi echipări high-tech. Consumul de energie anunţat este de 12,7 kWh / 100 km. e-Golf se bucură de trei moduri de condus intuitive (Normal, Eco şi Eco+) şi de 4 niveluri de frânare cu recuperare a energiei (D1, D2, D3 şi B), care contribuie la folosirea maximului potenţial din fiecare încărcare a bateriei. Deşi este un autoturism full-electric, e-Golf accelerează în 10,4 secunde de la 0 la 100km/h.
![]() |
Volkswagen e-Golf şi Volkswagen e-up! sunt marii câştigători ai raliului electric organizat în cadrul Silvretta Classic, despre care am scris aici, dedicat autovehiculelor 100% electrice. Încă din 2014, Volkswagen e-up!, primul vehicul 100% electric de serie al Volkswagen, s-a clasat pe prima poziţie a Raliului Silvretta. Cuplul e-up! atinge 210 Nm, fără scăpări de tracţiune între reprizele transmisiei, la cei 82 de cai putere din dotare şi cu o autonomie a bateriei Li-Ion de până la 160 de kilometri. Spre deosebire de up!-ul cotidian, pe combustibili fosili, designul micului electric în patru locuri este optimizat pentru un coeficient de aerodinamică cât mai performant şi este completat de jante de aliaj de 15″.
![]() |
La o prima vedere, oricine poate confunda Golf GTE cu omologul său pe carburant fosil, GTI. Golf GTE are două motoare: un propulsor 1.4 TSI şi 148 CP şi un motor electric de 101 CP. Cele două motoare formează un sistem hibrid (plug-in hybrid) de 201 CP, cu care GTE atinge 0-100km/h în 7,6 secunde. Una dintre surprizele cu care Golf GTE promite să îşi câştige publicul este că accelerarea în modul full-electric se poate face până la 130km/h. Însă nu este singură: maşina anunţă o autonomie de până la 939 km dintr-o singură încărcare, 3,5 ore pentru încărcare 100% a bateriei, top speed de 222 km/h şi o putere de 150 kW (echivalentul a 204 CP). Consumul este de numai 1,5 litri + 11,4 kW la fiecare 100 km parcurşi. Emisiile lui Golf GTE ajung la 35 g CO2/km, adică de 5 ori mai puţin decât dacă ai pune la fiert un litru jumătate de apă.
![]() |
Prezentat întâia oară la Salonul Auto de la Paris, în această toamnă, Passat GTE cu sistem de propulsie hibrid va fi disponibil în variantele Limuzina şi Variant. Sistemul hybrid plug-in este format dintr-un motor 1.4 TSI care livrează 156 CP şi un motor electric de 115 CP. Cei 218 CP propulsează maşina în 8 secunde de la 0 la 100 km/h şi pot atinge viteza maximă de 220km/h. Consumul pentru Passat GTE este de 2 litri + 13 kW la fiecare 100 km parcurşi. Autonomia totală a sistemului hybrid plug-in de pe Passat GTE este de 1.000 km.
Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări
Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.
Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!