No SSO cookie

Masinile din clasa medie recastiga teren

voteaza
(0/ 0)
Masinile din clasa medie recastiga teren
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masinile de clasa medie si utilitarele vor reprezenta 60% din vanzarile de masini noi incepand cu anul 2013.

 
 

Masinile de clasa medie si crossoverele sunt deja printre cele mai populare versiuni de pe piata auto, in ciuda aglomerarilor urbane din ce in ce mai sufocante si a crizei/recesiunii mondiale. Astfel, n-ar trebui sa mire pe nimeni ca incepand cu  anul 2013, vor domina piata auto timp de trei ani, potrivit unui studiu realizat de Wards Auto.

Surpinzator este insa faptul ca in anul 2013, potrivit aceluiasi studiu, aproape 60% din vanzarile globale de masini noi vor fi ocupate de vehicule de clasa medie, in top fiind, spre exemplu si noul Honda Accord. Asta in pofida fenomenului de down-size aplicat de majoritatea producatorilor auto, down-sizing care nu afecteaza doar motorizarile ci si caroseriile.

Vanzarile sedanurilor din clasa medie, sau segment D, sunt asteptate sa creasca pana la 36% din cota de piata, urmate de vehiculele crossover de clasa medie, despre care se crede ca vor acapara 23,3%. Impreuna, cele doua tipuri de vehicule au 59,3% dintr-o piata care va incepe sa semene cu o jungla. Cifrele vor cobori in anul 2014, insa vanzarile vor contiuna sa fie semnificative, pentru ca in anul 2015, clasa medie sa reprezinte 43,6% din totalul masinilor vandute.

Vremuri sumbre pentru clasa compacta si subcompacta, nu-i asa?

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2037 :: 17.78MB