No SSO cookie

Piata auto din Europa se afla in cadere libera

voteaza
(0/ 0)
Piata auto din Europa se afla in cadere libera
Editoriale · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Piata auto de pe Batranul Continent se afla, din cate se pare, intr-un mic-mare colaps. Nu e de mirare dar ce sa ii faci, e criza.

 
 

In Europa, vanzarile de automobile noi au scazut cu nu mai putin de 9.7% in luna februarie a anului curent.
O scadere destul de mare daca e sa ne gandim. Se pare ca unii oameni au decis sa prioritizeze alte lucruri sau sa isi achizitioneze automobile second-hand. Cine ii poate invinovati? E vreme de criza, pretul combustibilului creste vertiginos iar masina nu iti da sa mananci. Bineinteles, spunem asta luand in calcul intregul continent. La romani e altceva oricum. Pentru unii confrati e mai important sa detina o masina si sa fie pe drumuri. Asta este mentalitatea mioritica, intr-o proportie destul de mare. Daca in strainatate oamenii se mai deplaseaza cu bicicletele sau cu mijloacele de transport in comun, aici, in Romanica, e o rusine. Rade lumea de tine daca incepi sa pedalezi sau daca iti pui sfantul picior intr-un tramvai, autobus, troleu, dupa caz. In fine asta e o alta discutie deja.
Legat de piata auto europeana, in primele doua luni ale lui 2012 au fost vandute aproximativ 1.86 milioane de automobile, cu 8.3% mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Cele mai grav afectate piete din Europa au fost cele din Italia si Franta. In aceste zone au existat scaderi de 18.9%, respectiv 20.2%. Destul de grav pentru niste tari recunoscute pentru productia de automobile.
Totusi, exista si producatori care au scapat de aceasta furtuna apriga. Putem aminti aici de marcile premium detinute de BMW Group si Daimler AG. Acestea nu au inregistrat scaderi ale vanzarilor.
O crestere destul de impresionanta a inregistrat-o Jaguar Land Rover. Acestia au vandut mult mai mult ca anul trecut, cu 45%.
Au fost producatori care au luat un curs descendent si au fost producatori care au luat un curs ascendent. Totul tine de oameni si de capacitatea lor de a fi utili companiei.
Ramane sa vedem cum se va descurca piata auto in urmatoarele luni. Cel mai probabil segmentul premium va fi pe crestere. In rest, scaderi si scaderi.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0710 :: 17.78MB